Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κοιτάξτε και γω αν ήμουν 2 ή 3 έτος μπορεί να μην πολυσκοτιζόμουν για ένα χαμένο 6μηνο.Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν προγραμματίσει να πάρουν πτυχίο τον Φεβρουάριο και που η ζωή τους έχει προγραμματιστεί πάνω σε αυτό.Θα μου πείτε ότι το βλέπω εγωιστικά και δεν νοιάζομαι για τους επόμενους φοιτητές και τις επόμενες γενιές φοιτητών και έτσι θα είναι.Όμως βρίσκω ότι η δική μας γενιά έχει εγκλωβιστεί σε κάποια στερεότυπα αντίδρασης και αγώνα που αν πριν 40-50 χρόνια μπορεί να ήταν ενδεδειγμένοι τρόποι δράσης σήμερα μόνο αναχρονιστικοί φαντάζουν.Βρίσκω ότι ακόμα και τα πιο δυναμικά κομμάτια και αντιδραστικά ,στερούνται φαντασίας και για αυτό και μόνο δεν πιστεύω ότι αν δεν αλλάξουν οι πρακτικές θα αλλάξει και κάτι.
- weirdo
- byte level
Αν και έχεις δίκιο εν μέρει, πιστεύω ότι η φαντασία και οι πρακτικές έρχονται μετά απο τη θέληση. Εδώ οι φοιτητές δεν είναι καν ενημερωμένοι και δεν ενδιαφέρονται. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα μόνο οι αναχρονιστικές μέθοδοι αντίδρασης.
Όποιος δεν μπορεί να διατάζει τον εαυτό του, αυτός πρέπει να υπακούει.
Νίτσε
Νίτσε
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Ένας από αυτούς που θα πάρουν πτυχίο το Φεβρουάριο είμαι και εγώ.Έχω κάνει κάποια σχέδια,έχοντας ως δεδομένο αυτό.Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι για τα τρέχοντα ζητήματα,αλλά μόνο στην ιδέα να χαθεί το εξάμηνο,γίνομαι έξαλλος!ailouros wrote:Κοιτάξτε και γω αν ήμουν 2 ή 3 έτος μπορεί να μην πολυσκοτιζόμουν για ένα χαμένο 6μηνο.Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν προγραμματίσει να πάρουν πτυχίο τον Φεβρουάριο και που η ζωή τους έχει προγραμματιστεί πάνω σε αυτό.Θα μου πείτε ότι το βλέπω εγωιστικά και δεν νοιάζομαι για τους επόμενους φοιτητές και τις επόμενες γενιές φοιτητών και έτσι θα είναι.
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Οντως αν χαθει το εξαμηνο θα ειναι πολυ κακο για εσας..
Εγω βεβαια σκεφτομαι και το αλλο που ειναι πιο πιθανο...να μην γινουν τα απαραιτητα εργαστηρια και διαλεξεις, να μην καλυφθει ολη η υλη μεχρι την εξεταστικη περιοδο και να παμε να δωσουμε χωρις να ξερουμε τι μας γινεται και που παν τα 4!!!! Υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο?
Εγω βεβαια σκεφτομαι και το αλλο που ειναι πιο πιθανο...να μην γινουν τα απαραιτητα εργαστηρια και διαλεξεις, να μην καλυφθει ολη η υλη μεχρι την εξεταστικη περιοδο και να παμε να δωσουμε χωρις να ξερουμε τι μας γινεται και που παν τα 4!!!! Υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο?
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
υπάρχει περίπτωση να "τρέξει" η ύλη και να μην ξέρεις που παν τα 4..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ...
u]ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ[/u]. ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ" ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ;;;
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ;;;
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Re: ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ...
Ρε φίλε...μη γράφεις με κεφαλαία...Είναι κουραστικό...(και ενάντια στους κανόνες του forum)aggelos wrote:u]ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ[/u]. ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ" ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
Υ.Γ. Να ξεκουράσω λίγο και τους moderators

Tamiya rulezZz....
Με αφορμή αυτά που έγραψε ο Άγγελος.
Δεσμεύεται κανείς ότι δε θα χαθεί το εξάμηνο?
Ποιός ο 'Αγγελος? και ως τι μιλάει ο Άγγελος και πως το εξασφαλίζει αυτό
Δεσμεύεται κανείς ότι δε θα γίνουν ζημιές όσο διαρκεί η κατάληψη και να μην ακούμε στα κανάλια περι αναρχικών και μολότοφ στην ασοεε ή περι ταμπουρωμάτων το βράδυ μετά την πορεία τους?
