Καταλήψεις 2010

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Καταλήψεις 2010

Post by nickpro » Sat Oct 16, 2010 6:04 pm

Ισοβίτης wrote:Δυστυχώς, οι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι συνελεύσεις. Είναι περίπου όπως στο γήπεδο, αλλά με περισσότερο φανατισμό (διότι οι κάφροι των ΓΣ - παρατάξεις - έχουν συμφέροντα, ενώ οι κάφροι των γηπέδων σπάνια).

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται διάλογος. Όταν μιλάει κάποιος, μπορεί άλλος να φωνάζει, να βρίζει, κλπ. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ευπρεπείας. Είναι τελείως αντιδημοκρατικό, παρότι πλασάρεται ως ενδοπανεπιστημιακή ελευθερία λόγου (ελευθερία ποιου;;;).
++

+ ότι δεν μπορεί να μιλήσει όποιος θέλει (τουλάχιστον όχι ακριβώς όποιος θέλει). Και με ρίσκο να γιαουρτωθεί ή αυγωθεί.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 16, 2010 6:12 pm

Πολύ ωραία. Και όσοι μη κομματικοποιημένοι φοιτητές έχουν μείνει τα ανέχονται όλα αυτά. Η επόμενη κατάληψη των σχολών θα έπρεπε να γίνει από αυτούς ενάντια στις παρατάξεις...
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 16, 2010 6:25 pm

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αφού συλλογικά δεν γίνεται τίποτα μόνο ατομικά ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.πως?με το να κάνει σωστά αυτό για το οποίο μπήκε στο πανεπιστήμιο που σημαίνει παρακολούθηση και βελτίωση του επιπέδου γνώσεων του.Το πόσοι πραγματικά είναι φοιτητές σε κάθε χρονιά φαίνεται..κάθε φουρνιά φοιτητών έχει 30-40 που ασχολούνται και οι άλλοι ξύνονται..δεν γίνεται δουλειά έτσι.Και τα καλύτερα συγγράμματα , καθηγητές , υποδομές να είχαμε πάλι στα ίδια θα βρισκόμασταν , γιατί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι παιδική χαρά.δεν υπάρχει ανταγωνισμός , όρεξη για έρευνα.μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος.πιστεύω ότι 50% ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την κατάσταση. :smt012
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sat Oct 16, 2010 6:27 pm

ja ++
MpoMp wrote:Πολύ ωραία. Και όσοι μη κομματικοποιημένοι φοιτητές έχουν μείνει τα ανέχονται όλα αυτά. Η επόμενη κατάληψη των σχολών θα έπρεπε να γίνει από αυτούς ενάντια στις παρατάξεις...
Πολλοί συφωνούν μαζί σου. Ας μην αναφέρουμε όμως ΣΕ ΑΚΟΜΑ 1 ΤΟΠΙΚ αυτό το θέμα. Είναι σαν τον κανόνα με το άσυλο. :-p
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 16, 2010 6:42 pm

@nickpro
Εντάξει, αλλά θα γίνει ποτέ αυτό?
ja_the_invincible wrote:Προσωπική μου άποψη είναι ότι αφού συλλογικά δεν γίνεται τίποτα μόνο ατομικά ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.πως?με το να κάνει σωστά αυτό για το οποίο μπήκε στο πανεπιστήμιο που σημαίνει παρακολούθηση και βελτίωση του επιπέδου γνώσεων του.Το πόσοι πραγματικά είναι φοιτητές σε κάθε χρονιά φαίνεται..κάθε φουρνιά φοιτητών έχει 30-40 που ασχολούνται και οι άλλοι ξύνονται..δεν γίνεται δουλειά έτσι.Και τα καλύτερα συγγράμματα , καθηγητές , υποδομές να είχαμε πάλι στα ίδια θα βρισκόμασταν , γιατί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι παιδική χαρά.δεν υπάρχει ανταγωνισμός , όρεξη για έρευνα.μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος.πιστεύω ότι 50% ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την κατάσταση. :smt012
Συμφωνώ απολύτως.
Και όχι στο 50%, ίσως ακόμα παραπάνω. Γιατί τα ζώα των παρατάξεων, οι φραπεδοφόροι που δίνουν όλα τα μαθήματα στο 5ο (και άνω) έτος και οι κάφροι που απλά έρχονται να κάνουν τα καραγκιοζιλίκια τους εντός και εκτός αιθουσών, είναι πολλοί, και όλοι αυτοί δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν κάτι καλό όσο σπουδάζουν και να βγουν μετά στην κοινωνία με ένα Χ προσόν.
Οι πρώτοι κάθονται και δουλεύουν για όλα τα πρόβατα του πανεπιστημίου που δεν μπορούν να βρουν μόνοι τους (ή απλά ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ) το πρόγραμμά τους, πληροφορίες για τα μαθήματα (και ό,τι άλλο μοιράζουν σε φυλλάδια οι της εκλεχθείσας παράταξης),
οι δεύτεροι μπήκαν στη σχολή μόνο και μόνο για τον μπαμπά τη μαμά και τη θεία Γιώτα, και τώρα έρχονται στη σχολή μόνο για να κάνουν γνωριμίες,
και οι τρίτοι όπως και οι δεύτεροι, μόνο που αυτοί θα καταλήξουν μάλλον σε κάποια παράταξη και θα είναι και οι υπεύθυνοι για καταλήψεις και καταστροφές στη σχολή.

Άμα έχεις την ίδια νοοτροπία από το γυμνάσιο, την συνεχίζεις στο λύκειο, την φέρνεις και στο πανεπιστήμιο, μετά την κρατάς και αφού αποφοιτήσεις (ή όχι), ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? Αφού το κράτος αποτελείται από πολίτες που βαριούνται να δουλέψουν το μυαλό τους...
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 16, 2010 6:54 pm

Βέβαια επειδή κάτι αναφέρθηκε πιο πάνω για ελευθερία λόγου στις γ.σ επειδή ήμουν μπροστά ο φανκι το άξιζε το αυγό του , γιατί είχε πει τρελή μαλαστούπα. :-p
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Sat Oct 16, 2010 6:57 pm

Δηλαδή τι είχε πει??Αν θυμάσαι.... :oops:
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Oct 16, 2010 7:17 pm

Ρε παιδια το παλικαρι απο το φανκι ειχε πει οτι βλακεια ειχε πει ! ωραια ας την καταδικασουμε οχι ομως με βια.
Δηλαδη αυτοι που του πεταξαν το γιαουρτι νιωθουν μαγκες που εριξαν ενα γιαουρτι και τραμπουκισαν ενα συμφοιτητη τους που στην τελικη δεν ειναι σε καμια μεγαλη παραταξη ουτε σε κανενα κομμα , απλα λεει καποιες βλακιες επειδη του την εχει βαρεσει με τις καταληψεις και τις παραταξεις .
Και αμα σημερα ριχνουμε γιαουρτια σε οποιον διαφωνουμε επειδη λεει βλακεις ευκολα αυριο θα ριχνουμε γιαουρτια και σε οποιο αλλο ατομο διαφωνουμε ,που επειδη δεν εχει καποιους διπλα (π.χ παραταξη ισχυρη) , μας περνει να τον τραμπουκισουμε.Αυτο λεγεται φασισμος..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Oct 16, 2010 7:23 pm

Το γραφω εδω γιατι τα αλλα εχουν κλειδωθει...αληθευει οτι επεσε ξυλο στο χθεσινο παρτυ?
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 16, 2010 7:24 pm

ultimate_aektzis wrote:Το γραφω εδω γιατι τα αλλα εχουν κλειδωθει...αληθευει οτι επεσε ξυλο στο χθεσινο παρτυ?
Μέχρι τις 4:30 που ήμουν εκεί, όχι εντός της σχολής. Τώρα απ' έξω δεν ξέρω. Κατά τις 4 κάποιοι κάψανε ένα αυτοκίνητο κοντά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 16, 2010 8:00 pm

