Κατάληψη
!
Παρακολουθώ τη συζήτηση τόσες μέρες χωρίς ακόμα να κάνω κάποιο post, αλλά είπα τώρα να συμμετέχω.
Δεν ήμουν στην σημερινή Γ.Σ., αλλά αυτά που έμαθα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα.
1. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις, ή το πόσο θεωρείς ότι ο άλλος είναι δεν ξέρω γω τι, ας τον να μιλήσει. Το δικαιούται! Ακόμα κι αν πει αηδίες. Πόσο μάλλον όταν στο παρελθόν έχεις καταδικάσει - απολύτως δικαιολογημένα - αντίστοιχους τραμπουκισμούς.
2. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Τι κερδίζουμε με τις καταλήψεις; Τίποτα! Ούτε την Γιαννάκου, ούτε τον Βενιλερη, ούτε τον Καραμανλή ούτε τον Παπανδρέου τους νοιάζει αν τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά. Αυτοί τα πτυχία τους τα έχουν πάρει, χώρια που τα λεφτά τους επίσης τα παίρνουν. Οι καθηγητές βρίσκκουν και την ευκαιρία τους να κάτσουν ενώ πληρώνονται.
Θέλουμε πραγματικό αγώνα, που να έχει νόημα και αντίκτυπο; Ας βγούμε στους δρόμους! Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ! Να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, να κλείσουν οι είσοδοι υπουργείων, να παραλήσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας!
Τότε θα αρχίσει να τους νοιάζει...Όταν θα δουν το κέντρο της Αθήνας να κλείνει, τα καταστήματα να μην έχουν κερδη, τα κεφάλια τους να μην έχουν ησυχία...
Αλλά τα Πανεπιστήμια ας μείνουν ανοιχτά για όποιον θέλει να δώσει, θέλει να πάει να πάρει βεβαίωση σπουδών ή δεν ξέρω γω τι άλλο...
Έχουμε τα κότσια να κάνουμε κάτι τέτοιο; Ή μας βολεύει η "καθιστική" κινητοποίση που παρέχει μια κατάληψη (πόσο μάλλον με το περήφανο πανεπιστημιακό άσυλο σε εφαρμογή), όπου κλείνουμε το κτίριο και καθόμαστε ή διοργανώνουμε αθλοπαιδίες και προβολή ταινιών;
Ο αγώνας θέλει κούραση και ξενύχτι στους δρόμους. Μην πηγαίνετε μακριά...Δείτε τι έγινε στην Γαλλία...
Δεν ήμουν στην σημερινή Γ.Σ., αλλά αυτά που έμαθα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα.
1. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις, ή το πόσο θεωρείς ότι ο άλλος είναι δεν ξέρω γω τι, ας τον να μιλήσει. Το δικαιούται! Ακόμα κι αν πει αηδίες. Πόσο μάλλον όταν στο παρελθόν έχεις καταδικάσει - απολύτως δικαιολογημένα - αντίστοιχους τραμπουκισμούς.
2. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Τι κερδίζουμε με τις καταλήψεις; Τίποτα! Ούτε την Γιαννάκου, ούτε τον Βενιλερη, ούτε τον Καραμανλή ούτε τον Παπανδρέου τους νοιάζει αν τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά. Αυτοί τα πτυχία τους τα έχουν πάρει, χώρια που τα λεφτά τους επίσης τα παίρνουν. Οι καθηγητές βρίσκκουν και την ευκαιρία τους να κάτσουν ενώ πληρώνονται.
Θέλουμε πραγματικό αγώνα, που να έχει νόημα και αντίκτυπο; Ας βγούμε στους δρόμους! Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ! Να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, να κλείσουν οι είσοδοι υπουργείων, να παραλήσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας!
Τότε θα αρχίσει να τους νοιάζει...Όταν θα δουν το κέντρο της Αθήνας να κλείνει, τα καταστήματα να μην έχουν κερδη, τα κεφάλια τους να μην έχουν ησυχία...
Αλλά τα Πανεπιστήμια ας μείνουν ανοιχτά για όποιον θέλει να δώσει, θέλει να πάει να πάρει βεβαίωση σπουδών ή δεν ξέρω γω τι άλλο...
Έχουμε τα κότσια να κάνουμε κάτι τέτοιο; Ή μας βολεύει η "καθιστική" κινητοποίση που παρέχει μια κατάληψη (πόσο μάλλον με το περήφανο πανεπιστημιακό άσυλο σε εφαρμογή), όπου κλείνουμε το κτίριο και καθόμαστε ή διοργανώνουμε αθλοπαιδίες και προβολή ταινιών;
Ο αγώνας θέλει κούραση και ξενύχτι στους δρόμους. Μην πηγαίνετε μακριά...Δείτε τι έγινε στην Γαλλία...
- sagwnias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τους νοιαζει διοτι ολα αυτα (215 νομιζω) τα πανεπιστημια που ειναι κλειστα,ειναι διοτι καποιοι ψηφισαν κατα του νομου της ΝΔ.Επομενως θα ψηφισουν και κατα της ΝΔ και στις επομενες εκλογες..πραγμα που τους νοιαζει,οποτε η καταληψη ειναι μια μορφη πιεσης και αυτη..Αλλα η πιο μεγαλη πιεση θα γινει με τις πορειες κλπ κλπ οπως ειπες..
Re: ...
Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως δε θα τολμούσα ποτέ να κατεβάσω πλαίσιο που να είναι κατά της κατάληψης μετά από αυτό που είδα να παθαίνει η ΔΑΠ από τους γενναίους αριστερούς... Δεν νομίζω ότι θα χαρίζονταν σε μένα... Ειλικρινά σαν θέαμα ήταν απάνθρωπο, άλλοι γιαουρτωμένοι κι άλλοι να ζητωκραυγάζουν! Και δεν μπορώ να δικολογήσω τους συμφοιτητές μου με το "ψυχολογία του όχλου", ο καθένας προσωπικά έχει ευθύνη για τις πράξεις του, ε δεν είναι τόσο αδύναμοι και άβουλοι χαρακτήρες νομίζω ώστε να επηρρεάζονται τόσο εύκολα!*estrngd wrote:όποιος θέλει σαφώς μπορεί και να κατεβάσει πλαίσιο που απλά να λέει...
όχι κατάληψη (πλαίσιο Γιώργου, πλαίσιο Μαρίας κλπ).
- Spy
- Kilobyte level
Σημερα πηγα στην Γ.Σ, αν και δεν ηθελα εξ'αρχης να παω οπως δηλωσα παραπανω. Ηταν η 1η φορα που πηγα σε Γ.Σ. και εμεινα "ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ".
Καταλαβα οτι δεν χρειαζεται να παω στο γηπεδο πλεον για να εκτονωνομαι, αφου
-Μπορω να φωναζω συνθηματα και να βριζω τον "αντιπαλο*"
-Μπορω αντι να πεταω κερματα (μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι) να πεταω Γιαουρτια (ετσι για να κανουμε αντιπερισπασμο στις Αποδειξεις του Ευαγγελατου)
-Μπορω να μην αγορασω το βιβλιο του κ. Ζαμπουνη με το σαβουαρ βιβρ, διοτι εμαθα πως να φερομαι σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ (αφου το ειδα στην πραξη)
-Πλεον γνωριζω οτι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ** ειναι οτι οταν μιλαει ο αλλος μπορω να ΤΟΝ ΜΟΥΤΖΩΝΩ
-Εμαθα οτι η καταληψη ειναι της ΜΟΔΑΣ αρα ειναι must για τον καθενα μας (διοτι βαριεμαι να διαβασω και λεω να παω για ΜΠΑΝΙΟ και το βραδυ στο ΠΑΡΤΥ της καταληψης)
Λεξιλογιο
*αντιπαλο=Συμφοιτητης μου, το ατομο με το οποιο θα συνεργαζομαι για το καλυτερο μελλον....
** ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ= Για καποιους (μπλεχμενους στα μπουτια τους) πες το και Αναρχια!
Καταλαβα οτι δεν χρειαζεται να παω στο γηπεδο πλεον για να εκτονωνομαι, αφου
-Μπορω να φωναζω συνθηματα και να βριζω τον "αντιπαλο*"
-Μπορω αντι να πεταω κερματα (μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι) να πεταω Γιαουρτια (ετσι για να κανουμε αντιπερισπασμο στις Αποδειξεις του Ευαγγελατου)
-Μπορω να μην αγορασω το βιβλιο του κ. Ζαμπουνη με το σαβουαρ βιβρ, διοτι εμαθα πως να φερομαι σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ (αφου το ειδα στην πραξη)
-Πλεον γνωριζω οτι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ** ειναι οτι οταν μιλαει ο αλλος μπορω να ΤΟΝ ΜΟΥΤΖΩΝΩ
-Εμαθα οτι η καταληψη ειναι της ΜΟΔΑΣ αρα ειναι must για τον καθενα μας (διοτι βαριεμαι να διαβασω και λεω να παω για ΜΠΑΝΙΟ και το βραδυ στο ΠΑΡΤΥ της καταληψης)
Λεξιλογιο
*αντιπαλο=Συμφοιτητης μου, το ατομο με το οποιο θα συνεργαζομαι για το καλυτερο μελλον....
** ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ= Για καποιους (μπλεχμενους στα μπουτια τους) πες το και Αναρχια!
- AnINffected
- Gbyte level
Προσωπικά διαφωνώ ιδιαίτερα πρώτον με το κομμάτι περι συγραμμάτων.Καλύτερη λύση νομίζω πως θα ήταν να αγοράζουν οι ίδιοι οι φοιτητές τα βιβλία που προτιμούν με χρήματα που θα τους δίνει το Πανεπιστήμιο, στη μορφή ενός κουπονιού.sagwnias wrote:Οσοι ειναι κατα της καταληψης,μπορουν να μας πουν αν συμφωνουν με το νομο αυτο;Καταλαβαινω οτι αρκετοι ειναι στο πτυχιο και δεν θελουν να χαθει η εξεταστικη,αλλα πριν την εναρξη της ΓΣ ειπαν την αποφαση της συγκλιτου οτι εχουν γινει αρκετα μα8ηματα,οποτε δεν υπαρχει ενδεχομενο να χαθει η εξεταστικη..Ποιο συγκεκριμενα,24 το υποστηριξαν αυτο,και μολις 1 λευκο,αν δεν κανω λαθος..Οποτε ποιον αλλο ενδιασμο ειχατε να μη ψηφισετε υπερ;Δεν πιστευω να υπαρχει εστω και ενας φοιτητης που να ειναι υπερ του νομου..Αν υπαρχει να μου το πει να ξερω και γω που βρισκομαι..Εκτος αν οσοι ειναι στο τελευταιο ετος δεν τους αφορα το θεμα διοτι τελειωνουν τη σχολη(ελπιζω πως οχι)..
