- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αξιολόγηση Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Re: Αξιολόγηση Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
Αυτά τα ερωτηματολόγια θα πρέπει να είναι κάτι φυσικά με μέλλον/σχεδιασμό/συμπεράσματα κλπ και όχι κάτι που απλά καλύπτει μια χορήγηση χρημάτων ...
Η μειωμενη παρακολουθηση μπορει να εγειρει πολλες υποψιες κατα την γνωμη μου οσον αφορα την ποιοτητα και πληροτητα του μαθηματος. Σε καθε περιπτωση επειδη λογικο ειναι να αμφιβαλλεται για την αξιοπιστια των αποτελεσματων πρεπει ο ιδιος ο καθηγητης να λαμβανει μετρα ωστε η υπαρξη λιγων ατομων στην ταξη να μην οφειλεται σε λογους που ολοι ξερουμε και εχουμε βαρεθει να βιωνουμε σε αυτο το και σε αλλα πανεπιστημια. Φυσικα τα αποτελεσματα που θα εξαχθουν απο αυτες τις αξιολογησεις θα ηταν μεγαλο λαθος αν επικεντρωθουν μονο στο μεριδιο ευθυνης που φερει ο καθηγητης.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Οι αναλυτικές απαντήσεις έστω και από 3-4 φοιτητές που πήγαν στα τελευταία μαθήματα μπορεί να δώσουν ιδέες και feedback για το μάθημα! (Ειδικά αν δεν ήταν τυχαίοι αλλά πραγματικά αφιερώνουν χρόνο για το μάθημα)
Οπότε κάθε feedback είναι σημαντικό (Είμαι υπερ του ηλεκτρονικού συστήματος - αν διατηρείται η ανωνυμία)

Οπότε κάθε feedback είναι σημαντικό (Είμαι υπερ του ηλεκτρονικού συστήματος - αν διατηρείται η ανωνυμία)
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
...οι Στατιστικοί θα διαφωνούσαν μαζί σου. Ένα "feedback" που δεν πληροί μια σειρά προϋποθέσεων μπορεί να είναι, κάλλιστα, αποκαλυπτικό ή αποπροσανατολιστικό. Το θέμα χρειάζεται προσοχή, επιστημονική προσέγγιση και υπευθυνότητα.Zifnab wrote:...κάθε feedback είναι σημαντικό
Δ. Γκρ.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Μπορουμε ομως να υποθεσουμε οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που ενδιαφερονται για το μαθημα ειναι παρων.Κατα τη γνωμη μου, ενας αδιαφορος φοιτητης θα αντιμετωπισει θετικα το γεγονος οτι ειναι και ο καθηγητης αδιαφορος και αρα χαλαρος.Και φυσικα το αντιστροφο.Ειναι σωστο αυτο?Μαλλον οχι.... 

- enum21
- Academic status: Alumnus/a
Όχι, αφού είναι αδιάφορος τι τον ενδιαφέρει πώς θα είναι ο καθηγητής?ultimate_aektzis wrote:Μπορουμε ομως να υποθεσουμε οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που ενδιαφερονται για το μαθημα ειναι παρων.Κατα τη γνωμη μου, ενας αδιαφορος φοιτητης θα αντιμετωπισει θετικα το γεγονος οτι ειναι και ο καθηγητης αδιαφορος και αρα χαλαρος.Και φυσικα το αντιστροφο.Ειναι σωστο αυτο?Μαλλον οχι....

Η πλειοψηφία είναι μεν παρούσα αλλά μην ξεχνάς ότι πολλοί φοιτητές παράλληλα δουλεύουν και δεν μπορούν να έρθουν σε όοολες τις διαλέξεις έστω και αν τους ενδιαφέρει.

