Πτυχιακή εξεταστική

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 3:24 pm

lumenintervalum wrote:δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ταπεινώνει το σύστημα, αφού το ίδιο το σύστημα του το επιτρέπει.
ακριβώς ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 09, 2005 3:27 pm

ρε συ semi οκ. και το minimum προσπάθειας μόνο από τα πόσα μαθήματα περνάς φαίνεται??Σημασία έχει και το τι απόσταση διανύεις..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Feb 09, 2005 3:29 pm

Peace to all παίδες!!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Feb 09, 2005 3:39 pm

semis19 ή έχεις ξεφύγει ή το κάνεις επίτηδες για να καταλήξουμε σε flame (και εδώ). Τις απόψεις αυτές αν τις εκφράσεις σε καμιά γενική συνέλευση θα σε πέσουν όλοι να σε φάνε, ανεξαρτήτως παράταξης. Παίδες χαλαρώστε και μην τσιμπάτε .Να μην γίνει και αυτό το topic κ***ς
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Feb 09, 2005 6:01 pm

Τελικά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να γράψω. Ο καθένας δικαιούτε να έχει την άποψη του. Μια τουλάχιστον παράταξη (από τις 2 πιο μεγάλες) έχει προτείνει μια λύση στο πρόβλημα των αιώνιων φοιτητών. Δεν γράφω τώρα περισσότερα γιατί μπαινω και με Tellas. Αντέ καλό μας διάβασμα και ας αφήσουμε τις θεωρίες για 2 μέρες ακόμα...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 7:05 pm

tsilochr wrote:semis19 ή έχεις ξεφύγει ή το κάνεις επίτηδες για να καταλήξουμε σε flame (και εδώ). Τις απόψεις αυτές αν τις εκφράσεις σε καμιά γενική συνέλευση θα σε πέσουν όλοι να σε φάνε, ανεξαρτήτως παράταξης. Παίδες χαλαρώστε και μην τσιμπάτε .Να μην γίνει και αυτό το topic κ***ς
Το ξέρω tsilochr για αυτό άλλωστε δεν συνδικαλίζομαι ...
Ρε παιδιά έλεος ούτε flame ήθελα να κάνω ούτε τπτ ούτε επίτηδες το κάνω ...
Απλά σκέφτηκα ότι με αυτήν τη λύση το τονίζω γίνεται π α ν τ ο υ θα είχαμε γλιτώσει από πολλά προβλήματα ... και δε θα κάναμε καν αυτή τη συζήτηση ...
Εσείς πέσατε πάνω να με φάτε λες και είμαι ο Βενιέρης και αύριο θα εφαρμόσω το μέτρο αυτό ...
chill out ... δεν μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του ...
Και εγώ δεν επιτέθηκα σε κανένα προσωπικά ...
υγ: τελικά tsilochr την μια με υπερασπίζεσαι την άλλη μου επιτίθεσε ... αποφάσισε τι στάση έχεις απέναντι μου γιατί έχω μπερδευτεί ... :!:
Γιατί μην μου πεις άλλα έλεγα πριν και άλλα τώρα ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Feb 09, 2005 7:33 pm

rapadder wrote:Μια τουλάχιστον παράταξη (από τις 2 πιο μεγάλες) έχει προτείνει μια λύση στο πρόβλημα των αιώνιων φοιτητών.
Μου μυρίζει Δ@Π ή μου φαίνεται?
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Feb 09, 2005 7:35 pm

Ηρεμήστε pls!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Feb 09, 2005 8:05 pm

Einherjar wrote:Ηρεμήστε pls!
Αν και θα έπρεπε δεν νιώθω θιγμένος και είμαι απόλυτα ήρεμος όποιος νιώθει ότι τον προσέβαλα, τον μείωσα και γενικότερα παρεξηγήθηκε ζητώ συγγνώμη και ό,τι τον ενόχλησε μπορώ να το διαγράψω από τα ποστς μου.
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Feb 09, 2005 8:16 pm

semis19 wrote:
Einherjar wrote:Ηρεμήστε pls!
Αν και θα έπρεπε δεν νιώθω θιγμένος και είμαι απόλυτα ήρεμος όποιος νιώθει ότι τον προσέβαλα, τον μείωσα και γενικότερα παρεξηγήθηκε ζητώ συγγνώμη και ό,τι τον ενόχλησε μπορώ να το διαγράψω από τα ποστς μου.
Δεν χρειάζεται ούτε delete ούτε τπτ. Η παράκληση παραπάνω είναι προς όλους για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

ΥΓ: Διαβάστε ρε!!! Δίνετε μεθαύριο :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Feb 09, 2005 9:23 pm

Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω - μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορώ να καταλήξω, οτι οι περισσότεροι από εσάς έχετε σοβαρό πρόβλημα ελλειψης εστίασης - Δείτε πόσα μεγάλα και σπουδαία γεγονότα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω σας και εσείς ψυρίζετε τη μαϊμού....

1) Οι ρώσοι δηλώνουν έτοιμοι να επιτεθούν στην Ιαπωνία και έτσι να βρεθούμε στο μεταίχμιο να ξεσπάσει 3ος παγκόσμιο πόλεμος, λύση του οποίου δεν θα δοθεί μεσω μιας Γιάλτας και μιας Νυρεμβέργης αλλά μέσω μιας ελληνικής επικυριαρχίας και διαμεσολάβησης (βλέπε σημερινή εκπομπή Λιακοόπολου). Άτομα όπως εμείς λοιπόν, ιδαίτερα αυτοί της κατεύθυνσης των Πληροφοριακών συστημάτων που θα έχουν και τα προσόντα ΜΑΝΑΤΖΕΡ θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων της κατακλυσμικής αυτής συγκυρίας
2) Η Δάφνη Μπόκοτα δεν θα παρουσιάσει τη Γιοροβίζιον και ο εφιαλτής στο δρόμο με τις λεύκες, ελέω νέου ψυχοπαθή παίκτη, θα προβάλλεται πλέον ταυτόχρονα με το Φείμ Στόρυ - ΄το λαιβ της Κυριακής θα λήξει με μια μαζική σφαγή των κριτών και του Στέφανο Σαρτίνι με την ευγενική προσφορά του Κώστα Φραγκολιά.
3) Νέος Μητροπολίτης, φορώντας στρίγκιον πιάστηκε να ασελγεί πάνω στο ντόπερμαν της Μητρόπολης με το όνομα Αννίβας(γούφ γούφ), καθώς και πρωτοσύγγελος εβρέθη σε περιπτύξεις με έναν λόχο χάμστερ και τρείς ιγκουάνες Νέας Ερυθραίας και νήσων. Μετά από όλα αυτά, η Κυριά Λουκά δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για γραμματέας του ΚΚΕ Μ-Λ.

Και εδώ που συμβαίνουν όλα αυτά και δίνουμε και τον Αλη Πασά την Παρασκευή εσείς ^%^%^&%^(&)(*&*(&^(*&^(*^%& και δεν ΜΕ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ!!!

ΟΥΦ@!
Last edited by Marauder on Fri Oct 16, 2009 8:53 pm, edited 1 time in total.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Wed Feb 09, 2005 11:20 pm

Ρε marauder χίλια προβλήματα να έχω δεν μπορεί να μη μου φτιάξεις το κέφι. Πάρε αγόρι μου την πένα σου και πήγαινε σε καμιά εφημερίδα μπας και βγάλεις και κανένα φράγκο!!!!

Όσον αφορά το θέμα, υπάρχουν 10000000 λόγοι κάποιος να χρωστάει 100000 μαθήματα. Δικαίωμα του. Ο καθένας τη δουλειά του, δεν σε ενοχλεί, δεν τον ενοχλείς.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Feb 10, 2005 12:15 am

από τη στιγμή που υπάρχει αναγνώριση/επιδότηση στους καλύτερους μέσω της υποτροφίας γατί θα πρέπει να υπάρχει απόρριψη κάποιου ο οποίος δεν είναι καλός?μου θυμίζει τον καιαδα των σπαρτιατών, για να μην πω κάτι που ίσως είναι ακραίο....
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Feb 10, 2005 12:42 am

Η διαγραφή φοιτητών είναι υπερβολικό και άδικο μέτρο. Ίσως κάτι τέτοιο να υιθετηθεί για διαγραφή μετά από 10 χρόνια και αφού ο φοιτητής δεν είχε καμιά παρουσία στο πανεπιστήμιο και αφού προτύτερα ειδοπιηθεί ο φοιτητής.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 10, 2005 1:05 am

