Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Wed Jun 07, 2006 10:15 pm

Κωστή μου δεν μπορείς όμως να ζείς χωρίς να βλέπεις τι κάνει ο διπλανός σου και μάλιστα καλό θα ήταν να έβλεπες όταν τυγχάνει να το κάνει 10000 φορές καλύτερα απο εσένα. Συμφωνώ στο ότι λύσεις έτοιμες - πακέτα δεν είναι αποτελεσματικές αλλά όταν μιλάμε για καμένες υποθέσεις καλό θα ήταν απο κάπου να ξεκινήσει μια προσπάθεια αλλαγής.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 07, 2006 10:59 pm

Ο μεγαλύτερος οικονομολόγος που έχουμε σήμερα εν ζωή, o Jeremi Rifkin, είχε δηλώσει κάποτε πως: "Στην Αμερική δεν υπάρχει πλέον η έννοια του κοινωνικού κράτους αν τη συγκρίνουμε με την Ευρώπή".

¨Εχει άδικο;
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Wed Jun 07, 2006 11:09 pm

Επειδη οι λυσεις που δουλευουν γυρω μας ειναι αυτες δεν θα πρεπει να σημαινει οτι θα τις υοθετησουμε ακριτα.Ειναι λαθος.Και αυτο γιατι ευτυχως εγω με τον διπλανο μου εχουμε διαφορετικη νοοτροπια και κουλτουρα οπως εχουμε ηδη αναφερει.Η Αμερικη καλως η κακως ειναι πληρως καπιταλιστικη και ετσι θα ειναι και οι προτασεις της και η αντιμετωπιση της και για την παιδεια.Θελει τεχνολογια,θελει αναπτυξη,θελει ερευνα,θελει λεφτα,θελει πρωτοπορια...Ας τα θελει.Η μεθοδος της και για την ανωτατη εκπαιδευση ειναι στιγνη και αυτη.Χρειαζονται την ελιτ για να κατακτησουνε την τεχνολογικη αναπτυξη.Θελουνε τελως παντων ΟΤΙ χρειαζεται για να γινει αυτο.Οπως γινεται αντιληπτο αυτη η νοοτροπια δεν βαζει πουθενα και τον ανθρωπο μεσα.Δεν μπορει κανενας νομιζω να αποδωσει ανθρωποκεντρικοτητα στην παραπανω λογικη!!
Και ομως ετσι ειναι.
Ευτυχως ομως ,παρολο που ο κοσμος καλως η κακως ειναι καπιταλιστικος , η Ευρωπη πιστευει ακομα στον ανθρωπο.
Θελουμε ανταγωνιστικοτητα και αναπτυξη?Ναι
Ειμαστε διατεθημενοι να το κανουμε με καθε κοστος?ΟΧΙ
Εκει εγκειται η δυσκολια.
Η λυση ΔΕΝ ειναι αναγκαστικα ,οπως θελουνε να μας περασουνε, η αμερικανικη.Κουμαντο των λιγων.Ποιοτικη παιδεια σε οποιον εχει την οικονομικη δυαντοτητα.Ιδιωτικη χρηματοδοτηση και αγιος ο θεος.Ελιτιστικη "δημοκρατια".Μητσοτακης τζουνιορ δημοκρατια.Σπουδες,Harvard,Διευθυντιλικια,Βουλευτιλικια πριν καν προλαβεις να πεις κιμινο.Να μου λειπει η λογικη τους.Εγω θελω αλλα.Και ας ειμαι πισω.Θελω την κουλτουρα μου.Θελω τον ανθρωπο ΠΡΩΤΟ.
ΔΕΝ ειναι η μονη λυση η ιδιωτικη χρηματοδοτηση.
Θελω το κρατος να μου το προσφερει αυτο.
Μπορει? ΝΑΙ
Το κανει? ΟΧΙ
Αυτο σημαινει οτι αντι να προσπαθησουμε να το καυτηριασουμε εκει το προβλημα πρεπει να το κανουμε ακομα χειροτερο αποδεχομενοι ακριτα οτι θελουν να μας πασαρουν απεξω? ΟΧΙ

Δεν ειναι πανω απο ολα η τεχνολογικη και οικονομικη προοδος.Δεν ειναι το παν.Μπορουμε να δωσουμε το στιγμα μας.Να κανουμε τη διαφορα.
Χωρις προτασεις ομως δεν γινεται τιποτα.Ουτε η ανευ ορων αποδοχη ξενων συστηματων ειναι η λυση ουτε η απραγια και η ελλειψη ιδεων και προτασεων.
Ευτυχως το πρωτο βημα δειχνει καλα σημαδια.Νομιζω κανενας δεν μπορει να μας κατηγορησει για απραγια.Ο κοσμος δειχνει οτι ΘΕΛΕΙ κατι καλυτερο.
Τωρα μας μενουν οι ιδεες!