-
- Wow! Terabyte level
Όλες αυτές οι (ορθές) παρατηρήσεις σας, αλλά και πολλές άλλες ακόμη, καθιστούν επιτακτική την επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος.enum21 wrote:Όχι, αφού είναι αδιάφορος τι τον ενδιαφέρει πώς θα είναι ο καθηγητής?ultimate_aektzis wrote:Μπορουμε ομως να υποθεσουμε οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που ενδιαφερονται για το μαθημα ειναι παρων.Κατα τη γνωμη μου, ενας αδιαφορος φοιτητης θα αντιμετωπισει θετικα το γεγονος οτι ειναι και ο καθηγητης αδιαφορος και αρα χαλαρος.Και φυσικα το αντιστροφο.Ειναι σωστο αυτο?Μαλλον οχι....![]()
Η πλειοψηφία είναι μεν παρούσα αλλά μην ξεχνάς ότι πολλοί φοιτητές παράλληλα δουλεύουν και δεν μπορούν να έρθουν σε όοολες τις διαλέξεις έστω και αν τους ενδιαφέρει.
Δ. Γκρ.
- Loner
Αυτό που θέλει να πει ο ultimate_aektzis (νομίζω) είναι ότι αν κάποιος φοιτητής είναι αδιάφορος και ο καθηγητής δεν είναι (κάνει καλό μάθημα στην αίθουσα,λύνει απορίες,δίνει εργασίες για το μάθημα) τότε είναι πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα στις εξετάσεις (ο αδιάφορος φοιτητής)... Ενώ αν είναι και ο καθηγητής αδιάφορος (διδάσκει σαν να βαριέται,κάνει το μάθημα σαν να πατάς play στο ipod (κασετόφωνο μου ήρθε να πω,αλλά ακούστηκε άκυροenum21 wrote:Όχι, αφού είναι αδιάφορος τι τον ενδιαφέρει πώς θα είναι ο καθηγητής?ultimate_aektzis wrote:Μπορουμε ομως να υποθεσουμε οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που ενδιαφερονται για το μαθημα ειναι παρων.Κατα τη γνωμη μου, ενας αδιαφορος φοιτητης θα αντιμετωπισει θετικα το γεγονος οτι ειναι και ο καθηγητης αδιαφορος και αρα χαλαρος.Και φυσικα το αντιστροφο.Ειναι σωστο αυτο?Μαλλον οχι....![]()

You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
- enum21
Οκ αλλά εξαρτάται πώς ορίζεις την έννοια του "αδιάφορος". Από την πλευρά του καθηγητή μια χαρά έκανες τον διαχωρισμό. Από την πλευρά του φοιτητή όμως εγώ αδιάφορος καταλαβαίνω ότι είναι αυτός που δεν τον ενδιαφέρει να τελειώσει τη σχολή, ασχολείται με άλλες δραστηριότητες (κυρίως έξω από τη σχολή ή κομματικές) και με λίγα λόγια δεν αγαπά αυτό που σπουδάζει αφού δεν τον τραβάει να ασχοληθεί και επιιβαρύνει οικονομικά τα άτομα από τα οποία εξαρτάται (αν δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος). Επομένως για έναν τέτοιο φοιτητή δεν έχει τίποτα περί ακαδημαϊκής φύσης σημασία.Loner wrote:Αυτό που θέλει να πει ο ultimate_aektzis (νομίζω) είναι ότι αν κάποιος φοιτητής είναι αδιάφορος και ο καθηγητής δεν είναι (κάνει καλό μάθημα στην αίθουσα,λύνει απορίες,δίνει εργασίες για το μάθημα) τότε είναι πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα στις εξετάσεις (ο αδιάφορος φοιτητής)... Ενώ αν είναι και ο καθηγητής αδιάφορος (διδάσκει σαν να βαριέται,κάνει το μάθημα σαν να πατάς play στο ipod (κασετόφωνο μου ήρθε να πω,αλλά ακούστηκε άκυροenum21 wrote:Όχι, αφού είναι αδιάφορος τι τον ενδιαφέρει πώς θα είναι ο καθηγητής?ultimate_aektzis wrote:Μπορουμε ομως να υποθεσουμε οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που ενδιαφερονται για το μαθημα ειναι παρων.Κατα τη γνωμη μου, ενας αδιαφορος φοιτητης θα αντιμετωπισει θετικα το γεγονος οτι ειναι και ο καθηγητης αδιαφορος και αρα χαλαρος.Και φυσικα το αντιστροφο.Ειναι σωστο αυτο?Μαλλον οχι....![]()
Η πλειοψηφία είναι μεν παρούσα αλλά μην ξεχνάς ότι πολλοί φοιτητές παράλληλα δουλεύουν και δεν μπορούν να έρθουν σε όοολες τις διαλέξεις έστω και αν τους ενδιαφέρει.),δεν λύνει απορίες στην αίθουσα,δεν δίνει τακτικά εργασίες) , δεν έχει και πολύ σημασία για τον φοιτητή να είναι ή να μην είναι αδιάφορος...