Κατάληψη σημαίνει καταλαμβάνεις τον χώρο και τον κρατάς και τον προστατεύεις για να μην μπουν άλλοι πλην των καταληψιών δεν νομίζω την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή και το Σάββατο να έγινε κάτι τέτοιο
Δεσμεύεται κανείς για τίποτα τέλως πάντων ???
Υπογράφει κανείς τετοιο χαρτί?Η απλά μιλάμε περι αγώνων χωρις να σκεφτόμαστε τις συνέπειες
Και καλά και να μην χαθεί το εξάμηνο πόση ύλη θα παραδόσουν οι καθηγητές προκειμένου να καλήψουν τα κενά.
Για να μην μιλήσουμε τώρα για το παιχνιδάκι με το αίτημα για την παραίτηση του πρύτανη εγω προσωπικά δεν γουστάρω πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη μου με την δικαιολογία της προστασίας τον φοιτητικών δικαιωμάτων κτλ.
Δεσμεύεται κανείς ότι δε θα χαθεί το εξάμηνο?
Ποιός ο 'Αγγελος? και ως τι μιλάει ο Άγγελος και πως το εξασφαλίζει αυτό
Δεσμεύεται κανείς ότι δε θα γίνουν ζημιές όσο διαρκεί η κατάληψη και να μην ακούμε στα κανάλια περι αναρχικών και μολότοφ στην ασοεε ή περι ταμπουρωμάτων το βράδυ μετά την πορεία τους?
Κατάληψη σημαίνει καταλαμβάνεις τον χώρο και τον κρατάς και τον προστατεύεις για να μην μπουν άλλοι πλην των καταληψιών δεν νομίζω την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή και το Σάββατο να έγινε κάτι τέτοιο
Δεσμεύεται κανείς για τίποτα τέλως πάντων ???
Υπογράφει κανείς τετοιο χαρτί?Η απλά μιλάμε περι αγώνων χωρις να σκεφτόμαστε τις συνέπειες
Και καλά και να μην χαθεί το εξάμηνο πόση ύλη θα παραδόσουν οι καθηγητές προκειμένου να καλήψουν τα κενά.
Για να μην μιλήσουμε τώρα για το παιχνιδάκι με το αίτημα για την παραίτηση του πρύτανη εγω προσωπικά δεν γουστάρω πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη μου με την δικαιολογία της προστασίας τον φοιτητικών δικαιωμάτων κτλ.
- weirdo
- byte level
Themis :thumleft: 
fotisaueb:
Ένα ένα τα θέματα. Δεν βγαίνει τίποτα έτσι. Ούτε είναι σωστό το ύφος. Εκτός αν θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου στους άλλους.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι πόρτες ήταν ανοιχτές για να μπεί μέσα όποιος θέλει, όμως υπήρχαν παιδιά της ΑΣΟΕΕ μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν υπήρχε θέμα καταστροφών (πέραν νομίζω του γραψίματος σε κάποιους τοίχους). Το οτι μπορεί να υπάρξουν κάποιες συνέπειες δεν είναι λόγος (τουλάχιστον όχι μοναδικό κριτήριο) για να μην γίνει μια κατάληψη και δεν αναιρεί τα όποια προβλήματα που την προκαλούν. Σκέψου επίσης οτι η πλειοψηφία αποφάσισε αυτή την κατάληψη και, αν υπήρχαν μέσα ακόμα και οι μισοί, δεν θα υπήρχε θέμα καταστροφών. Δεν πήγαν όμως, και ψήφισαν για μια κατάληψη στην οποία δεν συμμετείχαν. Ούτε εγώ ψήφισα για να είμαστε εξηγημένοι αλλά επειδή εκείνη τη μέρα δεν κατάφερα να κατέβω καθόλου στη σχολή. Μην ξεχνάμε το πολύ βασικό, ότι οι ΠΟΡΤΕΣ της πτέρυγας Δεριγνύ και της πτέρυγας Αντωνιάδου ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ. Οι φοιτητές είναι εκείνοι που έχουν την υποχρέωση να προστατέψουν το χώρο παρόλα αυτά. Την κατάληψη δεν την επέβαλε κανένας.
Και όποτε θέλεις ας αναλύσουμε λίγο το "Για να μην μιλήσουμε τώρα για το παιχνιδάκι με το αίτημα για την παραίτηση του πρύτανη εγω προσωπικά δεν γουστάρω πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη μου με την δικαιολογία της προστασίας τον φοιτητικών δικαιωμάτων κτλ." γιατί υπάρχουν και ουδέτερα άτομα χωρίς συμφέροντα όπως εγώ και άτομα τέτοια με τα οποία το έχω συζητήσει.
Εγώ νομίζω το χαρτί που ζητάς να υπογράψει κάποιος δεν συμβαδίζει με τους αγώνες που αναφέρεις.
