ja_the_invincible wrote:Έλα μωρέ όλο *** .Να ρωτήσω τους δήθεν προοδευτικούς ένα πράγμα. Ποια ήταν η στάση σας όταν οι μπάτσοι σκίσανε εκείνο το κοράνι και κόντεψε να καεί η Αθήνα.Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που κι ως που είναι ασέβεια να βεβηλώνεις τα θρησκευτικά σύμβολα ενός μετανάστη αλλά δεν είναι να κάνεις το ίδιο με τα εθνικά σύμβολα ενός Έλληνα.
Απαντάω για τον ευατό μου. Το κοράνι ήταν ατομική ιδιοκτησία. Οπότε θεωρώ ανήθικη τη στάση του αστυνομικού μόνο και μόνο για αυτό. Αν ο αστυνομικός έκαιγε δικό του κοράνι δε θα είχα θέμα.
Όμως και την αντίδραση των μουσουλμάνων την κατακρίνω ως δυσανάλογη. Αν σκότωνε τον μετανάστη και θα ειχαμε χάσει μια ανθρώπινη ζωή εκτιμώ δε θα είχαμε ίδιου μέγεθους αντίδραση με το που χάσαμε ένα βιβλιαράκι. Και αυτό δείχνει τελικά τελικά ξανά πόσο πρόβλημα υπάρχει με τα σύμβολα.
Σεβασμός επίσης σημαίνει τρέφω σε εκτίμηση - υπακούω. Οπότε δε σέβομαι τη συμβολοπληξία του καθενός. Αλλά αποδέχομαι να την κρατάει σε προσωπικό επίπεδο.
Επίσης τι γίνεται όταν το εθνικό μου σύμβολο είναι το κάψιμο της σημαίας; Δεν οφείλεις να το σεβαστεις;
ja_the_invincible wrote:
Στο προκείμενο : είναι ηλιθιότητα να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τέτοιες πράξεις μειώνοντας την αξία της σημαίας ως σύμβολο.Προφανώς και έχει αξία γιατί αλλιώς ποιός ο λόγος να προβαίνει κάποιος στην κατά τα άλλα συμβολική βεβήλωσή της! Μακάρι να μου έλεγε κάποιος σκίζω την σημαία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τίποτα , αλλά δυστυχώς όλα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο ανθελληνικής συμπεριφοράς και προπαγάνδας.
Γιατί να δικαιολογήσω; Το θεωρώ δικαιωμά του καθενός τι κάνει με το προσωπικό του πανί.
Δεν είναι συμβολική βεβήλωση. Το κάψιμο του συμβόλου είναι πραγματικό.
Επίσης τα σύμβολα αυτά καθ'αυτά δεν έχουν αξία. Αλλά έχουν αποκτήσει μεγάλη επιρροή. Οπότε έχουν μεγάλη χρησιμότητα και δύναμη για λογαριασμό της εξουσίας. Η οποία θα κάνει έναν αμερικάνο να πάει να πολεμήσει στο Ιράκ και να δείξει αυτοθυσία και να πεθάνει για τα πετρελαικά συμφέροντα. Και αν επιζήσει να νιώθει τόσο περήφανος και τόσο εξαγριωμένος για όσους **** καίνε τη σημαία του.