Τώρα όσον αφορά τους φοιτητές που έχουν βάλει κάποιους στόχους, και ενδιαφέρονται για τη σχολή κλπ, φυσικά και η συμπεριφορά του εκάστοτε καθηγητή θα είναι αυτή που θα τους ελκύσει ή θα τους απωθήσει να ασχοληθούν. Αλλά νομίζω ότι οι προτιμήσεις όλων των φοιτητών ως προς το ποιον καθηγητή θέλουν είναι διαφορετικές..
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Λοιπον, ο κυριος Χ(τυχαιο ονομα) ειναι αντιπαθης στους περισσοτερους φοιτητες.Ειναι απαιτητικος, το μαθημα του εχει αρκετο φορτο και απο αποψη υλης και απο αποψη εργασιων.Επισης τα θεματα του ειναι κατα γενικη ομολογια tricky, αλλα κανει καλο μαθημα και τα εχει παρουσιασει ολα στις διαλεξεις.Προφανως ενας αδιαφορος φοιτητης που θελει να παρει το 5 και να φυγει δυσανασχετει που το 5 φανταζει τοσο δυσκολο(και γω το ιδιο θα κανα, αν ηθελα ενα 5 και επρεπε να μου βγει το λαδι για να το παρω) ειναι αναμενομενο να μην το χωνευει και να τον βαθμολογησει αρνητικα.Ομως ο Χ μονο κακος δεν ειναι στην δουλεια του και το πιστοποιουν οσοι ασχοληθηκαν με το μαθημα.Ασχετα με το οτι δεν πηραν καλο βαθμο λογω της δυσκολιας των θεματων.Πραγμα που νομιζω δειχνει και μια αντικειμενικοτητα.Αν "ψηφιζε" και ενα υποσυνολο των αδιαφορων φοιτητων το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο.
Βεβαια εδω μπαινει και το θεμα αντικειμενικοτητας των αποτελεσματων...οτι δηλαδη οι καθηγητες πρεπει να απευθυνονται στον μεσο φοιτητη και οχι στην ελιτ/φυτα/geeks ή οπως αλλιως θελετε να τους χαρακτηρισετε.Οπως και το διλλημα:Να ανεβουν επιπεδο οι φοιτητες ή να κατεβει το μαθημα?
Αυτο ειναι το point μου.
Βεβαια εδω μπαινει και το θεμα αντικειμενικοτητας των αποτελεσματων...οτι δηλαδη οι καθηγητες πρεπει να απευθυνονται στον μεσο φοιτητη και οχι στην ελιτ/φυτα/geeks ή οπως αλλιως θελετε να τους χαρακτηρισετε.Οπως και το διλλημα:Να ανεβουν επιπεδο οι φοιτητες ή να κατεβει το μαθημα?
Αυτο ειναι το point μου.

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Χθες ρώτησα τον κ.Βασσάλο (Βάσεις M-Ω), αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή απο τις αξιολογήσεις και μου είπε ότι τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ακόμα, αλλά όταν κάποιος απο το διδακτικό προσωπικό πάρει 2-3 κακές αξιολογήσεις το λογικό είναι να ληφθούν μέτρα παραπάνω απο το "ντα" του προϊστάμενου.
Με λίγα λόγια, για τα παιδιά μας δουλεύουμε
Με λίγα λόγια, για τα παιδιά μας δουλεύουμε

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Wow! Terabyte level
Τέτοιο ενδεχόμενο (αναφέρομαι στα περί "Προϊστάμενου", αλλά όχι μόνο) δεν υφίσταται ουσιαστικά, πλην ακραίων εξαιρέσεων. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία και τα μέλη ΔΕΠ δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τα μέλη ΔΕΠ υπόκεινται, βεβαίως, σε έλεγχο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αυτό οφείλεται στο ότι επιτελούμε λειτούργημα, όπως ο νομοθέτης ρητά αναγνωρίζει.Stoupeace wrote:...να ληφθούν μέτρα παραπάνω απο το "ντα" του προϊστάμενου
Δ. Γκρ.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
To peer review εννοειτε?Αυτο αν δεν απατωμαι σας αξιολογει ως ερευνητες και οχι αν εχετε παιδαγωγικη επαρκεια.
