Φυσική;
- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Παιδιά νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει αρκετά από το θέμα!Οπότε καλό θα ήταν να επανέλθουμε λίγο.
Άποψη μου είναι πως το τέλειο θα ήταν να έμπαινε η φυσική ως μάθημα επιλογής και συνοδευόταν από ένα εργαστήριο (ίσως αυτό να θεωρείται κάτι πιο hardcore
) .Και επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι πρέπει να ξέρουμε ΘΩΟ κτλ δε νομίζω κάποιος να εννοεί μηχανική φυσική(αν και αυτή μου αρέσει τρελά),αλλά ηλεκτρονική φυσική.
Έχω ένα γνωστό στο Ναύπλιο ο οποίος ξέρει να φτιάχνει ολοκληρωμένα κυκλώματα κτλ για πλάκα. Και όταν μιλάμε σκέφτομαι: Εγώ που το σπουδάζω το "θέμα" γιατί να μη μπορώ να φτιάξω ούτε μισο;
Και αυτός δεν έχει σπουδάσει τίποτα,απλά του αρέσει και ασχολείται.
Και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήθελα να είναι προσανατολισμένο το εργαστήριο.Τότε σίγουρα θα προτιμούσαν πολλοί περισσότεροι!Δε συμφωνείτε;
Γιατί στην τελική αν κάποιος θέλει να μη μπορεί να πάρει ένα μάθημα που θα του δώσει τη δυνατότητα να "εφαρμόσει" τη θεωρία;;;
Άποψη μου είναι πως το τέλειο θα ήταν να έμπαινε η φυσική ως μάθημα επιλογής και συνοδευόταν από ένα εργαστήριο (ίσως αυτό να θεωρείται κάτι πιο hardcore

Έχω ένα γνωστό στο Ναύπλιο ο οποίος ξέρει να φτιάχνει ολοκληρωμένα κυκλώματα κτλ για πλάκα. Και όταν μιλάμε σκέφτομαι: Εγώ που το σπουδάζω το "θέμα" γιατί να μη μπορώ να φτιάξω ούτε μισο;

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήθελα να είναι προσανατολισμένο το εργαστήριο.Τότε σίγουρα θα προτιμούσαν πολλοί περισσότεροι!Δε συμφωνείτε;

Γιατί στην τελική αν κάποιος θέλει να μη μπορεί να πάρει ένα μάθημα που θα του δώσει τη δυνατότητα να "εφαρμόσει" τη θεωρία;;;

-
- Gbyte level
και λογιστική ξέρουμε αλλά είναι της πλάκας (θα χρειαστείς οπωσδήποτε λογιστή). αντιπαράδειγμα της λογιστικής ήταν το ΘΩΟ.Paralias wrote:Και επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι πρέπει να ξέρουμε ΘΩΟ κτλ δε νομίζω κάποιος να εννοεί μηχανική φυσική(αν και αυτή μου αρέσει τρελά),αλλά ηλεκτρονική φυσική.
Στη σχολή μας διδασκόμαστε Πληροφορική, που απέχει πάρα πολύ από τα κυκλώματα (να είμαστε χαρούμενοι και που κάναμε αρχιστεκτονική.. και με βάση την αρχιτεκτονική και εσύ θα μπορούσες να σχεδιάσεις ένα κύκλωμα).Paralias wrote: Έχω ένα γνωστό στο Ναύπλιο ο οποίος ξέρει να φτιάχνει ολοκληρωμένα κυκλώματα κτλ για πλάκα. Και όταν μιλάμε σκέφτομαι: Εγώ που το σπουδάζω το "θέμα" γιατί να μη μπορώ να φτιάξω ούτε μισο;Και αυτός δεν έχει σπουδάσει τίποτα,απλά του αρέσει και ασχολείται.
άλλα τμήματα υπάρχουν που κάνουν κυκλώματα, αλλά όχι πληροφορική.
Αν θες να μάθεις τόσα για τα κυκλώματα δε σου φτάνει ένα μαθημα Φυσικής.
- Paralias
- Gbyte level
Γι'αυτό ακριβώς μίλησα για εφαρμογή της θεωρίας!!Με την αρχιτεκτονική μπορώ να φτιάξω ένα κύκλωμα μόνο στη θεωρία,αλλά δεν έχω ένα μάθημα που να το κάνει πράξη :idea:. Γι'αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμη η φυσική.Και αν δεν είναι αρκετό ένα μάθημα φυσικής τότε γιατί να μην υπήρχε φυσική Ι,φυσική ΙΙ κτλ όπως τα αγγλικά και οι άλλες ξένες γλώσσες.Πιστεύω πως θα ενδιέφερε πολλούςΣτη σχολή μας διδασκόμαστε Πληροφορική, που απέχει πάρα πολύ από τα κυκλώματα (να είμαστε χαρούμενοι και που κάναμε αρχιστεκτονική.. και με βάση την αρχιτεκτονική και εσύ θα μπορούσες να σχεδιάσεις ένα κύκλωμα).
άλλα τμήματα υπάρχουν που κάνουν κυκλώματα, αλλά όχι πληροφορική.
Αν θες να μάθεις τόσα για τα κυκλώματα δε σου φτάνει ένα μαθημα Φυσικής.