Οι αναρχικοί και οι μολότοφ ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την κατάληψη. Αυτά σχετίζονται με ένα γεγονός που έγινε εξωτερικά της σχολής και που το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιήθηκε σαν άσυλο.

fotisaueb:
Ένα ένα τα θέματα. Δεν βγαίνει τίποτα έτσι. Ούτε είναι σωστό το ύφος. Εκτός αν θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου στους άλλους.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι πόρτες ήταν ανοιχτές για να μπεί μέσα όποιος θέλει, όμως υπήρχαν παιδιά της ΑΣΟΕΕ μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν υπήρχε θέμα καταστροφών (πέραν νομίζω του γραψίματος σε κάποιους τοίχους). Το οτι μπορεί να υπάρξουν κάποιες συνέπειες δεν είναι λόγος (τουλάχιστον όχι μοναδικό κριτήριο) για να μην γίνει μια κατάληψη και δεν αναιρεί τα όποια προβλήματα που την προκαλούν. Σκέψου επίσης οτι η πλειοψηφία αποφάσισε αυτή την κατάληψη και, αν υπήρχαν μέσα ακόμα και οι μισοί, δεν θα υπήρχε θέμα καταστροφών. Δεν πήγαν όμως, και ψήφισαν για μια κατάληψη στην οποία δεν συμμετείχαν. Ούτε εγώ ψήφισα για να είμαστε εξηγημένοι αλλά επειδή εκείνη τη μέρα δεν κατάφερα να κατέβω καθόλου στη σχολή. Μην ξεχνάμε το πολύ βασικό, ότι οι ΠΟΡΤΕΣ της πτέρυγας Δεριγνύ και της πτέρυγας Αντωνιάδου ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ. Οι φοιτητές είναι εκείνοι που έχουν την υποχρέωση να προστατέψουν το χώρο παρόλα αυτά. Την κατάληψη δεν την επέβαλε κανένας.
Και όποτε θέλεις ας αναλύσουμε λίγο το "Για να μην μιλήσουμε τώρα για το παιχνιδάκι με το αίτημα για την παραίτηση του πρύτανη εγω προσωπικά δεν γουστάρω πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη μου με την δικαιολογία της προστασίας τον φοιτητικών δικαιωμάτων κτλ." γιατί υπάρχουν και ουδέτερα άτομα χωρίς συμφέροντα όπως εγώ και άτομα τέτοια με τα οποία το έχω συζητήσει.
Εγώ νομίζω το χαρτί που ζητάς να υπογράψει κάποιος δεν συμβαδίζει με τους αγώνες που αναφέρεις.
Οι αναρχικοί και οι μολότοφ ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την κατάληψη. Αυτά σχετίζονται με ένα γεγονός που έγινε εξωτερικά της σχολής και που το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιήθηκε σαν άσυλο.
Νίτσε
Νίτσε
- ailouros
- Gbyte level
Συμφωνώ μαζί σου weirdo όμως θεωρώ ότι τα πολιτικά παιχνίδια που αναφέρει ο fotisaueb υπάρχουν και είναι μια μαύρη αλήθεια.Το να παραιτηθεί άμεσα ο πρύτανης είναι οφθαλμοφανές γιατί υπάρχει στα αιτήματα ,μιας και όλοι ξέρουμε που πρόσκειται πολιτικά ο πρύτανης και με τι μένος και μαυρίλα καταφέρνονται εναντίον του μέλη της αντίθετης παράταξης από την οποία πρόσκειται.Πιστεύει κανείς ότι αν ο πρύτανης ήταν της στήριξης της μεγάλης παράταξης που προσυπογράφει την κατάληψη, εκείνη θα συμμετείχε ;
Είναι θλιβερό να βλέπεις μεγάλο όγκο ατόμων να κουνιέται σαν μαριονέτα από δω ή από κει ,ανάλογα με τα συμφέροντα του γιωργάκη και του κωστάκη...
Είναι θλιβερό να βλέπεις μεγάλο όγκο ατόμων να κουνιέται σαν μαριονέτα από δω ή από κει ,ανάλογα με τα συμφέροντα του γιωργάκη και του κωστάκη...
- rapadder
- Gbyte level
1. Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν εκφράζεται στις Γενικές Συνελεύσεις, (απλά αδιαφορεί γι' αυτές ή έχει κάτι καλύτερο να κάνει).weirdo wrote:Themis :thumleft:
fotisaueb:
Σκέψου επίσης οτι η πλειοψηφία αποφάσισε αυτή την κατάληψη και, αν υπήρχαν μέσα ακόμα και οι μισοί, δεν θα υπήρχε θέμα καταστροφών.
2. Ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν δεν προασπίζονται το χώρο, ούτε είναι σε θέση, ούτε και έχουν διάθεση.
ailouros++
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- weirdo
- byte level
ailouros
Σωστό είναι αυτό που λές. Σίγουρα υπάρχουν τα πολιτικά παιχνίδια και σίγουρα δεν θα υπήρχε το μένος στην αντίθετη περίπτωση.
Όμως αφού αυτοί το αναφέρουν λόγω των συμφερόντων τους (όχι μόνο γι'αυτό και όχι όλοι -οι περοσσότεροι), θα έπρεπε να το εκμεταλευτούμε και να γίνει συζήτηση αφού αυτό είναι που χρειάζεται.
Δεν είναι μόνο ο πρύτανης. Υπάρχουν και άλλα πολλά.
Αυτό που έχουν καταφέρει είναι να κάνουν όλους (και εμένα) να παραιτούμαστε όταν βλέπουμε φοιτητές να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν τόσες μικρότητες.
Γι'αυτό ίσως πρέπει να προσπαθήσουμε στις Γενικές Συνελεύσεις να (πηγαίνουμε καταρχάς και να) μιλάμε περισσότερο εμείς και όχι να ακούμε παθητικά εκείνους ενώ προσπαθούν να μας πείσουν και να μας εντυπωσιάσουν. Αρκεί να βγαίνουν τα άπλυτα όλων στη φόρα.
Νομίζω οτι γίνεται ότι αποφασίσει η πλειοψηφία (Δεν το λέω ειρωνικά. Δεν ξέρω σίγουρα. Οι παλιότεροι θα ξέρετε καλύτερα.).
Το θέμα δεν είναι να κινείται ο όγκος ατόμων σαν μαριονέτα αλλά να ξέρει τι κάνει. Αν κινείται σαν μαριονέτα (που έτσι φαίνεται) τότε καλύτερα να μην γίνονται ούτε τα σωστά γιατί δεν υπάρχει νόημα.
Ίσως πρέπει στις συνελεύσεις να ακούγονται καλύτερα πράγματα για να αλλάξει κάτι αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Όποια παράταξη γουστάρει απέχει.
Μακάρι ο γιωργάκης και ο κωστάκης να μην είχαν να κάνουν με εμάς. Δεν ξέρω τι κουβαλάνε στο κεφάλι τους (μάλλον ξέρω αλλά ας μην ρίξω το επίπεδο) αυτοί που τους υπηρετούν και τους επιτρέπουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με εμάς. Τόσο πολύ θέλει πια;
rapadder
Πρόβλημά τους.
Η Γενική Συνέλευση δεν είναι για τις παρατάξεις. Δηλαδή ο σταρχιδ*ισμός είναι καλύτερος, και όταν θα έρθει κάτι που θα μας καίει τότε πάλι ο σταρχιδ*ισμός θα είναι εκείνος που θα βοηθήσει.
Οk για την κατάληψη (εγώ είπα οτι πρέπει να είναι εκεί εκείνοι που την ψήφισαν και είμαι σίγουρος οτι ζημιά δεν γίνεται. Πήγα και είδα το κλίμα. Που να ήταν πολλοί κιόλας. Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό τότε που λέγαμε για τις ζημιές που θα γίνονταν στο τριήμερο του Πολυτεχνείου.).
Όμως για τις συνελεύσεις η τακτική αυτή δεν βγάζει πουθενά. Απο τη μια μου τη σπάει αυτό που βλέπω σε αυτές απο την άλλη με προβληματίζει κάπως η αδιαφορία όσων κάθονται και κοιμούνται ή πάνε για καφεδάκι. (Είναι διαφορετικό για όσους δουλεύουν ή εχουν πραγματικά πιο σοβαρούς σκοπούς.)
Σωστό είναι αυτό που λές. Σίγουρα υπάρχουν τα πολιτικά παιχνίδια και σίγουρα δεν θα υπήρχε το μένος στην αντίθετη περίπτωση.
Όμως αφού αυτοί το αναφέρουν λόγω των συμφερόντων τους (όχι μόνο γι'αυτό και όχι όλοι -οι περοσσότεροι), θα έπρεπε να το εκμεταλευτούμε και να γίνει συζήτηση αφού αυτό είναι που χρειάζεται.
Δεν είναι μόνο ο πρύτανης. Υπάρχουν και άλλα πολλά.
Αυτό που έχουν καταφέρει είναι να κάνουν όλους (και εμένα) να παραιτούμαστε όταν βλέπουμε φοιτητές να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν τόσες μικρότητες.
