Το 2006 ( αν θυμάμαι καλά τον χρόνο ) λόγω των καταλήψεων και πορειών δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Γιαννάκου.nachos wrote: Τι έχουν πετύχει ιστορικά οι καταλήψεις; Αν μπορείς please, χωρίς γενικεύσεις, συγκεκριμένα παραδείγματα με ημερομηνιά/αιτία κατάληψης και αποτέλεσμα αυτής.
Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Re: Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- nachos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Με την περίφημη λίστα συγγραμμάτων φυσικά η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε και που αν εφαρμοζόταν θα καταργούνταν το δωρεάν σύγγραμμα. Χμμμja_the_invincible wrote:Το 2006 ( αν θυμάμαι καλά τον χρόνο ) λόγω των καταλήψεων και πορειών δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Γιαννάκου.nachos wrote: Τι έχουν πετύχει ιστορικά οι καταλήψεις; Αν μπορείς please, χωρίς γενικεύσεις, συγκεκριμένα παραδείγματα με ημερομηνιά/αιτία κατάληψης και αποτέλεσμα αυτής.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Λοιπον μολις εμαθα απο εγκυρη πηγη οτι:
1) Η Σχολη ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ και εχει αρχισει και παλι σιγα σιγα να λειτουργει διοικητικα αλλα οχι ακαδημαικα ακομα. Αυτο σημαινει οτι η Γραμματεια λειτουργει και παλι κανονικα, αλλα για να αρχισει η εξεταστικη (αν φυσικα αρχισει), καθως και το καινουριο εξαμηνο θα βγει νεωτερη ανακοινωση.
2) Απο την πλευρα του ο φοιτητικος συλλογος (λεω τη λεξη και γελαω - μονο συλλογο δεν εχουμε) θα πραγματοποιησει συνελευση για το αν θα ξαναγινει καταληψη. Η συνελευση αυτη ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 29/09, αλλα καποια αλλη μερα την αλλη εβδομαδα.
Τελος, προτεινω να αρχισουμε να πηγαινουμε στη σχολη κανονικα (να δουμε ποτε θα αρχισουμε τις εγγραφες για τα εξαμηνα, ποτε θα παρουμε το καινουριο ηλεκτρονικο πασο, κτλ) ωστε να αρχισουμε ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ να επαναλειτουργουμε και παλι τη σχολη.
Αυτα τα ολιγα. Παρακαλω διορθωστε, αντικρουστε ή προσθέστε κάτι σε αυτά που είπα.
1) Η Σχολη ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ και εχει αρχισει και παλι σιγα σιγα να λειτουργει διοικητικα αλλα οχι ακαδημαικα ακομα. Αυτο σημαινει οτι η Γραμματεια λειτουργει και παλι κανονικα, αλλα για να αρχισει η εξεταστικη (αν φυσικα αρχισει), καθως και το καινουριο εξαμηνο θα βγει νεωτερη ανακοινωση.
2) Απο την πλευρα του ο φοιτητικος συλλογος (λεω τη λεξη και γελαω - μονο συλλογο δεν εχουμε) θα πραγματοποιησει συνελευση για το αν θα ξαναγινει καταληψη. Η συνελευση αυτη ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 29/09, αλλα καποια αλλη μερα την αλλη εβδομαδα.
Τελος, προτεινω να αρχισουμε να πηγαινουμε στη σχολη κανονικα (να δουμε ποτε θα αρχισουμε τις εγγραφες για τα εξαμηνα, ποτε θα παρουμε το καινουριο ηλεκτρονικο πασο, κτλ) ωστε να αρχισουμε ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ να επαναλειτουργουμε και παλι τη σχολη.
Αυτα τα ολιγα. Παρακαλω διορθωστε, αντικρουστε ή προσθέστε κάτι σε αυτά που είπα.
κοιτωντας καθαρα στα τελευταια χρονια , εγω δεν θεωρω τις καταληψεις επι γιαννακου η επι αρσενη αποτυχημενες
η πηγη σου angelcyke ειπε ενα προφανες πραγμα που το ξερουν ολοι και ενα λαθος
δεν ειναι τοσο εγκυρη οσο νομιζεις
η πηγη σου angelcyke ειπε ενα προφανες πραγμα που το ξερουν ολοι και ενα λαθος
δεν ειναι τοσο εγκυρη οσο νομιζεις
το Πρωτο το ειδα οτι το εβγαλε και ανακοινωση το site της AUEB. Οσο για το δευτερο το εμαθα μεσα ατομο της Πασπ, οποτε υποθετω (και μου ειπαν κιολας, δεν στο κρυβω) οτι θα παλεψουν σιγουρα για (επανα)καταληψη. Εσυ πως τα βλεπεις τα πραγματα?