το παλικάρι από το φανκι είχε πει "ντάξει πως κάνετε έτσι με τον θάνατο του γρηγορόπουλου , εδώ τόσα παιδιά πεθαίνουν στην αφρική".ό,τι να ναι.και καλά να πάθει αν θέλετε την γνώμη μου..
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Sat Oct 16, 2010 9:41 pm

ultimate_aektzis wrote:Το γραφω εδω γιατι τα αλλα εχουν κλειδωθει...αληθευει οτι επεσε ξυλο στο χθεσινο παρτυ?
Όχι ιδιαίτερα, εκεί γύρω στις 5 έγινε ένα μπαχαλάκι απ'τα γνωστά αλλα είχε σχεδόν φύγει όλος ο κόσμος. Τώρα, βέβαια, άκουσα ότι τα σπάσανε κιόλας αλλά εγώ δεν είδα τίποτα.
Όσον αφορά, τώρα, το θέμα που συζητάμε, είναι εντελώς ατομικό, αν θέλετε τη γνώμη μου. Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τι λόγο δίνει στην παράταξη να υπάρχει και να κάνει κουμάντο εκεί μέσα, πάντως. Ξέρω αρκετά άτομα (και στην πορεία γνωρίζω κι άλλα) που τροφοδότησαν τις παρατάξεις με την προσωπική τους εργασία, τους πλήρωσαν κι από πάνω (γιατί στις παρατάξεις πληρώνουν ΚΑΙ συνδρομή, τουλάχιστον τα κορόιδα), προκειμένου να μπουν σε μια ομάδα και να λένε ότι κάνουν κάτι ή προκειμένου να βρουν ευκολότερα "φίλους" (έτσι νομίζουν τουλάχιστον). Ποιος ακριβώς θα κάνει την κατάληψη ενάντια στο παραταξιακό κατεστημένο όταν οι μισοί την έχουν δει "φιλαράκια" τους κι οι άλλοι μισοί βολεύονται από χαρταδούρα, ανακοινώσεις, ενημερώσεις, σημειώσεις (γεμάτες λάθη); Εννοώ, δεν είναι μόνο ο πυρήνας τους, 5-10 εγκάθετοι που παίρνουν απευθειας τη γραμμή, είναι και όλοι οι παρατρεχάμενοι, τα θύματα, αυτοί που κάνουν τη λάντζα, αυτοί που αν τυχόν τα "σπάσουν" με την παραταξη, δεν θα έχουν άνθρωπο να μιλήσουνε στη σχολή. Ας δει λοιπόν, ο καθένας πόσο πραγματικά ανεξάρτητος μπορεί να είναι, απ'την πρώτη μέρα κιόλας. Δυστυχώς τις ανασφάλειες του καθενός, στο τέλος, τις πληρώνουμε όλοι. Και ξέρω ότι θα ξενερώσουν πάλι οι mods που το γυρίσαμε εκεί το θέμα ( :-D ) αλλά βασικά το θέμα πάει μόνο του εκεί, δεν το πάμε εμείς. Υπάρχει μια κατάσταση που δε μπορείς να αγνοήσεις, όταν το 80% των προβλημάτων, στην ουσία, ανάγονται εκεί.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Sat Oct 16, 2010 11:37 pm

MpoMp wrote:Μίλησε ο Heart Collector.

Διάβασα τα παραπάνω posts, είδα τα βίντεο, και νιώθω πολύ άσχημα. Σαν πρωτοετής φοιτητής και σαν άνθρωπος. Αλλά την ξέρουμε την κατάσταση, εδώ και καιρό. Και πού είναι η βελτίωση?