Γι'αυτό ίσως πρέπει να προσπαθήσουμε στις Γενικές Συνελεύσεις να (πηγαίνουμε καταρχάς και να) μιλάμε περισσότερο εμείς και όχι να ακούμε παθητικά εκείνους ενώ προσπαθούν να μας πείσουν και να μας εντυπωσιάσουν. Αρκεί να βγαίνουν τα άπλυτα όλων στη φόρα.
Νομίζω οτι γίνεται ότι αποφασίσει η πλειοψηφία (Δεν το λέω ειρωνικά. Δεν ξέρω σίγουρα. Οι παλιότεροι θα ξέρετε καλύτερα.).
Το θέμα δεν είναι να κινείται ο όγκος ατόμων σαν μαριονέτα αλλά να ξέρει τι κάνει. Αν κινείται σαν μαριονέτα (που έτσι φαίνεται) τότε καλύτερα να μην γίνονται ούτε τα σωστά γιατί δεν υπάρχει νόημα.
Ίσως πρέπει στις συνελεύσεις να ακούγονται καλύτερα πράγματα για να αλλάξει κάτι αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Όποια παράταξη γουστάρει απέχει.
Μακάρι ο γιωργάκης και ο κωστάκης να μην είχαν να κάνουν με εμάς. Δεν ξέρω τι κουβαλάνε στο κεφάλι τους (μάλλον ξέρω αλλά ας μην ρίξω το επίπεδο) αυτοί που τους υπηρετούν και τους επιτρέπουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με εμάς. Τόσο πολύ θέλει πια;
rapadder
Πρόβλημά τους.
Η Γενική Συνέλευση δεν είναι για τις παρατάξεις. Δηλαδή ο σταρχιδ*ισμός είναι καλύτερος, και όταν θα έρθει κάτι που θα μας καίει τότε πάλι ο σταρχιδ*ισμός θα είναι εκείνος που θα βοηθήσει.
Οk για την κατάληψη (εγώ είπα οτι πρέπει να είναι εκεί εκείνοι που την ψήφισαν και είμαι σίγουρος οτι ζημιά δεν γίνεται. Πήγα και είδα το κλίμα. Που να ήταν πολλοί κιόλας. Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό τότε που λέγαμε για τις ζημιές που θα γίνονταν στο τριήμερο του Πολυτεχνείου.).
Όμως για τις συνελεύσεις η τακτική αυτή δεν βγάζει πουθενά. Απο τη μια μου τη σπάει αυτό που βλέπω σε αυτές απο την άλλη με προβληματίζει κάπως η αδιαφορία όσων κάθονται και κοιμούνται ή πάνε για καφεδάκι. (Είναι διαφορετικό για όσους δουλεύουν ή εχουν πραγματικά πιο σοβαρούς σκοπούς.)
Νίτσε
Νίτσε
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Το λοιπόν μάγκες, για να τα πουμε καθαρά και ξάστερα, τη σήμερον ημέρα που ο καθείς νοιάζεται μόνο για την ψυχούλα του και τίποτις παραπέρα, έχουμε αφήσει με την αδιαφορία μας αυτά τα τρωκτικά να μας ροκανάνε τα δικαιώματα και το μέλλον. Και για να το κάνουμε και πιο λιανά, όσο τους κοιτάμε από τη μεριά την από κάτω και κάνουμε μόκο σαν μιλάνε στ' αμφιθέατρα τόσο τους χώνουμε στο ίδρυμα. Και μην ξεχνίεσται πώς αυτοί που ανέβαίνουν και πάνε μπροστά(λ.χ. μαθήματα, διοικητικά κτλ) έχουν γερά χωμένο το βίσμα στην κοματοπαραταξή. Δε λέμε όμως ρε μάγκες κι αναρχία. Απλά να μπεί λίγο καθαρτικό στα άντερα αυτού του Πανεπιστημίου μπας και χέσει και καθαρίσουμε. Δε λέω πρέπει να μας εκπροσωπάνε και κάποιοι μόρτες και να έχουμε και το σύλλογά μας αλλά ρε παιδάκι μου να βγαίνει και λίγο η αλήθεια, να βγαίνει και κανας άξιος. Άντε αυτά κι από μένα. 

- rapadder
- Gbyte level
Μην περιμένετε να σας λύσουν κάποιο πρόβλημα οι παρατάξεις. Ακόμα και σωστά να λειτουργούσαν (ως πραγματικοί φοιτητικοί σύλλογοι), τι θα έκαναν στην πράξη; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, καθένας διαμορφώνει σε ποσοστό 95% το μέλλον του από μόνος του. Λίγα πράγματα μπορείς να περιμένεις από εξωγενείς παράγοντες.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Mbyte level
Και το γράψιμο στους τοίχους δεν είναι σοβαρή καταστροφή; Δεν είναι πράξη που πρέπει να καταδικαστεί; Οι καταληψίες πετυχαίνουν κάτι με αυτό;weirdo wrote:όμως υπήρχαν παιδιά της ΑΣΟΕΕ μέσα στο Πανεπιστήμιο και δεν υπήρχε θέμα καταστροφών (πέραν νομίζω του γραψίματος σε κάποιους τοίχους).