"America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between."
Oscar Wilde

P.S Sorry για το υφος.Το παραπανω το εγραψα χωρις ιδιαιτερη προσοχη και φιλτραρισμα.In the heat of the moment... :P
Last edited by Tomahawk on Wed Jun 07, 2006 11:19 pm, edited 2 times in total.
leon
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by leon » Wed Jun 07, 2006 11:12 pm

Συναδελφοι,

διαβαζω τοσο καιρο τις αποψεις σας!Αλλοι συμφωνουν με την καταληψη(ειμαι και εγω μεσα σε αυτους) αλλοι διαφωνουν!ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ(ΣΧΕΔΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.Για αυτο και πρεπει ολοι καπως να εκδηλωσουμε την αντιρρηση μας !

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Jun 07, 2006 11:20 pm

PASCAL wrote:Ο μεγαλύτερος οικονομολόγος που έχουμε σήμερα εν ζωή, o Jeremi Rifkin, είχε δηλώσει κάποτε πως: "Στην Αμερική δεν υπάρχει πλέον η έννοια του κοινωνικού κράτους αν τη συγκρίνουμε με την Ευρώπή".

¨Εχει άδικο;
Μαζί σου - δεν διαφωνώ καθόλου. Ωστόσο, από πότε ο Rifkin είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή οικονομολόγος; Γιατί από ότι ξέρω δεν έχουν πεθάνει ακόμα ο Salai Martin, ο Barro, ο Krugman, ο Fundenberg, ο Akerlof, o Aumann, o Becker, o De Soto, o Friedman (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), o Glaeser, o Greenspan, o Kydland, o Lucas, o Mundell, o Prescott, o Stiglitz, o Frankel, o Summers, o Tirole...

O Rifkin ειναι political scientist - εχει το πτυχίο του από το Wharton το οποίο δίνει πτυχία σε business & public policy και όλη η έρευνά του είναι πάνω σε πολιτική επιστήμη και πολιτική οικονομία χωρίς ίχνος μαθηματικών.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας :-D. Φυσικά το quote για την Αμερική είναι απόλυτα σωστό, χωρίς όμως να έχει καμία σχέση με το θέμα των πανεπιστημίων - διότι πολύ απλά δεν αντελήφθην διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους κατά τα 4 χρόνιοα διαβίωσης μου στην Ελληνική ανώτατη εκπαίδευση - είδα κάποιιους λαμπρούς έλληνες καθηγητές (ένας γράφει σε αυτό το φόρουμ) και κάποια λαμπρά παιδιά - άσχετα από το αν ήταν καλοί φοιτητές ή όχι. Ποιός είναι όμως ο κανόνας; Είναι η διαφύλαξη ή υπερβολή; Θυμάται κανείς γιατί χρειαστήκαμε το άσυλο in the first place; Μήπως τώρα το άσυλο δεν προφυλάσσει κάποιους συμφοιτητές μας από το γιαούρτωμα; Δηλαδή εγώ που δεν είμαι Νεα Δημοκρατία και θέλω να χάσουν τις επόμενες εκλογές, πρέπει να πάω και να τους σπάσω στο ξύλο ή να τους ρίξω γιαούρτι; Και δεν είναι πολύ τραβηγμένο να το παραλληλίζουμε αυτό με την εκκλησία του δήμου; Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν 2000 ή 3000 άτομα. Το να πεί μια μα*ακία ένας δεν έχει καμία διαφορά από το να την πούν 200000000. Η μα*ακία παραμένει μα*ακία. Και κρίνεται από τις συμπληγάδες πέτρες της ιστορίας, οι οποίες είναι αμείληκτες. Και για όσους κρατάγαν και φωτογραφίες, καλά θα κάνουν να τις κρατήσουν να τις δείχνουν στα παιδιά τους και να είναι περήφανοι που παρέστησαν στο κύκνειο άσμα της μεγαλουργίας τους. Γιατί πολύ απλά, αυτός ο κόσμος, ο κόσμος της αφίσας, ο κόσμος του γιαουρτιού, ο κόσμος του συνθήματος, ο κόσμος του κανω ότι θέλω στο πανεπιστήμιο εκτός από το να διαβάζω, είναι έτοιμος να πεθάνει. Γιατί αν συμπεριφερόμασταν στα ιδρύματά μας όπως οι Φινλανδοί, δεν θα υπήρχε λόγος ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αλλά σε μεγάλο βαθμό η ανεγκεφαλίτιδα των καταχραστών του ασύλου, και αυτών που ασελγούν στις υποδομές που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι ο κινητήριος μοχλός αυτών των μεταρρυθμίσεων - τις οποίες η σιωπηρή πλειοψηφία ζητά για να τρέξει και αυτή όπως προσπαθούν να τρέξουν οι άλλοι. Γιατί τη σιωπηρή πλειοψηφία τη νοιάζει όχι τι χρώμα είναι η γάτα, αλλά το αν πιάνει ποντίκια, που είπε και ο Ντενγκ Ξιαοπινγκ πριν τα συντρόφια τον κατηγορήσουν για Ρεβιζιονισμό - και το κυρίαρχο προβλημά της δεν είναι η Bologna Process αλλά τα 600 ευρώ το μήνα.....
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Jun 08, 2006 12:17 am