Δεύτερον θεωρώ ότι το μέτρο του περιορισμού της διάρκειας φοίτησης θα έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο σε όσους είναι οικονομικά εύρωστοι ή φοιτούν εκτός της πατρικής εστίας και δεν είναι οικονομικά ασθενείς (και εννοείται πως δε συντρέχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα).
Τρίτον, με ανησυχεί η διαίρεση των εργαστηρίων σε ομάδες των 15-μου φαίνονται πολύ μικρές!Μήπως είμαι ψείρας;

Τέταρτον, είμαι εντελώς αντίθετος στην απαγόρευση της μεταφοράς μαθημάτων, εαν ισχύσει.Δε ξέρω όμως κατα πόσο αυτό είναι σχετικό με το παρόν θέμα.
Για το ζήτημα των μη-δημοσίων ιδρυμάτων δυστυχώς φέρω πλήρη άγνοια (ακόμα!

Είμαι κατά της κατάληψης διότι πιστεύω (όπως είπε στο παραπάνω ποστ ο makisb), οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δείξει κάποιος την αντίθεση του και να διεκδικήσει πράγματα και καταστάσεις.Το ίδιο μήνυμα και ακόμη δυνατότερο θα μπορούσε να περάσει κάποιος χωρίς να διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία και χωρίς να αποδιοργανωθούν φοιτητές, καθηγητές και Πανεπιστήμιο.
Κατα τ'άλλα το νομοσχέδιο δεν το κρίνω ως κακό, τουλάχιστον για εμάς τους φοιτητές.Είμαι της άποψης οτι δε πρέπει να καταργηθεί, απλά να αλλάξουν αυτά τα σημεία.
Παρ'όλα αυτά δε παρευρέθηκα στη Γ.Σ. για πρακτικούς και προσωπικούς λόγους.
Προφανώς όμως είναι ικανό, και αν ήμασταν και εμείς στη θέση τους ίσως θα καταλαβαίναμε το γιατί.Δε μπορείς να φανταστείς τον εξευτελισμό, ή ακόμη και τον κίνδυνο για τη σωματική σου ακεραιότητα (Αυτό που λέω δεν είναι καθόλου υπερβολή-σκεφτείτε με τι δύναμη εκτοξεύονται τα κουτάκια, τα τρόφιμα κτλ για να φτάσουν ώς την άλλη άκρη της αίθουσας.Μπορεί να μην ήμουν εκεί, αλλά το φαντάζομαι);Εσύ δε θα έφευγες υπο αυτές τις συνθήκες;default_user wrote:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟς ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΟΣ!!!!ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΟΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΟΣΜΟ!!ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΓΡΑΦΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!
Γι'αυτό το λόγο...
...είναι μέγιστης σημασίας και ο τρόπος με τον οποίο κρίνεις.Μη το παραβλέπεις αυτό.default_user wrote:3.Πιστεύω οτι έχω το δικαίωμα να κρίνω όσους με εκπροσωπούν , γιατί επέλεξαν να εκτεθούν και άρα να κριθούν.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- tZoLe
- Venus Former Team Member
Παρακολούθησα κι εγώ αυτές τις μέρες τη συζήτηση και έχω καποιές παρατηρήσεις...
1)Θεωρώ ότι το να διαμαρτύρονται 60 άτομα για την κατάληψη που αποφασίζει μαζικά ένας φοιτητικός σύλλογος, και να απαιτούν να αρθεί η απόφαση του, είναι απλά γελοίο και ταυτόχρονα,όμως, δημοκρατικό δικαίωμα. Δε πιστεύω ότι όλοι οι ψηφίσαντες υπερ της κατάληψης είναι κομματικά όργανα, ούτε ότι βιάζονται να πάνε διακοπές!!!
2)Σε ότι αφορά το κλειστό εστιατόριο της σχολής, στο οποίο αναφερθηκε κάποιος, εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το ότι θα πληρώνω από εδώ και στο εξής για να αγοράζω τα συγγράμματα μου, ιδίως όταν πρόκειται για μπούρδες τύπου Λυπιτάκη...
3) Σχετικά με τη χθεσινή συνέλευση. 'Οπως είχε πει και κάποιος Βολταίρος "μπορεί να διαφωνώ με τα όσα λες, αλλά θα δώσω ακόμα και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να τα λες..."(κάτι τέτοιο είπε νομίζω). Μπορεί λοιπόν η ΔΑΠ να υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο επειδή το προτείνει ο πολιτικός φορέας της, αγνοώντας το γεγονός ότι είναι προϊον μη διαλόγου και περιέχει διατάξεις που θίγουν τα συμφέροντα εκείνων που υποτίθεται εκπροσωπεί η ΔΑΠ,δηλαδή των φοιτητών, αλλά οι ρίψεις οποιουδίποτε τύπου αντικειμένου ειναι δείγμα ανεπάρκειας πολιτικής παιδείας και φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά μια παράκληση, επειδη φαίνονται τα άσχημα πάντα ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι...
4) Τέλος, πιστεύω πως οι καταλήψεις δεν είναι πλέον αποτελεσματικό μέσο προάσπισης των φοιτητικών αιτημάτων και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ο κόσμος συνήθισε να ακούει για σχολές υπό κατάληψη...δυστυχώς. Περιμένω από τους αθλητές των ρίψεων και όχι μόνο αυτούς, δυναμικότερες και ουσιαστικότερες κινητοποιήσεις...
Συγγνώμη για το μέγεθος του post...
1)Θεωρώ ότι το να διαμαρτύρονται 60 άτομα για την κατάληψη που αποφασίζει μαζικά ένας φοιτητικός σύλλογος, και να απαιτούν να αρθεί η απόφαση του, είναι απλά γελοίο και ταυτόχρονα,όμως, δημοκρατικό δικαίωμα. Δε πιστεύω ότι όλοι οι ψηφίσαντες υπερ της κατάληψης είναι κομματικά όργανα, ούτε ότι βιάζονται να πάνε διακοπές!!!
2)Σε ότι αφορά το κλειστό εστιατόριο της σχολής, στο οποίο αναφερθηκε κάποιος, εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το ότι θα πληρώνω από εδώ και στο εξής για να αγοράζω τα συγγράμματα μου, ιδίως όταν πρόκειται για μπούρδες τύπου Λυπιτάκη...
3) Σχετικά με τη χθεσινή συνέλευση. 'Οπως είχε πει και κάποιος Βολταίρος "μπορεί να διαφωνώ με τα όσα λες, αλλά θα δώσω ακόμα και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να τα λες..."(κάτι τέτοιο είπε νομίζω). Μπορεί λοιπόν η ΔΑΠ να υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο επειδή το προτείνει ο πολιτικός φορέας της, αγνοώντας το γεγονός ότι είναι προϊον μη διαλόγου και περιέχει διατάξεις που θίγουν τα συμφέροντα εκείνων που υποτίθεται εκπροσωπεί η ΔΑΠ,δηλαδή των φοιτητών, αλλά οι ρίψεις οποιουδίποτε τύπου αντικειμένου ειναι δείγμα ανεπάρκειας πολιτικής παιδείας και φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά μια παράκληση, επειδη φαίνονται τα άσχημα πάντα ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι...
4) Τέλος, πιστεύω πως οι καταλήψεις δεν είναι πλέον αποτελεσματικό μέσο προάσπισης των φοιτητικών αιτημάτων και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ο κόσμος συνήθισε να ακούει για σχολές υπό κατάληψη...δυστυχώς. Περιμένω από τους αθλητές των ρίψεων και όχι μόνο αυτούς, δυναμικότερες και ουσιαστικότερες κινητοποιήσεις...
Συγγνώμη για το μέγεθος του post...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Το εστιατόριο είναι ανοιχτά κανονικά κατά την κατάληψη.tZoLe wrote: 2)Σε ότι αφορά το κλειστό εστιατόριο της σχολής, στο οποίο αναφερθηκε κάποιος, εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το ότι θα πληρώνω από εδώ και στο εξής για να αγοράζω τα συγγράμματα μου, ιδίως όταν πρόκειται για μπούρδες τύπου Λυπιτάκη...
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
- FadeToBlack
- bit level
1) Εγώ είμαι κατά της κατάληψης μόνο και μόνο για τους λόγους που ανέφερε ο makisbsagwnias wrote:Οσοι ειναι κατα της καταληψης,μπορουν να μας πουν αν συμφωνουν με το νομο αυτο;Καταλαβαινω οτι αρκετοι ειναι στο πτυχιο και δεν θελουν να χαθει η εξεταστικη,αλλα πριν την εναρξη της ΓΣ ειπαν την αποφαση της συγκλιτου οτι εχουν γινει αρκετα μα8ηματα,οποτε δεν υπαρχει ενδεχομενο να χαθει η εξεταστικη..Ποιο συγκεκριμενα,24 το υποστηριξαν αυτο,και μολις 1 λευκο,αν δεν κανω λαθος..Οποτε ποιον αλλο ενδιασμο ειχατε να μη ψηφισετε υπερ;Δεν πιστευω να υπαρχει εστω και ενας φοιτητης που να ειναι υπερ του νομου..Αν υπαρχει να μου το πει να ξερω και γω που βρισκομαι..Εκτος αν οσοι ειναι στο τελευταιο ετος δεν τους αφορα το θεμα διοτι τελειωνουν τη σχολη(ελπιζω πως οχι)..
Πρεπει να πω πως θετω το ερωτημα αυτο για να μην κατσω να διαβασω 35 σελιδες..
ΑΑΑ!Δεν ανηκω σε καποια παραταξη..
2) Ας μην μπερδεύουμε το ποιοι είναι κατά του νόμου και ποιοι κατά της κατάληψης μπορείς κάλλιστα να είσαι και τα δύο
3) Το αν θα χαθεί η εξεταστική δε μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα, εγώ έχω χάσει ακόμα και εξάμηνο στο παρελθόν και σε διαβεβαιώνω πως είναι πολύ δυσάρεστο να δίνεις διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο. Αν δε μπω στην αίθουσα να δώσω το πρώτο μου μάθημα μέσα στον Ιούνιο εμένα δε με διαβεβαιώνει κανείς ότι δε χάνουμε την εξεταστική και ας λένε οι υπόλοιποι ότι θέλουν
Υ.Γ makisb +++
Το "δε χάνεται η εξεταστική", αν έχω καταλάβει καλά, σημαίνει πως θα γίνει είτε τώρα (Ιούνιο-Ιούλιο) είτε Σεπτέμβρη διπλή.Δε σημαίνει ότι θα γίνει Ιούνιο - Ιούλιο.FadeToBlack wrote:Αν δε μπω στην αίθουσα να δώσω το πρώτο μου μάθημα μέσα στον Ιούνιο εμένα δε με διαβεβαιώνει κανείς ότι δε χάνουμε την εξεταστική και ας λένε οι υπόλοιποι ότι θέλουν
Αυτό σημαίνει. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να χαθεί και να πάει μονή τον Σεπτέμβρη. Εκεί είναι τα δύσκολα και δυστυχώς το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει. Αυριο τα σπουδαία...alexo wrote: Το "δε χάνεται η εξεταστική", αν έχω καταλάβει καλά, σημαίνει πως θα γίνει είτε τώρα (Ιούνιο-Ιούλιο) είτε Σεπτέμβρη διπλή.Δε σημαίνει ότι θα γίνει Ιούνιο - Ιούλιο.
-
- Gbyte level
άσε τους άλλους να το κρίνουν αυτό (δεν εννοώ κάτι προσωπικό)default_user wrote:1.Δεν είμαι αστείος , αλλά άμεσος.
θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας ξεχωριστά δεν σκέφτεται ηλίθια, αλλά ο συλλογικός τρόπος είναι απλά ηλίθιος (η σκέψη της μάζας)default_user wrote: 2.Δεν έχω την δίαθεση να εκπροσωπήσω τους συμφοιτητές μου , γιατί ο τρόπος που σκέφτονται στην πλειοψηφεία τους είναι ηλίθιος!(προσωπική άποψη)
μπορείς να τους κρίνεις (και μάλιστα είναι υποχρέωση σου από τη στιγμή που εκπροσωπούν άλλους), αλλά πριν τους κρίνεις θα πρέπει να έχεις καταλάβει έστω και λίγο τι σημαίνει να είσαι στη θέση τους και τι αντιμετωπίζουν.default_user wrote: 3.Πιστεύω οτι έχω το δικαίωμα να κρίνω όσους με εκπροσωπούν , γιατί επέλεξαν να εκτεθούν και άρα να κριθούν.
έχω την εντύπωση ότι αν και δεν απαντάς σε υποθετικές ερωτήσεις, κάνεις υποθέσεις του τύπου "Τι θα ψήφιζε ο κόσμος αν είχαν μείνει τα παιδιά της ΔΑΠ"default_user wrote: 4.Δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις του στυλ , "αν αντί για γιαύρτια μου ρίχνανε ξύλο" τι θα έκανα!!
Προφανώς και θα έπρεπε να πει αυτά που της προστάζει το κέντρο ελέγχου!!! όπως κάνουν και οι υπόλοιποι. γιατί γίνονται απεργίες και καταλήψεις τώρα? για ένα νόμο που ΊΣΩΣ έχει προβλήματα. και ποιος έχει παρουσιάσει αυτά τα προβλήματα? η αντιπολίτευση..... και πότε έχουμε εκλογές? (και ποιος τα έκανε λίγο μούσκεμα με τις υπερνομαρχίες? για να μην ξεχνιόμαστε).default_user wrote: 5.Σκέφτηκες ποτέ γιατί ίσως να άξιζε να φάει η ΔΑΠ γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά?Μήπως το να απέχει είναι η ευκολη λύση ?Μήπως με την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση θα έπρεπε να βγει και να λέει πράγματα που δεν θα ήταν ευχάριστα στους φοιτητές?
Τώρα αν άξιζε κάποιος να κάτσει να τρώει γιαούρτια για να πει μια άποψη που έβλεπε από το κοινό ότι δεν ήθελε να ακούσει... Επίσης εκεί μίλησε και η πείρα των παιδιών. Ξέρεις πόσες φορες έχουν σηκωθεί οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους για να μιλήσουν και έχουν καταλήξει σε ξύλο (και αρκετές φορές ήταν από την πλευρά που έδιναν το ξύλο). και τότε τα πράγματα δεν ξεκίναγαν απευθείας με γιαούρτια... οπότε ήξεραν τι να περιμένουν
(δεν εννοώ ότι τα ίδια τα παιδιά που μίλησαν έχουν ρίξει ξύλο, αλλά το σύνολο της "παράταξης" -και μη μου πείτε ότι αυτά δεν έχουν συμβεί γιατί το έχω δει)
Και τι σημαίνει αυτό? (εδώ εσύ δεν κάνεις υποθετική ερώτηση που αρνείσαι όμως να απαντήσεις). Έχεις αναρωτηθεί γιατί η ΑΣΟΕΕ είναι από τις λίγες σχολές που πρώτο κόμμα βγαίνει η ΠΑΣΠ? (μη μου πειτε πάλι περι παρατάξεων... προτιμώ τα γιούρτια παρά αυτές τις καραμέλες...)default_user wrote: 6.Νομίζεις οτι οι Δαπίτες δεν ήξεραν οτι θα έπαιρναν πολλές ψήφους όχι μόνο από τους Δαπίτες αλλά και από τους φοιτητές που δεν ήθελαν κατάληψη?
έχεις δίκιο... τα παιδιά (γιατί 20[+-2] χρονών παιδιά είναι) έπρεπε να κάτσουν εκεί, να γίνουν ρεζίλι, να φάνε το γιαουρτάκι, το αβγό τους, να έχουν κάποιες μελανιές μπροστά από ένα όχλο που έψαχνε κάποιους για να εκτονωθεί... Εκπρόσωποι είναι, όχι ηλίθιοιdefault_user wrote: 7.Ήξεραν όμως ότι δεν επρόκειτο να περάσει σε καμία περίπτωση το πλαίσιο τους γιαυτό και καλύφτηκαν πίσω από μερικά γιαούρτια ή και μερικές μελανιές ,αν θες.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟς ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΟΣ!!!!ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΟΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΟΣΜΟ!!ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΓΡΑΦΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!
εδώ και πολλά νούμερα...default_user wrote: 8.νομίζω ότι χάσαμε την ουσία...
lol... το όλο θέμα της Γενικής Συνέλευσης έχει καλές προθέσεις αλλά η υλοποίηση έχει γίνει χειρότερη και από τα Windows Vista....default_user wrote: οκ έκρινα την ΔΑΠ γιατί μου φάνηκε οτι η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη,,,,αλλά
η ουσία είναι οτι δεν υπήρχε πλαίσιο σήμερα κατά της κατάληψης!και έτσι όλοι ψήφισαν υπέρ και κανείς κατά!Προσωπικά μετανοιώνω που δεν σηκώθηκα και να πω το δικό μου πλαίσιο κατά!Πιστεύω θα με ψήφιζαν κάποιοι.Θεωρώ την γενική συνέλευση άκυρη.
όσο για το ότι οι πολιτικοί μας είναι γάτες..... τι να πω? Πολυζογόπουλος (δεν ξέρω πως γράφεται)? Λιάπης? Πολύδωρας? κάποιοι από τους εκπροσώπους τύπου των 2 μεγάλων κομμάτων (δε θυμάμαι τα ονόματά τους)...
- sagwnias
- Gbyte level
Αυτο σημαινει απ οσα καταλαβα χτες.. Αλλα απο τη στιγμη που οι καθηγητες ειπαν οτι ΔΕΝ χανεται,τοτε πιστευω πως δεν θα χαθει...γιατι τοτε θα δεις γιαουρτωμαMaverick wrote:Αυτό σημαίνει. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να χαθεί και να πάει μονή τον Σεπτέμβρη. Εκεί είναι τα δύσκολα και δυστυχώς το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει. Αυριο τα σπουδαία...alexo wrote: Το "δε χάνεται η εξεταστική", αν έχω καταλάβει καλά, σημαίνει πως θα γίνει είτε τώρα (Ιούνιο-Ιούλιο) είτε Σεπτέμβρη διπλή.Δε σημαίνει ότι θα γίνει Ιούνιο - Ιούλιο.

sagwnias wrote: Αλλα απο τη στιγμη που οι καθηγητες ειπαν οτι ΔΕΝ χανεται,τοτε πιστευω πως δεν θα χαθει...γιατι τοτε θα δεις γιαουρτωμα![]()
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ

Απλώς μία διορθωση γιατί οι λέξεις παίζουν σημαντικό ρόλο αυτές τις στιγμές. Οι καθηγητές είπαν οτι δεν χάνεται το εξάμηνο όχι η εξεταστική

υγ. Υπάρχουν και άτομα που συμφωνουν με τις μεταρυθμίσεις. Μην λέμε ότι όσοι είναι εναντίον της κατάληψης είναι απλώς για να γλυτώσουν την εξεταστική. Προσωπικά συμφωνώ με το 90% των ρυθμίσεων και με μερικές αλλαγές με όλα.
Αν σε ενδιέφερε τόσο πολύ να αντιδρούσες εκείνη την στιγμή που έφευγαν τα γιαούρτια επίσης να ξέρεις ότι καμια φορά είναι δύσκολο να ελεγχθεί η μάζα και την ώρα που έφευγαν τα γιαούρτια αν η ΔΑΠ έμενε 5 λεπτά παραπάνω στα έδρανα οι ΔΑΠιτες απο πάνω δεν θα είχαν σε τίποτα να ορμήξουν σε αυτούς τους 7-8 που γιαούρτωναν. Αποτέλεσμα? Φαντάσου το και μόνος σου. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια γενική σύραξη στην ΑΣΟΕΕ αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος και έτσι θα βγούμε πάλι στα κανάλια.default_user wrote:1.Δεν είμαι αστείος , αλλά άμεσος.
2.Δεν έχω την δίαθεση να εκπροσωπήσω τους συμφοιτητές μου , γιατί ο τρόπος που σκέφτονται στην πλειοψηφεία τους είναι ηλίθιος!(προσωπική άποψη)
3.Πιστεύω οτι έχω το δικαίωμα να κρίνω όσους με εκπροσωπούν , γιατί επέλεξαν να εκτεθούν και άρα να κριθούν.
4.Δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις του στυλ , "αν αντί για γιαύρτια μου ρίχνανε ξύλο" τι θα έκανα!!
5.Σκέφτηκες ποτέ γιατί ίσως να άξιζε να φάει η ΔΑΠ γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά?Μήπως το να απέχει είναι η ευκολη λύση ?Μήπως με την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση θα έπρεπε να βγει και να λέει πράγματα που δεν θα ήταν ευχάριστα στους φοιτητές?
6.Νομίζεις οτι οι Δαπίτες δεν ήξεραν οτι θα έπαιρναν πολλές ψήφους όχι μόνο από τους Δαπίτες αλλά και από τους φοιτητές που δεν ήθελαν κατάληψη?
7.Ήξεραν όμως ότι δεν επρόκειτο να περάσει σε καμία περίπτωση το πλαίσιο τους γιαυτό και καλύφτηκαν πίσω από μερικά γιαούρτια ή και μερικές μελανιές ,αν θες.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟς ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΟΣ!!!!ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΟΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΟΣΜΟ!!ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΓΡΑΦΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!
8.νομίζω ότι χάσαμε την ουσία...
οκ έκρινα την ΔΑΠ γιατί μου φάνηκε οτι η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη,,,,αλλά
η ουσία είναι οτι δεν υπήρχε πλαίσιο σήμερα κατά της κατάληψης!και έτσι όλοι ψήφισαν υπέρ και κανείς κατά!Προσωπικά μετανοιώνω που δεν σηκώθηκα και να πω το δικό μου πλαίσιο κατά!Πιστεύω θα με ψήφιζαν κάποιοι.Θεωρώ την γενική συνέλευση άκυρη.
Άρχισε λοιπόν να σκέφτεσαι με μεγαλύτερο βάθος και άσε το μεγάλα λόγια κανείς δεν θα κάτσει να μιλήσει ενώ γιαουρτώνεται όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει το παράμικρό σε αυτούς τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 7-8
Ο τρόπος που διεξήχθει η χθεσινή συνεύλευση ήταν αντιδημοκρατικός και ακόμη χειρότερα κάποια άτομα δέχθηκαν απάνθρωπη αντιμετώπιση.
Συνεπώς οι αποφάσεις που βγήκαν από αυτό το μ*ου*δέλο(δε βρήκα πιο ταιριαστή λέξη!) δεν είναι άξιες σεβασμού από κανέναν νοήμων άνθρωπο.
Κάποια άτομα χρησιμοποίησαν τη βία και τον φόβο για να γίνει το δικό τους και να αποτρέψουν τους άλλους να πούν την άποψή τους.
Κάτι σαν τρομοκρατία δηλαδή.
Συνεπώς οι αποφάσεις που βγήκαν από αυτό το μ*ου*δέλο(δε βρήκα πιο ταιριαστή λέξη!) δεν είναι άξιες σεβασμού από κανέναν νοήμων άνθρωπο.
Κάποια άτομα χρησιμοποίησαν τη βία και τον φόβο για να γίνει το δικό τους και να αποτρέψουν τους άλλους να πούν την άποψή τους.
Κάτι σαν τρομοκρατία δηλαδή.
I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
- Fairy
- Gbyte level
Βασικά νομίζω πως χάνουμε την ουσία. Το πρόβλημά μας δεν είναι κομματικό. Είναι που δεν μπορούμε να πάρουμε συλλογικά μια απόφαση. Αντίθετα καθόμαστε και τσακωνόμαστε σαν νήπια που τραβολογάνε καραμέλες.
Επίσης, δεν νομίζω πως είναι σωστό να το καταλογίζουμε εύκολα στην "ελληνική νοοτροπία". Για πόσο θα κουβαλάμε στο σβέρκο επιτεύγματα και αμαρτίες εκατοντάδων γενεών; Πότε θα έρθει εκείνη η ευλογημένη γενιά που θα κάνει τη διαφορά; Είμαι παντελώς αφελής που ονειρεύομαι να είναι η δική μου;
Αλήθεια, μήπως ξέρουμε ποια μέρα περιμένουμε κάποια επίσημη συνέλευση καθηγητών, πχ. Σύγκλητο ή συνέλευση του συλλόγου καθηγητών;

Επίσης, δεν νομίζω πως είναι σωστό να το καταλογίζουμε εύκολα στην "ελληνική νοοτροπία". Για πόσο θα κουβαλάμε στο σβέρκο επιτεύγματα και αμαρτίες εκατοντάδων γενεών; Πότε θα έρθει εκείνη η ευλογημένη γενιά που θα κάνει τη διαφορά; Είμαι παντελώς αφελής που ονειρεύομαι να είναι η δική μου;
Αλήθεια, μήπως ξέρουμε ποια μέρα περιμένουμε κάποια επίσημη συνέλευση καθηγητών, πχ. Σύγκλητο ή συνέλευση του συλλόγου καθηγητών;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Proxenos
- Gbyte level
Ναι...Fairy wrote:Για πόσο θα κουβαλάμε στο σβέρκο επιτεύγματα και αμαρτίες εκατοντάδων γενεών; Πότε θα έρθει εκείνη η ευλογημένη γενιά που θα κάνει τη διαφορά; Είμαι παντελώς αφελής που ονειρεύομαι να είναι η δική μου;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Μα... αν δεν κάνω λάθος, με το να σου δίνει "κάρτα συγγραμμάτων" ή "κουπόνι συγγραμμάτων" ή με όποιο όνομα θες πες το, αυτό ακριβώς θέλει να περιορίσει. Έχοντας το δικαίωμα να πάρεις όποιο βιβλίο θες εσύ επί του θέματος δεν είσαι αναγκασμένος να πάρεις το βιβλίο του Λυπιτάκη!Σε ότι αφορά το κλειστό εστιατόριο της σχολής, στο οποίο αναφερθηκε κάποιος, εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το ότι θα πληρώνω από εδώ και στο εξής για να αγοράζω τα συγγράμματα μου, ιδίως όταν πρόκειται για μπούρδες τύπου Λυπιτάκη...
Εκτός βέβαια αν εσύ θεωρείς λάθος και την ίδια την ύπαρξη του μαθήματος, οπότε πάμε σε άλλο θέμα.
Αν μου απαντήσεις τώρα "μα αφού ο Λυπιτάκης θα βάλει από το εγκυκλοπαιδικό του βιβλίο θέμα", έχε υπ' όψιν ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και γι' αυτό (οι καθηγητές θα ελέγχονται επιτέλους από κάποιον για να μην κάνει ο καθείς ότι θέλει...)
Πρέπει να πω ότι συμφωνώ με το συνάδελφο που λέει ότι είναι θετικός απέναντι στο 90% των προτάσεων του νόμου. Πράγματι αν κάνουν μερικοί τον κόπο να το διαβάσουν θα δουν ότι πολλά (αν όχι όλα) από αυτά που μας λένε διάφορες "αριστερές" παρατάξεις είναι παραμύθια της Χαλιμάς... (όπως φυσικά και πολλά που μας λέει η ΔΑΠ - διαβάστε το νομοσχέδιο και μην ακούτε αυτά που λέει ο ένας και ο άλλος).
Και πράγματι η κατάληψη δεν ενδιαφέρει ούτε τον Καραμανλή ούτε τη Μαριέττα. Όσοι πραγματικά διαφωνούν με το νομοσχέδιο είναι καλύτερο γι' αυτούς να βγουν στο δρόμο. Έτσι αντιδρούν χωρίς να ενοχλούν συναδέλφους τους (αφού μπορεί να γίνει κι έτσι, γιατί να γίνεται με τρόπο που ενοχλεί πολλούς από τη σχολή μας;)
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
-
- Gbyte level
που μπορούμε να το διαβάσουμε??? αφού δεν έχει ανακοινωθεί ακομά???Dog oF wAr wrote:Μα... αν δεν κάνω λάθος, με το να σου δίνει "κάρτα συγγραμμάτων" ή "κουπόνι συγγραμμάτων" ή με όποιο όνομα θες πες το, αυτό ακριβώς θέλει να περιορίσει. Έχοντας το δικαίωμα να πάρεις όποιο βιβλίο θες εσύ επί του θέματος δεν είσαι αναγκασμένος να πάρεις το βιβλίο του Λυπιτάκη!Σε ότι αφορά το κλειστό εστιατόριο της σχολής, στο οποίο αναφερθηκε κάποιος, εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το ότι θα πληρώνω από εδώ και στο εξής για να αγοράζω τα συγγράμματα μου, ιδίως όταν πρόκειται για μπούρδες τύπου Λυπιτάκη...
Εκτός βέβαια αν εσύ θεωρείς λάθος και την ίδια την ύπαρξη του μαθήματος, οπότε πάμε σε άλλο θέμα.
Αν μου απαντήσεις τώρα "μα αφού ο Λυπιτάκης θα βάλει από το εγκυκλοπαιδικό του βιβλίο θέμα", έχε υπ' όψιν ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και γι' αυτό (οι καθηγητές θα ελέγχονται επιτέλους από κάποιον για να μην κάνει ο καθείς ότι θέλει...)
Πρέπει να πω ότι συμφωνώ με το συνάδελφο που λέει ότι είναι θετικός απέναντι στο 90% των προτάσεων του νόμου. Πράγματι αν κάνουν μερικοί τον κόπο να το διαβάσουν θα δουν ότι πολλά (αν όχι όλα) από αυτά που μας λένε διάφορες "αριστερές" παρατάξεις είναι παραμύθια της Χαλιμάς... (όπως φυσικά και πολλά που μας λέει η ΔΑΠ - διαβάστε το νομοσχέδιο και μην ακούτε αυτά που λέει ο ένας και ο άλλος).
Και πράγματι η κατάληψη δεν ενδιαφέρει ούτε τον Καραμανλή ούτε τη Μαριέττα. Όσοι πραγματικά διαφωνούν με το νομοσχέδιο είναι καλύτερο γι' αυτούς να βγουν στο δρόμο. Έτσι αντιδρούν χωρίς να ενοχλούν συναδέλφους τους (αφού μπορεί να γίνει κι έτσι, γιατί να γίνεται με τρόπο που ενοχλεί πολλούς από τη σχολή μας;)
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Για να είμαστε ακριβείς γιαούρτι και ξύλο έφαγαν και οι ΠΚΣίτες αλλά σαν καλοί "μπολσεβίκοι" συνέχισαν την "ταξική πάλη". Μπορώ μάλιστα να πώ ότι δέχτηκαν ποιό "οξεία" κριτική από τους ΔΑΠίτες όπως για παράδειγα με τα εξής: "ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ", "ΚΝΙΤΕΣ - ΔΑΠΙΤΕΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ", "ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ" και πολλά άλλα.
Last edited by PASCAL on Tue Jun 06, 2006 12:45 pm, edited 1 time in total.