- Einherjar
- Venus Project Founder
ο mod έχει δείξει έμπρακτα την υπομονή του. Αναρωτιέμαι όμως αν κάνω merge το Φυσική και Ο πιο αδύναμος κρίκος ... αν θα προσέξετε διαφορά! σας παρακαλώ μην λέτε τα ίδια πράγματα σε διαφορετικές θ.ε.!semis19 wrote:Καταρχήν ας έχει ο mod λίγη υπομονή ακόμα γιατί η συζήτηση αυτή για μένα είναι πολύ σημαντική
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
- Gbyte level
δε θυμάμαι ποιο από τα 2 (και δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα), πάντως νομίζω ότι ήταν του πολυτεχνείου.lewton wrote:Μήπως θες να πεις το πανεπιστήμιο της Κρήτης;Erevodifwntas wrote: (προσωπικά ως καλύτερο μας θεωρώ μόνο το πολυτεχνείο της Κρήτης)
η σχολή μας λέγεται πλήροφορική. αυτό σημαίνει Software. αν βάλεις ΦΥσικές (και μάλιστα τόσες) γίνεται ποια Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή το υβρίδιο του Καπ. όπου είναι τόσο μπλεχμένοι που δεν ξέρουν τελικά που πάνε (άλλωστε είναι το παλιό Φυσικό αν θυμάμαι, και δεν έχει ξεφύγει πολύ από αυτή την νοοτρόπια). πάντως κοίταξε τις δικές μας εργασίες πληροφορικής και θα δεις τι σχέση έχει με τις σχολές που αναφέρεις. (συνήθως τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι αυτά με τα λιγότερα ηχηρά ονόματα γιατί θέλουν να αποδείξουν την αξία τους)
- silegav
- Venus Project Founder
Δεν θα πολυσυμφωνήσω μαζί σου.
Ένα μάθημα φυσικής για να υποστηρίξει τα ασύρματα δίκτυα θα ήταν χρήσιμο.
Απ'ότι ξέρω γενικά είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη η γνώση φυσικής προκειμένου να σηκώσεις access point ή να κάνεις κάποια ασύρματη σύνδεση(και όταν λέω ασύρματη σύνδεση δεν εννοώ μεταξύ του A.P. της σχολής και του Laptop σου.
)
Απ'ότι ξέρω γενικά είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη η γνώση φυσικής προκειμένου να σηκώσεις access point ή να κάνεις κάποια ασύρματη σύνδεση(και όταν λέω ασύρματη σύνδεση δεν εννοώ μεταξύ του A.P. της σχολής και του Laptop σου.

