Φασισμός στο προαύλιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Φασισμός στο προαύλιο

Post by nachos » Fri Oct 28, 2011 10:25 pm

Me wrote:αποδώσεις ένα ελάχιστο επίπεδο σεβασμού στο "πανί" (κοινώς ΜΗ το καψεις για να κάνεις την κ*υλάντα σου και να ξεπεράσεις την εφηβεία σου)
fo@ wrote:Οφείλω να αποδίδω φόρο τιμης σε ένα πανι; Μάλιστα!!!!
Που ακριβώς διάβασες περί φόρου τιμής; Είσαι τόσο πορωμένος, ή τόσο δύσνόητα τα ελληνικά που γράφω; Προφανώς η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα να συνεχιστεί. Άντε καληνύχτα "ανένταχτε"... :smt005
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 28, 2011 10:29 pm

nachos καποια στιγμη πρεπει να μαθεις να μην κανεις παντα επιθεση στον συνομιλητη σου
δοκιμασες να κανεις και σε μενα πριν και σου εστειλα μηνυμα να σου εξηγησω ποσο ακυρο ηταν αυτο που εγραψες - εχει καταντησει λιγο κουραστικο

ολους μας πιανει αρκετες φορες παθος για αυτα που πιστευουμε, εσυ ομως εισαι μονιμα με την ειρωνεια (αποτυχημενη συνηθως) ετοιμη
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Fri Oct 28, 2011 10:40 pm

Αποδοση σεβασμού σε ένα πανί vs απόδοση φόρου τιμής!!! Όντως μεγάλη διαφοροποίηση.
"With soap, baptism is a good thing"
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 29, 2011 10:46 am

Έλα μωρέ όλο *** .Να ρωτήσω τους δήθεν προοδευτικούς ένα πράγμα. Ποια ήταν η στάση σας όταν οι μπάτσοι σκίσανε εκείνο το κοράνι και κόντεψε να καεί η Αθήνα.Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που κι ως που είναι ασέβεια να βεβηλώνεις τα θρησκευτικά σύμβολα ενός μετανάστη αλλά δεν είναι να κάνεις το ίδιο με τα εθνικά σύμβολα ενός Έλληνα.

Στο προκείμενο : είναι ηλιθιότητα να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τέτοιες πράξεις μειώνοντας την αξία της σημαίας ως σύμβολο.Προφανώς και έχει αξία γιατί αλλιώς ποιός ο λόγος να προβαίνει κάποιος στην κατά τα άλλα συμβολική βεβήλωσή της! Μακάρι να μου έλεγε κάποιος σκίζω την σημαία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τίποτα , αλλά δυστυχώς όλα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο ανθελληνικής συμπεριφοράς και προπαγάνδας.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 1:05 pm

ja_the_invincible wrote:Έλα μωρέ όλο *** .Να ρωτήσω τους δήθεν προοδευτικούς ένα πράγμα. Ποια ήταν η στάση σας όταν οι μπάτσοι σκίσανε εκείνο το κοράνι και κόντεψε να καεί η Αθήνα.Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που κι ως που είναι ασέβεια να βεβηλώνεις τα θρησκευτικά σύμβολα ενός μετανάστη αλλά δεν είναι να κάνεις το ίδιο με τα εθνικά σύμβολα ενός Έλληνα.
Απαντάω για τον ευατό μου. Το κοράνι ήταν ατομική ιδιοκτησία. Οπότε θεωρώ ανήθικη τη στάση του αστυνομικού μόνο και μόνο για αυτό. Αν ο αστυνομικός έκαιγε δικό του κοράνι δε θα είχα θέμα.

Όμως και την αντίδραση των μουσουλμάνων την κατακρίνω ως δυσανάλογη. Αν σκότωνε τον μετανάστη και θα ειχαμε χάσει μια ανθρώπινη ζωή εκτιμώ δε θα είχαμε ίδιου μέγεθους αντίδραση με το που χάσαμε ένα βιβλιαράκι. Και αυτό δείχνει τελικά τελικά ξανά πόσο πρόβλημα υπάρχει με τα σύμβολα.

Σεβασμός επίσης σημαίνει τρέφω σε εκτίμηση - υπακούω. Οπότε δε σέβομαι τη συμβολοπληξία του καθενός. Αλλά αποδέχομαι να την κρατάει σε προσωπικό επίπεδο.

Επίσης τι γίνεται όταν το εθνικό μου σύμβολο είναι το κάψιμο της σημαίας; Δεν οφείλεις να το σεβαστεις;
ja_the_invincible wrote: Στο προκείμενο : είναι ηλιθιότητα να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τέτοιες πράξεις μειώνοντας την αξία της σημαίας ως σύμβολο.Προφανώς και έχει αξία γιατί αλλιώς ποιός ο λόγος να προβαίνει κάποιος στην κατά τα άλλα συμβολική βεβήλωσή της! Μακάρι να μου έλεγε κάποιος σκίζω την σημαία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τίποτα , αλλά δυστυχώς όλα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο ανθελληνικής συμπεριφοράς και προπαγάνδας.
Γιατί να δικαιολογήσω; Το θεωρώ δικαιωμά του καθενός τι κάνει με το προσωπικό του πανί.

Δεν είναι συμβολική βεβήλωση. Το κάψιμο του συμβόλου είναι πραγματικό.

Επίσης τα σύμβολα αυτά καθ'αυτά δεν έχουν αξία. Αλλά έχουν αποκτήσει μεγάλη επιρροή. Οπότε έχουν μεγάλη χρησιμότητα και δύναμη για λογαριασμό της εξουσίας. Η οποία θα κάνει έναν αμερικάνο να πάει να πολεμήσει στο Ιράκ και να δείξει αυτοθυσία και να πεθάνει για τα πετρελαικά συμφέροντα. Και αν επιζήσει να νιώθει τόσο περήφανος και τόσο εξαγριωμένος για όσους **** καίνε τη σημαία του.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat Oct 29, 2011 1:10 pm

fo@ wrote:Επίσης τι γίνεται όταν το εθνικό μου σύμβολο είναι το κάψιμο της σημαίας; Δεν οφείλεις να το σεβαστεις;
Μια πράξη δεν μπορεί να είναι σύμβολο. Μάθε ελληνικά και μετά ξαναέλα να το παίξεις φιλόσοφος.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 1:13 pm

nachos wrote:
fo@ wrote:Επίσης τι γίνεται όταν το εθνικό μου σύμβολο είναι το κάψιμο της σημαίας; Δεν οφείλεις να το σεβαστεις;
Μια πράξη δεν μπορεί να είναι σύμβολο. Μάθε ελληνικά και μετά ξαναέλα να το παίξεις φιλόσοφος.
Μάθε να σκέφτεσαι και ξαναβγες στο φως
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 29, 2011 2:59 pm

fo@ wrote: Επίσης τι γίνεται όταν το εθνικό μου σύμβολο είναι το κάψιμο της σημαίας; Δεν οφείλεις να το σεβαστεις;
Στην δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του άλλου οπότε fail το όλο επιχείρημα.Το να καις όμως την σημαία δείχνει αντιπαλότητα οπότε αντιπαλότητα θα εισπράξεις.
fo@ wrote: Γιατί να δικαιολογήσω; Το θεωρώ δικαιωμά του καθενός τι κάνει με το προσωπικό του πανί.
Δεν ήταν προσωπικό ήταν δημόσια περιουσία εν όψει εθνικού εορτασμού κιόλας.
Δεν είναι συμβολική βεβήλωση. Το κάψιμο του συμβόλου είναι πραγματικό.
Όταν καις ένα σύμβολο το κάνεις για να δείξεις κάτι , συνήθως απέχθεια σε αυτά που αντιπροσωπεύει.Άρα η βεβήλωση έχει συμβολική σημασία , δεν ξέρω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις.
Επίσης τα σύμβολα αυτά καθ'αυτά δεν έχουν αξία. Αλλά έχουν αποκτήσει μεγάλη επιρροή. Οπότε έχουν μεγάλη χρησιμότητα και δύναμη για λογαριασμό της εξουσίας. Η οποία θα κάνει έναν αμερικάνο να πάει να πολεμήσει στο Ιράκ και να δείξει αυτοθυσία και να πεθάνει για τα πετρελαικά συμφέροντα. Και αν επιζήσει να νιώθει τόσο περήφανος και τόσο εξαγριωμένος για όσους **** καίνε τη σημαία του.
1ον δεν ξέρω γιατί νομίζεις ότι το να σέβεσαι ένα σύμβολο και να θεωρείς ότι αυτό εκφράζει κάποια πράγματα σε κάνει αυτόματα ειδωλολάτρη.Όπως σωστά επισημάνθηκε πιο πάνω δεν έχει αξία το πανί αλλά τι αυτό αντιπροσωπεύει.Τώρα για "επιχειρήματα" με Ιρακ και Αμερικανούς και διάφορα άλλα γραφικά που δεν κολλάνε και πουθενά κιόλας απλά lmao.Να σου θυμίσω ότι έχει διαφορά όμως μία ακόμα ιμπεριαλιστική στρατιωτική επιχείρηση από ένα άνισο αγώνα για ελευθερία.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 3:20 pm

ja_the_invincible wrote: Στην δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του άλλου οπότε fail το όλο επιχείρημα.Το να καις όμως την σημαία δείχνει αντιπαλότητα οπότε αντιπαλότητα θα εισπράξεις.
Για ανάλυσε το παραπάνω. Γιατί γραφική χρήση επιχειρημάτων όπως ότι στη δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου δε το εξηγεί πολύ καλά.

Ας δείχνει αντιπαλότητα. Και για μένα η λατρεία της σημαίας δείχνει αντιπαλότητα. Είναι αποδοχή της χειραγώγησης. Οπότε όπως σωστά είπες θα δικαιολογούταν αυτή η αντιπαλότητα να εισπράττεται με αντιπαλότητα.
Δεν ήταν προσωπικό ήταν δημόσια περιουσία εν όψει εθνικού εορτασμού κιόλας.
Είναι από την άλλη αντιπαλότητα του κράτους που επιβάλλει δημόσια αυτά τα σύμβολα. Οπότε όπως ξανά σωστά είπες θα δικαιολογούταν αυτή η αντιπαλότητα να εισπράττεται με αντιπαλότητα. Ας επιβάλλουν να πληρώσεις τη χρηματική αξία από τη φθορά.
Όταν καις ένα σύμβολο το κάνεις για να δείξεις κάτι , συνήθως απέχθεια σε αυτά που αντιπροσωπεύει.Άρα η βεβήλωση έχει συμβολική σημασία , δεν ξέρω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις.
Ούτε εγώ τι δεν καταλαβαίνεις. Όταν καίγεται η σημαία δεν καις την αυτοθυσία, την ανάγκη να πολεμάς συσπειρωμένος πράγματα που έχουν πραγματική σημασία. Καις το σύμβολο αυτό καθαυτό. Με αυτό που έχεις πραγματικά πρόβλημα. Δεν αποτελεί συμβολισμό αλλά δήλωση.
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Sat Oct 29, 2011 3:35 pm

Γιατί γραφική χρήση επιχειρημάτων όπως ότι στη δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου δε το εξηγεί πολύ καλά.
Τι λες ανθρωπέ μου; :)
Exceptions, gotta catch 'em all!
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 3:37 pm

Clouseau wrote:
Γιατί γραφική χρήση επιχειρημάτων όπως ότι στη δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου δε το εξηγεί πολύ καλά.
Τι λες ανθρωπέ μου; :)
Λέω ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το επιχείρημα (δες υπογραμμισμένο τη γραφική χρήση και τα παραπάνω posts) είναι γραφικός και δεν εξηγεί γιατί είναι fail αυτό που είπα. Όχι ότι "στη δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" είναι γραφικό.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat Oct 29, 2011 3:39 pm

fo@ wrote:ότι στη δημοκρατία η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου δε το εξηγεί πολύ καλά.
Η λέξη που ψάχνεις είναι η εξής: Σύνταγμα

Αλλά εκεί φτάσαμε, για τους μαϊντανούς των εθνικών εορτών να πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα. Αν δε γουστάρεις τζουτζούκο μου τους δομικούς κανόνες της κοινωνίας στην οποία ανήκεις, η λύση είναι μία:

Image

Άντε γιατί πολύ το κουράσαμε.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 3:50 pm

Είναι απάλευτη η περίπτωση σου. Και δε δείχνεις να καταλαβαίνεις τα νοήματα απλών προτάσεων. Θα θελα την παρέμβαση ενός moderator γιατί και 100% λάθος να είμαι προσπαθώ να αναφέρω το σκεπτικό μου με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια.

Τώρα όταν μου αναφέρεις πώς το κάψιμο μιας σημαίας περιορίζει την ελευθερία σου θα σου πω και γω αντίστοιχα πώς η δημόσια προβολή της αποτελεί περιορισμό στη δικιά μου.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 29, 2011 3:58 pm

fo@ wrote: Και για μένα η λατρεία της σημαίας δείχνει αντιπαλότητα. Είναι αποδοχή της χειραγώγησης.
Σου ξαναλέω , αν καταλαβαίνεις τα στοιχειώδη ελληνικά , ότι δεν λατρεύεις την σημαία , αλλά αυτό που συμβολίζει - λατρεύεις την χώρα σου.Αν εσύ ανθελληνάκο το θεωρείς αυτό χειραγώγηση στο καλό και να μας γράφεις.
Είναι από την άλλη αντιπαλότητα του κράτους που επιβάλλει δημόσια αυτά τα σύμβολα.
Αντιπαλότητα?Το ελληνικό κράτος , να υψώνει την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος?

Ζεις σε ένα μεσαίωνα.Τότε που θεοποιούσανε/δαιμονοποιούσανε τα σύμβολα και κυνηγούσαν τα σύμβολα καθ ' αυτά.Στην εποχή που ζούμε ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσα από κάτι - δεν σου πέφτει εσένα λόγος ω πεφωτισμένε επιστήμονα.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 4:09 pm

ja_the_invincible wrote: Σου ξαναλέω , αν καταλαβαίνεις τα στοιχειώδη ελληνικά , ότι δεν λατρεύεις την σημαία , αλλά αυτό που συμβολίζει - λατρεύεις την χώρα σου.Αν εσύ ανθελληνάκο το θεωρείς αυτό χειραγώγηση στο καλό και να μας γράφεις.
Και μόνο που με λες ανθελληνάκο επειδή πιστεύω ότι πίσω από τα σύμβολα κρύβεται χειραγώγηση δείχνει περίτρανα πόσο χειραγωγημένος εσύ προσωπικά είσαι. Δε το λέω σε σένα γιατί δε θα το καταλάβεις αλλά στους υπόλοιπους που μπορούν ακόμα να δουν λίγο καθαρά.
Αντιπαλότητα?Το ελληνικό κράτος , να υψώνει την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος?
Ακριβώς. Δε θέλω να μου επιβάλλουν κανένα μα κανένα συμβολισμό με οποιαδήποτε μορφή. Και οι σημαίες αποτελούν και κατασπατάληση δημόσιας περιουσίας.
Ζεις σε ένα μεσαίωνα.Τότε που θεοποιούσανε/δαιμονοποιούσανε τα σύμβολα και κυνηγούσαν τα σύμβολα καθ ' αυτά.Στην εποχή που ζούμε ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσα από κάτι - δεν σου πέφτει εσένα λόγος ω πεφωτισμένε επιστήμονα.
Ο στόχος μου είναι να απομυθοποιήσουμε τα σύμβολα και να κοιτάμε την ουσία. Και εκφράσου μέσα στο σπίτι σου.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 29, 2011 4:25 pm

fo@ wrote:
ja_the_invincible wrote: Σου ξαναλέω , αν καταλαβαίνεις τα στοιχειώδη ελληνικά , ότι δεν λατρεύεις την σημαία , αλλά αυτό που συμβολίζει - λατρεύεις την χώρα σου.Αν εσύ ανθελληνάκο το θεωρείς αυτό χειραγώγηση στο καλό και να μας γράφεις.
Και μόνο που με λες ανθελληνάκο επειδή πιστεύω ότι πίσω από τα σύμβολα κρύβεται χειραγώγηση δείχνει περίτρανα πόσο χειραγωγημένος εσύ προσωπικά είσαι. Δε το λέω σε σένα γιατί δε θα το καταλάβεις αλλά στους υπόλοιπους που μπορούν ακόμα να δουν λίγο καθαρά.
Δεν σε λέω για αυτό ανθελληνάκο αλλά τι να σου εξηγώ τώρα , από ότι φαίνεται αλλού είναι το πρόβλημά σου.
Ο στόχος μου είναι να απομυθοποιήσουμε τα σύμβολα και να κοιτάμε την ουσία. Και εκφράσου μέσα στο σπίτι σου.
Τα σύμβολα υπάρχουν για να συνοψίζουν την ουσία όχι για να την αντικαθιστούν αυτό (το δύσκολο) δεν μπορείς να καταλάβεις και εγώ απλά σπαταλάω τον χρόνο μου.Όσο για το 2ο σκέλος της πρότασης , αυτά εκεί που σε παίρνει γκεγκε?End of discussion για μένα.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Sat Oct 29, 2011 4:29 pm

ja_the_invincible wrote: Δεν σε λέω για αυτό ανθελληνάκο αλλά τι να σου εξηγώ τώρα , από ότι φαίνεται αλλού είναι το πρόβλημά σου.
Να σε πω και σένα φασιστάκο; Δε θα στο εξηγήσω ούτε εγώ. Από ότι φαίνεται το διαθέτεις άφθονο το πρόβλημα.
Τα σύμβολα υπάρχουν για να συνοψίζουν την ουσία όχι για να την αντικαθιστούν αυτό (το δύσκολο) δεν μπορείς να καταλάβεις και εγώ απλά σπαταλάω τον χρόνο μου.Όσο για το 2ο σκέλος της πρότασης , αυτά εκεί που σε παίρνει γκεγκε?End of discussion για μένα.
Και για μένα μέχρι να ωριμάσεις. Δεν μπορείς να καταλάβεις ως τότε.
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sat Oct 29, 2011 4:50 pm

Τέλος οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί! Μαζευτείτε, αλλιώς κλείνει το topic.
ImageImageImageImageImageImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 29, 2011 5:17 pm

Morality is the best of all devices for leading mankind by the nose. ~Friedrich Nietzsche, The Antichrist
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Καιρό είχα να γελάσω τόσο με ένα τέτοιο μπάχαλο-topic και να δω τόση παράνοια και "τάπες" σε μερικές παραγράφους μόνο! :lol: :lol: :lol:
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
EYFAHS
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by EYFAHS » Sun Oct 30, 2011 12:23 pm

Γι αυτόν που ανέφερε οτι το 1940 οι Έλληνες δεν ήταν ενωμένοι
http://istorika.blogspot.com/2007/02/1.html
Εξάλλου κάποιος φυλακισμένος Άρης Βελουχώτης πολέμησε και αυτός στο μέτωπο.

Κάποιος επίσης ανέφερε ότι αφού ο Μεταξάς χαιρετούσε φασίστικα τότε και οι Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν το φασισμό ήταν φασίστες. Απίστευτα επιχειρήματα.
Για την σημαία: απο τη στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού σέβεται και τιμά το εθνικό αυτό σύμβολο (π.χ. με συμμετοχή στις παρελάσεις,στις σχολικές εορτές κτλ) τότε αυτή η πενιχρή μειοψηφία - που μπορεί να λέει οτι θέλει στο πλαίσιο της δημοκρατίας - ας σεβαστεί επιτέλους την άποψη της πλειοψηφίας για πρώτη φορά στα χρονικά. Μία φορά ας μην σαμποτάρει τις πορείες, τις διαμαρτυρίες και τους λαϊκούς αγώνες και μία φορά ας μην συνεργαστεί με το κομματικό παρακράτος που κυβερνά.
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Sun Oct 30, 2011 3:24 pm