Φυσικά και συντρέχει λόγος να μην γίνει η κατάληψη. Ακόμα και η πιθανότητα να υπάρξουν υλικές ζημιές είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ λόγος να μην γίνει κατάληψη. Όπως και να το κάνουμε, αν εμφανιζόταν ομάδα αναρχικών με λοστούς και καδρόνια, εισερχόταν στην σχολή και τα έσπαγε όλα, προσωπικά αμφιβάλω αν οι καταληψίες θα προέβαλαν αντίσταση (εκτός και αν βέβαια βρίσκονταν σε κάποια μορφή "συνεννόησης" με τους αναρχικούς και ήταν σίγουροι για την ασφάλειά τους.)Το οτι μπορεί να υπάρξουν κάποιες συνέπειες δεν είναι λόγος (τουλάχιστον όχι μοναδικό κριτήριο) για να μην γίνει μια κατάληψη και δεν αναιρεί τα όποια προβλήματα που την προκαλούν.
Πάλι καλά, τουλάχιστον ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα λείπει κάνα PC από τα CSLab μετά το πέρας της κατάληψης.Μην ξεχνάμε το πολύ βασικό, ότι οι ΠΟΡΤΕΣ της πτέρυγας Δεριγνύ και της πτέρυγας Αντωνιάδου ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ.
Η έκφραση "να υπογράψουν χαρτί" νομίζω ότι είναι περισσότερο συμβολική...Αυτό που θα ήθελα εγώ (και πιστεύω οι περισσότεροι στο Πανεπιστήμιο) είναι μία εγγύηση ότι κατά την διάρκεια των καταλήψεων ΔΕΝ θα γίνουν ζημιές στο πανεπιστήμιο. Και προσωπικά ο "λόγος" μερικών απλά δεν μου κάνει...Επίσης θα ήθελα να μου πουν, αν γίνουν ζημιές, ποιος θα καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης...οι ίδιοι οι καταληψίες;;;; Μάλλον όχι...Εγώ νομίζω το χαρτί που ζητάς να υπογράψει κάποιος δεν συμβαδίζει με τους αγώνες που αναφέρεις.
Μπορεί να κάνω και λάθος για το παρακάτω, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εισήλθαν στον χώρο του Πανεπιστημίου επειδή κυνηγούσαν τους εν λόγω μολοτοφόρους αναρχικούς; (ακόμα και έτσι να μην είναι, το να χρησιμοποιούν κακοποιά στοιχεία το άσυλο ως έξοδο διαφυγής και κάποιοι φοιτητές να μην επιτρέπουν την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο για την σύλληψη των εν λόγω ατόμων, μου φαίνεται υποκριτικό...).Οι αναρχικοί και οι μολότοφ ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την κατάληψη. Αυτά σχετίζονται με ένα γεγονός που έγινε εξωτερικά της σχολής και που το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιήθηκε σαν άσυλο.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- weirdo
- byte level
rapadder
Συμφωνώ, απλά ας μην αδιαφορούμε για το 5%. Δεν περιμένουμε βοήθεια απο εξωγενείς παράγοντες ωστόσο πρέπει να διασφαλίζουμε ότι δεν σταθούν εμπόδιο (αν π.χ. δεν πάρεις βιβλία ή πειράξουν το πτυχίο σου, γενικά θέματα για τα οποία μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά).
shodanjr_gr
Εννοείται οτι καταδικάζουμε το βάψιμο των τοίχων (εγώ μόλις το είδα την Παρασκευή το μεσημέρι νευρίασα πολύ και ρώτησα ποιος το έκανε αλλά είδα οτι ήταν πολύ μεγαλύτεροι απο εμένα) όπως επίσης εννοείται οτι είναι πολύ σημαντικό (σημαντικότερο απο τον ένα τοίχο που είδα οτι είχαν γράψει) να είναι προστατευμένα αυτά που υπάρχουν στις δυο πτέρυγες, στα CSLAB και στα γραφεία.
Για να ξεκαθαρίσει το θέμα:
Αν μιλάμε για μια κατάληψη γενικά (οχι την συγκεκριμένη) που ψηφίζεται με ένα πολύ αξιόλογο (σε μέγεθος) πλήθος φοιτητών και έχει σημαντικά αιτήματα και εκπροσόπηση, δεν θα δώσει κανείς εγγυήσεις σε σένα ούτε σε μένα αλλά θα αποφασίσουν οι φοιτητές για τη σχολή τους. Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει κατά. Αυτή είναι η δημοκρατία και το μόνο που υποστηρίζω στην ουσία.
