Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ο νόμος λέει κάτι για ελάχιστο αριθμό διαλέξεων (4/5), όχι για ποσοστό ύλης. Διαφορετικά, δεδομένου ότι την ύλη την ορίζει ο κάθε καθηγητής κατά βούληση, θα μπορεί να τελειώνει το εξάμηνο στις 6 διαλέξεις και να ισχυρίζεται ότι κάλυψε την ύλη. Θα μου πείτε τι έγινε το καλοκαίρι, αυτό είναι άλλη ιστορία...
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν νομίζω να υπάρχουν μαθήματα που οι καθηγητές έχουν ολοκληρώσει τον αριθμό των διαλέξεων (είναι η 4η εβδομάδα καταλήψεων). Δύο εβδομάδες αντιστοιχούν σε 4 διαλέξεις, οπότε στο διάστημα αυτό μπορεί να καληφθεί σημαντικό κομμάτι της ύλης και να δωθεί το αντίστοιχο μάθημα. Μια εβδομάδα (2 διαλέξεις) δεν νομίζω να είναι αρκετές ούτε για τα μισά μαθήματα. Είναι υπερβολικό αυτό που έχει γραφτεί για 1 εβδομάδα αναπλήρωση και εξεταστική (όποτε γίνει).
Επίσης δεν μπορεί να γίνει εξεταστική με τα μισά μαθήματα, το αναμενόμενο στην περίπτωση αυτή είναι να χαθεί το εξάμηνο (για όλα).
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν νομίζω να υπάρχουν μαθήματα που οι καθηγητές έχουν ολοκληρώσει τον αριθμό των διαλέξεων (είναι η 4η εβδομάδα καταλήψεων). Δύο εβδομάδες αντιστοιχούν σε 4 διαλέξεις, οπότε στο διάστημα αυτό μπορεί να καληφθεί σημαντικό κομμάτι της ύλης και να δωθεί το αντίστοιχο μάθημα. Μια εβδομάδα (2 διαλέξεις) δεν νομίζω να είναι αρκετές ούτε για τα μισά μαθήματα. Είναι υπερβολικό αυτό που έχει γραφτεί για 1 εβδομάδα αναπλήρωση και εξεταστική (όποτε γίνει).
Επίσης δεν μπορεί να γίνει εξεταστική με τα μισά μαθήματα, το αναμενόμενο στην περίπτωση αυτή είναι να χαθεί το εξάμηνο (για όλα).
Last edited by rapadder on Thu Feb 08, 2007 1:15 am, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Fairy
- Gbyte level

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Υπάρχει ακόμη ελπίδα
Η εξεταστική περίοδος επρόκειτο να αρχίσει στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρει ο πρύτανης κ. Γ. Βενιέρης. Όμως υπό κατάληψη βρίσκονται και τα 8 τμήματα του ιδρύματος. «Αν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις άμεσα, υπάρχει ακόμα ελπίδα να μη χαθεί η εξεταστική. Ίσως να χρειαστεί μια εβδομάδα παράτασης του έτους. Αν όμως πάει έτσι ο Φεβρουάριος, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Στην απεργία δεν νομίζω ότι συμμετέχουν πολλοί καθηγητές μας», επισημαίνει.
Πλήρες Άρθρο: e-Paideia
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Einherjar
- Venus Project Founder
Συζήτηση για την κατάληψη στο αντίστοιχο thread παρακαλώ
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Εξεταστική...
Η συζήτηση για το τι θα χαθεί, πότε θα χαθεί κι αν θα χαθεί είναι θεωρητική και οι απόψεις που γράφονται βασίζονται κυρίως σε υποθέσεις. Απ΄ότι γράφεται, μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να χαθεί η εξεταστική για να "παραδειγματισθούν" κάποιοι άλλοι... Εχω δίκιο ή μήπως κάνω λάθος;
Οταν θα τεθεί το θέμα της εξεταστικής στα αρμόδια όργανα του ΟΠΑ, τότε θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Εξόσων γνωρίζω, είναι στην αρμοδιότητα του διδάσκοντα να αποφασίσει, τηρουμένων ορισμένων προϋποθέσεων, αν το μάθημα διδάχθηκε επαρκώς ή όχι. Για (όποια και όσα) μαθήματα διδάχθηκαν επαρκώς θα πρέπει να υπάρξουν εξετάσεις (πρώτη και επαναληπτική). Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν σε εύλογο χρόνο, γιατί οι διδαχθέντες έχουν δικαίωμα να εξεταστούν και οι διδάσκοντες υποχρέωση να κάνουν εξετάσεις.
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Εχω την πεποίθηση ότι τη Δευτέρα, από το πρωί έως το μεσημέρι τουλάχιστον, το ΟΠΑ θα λειτουργήσει.
Οταν θα τεθεί το θέμα της εξεταστικής στα αρμόδια όργανα του ΟΠΑ, τότε θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Εξόσων γνωρίζω, είναι στην αρμοδιότητα του διδάσκοντα να αποφασίσει, τηρουμένων ορισμένων προϋποθέσεων, αν το μάθημα διδάχθηκε επαρκώς ή όχι. Για (όποια και όσα) μαθήματα διδάχθηκαν επαρκώς θα πρέπει να υπάρξουν εξετάσεις (πρώτη και επαναληπτική). Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν σε εύλογο χρόνο, γιατί οι διδαχθέντες έχουν δικαίωμα να εξεταστούν και οι διδάσκοντες υποχρέωση να κάνουν εξετάσεις.
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Εχω την πεποίθηση ότι τη Δευτέρα, από το πρωί έως το μεσημέρι τουλάχιστον, το ΟΠΑ θα λειτουργήσει.
- rapadder
- Gbyte level
[off-topic]
Το δίλημμα είναι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι αν κάποιοι καθηγητές δεν είχαν δώσει την νοερή τους συγκατάθεση* (δεν αναφέρομαι σε εσάς) τότε δεν θα είχαμε 4 εβδομάδες κατάληψη. Γιατί κάποιες παρατάξεις μπορεί να θέλουν τις καταλήψεις, αλλά ξέρουν καλά ότι αν χαθεί το εξάμηνο τότε οι φοιτητές θα τις θεωρήσουν υπεύθυνες. Με την ίδια λογική που κάποιοι θα ήθελαν να τιμωρήσουν τους φοιτητές, κάποιοι άλλοι θα ήθελαν να τους επιβραβεύσουν.
Από το να έχουμε μια εξεταστική – παρωδία, προτιμώ να χαθεί η εξεταστική. Ο κάθε «αγώνας» έχει και θυσίες. Από την άλλη αν αναπληρωθούν οι διαλέξεις δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην δοθούν τα αντίστοιχα μαθήματα.
Ελπίζω τα όργανα του ΟΠΑ να μην συνεδριάσουν σε κλίμα τρομοκρατίας, όπως έγινε το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι όσοι καθηγητές ήταν παρών σε εκείνη την συνεδρίαση της Συγκλήτου θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να αρνηθούν να εξετάσουν το μάθημα τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση.
Τέλος και οι κρίνοντες (καθηγητές) κρίνονται. Ο φοιτητής έχει δικαίωμα να νιώθει εξαπατημένος αν η ύλη περικοπεί σε σημαντικό βαθμό. Ειδικά οι πρωτοετείς θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στα επόμενα εξάμηνα.
*νοερή συγκατάθεση: «Κάντε εσείς καταλήψεις, να κάνουμε και εμείς απεργίες (για να πάρουμε λεφτά) και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι. Όσο για την εξεταστική μπορεί να γίνει διπλή τον Σεπτέμβρη, θα βρούμε την λύση. Όλα γίνονται.»
[/off-topic]
Προσωπικά εύχομαι να αναπληρωθούν τα μαθήματα για να γίνει η εξεταστική.
Το δίλημμα είναι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι αν κάποιοι καθηγητές δεν είχαν δώσει την νοερή τους συγκατάθεση* (δεν αναφέρομαι σε εσάς) τότε δεν θα είχαμε 4 εβδομάδες κατάληψη. Γιατί κάποιες παρατάξεις μπορεί να θέλουν τις καταλήψεις, αλλά ξέρουν καλά ότι αν χαθεί το εξάμηνο τότε οι φοιτητές θα τις θεωρήσουν υπεύθυνες. Με την ίδια λογική που κάποιοι θα ήθελαν να τιμωρήσουν τους φοιτητές, κάποιοι άλλοι θα ήθελαν να τους επιβραβεύσουν.
Από το να έχουμε μια εξεταστική – παρωδία, προτιμώ να χαθεί η εξεταστική. Ο κάθε «αγώνας» έχει και θυσίες. Από την άλλη αν αναπληρωθούν οι διαλέξεις δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην δοθούν τα αντίστοιχα μαθήματα.
Ελπίζω τα όργανα του ΟΠΑ να μην συνεδριάσουν σε κλίμα τρομοκρατίας, όπως έγινε το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι όσοι καθηγητές ήταν παρών σε εκείνη την συνεδρίαση της Συγκλήτου θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να αρνηθούν να εξετάσουν το μάθημα τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση.
Τέλος και οι κρίνοντες (καθηγητές) κρίνονται. Ο φοιτητής έχει δικαίωμα να νιώθει εξαπατημένος αν η ύλη περικοπεί σε σημαντικό βαθμό. Ειδικά οι πρωτοετείς θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στα επόμενα εξάμηνα.
*νοερή συγκατάθεση: «Κάντε εσείς καταλήψεις, να κάνουμε και εμείς απεργίες (για να πάρουμε λεφτά) και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι. Όσο για την εξεταστική μπορεί να γίνει διπλή τον Σεπτέμβρη, θα βρούμε την λύση. Όλα γίνονται.»
[/off-topic]
Προσωπικά εύχομαι να αναπληρωθούν τα μαθήματα για να γίνει η εξεταστική.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Serendipity
- Gbyte level
ξερει κανεις αν αυριο που ειναι οι πρυτανικες εκλογες θα λειτουργησει κανονικα το πανεπιστημιο?θα γινουν μαθηματα?
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
Άσε ρε Sandra όλα μου έχουν βγει εκτός προγράμματος με τις καταλήψειςsandra wrote:adam98 wrote:Μολις είδα τον τίτλο του post μου κόπηκε η χολή νόμιζα τίποτα καταλήψεις![]()
![]()
![]()
![]()
Κι εσύ τρόμαξες? χεχε μας έχει γίνει εφιάλτηςΚανένα νέο για αύριο. Κρίμα...
![]()
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest