Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ
Συμφωνώ με Stoupeace - οι πρωτοετείς πρέπει να ξεκινήσετε με java αφού σε λίγο ξεκινάει το εξάμηνο - αλλά να μην απορρίψετε στη συνέχεια άλλες γλώσσες επειδή βολευτήκατε με την Java 

- Bloody Mary
- Academic status: Alumnus/a
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως δε χρειάζεται να ασχοληθείτε με κάποια γλώσσα από τώρα, καλύτερα απολαύστε κάπως διαφορετικά την τελευταία βδομάδα πριν αρχίσουν τα μαθήματα! Ό,τι βασικές γνώσεις χρειαστείτε για java, c κλπ θα τις πάρετε εν καιρώ από τη σχολή. Δε λέω φυσικά πως αν θέλετε να ασχοληθείτε από τώρα να μην το κάνετε, αλλά 1 βδομάδα είναι βρε παιδιά, πηγαίντε καμιά βόλτα παραπάνω, δείτε ταινίες, κοιμηθείτε λίγο περισσότερο, τόσες εναλλακτικές έχετε! 
P.S.: Αν θέλετε να δείτε κάτι σχετικά απλό όσον αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, κοιτάξτε τα tutorials της html στο w3 school. Πιστεύω πως είναι ό,τι πιο ελαφρύ για να ξεκινήσει κάποιος να παίρνει μια ιδέα όχι ακριβώς προγραμματισμού, αλλά υλοποιήσεων web. Άλλωστε θα σας χρειαστεί για το mini project στο μάθημα της επιστήμης υπολογιστών (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με 3 χρόνια πριν που είχα παρακολουθήσει το μάθημα...). Και πάλι, είναι κάτι που θα μάθετε στα πλαίσια του μαθήματος, αλλά αν θέλετε τόσο πολύ να ασχοληθείτε με κάτι από τώρα...

P.S.: Αν θέλετε να δείτε κάτι σχετικά απλό όσον αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, κοιτάξτε τα tutorials της html στο w3 school. Πιστεύω πως είναι ό,τι πιο ελαφρύ για να ξεκινήσει κάποιος να παίρνει μια ιδέα όχι ακριβώς προγραμματισμού, αλλά υλοποιήσεων web. Άλλωστε θα σας χρειαστεί για το mini project στο μάθημα της επιστήμης υπολογιστών (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με 3 χρόνια πριν που είχα παρακολουθήσει το μάθημα...). Και πάλι, είναι κάτι που θα μάθετε στα πλαίσια του μαθήματος, αλλά αν θέλετε τόσο πολύ να ασχοληθείτε με κάτι από τώρα...

Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- Ισοβίτης
Αγχώνετε τους πρωτοετείς χωρίς λόγο. Επίσης, καλύτερα να μην ξεκινήσει λογομαχία Java vs C vs Python for the absolute beginner...
Στο τμήμα μας (δυστυχώς ή ευτυχώς) υπάρχει εμμονή με τη Java για δύο λόγους:
1ον επειδή είναι προσανατολισμένο στην αγορά και η Java αποτελεί μία κατ' εξοχήν σύγχρονη και "εμπορική" γλώσσα και
2ον επειδή οι περισσότεροι βοηθοί καθηγητών γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα ώστε να διορθώνουν γραπτά και εργασίες.
Επίσης, το "ξέρω τη γλώσσα Χ" απέχει έτη φωτός από το "ξέρω πέντε εντολές στη γλώσσα Χ". Θα συνατήσετε πολλά άτομα που λένε το πρώτο και εννοούν το δεύτερο.
Το ερώτημα "ποια άλλη γλώσσα να μάθω μόνος μου" δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν απαντηθεί πρώτα το "τι θέλω να κάνω". Έτσι, αν θες να γράψεις low-level πράγματα ή να κάνεις kernel development στρέφεσαι σε γλώσσες όπως η C. Αν θες να γράφεις mobile applications, πας σε Java, C#, Objective-C. Αν θες να ασχοληθείς με web development, μαθαίνεις server-side (php, jsp, asp.net) ή/και client-side programming (JavaScript, AJAX). Τόσο απλά.
Το θέμα είναι να μην έχετε άγχος. Δώστε βάρος στη σχολή, αλλά από εκει και πέρα, ενδιαφερθείτε και ψάξτε αυτοβούλως. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πηγές για όλα (πχ αυτή η κοινότητα ασχολείται με τεχνολογίες .ΝΕΤ).
Στο τμήμα μας (δυστυχώς ή ευτυχώς) υπάρχει εμμονή με τη Java για δύο λόγους:
1ον επειδή είναι προσανατολισμένο στην αγορά και η Java αποτελεί μία κατ' εξοχήν σύγχρονη και "εμπορική" γλώσσα και
2ον επειδή οι περισσότεροι βοηθοί καθηγητών γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα ώστε να διορθώνουν γραπτά και εργασίες.
Επίσης, το "ξέρω τη γλώσσα Χ" απέχει έτη φωτός από το "ξέρω πέντε εντολές στη γλώσσα Χ". Θα συνατήσετε πολλά άτομα που λένε το πρώτο και εννοούν το δεύτερο.
Το ερώτημα "ποια άλλη γλώσσα να μάθω μόνος μου" δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν απαντηθεί πρώτα το "τι θέλω να κάνω". Έτσι, αν θες να γράψεις low-level πράγματα ή να κάνεις kernel development στρέφεσαι σε γλώσσες όπως η C. Αν θες να γράφεις mobile applications, πας σε Java, C#, Objective-C. Αν θες να ασχοληθείς με web development, μαθαίνεις server-side (php, jsp, asp.net) ή/και client-side programming (JavaScript, AJAX). Τόσο απλά.
Το θέμα είναι να μην έχετε άγχος. Δώστε βάρος στη σχολή, αλλά από εκει και πέρα, ενδιαφερθείτε και ψάξτε αυτοβούλως. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πηγές για όλα (πχ αυτή η κοινότητα ασχολείται με τεχνολογίες .ΝΕΤ).
- Kostas1601
- Mbyte level
Εγώ παιδιά Ασχολούμαι με το δίπλομα οδήγησης...Να το παίρνουμε και αυτό σιγά σιγάThe Punisher wrote:Παιδιά αλήθεια τι κάνετε τώρα μεταξύ εγγραφών και αρχής εξαμήνου?

Και συγχρόνως απολαμβάνω τις τελευταίες μέρες χαλάρωσης

Απο βδομάδα θα περάσω και μια βόλτα απο το πανεπιστήμιο...Αυτα

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

οταν παω να συνδεθω στο email της σχολης, δεν μου δεχεται τα στοιχεια για σωστα. δν εχουν ενεργοποιηθει ακομα των πρωτοετων η κανω καποιο λαθος στα στοιχεια που βαζω;
- Zifnab
Καλωσήλθες chriskin! Συγχαρητήρια για την σχολή!
Τα στοιχεία των πρωτοετών δεν έχουν περαστεί στο σύστημα του dias και δεν υπάρχουν συνεπώς και email accounts ακόμα...

Τα στοιχεία των πρωτοετών δεν έχουν περαστεί στο σύστημα του dias και δεν υπάρχουν συνεπώς και email accounts ακόμα...
ξερουμε ποτε με το καλο θα τα εχουμε ; η περιπου ποτε ηταν ενεργα περσι ;Zifnab wrote:Καλωσήλθες chriskin! Συγχαρητήρια για την σχολή!![]()
- Zifnab
Έχω ακούσει (μπορεί να κάνω λάθος) για γενικότερο τεχνικό πρόβλημα στο dias. Λογικά όλα θα διευθετηθούν μέχρι τις 6/10. Επίσης μέχρι χθές υπήρχαν εγγραφές στο Πανεπιστήμιο, πράγμα δύσκολο να έχουν έτοιμα τα accounts σε μία μέρα, ειδικά όπως ειπώθηκε παραπάνω ότι λογικά θα τα έφτιαχναν όλα μαζί μετά τις εγγραφές - Δημόσιο 

- statakos
- Kilobyte level
Πέρισυ τέτοια εποχή ήταν ενεργά. Φαντάζομαι από βδομάδα θα τα έχουν φτιάξει...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
θα λειπω τις επομενες μερες λογικα εκτος αθηνας και θελω να ειναι ετοιμα , δν ειναι θεμα βιασυνηςstatakos wrote:Πέρισυ τέτοια εποχή ήταν ενεργά. Φαντάζομαι από βδομάδα θα τα έχουν φτιάξει...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
It's not up to youchriskin wrote:θα λειπω τις επομενες μερες λογικα εκτος αθηνας και θελω να ειναι ετοιμα , δν ειναι θεμα βιασυνης

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Κάτω στη σχολή που έκανα ένα mini tour
μου είπαν ότι έχει πρόβλημα όλο το δίκτυο της ασοεε!
Άρα +1 zifnab...

Άρα +1 zifnab...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Οποτε και να το ενεργοποιησετε το mail πριν τις 7-8/10 δεν προκειται να λαβετε κατι σημαντικο οποτε ηρεμια.

- nikolas17
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Καλησπέρα και από εμέναοταν παω να συνδεθω στο email της σχολης, δεν μου δεχεται τα στοιχεια για σωστα. δν εχουν ενεργοποιηθει ακομα των πρωτοετων η κανω καποιο λαθος στα στοιχεια που βαζω;

Όπως είπαν και τα παιδιά, δεν είναι στο χέρι σου για το πότε θα ενεργοποιήσουν τα στοιχεία των πρωτοετών (άσχετα που ακούγεται γενικότερο πρόβλημα με το dias - δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι αυτό. Οπότε υπομονή!