Παρ'όλα αυτά έχω το δικαίωμα να πιστεύω (και δεν ζητάω απο κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου) οτι σε μια τέτοια κατάληψη η σχολή δεν έχει φόβο.
Για τη συγκεκριμένη (την οποία ξαναλέω δεν ενέκρινα ούτε απέρριψα επειδή χρειάστηκε να απουσιάζω τότε) λέω ότι δεν έπρεπε καν να γίνει εφόσον δεν υπήρξε συμμετοχή. Τέτοες καταλήψεις δεν έχουν κανένα νόημα και μπορεί να προκύψουν πολλά άσχημα.
Η κατάληψη δεν είναι η ουσία και πρέπει να εφαρμόζεται σαν τελική λύση σε ακραίες περιπτώσεις και με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών. Σε αντίθετη περίπτωση μόνο βλάπτει.
Στη συγκεκριμένη δεν ίσχυε τίποτα απο αυτά και θα έπρεπε τουλάχιστον εκείνοι που την αποφάσισαν να βρίσκονται εκεί.
Για το τελευταίο που λες δεν κάνεις λάθος όμως το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι δεν αποφάσισα εγώ για αυτή την κατάληψη και ότι πολλές φορές κάποιοι εκμεταλεύονται το άσυλο -στην απλούστερη περίπτωση αυτοί που πουλάνε τα CDάκια τους στο υπόγειο και στην πιο ακραία περίπτωση αυτοί που αναφέρεις.
Δεν υπάρχει βασική διαφωνία. Απο την αρχή λέω δύο πράγματα:
1) Έπρεπε όσοι ήταν υπέρ να βρίσκονται εκεί
2) Είναι καλύτερα να την ψάχνουν περισσότερο οι φοιτητές για να μην μιλάνε και κάνουν παιχνίδι (με καταλήψεις κλπ.) οι παρατάξεις μόνες τους επειδή πρέπει να βγαίνει κάτι καλύτερο.
Δεν έχει λόγο να συνεχίζει το θέμα αυτό.
Πρεπει να γράφω μικρότερα POST. Σόρρυ αλλά έτυχε στα θέματα που μίλησα. Θα διορθωθεί στο μέλλον.
but
only
Για αύριο δεν ξέρω. Νομίζω ότι τουλάχιστον η μια απο τις παρατάξεις (Π***) έχει ήδη πει οτι δεν θα συμμετάσχει οπότε το γνωστό παιχνίδι των παρατάξεων συνεχίζεται χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει . . .
Συμφωνώ, απλά ας μην αδιαφορούμε για το 5%. Δεν περιμένουμε βοήθεια απο εξωγενείς παράγοντες ωστόσο πρέπει να διασφαλίζουμε ότι δεν σταθούν εμπόδιο (αν π.χ. δεν πάρεις βιβλία ή πειράξουν το πτυχίο σου, γενικά θέματα για τα οποία μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά).
shodanjr_gr
Εννοείται οτι καταδικάζουμε το βάψιμο των τοίχων (εγώ μόλις το είδα την Παρασκευή το μεσημέρι νευρίασα πολύ και ρώτησα ποιος το έκανε αλλά είδα οτι ήταν πολύ μεγαλύτεροι απο εμένα) όπως επίσης εννοείται οτι είναι πολύ σημαντικό (σημαντικότερο απο τον ένα τοίχο που είδα οτι είχαν γράψει) να είναι προστατευμένα αυτά που υπάρχουν στις δυο πτέρυγες, στα CSLAB και στα γραφεία.
Για να ξεκαθαρίσει το θέμα:
Αν μιλάμε για μια κατάληψη γενικά (οχι την συγκεκριμένη) που ψηφίζεται με ένα πολύ αξιόλογο (σε μέγεθος) πλήθος φοιτητών και έχει σημαντικά αιτήματα και εκπροσόπηση, δεν θα δώσει κανείς εγγυήσεις σε σένα ούτε σε μένα αλλά θα αποφασίσουν οι φοιτητές για τη σχολή τους. Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει κατά. Αυτή είναι η δημοκρατία και το μόνο που υποστηρίζω στην ουσία.
Παρ'όλα αυτά έχω το δικαίωμα να πιστεύω (και δεν ζητάω απο κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου) οτι σε μια τέτοια κατάληψη η σχολή δεν έχει φόβο.