Η διαγραφή είναι υπερβολικό μέτρο για να εφαρμοσθεί άμεσα, όχι όμως υπό προϋποθέσεις όπως ήδη αναφέρθηκε. Οι αιώνιοι φοιτητές είναι ένα πρόβλημα και κάποια στιγμή πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Πρόβλημα όχι με την έννοια ότι ενοχλούν κανένα, είναι απλά μια κατάσταση αρνητική (πρώτα απ' όλα και για τους ίδιους). Σκεφτείτε και την παρακάτω παράμετρο. Το τμήμα μας θεωρείται από τις καλές σχολές με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Κάποιος μπορεί παρά την προσπάθεια που έκανε (στις Εισαγωγικές) να μην κατάφερε να εισαχθεί σ' αυτήν την σχολή. Γιατί λοιπόν η πολιτεία να παρέχει την δυνατότητα σε κάποιους φοιτητές να σπουδάσουν και εκείνοι να αδρανούν και να μην την εκμεταλλεύονται, την στιγμή που άλλοι φοιτητές (από σχολές όπως το Μαθηματικό, Φυσικό κτλ) θα ενδιαφερόντουσταν να σπουδάσουν σ' ένα τμήμα σαν το δικό μας. Γιατί να στερείς από κάποιον που μπορεί να έγραψε λίγο χειρότερα από εσένα στις Πανελλήνιες το δικαίωμα να σπουδάσει στο τμήμα, την στιγμή που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρεσαι και απλά κρατάς μια θέση.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Feb 10, 2005 1:13 am

ναι αλλά από τι εξαρτάται ο αριθμός των εισακτέων κάθε χρόνο??από τον αριθμό που αποφοιτούν ή είναι ανεξάρτητος??αν ισχύει το πρώτο ναι να το δεχτώ, αλλά γενικότερα το θεωρώ πολύ αυστηρό μέτρο..με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε καν το πανεπιστήμιο να δέχεται με κατατακτήριες, γιατί για ποιο λόγο τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη φοίτηση κάποιου στο δεύτερο πτυχίο του να μη δαπανηθούν για τη φοίτηση κάποιου που απλά έγραψε δεν έγραψε τόσο καλά??Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος σε κάποια σχολή γιατί να μην έχει δικαίωμα να την τελειώσει 10 ή 20 χρόνια αργότερα??
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 10, 2005 9:00 am

Ακριβώς και γι' αυτό όσοι δίνουν κατατακτήριες (2ο πτυχίο) δεν δικαιούνται πάσο, υποτροφία, δωρεάν σίτιση και γενικά έχουν κουτσουρεμένα προνόμια. Για να μην επιβαρύνουν το κράτος. Για αντίστοιχους λόγους ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να καταλαμβάνει μόνο μια θέση (και εδώ συγκλίνουμε με τον Marauder που ανέφερε την αφορμή που η Μπόκοτα έφυγε από την Eurovision :smile:). Φαντάσου κάποιος να θέλει 15 χρόνια να γίνει γιατρός. Θα βγεί καλός γιατρός; Μάλλον όχι, όπως και δεν θα βγεί καλός Πληροφορικάριος.
Επίσης για το κράτος η παιδεία δεν είναι δωρεάν, γιατί πληρώνει καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, λειτουργικά έξοδα κτλ. Αν ο άλλος θέλει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, γιατί να μην πληρώσει από τον πχ 6ο χρόνο και μετά ένα (υποφερτό) οικονομικό αντίτιμο; Γιατί να πρέπει το κράτος να επιχορηγεί τις σπουδές κάποιου που δεν ενδιαφέρεται και να μην τα δίνει πχ σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες;
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Feb 10, 2005 9:37 am

lumenintervalum wrote:ναι αλλά από τι εξαρτάται ο αριθμός των εισακτέων κάθε χρόνο??από τον αριθμό που αποφοιτούν ή είναι ανεξάρτητος??

Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος σε κάποια σχολή γιατί να μην έχει δικαίωμα να την τελειώσει 10 ή 20 χρόνια αργότερα??
Φυσικά και είναι ανεξάρτητος.. Φέτος μπήκαν στη σχολή 190 άτομα + κύπριους + μετεγγραφές =~230 άτομα νομίζω περίπου...

¨Οταν μπήκαμε εμείς το 2001 ήμασταν 180 άτομα το πολύ...

Φέτος τα παιδιά -ιδιαίτερα σε μαθήματα όπως η Java- καθόντουσαν κάποιοι όρθιοι στα αμφιθέατρα Δ και Β καθ'όλη τη διάρκεια του έτους!!

Άρα είναι άτοπο και αδύνατο να αυξηθούν οι φοιτητές, τη στιγμη που οι ίδιοι οι πρωτοετείς δεν χωράνε
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Feb 10, 2005 1:30 pm

παιδιά πάμε σε συζήτηση δημοσιονομικής πολιτικής...

"Αν ο άλλος θέλει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, γιατί να μην πληρώσει από τον πχ 6ο χρόνο και μετά ένα (υποφερτό) οικονομικό αντίτιμο; Γιατί να πρέπει το κράτος να επιχορηγεί τις σπουδές κάποιου που δεν ενδιαφέρεται και να μην τα δίνει πχ σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες;"
rapadder,συμφωνώ πάρα πολύ!!Φυσικά θα πρέπει να γίνεται κατανομή των εισοδημάτων του κράτους για να ευνοούνται οι ασθενέστερες ομάδες..Είναι πολύ καλύτερο αυτό από το να πετάξεις εκτός σχολής ένα φοιτήτή από τον 1ο χρόνο που για τους 10.000.000 που λέει και ο Sreak δεν κατάφερε να αποδώσει ούτε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του.Με τι ίδια λογική τι θα κάνεις σε κάποιον ο οποίος διαρκώς αντιγράφει??Θα τον επιβραβεύσεις ή θα τον πετάξεις κι αυτόν έξω???

"Άρα είναι άτοπο και αδύνατο να αυξηθούν οι φοιτητές, τη στιγμη που οι ίδιοι οι πρωτοετείς δεν χωράνε"
Άτοπο και αδύνατο δεν είναι. Αφού βλέπεις ότι κάθε χρόνο βάζουν και περισσότερο κόσμο στα πανεπιστήμια. Δεν τους απασχολεί αν μπορεί να τα δεχτεί ή όχι...
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Sat Feb 12, 2005 3:33 am

Ίσως επειδή η πανεπιστημιακή εκπάιδευση δεν είναι μια συρραφή περασμένων μαθημάτων, αλλα μια διαδικασία.
Stop playing games... feel them.
Image
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Feb 12, 2005 6:35 pm

lewton wrote:Ίσως επειδή η πανεπιστημιακή εκπάιδευση δεν είναι μια συρραφή περασμένων μαθημάτων, αλλα μια διαδικασία.
ψψψ!!!!!! Κάτι τέτοια φιλοσοφικά πετάς πολλές φορές και με στέλνεις :cheers:
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Feb 15, 2005 1:14 am

Αυτό που πρότεινα (που πρότεινα; είναι παγκοσμίως γνωστό) είναι μια λύση σε όλα τα επίπεδα + το χωροταξικό με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει και το σύστημα εισαγωγής με το εξής απλό πάω σε όποια σχολή μου κάνει κέφι ...
Δεν μπορώ επίσης να κατανοήσω προς τι τόση ξυνίλα στο μέτρο αυτό αφού εφαρμόζεται παντού ...
Δεν καταλαβαίνετε ότι τον να περνά κάποιος 1 ή 2 μαθήματα το χρόνο είναι πρόκληση ...
Δεν έχω πρόβλημα με τους n - ετής ούτε με πειράζουν απλά θεωρώ ότι αυτό καλό θα τους έκανε παρά κακό ...
Δηλαδή φαινόμενα που τα ξέρω από κοντά, περίπτωση στο τμήμα μας που 8 - ετής πέρασε 7 μαθήματα με προκλητικό 5 στο μιλητό δεν θέλω να βλέπω και πιστεύω όχι μόνο εγώ ... 1 ή 2 ναι αλλά 7 too much ... και μου πείτε ότι είναι μεμομωνομένο το γεγονός ...
υγ: προς tsilochr δεν θέλω να προκαλέσω απλά αναπτύσω κάποιες σκέψεις ... δεν έχω ούτε σαλέψει ούτε ξεφύγει τουλάχιστον μέχρι στιγμής ... ;-) και νιώθω πως δεν απευθύνομαι σε ζώα που χάβουν αυτά που λέω ... :!: -> απάντηση προς προηγούμενο ποστ σου ... και να χαμηλώνεις του τόνους όπως μιλας ... ;-) δεν σε πρόσβαλλα και αν σε πρόσβαλλα σου ζήτησα συγγνώμη :smile: δεν είναι τρόπος αυτός να μιλάς έτσι ... :oops: εδώ ο a_s μου έσουρε τόσα και δεν το γνωρίζω αλλά στα πλαίσια αντιγνωμιών αυτά γίνονται ... ;) cool! :cool:
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”