Πρωτον θεωρω αυτη την αποψη λιγο απλοικη. Η σημαια ειναι μονο μια αφορμη για το φαινομενο που λες. Τα αιτια ειναι τοσα πολλα, που θα μπορουσα να γραφω για ωρες. Οσο για το παραπανω, το ειπα γιατι καποτε πρεπει να μαθουμε οτι δεν πρεπει να προκαλουμε. Η σημαια αποτελει αντικειμενο σεβασμου καλως ή κακως για πολλους φυσιολογικους ανθρωπους (και οχι μονο για φασιστοειδη). Το καλυτερο θα ηταν να προσπαθησεις να κανεις συζητηση μαζι τους ωστε να τους μεταπεισεις και οχι να την καις μες στα μουτρα τους, με αποτελεσμα να τους δινεις βημα.mindcrime wrote:και δεν είναι γιατί τα εθνικά σύμβολα χωρίζουν και δεν ενώνουν τους λαούς και οι εθνικές συνειδήσεις γι' αυτό το λόγο επινοήθηκαν... τώρα αν κάποιοι το καταδικάζουν μόνο και μόνο επειδή το λέει ο νόμος άντε να βγάλεις άκρη.
τώρα για το άσυλο εγώ είμαι της άποψης "άσυλο παντου" οπότε...
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?
- nocturna_gr
- byte level
- mikem4600
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Vag_plir wrote:Προσωπικά πιστεύω στις παρατάξεις, συμμετεχω και προσβάλλομαι όταν ακούω ότι συμμετέχουν φοιτητές μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς. Τεσπά για να μην ξεφεύγω το θέμα είναι οτι αν κάτι νομίζεις ότι δεν δουλεύει καλά το διορθώνεις ,δεν το πετάς...

Και αν θες τη γνώμη μου, η "πολιτική" κατάσταση στα πανεπιστήμια (μέθοδος εκπροσώπησης, ανάδειξης επιτροπών/συνελεύσεων, άσυλο κτλ.) είναι τόσο "χαλασμένη" (π.χ. διαπλεκόμενα και ιδιοτελείς σκοπούς....) που πλέον καλύτερο θα ήταν να αντικατασταθεί εξ' ολοκλήρου παρά να προσπαθήσουμε να πείσουμε όλους τους παράγοντες (παρατάξεις, "αναρχικούς", "γνωστούς-αγνώστους", φοιτητές, πρυτάνεις & συμβούλια.....) ότι πρέπει να βελτιώσουν το σύστημα (ας πούμε, γι' αρχή, να μην καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία: είτε απλώς να μην την βαράνε με λοστούς, είτε να άρουν το άσυλο όποτε χρειάζεται, ανάλογα με τον τομέα τους

BTW, λυπάμαι αν σε προσβάλει, αλλά είναι πλέον γενικώς παραδεκτό από την πλειονότητα των φοιτητών (αλλά και γενικότερα και της κοινής γνώμης) ότι το υπάρχον "σύστημα" δεν δουλεύει. Εξ' ου και η τεράστια αποχή στις φοιτητικές εκλογές (τεράστια με την έννοια ότι ψηφίζει <99% των φοιτητών). Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να ενδιαφερθεί για κάτι αν απλώς θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό, και ακόμα δυσκολότερο αν αυτό όντως δεν είναι.

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Και προσθέτω εγώ: αυτούς γιατί να τους προστετεύει το άσυλο; Αυτή είναι η έννοια του ασύλου που κάποιοι υπερασπίστηκαν με θυσίες στο παρελθόν; Ταμπουρώνομαι μέσα και βγαίνω κάθε μισάωρο να σπάσω, να καταστρέψω, να πυρπολήσω; Αυτό δεν είναι προώθηση ιδεών, είναι καθαρός χουλιγκανισμός, όπως αυτοί που σπάνε μαγαζιά και αυτοκίνητα γιατί έχασε η ομάδα τους.Argi wrote: Κι επειδή ξεφύγαμε λίγο από θέμα του thread, μπορεί κάποιος να μας πεί για ποιό λόγο σπάσανε καταστήμτα αθώων πολιτών οι αναρχικοί-εγκληματίες το σαββάτο;
Θέλουν να διαμαρτυρηθούν; οκ, ας διαμαρτυρηθούν, αλλά τα μαγαζιά τι τους φταίνε;
Αν κάποιο από τα μαγαζιά άνηκε στους γονείς ενός από αυτούς, θα πέταγε ο ίδιος έστω και μια πέτρα στο μαγαζί;
p.s. Εγκληματίες τους λέω γιατί πιστεύω ότι όποιος διαπράτει έγκλημα (εμπρησμό σημαίας, υλικές ζημιές σε ιδιωτική περιουσία...) είναι εγκληματίας. Επίσης πιστεύω ότι πρέπει και να τιμωρείται αναλόγως (Έγκλημα & Τιμωρία) αλλά αυτό δεν πολυσυμβαίνει στην Ελλάδα, γι'αυτό και κάθομαι και τα γράφω αυτά.