Για τη συγκεκριμένη (την οποία ξαναλέω δεν ενέκρινα ούτε απέρριψα επειδή χρειάστηκε να απουσιάζω τότε) λέω ότι δεν έπρεπε καν να γίνει εφόσον δεν υπήρξε συμμετοχή. Τέτοες καταλήψεις δεν έχουν κανένα νόημα και μπορεί να προκύψουν πολλά άσχημα.
Η κατάληψη δεν είναι η ουσία και πρέπει να εφαρμόζεται σαν τελική λύση σε ακραίες περιπτώσεις και με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών. Σε αντίθετη περίπτωση μόνο βλάπτει.
Στη συγκεκριμένη δεν ίσχυε τίποτα απο αυτά και θα έπρεπε τουλάχιστον εκείνοι που την αποφάσισαν να βρίσκονται εκεί.
Για το τελευταίο που λες δεν κάνεις λάθος όμως το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι δεν αποφάσισα εγώ για αυτή την κατάληψη και ότι πολλές φορές κάποιοι εκμεταλεύονται το άσυλο -στην απλούστερη περίπτωση αυτοί που πουλάνε τα CDάκια τους στο υπόγειο και στην πιο ακραία περίπτωση αυτοί που αναφέρεις.
Δεν υπάρχει βασική διαφωνία. Απο την αρχή λέω δύο πράγματα:
1) Έπρεπε όσοι ήταν υπέρ να βρίσκονται εκεί
2) Είναι καλύτερα να την ψάχνουν περισσότερο οι φοιτητές για να μην μιλάνε και κάνουν παιχνίδι (με καταλήψεις κλπ.) οι παρατάξεις μόνες τους επειδή πρέπει να βγαίνει κάτι καλύτερο.
Δεν έχει λόγο να συνεχίζει το θέμα αυτό.
Πρεπει να γράφω μικρότερα POST. Σόρρυ αλλά έτυχε στα θέματα που μίλησα. Θα διορθωθεί στο μέλλον.

Για αύριο δεν ξέρω. Νομίζω ότι τουλάχιστον η μια απο τις παρατάξεις (Π***) έχει ήδη πει οτι δεν θα συμμετάσχει οπότε το γνωστό παιχνίδι των παρατάξεων συνεχίζεται χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει . . .

Νίτσε
Νίτσε
Καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις γιατί το όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια σου ταιριάζει πλήρως.PASCAL wrote:Και μην ξεχνίεσται πώς αυτοί που ανέβαίνουν και πάνε μπροστά(λ.χ. μαθήματα, διοικητικά κτλ)
Προσβάλεις όλους τους φοιτητές λέγοντας ότι όποιος πάει μπροστά στα μαθήματα έχει βίσμα. Αν εσύ δεν μπορείς να πας καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μηδενίζεις τους άλλους.
Όσο για το ανεβαίνουν διοικητικά αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι και άρα το κάνουν με βίσματα.
Βίσματα χρησιμοποιούνται όμως ΟΧΙ από όλους. ΄Οσο για την χρήση τους στα μαθήματα εκτώς απο του φοιτητές προσβάλεις και τους καθηγητές αφού τους λες λαμόγια.
-
- Venus Former Team Member
Φώτη, μάλλον ο PASCAL δεν εννοούσε αυτό ακριβώς...αν όμως ήθελε να πει αυτό, τότε σε υποστηρίζω απόλυτα.
Weirdo, συμφωνώ μαζί σου, απλά πρέπει να γίνει κατανοητό, πως η κατάληψη πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και στοιβαρά επιχειρήματα...πρέπει να συμφωνήσω με τον shodanjr_gr για την είσοδο των ΜΑΤ στο χώρο του Παν/μίου. Ούτως ή άλλως έχουμε ξαναπεί ότι το άσυλο χρησιμοποιείται πια για να συγκαλήψει και να διευκολύνει τα συμφέροντα πολλών( όπως στα παραδείγματα που πολύ σωστά παραθέτεις!! Φανταστείτε να κάνει ένα "ντου" η επιτροπή Copywrite, όπως και αν λέγεται...όλοι μέσα θα παμε...lol)
Weirdo, συμφωνώ μαζί σου, απλά πρέπει να γίνει κατανοητό, πως η κατάληψη πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και στοιβαρά επιχειρήματα...πρέπει να συμφωνήσω με τον shodanjr_gr για την είσοδο των ΜΑΤ στο χώρο του Παν/μίου. Ούτως ή άλλως έχουμε ξαναπεί ότι το άσυλο χρησιμοποιείται πια για να συγκαλήψει και να διευκολύνει τα συμφέροντα πολλών( όπως στα παραδείγματα που πολύ σωστά παραθέτεις!! Φανταστείτε να κάνει ένα "ντου" η επιτροπή Copywrite, όπως και αν λέγεται...όλοι μέσα θα παμε...lol)