Κατάληψη ΙΙ
- greenlover
- bit level
Καλημέρα σας και από εμένα. Πρωτοετής φοιτήτρια είμαι, πρώτο μου ποστ σε αυτό το forum.
Το ότι είναι πρόεδρος ο κ.Βοκοτόπουλος της Ακαδημίας Αθηνών, δεν τον κάνει και θεό. Θυμίζω τις στενές σχέσεις της Ακαδημίας με τους παπάδες. Το 2002 είχαν παπά πρόεδρο (2002 Ιωάννης Ζηζιούλας Μητροπολίτης Περγάμου http://www.academyofathens.gr/ecPage.as ... =18&lang=1 )
Λέει ο "πρόεδρος" : "Βεβαίως. Τα πανεπιστήμια πρέπει να μένουν ανοιχτά. Είναι παράλογη η κατάληψη. Φυσικά και οι φοιτητές μπορούν να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν τα αιτήματά τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Ομως, δεν μπορούν να εμποδίζουν τους άλλους (π.χ. τους διοικητικούς υπαλλήλους, τις υπηρεσίες των ιδρυμάτων) να κάνουν τη δουλειά τους. Πόσω μάλλον που στις καταλήψεις γίνονται καταστροφές, που τελικά τις πληρώνει και τις ξαναπληρώνει ο ελληνικός λαός. Ξέρετε, παρότι στην Ελλάδα για ό,τι έχουμε κάνει, έχουμε χρησιμοποιήσει την διεθνή εμπειρία, πουθενά στο εξωτερικό δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. "
Δηλαδή σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Αμερική, Μεξικό τόσοι αγώνες, τόσες καταλήψεις έχουν γίνει τσάμπα;
Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο ακαδημαϊκό, ότι τα πάντα κερδίζονται με αγώνες, και όχι με το να καθόμαστε στο σαλόνι μας και να παίζουμε Playstation. Ούτε με το να ακούμε την παλιά γενιά και να "κάνουμε ότι μας λένε".
Συγγνώμη αλλά συγχύστηκα!
Το ότι είναι πρόεδρος ο κ.Βοκοτόπουλος της Ακαδημίας Αθηνών, δεν τον κάνει και θεό. Θυμίζω τις στενές σχέσεις της Ακαδημίας με τους παπάδες. Το 2002 είχαν παπά πρόεδρο (2002 Ιωάννης Ζηζιούλας Μητροπολίτης Περγάμου http://www.academyofathens.gr/ecPage.as ... =18&lang=1 )
Λέει ο "πρόεδρος" : "Βεβαίως. Τα πανεπιστήμια πρέπει να μένουν ανοιχτά. Είναι παράλογη η κατάληψη. Φυσικά και οι φοιτητές μπορούν να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν τα αιτήματά τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Ομως, δεν μπορούν να εμποδίζουν τους άλλους (π.χ. τους διοικητικούς υπαλλήλους, τις υπηρεσίες των ιδρυμάτων) να κάνουν τη δουλειά τους. Πόσω μάλλον που στις καταλήψεις γίνονται καταστροφές, που τελικά τις πληρώνει και τις ξαναπληρώνει ο ελληνικός λαός. Ξέρετε, παρότι στην Ελλάδα για ό,τι έχουμε κάνει, έχουμε χρησιμοποιήσει την διεθνή εμπειρία, πουθενά στο εξωτερικό δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. "
Δηλαδή σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Αμερική, Μεξικό τόσοι αγώνες, τόσες καταλήψεις έχουν γίνει τσάμπα;
Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο ακαδημαϊκό, ότι τα πάντα κερδίζονται με αγώνες, και όχι με το να καθόμαστε στο σαλόνι μας και να παίζουμε Playstation. Ούτε με το να ακούμε την παλιά γενιά και να "κάνουμε ότι μας λένε".
Συγγνώμη αλλά συγχύστηκα!
- greenlover
- bit level
Με έχει εκνευρίσει απίστευτα αυτή η αγωνολαγνεία.
Έχω την εντύπωση ότι πολλοί «εκπρόσωποι φοιτητών» είναι της άποψης «αγωνιζόμαστε για να αγωνιζόμαστε» και ότι το όλο θέμα με την αναθεώρηση του Συντάγματος τους «έκατσε λαχείο» αφού μπόρεσαν επιτέλους να πείσουν αρκετούς φοιτητές να κατέβουν να ψηφίσουν υπέρ των καταλήψεων.
Και εμένα με εκνευρίζει ο ωχαδελφισμός και ο "παρτακισμός".
Δεν μας πειράζει καθόλου αν καταργηθεί το άρθρο 16; Αν καταργηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας; Αν περάσει ο νόμος και πρέπει εγώ να τελειώσω το πανεπιστήμιο σε 9 χρόνια (εργάζομαι παράλληλα και θέλω να το πάω πιο αργά).
Τι να πω; Μόνο για την πάρτη μας είμαστε καλοί... Το αν έχει επίπτωση στην κοινωνία Ή στον συνάδελφό μας δεν μας αφορά καθόλου...
Έχω την εντύπωση ότι πολλοί «εκπρόσωποι φοιτητών» είναι της άποψης «αγωνιζόμαστε για να αγωνιζόμαστε» και ότι το όλο θέμα με την αναθεώρηση του Συντάγματος τους «έκατσε λαχείο» αφού μπόρεσαν επιτέλους να πείσουν αρκετούς φοιτητές να κατέβουν να ψηφίσουν υπέρ των καταλήψεων.
Δεν μας πειράζει καθόλου αν καταργηθεί το άρθρο 16; Αν καταργηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας; Αν περάσει ο νόμος και πρέπει εγώ να τελειώσω το πανεπιστήμιο σε 9 χρόνια (εργάζομαι παράλληλα και θέλω να το πάω πιο αργά).
Τι να πω; Μόνο για την πάρτη μας είμαστε καλοί... Το αν έχει επίπτωση στην κοινωνία Ή στον συνάδελφό μας δεν μας αφορά καθόλου...
Μας νοιάζει και μας κόφτει, αλλά το θέμα είναι: η συγκεκριμένη αντίδραση από μέρους μας είναι κατάλληλη? Δε νομίζω...Πιστεύω ότι οι συνεχείς καταλήψεις το μόνο που κάνουν είναι να αποδυναμώνουν και να διχάζουν το φοιτητικό κίνημα...Μας αφήνουν να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας (άντε, να παίζουμε και λίγο ξύλο με την αστυνομία) και περιμένουν να κουραστούμε ώστε να περάσουν ανενόχλητοι όποιο νόμο θέλουν...
Και στο κάτω κάτω, γιατί είναι τόοσο κακό να αναθεωρηθεί το περίφημο άρθρο? Δεν είμαι υπέρ της αναθεώρησης, αλλά κάνω αυτή την ερώτηση για να αναρωτηθεί ο καθένας μας ποιο το νόημα όλων αυτών των αγώνων (και να βρούμε μια δική μας απάντηση, όχι να παπαγαλίζουμε αυτά που λένε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων...)
Και στο κάτω κάτω, γιατί είναι τόοσο κακό να αναθεωρηθεί το περίφημο άρθρο? Δεν είμαι υπέρ της αναθεώρησης, αλλά κάνω αυτή την ερώτηση για να αναρωτηθεί ο καθένας μας ποιο το νόημα όλων αυτών των αγώνων (και να βρούμε μια δική μας απάντηση, όχι να παπαγαλίζουμε αυτά που λένε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων...)
- greenlover
- bit level
Είναι η κατάλληλη γιατί είναι η μόνη που γίνεται αντιληπτή. Τι να κάναμε δηλαδή; Μόνο αυτό "πονάει". Πονάει και εμάς βέβαια, αλλά υπάρχουν και χειρότερα (απεργία πείνας).
Αν κάποιος από εμάς είναι κατά του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, ενώ σπουδάζει σε δημόσιο πανεπιστήμιο, όντως πρέπει να αναρωτηθεί.
Αν κάποιος από εμάς είναι κατά του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, ενώ σπουδάζει σε δημόσιο πανεπιστήμιο, όντως πρέπει να αναρωτηθεί.
Ενώ οι καταλήψεις δεν έχουν καμία επίπτωση στον συνάδελφό μας...greenlover wrote:Τι να πω; Μόνο για την πάρτη μας είμαστε καλοί... Το αν έχει επίπτωση στην κοινωνία Ή στον συνάδελφό μας δεν μας αφορά καθόλου...
Αλλά ξέχασα, οι καταλήψεις είναι "αγώνας" και ο αγώνας χρειάζεται θυσίες. Και αφού κάποιοι συνάδελφοί μας δεν είναι διατεθειμένοι να τις κάνουν, ας τους τις επιβάλουμε εμείς...
It is by will alone I set my mind in motion...
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
@greenlover
Χωρίς να θέλω να πάρω θέση, απλά θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για να καταλαβεις γιατί κάποιοι "κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους"! Όπως είπες είσαι πρωτοετής.Σε βάθος χρόνου εσένα λοιπόν φαίνεται να μην σε επηρεαζει και τόσο η κατάληψη τώρα, γιατί στα ερχόμενα 3-4 χρόνια θα καλήψεις τα μαθήματα που πιθανόν τώρα χάνεις. Άν ήσουν όμως 4ο ή 5ο έτος και είχες γίνει δεκτή σε μεταπτυχιακό για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δε θα σκεφτόσουν τον εαυτό σου? Δε θα σε ένοιαζε που πιθανόν μπορεί να παέι πίσω η ζωή σου εξαιτίας της κατάστασης αυτής? Και ακόμα περισσότερο στην περίπτωση των ανδρών που έχουν και το Στρατό να τους κυνηγάει?
Ή αν ήσουν από την επαρχία και έβλεπες τα ενοίκια να τρέχουν χωρίς λόγο αυτόυς τους μήνες, για τα οποία οι γονείς σου, ονειρευόμενοι ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί τους, έχουν κάνει το Σ@@το τους παξιμάδι, δεν θα σκεφτόσουν τον εαυτό σου??
@Everyone
Ξαναλέω ότι κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για να φανούν και οι απόψεις αυτών που κατηγορούνται ως παρτάκιδες, ελαφρά τη καρδία. Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να είσαι κατακριτέος αν είσαι κατά της κατάληψης για τον ένα ή τον άλλο λόγο???Ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του γνώμη στηριζόμενος στις προσωπικά του απόψεις? Γιατί να πρέπει κάποιος να θεωρείται "κακός για την κοινωνία" αν έχει αντίθετη άποψη από το "φοιτητικό κίνημα"?
Τονίζω πως για μένα έχει σημασία όχι μόνο να προσπαθείς να πείσεις για το δικό σου αλλά να είσαι διατεθιμένος να πεισθείς και εσύ από κάποιον άλλον. Όχι άντε ο καθένας έχει χαράξει κάτι στο μυαλό του και δεν δέχεται τίποτα άλλο εκτός από αυτό.
Φιλικά προς όλους, και με έντονη διάθεση να ακούω!
Χωρίς να θέλω να πάρω θέση, απλά θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για να καταλαβεις γιατί κάποιοι "κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους"! Όπως είπες είσαι πρωτοετής.Σε βάθος χρόνου εσένα λοιπόν φαίνεται να μην σε επηρεαζει και τόσο η κατάληψη τώρα, γιατί στα ερχόμενα 3-4 χρόνια θα καλήψεις τα μαθήματα που πιθανόν τώρα χάνεις. Άν ήσουν όμως 4ο ή 5ο έτος και είχες γίνει δεκτή σε μεταπτυχιακό για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δε θα σκεφτόσουν τον εαυτό σου? Δε θα σε ένοιαζε που πιθανόν μπορεί να παέι πίσω η ζωή σου εξαιτίας της κατάστασης αυτής? Και ακόμα περισσότερο στην περίπτωση των ανδρών που έχουν και το Στρατό να τους κυνηγάει?
Ή αν ήσουν από την επαρχία και έβλεπες τα ενοίκια να τρέχουν χωρίς λόγο αυτόυς τους μήνες, για τα οποία οι γονείς σου, ονειρευόμενοι ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί τους, έχουν κάνει το Σ@@το τους παξιμάδι, δεν θα σκεφτόσουν τον εαυτό σου??
@Everyone
Ξαναλέω ότι κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για να φανούν και οι απόψεις αυτών που κατηγορούνται ως παρτάκιδες, ελαφρά τη καρδία. Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να είσαι κατακριτέος αν είσαι κατά της κατάληψης για τον ένα ή τον άλλο λόγο???Ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του γνώμη στηριζόμενος στις προσωπικά του απόψεις? Γιατί να πρέπει κάποιος να θεωρείται "κακός για την κοινωνία" αν έχει αντίθετη άποψη από το "φοιτητικό κίνημα"?
Τονίζω πως για μένα έχει σημασία όχι μόνο να προσπαθείς να πείσεις για το δικό σου αλλά να είσαι διατεθιμένος να πεισθείς και εσύ από κάποιον άλλον. Όχι άντε ο καθένας έχει χαράξει κάτι στο μυαλό του και δεν δέχεται τίποτα άλλο εκτός από αυτό.
Φιλικά προς όλους, και με έντονη διάθεση να ακούω!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Αυτο ακριβώς εννοούσα και γω όταν είπα να αναρωτηθούμε γιατί τα κάνουμε όλα αυτα...Φυσικά και σέβομαι το (δημόσιο) πανεπιστήμιο που φοιτώ, αλλά απεχθάνομαι και τους μεν που θέλουν να το διαλύσουν (περνώντας ότι νόμο θέλουν), και τους δε που θέλουν να το διαλύσουν (στην κυριολεξία)έχει σημασία όχι μόνο να προσπαθείς να πείσεις για το δικό σου αλλά να είσαι διατεθιμένος να πεισθείς και εσύ από κάποιον άλλον

- greenlover
- bit level
Ναι P3. Αν ήμουν στην θέση σου όντως θα κοιτούσα τον εαυτό μου περισσότερο. Αλλά το υπογραμμίζω: παρόλα αυτά θα προσπαθούσα να δω ο νόμος που πάει να περάσει τι επίπτωση έχει γενικότερα.
Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς. Το δέχομαι αυτό. αλλά και για εμένα δεν είναι εύκολο πρώτο έτος και να μην έχω εξεταστική. Για όλους λιγότερο ή περισσότερο είναι δύσκολο.
αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί όμως θα νικήσουμε. Η παιδεία είναι καυτό θέμα. Έχουν πέσει κυβερνήσεις για αυτό. Επειδή μόνο εκεί υπάρχει κοινωνική αντίσταση τόσο μεγάλη. Ας μην τους κάνουμε να το ξεχάσουν αυτό!
Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς. Το δέχομαι αυτό. αλλά και για εμένα δεν είναι εύκολο πρώτο έτος και να μην έχω εξεταστική. Για όλους λιγότερο ή περισσότερο είναι δύσκολο.
αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί όμως θα νικήσουμε. Η παιδεία είναι καυτό θέμα. Έχουν πέσει κυβερνήσεις για αυτό. Επειδή μόνο εκεί υπάρχει κοινωνική αντίσταση τόσο μεγάλη. Ας μην τους κάνουμε να το ξεχάσουν αυτό!
- P3
- Venus Project Founder
Ουτε εγώ είμαι σε αυτή τη θέση. Εγώ έχω τελειώσει και το μεταπτυχιακό μου και εργάζομαι τώρα. Εγώ απλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, και το γεγονός ότι δεν είμαι σε αυτή τη θέση αλλά τη σκέφτομαι και αυτή δείχνει τη διάθεση μου να φαίνονται όλες οι απόψεις και όχι να χαρακτηρίζονται οι μεν ως "αγωνιστές" και οι δε ώς "παρτάκιδες".Ναι P3. Αν ήμουν στην θέση σου όντως θα κοιτούσα τον εαυτό μου περισσότερο.
- greenlover
- bit level
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν γίνεται να χωριστούμε σε "εικονομάχους"(αγωνιστές) και "εικονολάτρες"(παρτάκηδες). Δεν είναι μαθηματικά εδώ, δεν είναι άσπρο/μαύρο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις ανάμεσα (παρομοιάζω τις απόψεις με τα χρώματα, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ χρώμα=παράταξη)...
- P3
- Venus Project Founder
Εγώ δεν μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί δεν παίρνω θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.Μιλάω απλά ως P3 που έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει και μυαλό να επεξεργάζεται ότι λαμβάνει απο τα δυο προηγούμενα! Και έτσι κι αλλιώς η ίδρυση ή όχι ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν επηρεάζει μόνο τους τωρινούς φοιτητές αλλά όλους τους πτυχιούχους, συμπεραλμβανομένου και εμού! Το ότι δεν είμαι πια φοιτητής δεν σημαίνει ότι έχω αποδεσμευτεί από αυτή την ιδιότητα πλήρως γιατί οι "επιπτώσεις" όπως λες, είναι για όλους και όχι μόνο για τους άμεσους παραλήπτες τους .
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Θα σου πω ένα πράγμα. Εγώ δεν συμφωνώ ούτε με την αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά ούτε και με τα μπαλώματα που ονομάζει το Υπουργείο Παιδείας μεταρρύθμιση. Και σε ρωτώ ποιά είναι πρόταση του "ανεξάρτητου" φοιτητικού κινήματος εδώ και 12 μήνες σχεδόν;;; Μήπως "ΟΧΙ,ΟΧΙ,ΟΧΙ!!!",greenlover wrote:Με έχει εκνευρίσει απίστευτα αυτή η αγωνολαγνεία.
"ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ","ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ". Αρνητισμός και μεγαλοστομίες με μία ψευτοαγωνιστική διάθεση. Ποιό το αποτέλεσμα;; Ο χώρος του πανεπιστημίου έχει γίνει μπου@@@@λο, επί 2 και πλέον μήνες η ακαδημαϊκή ζωή έχει νεκρώσει και με τα ανάρχια που συμμετέχουν με την ανοχή πολλών στον "αγώνα" η κοινή γώμη στρεφεται εναντίον μας και χάνουμε και το όποιο δίκιο. Νομίζω ότι εμείς,εσείς,αυτοί που μιλάνε για αγώνα ούτε ξέρουν, αλλά ούτε και μπορούν να τον κάνουν αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Ξέρω αύριο θα λέμε όλοι "αποσύρθηκε ο νόμος πλαίσιο", "νίκη του φοιτητικού κινήματος"!!! Αυτή είναι η νίκη; Έτσι κερδίζουμε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο;

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- greenlover
- bit level
Προφανώς δεν γνωρίζετε για το 1992 που έχει πέσει ολόκληρος υπουργός παιδείας .. Για διαβάστε προσεχτικά το παρακάτω άρθρο:
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=661816
και μετά τα ξαναλέμε
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ για να μήν νομίζετε ότι οι αγώνες μας γίνονται τσάμπα και βερεσέ.
Άσχετο: έχει τέλεια μέρα έξω..
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=661816
και μετά τα ξαναλέμε

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ για να μήν νομίζετε ότι οι αγώνες μας γίνονται τσάμπα και βερεσέ.
Άσχετο: έχει τέλεια μέρα έξω..

- tZoLe
Εγώ ήδη τα άκουσα για το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και για την αποχώρηση του Πασοκ από την αναθεώρηση.djsolid wrote:tZoLe wrote:Ξέρω αύριο θα λέμε όλοι "αποσύρθηκε ο νόμος πλαίσιο", "νίκη του φοιτητικού κινήματος"!!! Αυτή είναι η νίκη; Έτσι κερδίζουμε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο;
Eγω γιατί δεν πιστεύω ότι θα το λέμε?
Πολλά έτσι γίνονται...γίνονται τσάμπα και βερεσέ

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
-
- Venus Project Founder
πραγματικά..αν τελικά περάσει ο νόμος-πλαίσιο,
θα είναι ήττα για το ΦΚ ??
θα ήταν "λάθο"ς ο χαμένος χρόνος?
νομίζω ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις κ ποια θα είναι η αυτοκριτική μας αν περάσει ο νόμος..
θα είναι ήττα για το ΦΚ ??
θα ήταν "λάθο"ς ο χαμένος χρόνος?
νομίζω ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις κ ποια θα είναι η αυτοκριτική μας αν περάσει ο νόμος..
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
- greenlover
- bit level
- sandra
- Wow! Terabyte level
Να συνεχιστεί και του χρόνου?Δεν πάμε καλά?3 μήνες τώρα πληρώνουμε άδικα ενοίκια.Μήπως να γυρίσουμε τελείως σπίτια μας.Είπαμε καλός ο αγώνας και οι θυσίες αλλά μήπως τελικά άλλοι είναι οι παρτάκηδες εδώ?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- tZoLe
Tα πτυχία από νεκρά πανεπιστήμια να δούμε τι θα τα κάνουμε...greenlover wrote:Και να περάσει ο νόμος, αν υπάρχει πίεση τον παίρνουν πίσω. αν συνεχιστεί η κατάληψη και του χρόνου τι θα κάνουν; Νόμους για νεκρά πανεπιστήμια;

έτσι