Οι μεν παρουσιάστηκαν ως αντίδραση στους δε! Είναι και οι δύο ΑΚΡΑ! Και πρέπει να εξαλειφθούν. Συμφωνείς ή διαφωνείς moody? Όσο μου την δίνει να βλέπω αναρχικούς να σπάνε και να βανδαλίζουν τη σχολή μας, άλλο τόσο μου την δίνει να βλέπω και ΜΑΤ-φασίστες να κάνουν περατσάδες μέσα στην σχολή!moody wrote:...είναι σα να παρουσιάζετε τους φασίστες ως αποτέλεσμα των αντιφά...
Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!

- Αριωνας
- Kilobyte level
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Βλέπεις λοιπόν γιατί είσαι προκλητικότατος ; Γιατί όταν σου απαντάνε σοβαρά,και σπαταλάνε χρόνο για σένα,τους φτύνεις στην μούρη και καλά "τρολλάροντας".
Όταν σε γλεντάνε , "μα γιατί κανένας δεν απαντάει σοβαρά σε αυτά που λέω ; Ελάτε για σοβαρή συζήτηση,mods βοήθεια,είμαι αδικημένος" .
Παρόλο αυτά δεν πρόκεται να συνεχίσω στις χαζομάρες σου,είτε είσαι στην 1η είτε στην 2η φάση,καταντάει βαρετό.
@rexes :
Κοίτα,ως πρώην αναρχικός δεν γίνεται να συμφωνήσω στο να εξαφανιστούν οι αναρχικοί .
Αναρχικός != αντιφά,και μηδενιστής/φίλαθλος που πίνει μπύρες μεσολογγίου!= αναρχικός/αντιφά.
Προσωπικά οι αναρχικοί δεν με ενοχλούν καθόλου,και τα σπρέι δεν τα θεωρώ βανδαλισμό,από την άποψη ότι ο τοίχος είναι ένας από τους λιγοστούς τρόπους και χώρους για να εκφραστούν .
Τώρα για τους άλλους βανδαλισμούς (έβαλα το άλλους,καθώς συμμερίζομαι ότι και τα σπρέι ως βανδαλισμός φαίνονται),είναι αναλόγως που γίνονται,τι συμβολισμό έχει η πράξη,και τι προηγήθηκε μέχρι αυτό το γεγονός . Υπάρχουν αρκετές συμβολικές πράξεις,υπάρχουν και αρκετοί ηλίθιοι βανδαλισμοί-πεσίματα από ομάδες μεσολογγίου και μάλιστα σε εποχές που δεν γίνεται τίποτα,απλά για να ανάψουν τα αίματα.
Οι διάφοροι μηδενιστές/μπαχαλάκηδες/κτλπ δεν θα θελα να υπήρχαν ακόμα και τώρα που υπάρχουν φασίστες παντού και όσο να ναι είναι ένα ακόμα εφόδιο για την αντιφα . Το γιατί είναι πολύ απλό . Μπορεί να προσφέρουν περισσότερο man power,αλλά αυτό το man power με τις διάφορες "αθλιότητες" που κάνει κατα καιρούς βάζει την χειρότερη στάμπα στο αναρχικό κίνημα και αυτό σταματάει την ανάπτυξη του-άθλια στασιμότητα.
Τώρα για αντιφά,αυτομάτως δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχουν φασίστες .Δηλαδή έστω ότι εγώ και άλλα 9 άτομα(ας πούμε 7 αναρχικοί,2 αντιφά και 1 που μπήκε μόνο για το ξύλο) έχουμε ορίσει μια ομάδα αντιφά και μετά από λίγο καιρό δεν υπάρχει ούτε 1 φασίστας σε απόσταση 100χλμ . Δεν θα χρειαζόταν καν να συναντιόμασταν ,οπότε ουσιαστικά δεν θα μασταν ομάδα αντιφά. Δεν θα χαμε λόγο ύπαρξης .Οπότε και αυτός ο 1 μπαχαλάκης ή θα ηρεμούσε,ή τουλάχιστον τις διάφορες ηλιθιότητες θα τις έκανε σε αθλητικά,σε διαμάχες πλατειών/περιοχών κτλπ.Παρόλο αυτά,δεν μπορώ να διανοηθώ την διάλυση των διάφορων αντιφά ομάδων πριν διαλυθούν οι φασιστικές οργανώσεις .
Εν ολίγις,δεν θεωρώ ότι οι αναρχικοί πρέπει να εξαλειφθούν,οι αντιφά θα σταματήσουν να υπάρχουν μόνο αν εξαλειφθούν οι φασίστες πρώτα,αλλά ναι οι μπαχαλάκηδες πρέπει να εξαλειφθούν και θα μουν και χαρούμενος για αυτό.
Κάτι τελευταίο,ως βανδαλισμό ορίζω το να ανάψω έναν κάδο στα εξάρχεια ενώ όλα είναι ήσυχα,και όχι να ανάψω έναν κάδο σε μια πορεία για να προστατέψω ένα μέρος της .Το να κατεβάσει κάποιος μια βιτρίνα ενός μαγαζιού μικρομεσαίου επειδή και καλά "α κεφάλαιο,α αναρχία,α το δα σε μια φωτογραφία",και όχι το να κατεβάσει κάποιος τις βιτρίνες ένός τεράστιου μαγαζιού που δεν πληρώνει τους εργαζομένους για κανα 3μηνο και βάλε .
Γενικότερα,δεν το χω με το γραπτό λόγο,χάνομαι σε όσα θέλω να πω,και στο τέλος αλλού καταλήγω,άλλα λέω,μερικά δεν έχουν την απαραίτητη σύνδεση μεταξύ τους,dude,απο κοντά θα τα λεγα χίλιες φορές καλύτερα γιατί δεν τρέχει τόσο πιο γρήγορα το μυαλό μου σε σχέση με την γλώσσα μου(σε αντίθεση με το να τα γράφω )
Όταν σε γλεντάνε , "μα γιατί κανένας δεν απαντάει σοβαρά σε αυτά που λέω ; Ελάτε για σοβαρή συζήτηση,mods βοήθεια,είμαι αδικημένος" .
Παρόλο αυτά δεν πρόκεται να συνεχίσω στις χαζομάρες σου,είτε είσαι στην 1η είτε στην 2η φάση,καταντάει βαρετό.
@rexes :
Κοίτα,ως πρώην αναρχικός δεν γίνεται να συμφωνήσω στο να εξαφανιστούν οι αναρχικοί .
Αναρχικός != αντιφά,και μηδενιστής/φίλαθλος που πίνει μπύρες μεσολογγίου!= αναρχικός/αντιφά.
Προσωπικά οι αναρχικοί δεν με ενοχλούν καθόλου,και τα σπρέι δεν τα θεωρώ βανδαλισμό,από την άποψη ότι ο τοίχος είναι ένας από τους λιγοστούς τρόπους και χώρους για να εκφραστούν .
Τώρα για τους άλλους βανδαλισμούς (έβαλα το άλλους,καθώς συμμερίζομαι ότι και τα σπρέι ως βανδαλισμός φαίνονται),είναι αναλόγως που γίνονται,τι συμβολισμό έχει η πράξη,και τι προηγήθηκε μέχρι αυτό το γεγονός . Υπάρχουν αρκετές συμβολικές πράξεις,υπάρχουν και αρκετοί ηλίθιοι βανδαλισμοί-πεσίματα από ομάδες μεσολογγίου και μάλιστα σε εποχές που δεν γίνεται τίποτα,απλά για να ανάψουν τα αίματα.
Οι διάφοροι μηδενιστές/μπαχαλάκηδες/κτλπ δεν θα θελα να υπήρχαν ακόμα και τώρα που υπάρχουν φασίστες παντού και όσο να ναι είναι ένα ακόμα εφόδιο για την αντιφα . Το γιατί είναι πολύ απλό . Μπορεί να προσφέρουν περισσότερο man power,αλλά αυτό το man power με τις διάφορες "αθλιότητες" που κάνει κατα καιρούς βάζει την χειρότερη στάμπα στο αναρχικό κίνημα και αυτό σταματάει την ανάπτυξη του-άθλια στασιμότητα.
Τώρα για αντιφά,αυτομάτως δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχουν φασίστες .Δηλαδή έστω ότι εγώ και άλλα 9 άτομα(ας πούμε 7 αναρχικοί,2 αντιφά και 1 που μπήκε μόνο για το ξύλο) έχουμε ορίσει μια ομάδα αντιφά και μετά από λίγο καιρό δεν υπάρχει ούτε 1 φασίστας σε απόσταση 100χλμ . Δεν θα χρειαζόταν καν να συναντιόμασταν ,οπότε ουσιαστικά δεν θα μασταν ομάδα αντιφά. Δεν θα χαμε λόγο ύπαρξης .Οπότε και αυτός ο 1 μπαχαλάκης ή θα ηρεμούσε,ή τουλάχιστον τις διάφορες ηλιθιότητες θα τις έκανε σε αθλητικά,σε διαμάχες πλατειών/περιοχών κτλπ.Παρόλο αυτά,δεν μπορώ να διανοηθώ την διάλυση των διάφορων αντιφά ομάδων πριν διαλυθούν οι φασιστικές οργανώσεις .
Εν ολίγις,δεν θεωρώ ότι οι αναρχικοί πρέπει να εξαλειφθούν,οι αντιφά θα σταματήσουν να υπάρχουν μόνο αν εξαλειφθούν οι φασίστες πρώτα,αλλά ναι οι μπαχαλάκηδες πρέπει να εξαλειφθούν και θα μουν και χαρούμενος για αυτό.
Κάτι τελευταίο,ως βανδαλισμό ορίζω το να ανάψω έναν κάδο στα εξάρχεια ενώ όλα είναι ήσυχα,και όχι να ανάψω έναν κάδο σε μια πορεία για να προστατέψω ένα μέρος της .Το να κατεβάσει κάποιος μια βιτρίνα ενός μαγαζιού μικρομεσαίου επειδή και καλά "α κεφάλαιο,α αναρχία,α το δα σε μια φωτογραφία",και όχι το να κατεβάσει κάποιος τις βιτρίνες ένός τεράστιου μαγαζιού που δεν πληρώνει τους εργαζομένους για κανα 3μηνο και βάλε .