- ailouros
- Gbyte level
Ξεκίνησε ως διατμηματικό μεταξύ Μαθηματικού και Φυσικού και μιας και οι περισσότεροι καθηγητές ειναι Μαθηματικοί και Φυσικοί δεν έχει καθόλου ξεφύγει από την νοοτροπία αυτή.Και ναι είναι υβρίδιο των ηλεκτρολόγων στο θέμα Δίκτυα με άλλα λόγια κακή και πρόχειρη αντιγραφήτο υβρίδιο του Καπ. όπου είναι τόσο μπλεχμένοι που δεν ξέρουν τελικά που πάνε (άλλωστε είναι το παλιό Φυσικό αν θυμάμαι, και δεν έχει ξεφύγει πολύ από αυτή την νοοτρόπια)

- mikem4600
- Gbyte level
Δεν νομίζω... σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να φτιάξεις μία ασύρματη ζεύξη θα χρησιμοποιήσεις έτοιμο εξοπλισμό (δηλ. κατ' ουσίαν θα ρυθμίσεις το software του). Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)silegav wrote:Απ'ότι ξέρω γενικά είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη η γνώση φυσικής προκειμένου να σηκώσεις access point ή να κάνεις κάποια ασύρματη σύνδεση(και όταν λέω ασύρματη σύνδεση δεν εννοώ μεταξύ του A.P. της σχολής και του Laptop σου.)

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- Paralias
- Gbyte level
Oh yes!Από το πανέμορφο Ναύπλιο!!!sudtuwup wrote:Ασχετο εισαι απο ναυπλιο;

Συμφωνώ απόλυτα ;-)silegav wrote:Δεν θα πολυσυμφωνήσω μαζί σου.
Απ'ότι ξέρω γενικά είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη η γνώση φυσικής προκειμένου να σηκώσεις access point ή να κάνεις κάποια ασύρματη σύνδεση(και όταν λέω ασύρματη σύνδεση δεν εννοώ μεταξύ του A.P. της σχολής και του Laptop σου. Smile )
Εξάλλου αν ήταν επιλογής δε νομίζω να έβλαπτε κανέναν

Μόνο καλό θα έκανε σε όσους την επέλεγαν :idea:
merged by Ethel
Ναι μεν θα πάρεις έτοιμο εξοπλισμό,αλλά γιατί να μην ξέρεις πως να τα φτιάξεις;Πιστεύω πως με την ιδέα της φυσικής γενικότερα θα συμφωνούν όσοι έχουν το "μικρόβιο"!Και ίσως το μικρόβιο του... "κατσαβιδάκια"...mikem4600 wrote:Δεν νομίζω... σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να φτιάξεις μία ασύρματη ζεύξη θα χρησιμοποιήσεις έτοιμο εξοπλισμό (δηλ. κατ' ουσίαν θα ρυθμίσεις το software του). Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)silegav wrote:Απ'ότι ξέρω γενικά είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη η γνώση φυσικής προκειμένου να σηκώσεις access point ή να κάνεις κάποια ασύρματη σύνδεση(και όταν λέω ασύρματη σύνδεση δεν εννοώ μεταξύ του A.P. της σχολής και του Laptop σου.)
Άρα δεν νομίζω να πολυχρησιμεύει η φυσική...
Εξάλλου ό,τι μαθαίνει κανείς καλό είναι!Χε Χε
- silegav
- Venus Project Founder
Απ'ότι ξέρω δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις τουλάχιστον μερικά από αυτά μόνος σου και μάλιστα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν και σου έρχεται και πάρα πολύ φθηνότερα.mikem4600 wrote: Δεν νομίζω... σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να φτιάξεις μία ασύρματη ζεύξη θα χρησιμοποιήσεις έτοιμο εξοπλισμό (δηλ. κατ' ουσίαν θα ρυθμίσεις το software του). Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)Άρα δεν νομίζω να πολυχρησιμεύει η φυσική...
Όπως και να το κάνεις είναι χρήσιμο.
- Paralias
- Gbyte level
Σ'αυτό έχεις πολύ μεγάλο δίκιο!Αυτός ο γνωστός μου από Ναύπλιο αγοράζει για παράδειγμα ένα κουτάκι με 200 αντιστάσεις μόνο 3 ευρώ και μία τεράστια πλακέτα για τα ολοκληρωμένα σχεδόν τσάμπα!Και από ένα κύκλωμα που θα φτιάξει αυτός βγάζει τουλάχιστον 50 ευρώ(ΑΙΣΧΡΟΚΑΙΡΔΙΑ;;;) Όπως και να τρο δεις καλό είναι.Και από θέμα γνώσεων κορυφή!!silegav wrote:Απ'ότι ξέρω δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις τουλάχιστον μερικά από αυτά μόνος σου και μάλιστα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν και σου έρχεται και πάρα πολύ φθηνότερα.mikem4600 wrote: Δεν νομίζω... σε κάθε περίπτωση, αν πρόκειται να φτιάξεις μία ασύρματη ζεύξη θα χρησιμοποιήσεις έτοιμο εξοπλισμό (δηλ. κατ' ουσίαν θα ρυθμίσεις το software του). Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)Άρα δεν νομίζω να πολυχρησιμεύει η φυσική...
- Ethel
- Venus Project Founder
Mη σας πω ότι κάποιος ανάμεσά μας το χει κάνει κι αυτό... να φτιάξει κεραία εννοώ...silegav wrote:Απ'ότι ξέρω δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις τουλάχιστον μερικά από αυτά μόνος σου και μάλιστα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν και σου έρχεται και πάρα πολύ φθηνότερα.mikem4600 wrote: Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)Άρα δεν νομίζω να πολυχρησιμεύει η φυσική...

Αν ήταν επιλογής ρε παιδιά (ξαναλέω!!) θα ήταν μια χαρά για όλους...
There's no place like 127.0.0.1
- semis19
- Gbyte level
Κατάλληλα μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ κτλ κτλ...sudtuwup wrote:Aκομα καλυτερα Paralias, απο Αργος ειμαι(καταγωγη). Το θεμα ειναι αν θα αποφασισουν να στρεψουν το τμημα και προς τα εκει. Γιατι σκετη φυσικη δεν μενει. Θελει μετα και εργαστηρια και αναλογα μαθηματα.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- mikem4600
- Gbyte level
ΟΚ, τότε πάω πάσο... Για επιλογής το δέχομαι, αλλά η Πληροφορική, κρίνοντας και απο το θέμα της λέξης, ασχολείται με την πληροφορία (= software). Απλώς δεν νιώθω ότι μου λείπει καθόλου η Φυσική (ειδικά επειδή ένα μεγάλο μέρος αυτών που διδάσκονται δεν θα έχουν σχέση με την Πληροφορική, όπως κβαντομηχανική που κάνουν σε ορισμένα τμήματα).Ethel wrote:Mη σας πω ότι κάποιος ανάμεσά μας το χει κάνει κι αυτό... να φτιάξει κεραία εννοώ...silegav wrote:Απ'ότι ξέρω δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις τουλάχιστον μερικά από αυτά μόνος σου και μάλιστα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν και σου έρχεται και πάρα πολύ φθηνότερα.mikem4600 wrote: Δεν νομίζω να φτιάξεις εσύ την κεραία (ή τον πομποδέκτη λέιζερ...)Άρα δεν νομίζω να πολυχρησιμεύει η φυσική...
Όπως και να το κάνεις είναι χρήσιμο.![]()
Αν ήταν επιλογής ρε παιδιά (ξαναλέω!!) θα ήταν μια χαρά για όλους...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- Paralias
- Gbyte level
Σοβαράsudtuwup wrote:Aκομα καλυτερα Paralias, απο Αργος ειμαι(καταγωγη)

Δηλαδή είμαστε σχεδόν πατριωτάκια;Να βρεθούμε κάποια μέρα να γνωριστούμε και από κοντά!
Γι'αυτό και είπα να κάνουμε εργαστήριο και γιατί όχι να μπει φυσική Ι,φυσική ΙΙ.Βρε παιδιά θα ήταν ΚΟΡΥΦΗ!!!sudtuwup wrote:Το θεμα ειναι αν θα αποφασισουν να στρεψουν το τμημα και προς τα εκει. Γιατι σκετη φυσικη δεν μενει. Θελει μετα και εργαστηρια και αναλογα μαθηματα.
Εξάλλου συμφωνεί και η Ethel:
Ethel wrote:Αν ήταν επιλογής ρε παιδιά (ξαναλέω!!) θα ήταν μια χαρά για όλους...
- semis19
- Gbyte level
Συμφωνώ και εγώ ... άντε μαζέψτε υπογραφές!!!
;-)

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface