Αβάντα ...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Thu Oct 21, 2004 10:46 pm

sudtuwup wrote:Θελει πολυ δουλεια ακομη και οσο αναφορα τους βαθμους πρεπει να μην ειναι ολοι >7 ουτε αριστα το 7 παντου (αυτο συμβαινει).
Αυτό ξαναπές το...όσο και να διαβάσω δεν μπορώ να περάσω το 7, άντε 7,5.
Μέχρι και απαλλακτική έκανα και ο ..... μου έβαλε 7!!!!! :mad: :mad: :mad:
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 21, 2004 11:20 pm

Παιδες πάντος να ξέρετε στα περισσότερα καλά πανεπιστήμια ένα 7 απο εμάς και ένα 7 απο το Πολυτεχνείο δεν είναι το ίδιο...Η σχολή μας θεωρείται απο τις προμοδοτούμενες...Βέβαια όταν μιλάμε για βαθμούς απο 8.5 και επάνω έιτε πριμοδοτήσεις, είτε όχι είναι αναμφισβίτητα καλός/ή ο φοιτητής/τρια.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Oct 21, 2004 11:52 pm

Κι ομως δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο εκτος απο 2-3 σχολες που τις ξερουμε ολοι. Να σου πω γιατι. Oλοι ξερουν την πειρα που εχει η σχολη και οι καθηγητες της -2η δημ. στην Ελλαδα. Ο μεσος ορος πτυχιων ειναι 5.5 αυτο τα λεει ολα νομιζω και δεν μπορεις να πεις οτι πριμοδοτειται. Το λεω γιατι εχω αρκετους γνωστους σε αλλα τμηματα και βλεπω το αντιθετο.
Το μονο που δεν μπορω να πω για εμας ειναι οτι βαζουν βαθμους.
Εδω αλλοι βαζουν ρητρα ακομα κ σε μαθηματικα, προγρ. -οχι ΤΟΡ φοιτητες. Και ειναι μια αγωνια μου αυτη πως θα μπορεσω να σταθω σε καποιον που εχει αβαντα. Γιατι ειναι πολλοι. Ασε τα οικονομικα.
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Fri Oct 22, 2004 9:32 am

Παιδες πάντος να ξέρετε στα περισσότερα καλά πανεπιστήμια ένα 7 απο εμάς και ένα 7 απο το Πολυτεχνείο δεν είναι το ίδιο...
Και μόνο το γεγονός ότι στο εμπ η πτυχιακή πιάνει το 20% του γμο και σε εμάς είναι σαν κανονικό μάθημα αυτό τα λέει όλα...
Βασικά πιστεύω ότι τσεκούρι πέφτει ως επί το πλείστον στα βασικά μαθήματα ενώ στα επιλογής πέφτει σχετικά λίγη αβάντα παραπάνω (αλλιώς δε θα τα έπαιρνε κανείς).
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Oct 22, 2004 1:21 pm

Στην κατεύθυνση της επιστήμης των υπολογιστών πιστεύω ότι απλά συνεχίζεται το concept των βασικών μαθημάτων. Δεν νομίζω ότι παίζει αβάντα.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Oct 22, 2004 1:32 pm

προσωπικά σε όσα μαθήματα έχω πάρει, είτε αυτά λέγονται υποχρεωτικά, είτε επιλογής, δεν έχω αισθανθεί να πριμοδοτούμαι. δεν ξέρω αν είμαι η εξαίρεση αλλά έτσι είναι
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Fri Oct 22, 2004 2:41 pm

Ρε παιδια αφου ο μεσος ορος ειναι ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑ ΠΕΝΤΕ (ετσι ειδα απο τις στατιστικες) που ειναι η αβαντα; Να ανησυχουμε γιατι αλλο 5 πτυχιο κι αλλο 7.5 εστω η πρωτη εντυπωση κι ας ξερεις πιο πολλα. Ασε που στο δημοσιο παει με μορια. Τον πο*λο δηλαδη
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Oct 23, 2004 2:16 am

προσωπικά σε όσα μαθήματα έχω πάρει, είτε αυτά λέγονται υποχρεωτικά, είτε επιλογής, δεν έχω αισθανθεί να πριμοδοτούμαι. δεν ξέρω αν είμαι η εξαίρεση αλλά έτσι είναι
Ως επί το πλείστον στα μαθήματα που υπάρχουν εργασίες αν μπορούν να γίνουν και παρθούν σε αυτές καλοί βαθμοί στο τέλος παίρνουμε καλούς βαθμούς αυτό δε σημαίνει κατά ανάγκη από αβάντα αλλά από κόπο ...
Βασικά στην αβάντα υποβόσκουν και κάποιοι άλλοι αστάθμητοι παράμετροι ... πχ πέρυσι στο μάθημα της επικοινωνίας όταν έδινα δε είχα επιτηρητή και όπως καταλαβαίνετε έγινε show !!! :shock: :shock:
Στην κατεύθυνση της επιστήμης των υπολογιστών πιστεύω ότι απλά συνεχίζεται το concept των βασικών μαθημάτων. Δεν νομίζω ότι παίζει αβάντα.
Π.Σ. the same. Εδώ τα περισσότερα μαθήματα δεν έχουν εργασίες και είναι ζοριλίκι ... as i said!
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Oct 23, 2004 1:32 pm

semis19 wrote:πέρυσι στο μάθημα της επικοινωνίας όταν έδινα δε είχα επιτηρητή και όπως καταλαβαίνετε έγινε show
Αν αυτό το θεωρείς αβάντα, τότε νομίζω έχουμε πρόβλημα συνενόησης ;) Αυτό ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό, στο οποίο ο καθηγητής ήθελε να βοηθήσει ώστε να περάσουν όλοι επειδή θα έφευγε. και αν είδες δεν υπήρχαν πολλοί καλοί βαθμοί. Εγώ νόμιζα ότι με τον όρο αβάντα, αναφερόσασταν στην επιδότηση από τον ίδιο τον καθηγητή κατά τη διόρθωση των γραπτών
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Oct 23, 2004 2:37 pm

Αν αυτό το θεωρείς αβάντα, τότε νομίζω έχουμε πρόβλημα συνενόησης
Einherjar, εννοούσα και αυτό!
Αυτό ήταν ένα μεμονομένο περιστατικό, στο οποίο ο καθηγητής ήθελε να βοηθήσει ώστε να περάσουν όλοι επειδή θα έφευγε.
Δεν έχει σημασία όπως και να το δεις ήταν αβάντα κακά τα ψέματα!
και αν είδες δεν υπήρχαν πολλοί καλοί βαθμοί.
Κοίταξε, μπορεί από το 9.5 ως το 10 να υπήρχε δυσκαμψία σχετικά αλλά σκέψου ότι πέρασε το 100% :shock: :shock: με μ.ο. 8 :shock: :shock: και στην 1η εργασία όλοι 10 δηλαδή τι άλλο έπρεπε να γίνει; Εμένα το τονίζω αυτή η κατάσταση δε με ενόχλησε καθόλου γιατί καταλάβαινα την ανάγκη του διδάσκοντα. ;)
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Oct 23, 2004 6:24 pm

καλώς. πάντως θεωρώ αυτό το γεγονός μεμονομένο, που δεν χαρακτηρίζει το τμήμα σε καμία περίπτωση
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Oct 25, 2004 1:36 pm

εγώ απ' ότι έχω καταλάβει, είναι κατά πόσο θα το προσπαθήσεις μόνος σου το θέμα..Προσωπικά, επικοινωνία πέρσι έγραψα 8, αλλά και τις δύο εργασίες τις έκανα μόνη μου (και όχι σε περιβάλλον VB) και στο τέλος την έδινα μετά από άλλο μάθημα!!Υπήρξε όμως άλλη περίπτωση μαθήματος που παρόλο που ξεσκ.... στη δουλειά και το διάβασμα πήραμε ένα 9 το οποίο δε μας άξιζε (σύμφωνα με γνώμες ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία στο θέμα). Αυτό ήταν πολύ απογοητεύτικο...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Oct 25, 2004 5:33 pm

.... στη δουλειά και το διάβασμα πήραμε ένα 9 το οποίο δε μας άξιζε (σύμφωνα με γνώμες ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία στο θέμα). Αυτό ήταν πολύ απογοητεύτικο...
Tι να πω και εγώ που με έναν φίλο μου που σε ένα μάθημα και εργασία κάναμε και λιώσαμε στο διάβασμα και καλό βαθμό πήραμε στην εργασία και στον τελικό βαθμό πήραμε 5.5 :shock: :shock: :!: :!:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Oct 25, 2004 11:35 pm

άντε ρε!!απίστευτο..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Oct 26, 2004 12:13 am

Εμένα δεν μου φάινεται και τόσο παράξενο. Τόσα έχουν δει τα ματάκια μας!!!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Oct 26, 2004 2:40 am

Θεωρείτε οτι η ρήτρα είναι είδος αβάντας;
Η αναβαθμολόγηση;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Oct 26, 2004 9:42 am

AnINffected wrote:Θεωρείτε οτι η ρήτρα είναι είδος αβάντας;
Η αναβαθμολόγηση;
It depends στον καθηγητή υπάρχουν μερικοί που είναι κάθετοι στο θέμα ρήτρα και δε την ανέχονται π.χ. Γιαννακουδάκης αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους βάλλεις ρήτρα π.χ. Αποστολόπουλος ... Η ρήτρα αν και είναι προσωπική ευθύνη σε ορισμένες περιπτώσεις ενέχει αβάντα από την άποψη ότι οι καθηγητές λένε "έλα μωρέ το παιδί έγραψε 7,5 και έχει ρήτρα 8 πάρτο το 8" ... αυτό βέβαια ορισμένες φορές, δε λείπουν βέβαια και οι στιγνοί εκτελεστές που σε κόβουν για 0.5 βαθμό (εδώ προφανώς υπάρχει αρνητική αβάντα!) αλλά αυτά γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται το θέμα είναι συχνότητα των δύο προηγούμενων σεναρίων γιατί δεν είναι καλό να υπερισχύει το ένα ή το άλλο να υπάρχει ισορροπία ...
Όσο αφορά την αναβαθμολόγηση μόνο αβάντα δε θεωρείται είναι ένα ρίσκο που παίρνει ο εκάστοτε φοιτητής ...
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Post by dimitra » Tue Oct 26, 2004 9:50 am

Ειδικά η αναβαθμολόγηση είναι μεγάλη κοροϊδία.Μας δουλεύουν κανονικά.Αν
το κάνουν για εμάς τότε γιατί βάζουν όλους αυτούς τους περιορισμούς.Μεγάλη
χάρη μας κάνουν, πολύ αβάντα :evil: .Μεγάλη κοροϊδία.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Oct 26, 2004 12:41 pm

Εγώ πάλι ξέρω περίπτωση παιδιού που είχε γράψει για 10, έβαλε ρύτρα 8 και ο καθηγητής του έβαλε 8. Πήγε, είδε το γραπτό του και δεν είχε κάνει κανένα λάθος. Προφανώς ο καθηγητής βιαζόταν να διορθώσει όλα τα γραπτά και αξιολόγησε στη λογική "έλα μωρέ με 8 ευχαριστημένος θα έίναι".
Τα πάντα είναι σχετικά :)
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Oct 26, 2004 1:12 pm

Marauder wrote:Εγώ πάλι ξέρω περίπτωση παιδιού που είχε γράψει για 10, έβαλε ρύτρα 8 και ο καθηγητής του έβαλε 8. Πήγε, είδε το γραπτό του και δεν είχε κάνει κανένα λάθος. Προφανώς ο καθηγητής βιαζόταν να διορθώσει όλα τα γραπτά και αξιολόγησε στη λογική "έλα μωρέ με 8 ευχαριστημένος θα έίναι".
Τα πάντα είναι σχετικά :)
H ρήτρα φυσικά και είναι ρίσκο δε ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει και πως θα τη δεκτεί ο καθηγητής και για αυτό το λόγω θεωρώ ότι πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο ... άλλωστε οι επανεξετάσεις γιατί υπάρχουν; #-o #-o #-o
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Oct 26, 2004 2:13 pm

Οι επανεξετάσεις όμως είναι πάρα πολύ λίγες και δεν νομίζω ότι είναι βολικό. Μπορεί κάποιος να θέλει να τις χρησιμοποιήσει σε μαθήματα που τον ενδιαφέρουν και στα άλλα απλά να προφυλάσεται από δυσάρεστες καταστάσεις, γι'αυτήν την προφύλαξη υπάρχει η ρήτρα.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”