Άμα είναι έτσι, να κάνουμε άσυλο και το Καραϊσκάκη ή τη Λεωφόρο, για να μπορούν να τα σπάνε ανενόχλητα τα παιδιά; Γιατί τέτοιος ρατσισμός; Μόνο οι αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί" να τα σπάνε ατιμώρητοι...;

It is by will alone I set my mind in motion...
Και πως αποδεικνύεται αριβώς; Δεν νομίζω να χαλάει κανένα το έργο των φοιτητικών παρατάξεων .Δεν νομίζω να χαλάει τον φοιτητή που "δεν έχει να τα δώσει" τα τμήματα ξένων γλωσσών και οι κάρτες σίτησης , ούτε νομιζω να χαλάει οποιονδήποτε από εμάς το Πολιτιστικό στέκι...a_s wrote:Πες τα χρυσόστομε!!!rapadder wrote: Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Δεν είμαστε άξιοι για να έχουμε άσυλο. Όχι επειδή υπάρχουν κάποιοι μπαχαλάκηδες που τα σπάνε. Αυτοί υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία που δεν είναι πλατωνική. Πρέπει να τους αποδεχθούμε. Αυτό που με απογοητεύει είναι όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, τα "καλά" παιδιά, οι καθωσπρέπει. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές (75-80%) αδιαφορούν για τα κοινά. Αδιαφορούν για τις φοιτητικές εκλογές, τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, το αύριο. Βάζουν πάνω από όλα την καλοπέραση τους, τους βαθμούς τους, τα μαθήματα τους, την καριέρα τους. Όσοι ασχολούνται πάλι έχουν συνήθως καθαρά ωφελιμιστικά κίνητρα. Πτυχιακές εξεταστικές, αναβαθμολογήσεις, δήλωση 20 μαθημάτων για τους φοιτητές άνω του ά-εξαμήνου, να δηλώνουμε πιο εύκολα μαθήματα (επιλογής) απο άλλα τμήματα. Όλα στην κατεύθυνση του να τα κάνουμε πιο εύκολα, λες και ο φοιτητής είναι πελάτης και πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε έκπτωση από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να αποκτήσει το πτυχίο του.
Με το 2ο bold αποδεικνύεις πολύ εύκολα το λόγο δημιουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων![]()
mikem αν πονάει το χερι σου πας σε γιατρό , δεν το κόβεις και περιμένεις μόσχευμα...Δεύτερον το ποσοστό προσέλευσης των φοιτητών στις κάλπες στην ΑΣΟΕΕ πέρισυ ήταν 50% ενώ πριν από 10 χρόνια με δυσκολία έφτανε το 30%.Το θέμα δεν είναι η αποτελεσματικότητα του θεσμού αλλά η μαζικότητά του.Αν υπάρχει μεγαλύτερη μαζικότητα και πολυφωνία απόψεων σίγουρα ο θεσμός θα γίνει πιο αξιόπιστος και πιο αποτελεσματικός και γίνεται χρόνο με τον χρόνο
- rapadder
- Gbyte level
Θα είμασταν άδικοι εάν λέγαμε ότι οι παρατάξεις δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και ότι δεν έχουν ωφελήσει τους φοιτητές. Το ερώτημα είναι: Χρειάζονται παρατάξεις για να γίνουν αυτά; Πιστέυω πως όχι. Θα είμασταν πιο αποδοτικοί εάν λειτουργούσαμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο φοιτητικής εκπροσώπησης.Vag_plir wrote: Και πως αποδεικνύεται αριβώς; Δεν νομίζω να χαλάει κανένα το έργο των φοιτητικών παρατάξεων .Δεν νομίζω να χαλάει τον φοιτητή που "δεν έχει να τα δώσει" τα τμήματα ξένων γλωσσών και οι κάρτες σίτησης , ούτε νομιζω να χαλάει οποιονδήποτε από εμάς το Πολιτιστικό στέκι...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- AnINffected
- Gbyte level
Κατα τη γνώμη σου, τί θα έπρεπε να κάνουν οι φοιτητές;Δεν ολοκλήρωσες την σκέψη σου.rappader wrote:Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Δεν είμαστε άξιοι για να έχουμε άσυλο. Όχι επειδή υπάρχουν κάποιοι μπαχαλάκηδες που τα σπάνε. Αυτοί υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία που δεν είναι πλατωνική. Πρέπει να τους αποδεχθούμε. Αυτό που με απογοητεύει είναι όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, τα "καλά" παιδιά, οι καθωσπρέπει. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές (75-80%) αδιαφορούν για τα κοινά. Αδιαφορούν για τις φοιτητικές εκλογές, τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, το αύριο. Βάζουν πάνω από όλα την καλοπέραση τους, τους βαθμούς τους, τα μαθήματα τους, την καριέρα τους. Όσοι ασχολούνται πάλι έχουν συνήθως καθαρά ωφελιμιστικά κίνητρα. Πτυχιακές εξεταστικές, αναβαθμολογήσεις, δήλωση 20 μαθημάτων για τους φοιτητές άνω του ά-εξαμήνου, να δηλώνουμε πιο εύκολα μαθήματα (επιλογής) απο άλλα τμήματα. Όλα στην κατεύθυνση του να τα κάνουμε πιο εύκολα, λες και ο φοιτητής είναι πελάτης και πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε έκπτωση από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να αποκτήσει το πτυχίο του.
Τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το άσυλο (πέρα από το ότι δε μας αξίζει όπως λες να το έχουμε γι'αυτούς τους λόγους);
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

Πιστεύω πως χρειάζονται για να γίνουν αυτά, απλά χρειάζετε "εξυγίανση" στον όλο θεσμό. Αυτή όμως δεν έρχετε με την αδιαφορά ούτε θα λυθεί από μη-φοιτητές.Οι φοιτητές είναι αυτοί που πρέπει να ενεργοποιηθούν και να φέρουν τις παρατάξεις στα μέτρα τους...rapadder wrote:Θα είμασταν άδικοι εάν λέγαμε ότι οι παρατάξεις δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και ότι δεν έχουν ωφελήσει τους φοιτητές. Το ερώτημα είναι: Χρειάζονται παρατάξεις για να γίνουν αυτά; Πιστέυω πως όχι. Θα είμασταν πιο αποδοτικοί εάν λειτουργούσαμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο φοιτητικής εκπροσώπησης.Vag_plir wrote: Και πως αποδεικνύεται αριβώς; Δεν νομίζω να χαλάει κανένα το έργο των φοιτητικών παρατάξεων .Δεν νομίζω να χαλάει τον φοιτητή που "δεν έχει να τα δώσει" τα τμήματα ξένων γλωσσών και οι κάρτες σίτησης , ούτε νομιζω να χαλάει οποιονδήποτε από εμάς το Πολιτιστικό στέκι...
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το πάρτυ. Το λέω με απόλυτη σιγουριά. Επίσης με σιγουριά σας λέω ότι δεν είχε δοθεί κάποια άδεια από ανώτερους του Πανεπιστημίου. Το πάρτυ έγινε από κάποιους 'punk', οι οποίοι δεν ήταν φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.
Βέβαια, δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα στην ΑΣΟΕΕ, είχαμε όμως την ίδια μέρα 4 καμμένους στις φυλακές κορυδαλλού, για να μην αναφέρουμε τους νεκρούς κάθε βδομάδα στα εργατικά "ατυχήματα".
Όσοι πειράζονται περισσότερο από το κάψιμο της σημαίας κι από μερικές βιτρίνες τραπεζών και μοδάτων καταστημάτων από τους καθημερινούς αυτούς "τυχαίους" θανάτους, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.
Επίσης, η ίδια η αστυνομία συνέχεια σκοτώνει, αλλά και για άλλους λόγους που δεν προλαβαίνω και δεν το βρίσκω και πολύ άνετο να κάτσω να τους πω στο forum, μια κατάργηση του ασύλου και στα πανεπιστήμια θα σημάνει μια ξεκάθαρη επέλαση της χούντας. Ούτως ή άλλως, θα ήταν καλύτερα τα Πανεπιστήμια να είναι αυτόνομα και μη - εξαρτώμενα από κανέναν (είτε αυτός λέγεται κόμματα και τις παρατάξεις τους, είτε υπουργείο, είτε ιδρύματα, είτε αστυνομίες κλπ) Επίσης θα έπρεπε να αναφέρω ότι βασικά στελέχη της αστυνομίας αλλά και των σωμάτων καταστολής (ΜΑΤ κλπ) προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, το Εθνικό μέτωπο (ή πως λέγεται δεν θυμάμαι).
Επίσης, τα έκτροπα που γίνονται κάθε μέρα στο υπόγειο τα οποία το καθιστούν απροσπέλαστο (τραπεζάκια ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, μουσικές κλπ) αλλά και άλλα κομματικά παράγωγα, είναι αυτά που θα έπρεπε να μας προβληματίζουν και όχι κάποια σπασίματα στον πολύτιμο "εξοπλισμό" του υπογείου.
Τέλος, το γιατί γίναν τα επεισόδια αυτά είναι μάλλον δύσκολο να το μάθουμε, διότι ούτε τα κανάλια θα το πουν αλλά ούτε κι εμείς μπορούμε να έρθουμε σε συνέντευξη με τους δράστες. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τόσο εύκολα, ιδίως όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα στις ειδήσεις που προσφέρουν.
ΥΓ.: Εξυγίανση δεν χρειάζεται σε έναν θεσμό ο οποίος δένει τα χέρια των αντιπροσωπευόμενων. Άποψή μου βέβαια, αλλά εξυγιένεις κάτι που είναι εντάξει και όχι εξ΄ ορισμού προβληματικό.
Βέβαια, δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα στην ΑΣΟΕΕ, είχαμε όμως την ίδια μέρα 4 καμμένους στις φυλακές κορυδαλλού, για να μην αναφέρουμε τους νεκρούς κάθε βδομάδα στα εργατικά "ατυχήματα".
Όσοι πειράζονται περισσότερο από το κάψιμο της σημαίας κι από μερικές βιτρίνες τραπεζών και μοδάτων καταστημάτων από τους καθημερινούς αυτούς "τυχαίους" θανάτους, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.