Ωραίος τίτλος! Ότι δε μας αρέσει του κοτσάρουμε την ταμπέλα φασιστικό. Φασίστες αυτοί που κατέβασαν τις σημαίες,όπως φασίστες είναι κ αυτοί που κυνηγούν και μαχαιρώνουν μετανάστες από το 2009 στον Αγ. Παντελεήμονα. Φασίστες αυτοί που γιαουρτώνουν πολιτικούς. Φασίστες αυτοί που συγκρούστηκαν με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ,φασίστες και αυτοί που μαχαίρωσαν αναρχικούς που έκανα αφισοκόλληση πριν 2 βδομάδες στην Ερμού.
Συγγνώμη, αλλά ταρακουνηθείτε λίγο. Σύγχυση λέγεται αυτό. Αν θες να πεις κάτι ανέλυσέ το. Αλλά όχι "Φασισμός στο προαύλιο". Τότε αυτοί που ήρθαν στην ΑΣΟΕΕ το 2006 μετά από γενική συνέλευση και απειλούσαν με μαχαίρια φοιτητές-καταληψίες τι ήταν?

Μπορεί πολλοί να διαφωνούμε με το κατέβασμα των σημαιών,αλλά ούτε τις έκαψαν ούτε τπτ που να εμπίπτει στον ποινικό κώδικα πχ.
Δεν είπε κανείς ότι οι συμβολικές πράξεις θα φέρουν την επανάσταση ή την "επανάσταση". Το ΟΧΙ δεν το είπε ο δικτάτορας, το είπε ο λαός. Το να βάζεις τις αξίες σου σε στεγανά και σύμβολα σε αποπροσανατολίζει πολλές φορές. Η σημαία σαν σύμβολο για κάποιους συμβολίζει τον αγώνα του 1940. Έχουμε 2011 όμως. Και στη σημερινή μέρα για άλλους μπορεί να συμβολίζει την εθνική ενότητα που προσπαθούν να μας αποδώσουν. Όλοι μαζί να υποδουλωθούμε ενωμένοι στην οικονομική δικτατορία. Οι όροι του πολέμου έχουν αλλάξει πλέον. Κρύβουμε την ιστορία κάτω από το πέπλο κάποιων συμβόλων αντί να μιλάμε για το περιεχόμενό της, και το περιεχόμενο των αγώνων που έχουν γίνει.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δε μπορεί να υπάρχει αντικειμενή και λογικά ορθή άποψη όταν μιλάμε για συνειδήσεις. Ο καθένας έχει τα δικά του σκατ* ή καλά στο κεφάλι του.Έχει άποψη/συνείδηση...
Αλλά μήπως ο φίλος που άνοιξε το post ¨εβαλε αυτό τον τίτλο επειδή την ώρα που το είδε αυτό να γίνεται εξοργίστηκε επειδή δε μπορούσε να "κάνει καλά" αυτά τα καλόπαιδα? Μήπως ήθελε να εκφράσει και αυτός το δικό του "φασισμό" και δεν το κατάφερε? Έτσι καταντήσαμε ο καθένας θεωρεί την άποψή του ορθότερη από των άλλων και ότι "έτσι πρέπει να γίνεται".
Τέσπα,βγαίνουν κάτι σημαίες και κάποιοι "εξεγείρονται" και το ονομάζουν φασισμό. Όταν οι άλλοι ψηφίζουν μέτρα και μας καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον δεν τους είδα να αντιδρούν έτσι.
Και στο κάτω κάτω δεν έβγαλαν την ελληνική σημαία για να βάλλουν μια άλλη. Τότε θα ήταν άλλη κουβέντα. Κατοικούμε και ζούμε στον ελλαδικό χώρο όλοι. Οι σύγχρονοι αγώνες όμως δε μπορούν να γίνουν κάτω από το πέπλο της εθνικής ενότητας και το σύμβολο της σημαίας. Οι αγώνες στη σύγχρονη συγκρυία με τη βαρβαρότητα που έχουμε να ζήσουμε στην καθημερινότητά μας θα γίνουν ενάντια σε αυτούς που εξουσιάζουν τους υπόλοιπους σε όλες τις πτυχές της ζωής και του κοινωνικού ιστού.Είτε είναι έλληνες είτε είναι ξένοι.
Καμιά εθνική σημαία ποτέ και πουθενά

Παρακαλώ τους moderators να αλλά ξουν τον τίτλο της δημοσίευσης. Ας βάλλουν κάτι του στυλ "Καθαίρεση σημαιών από προαύλιο" ή κάτι περιγραφικό. Να σεβόμαστε όλοι μας τους κανόνες του forum
ΥΓ. Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως πρέπει να γίνεται χρόνια στην ΑΣΟΕΕ καθώς εγώ το έχω ξαναπετύχει. Και να σταματήσει η καραμέλα του να κοτσάρουμε ταμπέλες στον καθένα."Α! ο τάδε διαφωνεί με τη σημαία άρα είναι αναρχικός,άρα πετάει πέτρες στις πορείες" και μετά να του την πέφτουμε για την επανάσταση του πετροπόλεμου.Λες και μιλάτε στη βουλή είναι,λέτε αλλα ντ άλλων. "Α! το τάδε θέλει ελληνική σημαία , άρα είναι φασίστας/εθνικιστής, γιατί μαχαιρώνεις μετανάστες ρε φίλε?". Καταλαβαίνεται το αδιέξοδο σε συζητήσεις τέτοιου επιπέδου φαντάζομαι. Του να πηγαίνουμε apriori από το ειδικό στο γενικό με μια γενίκευση.Αυτά και σόρυ που μακρυγόρησ.Φιλιά
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Oct 30, 2011 4:59 pm

The Heart Collector wrote: Έχουμε 2011 όμως. Και στη σημερινή μέρα για άλλους μπορεί να συμβολίζει την εθνική ενότητα που προσπαθούν να μας αποδώσουν . Όλοι μαζί να υποδουλωθούμε ενωμένοι στην οικονομική δικτατορία.
Όπα όπα κάτσε :-) .Επειδή το πασοκ επικαλείται συνεχώς έννοιες όπως "εθνική ενότητα" , "πατρίδα" κλπ δεν σημαίνει κάτι.Η σημαία άλλωστε εκπροσωπεί το έθνος όχι το κράτος - ειδικά ένα κράτος με μηδενική κοινωνική στήριξη.
Οι σύγχρονοι αγώνες όμως δε μπορούν να γίνουν κάτω από το πέπλο της εθνικής ενότητας και το σύμβολο της σημαίας. Οι αγώνες στη σύγχρονη συγκρυία με τη βαρβαρότητα που έχουμε να ζήσουμε στην καθημερινότητά μας θα γίνουν ενάντια σε αυτούς που εξουσιάζουν τους υπόλοιπους σε όλες τις πτυχές της ζωής και του κοινωνικού ιστού.Είτε είναι έλληνες είτε είναι ξένοι.
Χμμ.Δεν έχεις όμως απλά ένα κράτος κοινωνικής ανισότητας.Έχεις ένα κράτος που αυτή τη στιγμή σε καταδικάζει σε εθνικό επίπεδο.Πέρα από τα οικονομικά μέτρα , τις καταργήσεις των δικαιωμάτων τα οποία έχουν καθαρά στόχο να πλήξουν τον κοινωνικό ιστό έχεις και παραχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική , ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.Γιατί λοιπόν δεν μπορείς να έχεις εθνική ενότητα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές?Επειδή ο εχθρός σου δεν είναι ξεκάθαρα άλλος λαός?Μα και στην κατοχή εθνικός εχθρός ήταν και οι ταγματασφαλίτες , προδότες , δοσίλογοι...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”