Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
auebstudent
- byte level

by auebstudent » Mon Jun 05, 2006 7:55 pm
Tomahawk wrote:Ξαναλεω μια τελευταια φορα και σταματαω διοτι μεταφραζομαι λανθασμενα και διοτι εχει θερμανθει η συζητηση παραπανω απο οσο αισθανομαι ανετα.
ΠΑΡΟΛΟ που ΠΡΕΠΕΙ να ακουγονται ΠΑΝΤΑ ολες οι αποψεις προσπαθω να αντιταθω σε οποιον επιθυμει ,και ΜΟΝΟ σε αυτον , να μεταφρασει αυτην την κατακραυγη σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειναι.Οπως το οτι δεν ακουστηκαμε ειναι αυτο που εφταιξε που το αποτελεσμα ηρθε οπως ηρθε!!
Αυτο το πραγμα δεν προκειται να δεχτω.Εξου και η σημειωση μου οτι τα επιχειρηματα πανω κατω ειναι γνωστα.
Αυτη η κατακραυγη ,ΟΣΟ καταδικαστεα και αν ειναι λογω του υφους που απεκτησε, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ να οφειλεται στην σημαντικη πλειοψηφια που συγκεντρωθηκε και την ομοφωνια που επεδειξε. Πραγμα που κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να αποτελει το κυριο σημειο ενδιαφεροντος διοτι πισω απο αυτο κρυβεται κερδος!!
Και οχι απο τα αν επεσε ενα γιαουρτι η ενα αχλαδι η αν καποιος δεν μιλησε οσο θα επρεπε.Διοτι καλη η θεωρια περι "υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του άλλου να λέει την γνώμη του" αλλα
1) ας ειμαστε ρεαλιστες σε τετοιες καταστασεις και ποσοστα τα πραγματα ειναι εγγενως δυσκολα και
2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΑΞΙΑ του σημερινου γεγονοτος!!!
Μα τι πας να πεις τώρα;;;; Άκου να είμαστε ρεαλιστές. Η αξία του σημερινού γεγονότος φίλε μου σήμερα είναι ότι το κατά δεν εκπροσωπήθηκε.
-
elsupreme
- Gbyte level

- Academic status: N>4
Απ'ό'τι γράφει το χαρτί που μου μοίρασαν, όχι.
Αλλά πάρτε και μια δεύτερη γνώμη...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
-
by Erevodifwntas » Mon Jun 05, 2006 7:59 pm
αν ήταν λίγα τα άτομα που πέταγαν τα γιαούρτια, γιατί οι υπόλοιποι -που τώρα λένε ότι διαφωνούσαν με τις πράξεις των ολίγων- δεν πήραν θέση να προστατεύσουν τους ομιλητές και τη δημοκρατία (στη δημοκρατία όλοι έχουν δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους χωρίς να τρώνε γιαούρτια και αυγά -ερώτηση: Ποιος πάει σε ΓΣ ή κάπου γενικότερα έχοντας μαζί του γιαούρτια και αυγά -άσχετο: το να πετάς αυγά για ζαρζαβατικά είναι αρχαίο ελληνικό έθιμο...). θυμάμαι πριν λίγα χρόνια όταν είχαν συμβεί αντίστοιχα αίσχη από τη ΔΑΠ (με μπογιές -αυτοί είναι άλλη κλάσης, όχι τόσο μπανάλ με αυγά και τέτοια) όλος ο κόσμος τους έκραζε και τους έλεγε δεξιούς... τώρα είδαμε και τους "αριστερούς"... (είπαμε... Δεν ειπάρχει πουθενά η ευθεία στο συμπαν... όσο πας αριστερά καταλήγεις δεξιά).
τώρα γιατί δεν έκατσαν... ίσως το αίσθημα της αυτοσυντήρησης... το αίσθημα της αξιοπρέπιας να τους αποθάρρυνε.
P.S. όποιος πήγε και ήθελε να ψηφίσει κατά, αλλά δε μπορούσε, αρκούσε είτε να αποχωρήσει, είτε να μην ψηφίσει καθόλου.
P.S.2 μου αρέσει που ψηφίζουμε και κάνουμε κινητοποιήσεις χωρίς να υπαρχει το νομοσχέδιο... απλά με φήμες... Αυτό θα πει ενεργός πολιτής... ο "ενημερωμένος" πολίτης (από την κάστα της "παράταξής" του)
P.S.3 μου αρέσει που σε τέτοιες "κρίσιμες" στιγμές, ο λαός του forum αυξάνεται... ελπίζω να συνεχίσουν τα νέα μέλη να ενεργούν και αφού ξεφουσκώσει το πράγμα (well come)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
auebstudent
- byte level

by auebstudent » Mon Jun 05, 2006 8:05 pm
Erevodifwntas wrote:
P.S. όποιος πήγε και ήθελε να ψηφίσει κατά, αλλά δε μπορούσε, αρκούσε είτε να αποχωρήσει, είτε να μην ψηφίσει καθόλου.

Δηλαδή μας λες πως το "κατά" είναι το σύνολο των φοιτητών μείον αυτών που ψήφισαν υπέρ;
-
elsupreme
- Gbyte level

Erevodifwntas wrote: μου αρέσει που ψηφίζουμε και κάνουμε κινητοποιήσεις χωρίς να υπαρχει το νομοσχέδιο... απλά με φήμες...
Κάπως άδικο μου ακούστηκε αυτό, συγγνώμη. Όσοι είναι εναντίον του νομοσχεδίου έχουν δίκιο να θέλουν να το σταμτήσουν πριν γίνει το κακό γιατι τότε μπορούν να μπουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και όχι μόνο στη μέση...
Απλώς, δεν έχουν δίκιο να θέλουν να διαμαρτύρονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ώστε να τραβούν την προσοχή όλων και να διακόπτουν την εξεταστική διαδικασία ( αν και αυτό λίγο απασχολεί ορισμένους φαντάζομαι).
OT:Πρώτη φορά το άκουσα το αρχαίο έθιμο ρίψης αυγών ! Αναλύεις λίγο παραπάνω παρακαλώ ;

-
nefeli
- byte level

PASCAL wrote:Μα καλά ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; Να αφήνουμε μια χούφτα αναρχικούς να μας κάνουν ότι θέλουν; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
Που είναι ο διάλογος; Που είναι η αντίθετη γνώμη; Γιατί δε μπορούμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά; Γιατί;
ΝΤΡΟΠΗ και στη ΔΑΠ. Πρόδωσε με τη στάση της τους υπόλοιπους συμφοιτητές μας που έκαναν τόσο δρόμο για τη στηρίξουν έστω και αν έχανε. ΝΤΡΟΠΗ.
Ειλικρινά θλίβομαι...
Απλά να υπενθυμίσω οτί "δεν μας κάνουν ότι θέλουν μια χούφτα αναρχικοί", πολλοί τους χειροκρότησαν είτε ήταν ΠΑΣΠίτες είτε όχι κι αυτό είναι πολύ χειρότερο γιατί φάνηκε οτί πολλοί συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, δεν έχουν ευθύνη λοιπόν μόνο οι "αναρχικοί" αλλά και οι πολλοί που τους υποστήριξαν και λυπάμαι γι'αυτό...
-
auebstudent
- byte level

by auebstudent » Mon Jun 05, 2006 8:16 pm
nefeli wrote:PASCAL wrote:Μα καλά ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; Να αφήνουμε μια χούφτα αναρχικούς να μας κάνουν ότι θέλουν; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
Που είναι ο διάλογος; Που είναι η αντίθετη γνώμη; Γιατί δε μπορούμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά; Γιατί;
ΝΤΡΟΠΗ και στη ΔΑΠ. Πρόδωσε με τη στάση της τους υπόλοιπους συμφοιτητές μας που έκαναν τόσο δρόμο για τη στηρίξουν έστω και αν έχανε. ΝΤΡΟΠΗ.
Ειλικρινά θλίβομαι...
Απλά να υπενθυμίσω οτί "δεν μας κάνουν ότι θέλουν μια χούφτα αναρχικοί", πολλοί τους χειροκρότησαν είτε ήταν ΠΑΣΠίτες είτε όχι κι αυτό είναι πολύ χειρότερο γιατί φάνηκε οτί πολλοί συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, δεν έχουν ευθύνη λοιπόν μόνο οι "αναρχικοί" αλλά και οι πολλοί που τους υποστήριξαν και λυπάμαι γι'αυτό...
Ψυχολογία του όχλου
-
elsupreme
- Gbyte level

Θα απαντήσει κανείς τελικά; Έχουμε ή δεν έχουμε φοιτητικό μη κομματικό όργανο που να συμμετέχει στην Γ.Σ. ?
-
Maverick
- byte level

elsupreme wrote:Θα απαντήσει κανείς τελικά; Έχουμε ή δεν έχουμε φοιτητικό μη κομματικό όργανο που να συμμετέχει στην Γ.Σ. ?
Στην Γ.Σ. μπορεις να συμμετασχεις σαν ανεξαρτητος ελευθερα και να κατεβασεις ψηφισμα. Για να ιδρυσεις παράταξη πρεπει να παρεις άδεια απο τον φοιτητικο συλλογο δηλαδη από τις άλλες παρατάξεις. Αν σου ακούγεται παράλογο, είναι!
-
Stefano
- byte level

-
Προτείνω να γίνει κάποιο άλλο topic γι αυτά τα θέματα.. Μπαίνω να δω για νέα/ανακοινώσεις για τη σχολή και τα περισσότερα τελευταία posts είναι περί παρατάξεων...
-
mikem4600
- Gbyte level

-
Erevodifwntas wrote:P.S.2 μου αρέσει που ψηφίζουμε και κάνουμε κινητοποιήσεις χωρίς να υπαρχει το νομοσχέδιο... απλά με φήμες... Αυτό θα πει ενεργός πολιτής... ο "ενημερωμένος" πολίτης (από την κάστα της "παράταξής" του)
Άστα, κι εγώ έψαχνα πριν από λίγο στο parliament.gr και στο ypepth.gr για το νομοσχέδιο, διότι κάποιοι "πολέμιοι" μου έλεγαν κάτι ανεδαφικά πράγματα, και δεν βρήκα τπτ...

Απλώς ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του...
auebstudent wrote:Erevodifwntas wrote:

Δηλαδή μας λες πως το "κατά" είναι το σύνολο των φοιτητών μείον αυτών που ψήφισαν υπέρ;
Κι όμως, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι γενικά υπέρ των (περισσότερων) μεταρρυθμίσεων που προωθούνται. Μην ακούς απλώς αυτά που λέγονται μέσα στη σχολή (a.k.a. ράδιο-αρβύλα). Δεν είναι όλα τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται. Απλώς, μας έχει κάτσει ως φοιτητικό κίνημα να "αντισταθούμε". Και το αστείο είναι ότι την απόφαση αυτή δεν την πήρε καν από μόνο του το ίδιο το φοιτητικό κίνημα!
Erevodifwntas wrote:P.S.3 μου αρέσει που σε τέτοιες "κρίσιμες" στιγμές, ο λαός του forum αυξάνεται... ελπίζω να συνεχίσουν τα νέα μέλη να ενεργούν και αφού ξεφουσκώσει το πράγμα (well come)
Indeed! Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
*estrngd
- Mbyte level

-
- Ενωτικό πλαίσιο για κατάληψη: Ψήφοι 1389
- Συντονιστικό ΑΕΙ (ΠΚΣ): Ψήφοι 212
Το 2ο πλαίσιο υποστήριζε ΟΧΙ στην κατάληψη.
Το 1ο πλαίσιο, υποστήριζε ΝΑΙ στην κατάληψη.
Έτσι απλά. Όσο για την ΑΣΟΕΕ, αυτή είναι ακόμα μια σχολή από τις ΠΟΛΛΕΣ που έχουν επίσης κατάληψη... Και φαίνετε να έχει μέλλον...
Κι εις ανώτερα!

Last edited by
*estrngd on Mon Jun 05, 2006 8:39 pm, edited 1 time in total.
-
elsupreme
- Gbyte level

Maverick wrote: Αν σου ακούγεται παράλογο, είναι!
Παράλογο ; Όχι. Αναμενόμενο, ναι !
Εν ολίγοις, τα κόμματα παίζουν, τα κόμματα μοιράζουν τα χαρτιά και οι φοιτητές πληρώνουν...
Και εγώ που νόμιζα ότι είμαστε διαφορετικοί από την υπόλοιπη κοινωνία. Ωραίο κορόιδο και εγω...

-
M.I.T.as
- byte level

auebstudent wrote:Εγώ σήμερα παιδιά πήγα για να ψηφίσω κατά της κατάληψης αλλά δεν υπήρχε αυτή η επιλογή

Να χαρώ εγώ τη δημοκρατική διαδικασία.
Τι λέτε ρε παιδιά! Επειδή δηλαδή έφυγε η ΔΑΠ, δεν υπήρχε επιλογή κατά της κατάληψης; ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ φοιτητής θα μπορούσε να κάνει μια πρόταση-πλαίσιο προς ψηφισμα κατά της κατάληψης! Το έχουμε ξαναπεί νομίζω. Γιατί κανένας από εσάς που ήρθατε και θέλατε να ψηφίσετε κατά δεν το έκανε;
Υ.Γ. Άντε να δούμε πόσοι φοιτητές πρέπει να έρθουν ακόμα για να "γίνει" η Γ.Σ. "δημοκρατική"!!!
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
-
Fairy
- Gbyte level

Ορίστε και μια αναδημοσιευσούλα από το
in.gr
Πήρα το θάρρος να κόψω τα ονόματα πολιτικών που αναφέρονται, μόνο και μόνο γιστί δεν αποσκοπώ στην πολιτική διαφήμιση. Το πλήρες άρθρο είναι στο link αν ενδιαφέρεστε δείτε το. Μείνετε στα νέα και τις απόψεις.
Αναβρασμός στην εκπαίδευση
Σε κινητοποιήσεις εντός του Ιουνίου προσανατολίζονται και οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ
Στο χορό των κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης μπαίνουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, των οποίων η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις εντός του Ιουνίου. [...]
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) κήρυξε τα Ιδρύματα «σε διαρκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία» και πρότεινε στους συλλόγους του εκπαιδευτικού προσωπικού να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις ώστε στις 16 Ιουνίου να συνεδριάσει εκ νέου και οι εκπαιδευτικοί «να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην περίοδο των εξετάσεων του Ιουνίου, εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις».
Στα αιτήματα των καθηγητών των ΤΕΙ, οι οποίοι ζητούν άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, περιλαμβάνονται τα εξής: Ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Αύξηση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ με αυξημένες πιστώσεις για την έρευνα. Εξομοίωση των πάσης φύσεως αποδοχών τους με αυτές των Πανεπιστημιακών. Επίλυση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ.
Ο ***** στην υπουργό Παιδείας
Τη Δευτέρα συναντήθηκε με την κυρία Γιαννάκου ο *****, ο οποίος ζήτησε από την υπουργό να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να υπάρξει η ευχέρεια για τον απαραίτητο διάλογο, και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός σε αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα ανοίξει το δρόμο σε μη κρατικά πανεπιστήμια.
Η υπουργός τόνισε ότι το άρθρο 16 δεν τίθεται επί του παρόντος, αφορά τη Βουλή των Ελλήνων και δεν είναι ζήτημα που θα διαχειριστεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας. Επίσης διαβεβαίωσε ότι «ο Νόμος αυτός δεν πρόκειται να εμποδίσει, αντίθετα θα ενισχύσει την λειτουργία των δημοσίων Πανεπιστημίων. Θα εισαγάγει καλύτερους όρους αξιοκρατίας στα ζητήματα προσωπικού. Δεν θα στερήσει στους φοιτητές τη χρηματοδότηση των βιβλίων.» [...]
Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των καθηγητών εξέφρασε και η ΓΣΕΕ.[...]
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
auebstudent
- byte level

by auebstudent » Mon Jun 05, 2006 8:47 pm
M.I.T.as wrote:auebstudent wrote:Εγώ σήμερα παιδιά πήγα για να ψηφίσω κατά της κατάληψης αλλά δεν υπήρχε αυτή η επιλογή