- Kostas1601
- Mbyte level
Να ρωτήσω εαν ξέρει κανείς τίποτα για το πότε θα πάρουμε βιβλία??

~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

- Zifnab
Χμ μισό να δω τί λενε τα σωθικά του υπολογιστή που μόλις ξεκοίλιασα
Γενικά εσεις οι πρωτοετείς θα πάρετε βιβλία πιο γρήγορα από εμάς για τα υποχρεωτικά...
Πάνε οι λιστες αμέσως. Πέρυσι η οργάνωση δεν ήταν τόσο καλή όσο πρόπερυσι. Φαντάζομαι φέτος ότι θα είναι γρήγορα (2-3 βδομάδες max)
Εν τω μεταξύ αποφασίστε τα συγγράμματα που θα πάρετε http://www.aueb.gr/pages/foithsh/sygram ... 009-10.pdf

Γενικά εσεις οι πρωτοετείς θα πάρετε βιβλία πιο γρήγορα από εμάς για τα υποχρεωτικά...
Πάνε οι λιστες αμέσως. Πέρυσι η οργάνωση δεν ήταν τόσο καλή όσο πρόπερυσι. Φαντάζομαι φέτος ότι θα είναι γρήγορα (2-3 βδομάδες max)
Εν τω μεταξύ αποφασίστε τα συγγράμματα που θα πάρετε http://www.aueb.gr/pages/foithsh/sygram ... 009-10.pdf
- sandra
- Wow! Terabyte level
Κάτσε να γίνουν οι δηλώσεις και θα βγουν οι ημερομηνίες. Γύρω στο Νοέμβριο πιστεύω πως θα βγουν οι λίστες (διανομή γίνεται από διάσπαρτους εκδοτικούς οίκους στην Αθήνα, όχι από το πανεπιστήμιο). Πριν από 2 χρόνια οι πρωτοετείς τα είχαν πάρει κατευθείαν γιατί ήταν υποχρεωτικά όλα τα μαθήματα και ξέραν ποιος δήλωσε τι. Πέρυσι όμως νομίζω πως δεν εφαρμόστηκε. Αν ξεκινήσουν τα μαθήματα και χρειάζεσαι βιβλίο μπορείς να πας στη βιβλιοθήκη αν και είναι μόνο για επιτόπια χρήση αυτά τα συγγράμματα. Αν καίγεσαι τόοσο πολύ μπορεί να σου δανείσει κάποιος παλιός.
Τώρα μπορείς να βγεις βόλτα και να απολαύσεις τη βδομάδα που σου μένει
Τώρα μπορείς να βγεις βόλτα και να απολαύσεις τη βδομάδα που σου μένει

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Πως το πιστευεις αυτο?Τοσα χρονια δεν παιρνατε βιβλια μεσω μη-αυτοματης δηλωσης μαθηματων και κανατε κανα μηνα(με εξαιρεση το 2007-2008 που εγινε αυτοματα στα υποχρεωτικα και τα παιρναμε εντος της πρωτης εβδομαδας)?Γιατι να αλλαξει φετος και να γινει 2-3 βδομαδες?
Χωρια του οτι οι δηλωσεις ειναι καμια 10αρια μερες...
Χωρια του οτι οι δηλωσεις ειναι καμια 10αρια μερες...

- sandra
- Wow! Terabyte level
Ε Νοέμβριο είπα, ο Νοέμβριος δεν είναι κανένας μήνας? Στη χειρότερη περίπτωση που έχω ζήσει στο 1ο έτος τα πήραμε Δεκέμβριο, δεν αργούν τόσο πολύ πια.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- Zifnab
2-3 βδομάδες μετά την δήλωση εννοώ... Πιστεύω θα επαναληφθεί το επιθυμητό του 2007-2008
- Kostas1601
- Mbyte level
Δέν καίγομαι τόσο πολύ...έτσι για να κάνουμε κουβέντα
Πάω να απολαύσω την τελευταία εβδομάδα μου

Πάω να απολαύσω την τελευταία εβδομάδα μου

~

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
sandra wrote:Ε Νοέμβριο είπα, ο Νοέμβριος δεν είναι κανένας μήνας? Στη χειρότερη περίπτωση που έχω ζήσει στο 1ο έτος τα πήραμε Δεκέμβριο, δεν αργούν τόσο πολύ πια.
Στο zifnab μιλαγα.

Ωραια, απλα ρωταω...ειναι κατι που σε κανει να το πιστευεις ή απλα ευσεβεις ποθοι?Zifnab wrote:2-3 βδομάδες μετά την δήλωση εννοώ... Πιστεύω θα επαναληφθεί το επιθυμητό του 2007-2008