Γενικότερα,δεν το χω με το γραπτό λόγο,χάνομαι σε όσα θέλω να πω,και στο τέλος αλλού καταλήγω,άλλα λέω,μερικά δεν έχουν την απαραίτητη σύνδεση μεταξύ τους,dude,απο κοντά θα τα λεγα χίλιες φορές καλύτερα γιατί δεν τρέχει τόσο πιο γρήγορα το μυαλό μου σε σχέση με την γλώσσα μου(σε αντίθεση με το να τα γράφω )

modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- rexes
- Kilobyte level
Την ΑΣΟΕΕ με ποιανών λεφτά την βάφουν κάθε φορά που την ζωγραφίζουν με τα σπρέι;; Με τα λεφτά του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών ή με τα λεφτά των γονιών μας; Για πες μου λοιπόν πώς το κατηγοριοποιείς αυτό; Σαν βανδαλισμό ή όχι;

Είπα ότι δεν το κατηγοριοποιώ σαν βανδαλισμό .
Η αλήθεια είναι ότι με λεφτά των γονιών μας λειτουργούν και τα περισσότερα κανάλια/ραδιοφωνικοί σταθμοί/εφημερίδες(ειδικά οι "free") οπότε σκέψου το έτσι : Για να προβάλει το σύστημα την άποψη του ξοδεύει ένα τεράστιο ποσό. Για να προβάλουν οι αναρχικοί τα συνθήματα τους,για να σβηστούν χρειάζεται ένα 0.0001% από αυτό το ποσό,μία φορά το χρόνο .Θα κυνηγούσα περισσότερο να μην πληρώνω το πρώτο απ ότι το δεύτερο
Η αλήθεια είναι ότι με λεφτά των γονιών μας λειτουργούν και τα περισσότερα κανάλια/ραδιοφωνικοί σταθμοί/εφημερίδες(ειδικά οι "free") οπότε σκέψου το έτσι : Για να προβάλει το σύστημα την άποψη του ξοδεύει ένα τεράστιο ποσό. Για να προβάλουν οι αναρχικοί τα συνθήματα τους,για να σβηστούν χρειάζεται ένα 0.0001% από αυτό το ποσό,μία φορά το χρόνο .Θα κυνηγούσα περισσότερο να μην πληρώνω το πρώτο απ ότι το δεύτερο

- Αριωνας
- Kilobyte level
@moody Απαντάω όπως μου απαντάνε. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν δεν αρέσω σε κάποιους εδώ μέσα με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Πραγματικά, αδιαφορώ. Την άποψη μου λέω. Και οι απόψεις μερικών εδώ μέσα είναι προκλητικές για εμένα, αλλά δεν βγαίνω να το διαλαλώ περήφανα όλη την ώρα, αλλά σαν σωστός συμφοιτητής κάθομαι να διαβάζω ό,τι λες εσύ και κάποιοι άλλοι χωρίς να κατακρίνω τις τοποθετήσεις σας και να λέω "τι χαζομάρες λέει πάλι" όπως κάνεις εσύ τώρα για μένα. Ούτε εγώ πρόκειται να το συνεχίσω, γιατί όπως βλέπεις διαφωνούμε ακόμα και στα βασικά.
troll = spam (Αυτό δηλαδή που με αναγκάζεις να κάνω εδώ και κάποια ώρα). Εσύ, ας πούμε, έχοντας κάποια (ακρο)αριστερή άποψη ή δεν ξέρω και εγώ τι μισείς τους ακροδεξιούς και λογικό, άλλωστε. Εμένα ούτε οι μεν μ'αρέσουν ούτε οι δε από καθαρά προσωπικές εμπειρίες, και ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να μου επιβάλλει αυτό που γουστάρει με το έτσι θέλω. Δε φταίω εγώ. Έτσι είναι η νοοτροπία μου.
Αν θυμάσαι πάντως, είχα απευθυνθεί στους mods σε παλιότερο μήνυμα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή δεν είχαν αφαιρέσει ένα συγκεκριμένο υβριστικό σχόλιο προς το πρόσωπό μου και τώρα διέγραψαν και ένα σχόλιο μου επειδή έτσι δεν τους άρεσε.
Εντάξει, το καταλάβαμε. Μερικοί εδώ μέσα θέλετε να το παίξετε νταήδες και cool. Αλλά ακόμα και η πλάκα και η γραφικότητα έχει κάποιο όριο. Have fun!
Υ.Γ. Πάντως, μ'αρέσει που σοβάρεψες ξαφνικά τώρα που μιλήσαμε για την αναρχία. Δεν σε είχαμε συνηθίσει έτσι fun boy. Δεν σου πάει.
troll = spam (Αυτό δηλαδή που με αναγκάζεις να κάνω εδώ και κάποια ώρα). Εσύ, ας πούμε, έχοντας κάποια (ακρο)αριστερή άποψη ή δεν ξέρω και εγώ τι μισείς τους ακροδεξιούς και λογικό, άλλωστε. Εμένα ούτε οι μεν μ'αρέσουν ούτε οι δε από καθαρά προσωπικές εμπειρίες, και ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να μου επιβάλλει αυτό που γουστάρει με το έτσι θέλω. Δε φταίω εγώ. Έτσι είναι η νοοτροπία μου.
Αν θυμάσαι πάντως, είχα απευθυνθεί στους mods σε παλιότερο μήνυμα ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή δεν είχαν αφαιρέσει ένα συγκεκριμένο υβριστικό σχόλιο προς το πρόσωπό μου και τώρα διέγραψαν και ένα σχόλιο μου επειδή έτσι δεν τους άρεσε.
Εντάξει, το καταλάβαμε. Μερικοί εδώ μέσα θέλετε να το παίξετε νταήδες και cool. Αλλά ακόμα και η πλάκα και η γραφικότητα έχει κάποιο όριο. Have fun!
Υ.Γ. Πάντως, μ'αρέσει που σοβάρεψες ξαφνικά τώρα που μιλήσαμε για την αναρχία. Δεν σε είχαμε συνηθίσει έτσι fun boy. Δεν σου πάει.

Σου γραψα κοντά στις 10 γραμμές επί 2 φορές,και απάντησες με "GhostBusters",για αυτό και απάντησα με ανάλογο τρόπο .
Nah,δεν σοβάρεψα λόγω της αναρχίας,τον τελευταίο καιρό νομίζω πως φεύγω από την εφηβεία :/
Nah,δεν σοβάρεψα λόγω της αναρχίας,τον τελευταίο καιρό νομίζω πως φεύγω από την εφηβεία :/
- ThOdOr1s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
...
Επειδη εχω χαθει λιγο στον διαλογο above, και επειδη ειναι και λιγο unrelated. Θελετε να περασουμε σε ενα αλλο θεμα?
1ον, τι παιζει με την λειτουργεια του πανεπιστημιου αυριο. Ξερετε αν θα γινουν μαθηματα? Γιατι ακουστηκε οτι η καταληψη θα ειναι μεχρι την Πεμπτη.
2ον, τις ημερες τις καταληψης, δεν εχω παει απο τη σχολη. Ηξερα οτι η βιβλιοθηκη ειναι κλειστη, αλλα τωρα τελευταια, διαβαζοντας τα βιβλια που εχω παρει απο την προηγουμενη βδομαδα, εχω αρχισει να εχω τις αμφιβολιες μου... Ξερετε τι παιζει?
Επειδη εχω χαθει λιγο στον διαλογο above, και επειδη ειναι και λιγο unrelated. Θελετε να περασουμε σε ενα αλλο θεμα?

1ον, τι παιζει με την λειτουργεια του πανεπιστημιου αυριο. Ξερετε αν θα γινουν μαθηματα? Γιατι ακουστηκε οτι η καταληψη θα ειναι μεχρι την Πεμπτη.
2ον, τις ημερες τις καταληψης, δεν εχω παει απο τη σχολη. Ηξερα οτι η βιβλιοθηκη ειναι κλειστη, αλλα τωρα τελευταια, διαβαζοντας τα βιβλια που εχω παρει απο την προηγουμενη βδομαδα, εχω αρχισει να εχω τις αμφιβολιες μου... Ξερετε τι παιζει?

Elementary OS
Θα γίνουν μαθήματα,αλλά κάτι ακούγεται για κλείσιμο μετά τις 12 για να γίνουν γιορτές ; :S
anyway,εγώ κάτω θα μαι από τις 11,αν γίνει τίποτα θα ενημερώσει ο μπομπ .
anyway,εγώ κάτω θα μαι από τις 11,αν γίνει τίποτα θα ενημερώσει ο μπομπ .
Έλα παίδες μη τρελαινόμαστε τώρα, που δικαιολογείται η εγκαθίδρυση του στεκιού στο πανεπιστήμιο επειδή "υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνουν πέσιμο οι φασίστες". Με την ίδια λογική ας έχουμε και καμια εκατοστή γάτες να σουλατσάρουν μέσα μη κάνουν φωλιές τα ποντίκια.
Καλά όσα λέτε (που περιέγραψε κυρίως ο moody) για τη δράση γενικά των αντίφα, αλλά αυτά γενικώς στην κοινωνία. Όχι εντός πανεπιστημίου. Και δέχομαι το ότι ίσως κάνουν και κάποιο καλό συμβάλλοντας εμμέσως στην ισορροπία της... ελληνικής πραγματικότητας στα πέριξ του ΟΠΑ, αλλά όχι να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε και να προβάλλουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ομάδες κρούσης εντός ενός πανεπιστημίου. Πιο πολύ αναγκαίο κακό θα το έλεγα.
Μια απορία που έχω εκφράσει και παλιότερα όμως: Υπάρχουν και άλλα μέρη να εγκατασταθούν οι αναρχικοί, γιατί στο υπόγειο του ΟΠΑ συγκεκριμένα? Oh wait, it's free and they won't kick them out, άσυλο rules. Μην απαντήσετε με τη λογική ότι αν έρθουν οι φασίστες ποιος θα μας προστατέψει. Τότε θέλω περιφρούρηση και όταν πάω για καφέ στις Στροφές πιο κάτω. Μη τα βάζετε, όπως οι μεν, και οι δε όλα στο σακί...
Καλά όσα λέτε (που περιέγραψε κυρίως ο moody) για τη δράση γενικά των αντίφα, αλλά αυτά γενικώς στην κοινωνία. Όχι εντός πανεπιστημίου. Και δέχομαι το ότι ίσως κάνουν και κάποιο καλό συμβάλλοντας εμμέσως στην ισορροπία της... ελληνικής πραγματικότητας στα πέριξ του ΟΠΑ, αλλά όχι να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε και να προβάλλουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ομάδες κρούσης εντός ενός πανεπιστημίου. Πιο πολύ αναγκαίο κακό θα το έλεγα.
Μια απορία που έχω εκφράσει και παλιότερα όμως: Υπάρχουν και άλλα μέρη να εγκατασταθούν οι αναρχικοί, γιατί στο υπόγειο του ΟΠΑ συγκεκριμένα? Oh wait, it's free and they won't kick them out, άσυλο rules. Μην απαντήσετε με τη λογική ότι αν έρθουν οι φασίστες ποιος θα μας προστατέψει. Τότε θέλω περιφρούρηση και όταν πάω για καφέ στις Στροφές πιο κάτω. Μη τα βάζετε, όπως οι μεν, και οι δε όλα στο σακί...