Επίσης, η ίδια η αστυνομία συνέχεια σκοτώνει, αλλά και για άλλους λόγους που δεν προλαβαίνω και δεν το βρίσκω και πολύ άνετο να κάτσω να τους πω στο forum, μια κατάργηση του ασύλου και στα πανεπιστήμια θα σημάνει μια ξεκάθαρη επέλαση της χούντας. Ούτως ή άλλως, θα ήταν καλύτερα τα Πανεπιστήμια να είναι αυτόνομα και μη - εξαρτώμενα από κανέναν (είτε αυτός λέγεται κόμματα και τις παρατάξεις τους, είτε υπουργείο, είτε ιδρύματα, είτε αστυνομίες κλπ) Επίσης θα έπρεπε να αναφέρω ότι βασικά στελέχη της αστυνομίας αλλά και των σωμάτων καταστολής (ΜΑΤ κλπ) προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, το Εθνικό μέτωπο (ή πως λέγεται δεν θυμάμαι).
Επίσης, τα έκτροπα που γίνονται κάθε μέρα στο υπόγειο τα οποία το καθιστούν απροσπέλαστο (τραπεζάκια ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, μουσικές κλπ) αλλά και άλλα κομματικά παράγωγα, είναι αυτά που θα έπρεπε να μας προβληματίζουν και όχι κάποια σπασίματα στον πολύτιμο "εξοπλισμό" του υπογείου.
Τέλος, το γιατί γίναν τα επεισόδια αυτά είναι μάλλον δύσκολο να το μάθουμε, διότι ούτε τα κανάλια θα το πουν αλλά ούτε κι εμείς μπορούμε να έρθουμε σε συνέντευξη με τους δράστες. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τόσο εύκολα, ιδίως όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα στις ειδήσεις που προσφέρουν.
ΥΓ.: Εξυγίανση δεν χρειάζεται σε έναν θεσμό ο οποίος δένει τα χέρια των αντιπροσωπευόμενων. Άποψή μου βέβαια, αλλά εξυγιένεις κάτι που είναι εντάξει και όχι εξ΄ ορισμού προβληματικό.
- rapadder
- Gbyte level
Να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό από το να γράφουν 200 post σε δυό μέρες σαν και μένα (πλάκα κάνωAnINffected wrote:Κατα τη γνώμη σου, τί θα έπρεπε να κάνουν οι φοιτητές;Δεν ολοκλήρωσες την σκέψη σου.
Τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το άσυλο (πέρα από το ότι δε μας αξίζει όπως λες να το έχουμε γι'αυτούς τους λόγους);

- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Κάθε φορά το ίδιο τροπάριο,η ίδια καραμέλα...
"Σίγουρα είναι καταδικαστέες οι πράξεις,αλλά το άσυλο δεν πρέπει να αρθεί" (δε διάβασα όλα τα posts,αν τυχόν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο ακριβώς από κάποιον,είναι σύμπτωση,δεν υπάρχει κάποια πρόθεση)
Το άσυλο πού απευθύνεται;;;;Στους φοιτητές!!!!Αυτή η αλητεία είναι φοιτητές;;;ΟΧΙ!!!Γιατί να τους καλύπτει το άσυλο και υπό τη σκέπη αυτού να διαλύουν κάθε φορά σχολή/σχολές και να πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας για την αποκατάσταση;;Γιατί όταν μπαίνουν τέτοια στοιχεία,να μην άρεται για λίγο το άσυλο και να μπαίνει η αστυνομία και να τους αλλάζει τα φώτα(για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πιο "πικάντικη" έκφραση);;;;Μιλάω για άρση του ασύλου ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που έχουν μπει αποκλειστικά εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία,όπως ακριβώς έγινε προχθές.ΠΟΤΕ άλλοτε...Θυμάστε μια φορά που στο Πολυτεχνείο τους έβγαζαν κατά μπουλούκια από μέσα;Θυμάστε πόσο καιρό έκαναν για να ξαναεμφανιστούν;;Θέλω την αποτελεσματική καταπολέμηση και καταστολή τέτοιων συμβάντων!Οποιαδήποτε άλλου είδους διαμαρτυρία είναι απολύτως αποδεκτή και αν μπορώ θα την υποστηρίξω και εγώ!Δεν μπορώ να βλέπω καμμένα αυτοκίνητα στη Στουρνάρη και αυτοκίνητα όχι ακριβά,απλού κοσμάκη,επειδή κάποιο μ@λ@κισμένο είπε να πετάξει μια μολότωφ!!
Όσον αφορά τη σημαία,επειδή αγαπώ τον τόπο μου,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μισώ τους ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες,εμένα με εξαγριώνει ένα τέτοιο θέαμα και ειλικρινά θα βάραγα μέχρι αηδίας αυτούς που το έκαναν.Η εποχή μας "επιβάλλει" μια ισοπέδωση των πάντων.Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ότι για αυτή τη σημαία πολέμησαν και σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες(από το 1821 ως και Β' Παγκόσμιο)για να μπορούμε σήμερα να ζούμε όπως είμαστε και να κάνουμε ότι βλακεία μας κ@υλώσει.Καλή η πρόοδος,αλλά να μην είμαστε και των άκρων!
"Σίγουρα είναι καταδικαστέες οι πράξεις,αλλά το άσυλο δεν πρέπει να αρθεί" (δε διάβασα όλα τα posts,αν τυχόν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο ακριβώς από κάποιον,είναι σύμπτωση,δεν υπάρχει κάποια πρόθεση)
Το άσυλο πού απευθύνεται;;;;Στους φοιτητές!!!!Αυτή η αλητεία είναι φοιτητές;;;ΟΧΙ!!!Γιατί να τους καλύπτει το άσυλο και υπό τη σκέπη αυτού να διαλύουν κάθε φορά σχολή/σχολές και να πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας για την αποκατάσταση;;Γιατί όταν μπαίνουν τέτοια στοιχεία,να μην άρεται για λίγο το άσυλο και να μπαίνει η αστυνομία και να τους αλλάζει τα φώτα(για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πιο "πικάντικη" έκφραση);;;;Μιλάω για άρση του ασύλου ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που έχουν μπει αποκλειστικά εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία,όπως ακριβώς έγινε προχθές.ΠΟΤΕ άλλοτε...Θυμάστε μια φορά που στο Πολυτεχνείο τους έβγαζαν κατά μπουλούκια από μέσα;Θυμάστε πόσο καιρό έκαναν για να ξαναεμφανιστούν;;Θέλω την αποτελεσματική καταπολέμηση και καταστολή τέτοιων συμβάντων!Οποιαδήποτε άλλου είδους διαμαρτυρία είναι απολύτως αποδεκτή και αν μπορώ θα την υποστηρίξω και εγώ!Δεν μπορώ να βλέπω καμμένα αυτοκίνητα στη Στουρνάρη και αυτοκίνητα όχι ακριβά,απλού κοσμάκη,επειδή κάποιο μ@λ@κισμένο είπε να πετάξει μια μολότωφ!!
Όσον αφορά τη σημαία,επειδή αγαπώ τον τόπο μου,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μισώ τους ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες,εμένα με εξαγριώνει ένα τέτοιο θέαμα και ειλικρινά θα βάραγα μέχρι αηδίας αυτούς που το έκαναν.Η εποχή μας "επιβάλλει" μια ισοπέδωση των πάντων.Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ότι για αυτή τη σημαία πολέμησαν και σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες(από το 1821 ως και Β' Παγκόσμιο)για να μπορούμε σήμερα να ζούμε όπως είμαστε και να κάνουμε ότι βλακεία μας κ@υλώσει.Καλή η πρόοδος,αλλά να μην είμαστε και των άκρων!
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- ailouros
- Gbyte level
Το μεγαλύτερο κακό που έχουν κάνει οι παρατάξεις κατά την άποψή μου ,είναι να αφήνουν τον μη παραταξιακό φοιτητή σε κατάσταση νιρβάνας.
Π.χ ->Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;Ο φοιτητής δεν θα προσπαθήσει να το λύσει μόνος του ,δεν θα σκεφτεί κάτι ,αλλά θα απευθυνθεί στον εκπρόσωπο ή θα περιμένει καρτερικά τον εκπρόσωπο να κάνει κάτι.
Είναι υγιές αυτό;Να χωρίζονται οι φοιτητές σε ενεργούς και μη ενεργούς ,ενώ σε ένα σύνολο 5-6 χιλιάδων ,μπορούν και πρέπει να είναι όλοι ενεργοί σε καθημερινοί βάση.
Για μένα υπάρχει εξήγηση αφού το Πανεπιστήμιο είναι το κακέκτυπο και η μικρογραφία της κοινωνίας (καθώς και ο προθάλαμος για να βγάλει ευνουχισμένος πολίτες που να περιμένουν τον εργατοπατέρα και το συνδικάτο να τους σώσει).
Εμένα προσωπικά με χαλάν πολύ οι παρατάξεις και βρίσκω το έργο τους αν όχι αστείο στα πλαίσια του αυτονόητου (αν μπορούσαμε όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουμε σε αποφάσεις και όχι η εκλεκτή με διαδικασίες πανηγυριού κάστα ,τότε οι κατακτήσεις θα ήταν περισσότερες και ουσιαστικά θα συνδιοικούσαμε το Πανεπιστήμιο).Και το να καπηλεύεται η τάδε παράταξη κάποιες κατακτήσεις είναι προσβλητικό για τον φοιτητή που ψηφίζει το να ακούει "εμείς φέραμε την κάρτα σίτησης".Ο φοιτητής δεν σε ψήφισε;Όπως υποτιμητικό είναι για τον πολίτη να ακούει στα παράθυρα "εμείς φτιάξαμε την εγνατία οδό" .
Π.χ ->Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;Ο φοιτητής δεν θα προσπαθήσει να το λύσει μόνος του ,δεν θα σκεφτεί κάτι ,αλλά θα απευθυνθεί στον εκπρόσωπο ή θα περιμένει καρτερικά τον εκπρόσωπο να κάνει κάτι.