Last edited by ultimate_aektzis on Sat May 15, 2010 1:51 pm, edited 1 time in total.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Τότε με την διετή εμπειρία μου μπορώ με ασφάλεια και ζωντανά παραδείγματα να πω, ότι αυτή η αξιολόγηση δεν δουλεύει σωστά. No personal offense implied.redlabel wrote: Τέτοιο ενδεχόμενο (αναφέρομαι στα περί "Προϊστάμενου", αλλά όχι μόνο) δεν υφίσταται ουσιαστικά, πλην ακραίων εξαιρέσεων. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία και τα μέλη ΔΕΠ δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τα μέλη ΔΕΠ υπόκεινται, βεβαίως, σε έλεγχο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αυτό οφείλεται στο ότι επιτελούμε λειτούργημα, όπως ο νομοθέτης ρητά αναγνωρίζει.
Δ. Γκρ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Wow! Terabyte level
...ναι, και αυτή και πολλές άλλες, συνformίτη Stoupeace!Stoupeace wrote:Τότε με την διετή εμπειρία μου μπορώ με ασφάλεια και ζωντανά παραδείγματα να πω, ότι αυτή η αξιολόγηση δεν δουλεύει σωστά...redlabel wrote: Τέτοιο ενδεχόμενο (αναφέρομαι στα περί "Προϊστάμενου", αλλά όχι μόνο) δεν υφίσταται ουσιαστικά, πλην ακραίων εξαιρέσεων. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία και τα μέλη ΔΕΠ δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τα μέλη ΔΕΠ υπόκεινται, βεβαίως, σε έλεγχο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αυτό οφείλεται στο ότι επιτελούμε λειτούργημα, όπως ο νομοθέτης ρητά αναγνωρίζει.
Δ. Γκρ.
Υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσουμε, προτού ανταποκριθούμε - όλοι, κι εμείς κι εσείς - επαρκέστερα στο καθήκον μας.
Δ. Γκρ.
-
- Mbyte level
Ένα σωστά φτιαγμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να καλύψει αρκετά καλά πιστεύω όλους τους φόβους που εκφράζονται. Αν και δεν έχω δει κάποιο, νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και ερωτηματολόγιο με γενικότερες ερωτήσεις για το τμήμα και όχι αποκλειστικά για τον καθηγητή. Δεν μπορείς να τον αποκόψεις αυτόν, ή τον φοιτητή του, από το γενικότερο περιβάλλον της σχολής (γραμματεία, προσωπικό, αίθουσες, θόρυβος εξωτερικός, ρύπανση (!), άστατο πρόγραμμα κλπ κλπ).
Κανονικά επιπλέον, θα έπρεπε να συμπληρώνουν και οι υπάλληλοι ερωτηματολόγιο (καθηγητές, γραμματείς, φαρισαίοι, καθαριστές κλπ κλπ).
Κανονικά επιπλέον, θα έπρεπε να συμπληρώνουν και οι υπάλληλοι ερωτηματολόγιο (καθηγητές, γραμματείς, φαρισαίοι, καθαριστές κλπ κλπ).
- darkness
- Kilobyte level
Από αυτά που λες, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια. Εκεί που επικεντρώνονται όμως τα ερωτηματολόγια είναι στην μέθοδο διδασκαλίας του εκάστοτε μαθήματος και στον καθηγητή σαν άτομο (και τους βοηθούς αν υπάρχουν).*estrngd wrote:Ένα σωστά φτιαγμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να καλύψει αρκετά καλά πιστεύω όλους τους φόβους που εκφράζονται. Αν και δεν έχω δει κάποιο, νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και ερωτηματολόγιο με γενικότερες ερωτήσεις για το τμήμα και όχι αποκλειστικά για τον καθηγητή. Δεν μπορείς να τον αποκόψεις αυτόν, ή τον φοιτητή του, από το γενικότερο περιβάλλον της σχολής (γραμματεία, προσωπικό, αίθουσες, θόρυβος εξωτερικός, ρύπανση (!), άστατο πρόγραμμα κλπ κλπ).