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Το στέκι είναι πολιτική οντότητα από φοιτητές της σχολής.Η σχολή είναι ο φυσικός χώρος του στεκιού.Δεν είναι του ματατζή, του φασίστα και του φοιτητοπατέρα.Και μιας και κάνατε πριν συγκρίσεις με το εξωτερικό:Αναρχικοί και στέκια υπάρχουν παντού στην Ευρώπη.Απλά εκεί δεν οπλίζονται με κράνη και παλούκια γιατί δεν έχουν φασίστες και δυνάμεις καταστολής τριγύρω.MpoMp wrote:Έλα παίδες μη τρελαινόμαστε τώρα, που δικαιολογείται η εγκαθίδρυση του στεκιού στο πανεπιστήμιο επειδή "υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνουν πέσιμο οι φασίστες". Με την ίδια λογική ας έχουμε και καμια εκατοστή γάτες να σουλατσάρουν μέσα μη κάνουν φωλιές τα ποντίκια.
Θεωρώ τελείως άστοχη και επικίνδυνη την θεωρία των 2 άκρων.Η συγκριση και μόνο αναρχίας και φασισμού δείχνει έλλειμμα πολιτικής παιδείας.Ο αναρχικός κόσμος είναι κάτι πολύ παραπάνω από μερικούς τύπους που "σπάνε και βανδαλίζουν την σχολή".Μέχρι ένα σημείο δικαιολογώ αυτό το μπέρδεμα γιατί α)το στέκι δίνει αφορμές β)γιατί δεν έχεις ψάξει το ιδεολογικό background της αναρχίας, δεν γνωρίζεις αναρχικό κόσμο και δεν έχεις συζητήσει με αναρχικούς για να ακούσεις τις απόψεις τους.Όμως δεν θα κάτσω να συζητήσω σε αυτή τη βάση.rexes wrote: Μπορούν να εξαλειφθούν και τα 2 άκρα; Αν μπορούν τότε ας γίνει αυτό και να σταματήσει το παραμύθι "οι αναρχικοί σας ενοχλούν" "εσάς σας ενοχλούν οι φασίστες" κλπ κλπ κλπ
@Αρίωνας
Πιο γραφικός γίνεσαι στενάκι στην Σαντορίνη.Χάσιμο χρόνου να κάτσω να σου απαντήσω.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
-
- Gbyte level
Φίλε μου, με όλο το σεβασμό, το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι, ακόμη κι αν δεχτούμε τη θεωρία των "δύο άκρων", είναι το κράτος που στηρίζει σταθερά το ένα απ'τα δύο άκρα. Είναι το κράτος που ΕΙΝΑΙ το ένα απ'τα δύο άκρα. Το ένα άκρο εκπροσωπείται από υπουργούς της κυβέρνησης (Άδωνις, Βορίδης) κι από όργανα της επίσημης κρατικής μηχανής (50% στους ΜΑΤατζήδες η στήριξη του νεοναζιστικού κόμματος, πολύ μεγάλη διαφορά απ'το overall της Χρυσής Αυγής, κάτι που δηλώνει statistical significance, δηλαδή κάτι στο οποίο αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος).rexes wrote:Οταν βγουν τα άκρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο είναι εγκλωβισμένα, τότε θα σταματήσει η αστυνομία να μπαίνει στη σχολή δίνοντας δικαίωμα στην άκρα αριστερά να προβαίνει στις διάφορες πράξεις της, δίνοντας και αυτή με τη σειρά της το δικαίωμα στην αστυνομία να προβεί σε άσκοπη βια κοκ....
Μπορείτε να επιχειρηματολογείτε όσο θέλετε για δύο άκρα, επιλογή σας. Μόνο που δε μπορείτε να βρείτε καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η συντεταγμένη πολιτεία, με τους νόμους, το Σύνταγμα, τους επισήμους, τους θεσμικούς ρόλους και τα προνόμια επιλέγεται απ'την εκάστοτε κυβέρνηση να στηρίξει το ένα απ'τα δύο άκρα. Για όποιον μπερδεύεται απ'το "να τσακίσουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται" σας θυμίζω ότι οι νεοναζί αφέθηκαν πρώτα 26 χρόνια να αλωνίζουν, να σκοτώνουν και να τραυματίζουν και θυμήθηκε τώρα ο Σαμαράς να τους αποκαλέσει "άκρο". Απ'αυτό και μόνο φαίνεται το πόσο πιο ακραίους τους θεωρεί (ή μάλλον δεν τους θεωρεί) σε σχέση μ'αυτό που στηρίζει ο ίδιος.
Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι, το ένα "άκρο" ήταν πίσω απ'την επίσημη πολιτεία και πέταγε πέτρες στους πολίτες με πλήρη κάλυψη, έως και συνεργασία με τα ΜΑΤ. Το κράτος σε αυτή και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν ήταν στη μέση να χωρίσει τα "δύο άκρα", ήταν, βασικά, χωρίς καμία ντροπή συντεταγμένο με το ένα. Απο κει και πέρα μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε.....απλά, με όλο το σεβασμό, αγνοείτε βασικότατο μέρος της πραγματικότητας.
PS: Και μόνος σου άλλωστε, παραπάνω όταν μίλησες για τα δύο άκρα, στο ένα έβαλες τα ΜΑΤ. Κι ένα μήνυμα πριν λες ότι φταίνε τα άκρα που μπαίνει η "Αστυνομία" (τα ΜΑΤ δηλαδή) στη σχολή. Δηλαδή φταίνε τα άκρα που....τα άκρα μπαίνουν στη σχολή; Μα νομίζω ότι τα άκρα θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς.....Γιατί είναι άκρα. Και πληρώνονται κι αυτά απ'τους φορολογούμενους γονείς σου, επίσης.
- Αριωνας
- Kilobyte level
++++MpoMp wrote:Μια απορία που έχω εκφράσει και παλιότερα όμως: Υπάρχουν και άλλα μέρη να εγκατασταθούν οι αναρχικοί, γιατί στο υπόγειο του ΟΠΑ συγκεκριμένα? Oh wait, it's free and they won't kick them out, άσυλο rules. Μην απαντήσετε με τη λογική ότι αν έρθουν οι φασίστες ποιος θα μας προστατέψει. Τότε θέλω περιφρούρηση και όταν πάω για καφέ στις Στροφές πιο κάτω. Μη τα βάζετε, όπως οι μεν, και οι δε όλα στο σακί...

Από πού κι ως πού είναι ο φυσικός τους χώρος? Ποιος το καθορίζει αυτό? Οι ίδιοι? Δεν είπα ότι δεν έχουν δουλειά να κυκλοφορούν καν μέσα στις σχολές ή να εκφέρουν άποψη, στη τελική όσοι από αυτούς είναι φοιτητές προφανώς έχουν το δικαίωμα να μιλάνε και στις ΓΣ.ja_the_invincible wrote: Το στέκι είναι πολιτική οντότητα από φοιτητές της σχολής.Η σχολή είναι ο φυσικός χώρος του στεκιού.Δεν είναι του ματατζή, του φασίστα και του φοιτητοπατέρα.Και μιας και κάνατε πριν συγκρίσεις με το εξωτερικό:Αναρχικοί και στέκια υπάρχουν παντού στην Ευρώπη.Απλά εκεί δεν οπλίζονται με κράνη και παλούκια γιατί δεν έχουν φασίστες και δυνάμεις καταστολής τριγύρω.
Επίσης δεν μου λες κάτι καινούργιο σε όσα είπα. Πάμε να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη οπλισμού σε ένα πανεπιστήμιο με βάση ενδεχόμενη επίθεση από φασίστες (ποιους θα στοχοποιούσαν οι φασίστες, αλήθεια? Τυχαίους φοιτητές? Γιατί αυτό το έχουν κάνει και αρκετοί αναρχικοί σε αρκετά περιστατικά όταν βρέθηκαν μπροστά τους εν ώρα συμπλοκής.). Επίσης έκοψες την βασική μου ερώτηση από το quote σου.
Οι φασίστες έρχονται για τους αναρχικούς φαντάζομαι. Ή χτυπάνε το πανεπιστήμιο γιατί ο πρύτανης είναι πασόκος, νεοδημοκράτης ή κάτι άλλο που θεωρούν αντίπαλο? Οπότε το ποιος κινδυνεύει και γιατί και το αν τα αντίποινα των αναρχικών αποτελούν "προστασία" είναι αρκετά υποκειμενικό και όπως είπα παραπάνω σίγουρα δε δικαιολογεί τον τρόπο που έχουν εγκαθιδρυθεί και δρουν στο κτίριο.
Δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό. Ξαναλέω ότι, ναι, το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών για όλους. Όχι εξορμητήριο για οποιαδήποτε ιδεολογική ομάδα. Έτυχε να μιλάμε για τους αναρχικούς στο ΟΠΑ, δεν είναι οι μόνοι.
MpoMp @ Discord
- rexes
- Kilobyte level
Συμφωνώ με όσα λες αλλά και πάλι παραμένουν άκρα, με οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιάζονται στο Πανεπιστήμιο ή στην κοινωνία!michalis wrote:Φίλε μου, με όλο το σεβασμό, το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι, ακόμη κι αν δεχτούμε τη θεωρία των "δύο άκρων", είναι το κράτος που στηρίζει σταθερά το ένα απ'τα δύο άκρα. Είναι το κράτος που ΕΙΝΑΙ το ένα απ'τα δύο άκρα. Το ένα άκρο εκπροσωπείται από υπουργούς της κυβέρνησης (Άδωνις, Βορίδης) κι από όργανα της επίσημης κρατικής μηχανής (50% στους ΜΑΤατζήδες η στήριξη του νεοναζιστικού κόμματος, πολύ μεγάλη διαφορά απ'το overall της Χρυσής Αυγής, κάτι που δηλώνει statistical significance, δηλαδή κάτι στο οποίο αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος).rexes wrote:Οταν βγουν τα άκρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο είναι εγκλωβισμένα, τότε θα σταματήσει η αστυνομία να μπαίνει στη σχολή δίνοντας δικαίωμα στην άκρα αριστερά να προβαίνει στις διάφορες πράξεις της, δίνοντας και αυτή με τη σειρά της το δικαίωμα στην αστυνομία να προβεί σε άσκοπη βια κοκ....
Μπορείτε να επιχειρηματολογείτε όσο θέλετε για δύο άκρα, επιλογή σας. Μόνο που δε μπορείτε να βρείτε καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η συντεταγμένη πολιτεία, με τους νόμους, το Σύνταγμα, τους επισήμους, τους θεσμικούς ρόλους και τα προνόμια επιλέγεται απ'την εκάστοτε κυβέρνηση να στηρίξει το ένα απ'τα δύο άκρα. Για όποιον μπερδεύεται απ'το "να τσακίσουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται" σας θυμίζω ότι οι νεοναζί αφέθηκαν πρώτα 26 χρόνια να αλωνίζουν, να σκοτώνουν και να τραυματίζουν και θυμήθηκε τώρα ο Σαμαράς να τους αποκαλέσει "άκρο". Απ'αυτό και μόνο φαίνεται το πόσο πιο ακραίους τους θεωρεί (ή μάλλον δεν τους θεωρεί) σε σχέση μ'αυτό που στηρίζει ο ίδιος.
Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι, το ένα "άκρο" ήταν πίσω απ'την επίσημη πολιτεία και πέταγε πέτρες στους πολίτες με πλήρη κάλυψη, έως και συνεργασία με τα ΜΑΤ. Το κράτος σε αυτή και σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν ήταν στη μέση να χωρίσει τα "δύο άκρα", ήταν, βασικά, χωρίς καμία ντροπή συντεταγμένο με το ένα. Απο κει και πέρα μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε.....απλά, με όλο το σεβασμό, αγνοείτε βασικότατο μέρος της πραγματικότητας.
PS: Και μόνος σου άλλωστε, παραπάνω όταν μίλησες για τα δύο άκρα, στο ένα έβαλες τα ΜΑΤ. Κι ένα μήνυμα πριν λες ότι φταίνε τα άκρα που μπαίνει η "Αστυνομία" (τα ΜΑΤ δηλαδή) στη σχολή. Δηλαδή φταίνε τα άκρα που....τα άκρα μπαίνουν στη σχολή; Μα νομίζω ότι τα άκρα θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς.....Γιατί είναι άκρα. Και πληρώνονται κι αυτά απ'τους φορολογούμενους γονείς σου, επίσης.

-
- Gbyte level
Ξεκαθάρισα απ'το προηγούμενο μήνυμα ότι δεν είναι αυτό το θέμα, όμως. Είτε θεωρούμε άκρα το στέκι, είτε όχι (είναι μια άλλη κουβέντα), το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένα άκρο (που θέλω να πιστεύω αποδεχόμαστε όλοι) που το αποτελούν επίσημα κρατικά όργανα σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιές συμμορίες. Υπάρχει σοβαρότατο θέμα συνταγματικότητας και ηθικής όταν το επίσημο κράτος επιλέγει να τοποθετείται στα άκρα με τις πρακτικές του. Αν με ενδιαφέρει 10 το ότι το στέκι έχει γραφειάκι μέσα στο πανεπιστήμιο (να πούμε όμως εδώ ότι με ενδιαφέρει 100 το ότι έχουν γραφειάκια τα λαμόγια της πασπ και της δαπ που κάποιοι πάτε και ψηφίζετε για τον χ,y λόγο και γι'αυτό παίρνουν 60%), τότε με ενδιαφέρει 1000 που τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας πρόπερσι έσκαγαν κάθε Τετάρτη στις 3 με χρυσαυγίτες (όποιος έχει τύχει να ήταν εκεί, ξέρει τι λέω) και περικύκλωναν την ΑΣΟΕΕ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι'αυτό. Μιλάμε για το κράτος....αν είναι δυνατόν δηλαδή. Δε γίνεται να τα βάζουμε στο ίδιο επίπεδο ευθύνης με μία αυτόνομη αριστερή/αναρχική/whatever ομάδα που στην τελική δε λογοδοτεί και σε κανέναν.
Προφανώς είναι μεγάλο λάθος να τις βάζουμε στο ίδιο επίπεδο ευθύνης, όμως δε μπορούμε και από την άλλη να μειώνουμε στο ελάχιστο τη σημασία του θέματος του υπογείου του ΟΠΑ. Δεν είναι απλά "γραφειάκι" ρε συ, το ξέρεις, μην παίζουμε με τις λέξεις τώρα... Εγώ γι' αυτό έγραψα, για να αντικρούσω μέρος των λόγων που δικαιολογούσαν διάφορες πτυχές της ύπαρξης του στεκιού στο ΟΠΑ. Και επαναλαμβάνω ότι το ίδιο ισχύει για όλα τα αυθαίρετα "γραφειάκια" κάτω στο υπόγειο, όσοι μιλάνε αποκλειστικά για το στέκι, δε καταλαβαίνω γιατί μπαίνετε στον κόπο να τους απαντήσετε. Στου κουφού την πόρτα...michalis wrote:Ξεκαθάρισα απ'το προηγούμενο μήνυμα ότι δεν είναι αυτό το θέμα, όμως. Είτε θεωρούμε άκρα το στέκι, είτε όχι (είναι μια άλλη κουβέντα), το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένα άκρο (που θέλω να πιστεύω αποδεχόμαστε όλοι) που το αποτελούν επίσημα κρατικά όργανα σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιές συμμορίες. Υπάρχει σοβαρότατο θέμα συνταγματικότητας και ηθικής όταν το επίσημο κράτος επιλέγει να τοποθετείται στα άκρα με τις πρακτικές του. Αν με ενδιαφέρει 10 το ότι το στέκι έχει γραφειάκι μέσα στο πανεπιστήμιο (να πούμε όμως εδώ ότι με ενδιαφέρει 100 το ότι έχουν γραφειάκια τα λαμόγια της πασπ και της δαπ που κάποιοι πάτε και ψηφίζετε για τον χ,y λόγο και γι'αυτό παίρνουν 60%), τότε με ενδιαφέρει 1000 που τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας πρόπερσι έσκαγαν κάθε Τετάρτη στις 3 με χρυσαυγίτες (όποιος έχει τύχει να ήταν εκεί, ξέρει τι λέω) και περικύκλωναν την ΑΣΟΕΕ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι'αυτό. Μιλάμε για το κράτος....αν είναι δυνατόν δηλαδή. Δε γίνεται να τα βάζουμε στο ίδιο επίπεδο ευθύνης με μία αυτόνομη αριστερή/αναρχική/whatever ομάδα που στην τελική δε λογοδοτεί και σε κανέναν.
Κατά τ' άλλα, έχεις απόλυτο δίκιο. Αν γενικώς τίθεται και θέμα σύγκρισης, που μου ακούγεται λίγο ρηχό και ανούσιο, τότε προτεραιότητα έχει να μην ανακατεύονται οι μπάτσοι με τα της σχολής και πολύ περισσότερο να μην ζυγώνουν φασισταριά. Οπότε στην προκειμένη, και απευθύνομαι και στους υπόλοιπους που παρακολουθούν τη συζήτηση, αφήστε το στέκι, και κοιτάξτε να διώξετε τους πραγματικούς καρκίνους από τη σχολή. Αν καθαρίσουμε από τούτους, τότε ας μιλήσουμε και για τα λάθη του στεκιού σε μια ΓΣ να τα βρούμε.
MpoMp @ Discord
-
- Gbyte level
Εντάξει, οκ, γενικά το point μου ήταν να απαντήσω σε όσους έχουν τις αυταπάτες ότι λόγος που μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ τα ΜΑΤ (και ξαναλέω, πρέπει να χουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα @@ για να μη μας ενοχλούν τα ΜΑΤ ΜΕΣΑ σε ένα πανεπιστήμιο, φέρτε και τα τανκς ξέρω γω) είναι το υπόγειο και οι μετανάστες (γιατί είναι τοσο ακραία συμπεριφορά να έχεις πληρώσει 5000 χιλιάδες δολλάρια σε Τούρκο δουλέμπορο για να περάσει με φουσκωτό στην Ελλάδα, όταν το ΝΑΤΟ έχει βομβαρδίσει το χωριό σου). Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω σε όσους επιδίδονται σε ιστορίες για άκρα, είναι το ότι τα άκρα είναι το κράτος και γενικώς δε χρειάζονται και καμιά δικαιολογία για να μπουν. Θα μπουν έτσι επειδή απλά γουστάρουν. Και την επόμενη φορά ίσως τις φάνε κι αυτοί που αυτή τη φορά το βρήκαν ΟΚ. Τα του υπογείου είναι μια άλλη κουβέντα, τελείως διαφορετική με το αν η συντεταγμένη πολιτεία σέβεται ή όχι την ακαδημαική κοινότητα. Δεν έχω θέμα να το κουβεντιάσουμε, έχω όμως με το να το μπλέκουμε εκεί όπου το πρόβλημα είναι αλλού.
θα είναι ψεύτης και υποκριτής? έχεις βγει πότε στον δρόμο να δεις τι γίνεται?moody wrote:+1 και όποιος πει για ματατζήδες που φεύγουν μόνοι τους χωρίς εντολή , για 2008,2009,2010,2011,2012 και για 1002 χτυπήματα,θα ναι ψεύτης και υποκριτής και πολύ φοβάμαι,αλλά πρέπει να το κάνω(ακόμα και αν με μπανάρουν που βρίζω τόσο χυδαία) θα ναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ κ ΑΠΛΥΤΟΣ.deukati wrote:Ορθώς υπήρχε στο παρελθόν καθώς πραγματικά υπήρχε κίνδυνος ένας αστυνομικός επειδή του τη βάρεσε να επιτεθεί σε φοιτητές ή στον οποιονδήποτε. Αυτό πλέον σήμερα δεν ισχύει.
το οτι οι περισσότεροι μπάτσοι και στρατιωτικοί υποστηρίζουν χ.α σας λεει κατι?
το οτι εγινε μια δολοφονία, ενος αριστερου κ απλυτου οπως λες, εν παρουσία μπάτσων στο κερατσινι σας λεει κατι?
το οτι αυτο το μαχαιρι ειχε 400.000+ αποτυπώματα πανω του?
και τελος τι εννοείς με τον ορο άπλυτος?(που μου το βάζεις και κεφαλαία)
εσυ εισαι καθαρός δηλαδή στην κοινωνία ?ε?
- Αριωνας
- Kilobyte level
Και μετά κατηγορούν αρκετούς απ'την ακροαριστερή πλευρά για τα "αργά αντανακλαστικά" τους... Τς!Τς! Τι πράγματα είναι αυτά;!

Τόσο τραγικός είσαι που εχαψες την χρυσαυγιτικη αθλιότητα που έλεγε ότι ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιας ήταν παλιά ΚΝιτης?
τωρα προσεξες οτι ειναι τραγικος;