Είναι υγιές αυτό;Να χωρίζονται οι φοιτητές σε ενεργούς και μη ενεργούς ,ενώ σε ένα σύνολο 5-6 χιλιάδων ,μπορούν και πρέπει να είναι όλοι ενεργοί σε καθημερινοί βάση.
Για μένα υπάρχει εξήγηση αφού το Πανεπιστήμιο είναι το κακέκτυπο και η μικρογραφία της κοινωνίας (καθώς και ο προθάλαμος για να βγάλει ευνουχισμένος πολίτες που να περιμένουν τον εργατοπατέρα και το συνδικάτο να τους σώσει).
Εμένα προσωπικά με χαλάν πολύ οι παρατάξεις και βρίσκω το έργο τους αν όχι αστείο στα πλαίσια του αυτονόητου (αν μπορούσαμε όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουμε σε αποφάσεις και όχι η εκλεκτή με διαδικασίες πανηγυριού κάστα ,τότε οι κατακτήσεις θα ήταν περισσότερες και ουσιαστικά θα συνδιοικούσαμε το Πανεπιστήμιο).Και το να καπηλεύεται η τάδε παράταξη κάποιες κατακτήσεις είναι προσβλητικό για τον φοιτητή που ψηφίζει το να ακούει "εμείς φέραμε την κάρτα σίτησης".Ο φοιτητής δεν σε ψήφισε;Όπως υποτιμητικό είναι για τον πολίτη να ακούει στα παράθυρα "εμείς φτιάξαμε την εγνατία οδό" .
Υπάρχει επιτροπή ασύλου στην οποία συμμετέχει ο Πρύτανης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδώσει απόφαση που να άρει το άσυλο.Δεν είχαν το τηλέφωνο του Πρύτανη;Εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ που η Αστυνομία κοροιδεύει τον κόσμο.Το μόνο που κάνει είναι να εξαγριώνει και να προκαλεί αυτά τα κακόμοιρα παιδιά που έχουν μπερδέψει την **** με την βούρτσα και σπάζοντας το περίπτερο του κυρ μήτσου κάνουν επανάσταση.Τους προκαλεί να τα σπάσουν και τους αφήνει να το κάνουν άνετα .Γιατί και ξέρει ποιοι είναι οι μπαχαλάκηδες και ήξερε ότι θα γίνει ότι έγινε (αυξημένη κίνηση περιπολικών στην Πατησίων πριν τα επεισόδια) αλλά έχει φαίνεται εντολή να μην κάνει τίποτα ..Και όπως εξήγησα παραπάνω συμφέρει τρελά το κράτος να κρατάει εγκλωβισμένο τον κοσμάκη με τέτοια θεάματα.Μιλάω για άρση του ασύλου ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που έχουν μπει αποκλειστικά εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία,όπως ακριβώς έγινε προχθές.
- nocturna_gr
- byte level
rapadder++rapadder wrote: Δεν είναι κακή η πολιτική συζήτηση προς Θεού, απλά να μην αναλωνόμαστε σε αυτή και μόνο. Να υπάρξουν κάποιοι κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να "σκεπάζει" την είσοδο με πανό σταλινικής αισθητικής, να κολλάει αυτοκόλλητα απο τα σκαλοπάτια μέχρι και τις τουαλέτες, να βάζει δυνατά μουσική αδιαφορώντας για τους άλλους, να κάνει γενικά ότι του κατεβαίνει. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε εσωτερική αστυνομία για να μάθουμε να συνυπάρχουμε.
Eπισης καποιοι υποστηριζουν, να προσθεσω, οτι αρση του ασυλου σημαινει χουντα, παρεμβαση αστυνομιας κλπ. Εχει ποτε το ασυλο εμποδισει χουντα ή αστυνομια να το παραβιασουν;
Επισης απο οτι γνωριζω το ασυλο μπορει να αρθει υπο ορισμενες προυποθεσεις. Το προβλημα ειναι γιατι οτι καποιοι το παραβιαζουν οποτε τους συμφερει και αντιθετα δεν το αρουν οποτε πρεπει...
-
- byte level
Πας καλά ρε φίλε; Τα κανάλια σου φταίνε τώρα;*estrngd wrote: Τέλος, το γιατί γίναν τα επεισόδια αυτά είναι μάλλον δύσκολο να το μάθουμε, διότι ούτε τα κανάλια θα το πουν αλλά ούτε κι εμείς μπορούμε να έρθουμε σε συνέντευξη με τους δράστες. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τόσο εύκολα, ιδίως όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα στις ειδήσεις που προσφέρουν.