- nachos
- Gbyte level
Υπό ποια φουτουριστική έννοια; Όχι τπτ άλλο, να ξέρω δηλαδή αν τα 9 μαθήματα που θυμάμαι ότι εξετάστηκα ήταν παραίσθηση, και στην πραγματικότητα έδωσα 4 με το σύστημα των δεσμών.chriskin wrote:κοιτωντας καθαρα στα τελευταια χρονια , εγω δεν θεωρω τις καταληψεις επι γιαννακου η επι αρσενη αποτυχημενες
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Κοιτα το ατομο αυτο μου ειπε οτι αυριο δεν υπαρχει συνελευση. Η ιδια η ΠΑΣΠ δηλαδη δεν θα κανει αυριο συνελευση. Τωρα αν μου το ειπε επειδη ξερει οτι ειμαι κατα της καταληψης και δεν θελει να παραστω, τοτε τι να πω? Εισαι σιγουρος οτι αυριο η συνελευση ειναι active? Να κατεβω σιγουρα δηλαδη?
AngelCyke wrote:το Πρωτο το ειδα οτι το εβγαλε και ανακοινωση το site της AUEB. Οσο για το δευτερο το εμαθα μεσα ατομο της Πασπ, οποτε υποθετω (και μου ειπαν κιολας, δεν στο κρυβω) οτι θα παλεψουν σιγουρα για (επανα)καταληψη. Εσυ πως τα βλεπεις τα πραγματα?
οπως προεβλεψα δηλαδη και στο αλλο thread που εβγαλες την ιδια ανακοινωση.
η πασπ δεν φαινεται να ενδιαφερεται να συμμετεχει για να μην χασει υποστηρικτες σε περιπτωση που κρατησει πολυ η καταληψη . ηδη τα περισσοτερα μελη της ομαδας αντικαταληψης ειναι παλιοι ψηφοφοροι της πασπ
για το πως τα βλεπω εγω δεν ξερω τι εννοεις - εγω θα προτιμουσα να συνεχιστει η καταληψη. αμα η πλειοψηφια δεν θελει προφανως θα σταματησει . δεν ειμαι προφητης ομως για να ξερω ακομα
AngelCyke wrote:Κοιτα το ατομο αυτο μου ειπε οτι αυριο δεν υπαρχει συνελευση. Η ιδια η ΠΑΣΠ δηλαδη δεν θα κανει αυριο συνελευση. Τωρα αν μου το ειπε επειδη ξερει οτι ειμαι κατα της καταληψης και δεν θελει να παραστω, τοτε τι να πω? Εισαι σιγουρος οτι αυριο η συνελευση ειναι active? Να κατεβω σιγουρα δηλαδη?
Για πληροφοριες πανω στο ποτε γινονται οι συνελευσεις να πιστευεις μονο το συντονιστικο της καταληψης, οχι τις παραταξεις
εχει και ομαδα στο facebook και blog
http://www.facebook.com/katalipsi.fsasoee
http://katalipsi-fsasoee.blogspot.com/
Last edited by chriskin on Wed Sep 28, 2011 6:18 pm, edited 1 time in total.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Κοίτα από το να μην κατέβουμε και να κλείσουν 200 άτομα τη σχολή όπως στην αρχή προτιμώ να χάσω τις ώρες μου.AngelCyke wrote:Κοιτα το ατομο αυτο μου ειπε οτι αυριο δεν υπαρχει συνελευση. Η ιδια η ΠΑΣΠ δηλαδη δεν θα κανει αυριο συνελευση. Τωρα αν μου το ειπε επειδη ξερει οτι ειμαι κατα της καταληψης και δεν θελει να παραστω, τοτε τι να πω? Εισαι σιγουρος οτι αυριο η συνελευση ειναι active? Να κατεβω σιγουρα δηλαδη?
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
Εχεις δικιο φιλε μου. Οποτε κατεβαινω κανονικα αυριο στη 13.00. Σε ευχαριστω πολυ για την ενημερωση, θα διαγραψω τα διπλα Posts. Και sorry και για το δευτερο διπλο Post, δεν ξερω σε ποιο thread εισαι
στην αρχη δεν ηταν 200 ατομα , εκτος αμα εννοεις παλιοτερη φορα
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Παιδιά κανονικά συνέλευση μην ακούτε από εδώ και από εκεί αρλούμπες.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
Το θέμα είναι τι δεν αρέσει σε αυτήν την μεταρύθμιση , ωραία καλα να φύγει ο κακός επιχηρειματίας του κυλικείου αλλα που στο καλο κολλάει αυτό με τον νέο νόμο ? (Εκτός και αν ρυθμίζει και την λειτουργία των κυλικείων και δεν το πρόσεξα,οπότε και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη) Προφανώς αυτό με το κυλικείο ήταν παράδειγμα για να καταδείξω πωςchriskin wrote:ΕΔΙΤ : Χιλια συγγνωμη για το μεγεθος, δεν καταλαβα οτι εγραφα τοσα. Θα τα κρατησω αρκετα μικροτερα τα επομενα , αμα γραψω κατι
---------------
@Leon
μα υπαρχουν διαφορες προτασεις
απο το "να παραμεινουν τα βιβλια δωρεαν" που δεν χρειαζεται καποια αλλαγη αφου μια χαρα δουλευει τωρα μεχρι το "τα μεταπτυχιακα πρεπει να γινουν δωρεαν" (θυμιζω οτι παιζεται και θεμα αντισυνταγματικοτητας για τα διδακτρα στα μεταπτυχιακα) και οτιδηποτε αλλο στο ενδιαμεσο (εγω διαβασα αρκετες προτασεις για αλλαγη λογικης στις εστιες, δημοσια κυλικεια κτλ)
Αυτο που θελω να πω ειναι πως
1) δεν χρειαζονται ολα απο αυτα που ηταν πριν το νεο νομο αλλαγη, αρα και οι παραταξεις δεν ειναι υποχρεωμενες να προτινουν καποια αλλαγη. (αλλαγη για την αλλαγη δεν ειναι παρα λαικιστικη λογικη. if it's not broken, don't fix it.)
2) υπαρχουν διαφορες προτασεις σε οσα μερη του νομου θεωρουνται πως ειναι λαθος και πως, ταυτοχρονα, και η προηγουμενη κατασταση ηταν λαθος
3) οταν μια παραταξη συνεργαζεται με, η ειναι φιλικη προς, μια κοινοβουλευτικη ομαδα δεν χρειαζεται να προτινει νεο προγραμμα για την παιδεια - αντιδρα σε αυτα που πιστευει λαθος και υποστηριζει το κομμα που πιστευει οτι ετοιμαζει καλυτερες προτασεις στη βουλη.
4) το να μην παμε σε κατι χειροτερο πρωτα και Αργοτερα να δουμε που θα παμε δεν ειναι τοσο ανευθυνη λογικη οσο νομιζεις
α) Δεν μιλάνε συγκεκριμένα επι του νόμου τι θέλουν να αλλάξει αλλα καταφέρονται εναντίον του στο σύνολο του και εννίοτε πετάνε και κανένα σημείο του διαστρεβλωμένο κατα το δοκούν(παραδείγματα πολλά).
β) Και γι αυτα που ζητάνε , τα διαχρονικά , δωρεαν τα πάντα ολα και στις προτάσεις που αναφέρεσαι ( αλήθεια σε ποιο φυλλάδιο ήταν γραμμένες , μιας και δεν είχα την τύχη να μου το μοιράσουν) δεν διευκρινίζεται το ΠΩΣ θα αλλάξει.
Σαν δυστροπα πεντάχρονα που ζητούν επιτακτικά αυτό που θέλουν αγνοώντας το ΠΩΣ αυτό θα γίνει και αν μπορεί να γίνει .
Οσο για το 4ο , είναι ανεύθυνη λογική γιατί έτσι διαιωνίζεται το προβλημα . Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση σου αρέσει η΄μή είναι μέσω νόμου . Το 'θα δουμε' δεν είναι ουτε αρκετό ουτε προσοδοφόρο.
Συνοψίζοντας , αν θές αλλαγή , χρησιμοποιείς το μέσο της αλλαγής που είναι θεσμοθετημένο ( νομος ) και το διαμορφώνεις με συγκεκριμένες προτάσεις αλλα και με τον τρόπο που μπορούν να υλοποιηθούν αυτές , οχι γενικά και αόριστα , ΠΑΝΤΑ εκει που διαφωνείς , ειδάλλως με γενική διαφωνία επι της αρχής , τίποτα και ποτέ δεν θα αλλάξει.
σαν ακραιο παραδειγμα το εβαλα
-------
α) το στηριζεις καπου αυτο; πες καποιο απο αυτα τα πολλα παραδειγματα
β) το πως θα γινει κατι τετοιο ειναι ψιλοπροφανες , αν και δεν ειναι θεμα των φοιτητων αλλα του υπουργειου
απο στρατιωτικα αμα κοψεις στον προυπολογισμο (μαζεψαμε περισσοτερα αχρηστα οπλα απο τα χρησιμα, που και τα χρησιμα ειναι υπερβολικα πολλα για τον κοσμο που εχουμε) και τα ριξεις στην παιδεια, λυθηκε το θεμα της χρηματοδοτησης. Που εξοδος απο κριση χωρις σοβαρη παιδεια δεν γινεται ετσι κι αλλιως, με την ευκαιρια - κατι τετοιο το εχουν αποδειξει ολες οι χωρες που εχουν πεσει σε οικονομικα προβληματα . για παραδειγμα μπορω να βαλω τη φινλανδια των προηγουμενων δεκαετιων
οσο για τα δωρεαν ολα που το λες με ψιλοειρωνικο υφος ειναι υποχρεωτικο να ειναι ετσι λογω του συνταγματος. Δεν μπορει ενας νομος να εχει μεγαλυτερη ισχυ απο το συνταγμα - νομικα δεν στεκει με την καμια αυτο.
για το "4ο")βημα βημα γινονται οι αλλαγες, οχι αποτομα. δεν ειναι μαγοι οι φοιτητες ,δεν μπορει κανεις να ζηταει να λυσουν μαγικα ολα τα προβληματα
για το τελευταιο : μα αυτο γινεται, δεν βλεπω γιατι σου φαινεται περιεργο. απλα στο συγκεκριμενο νομο ειναι πολλα στα οποια υπαρχουν διαφωνιες και οχι απλα καποιες λεπτομερειες. οποτε θεωρειται καλυτερο το να παρεις τα καλα αυτου του νομου μαζι με νεες ιδεες και να τα κοτσαρεις στην προηγουμενη κατασταση παρα να παρεις ολο το νομο και να αρχισεις κουτσα κουτσα να αλλαζεις μικρα μερη του
-------
β) το πως θα γινει κατι τετοιο ειναι ψιλοπροφανες , αν και δεν ειναι θεμα των φοιτητων αλλα του υπουργειου
απο στρατιωτικα αμα κοψεις στον προυπολογισμο (μαζεψαμε περισσοτερα αχρηστα οπλα απο τα χρησιμα, που και τα χρησιμα ειναι υπερβολικα πολλα για τον κοσμο που εχουμε) και τα ριξεις στην παιδεια, λυθηκε το θεμα της χρηματοδοτησης. Που εξοδος απο κριση χωρις σοβαρη παιδεια δεν γινεται ετσι κι αλλιως, με την ευκαιρια - κατι τετοιο το εχουν αποδειξει ολες οι χωρες που εχουν πεσει σε οικονομικα προβληματα . για παραδειγμα μπορω να βαλω τη φινλανδια των προηγουμενων δεκαετιων
οσο για τα δωρεαν ολα που το λες με ψιλοειρωνικο υφος ειναι υποχρεωτικο να ειναι ετσι λογω του συνταγματος. Δεν μπορει ενας νομος να εχει μεγαλυτερη ισχυ απο το συνταγμα - νομικα δεν στεκει με την καμια αυτο.
για το "4ο")βημα βημα γινονται οι αλλαγες, οχι αποτομα. δεν ειναι μαγοι οι φοιτητες ,δεν μπορει κανεις να ζηταει να λυσουν μαγικα ολα τα προβληματα
για το τελευταιο : μα αυτο γινεται, δεν βλεπω γιατι σου φαινεται περιεργο. απλα στο συγκεκριμενο νομο ειναι πολλα στα οποια υπαρχουν διαφωνιες και οχι απλα καποιες λεπτομερειες. οποτε θεωρειται καλυτερο το να παρεις τα καλα αυτου του νομου μαζι με νεες ιδεες και να τα κοτσαρεις στην προηγουμενη κατασταση παρα να παρεις ολο το νομο και να αρχισεις κουτσα κουτσα να αλλαζεις μικρα μερη του
Last edited by chriskin on Wed Sep 28, 2011 7:41 pm, edited 2 times in total.
-
- bit level
- Academic status: 3rd year
Τα λογια που εγραψε ενας φοιτητης της ιατρικης σχετικα με τις καταληψεις!Αναφερει αναλυτικα ολα οσα η κυρια υπουργος σκοπευει να μας στερησει δηθεν για να μας καλυτερεψει...
httΤΟ ΒΗΜΑ - Καταλήψεις-Νομοσχέδιο Παιδείας - γνώμες - Γνώμες αναγνωστών:p:// http://www.tovima.gr/opinions/useropini ... aid=421311
httΤΟ ΒΗΜΑ - Καταλήψεις-Νομοσχέδιο Παιδείας - γνώμες - Γνώμες αναγνωστών:p:// http://www.tovima.gr/opinions/useropini ... aid=421311
Last edited by paparizaki on Wed Sep 28, 2011 7:44 pm, edited 1 time in total.
-
- bit level
- Academic status: 3rd year
Ευχαριστω και δεν ηξερα οτι γινοταν ετσι!
-
- byte level
+1000. Aυτά τα ολίγα για όσους πιστεύουν ότι είναι ψαγμένοι και "καλά παιδιά", προσπαθώντας να ανοίξουν τις σχολές από τους κακούς "αναρχικούς". Παρ'τε το χαμπάρι. Πάρα πολλοί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ φοιτητές δεν θέλουν να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος!!! Πόσο πιο καθαρά μπορώ να το πω;paparizaki wrote:Τα λογια που εγραψε ενας φοιτητης της ιατρικης σχετικα με τις καταληψεις!Αναφερει αναλυτικα ολα οσα η κυρια υπουργος σκοπευει να μας στερησει δηθεν για να μας καλυτερεψει...
a) Έχω διαβάσει πολλά απίστευτα . Απο το ότι οι εργαζόμενοι φοιτητες θα χουν ν+2 χρονια να τελειώσουν εώς οτι αν αποτύχεις 3 φορές σε ένα μάθημα κόβεσαι και πολλά αλλα που δυστυχώς πέταξα τα φυλλάδια για να μπορούσα να σου που ακριβώς είναι γραμμένα.chriskin wrote:σαν ακραιο παραδειγμα το εβαλα
-------
β) Τα περισσότερα είναι διαδικαστικά και εκεί ο καθείς μπορεί να κάνει προτάσεις δεν κοστίζουν πρακτικά τίποτα. Τώρα για αυτά με τα τους εξοπλισμούς που πάνε στα μέτρα που έχουν να κάνουνε με την χρηματοδότηση λογικά , συμφωνώ αλλά και πάλι πάει στα ανεφάρμοστα γιατι πολύ απλά το υπουργείο Παιδείας δεν έχει σχέση με τους εξοπλισμούς των οπλικών προγραμμάτων .
Το δωρεάν όλα είναι το συνθημα πολλών εξου και το αναφέρω , δωρεάν πολλα περισσότερα απο αυτά που επιτάσει το σύνταγμα ( που ούτως ή αλλως κάποιοι σε δηλώσεις τους έχουνε δηλώσει αντίθετοι).Το νομοσχέδιο δεν λέει κάτι περι αυτού , αλλα κάποιοι κατα το δοκούν ερμηνεύουν την ύπαρξη και ιδιωτικής χρηματοδότησης ως προ-άγγελο της επιβολής διδάκτρων. Προφανώς και χρειάζεται σοβαρή παιδεία και γι αυτό ακριβώς χρειάζονται μεταρυθμίσεις-
στις οποίες οπου δεν συμφωνούμε προτείνουμε εφαρμόσιμες εναλλακτικές .
Ως καλό παιδί θα μπορούσα να γράψω ένα αντίστοιχα μεγάλο απαντητικό άρθρο . Το πάρα πολλοί το ξέρεις πώς ? Ας μιλάμε προσωπικά καλύτερα , εκτός και αν ξέρεις πάνω απο 700(τόσοι είναι κατ'ελάχιστο για τον χαρακτηρισμό πάρα πολλοί) ανεξάρτητους φοιτητές που ΔΕΝ θέλουν να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος . ( γιατί ουτε και εγώ συμφώνω σε όλα)Deykalionas17 wrote:+1000. Aυτά τα ολίγα για όσους πιστεύουν ότι είναι ψαγμένοι και "καλά παιδιά", προσπαθώντας να ανοίξουν τις σχολές από τους κακούς "αναρχικούς". Παρ'τε το χαμπάρι. Πάρα πολλοί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ φοιτητές δεν θέλουν να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος!!! Πόσο πιο καθαρά μπορώ να το πω;paparizaki wrote:Τα λογια που εγραψε ενας φοιτητης της ιατρικης σχετικα με τις καταληψεις!Αναφερει αναλυτικα ολα οσα η κυρια υπουργος σκοπευει να μας στερησει δηθεν για να μας καλυτερεψει...
''Εγώ προσωπικά ζαλίζομαι μετά από 10 λεπτά στον υπολογιστή και λεφτά για τόσα βιβλία δεν έχω. Δεν ξέρω τι θα κάνω.. ''
''Συγγνώμη αλλά εγώ και άλλοι ανεξάρτητοι φοιτητές όποτε είχαμε κάποιο πρόβλημα πηγαίναμε στη γενική συνέλευση τμήματος που είχε την εξουσία και συζητάγαμε το θέμα μας. Τώρα δεν θα μπορούμε δηλαδή να το κάνουμε αυτό.''
''Το νομοσχέδιο λέει ότι μετά τα ν 2 χρόνια θα διαγράφεσαι. Και ας μου πουν επιτέλους οι αρμόδιοι του υπουργείου τι κοστίζει στο πανεπιστήμιο ένας αιώνιος φοιτητής?? ''
-
- byte level
Κοίτα προσωπικά, τι εννοείς; Να σου πω ονόματα και να σου στείλω καταστατικό με υπογραφές; That's not possible. Θα σου πω παραδείγματα από φίλους/συγγενείς.L30N wrote:Ας μιλάμε προσωπικά καλύτερα , εκτός και αν ξέρεις πάνω απο 700(τόσοι είναι κατ'ελάχιστο για τον χαρακτηρισμό πάρα πολλοί) ανεξάρτητους φοιτητές που ΔΕΝ θέλουν να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος . ( γιατί ουτε και εγώ συμφώνω σε όλα)'
1)Οδοντιατρική Αθηνών. Ακόμα και στην τελευταία Γ.Σ μετά από 4 συνελεύσεις (γιατί αυτοί έκλεισαν πριν από εμάς, είχαν κάνει συνέλευση και πριν την απόφαση των Πρυτάνεων του Ε.Κ.Π.Α) και είχαν αποτέλεσμα 160 υπέρ, 51 κατά. Για αυτούς που γνωρίζουν για το συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει εδώ και 2 χρόνια ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών με το όνομα ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ που έχει περίπου το 20% των φοιτητών της σχολής να την ψηφίζει. Και μια τέτοια σχολή με την ΔΑΠ να ψηφίζει ανοιχτή σχολή βγάζει τέτοια αποτελέσματα. Αν πιστεύετε λοιπόν ότι και οι 160 του υπέρ είναι κομματοποιημένοι, δική του επιλλογή.
2)Αντίστοιχο παράδειγμα. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Αθήνας. Πολλά χρόνια με ανεξάρτητη παράταξη που μάλιστα κέρδιζε στις εκλογές. Την ΦΠΠ η οποία καταργήθηκε πριν 3 χρόνια. Είναι στα σκαριά να ξαναδημιουργηθεί. Και σε όλες τις Γ.Σ έχει κατέβει ανεξάρτητο πλαίσιο υπέρ της κατάληψης. Και εκεί κλείνει η σχολή με τη ΔΑΠ αντίπαλο εδώ και 2 εβδομάδες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα. Αλλά όπως είπα δεν λέω αερολογίες. Σου είπα καθαρά 2 περιπτώσεις που ξέρω από προσωπική εμπειρία.
3)Και για να μην μακρυγορώ. Όσο και αν θέλετε να φωνάζετε. Όσους και αν φέρουν οι αριστεροί και οι ΠΑΣΠίτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 1000+ παραταξιακοί και λοιποί στις Γ.Σ της ΑΣΟΕΕ για να βγει το αποτέλεσμα αυτό. Επειδή έχω παρευρεθεί και συζητήσει με μπόλικους σε Γ.Σ το λέω. Το ψηφίζουν και ανεξάρτητοι φοιτητές.
Χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να μου γράψεις 10+ επιχειρήματα για τα οποία ΔΕΝ θέλεις τις καταλήψεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν. Και πέρα από αυτό. Τι θα έκανες εσύ πέρα από την κατάληψη για να αντισταθείς, στα όποια σημεία διαφωνείς.L30N wrote:Ως καλό παιδί θα μπορούσα να γράψω ένα αντίστοιχα μεγάλο απαντητικό άρθρο.
Και μία απλή έκφραση άποψης καθαρά προσωπικής. Η έκφραση "Ανοιχτά Πανεπιστήμια = Ανοιχτά μυαλά" είναι για μένα από τα μεγαλύτερα λάθη (δεν λέω κάτι βαρύτερο καθώς το έχουν πει πολλοί και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν) που ακούγονται. Γιατί; Γιατί αν ανοίξουν τα πανεπιστήμια όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Και όλα θα ξεχαστούν. Θα προσαρμοστούμε θέλουμε δε θέλουμε στα νέα δεδομένα και θα κάνουμε τουμπεκί. Κάποιοι λένε θα προβάλλουμε αντίσταση με άλλο τρόπο. Παπάκια. Κάποιοι λένε θα αναβαθμίσουμε το σύλλογο και κάτι θα αλλάξει. Παπάκια. Για να αλλάξεις κάτι, πρέπει να βγεις από τη ροή, αυτού που θέλεις να αλλάξεις. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Εδώ πριν δύο χρόνια η Ν.Δ έκανε τα όργια των οργίων σε 4-5 χρόνια διακυβέρνησης. Όλοι τους λίντσαραν στα τέλη του 2009 και 2 χρόνια μετά ο Σαμαράς παρουσιάζεται ώς σωτήρας της χώρας και η Ν.Δ βγάζει 26%... Δηλαδή ένας στους τέσσερις Ελληνες θέλει Ν.Δ.... Το ίδιο προφανώς συνέβαινε παλαιότερα και με το ΠΑ.ΣΟ.Κ... Μην με παρεξηγείτε δεν είμαι πράσινο παιδί. Ούτε πιστεύω ότι ο Γιωργάκης και οι υπέρβαροι αντιπρόεδροί του θα μας βγάλουν από την κρίση. Απλά είμαι μικρός για να έχω ζήσει τα αντίστοιχα τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Είτε κάνουμε κάτι τώρα είτε ποτέ. Είτε κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους γονείς μας ή κάνουμε τα ίδια και διαιωνίζουμε τη μιζέρια, που στο φινάλε θα μας αξίζει. Σημειωτέον όταν σε μερικά χρόνια θα λέτε "Μα τι σκατ* κάνουν αυτοί οι πολιτικοί; Όλα χάλια πάνε σ'αυτή τη χώρα!!!" να μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και να ξέρετε ότι θα έχετε βάλει και εσείς το λιθαράκι σας. Είτε με την αδιαφορία και την άγνοια της πραγματικότητας, είτε με τη συγκαταβατικότητά σας....
Και μια τελευταία ερώτηση: Αυτή η κυβέρνηση είναι αποτυχημένη. Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ανίκανους πολιτικούς. Και έχει μόνο ένα σκοπό: το κέρδος των μελών της και των γύρω γύρω για να μην την καρφώσουν... Σε αυτό ξεκάθαρα συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών. Ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν τα δύο αυτά κόμματα λόγω πελατειακής σχέσης κλπ. Διαφωνούμε στο 99% των νόμων που προωθούνται. Γιατί αυτός ο φούστης ο νόμος για την παιδεία είναι τόσο καλός που ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ να περάσει σόνι και καλά;;; Ας μου απαντήσει κάποιος χωρίς προσβολές και με ηρεμία όπως και εγώ σας παρακαλώ. Ευχαριστώ!
Προσωπικα δηλαδη για τους εαυτούς μας , και οχι γενικεύοντας.Deykalionas17 wrote:Κοίτα προσωπικά, τι εννοείς; Να σου πω ονόματα και να σου στείλω καταστατικό με υπογραφές; That's not possible. Θα σου πω παραδείγματα από φίλους/συγγενείς.L30N wrote:Ας μιλάμε προσωπικά καλύτερα , εκτός και αν ξέρεις πάνω απο 700(τόσοι είναι κατ'ελάχιστο για τον χαρακτηρισμό πάρα πολλοί) ανεξάρτητους φοιτητές που ΔΕΝ θέλουν να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος . ( γιατί ουτε και εγώ συμφώνω σε όλα)'
1)Οδοντιατρική Αθηνών. Ακόμα και στην τελευταία Γ.Σ μετά από 4 συνελεύσεις (γιατί αυτοί έκλεισαν πριν από εμάς, είχαν κάνει συνέλευση και πριν την απόφαση των Πρυτάνεων του Ε.Κ.Π.Α) και είχαν αποτέλεσμα 160 υπέρ, 51 κατά. Για αυτούς που γνωρίζουν για το συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει εδώ και 2 χρόνια ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών με το όνομα ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ που έχει περίπου το 20% των φοιτητών της σχολής να την ψηφίζει. Και μια τέτοια σχολή με την ΔΑΠ να ψηφίζει ανοιχτή σχολή βγάζει τέτοια αποτελέσματα. Αν πιστεύετε λοιπόν ότι και οι 160 του υπέρ είναι κομματοποιημένοι, δική του επιλλογή.
2)Αντίστοιχο παράδειγμα. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Αθήνας. Πολλά χρόνια με ανεξάρτητη παράταξη που μάλιστα κέρδιζε στις εκλογές. Την ΦΠΠ η οποία καταργήθηκε πριν 3 χρόνια. Είναι στα σκαριά να ξαναδημιουργηθεί. Και σε όλες τις Γ.Σ έχει κατέβει ανεξάρτητο πλαίσιο υπέρ της κατάληψης. Και εκεί κλείνει η σχολή με τη ΔΑΠ αντίπαλο εδώ και 2 εβδομάδες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα. Αλλά όπως είπα δεν λέω αερολογίες. Σου είπα καθαρά 2 περιπτώσεις που ξέρω από προσωπική εμπειρία.
3)Και για να μην μακρυγορώ. Όσο και αν θέλετε να φωνάζετε. Όσους και αν φέρουν οι αριστεροί και οι ΠΑΣΠίτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 1000+ παραταξιακοί και λοιποί στις Γ.Σ της ΑΣΟΕΕ για να βγει το αποτέλεσμα αυτό. Επειδή έχω παρευρεθεί και συζητήσει με μπόλικους σε Γ.Σ το λέω. Το ψηφίζουν και ανεξάρτητοι φοιτητές.
Χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να μου γράψεις 10+ επιχειρήματα για τα οποία ΔΕΝ θέλεις τις καταλήψεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν. Και πέρα από αυτό. Τι θα έκανες εσύ πέρα από την κατάληψη για να αντισταθείς, στα όποια σημεία διαφωνείς.L30N wrote:Ως καλό παιδί θα μπορούσα να γράψω ένα αντίστοιχα μεγάλο απαντητικό άρθρο.
Και μία απλή έκφραση άποψης καθαρά προσωπικής. Η έκφραση "Ανοιχτά Πανεπιστήμια = Ανοιχτά μυαλά" είναι για μένα από τα μεγαλύτερα λάθη (δεν λέω κάτι βαρύτερο καθώς το έχουν πει πολλοί και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν) που ακούγονται. Γιατί; Γιατί αν ανοίξουν τα πανεπιστήμια όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Και όλα θα ξεχαστούν. Θα προσαρμοστούμε θέλουμε δε θέλουμε στα νέα δεδομένα και θα κάνουμε τουμπεκί. Κάποιοι λένε θα προβάλλουμε αντίσταση με άλλο τρόπο. Παπάκια. Κάποιοι λένε θα αναβαθμίσουμε το σύλλογο και κάτι θα αλλάξει. Παπάκια. Για να αλλάξεις κάτι, πρέπει να βγεις από τη ροή, αυτού που θέλεις να αλλάξεις. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Εδώ πριν δύο χρόνια η Ν.Δ έκανε τα όργια των οργίων σε 4-5 χρόνια διακυβέρνησης. Όλοι τους λίντσαραν στα τέλη του 2009 και 2 χρόνια μετά ο Σαμαράς παρουσιάζεται ώς σωτήρας της χώρας και η Ν.Δ βγάζει 26%... Δηλαδή ένας στους τέσσερις Ελληνες θέλει Ν.Δ.... Το ίδιο προφανώς συνέβαινε παλαιότερα και με το ΠΑ.ΣΟ.Κ... Μην με παρεξηγείτε δεν είμαι πράσινο παιδί. Ούτε πιστεύω ότι ο Γιωργάκης και οι υπέρβαροι αντιπρόεδροί του θα μας βγάλουν από την κρίση. Απλά είμαι μικρός για να έχω ζήσει τα αντίστοιχα τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Είτε κάνουμε κάτι τώρα είτε ποτέ. Είτε κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους γονείς μας ή κάνουμε τα ίδια και διαιωνίζουμε τη μιζέρια, που στο φινάλε θα μας αξίζει. Σημειωτέον όταν σε μερικά χρόνια θα λέτε "Μα τι *** κάνουν αυτοί οι πολιτικοί; Όλα χάλια πάνε σ'αυτή τη χώρα!!!" να μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και να ξέρετε ότι θα έχετε βάλει και εσείς το λιθαράκι σας. Είτε με την αδιαφορία και την άγνοια της πραγματικότητας, είτε με τη συγκαταβατικότητά σας....
Και μια τελευταία ερώτηση: Αυτή η κυβέρνηση είναι αποτυχημένη. Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ανίκανους πολιτικούς. Και έχει μόνο ένα σκοπό: το κέρδος των μελών της και των γύρω γύρω για να μην την καρφώσουν... Σε αυτό ξεκάθαρα συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών. Ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν τα δύο αυτά κόμματα λόγω πελατειακής σχέσης κλπ. Διαφωνούμε στο 99% των νόμων που προωθούνται. Γιατί αυτός ο φούστης ο νόμος για την παιδεία είναι τόσο καλός που ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ να περάσει σόνι και καλά;;; Ας μου απαντήσει κάποιος χωρίς προσβολές και με ηρεμία όπως και εγώ σας παρακαλώ. Ευχαριστώ!
Θα σου γράψω ένα μόνο , ότι αντίθετα με ότι ακούγεται η Διαμαντοπούλου δεν εχασε τον ύπνο της και φήμες λένε οτι συνεχίζει κανονικά να τρώει όλα τα γεύματα της στο ακέραιο...Απο 12 ετών δουλεύω , σε διαφορετικά ποστα απο ότι τωρα ,σε επιχηρήσεις και απο τα βασικά που μαθαίνεις στις συνδιαλλαγές σου με τον κόσμο/Δημόσιο/κτλ είναι οτι με μια μετριοπαθή στάση και διάλογο πετυχαίνεις τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα σε ότι θες να κάνεις . Με πόλωση απο την άλλη, τίποτα.Αυτή τη στιγμή η κατάληψη επιζήμια είναι μόνο για μας , οι λόγοι έχουνε χιλιοειπωθεί.( υποβάθμιση επιπέδου και ώθηση της ιδιωτικής παιδείας , ακύρωση εξεταστικής/εξαμήνου , οικονομική επιβάρυνση φοιτητών και των οικογενειών τους) Και για τον Chriskin που είδε κάποιες επιτυχίες στις καταλήψεις επι Γιαννακού , στην συγκεκριμένη συγκυρία δεν υπάρχει το περιθώριο η κυβέρνηση να πάρει πίσω κανένα νόμο ( ούτε για το άνοιγμα των επαγγελμάτων ούε για τη παιδεία ουτε πουθενά αλλού) γιατί πολύ απλά δεν μπορεί , δεν νοιάζεται τόσο για την πίεση των θιγούμενων(δικαίως η΄αδίκως) κοινωνικών ομάδων(όπως κυρίως γινότανε προ-ΔΝΤ) αλλά για τους δανειστές μας , αυτοί έχουνε την εξουσία και κανείς δεν θα δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να υποχωρήσει σε κάτι απλά επειδή έκαναν μαζική απεργία οι ταξιτζήδες λχ. Άρα απο το να κρατάμε ψηλά την σημαία του γαλατικού χωριού και να ζητάμε ανεδαφικά πράγματα όπως η΄ολική υπαναχώρηση της υπουργού , καλύτερα είναι να δούμε επι του πρακτέου τι μας ενοχλεί και να εστιάσουμε την προσοχή μας και τις δυνάμεις μας εκεί για να αλλάξουμε τα μέρη στα οποία διαφωνούμε.
Τι θα έκανα πέρα απο την κατάληψη , είμαι πρακτικός άνθρωπος οπότε θα μάζευα έναν αντιπρόσωπο απο κάθε πλαίσιο ( εκτος της ανοιχτής σχολής γιατι με ανοιχτή σχολή ο στοχός αυτού έχει επιτευχθει και θα πάψει να υφίσταται απο εκεί και πέρα και οι ψηφοφόροι του θα υποστηρίξουν όποιο παραταξιακό πλαίσιο θέλουνε με γνώμονα πάντα την ανοιχτή σχολή ) και σε συνεργασία με τον πρύτανη( που δεν κατάλαβα αφου ακόμη δεν έχει εκλεγεί γιατί τον απαξιώσαμε) και με την δυναμική που έχουμε ως σχολή θα κανόνιζα μια συνάντηση με την υπουργό για να δούμε και την δική της άποψη πάνω σε αυτά που έχουμε ως ΟΠΑ καταλήξει ότι θέλουμε να αλλάξει.
Και όχι εγώ δεν θα πώ ποτέ κατι τέτοιο , ούτε θα αισθανθώ ένοχος επειδή δεν ενέκυψα στην μόδα των καταλήψεων. Και κάτι άλλο , πληροφορήθηκα απο παραταξιακή πηγή οτι σήμερα δεν θα γίνει συνέλευση , σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της επανάστασης της Α..Ο.Ε.Ε. , βλέπεις να άλλαξε κάτι η' να ιδρωσε το αυτί κανενός η' να πιέστηκε κανείς εκτος των φοιτητών ?