For science. You monster.
- darkness
- Kilobyte level
Μαθηματικα 2
Υπολογισιμότητα
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα (7/5/10) ~30 άτομα
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής (10/5/10) ~ 15 άτομα
Ασφαλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (10/5/10) ~25 άτομα
Δίκτυα Υπολογιστών (11/5/10) ~ 11 άτομα
Λειτουργικά (11/5/10) Ξυλωμένος ~ 30 άτομα
Τεχνολογία Λογισμικού (11/05/2010), ~40 άτομα
Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική (12/05/2010) ~15 άτομα
Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφοριακών Συστημάτων (17/05/2010) ~12 άτομα
Αυτόματα και πολυπλοκότητα, σήμερα ~60 άτομα
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων ~45 άτομα
Βασεων Δεδομένων Α-Λ
Ειδικά Αλγορίθμων - 5 άτομα
Θεωρία Πληροφορίας - 3 προπτυχιακοί
ειδικα θέματα επιχειρησιακης ερευνας ~30 ατομα
μεταγλωττιστες ~25 ατομα
Aσφάλεια Δικτύων ~10 άτομα
Βάσεις Δεδομένων Μ-Ω ~20 άτομα
Τεχνητή Νοημοσύνη ~15 άτομα
Ειδικά Θέματα Διακριτών -8 άτομα
Αλγόριθμοι ~ 25 άτομα
Θεωρία Παιγνίων και Αποφάσεων (18/05/2010) 13 άτομα
For science. You monster.
- Zifnab
- Academic status: MSc
Σε ποιά μαθήματα δεν έχει γίνει αξιολόγηση?
Ένα από αυτά είναι οι Τεχνολογίες στον Παγκόσμιο Ιστό αν δεν κάνω λάθος!
- enum21
Αρχιτεκτονική,Λογιστική,Java 2,Σχεδίαση,Υπολογιστικά..Zifnab wrote:Σε ποιά μαθήματα δεν έχει γίνει αξιολόγηση?
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Υπολογιστηκά στο τμήμα του κ. Βασσάλου έχει γίνει αξιολόγηση εδώ και μέρες...
- enum21
updated!Μαθηματικα 2
Υπολογισιμότητα
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα (7/5/10) ~30 άτομα
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής (10/5/10) ~ 15 άτομα
Ασφαλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (10/5/10) ~25 άτομα
Δίκτυα Υπολογιστών (11/5/10) ~ 11 άτομα
Λειτουργικά (11/5/10) Ξυλωμένος ~ 30 άτομα
Τεχνολογία Λογισμικού (11/05/2010), ~40 άτομα
Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική (12/05/2010) ~15 άτομα
Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφοριακών Συστημάτων (17/05/2010) ~12 άτομα
Αυτόματα και πολυπλοκότητα, σήμερα ~60 άτομα
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων ~45 άτομα
Βασεων Δεδομένων Α-Λ
Ειδικά Αλγορίθμων - 5 άτομα
Θεωρία Πληροφορίας - 3 προπτυχιακοί
ειδικα θέματα επιχειρησιακης ερευνας ~30 ατομα
μεταγλωττιστες ~25 ατομα
Aσφάλεια Δικτύων ~10 άτομα
Βάσεις Δεδομένων Μ-Ω ~20 άτομα
Τεχνητή Νοημοσύνη ~15 άτομα
Ειδικά Θέματα Διακριτών -8 άτομα
Αλγόριθμοι ~ 25 άτομα
Θεωρία Παιγνίων και Αποφάσεων ~ 13 άτομα
Υπολογιστικά
Java 2 ~ 7 άτομα
Αρχιτεκτονική ~ 18 άτομα
Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό
thx για την ενημέρωση proskope & bikk & gasparosoft & Zifnab!