- AnINffected
- Gbyte level
Τί πιστεύετε οτι διατηρεί την τάξη μέσα σε αυτό το forum;Είναι α)Η ύπαρξη των admis και mods β)η ίδια η ύπαρξη των κανόνων του, με τους admins και mods να διασφαλίζουν την τήρηση τους γ)ο σεβασμός προς τους κανόνες αυτούς ή δ)ο σεβασμός, το ενδιαφέρον όπως το θέτεις παρακάτω, προς το συμφοιτητή;rappader wrote:Να υπάρξουν κάποιοι κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να "σκεπάζει" την είσοδο με πανό σταλινικής αισθητικής, να κολλάει αυτοκόλλητα απο τα σκαλοπάτια μέχρι και τις τουαλέτες, να βάζει δυνατά μουσική αδιαφορώντας για τους άλλους, να κάνει γενικά ότι του κατεβαίνει. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε εσωτερική αστυνομία για να μάθουμε να συνυπάρχουμε.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα με τη σειρά, μην υπολογίζοντας κάθε φορά τα υπόλοιπα.(α)Οι admins και mods δε θα μπορούσαν ποτέ να διατηρήσουν την τάξη απέναντι στο απόλυτο χάος, γιατί απλά είναι λίγοι απέναντι στο πλήθος!(β)Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για το φόβο του κανόνα, που ανάγεται σε φόβο της τιμωρίας.Θα μπορούσε όμως κανείς να νοιώθει πραγματικά ελεύθερος έτσι;(γ)Έδω οι φοιτητές έχουν ώς αρχή τους την τήρηση των κανόνων.Κάτι καθόλου κακό όταν όλα είναι εντάξει, αλλά αν πάψει να ισχύει κάποιος κανόνας τότε τι συμβαίνει;Εδώ έρχεται το (δ).Με αυτό δε θα χρειάζονταν ούτε admins ούτε mods, ούτε καν θεσπισμένοι κανόνες.Αλλά αν δεν υπάρχει, τότε αρχίζουν οι προσβολές, οι επιθέσεις και τελικά η τάξη διαλύεται.Μπορεί κάποιος admin να παρέμβει, αλλά το κακό θα έχει ήδη συμβεί.
Οι κανόνες σίγουρα έχουν αξία, αλλά έχουν και κόστος.Είτε υπάρχουν είτε όχι, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα όσο λείπει ο σεβασμός προς τον άνθρωπο.Μπορεί να πληρώσεις, αλλά να δεις οτι δε λύθηκαν τα προβλήματα σου!Το θέμα είναι, μπορείς μετά να πάρεις πίσω αυτό που έδωσες;Γι'αυτό υποστήριξα πρίν οτι ψάχνετε τη λύση σε λάθος μέρος.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σταμάτη!Δε λέω οτι δε πρέπει να υπάρχουν παρα-πολιτικές φοιτητικές παρατάξεις, αλλά οτι θα έπρεπε να συνεργάζονται μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους φοιτητές, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ισχυρίζονται οτι ενδιαφέρονται για το καλό των φοιτητών, της σχολής, της εκπαίδευσης και της επαγγ. αποκατάστασης.Αντί να αναλώνονται στις μεταξύ τους διαμάχες, που τόσες φορές καταλήγουν σε ακρότητες.Άν δε μπορούν να συνεργαστούν αυτοί μεταξύ τους, τότε καλύτερα θα ήταν να συνεργαστούμε εμείς μεταξύ μας.rappader wrote:Να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό από το να γράφουν 200 post σε δυό μέρες σαν και μένα (πλάκα κάνω Smile ). Να οργανωθούν άτομα από κάθε έτος κάθε σχολής και να συστάσουν ένα φορέα που θα έχει κύριο στόχο να κάνει πιο υποφερτή την καθημερινότητα στο Πανεπιστήμιο και που δεν θα έχει πολιτικό χρώμα. Δεν είναι κακή η πολιτική συζήτηση προς Θεού, απλά να μην αναλωνόμαστε σε αυτή και μόνο.
Last edited by AnINffected on Sun Apr 02, 2006 6:42 pm, edited 2 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- nocturna_gr
- byte level
Μηπως μεροληπτεις;*estrngd wrote: να μην αναφέρουμε τους νεκρούς κάθε βδομάδα στα εργατικά "ατυχήματα".
καθημερινούς αυτούς "τυχαίους" θανάτους.
Επίσης, η ίδια η αστυνομία συνέχεια σκοτώνει
Επίσης θα έπρεπε να αναφέρω ότι βασικά στελέχη της αστυνομίας αλλά και των σωμάτων καταστολής (ΜΑΤ κλπ) προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, το Εθνικό μέτωπο (ή πως λέγεται δεν θυμάμαι).
Επίσης, τα έκτροπα που γίνονται κάθε μέρα στο υπόγειο τα οποία το καθιστούν απροσπέλαστο (τραπεζάκια ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, μουσικές κλπ)
κάποια σπασίματα στον πολύτιμο "εξοπλισμό" του υπογείου.
Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τόσο εύκολα, ιδίως όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα στις ειδήσεις που προσφέρουν.