Τι λέτε ρε παιδιά! Επειδή δηλαδή έφυγε η ΔΑΠ, δεν υπήρχε επιλογή κατά της κατάληψης; ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ φοιτητής θα μπορούσε να κάνει μια πρόταση-πλαίσιο προς ψηφισμα κατά της κατάληψης! Το έχουμε ξαναπεί νομίζω. Γιατί κανένας από εσάς που ήρθατε και θέλατε να ψηφίσετε κατά δεν το έκανε;
Υ.Γ. Άντε να δούμε πόσοι φοιτητές πρέπει να έρθουν ακόμα για να "γίνει" η Γ.Σ. "δημοκρατική"!!!
Για να ήταν δημοκρατική έπρεπε να υπήρχε απλά η επιλογή ναι ή όχι στην κατάληψη, άσχετα από κόμματα, δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά.
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Mon Jun 05, 2006 8:49 pm
το επιχείρημα μου ήταν (αφού όπως ειπώθηκε πριν δεν υπήρχε πλαίσιο για ΚΑΤΑ) όσοι διαφωνούσαν μπορούσαν να φύγουν. έτσι το υπέρ δε θα έπαιρνε 1389 ψήφους (αυτή η ακρίβεια με σκοτώνει... με ανάταση χεριών δεν έγινε? τόσο καλό μάτι πια?). τώρα αν τελικά υπήρχε άλλο πλαίσιο με ΚΑΤΑ τι να πω? πάλι ράδιο αρβύλα γίναμε ;-)
Επίσης δεν είπα ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν αφού ψηφισθεί το νομοσχέδιο, αλλά αφού ανακοινωθεί. αφού μάθουμε τι πραγματικά λέει (γιατί ακούγονται πολλές παράλογες και συχνά αντικρουόμενες πλήροφορίες -ανάλογα με τον αν ο συνομιλητής σου είναι του ενός κόμματος ή του άλλου).
(για την ιστορία: το φαινόμενο του να πετιούνται ζαρζαβατικά και ντομάτες ξεκίνησε στην αρχαία Ελλάδα την περίοδο των γιορτών. Στις γιορτές αυτές συνήθιζαν οι ποιητές της εποχής να παρουσιάζουν τα έργα τους. Συγκεκριμένα έπρεπε να παρουσιάσουν την ίδια μέρα 3 τραγωδίες και ένα σατυρικό δράμα -ή κωμωδία δε θυμάμαι ακριβώς, ας με διορθώσει κάποιος από τη φιλοσοφική. προφανώς ο κόσμος πήγαινε από το πρωί και καθόταν μέχρι το βράδυ, γι'αυτό έπαιρναν μαζί τους και τρόφιμα -που να ψάχνεις για McDonald's στη Δωδώνη? έτσι όταν κάποιο έργο δεν τους άρεσε άρχιζαν να κράζουν το δημιουργό και του πέταγαν ότι είχαν φέρει μαζί τους ;-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
Fairy
- Gbyte level

Αν μου επιτρέπετε, άλλη μία, επίσης από το
in.gr
Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις
Αυτή την εβδομάδα κρίνεται το μέλλον της εξεταστικής στα Πανεπιστήμια
Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της εξεταστικής περιόδου στα Πανεπιστήμια είναι αυτή η εβδομάδα, καθώς φοιτητές και πανεπιστημιακοί αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή όχι.
Ήδη, οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη έχουν φτάσει τις 242 πανελλαδικά (182 Σχολές σε 16 Πανεπιστήμια και 60 σε οκτώ ΤΕΙ).
Από τις αποφάσεις καθηγητών και φοιτητών θα κριθεί αν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική ή αν θα υπάρξει αναβολή της στα ιδρύματα όπου εξελίσσονται οι απεργίες και οι καταλήψεις.
Την Πέμπτη φοιτητές και πανεπιστημιακοί διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, διεκδικώντας την απόσυρση των πρόσφατων εκπαιδευτικών νόμων, την αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση και τη μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με τα Νέα, σημαντικό σημείο για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων είναι αν θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τον νέο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ, το οποίο ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να το καταθέσει στη Βουλή.
news.in.gr
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
FadeToBlack
- bit level

by FadeToBlack » Mon Jun 05, 2006 8:57 pm
M.I.T.as wrote:auebstudent wrote:Εγώ σήμερα παιδιά πήγα για να ψηφίσω κατά της κατάληψης αλλά δεν υπήρχε αυτή η επιλογή

Έχω πάει ας πούμε τώρα εγώ στη Γ.Σ και αφού βλέπω ότι τον εκπρόσωπο της ΔΑΠ τον φιλοδωρήσαν με αυγά και γιαούρτια θα πω εγώ, ας ανέβω ως ανεξάρτητος να θέσω μια πρόταση κατά της κατάληψης να μπορούμε να ψηφίσουμε κι εμείς που είμαστε κατά, ίσως εμένα να με συμπαθήσουν οι καραγκιόζηδες που δημιούργησαν όλα αυτά τα έκτροπα και να με αφήσουν να εκφράσω την άποψη μου χωρίς γιαούρτια....Είμαστε σοβαροί τώρα;;;
Αποκαλείτε Γενική συνέλευση φοιτητών και μάλιστα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αυτό το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι;
-
elsupreme
- Gbyte level

Γιατί κανένας από εσάς που ήρθατε και θέλατε να ψηφίσετε κατά δεν το έκανε;
Μιλώντας για τον εαυτό μου, ειλικρινά δεν μου πέρασε απο το μυαλό οτι κανείς δεν θα πρότεινε άρση της κατάληψης.
Ωστόσο, είμαι αποφασισμένος να αλλάξω τακτική πλέον...
Stay tuned in for next week's conference !
Ποιός είναι μαζί μου ?
-
mikem4600
- Gbyte level

-
*estrngd wrote:- Ενωτικό πλαίσιο για κατάληψη: Ψήφοι 1389
- Συντονιστικό ΑΕΙ (ΠΚΣ): Ψήφοι 212
Το 2ο πλαίσιο υποστήριζε ΟΧΙ στην κατάληψη.
Το 1ο πλαίσιο, υποστήριζε ΝΑΙ στην κατάληψη.
Έτσι απλά. Όσο για την ΑΣΟΕΕ, αυτή είναι ακόμα μια σχολή από τις ΠΟΛΛΕΣ που έχουν επίσης κατάληψη... Και φαίνετε να έχει μέλλον...
Κι εις ανώτερα!

Αν δεν κάνω λάθος,
ορίστε το δεύτερο πλαίσιο. Δεν κάνει λόγο για κατάληψη (explicitly) αλλά μιλάει για αγώνες, πάλη, συλλαλητήρια, μπλοκάρισμα σε τμήματα και συγκλήτους κτλ. Με μια ανάγνωση που το έκανα, πάντως, δεν λέει ότι θέλει να σταματήσει την κατάληψη. Η εντύπωση που πήρα ήταν η αντίθετη.
P.S. Αν οι mods θεωρούν ακατάλληλο το link, ας το διαγράψουν.
Last edited by
mikem4600 on Mon Jun 05, 2006 9:11 pm, edited 2 times in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
ailouros
- Gbyte level

-
Πιστεύω και παροτρύνω όλους όσοι είναι κατά της κατάληψης στην επόμενη Γ.Σ να κατεβάσουν το πλαίσιο τους δηλαδή πολύ απλά κατά της κατάληψης (από την στιγμή που υπάρχει ισχυρός αντίλογος κατά πως φαίνεται) .Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ γιαουρτώθηκε όχι για της απόψεις του ,αλλά ίσως για την μη άποψη που εκπροσωπεί και αυτή η ενέργεια ήταν μια μορφή εκτόνωσης/κατακραυγής ,για τα δικά μου δεδομένα καταδικαστέα.
Στο παρελθόν φοιτητές που έχουν πάρει το μικρόφωνο να μιλήσουν εκ μέρους του εαυτού τους ,για να καταδικάσουν κυρίως την αισθητική και το πανηγύρι της Γ.Σ χλευάστηκαν άγρια από τους εκπροσώπους των δημοκρατικών παρατάξεων (πές μας σε ποια παράταξη είσαι κλπ).
Λοιπόν από ότι φαίνεται και στο εδώ δημοψήφισμα υπάρχει αντίθετη άποψη ,απλά εγώ εκτιμώ ότι δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να υπερισχύσει των 1400 καταληψιών.Είναι άστοχο να περιμένετε να εκφραστεί η άποψή σας από μια παράταξη με την οποία ούτε δεσμούς έχετε οι περισσότεροι ,ούτε συμφωνείτε γενικότερα μαζί της ,απλά υπάρχει μια ταύτιση άποψη σε ένα συγκεκριμένο θέμα.Οργανώστε μια επιτροπή κατά της κατάληψης οι 60++ διαφωνούντες έστω από δω μέσα και στην επόμενη Γ.Σ ,κατεβάστε πλαίσιο ως ανεξάρτητοι και ουτε αυγά ,ούτε γιαούρτια.