Εγώ στη γενική συνέλευση θα πάω, και θα μιλήσω ανοιχτά αν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Αν πάλι αρχίσουν να ρίχνονται στην προπαγάνδα τους, πάλι θα δω αν μπορώ να πάρω το λόγο να μιλήσω. Στα ίσια, να πω ό,τι είπε ο Heart Collector, μήπως ακούσει κανείς...
Πρέπει να λήξουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο φανατισμός, η κομματικοποίηση, οι εχθρότητες, η άρρωστη νοοτροπία. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Μπορεί να βρει ο καθένας την αρχή του νήματος που πρέπει να τραβήξει?
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Έχω γράψει και δύο σχετικά κείμενα (το ένα ποίημα) παλιότερα, επί του θέματος "ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: Ο βίος και ο βιασμός". Ξέρω ότι πολλοί θα διαβάζετε για πολλοστή φορά τέτοια κείμενα. Όποιος θέλει ας ρίξει ένα βλέφαρο: [url=http://mpomp.blogspot.com/2010/01/blog-post.html]Άρρωστη Νοοτροπία[/url], [url=http://mpomp.blogspot.com/2010/02/blog-post.html]Έλλειψη ενοχής (Φραπέ έχει)[/url]
Αν καταφέρεις να μιλήσεις σε γενική συνέλευση χωρίς να είσαι "κεφάλι" σε παράταξη εγώ θα σου βγάλω το καπέλο...Σε συμβουλεύω να προετοιμαστείς για κανονική "κοκορομαχία".. :-|
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by netharis » Sun Oct 17, 2010 4:23 am

Εδώ είμαστε πάλι σαν το παλιό καλό κρασί...
Από 1οετής που ήμουνα τα ίδια λέμε και ξαναλέμε.
Είναι τυχαίο που η Ελλάδα, (νομίζω και η Ιταλία) είναι οι μόνες χώρες στο κόσμο που έχουν πολιτικές παρατάξεις μέσα στα Πανεπιστήμια;
Και η απάντηση που εισπράττω (επί 4 συναπτά έτη): "Στις άλλες χώρες είναι αποχαυνωμένοι και δεν έχουν πολιτική συνείδηση, και θέλουν να φιμώνουν τους φοιτητές μπλα μπλα μπλα".
Κάτσε τώρα εσύ πολιτικά συνειδητοποιημένε φοιτητή να τρως καταλήψεις στο κεφάλι από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία και να κάνεις μάθημα σε αίθουσες του 1920, ενώ προσπαθείς να αποφύγεις τους ζητιάνους-ναρκομανείς που λικνίζονται στους club ρυθμούς του υπογείου (sarcasm).

Πραγματικά κουράγιο σε όλους τους πρωτοετείς, για όλα όσα πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε αυτό το τριτοκοσμικό "Πανεπιστήμιο" (όχι μόνο εμείς, οποιοδήποτε στο Ελλαδιστάν).
Εύχομαι να μη στιγματιστεί πάλι η χρονιά από επεισόδια/καταλήψεις/ξύλο, γιατί δεν βλέπω τους νεοεισαχθέντες να προλάβουν να φύγουν.
Things are gonna get ugly.. :???:
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Oct 17, 2010 5:09 am

@miv
Συμφωνώ απολύτως, ακριβώς το ίδιο έγραψα.

@Gewitter
Αν έχω κενό εκείνο το δίωρο θα πάω να ρίξω μια ματιά. Αφού δεν μπορώ να μιλήσω, από περιέργεια...

@netharis
Όσο θα υπάρχουν νέοι φοιτητές, θα αναγκάζονται οι παλαιότεροι να λένε τα ίδια και τα ίδια, νόμος της φύσης, τι να κάνουμε? :-)
Και στην ερώτησή σου δεν θα απαντούσα αυτό, εγώ τουλάχιστον. Θα απαντούσα ότι πολύ καλά κάνουν. Όσο για την επόμενη πρόταση, έχεις απόλυτο δίκιο...

Όσο για το ξύλο, τα ΜΜΕ λένε: 1η πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=47056&catid=4 2η πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5761.html Τώρα το τι ισχύει ας μας το πουν όσοι ήταν εκεί μέχρι τέλους.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 17, 2010 8:50 am

βασικά είναι και λίγο άστοχη η κριτική σας..οι παρατάξεις σε άλλες σχολές βοηθάνε και δεν είναι απαραίτητα οι φραπεδοφόροι που λέμε..στην ασοεε ίσως (γιατί με εξαίρεση το τμήμα μας) οι σπουδές είναι πιο θεωρητικές , ίσως λόγω και της πόλωσης που επικρατεί υπάρχει αυτή η κατάσταση.εγώ πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για την δασπ του πολυτεχνείου..
επίσης όποιος λέει πως στις γ.σ επικρατεί χουντική ατμόσφαιρα δεν έχει πάει σε γ.σ μάλλον.αν όμως το όραμα μας για ανεξάρτητο φοιτητικό συνασπισμό είναι κάτι κοντά στο φανκι τότε είμαστε για γέλια.προσωπικά πιστεύω ότι τους φοιτητές θα έπρεπε να εκπροσωπεί ένα ποσοστό των καλύτερων κάθε έτους..υποτίθεται ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα στον κύκλο σπουδών κλπ...μόνο που αυτό θα σήμαινε αξιοκρατία και δεν συμπίπτει με την λογική του νεοέλληνα :roll:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Oct 17, 2010 11:11 am

Νομιζω η δασπ του πολυτεχνειου ειναι τριτοτεταρτη.Ολοι ΕΑΑΚ και τα συναφη ψηφιζουν.Οποτε τσουρουφλιζονται λιγο...
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Oct 17, 2010 2:32 pm

μόνο 4 ήταν στο πάρτυ? :lol: :lol:
πάντως στις Γ.Σ. γίνονται 4-5 μονόλογοι(ανάλογα πόσα κόμματα έχει η κάθε σχολή) και μετά αν έχει τεθεί θέμα γίνεται ψηφοφορία..
και στην διάρκεια όλοι προσπαθούν να εντοπίσουν και να πάρουν στο κόμμα τους τους αναποφάσιστους..
και προφανώς δεν σε αφήνουν να πεις οτιδήποτε θες..
πχ άμα πάω εγώ και διαβάσω κατάλογο με τα μειονεκτήματα της ύπαρξης των κομμάτων στις σχολές δεν θα φύγω ολόκληρος και οι "αντίπαλες" παρατάξεις μια χαρά θα συμφωνήσουν να με διώξουν..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Oct 17, 2010 3:11 pm

ja_the_invincible wrote:οι παρατάξεις σε άλλες σχολές βοηθάνε
Υποκαθιστούν υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει το Πανεπιστήμιο με την ανοχή των υπολοίπων. Επίσης, όταν κάποιος έχει οικονομικό ή πολιτικό όφελος, δεν μιλάμε για "βοήθεια", αλλά για "συμφέρον". You get my point I guess...
ja_the_invincible wrote:εγώ πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για την δασπ του πολυτεχνείου..
Εγώ την έχω ζήσει στις μεγάλες καταλήψεις του 2006. Ίδιες τεχνικές αλίευσης ψήφων (σημειώσεις, πάρτυ, γκόμενες), αλλά με πιο περιορισμένη δυναμική. Στο πολυτεχνείο βγάζουν κυρίως τους δήθεν "αριστερούς".
ja_the_invincible wrote:επίσης όποιος λέει πως στις γ.σ επικρατεί χουντική ατμόσφαιρα δεν έχει πάει σε γ.σ μάλλον.
Αν αυτή η ατμόσφαιρα δεν είναι χουντική, αδυνατώ να βρω άλλο επίθετο που να την περιγράφει πληρέστερα. Μπορεί βέβαια να εκδημοκρατίστηκε το τελευταίο εξάμηνο...
ja_the_invincible wrote:προσωπικά πιστεύω ότι τους φοιτητές θα έπρεπε να εκπροσωπεί ένα ποσοστό των καλύτερων κάθε έτους..υποτίθεται ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα στον κύκλο σπουδών κλπ...μόνο που αυτό θα σήμαινε αξιοκρατία και δεν συμπίπτει με την λογική του νεοέλληνα :roll:
Όχι, οι "καλύτεροι κάθε έτους" διαβάζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους, αλλά αυτό από μόνο του δεν συνεπάγεται τίποτα παραπάνω, πόσω μάλλον ορθότερη κρίση του πολιτικού γίγνεσθαι... Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με την εκπροσώπηση γενικώς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η εκπροσώπηση γεννά, σχεδόν πάντα, υποταγή σε κομματικό φορέα.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 17, 2010 9:33 pm

@ισοβίτης
έχω πάει σε 2 γ.σ και προσωπικά δεν είδα καμία χούντα.ίσως αρκετά νεύρα , αλλά όποιος θέλει να μιλήσει μιλάει δεν τον εμποδίζει κανένας.Για πολυτεχνείο μιλάω για το πολυτεχνείο της ζωγράφου που κυριαρχεί η δαπ και η πασπ και άσχετα με το τι κάνουν και αν το κάνουν για το συμφέρον τους βοηθάνε αρκετά.όσο για το θέμα της εκπροσώπησης , έχεις εν μέρει δίκιο αλλά τα προβλήματα των φοιτητών δεν έχουν μόνο πολιτική μορφή.τόσα ακαδημαικά θέματα υπάρχουν που απασχολούν τους φοιτητές - ε σε αυτά απλά κάποιοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω και κάποιοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα.. ;)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Oct 19, 2010 7:45 pm

Ρε παιδιά, μας κόψαν τα συγγράμματα, το πήρατε χαμπάρι; Το ξέρετε ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κύκλο και μαθήματα επιλογής αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις τα >36 συγγράμματα; Ωραία ας αφήσουμε για την κατάληψη να αποφασίσει η ΓΣ. Αλλά γενικά σαν ΦΣ δεν πρέπει να φωνάξουμε για το δικαίωμά μας να αλάζουμε κύκλους και μαθήματα επιλογής αν κάτι δεν μας κάνει; Γιατί να μας εγκλωβίσουν σε τυχόν λάθος επιλογές μας; Γιατί αυτό να πάρουμε ένα απαξιωμένο πτυχίο; Γιατί να γράφει μαθήματα που δε θέλαμε δώσουμε; Αυτό ας σκεφτούμε.

Κι έπειτα για όσους βλέπουν και λίγο παραπέρα δεν είναι μόνο αυτό. Ξέρετε πόσοι συνάδελφοι δουλεύουν για 800 ευρώ 10ωρα και 12ωρα; Πάρα πολλοί. Ρωτήστε και τα μεγαλύτερα έτη. Γι' αυτα τα εργασιακά δικαιώματα σπουδάζουμε; Για να μας έχουν κλεισμένους σε ένα γραφείο-κλουβί να γράφουμε για 800 ευρώ όλη μέρα Java; Να μας εκμεταλεύετε ο κάθε εργοδότης και να μας δίνει το βασικό μισθό; Και μάλιστα με καθυστερήσεις και περικοπές. Γι' αυτά δεν πρέπει να παλέψουμε; Ποιοί είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι; Εμείς δεν είμαστε; Ας ξεκολήσουμε απ' το μικρόκοσμο της σχολής μας.
nks
Mbyte level
Mbyte level

Post by nks » Tue Oct 19, 2010 9:55 pm

Τελικα αυριο Τεταρτη θα γινει μαθημα κανονικα γιατι κατι ακουσα οτι θα γινει συνελευση/καταληψη...?
Last edited by nks on Tue Oct 19, 2010 11:46 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”