Μηπως εισαι υπερβολικος.;
Μηπως υποστηριζεις δογματικα.;
-
- Gbyte level
Sorry αλλά διαφωνώ αυτά περι αστυνομίας. Διδάσκω σε ένα φροντιστήριο και πολλά από τα παιδιά μου θέλουν να περάσουν στην αστυνομία. είναι μια καλή διέξοδος, με σταθερό μισθό. Αστυνομία δε σημαίνει αναγκαστικά Χρυσή Αυγή, το Εθνικό μέτωπο. Παντού υπάρχουν άτομα ακραίων πεποιθήσεων (και αριστερά και δεξιά και πάνω και κάτω και όπου αλλού θέλετε και είναι το ίδιο χάλι -η υπέρβαση του μέτρου που έλεγαν και παλιότερα)
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Πέρασε κανείς να δει τι έγινε στη Γραμματεία του τμήματός μας και στη γραμματεία του ΔΕΤ;Είναι "επανάσταση" το να μπαίνουν,να ξυλώνουν τα πάντα μέσα από PCs(μητρικές,μνήμες,επεξεργαστές,σκληρούς) για να πάρουν και προφανώς να τα πουλήσουν;Να κάνουν άνω-κάτω κάθε συρτάρι και ντουλάπα;Να καταστρέφουν καρτέλες φοιτητών,να τις σκίζουν,να καταστρέφουν φωτογραφίες φοιτητών;Η λεηλασία δεν είναι επανάσταση!Ντροπή και αίσχος σε όσους υποστηρίζουν αυτές τις ακρότητες και τους βανδαλισμούς!Ντροπή!!!Και έχουν το θράσος να βγαίνουν και να μιλάνε!
Tamiya rulezZz....
- rapadder
- Gbyte level
Κανένας δεν υποστήριξε (εδώ στο forum τουλάχιστον) αυτές τις ενέργειες. Αυτό το πράγμα είναι σκέτη αλητεία. Δεν είχε δώσει κανένας την άδεια για το πάρτυ. Ρώτησα και έμαθα.
Αν υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να επανεξετάσουν το θέμα του ασύλου και ότι είναι σε λήθαργο, τι κάνουν οι πρυτανικές αρχές; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν, γιατί δεν αποφάσισαν την άρση του ασύλου; Από τη στιγμή που η σχολή δεν κλειδώθηκε όπως τις άλλες φορές, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι πρυτανικές αρχές; Ο κος Καλαμπούκης (έκανε δηλώσεις στη ΝΕΤ την επομένη) πότε ειδοποιήθηκε, τι έκανε; Γιατί δεν προέβησαν σε άρση του ασύλου αργότερα ώστε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα οι αρχές. Μου φαίνεται ότι έχουμε όλοι αποβλακωθεί τελείως.
Αν αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι είναι εγκλωβισμένοι, ας παραιτηθούν. Δεν έχει νόημα αλλιώς.
Αν υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να επανεξετάσουν το θέμα του ασύλου και ότι είναι σε λήθαργο, τι κάνουν οι πρυτανικές αρχές; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν, γιατί δεν αποφάσισαν την άρση του ασύλου; Από τη στιγμή που η σχολή δεν κλειδώθηκε όπως τις άλλες φορές, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι πρυτανικές αρχές; Ο κος Καλαμπούκης (έκανε δηλώσεις στη ΝΕΤ την επομένη) πότε ειδοποιήθηκε, τι έκανε; Γιατί δεν προέβησαν σε άρση του ασύλου αργότερα ώστε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα οι αρχές. Μου φαίνεται ότι έχουμε όλοι αποβλακωθεί τελείως.
Αν αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι είναι εγκλωβισμένοι, ας παραιτηθούν. Δεν έχει νόημα αλλιώς.
- silegav
- Venus Project Founder
Σήμερα πήγε κανείς στην σχολή? Τι κατάσταση επικρατεί? Τι απώλειες μετράμε?
Τα αρχεία της γραμματείας μας υπέστησαν ζημιές?Μπορεί να έχουμε πρόβλημα στην έκδοση χαρτιών από την γραμματεία?
Sorry που είμαι τόσο "στεγνός" και που δεν εκφράζω την άποψη μου για όλα τα παραπάνω, αλλά εν μέρει λίγο ή πολύ με έχουν καλύψει τα παραπάνω....πάντως συνοψίζοντας μια άποψη έχω να πω πως η αλήθεια είναι (όπως πάντα) κάπου στην μέση.
Ίσως η κατάργηση του ασύλου να μην επιβάλεται, σταθμίζοντας τις συνέπειες(πρακτικές και συναισθηματικές) που θα έχει κάτι τέτοιο, αλλά μια ριζική αναμόρφωση του και αναπροσαρμογή στα δεδομένα ,που έχουν αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αναγκαία.
Τα αρχεία της γραμματείας μας υπέστησαν ζημιές?Μπορεί να έχουμε πρόβλημα στην έκδοση χαρτιών από την γραμματεία?
Sorry που είμαι τόσο "στεγνός" και που δεν εκφράζω την άποψη μου για όλα τα παραπάνω, αλλά εν μέρει λίγο ή πολύ με έχουν καλύψει τα παραπάνω....πάντως συνοψίζοντας μια άποψη έχω να πω πως η αλήθεια είναι (όπως πάντα) κάπου στην μέση.
Ίσως η κατάργηση του ασύλου να μην επιβάλεται, σταθμίζοντας τις συνέπειες(πρακτικές και συναισθηματικές) που θα έχει κάτι τέτοιο, αλλά μια ριζική αναμόρφωση του και αναπροσαρμογή στα δεδομένα ,που έχουν αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αναγκαία.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ωχ....ελπίζω να μην έχει κανένας μας πρόβλημα...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand