Σταμάτα να δίνεις τόση αξία στους μπαχαλάκηδες. Και μόνο που τους ονομάζεις "χώρο" είναι υπερβολή. Yeah sure, η κυβέρνηση θέλει να περάσει νέα μέτρα και επειδή οι αναρχικοί κάναnε τάναπου την ΑΣΟΕΕ θα τα πάρουν πίσω. Genius. Οι αναρχικοί όπως και όλοι μας είναι πολίτες αυτού του κράτους. Όταν λοιπόν κάνουν κάτι παράνομο, όπως το να καταστρέφουν δημόσια περιουσία πρέπει να μπουζουριαστούν. Όπως θα μπουζουριαστώ κι εγώ και ο καθένας. Μην νομίζουν ότι είναι και ξεχωριστοί δηλαδή. Δεν υπάρχει καμία δυτική συνομωσία που θέλει να τους εξαφανίσει...moody wrote:Btw,και εγώ βρωμιά χαρακτηρίζομαι,οπότε ,πρέπει να φύγω από το venus ,και τότε θα πάρει αυξήσεις ο καθένας,θα μειωθούν οι φόροι,κτλπ κτλπ.Ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση ,δεν είναι να καταστέλλει τον αναρχικό χώρο,για να μην έχει αντίσταση σε καινούρια μέτρα,όχι,τον καταστέλλει γιατι δεν θα χει λόγο ύπαρξης στην ουτοπία που μας προετοιμάζουν
Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
-
- byte level
- Academic status: N>4
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
1) Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά. Αν είναι για το καλό όλων. Όχι επειδή το λέω εγώ. Αυτό που εννοούσα είναι ότι κάθε μεριά μπορεί να έχει λάθος και σωστά λόγια και πράξεις. Οπότε πρέπει να τα βλέπει και όχι να αγνοεί τους "λεκέδες στη φωλιά της".moody wrote:@Mpomp,
1. "παρά να συμφωνήσεις μόνο όπου όντως λέγεται κάτι σωστό" ,χμμμ οκ
2. όσο για το ότι δεν απαντάω στον καθένα ξεχωριστά,common now,και να απαντήσω στο venus τι θα γίνει ; Αν πχ χρειάζομαι 3 ώρες + για να εξηγήσω τι θεωρώ σωστό και τι όχι σε κανονική συζήτηση , στο venus θέλω σίγουρα περισσότερο χρόνο.+ ότι κανένας δεν διαβάζει σεντόνια,οπότε..
2) Δε χρειάζεται να απαντήσεις σε όλους. Ένα ποστ που δικαιολογείς την άποψή σου (αν θες). Κι όχι με σεντόνι, 1 παράγραφος φτάνει. Αλλά δε βλέπω το λόγο να λες "συμφωνώ με τον Wind" ενώ 2-3 άτομα παραπάνω έχουν αντικρούσει το επιχείρημά του. Δε λες κάτι νέο, συμφωνείς με κάτι που μπάζει και για να το κάνεις αυτό, έχεις σκοπιμότητες.
Αν δε θες/βαριέσαι να γράψεις το σεντόνι που λες, τότε μη πετάς ένα ++ σε μια συζήτηση που οι υπόλοιποι εξηγούμε τι λέμε. Είναι σα να υποτιμάς εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε την όρεξη να γράψουμε τη γνώμη μας.
ja++
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- photisd
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Όταν θα φύγει από τα πανεπιστήμια, ναι θα έχει γίνει ένα καλό βήμα γιατί θα συνεπάγεται πολλά άλλα που δεν καταλαβαίνεις πιθανώς...moody wrote:Και επιτέλους,έφυγε η βρωμιά από το πανεπιστήμιο,όλα είναι υπέροχα στις ζωές μας ,we are livin the american dream
Επίσης,photisd έχεις ακούσει λογικά το "χρυσή αυγή,για να ξεβρωμίσει ο τόπος" ε ;
Btw,και εγώ βρωμιά χαρακτηρίζομαι,οπότε ,πρέπει να φύγω από το venus ,και τότε θα πάρει αυξήσεις ο καθένας,θα μειωθούν οι φόροι,κτλπ κτλπ.Ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση ,δεν είναι να καταστέλλει τον αναρχικό χώρο,για να μην έχει αντίσταση σε καινούρια μέτρα,όχι,τον καταστέλλει γιατι δεν θα χει λόγο ύπαρξης στην ουτοπία που μας προετοιμάζουν
Επίσης να σου πω πως είσατε προβλέψιμοι και γραφικοί σε όλο αυτό.. Σας το τόνισε και ο ja, αλλά στο ίδιο καταλήγετε πάλι! Είθισται όποιος δε συμφωνεί μαζί σας να τον αποκαλείτε φασίστα ή χρυσαυγίτη?? Μόνο όταν μας βγάλετε όλους εδώ μέσα έτσι, τότε θα ησυχάσετε? Ήμαρτον πια, όχι άλλη στενοκεφαλιά...
Τώρα τις υπόλοιπες ασυναρτησίες δεν τις σχολιάζω, πέρα του ότι δε σε αποκάλεσε κανένας βρώμα...
Δε διαφωνούμε ουσιαστικά... Θεωρώ όμως ότι το καλύτερο μέτρο καταστολής είναι η πρόληψη. Όταν λοιπόν το πανεπιστήμιο αρχίζει και χάνει το ρόλο του και λάθος άνθρωποι κάνουν κουμάντο, τότε παύει να υφίσταται για μένα η προστασία αυτών (δλδ της βρωμιάς) κι εκεί καλούνται να επέμβουν άλλες δυνάμεις. Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα και χθες, αλλά σίγουρα το ξεσκαρτάρισμα που έγινε εντός κι εκτός σχολής όσο λείπαμε πολύ το ευχαριστήθηκα και από την άλλη δε μου άρεσαν αυτά που έγιναν στην πρυτανεία προχθές!ja_the_invincible wrote:Θα διαφωνήσω με το παραπάνω ποστ του Φώτη.Το πανεπιστήμιο και ανοιχτό πρέπει να είναι, και χώρος για να αναπτύσσονται δίκτυα αλληλεγγύης.Και οι εισβολές της αστυνομίας και το κυνηγητό σε κάθε είδους κατατρεγμένο θα έπρεπε να προβληματίζουν καθαρά και μόνο από την ανθρωπιστική σκοπιά.Από κει και πέρα τα νταβατζιλίκια και οι τσαμπουκάδες εις βάρος φοιτητών/καθηγητών/κλπ επειδή ζητούν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου είναι νοσηρό να δικαιολογούνται.Αν θες να έχεις αλληλεγγύη από το φοιτητικό σώμα πρέπει πρώτα να πείσεις τον κόσμο ότι αξίζει να συνασπιστεί μαζί σου.Πας σε συνέλευση πλέον και βλέπεις 200 άτομα.Δεν γίνεται κάτι λάθος τώρα, οι τωρινές συνελεύσεις πληρώνουν απλά τις αμαρτίες των προηγούμενων.
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
1. άλλο αναρχικοί,άλλο μηδενιστές,άλλο μπαχαλάκηδες,άλλο αντάρτικο πόλεως.Δεν νομίζω να ναι και τόσο μεγάλη υπερβολή να τους θεωρώ χώρο .Deykalionas17 wrote: Σταμάτα να δίνεις τόση αξία στους μπαχαλάκηδες. Και μόνο που τους ονομάζεις "χώρο" είναι υπερβολή. Yeah sure, η κυβέρνηση θέλει να περάσει νέα μέτρα και επειδή οι αναρχικοί κάναnε τάναπου την ΑΣΟΕΕ θα τα πάρουν πίσω. Genius. Οι αναρχικοί όπως και όλοι μας είναι πολίτες αυτού του κράτους. Όταν λοιπόν κάνουν κάτι παράνομο, όπως το να καταστρέφουν δημόσια περιουσία πρέπει να μπουζουριαστούν. Όπως θα μπουζουριαστώ κι εγώ και ο καθένας. Μην νομίζουν ότι είναι και ξεχωριστοί δηλαδή. Δεν υπάρχει καμία δυτική συνομωσία που θέλει να τους εξαφανίσει...
2. Όχι ,αλλά όταν κλείνουν εστίες αντίστασης,είναι πιο εύκολο να περαστούν .(και ναι,το στέκι της ασοεε,ήταν εστία αντίστασης,στέγαζε κεραία του 98 και ένα studio)
Ναι,απλά διαφέρει το πως βλέπει καθένας τι είναι το καλό όλων και οι τρόποι επίτευξης του . Επίσης κάτι ακόμα που ίσως διαφέρει,είναι το πόσο αγωνίζεται ο καθένας για το καλό όλων.MpoMp wrote: 1) Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά. Αν είναι για το καλό όλων.

Οκ,συμφωνώ με τον wind,γιατί και για μένα το πανεπιστήμιο δεν θα πρεπε να είναι μια μηχανή παραγωγής κατάλληλα εξοπλισμένων εργαζομένων.
Επίσης συμφωνώ,στο σημείο ότι από την στιγμή που τόσοι είναι άστεγοι/αυτοκτονούν/ζουν σε άθλιες συνθήκες/τους κυνηγάει το παρακράτος,αρκετοί συνεχίζουν ακόμα να ασχολιούνται με τζάμια .

Και για να σας δώσω την γενική εικονα,δεν συμφώνησα/διαφώνησα με την επίθεση σε πρυτανεία,σπάσιμο τζαμιών,σπάσιμο αγάλματος,για την ακρίβεια με αφήνουν αδιάφορο,το μόνο με το οποίο διαφώνησα είναι να έχουμε αστυνομία στην ασοεε,και τις ενέργειες για το κλεισιμο του στεκιού ,καθώς και για το πόσο θέλετε να κλείσει το στέκι .
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Ξαναλέω, η ενασχόληση με το ένα δεν αποκλείει την ενασχόληση με το άλλο. Και εδώ συζητάμε για το πανεπιστήμιο. Για τους άστεγους μπορούμε να πούμε αλλού την άποψή μας. Μπορώ κι εγώ να αρχίσω να γράφω για τον κακό μισθό των γονιών μου ή για το χαράτσι. Αλλά όχι σαν αντεπιχείρημα για να πω "τι ασχολείστε με τη σχολή".moody wrote: Οκ,συμφωνώ με τον wind,γιατί και για μένα το πανεπιστήμιο δεν θα πρεπε να είναι μια μηχανή παραγωγής κατάλληλα εξοπλισμένων εργαζομένων.
Επίσης συμφωνώ,στο σημείο ότι από την στιγμή που τόσοι είναι άστεγοι/αυτοκτονούν/ζουν σε αθλιες συνθήκες,αρκετοί συνεχίζουν ακόμα να ασχολιούνται με τζάμια .![]()

Καλώς. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Όσο το στέκι δεν σιγοντάρει τέτοιες ενέργειες φυσικά. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να συμβάλλει στην αποτροπή τους. Σταμάτησε κανείς από το στέκι τους βάνδαλους αυτές τις μέρες? Ή τα παλούκια ήταν μόνο για τα ΜΑΤ?moody wrote: Και για να σας δώσω το whole picture,δεν συμφώνησα/διαφώνησα με την επίθεση σε πρυτανεία,σπάσιμο τζαμιών,σπάσιμο αγάλματος,για την ακρίβεια,με αφήνουν αδιάφορο,το μόνο με το οποίο διαφώνησα είναι να έχουμε αστυνομία στην ασοεε,και τις ενέργειες για το κλεισιμο του στεκιού ,καθώς και για το πόσο θέλετε να κλείσει το στέκι .
MpoMp @ Discord
Δεν γνωρίζω,πάντως γιατί περιμένετε από το στέκι να κάνει τα πάντα στην ασοεε ; Αναρχικοί είναι,όχι ομάδα κρούσης(όσο και αν οι εποχές στις οποίες ζούμε τους αναγκάζουν να γίνουν).MpoMp wrote: Καλώς. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Όσο το στέκι δεν σιγοντάρει τέτοιες ενέργειες φυσικά. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να συμβάλλει στην αποτροπή τους. Σταμάτησε κανείς από το στέκι τους βάνδαλους αυτές τις μέρες? Ή τα παλούκια ήταν μόνο για τα ΜΑΤ?
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Δεν είδα να ζητά κανείς κάτι τέτοιο. Νομίζω αυτό που θέλουμε είναι όλοι (και το στέκι μαζί) να κάνουν την αυτοκριτική τους για να δουν πού κάνουν λάθος και τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια. Αφού στεγάζονται στην ΑΣΟΕΕ, ας κάνουν κάτι για το "σπίτι" τους και όχι απλά για την ιδεολογία τους. Ξαναλέω, χωρίς να βγάζουμε οι υπόλοιποι την ουρά μας απ' έξω.moody wrote:Δεν γνωρίζω,πάντως γιατί περιμένετε από το στέκι να κάνει τα πάντα στην ασοεε ; Αναρχικοί είναι,όχι ομάδα κρούσης(όσο και αν οι εποχές στις οποίες ζούμε τους αναγκάζουν να γίνουν).MpoMp wrote: Καλώς. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Όσο το στέκι δεν σιγοντάρει τέτοιες ενέργειες φυσικά. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να συμβάλλει στην αποτροπή τους. Σταμάτησε κανείς από το στέκι τους βάνδαλους αυτές τις μέρες? Ή τα παλούκια ήταν μόνο για τα ΜΑΤ?
MpoMp @ Discord
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Wikipedia source για το Πανεπιστημιακό Άσυλο:
Υ.Γ.: Τα παραπάνω αναφέρονται κυρίως στην αριστερά που νιώθει αδικημένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- 1)Γιατί όποιος διαφωνεί με την αριστερά και τις απόψεις της και τις απόψεις που έχει το στέκι είναι αμόρφωτος και ζώο;
2)Ποιός προκαλεί τόσο καιρό την αστυνομία(όχι αυτή καθ' αυτή αλλά τους ανωτέρους τους που θα πουν μια κουβέντα στον ασύρματο και θα γίνει της που...ας στην Πατησίων);
3)Οι κουκουλοφόροι από πού ήρθαν, πώς ήρθαν, πού ξέρανε τι να στοχεύσουν (με την προϋπόθεση ότι είναι εξωπανεπιστημιακοί) και γιατί σπάσανε αφού σύμφωνα με αυτούς έψαχναν τον Γάτσιο;
4)Από πότε η Γενική Συνέλευση σημαίνει "Συμφωνείς μαζί μου σε ό,τι λέω αλλιώς π#%@λο;
5)Σύμφωνα με ποιά λογική είναι αναίσθητοι (σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά) όσοι θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ΣΟΒΑΡΟ Πανεπιστήμιο;
6)Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου υφίσταται μόνο για ορισμένες παρατάξεις/χώρους; Πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να πάρουμε από κάπου κάποια ειδική άδεια για τις δικές μας ιδέες;;
7)Γιατί σας τρομάζει η ιδέα του Σεκιουριτά μέσα στη σχολή;; Θα σας πιάσει και θα σας κάνει το βασανιστήριο της σταγόνας;;; Αφού όντως καταδικάζετε την επίθεση των κουκουλοφόρων γιατί διαφωνείτε σε ένα μέτρο το οποίο θα συνέβαλλε στην καταστολή τέτοιων φαινομένων;;
8)Γιατί μιλάτε για κατάργηση ασύλου και αστυνομοκρατία από τη στιγμή που (όπως γράφει και στο spoiler) οι συνθήκες για να καταργηθεί το άσυλο προσωρινά, είναι κάτι παραπάνω από πολύ εύκολο να υπάρξουν εάν θελήσει ο Πρύτανης να κινήσει τα νήματα;
9)Όσοι μιλάτε για την πρόφαση του παρεμπορίου σας αρέσει αυτή η εικόνα μπροστά από το Πανεπιστήμιο;; Πριν πέσετε να με φάτε, δεν αναφέρομαι στους μαύρους (τους οποίους προσωπικά πάω πολύ) ούτε σε αυτά που εμπορεύονται, αλλά αναφέρομαι σε αυτό που έβλεπα επί κάμποσες συναπτές μέρες πριν λίγες εβδομάδες. Έναν συγκεκριμένο κύριο να περνάει από όλους και να μαζεύει λεφτά, κάθε μέρα όμως. (Και ας μου εξηγήσει και κάποιος τι ρόλο βαρούσε ο συγκεκριμένος κύριος...)
10)Ποιές είναι οι δικές σας προτάσεις για να γίνει καλύτερο το Πανεπιστήμιο στο κάτω-κάτω;; ή το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι για την αστυνομοκρατία;;;
Υ.Γ.: Τα παραπάνω αναφέρονται κυρίως στην αριστερά που νιώθει αδικημένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!

- photisd
- Mbyte level
++rexes wrote:Wikipedia source για το Πανεπιστημιακό Άσυλο:Και τώρα μερικές ερωτήσεις!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα όποιος θέλει ας απαντήσει.
- 1)Γιατί όποιος διαφωνεί με την αριστερά και τις απόψεις της και τις απόψεις που έχει το στέκι είναι αμόρφωτος και ζώο;
2)Ποιός προκαλεί τόσο καιρό την αστυνομία(όχι αυτή καθ' αυτή αλλά τους ανωτέρους τους που θα πουν μια κουβέντα στον ασύρματο και θα γίνει της που...ας στην Πατησίων);
3)Οι κουκουλοφόροι από πού ήρθαν, πώς ήρθαν, πού ξέρανε τι να στοχεύσουν (με την προϋπόθεση ότι είναι εξωπανεπιστημιακοί) και γιατί σπάσανε αφού σύμφωνα με αυτούς έψαχναν τον Γάτσιο;
4)Από πότε η Γενική Συνέλευση σημαίνει "Συμφωνείς μαζί μου σε ό,τι λέω αλλιώς π#%@λο;
5)Σύμφωνα με ποιά λογική είναι αναίσθητοι (σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά) όσοι θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ΣΟΒΑΡΟ Πανεπιστήμιο;
6)Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου υφίσταται μόνο για ορισμένες παρατάξεις/χώρους; Πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να πάρουμε από κάπου κάποια ειδική άδεια για τις δικές μας ιδέες;;
7)Γιατί σας τρομάζει η ιδέα του Σεκιουριτά μέσα στη σχολή;; Θα σας πιάσει και θα σας κάνει το βασανιστήριο της σταγόνας;;; Αφού όντως καταδικάζετε την επίθεση των κουκουλοφόρων γιατί διαφωνείτε σε ένα μέτρο το οποίο θα συνέβαλλε στην καταστολή τέτοιων φαινομένων;;
8)Γιατί μιλάτε για κατάργηση ασύλου και αστυνομοκρατία από τη στιγμή που (όπως γράφει και στο spoiler) οι συνθήκες για να καταργηθεί το άσυλο προσωρινά, είναι κάτι παραπάνω από πολύ εύκολο να υπάρξουν εάν θελήσει ο Πρύτανης να κινήσει τα νήματα;
9)Όσοι μιλάτε για την πρόφαση του παρεμπορίου σας αρέσει αυτή η εικόνα μπροστά από το Πανεπιστήμιο;; Πριν πέσετε να με φάτε, δεν αναφέρομαι στους μαύρους (τους οποίους προσωπικά πάω πολύ) ούτε σε αυτά που εμπορεύονται, αλλά αναφέρομαι σε αυτό που έβλεπα επί κάμποσες συναπτές μέρες πριν λίγες εβδομάδες. Έναν συγκεκριμένο κύριο να περνάει από όλους και να μαζεύει λεφτά, κάθε μέρα όμως. (Και ας μου εξηγήσει και κάποιος τι ρόλο βαρούσε ο συγκεκριμένος κύριος...)
10)Ποιές είναι οι δικές σας προτάσεις για να γίνει καλύτερο το Πανεπιστήμιο στο κάτω-κάτω;; ή το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι για την αστυνομοκρατία;;;
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
@rexes
1)Αν είναι αμόρφωτος και ζώο εξαρτάται από το σε τι διαφωνεί και τι αντιπροτείνει.
2)Κανείς δεν προκαλεί την αστυνομία. Η αστυνομία προκαλεί με τη στάση στο γύρω χώρο του Πανεπιστημίου. Η αστυνόμοι είναι απλά ρομπότ που εκτελούν εντολές. Δεν χρειάζονται πρόκληση. Μόνο εντολές.
3)Προφανώς δεν ήρθαν από το διάστημα. Κομμάτι των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ διατηρεί σχέσεις με εξωπανεπιστημιακούς. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Άνθρωποι επικοινωνούν με ανθρώπους.
4)Αυτό δεν ισχύει. Ειδικά όταν είσαι πρώτη και δεύτερη δύναμη στο σύλλογο. Ποσοτικά υπερέχεις. Άλλο αν είσαι κότα και φοβάσαι να υποστηρίξεις δυναμικά τις απόψεις σου.
5)Εξαρτάται τι θεωρείς σοβαρό πανεπιστήμιο. Ας πούμε ένα πανεπιστήμιο που παράγει μονοδιάστατους πτυχιούχους εγώ δεν το θεωρώ σοβαρό. Αντιθέτως θεωρώ σοβαρό πανεπιστήμιο αυτό που αναπτύσει όλες τις πλευρές των φοιτητών(κοινωνικές, πολιτικές, καλλιτεχνικές κτλ).
6)Όχι, για όλους. Εκτός από νεοναζί.
7)Γιατί θα στραφούν εναντίον μας.
8)Για να έχουμε ένα άσυλο κοινωνικό όχι μόνο ακαδημαϊκό. Σίγουρα όχι ένα άσυλο λάστιχο.
9)Όχι. Αν έχεις κάποια καλύτερη δουλειά να δώσεις στους μετανάστες δώσ' την.
10)Επιγραμματικά:
-Εργατικός έλεγχος από φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους/εργάτες και μέλη ΔΕΠ.
-Να σταματήσει η ΑΣΟΕΕ να παράγει τεχνοκράτες, δηλαδή να γίνουν οι σπουδές πιο πολιτικοκοινωνικές-ανθρωπιστικές.
-Έρευνα για την κοινωνία, όχι για επιχειρήσεις.
-Δωρεάν σίτιση / στέγαση / μεταφορές.
-Δωρένα συγγράμματα.
-Νέο κτίριο, εγκαταστάσεις αθλητισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας.
1)Αν είναι αμόρφωτος και ζώο εξαρτάται από το σε τι διαφωνεί και τι αντιπροτείνει.
2)Κανείς δεν προκαλεί την αστυνομία. Η αστυνομία προκαλεί με τη στάση στο γύρω χώρο του Πανεπιστημίου. Η αστυνόμοι είναι απλά ρομπότ που εκτελούν εντολές. Δεν χρειάζονται πρόκληση. Μόνο εντολές.
3)Προφανώς δεν ήρθαν από το διάστημα. Κομμάτι των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ διατηρεί σχέσεις με εξωπανεπιστημιακούς. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Άνθρωποι επικοινωνούν με ανθρώπους.
4)Αυτό δεν ισχύει. Ειδικά όταν είσαι πρώτη και δεύτερη δύναμη στο σύλλογο. Ποσοτικά υπερέχεις. Άλλο αν είσαι κότα και φοβάσαι να υποστηρίξεις δυναμικά τις απόψεις σου.
5)Εξαρτάται τι θεωρείς σοβαρό πανεπιστήμιο. Ας πούμε ένα πανεπιστήμιο που παράγει μονοδιάστατους πτυχιούχους εγώ δεν το θεωρώ σοβαρό. Αντιθέτως θεωρώ σοβαρό πανεπιστήμιο αυτό που αναπτύσει όλες τις πλευρές των φοιτητών(κοινωνικές, πολιτικές, καλλιτεχνικές κτλ).
6)Όχι, για όλους. Εκτός από νεοναζί.
7)Γιατί θα στραφούν εναντίον μας.
8)Για να έχουμε ένα άσυλο κοινωνικό όχι μόνο ακαδημαϊκό. Σίγουρα όχι ένα άσυλο λάστιχο.
9)Όχι. Αν έχεις κάποια καλύτερη δουλειά να δώσεις στους μετανάστες δώσ' την.
10)Επιγραμματικά:
-Να σταματήσει η ΑΣΟΕΕ να παράγει τεχνοκράτες, δηλαδή να γίνουν οι σπουδές πιο πολιτικοκοινωνικές-ανθρωπιστικές.
-Δωρένα συγγράμματα.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Οπότε να φανταστώ δεν θεωρείς σοβαρά πανεπιστήμια τα περισσότερα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού και ιδιαίτερα της αμερικής....PASCAL wrote:@rexes
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- enum21
- Venus Former Team Member
1ον: necrofear++
2ον:
2ον:
Μια απλή ερώτηση: Με τι λεφτά θα γίνουν όσα λες??PASCAL wrote: 10)Επιγραμματικά:
-Δωρένα συγγράμματα.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Λεφτά υπάρχουν....enum21 wrote:1ον: necrofear++
2ον:
Μια απλή ερώτηση: Με τι λεφτά θα γίνουν όσα λες??PASCAL wrote: 10)Επιγραμματικά:
-Δωρένα συγγράμματα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
- Clouseau
- Kilobyte level
Και προφανώς καινούριο κτίριο γιατί αυτό δεν το έχουμε κάνει αρκετά σαν τα μούτρα μας.
Exceptions, gotta catch 'em all!
- rexes
- Kilobyte level
Σε τι στάση θέλετε να κάθεται η Αστυνομία για να μην σας προκαλεί;; ΟΙ αστυνόμοι είναι εργαζόμενοι όπως ελπίζουμε να είμαστε και εμείς όταν τελειώσουμε. Και ναι δεν χρειάζονται πρόκληση, χρειάζονται μια εντολή στον ασύρματο, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους!PASCAL wrote:@rexes
Και όπως όλοι καταλάβαμε, οι άνθρωποι μείνανε σε επίπεδο επικοινωνίας μόνο! Εκτός κι αν οι φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες....PASCAL wrote: 3)Προφανώς δεν ήρθαν από το διάστημα. Κομμάτι των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ διατηρεί σχέσεις με εξωπανεπιστημιακούς. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Άνθρωποι επικοινωνούν με ανθρώπους.
Το θέμα δεν είναι τι θεωρείς εσύ σοβαρό Πανεπιστήμιο, αλλά τι θεωρεί η πλειοψηφία, κάνω επίκληση στη Δημοκρατία για ελεύθερη διακίνηση αυτής της ιδέας! Permission granted?PASCAL wrote: 5)Εξαρτάται τι θεωρείς σοβαρό πανεπιστήμιο. Ας πούμε ένα πανεπιστήμιο που παράγει μονοδιάστατους πτυχιούχους εγώ δεν το θεωρώ σοβαρό. Αντιθέτως θεωρώ σοβαρό πανεπιστήμιο αυτό που αναπτύσει όλες τις πλευρές των φοιτητών(κοινωνικές, πολιτικές, καλλιτεχνικές κτλ).
Γιατί σε ξέρουν και από εχθές και τους έχεις βρίσει το σόι;;;PASCAL wrote: 7)Γιατί θα στραφούν εναντίον μας.
Το κάθε άσυλο ισχύει εκεί που πρέπει να ισχύει. Στο Πανεπιστήμιο λοιπόν σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους ισχύει το Πανεπιστημιακό άσυλο. Για το κοινωνικό άσυλο θα πρέπει να ψάξετε αλλού.PASCAL wrote: 8)Για να έχουμε ένα άσυλο κοινωνικό όχι μόνο ακαδημαϊκό. Σίγουρα όχι ένα άσυλο λάστιχο.
Δεν μου απάντησες στην ουσία βέβαια, αλλά θα κάνω τα στραβά μάτια...PASCAL wrote: 9)Όχι. Αν έχεις κάποια καλύτερη δουλειά να δώσεις στους μετανάστες δώσ' την.
Γιατί θα πρέπει η ΑΣΟΕΕ να σταματήσει να παράγει τεχνοκράτες και πώς εσύ κρίνεις αν οι σπουδές είναι αρκετά πολιτικοκοινωνικές-ανθρωπιστικές;;; Βασισμένος σε...;;;PASCAL wrote: 10)Επιγραμματικά:
-Να σταματήσει η ΑΣΟΕΕ να παράγει τεχνοκράτες, δηλαδή να γίνουν οι σπουδές πιο πολιτικοκοινωνικές-ανθρωπιστικές...
Ναι όταν η κοινωνία χρηματοδοτήσει παραπάνω το Πανεπιστήμιο θα γίνει έρευνα και για την κοινωνία, ασε το άλλο....δηλαδή μέχρι τώρα δεν γινόταν για την κοινωνία η έρευνα;;PASCAL wrote: -Έρευνα για την κοινωνία, όχι για επιχειρήσεις.
Συμφωνούμε, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με το κλίμα των ημερών αυτά και είναι για άλλο thread!PASCAL wrote: -Δωρεάν σίτιση / στέγαση / μεταφορές.
-Δωρένα συγγράμματα.
Με τι χρηματοδότηση και γι αποιό λόγο;; Για να το κάνουν μπου%!%^λο όπως το τωρινό;;;PASCAL wrote: -Νέο κτίριο, εγκαταστάσεις αθλητισμού, τέχνης και ψυχαγωγίας.

- motouboubati
- Kilobyte level
πω ρε φιλε,τι διαβαζει κανεις.
οκ,μπηκαν μεσα και την σπασανε,και το αγαλμα κλπ και οτι αλλο.
Μπορει καποιος να μας πει και μας να καταλαβουμε,τι κερδισε το πανεπιστημιο με αυτη την κινηση?
κερδος1: προσκληση VIP για να μπουν οι μπατσοι μεσα
κερδος2: παρακωληση μαθηματων,με το ετσι θελω.Επειδη εχουμε ελευθερη διακινηση ιδεων,γιαυτο.Εδω το ασυλο λειτουργει καλα.
κερδος3: Ζημιωθηκε το πανεπιστημιο,για επισκευες.Αρα το δημοσιο ταμειο,αρα εμεις. Μπραβο,ελατε πειτε το στους γονεις μου,και στους δικους σας.θα χαρουν.
Φυσικα και πρεπει το πανεπιστημιο να δινει σφαιρικη,κοινωνικη,πολιτικη και οτι αλλο,γνωση.
Αν θες ομως τοσο μεγαλη αλλαγη,ε αλλαξε σχολη,πηγαινε στη παντειο.
αληθεια,αυτοι που τα σπασανε,και τα σπανε καθε φορα,ποια σχολη που δινει σφαιρικη,κοινωνικη,πολιτικη και οτι αλλο,γνωση,εχουν τελειωσει και ειναι τοσο κοινωνικοι,δρουν για το συμφερον τυο φοιτητη και οτι αλλο θελετε?
σαν την αντιδραση για τη βιλλα αμαλιας, που ενα βραδυ,βγηκανε εξω στο θησειο,και ριξανε το στολιδια απο το χριστουγεννιατικο δεντρο.
πω πω μιλαμε,για φοβερη κινηση με πολυ μεγαλο νοημα.τωρα θα αλλαξει ολος ο κοσμος.μισο να παω να ξεστολισω και το δικο μου δεντρο,μπας και φτιαξει λιγο η ζωη μας.
**το ρωτησα και στο διπλα thread,ρωταω κ δω.first answers,wins
καταληψη για την εισοδο μπαχαλακηδων θα κανουμε ή δε μας νοιαζει?
Μπορει καποιος να μας πει και μας να καταλαβουμε,τι κερδισε το πανεπιστημιο με αυτη την κινηση?
κερδος2: παρακωληση μαθηματων,με το ετσι θελω.Επειδη εχουμε ελευθερη διακινηση ιδεων,γιαυτο.Εδω το ασυλο λειτουργει καλα.
κερδος3: Ζημιωθηκε το πανεπιστημιο,για επισκευες.Αρα το δημοσιο ταμειο,αρα εμεις. Μπραβο,ελατε πειτε το στους γονεις μου,και στους δικους σας.θα χαρουν.
Φυσικα και πρεπει το πανεπιστημιο να δινει σφαιρικη,κοινωνικη,πολιτικη και οτι αλλο,γνωση.
αληθεια,αυτοι που τα σπασανε,και τα σπανε καθε φορα,ποια σχολη που δινει σφαιρικη,κοινωνικη,πολιτικη και οτι αλλο,γνωση,εχουν τελειωσει και ειναι τοσο κοινωνικοι,δρουν για το συμφερον τυο φοιτητη και οτι αλλο θελετε?
σαν την αντιδραση για τη βιλλα αμαλιας, που ενα βραδυ,βγηκανε εξω στο θησειο,και ριξανε το στολιδια απο το χριστουγεννιατικο δεντρο.
πω πω μιλαμε,για φοβερη κινηση με πολυ μεγαλο νοημα.τωρα θα αλλαξει ολος ο κοσμος.μισο να παω να ξεστολισω και το δικο μου δεντρο,μπας και φτιαξει λιγο η ζωη μας.
- rexes
- Kilobyte level
Πολλά ++ !!!!!!!!!!!!!!nks wrote:πω ρε φιλε,τι διαβαζει κανεις.

Επίσης δε κάνει μόνο το πανεπιστήμιο τους φοιτητές αλλά και οι φοιτητές το πανεπιστήμιο. Στην προκειμένη πολλοί δε δίνουν δεκάρα για την ΑΣΟΕΕ και τους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές είναι πιτσιρίκια και πρέπει το πανεπιστήμιο να τους πάρει από το χέρι να τους "καλλιεργήσει"? Όποιος θέλει να είναι "πολυδιάστατος" πτυχιούχος, το κάνει με τη βοήθεια όσων προσφέρονται στα πανεπιστήμια, μόνος του. Όχι με το πανεπιστήμιο ως προσωπικό του εκπαιδευτή.necrofear_13 wrote:Οπότε να φανταστώ δεν θεωρείς σοβαρά πανεπιστήμια τα περισσότερα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού και ιδιαίτερα της αμερικής....PASCAL wrote:@rexes
Όταν χρειάζεται να γίνω "κακός" και να κάνω παρατήρηση σε κάποιον που καπνίζει μέσα σε αμφιθέατρο (και γενικότερα εντός της σχολής αλλά τέλος πάντων), όταν τους διαδρόμους κοσμούν (και μπλοκάρουν) ταμπλό με παραταξιακές αφίσες, όταν παίζει μουσική δυνατά την ώρα που άλλοι κάνουν μάθημα ή δίνουν εξετάσεις, όταν η περιουσία του πανεπιστημίου (που στην τελική είναι περιουσία των φοιτητών) βανδαλίζεται ακόμα και για δια-παραταξιακές συγκρούσεις, και τότε δεν είναι σοβαρό το πανεπιστήμιο.
Γι' αυτό λέω PASCAL ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Και μαθήματα για το τι είναι σοβαρό πανεπιστήμιο δε τα δεχόμαστε από παραταξιακούς στην ΑΣΟΕΕ ούτε από το στέκι (επειδή μερικοί δε το θεωρούν παράταξη).
Αν η μόνη μας νοοτροπία συνεχίσει να είναι το "f* the system/f* the police" ή (από την αντίπερα όχθη) το "δεν αλλάζει τίποτα/εγώ δε μπορώ να κάνω τίποτα" δεν έχουμε καμία ελπίδα.
MpoMp @ Discord
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Διαβάζω διάφορα χαζά
.Πρώτον και να μπουν σεκιουριτάδες δεν μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο μιας ομάδας 100-200 ατόμων.Ένα το κρατούμενο , και δεύτερον ακόμα και αν γινόταν το πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτός χώρος.Και τρίτον πολύ αντίδραση βλέπω για κάποια μπάχαλα που γίναν πέριξ της πρυτανείας.Οκ , καφρίλα χωρίς αιτία και αποτέλεσμα , πάμε παρακάτω.Ποιά μεγάλη παράταξη στην ασοεε άφησε μισοσπασμένα 3 αμφιθέατρα για να κάνει το κέφι της?Εκεί γιατί δεν αντιδράσατε τόσο , απορώ.Γιατί αντιδράτε τόσο όταν βλέπετε τον μπαχαλάκια και όχι όταν βλέπετε τον πασόκο.Ο μπαχαλάκιας έστω και αλλοιωμένα έχει σαν γνώμονα των πράξεών το καλό όλων.Ο πασόκος κοιτά να γ*** όλους τους υπόλοιπους για να ζήσει την ζωάρα του.Περιττό να πούμε ποιοι πρέπει πρώτα να αδειάσουν την γωνιά στο πανεπιστήμιο.Και τελευταίο, μερικοί είστε όντως πολιτικά και κοινωνικά αμόρφωτοι.Δεν μπορείς να βάζεις κνήτες , αρενίτες , αναρχικούς όλους στο ίδιο τσουβάλι - μιλάμε για αντίθετους κόσμους.Άσε που αν όλες οι παρατάξεις κάνανε κινήσεις σαν της αρενα το πανεπιστήμιο θα ήταν καλύτερο σαφώς.
Κάπου αναφέρθηκε η Αμερική.Φυσικά αυτό που κάνει top τα αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι κυρίως το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα.Για να σκεφτούμε εδώ , τα πανεπιστήμια αυτά μαζεύουν φοιτητές από τις ΗΠΑ ή από την αφρόκρεμα όλου του κόσμου?Ας πάμε στις Ελληνικές περιπτώσεις.Όπως ξέρετε οι Έλληνες αποτελούν καλό ποσοστό των σπουδαστών και καθηγητών σε αυτά τα πανεπιστήμια.Οι λόγοι είναι 2 , πρώτον το ότι το ελληνικό κράτος δεν δίνει το κίνητρο σε ανθρώπους σαν τους Παπαδημητρίου/Δασκαλάκη/κλπ να μείνουν στην Ελλάδα και δεύτερον το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι Δωρεάν και Δημόσιο , συνεπώς όσο χαμηλό και να είναι αποτελεί ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξη των ανθρώπων που έχουν τις δυνατότητες.Πιστεύετε θα είχαμε το ίδιο ποσοστό καλών αποφοίτων αν ήταν με δίδακτρα και κλειστό στις πιο φτωχές κοινωνικές ομάδες?Και εν τέλει στην σχολή ποιοι υπερασπίζονται την ανάγκη το πανεπιστήμιο να μείνει δωρεάν και δημόσιο?Αυτό , για να μην μηδενίζουμε και τα πάντα.Και τέλος είναι θέμα κοινωνικών απόψεων πλέον το πώς θέλει ο καθένας την σχολή του.Εγώ δεν οραματίζομαι το πανεπιστήμιο σαν κλειστό club , αποκομμένο από τις κοινωνικές ζυμώσεις σαν ανεξάρτητη νησίδα μέσα στα σκατ* που ζούμε.Ίσα ίσα πρέπει να γίνει η αρχή για ανάπτυξη δικτυών αλληλεγγύης.Αυτό βέβαια δεν θα γίνει όσο ο φοιτητικός κόσμος μένει χωρισμένος σε στρατόπεδα.

Κάπου αναφέρθηκε η Αμερική.Φυσικά αυτό που κάνει top τα αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι κυρίως το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα.Για να σκεφτούμε εδώ , τα πανεπιστήμια αυτά μαζεύουν φοιτητές από τις ΗΠΑ ή από την αφρόκρεμα όλου του κόσμου?Ας πάμε στις Ελληνικές περιπτώσεις.Όπως ξέρετε οι Έλληνες αποτελούν καλό ποσοστό των σπουδαστών και καθηγητών σε αυτά τα πανεπιστήμια.Οι λόγοι είναι 2 , πρώτον το ότι το ελληνικό κράτος δεν δίνει το κίνητρο σε ανθρώπους σαν τους Παπαδημητρίου/Δασκαλάκη/κλπ να μείνουν στην Ελλάδα και δεύτερον το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι Δωρεάν και Δημόσιο , συνεπώς όσο χαμηλό και να είναι αποτελεί ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξη των ανθρώπων που έχουν τις δυνατότητες.Πιστεύετε θα είχαμε το ίδιο ποσοστό καλών αποφοίτων αν ήταν με δίδακτρα και κλειστό στις πιο φτωχές κοινωνικές ομάδες?Και εν τέλει στην σχολή ποιοι υπερασπίζονται την ανάγκη το πανεπιστήμιο να μείνει δωρεάν και δημόσιο?Αυτό , για να μην μηδενίζουμε και τα πάντα.Και τέλος είναι θέμα κοινωνικών απόψεων πλέον το πώς θέλει ο καθένας την σχολή του.Εγώ δεν οραματίζομαι το πανεπιστήμιο σαν κλειστό club , αποκομμένο από τις κοινωνικές ζυμώσεις σαν ανεξάρτητη νησίδα μέσα στα σκατ* που ζούμε.Ίσα ίσα πρέπει να γίνει η αρχή για ανάπτυξη δικτυών αλληλεγγύης.Αυτό βέβαια δεν θα γίνει όσο ο φοιτητικός κόσμος μένει χωρισμένος σε στρατόπεδα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- DrNio
- Mbyte level
H σχολή θα είναι υπο κατάληψη μέχρι πότε ? Έχει ειπωθεί κάτι ?
Everything that has a beginning has an end
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Εμ όχι. Ο κύριος λόγος που πάνε καλά οι Έλληνες φοιτητές έξω κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν αντέχουν το σύστημα της Ελλάδας και την Ελλάδα την ίδια και προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό. Αυτό που είπες περί δημόσιου πανεπιστημίου δεν ισχύει για κανέναν λόγο.....ja_the_invincible wrote:Οι λόγοι είναι 2 , πρώτον το ότι το ελληνικό κράτος δεν δίνει το κίνητρο σε ανθρώπους σαν τους Παπαδημητρίου/Δασκαλάκη/κλπ να μείνουν στην Ελλάδα και δεύτερον το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι Δωρεάν και Δημόσιο , συνεπώς όσο χαμηλό και να είναι αποτελεί ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξη των ανθρώπων που έχουν τις δυνατότητες.Πιστεύετε θα είχαμε το ίδιο ποσοστό καλών αποφοίτων αν ήταν με δίδακτρα και κλειστό στις πιο φτωχές κοινωνικές ομάδες?Και εν τέλει στην σχολή ποιοι υπερασπίζονται την ανάγκη το πανεπιστήμιο να μείνει δωρεάν και δημόσιο?