Tomahawk wrote:Θελουμε ανταγωνιστικοτητα και αναπτυξη?Ναι
Ειμαστε διατεθημενοι να το κανουμε με καθε κοστος?ΟΧΙ
Εκει εγκειται η δυσκολια.
Πράγματι, νομίζω ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η έμφαση στον άνθρωπο. Και συμφωνώ πολύ περισσότερο με την κουλτούρα της Ευρώπης παρά των ΗΠΑ στο θέμα. Βέβαια, η Ελλάδα έχει μια δικιά της κουλτούρα, όπου πολλές φορές η έμφαση στον άνθρωπο σημαίνει αραλίκι και λούφα... :-D
Marauder wrote:Γιατί πολύ απλά, αυτός ο κόσμος, ο κόσμος της αφίσας, ο κόσμος του γιαουρτιού, ο κόσμος του συνθήματος, ο κόσμος του κανω ότι θέλω στο πανεπιστήμιο εκτός από το να διαβάζω, είναι έτοιμος να πεθάνει.
Μακάρι! Αλλά θα το πιστέψω μόνο όταν το δω... ;)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Jun 08, 2006 1:25 am

Συνάδερφοι γίνεται μία συζήτηση περί παιδείας και χαίρομαι που κάποιοι ανέφεραν το αμερικανικό μοντέλο. Σε ένα πρώτο στάδιο θα ήθελα να επισημάνω πως δεν είμαστε Αμερική και ευτυχώς δε θα γίνουμε ποτέ. Η κάθε χώρα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οφείλει να προσαρμόζει τους θεσμούς της σε αυτά.
Δε θα σας πάω πολύ μακρία...θα πεταχτώ μέχρι τη Γαλλία, μία χώρα μέλος της Ε.Ε. πλήρως εναρμονισμένη στις κοινοτικές οδηγίες. Στα πλάίσια, λοιπόν, αυτά επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Ωστόσο, ελάχιστοι Γάλλοι επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ενώ είναι ελάχιστα τα καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια...Γιατί άραγέ; Μήπως επειδή η Γαλλία όπως και η Ελλάδα άλλωστε, είναι μία χώρα με μακρά παράδοση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Δεν αρκεί, όμως, η παράδοση αυτή προκειμένου το δημόσιο γαλλικό πανεπιστήμιο να έχει "κλέψει τις καρδιές" των Γάλλων. Έχει και ποιότητα, ουσία, δηλαδή υποδομές, επαρκή χρηματοδότηση, άρτια οργάνωση, αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης καθηγητών ακόμα και από τους φοιτητές, αλλά πάνω από όλα κοινωνικό πρόσωπο...Αυτό είναι το γαλλογερμανικό σύστημα...
Στον αντίποδα το αγγλοσαξωνικό, όπου το πανεπιστήμιο γίνεται ένα προπαρασκευαστήριο για εργαζόμενους...κάπου εκεί κολλά και η δια βίου εκπαίδευση-ειδίκευση και το λεγόμενο εργασιακό δόγμα γνωστό ως flexibility, δηλαδή τη μια μέρα ΄δουλειά στο γραφείο και την άλλη μετά την κατάλληλη ειδίκευση στο...πεζοδρόμιο...Βέβαια σε ένα τέτοιο σύστημα τα εργασιακά δικαιώματα και η κοινωνική αλληλεγγύη παιρνούν σε δεύτερο πλάνο...
Το ζητούμενο για εμάς ως κοινωνία θα ήταν να αποφασίσουμε τι ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και να μην είμαστε πάντοτε στο μεταίχμιο των 2 αυτών συστημάτων. Για εμένα, λοιπόν, που θέλω πάνω από όλα ένα ισχυρό και ποιοτικό δημόσιο πανεπιστήμιο, το νομοσχέδιο αυτό δεν δίνει λύσεις...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
werty
bit level
bit level

Post by werty » Thu Jun 08, 2006 2:08 am

Να πεταχτώ και εγώ λίγο, άσχετα βέβαια απο το θέμα που συζητάτε, βγήκε η ανακοίνωση " Οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ συνεδρίασαν σήμερα, Τετάρτη 7/6, και αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους μέχρι την επόμενη Τετάρτη 14 Ιουνίου ". Ξέρετε εάν αυτό σημαίνει ΚΑΙ την Τετάρτη; Επειδή δίνω Τετάρτη γι'αυτό ρωτάω.. Ευχαριστώ!!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Jun 08, 2006 10:37 am

werty, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, πιστεύω πως εννοεί και την Τετάρτη... Σύνηθες το λάθος.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Jun 08, 2006 10:43 am

Που βγήκε αυτή η ανακοίνωση ?
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Περί Γαλλίας

Post by vasvas » Thu Jun 08, 2006 11:31 am

Το άρθρο είναι απο αμερικανική σκοπιά, οπότε μερικά σχόλια είναι άσχετα/ασήμαντα ή και ακατανόητα για μας. Παρ'ολα αυτά ίσως είναι χρήσιμη ενημέρωση για μερικούς.

http://www.iht.com/articles/2006/05/11/news/france.php

<<There are 32,000 students at the Nanterre campus of the University of Paris, but no student center, no bookstore, no yearbook, no student-run newspaper, no sports stadium, no freshman orientation, no corporate recruiting system.

The 480,000-volume central library is open only 10 hours a day, closed on Sundays and holidays. Only thirty of the library's 100 computers have Internet access.

The campus cafeterias close after lunch. Professors often do not have office hours; many do not have offices. Some classrooms are so overcrowded that at exam time, many students have to find seats elsewhere. By late afternoon every day, the campus is largely empty.

Sandwiched between a prison and an unemployment office just outside of Paris, the university here is neither the best nor the worst place to study in this fairly wealthy country.

Rather, it reflects the crisis of France's archaic state-owned university system: overcrowded, underfunded, disorganized and resistant to the changes demanded by the outside world."

"In the United States, your university system is one of the drivers of American prosperity," said Claude All&egrave;gre, a former minister of education who tried without success to reform French universities. "But here, we simply don't invest enough. Universities are poor. They're not a priority either for the state or the private sector. If we don't reverse this trend, we will kill the new generation."
>>

Η Γαλλία έχει βέβαια και μερικά πανεπιστήμια, που δεν τα λένε πανεπιστήμια, τα λένε Grandes Ecoles, που διατηρούν πολύ υψηλό επίπεδο. http://en.wikipedia.org/wiki/Grandes_%C3%A9coles
Διαβάστε για τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Περί Γαλλίας

Post by PaP » Thu Jun 08, 2006 11:45 am

vasvas wrote: "In the United States, your university system is one of the drivers of American prosperity," said Claude All&egrave;gre, a former minister of education who tried without success to reform French universities. "But here, we simply don't invest enough. Universities are poor. They're not a priority either for the state or the private sector. If we don't reverse this trend, we will kill the new generation."
.
Ο ξαδερφός μου τέλειωσε ηλεκτρολόγος στο ΜΙΤ, και Master εκεί και βρήκε δουλειά σε 3 μέρες. Τώρα δουλεύει στη Motorola, παίρνει τρελά λεφτά ΑΛΛΑ δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και ζήτημα να παίρνει μια βδομάδα άδεια το χρόνο... Αν αυτό το λέτε Prosperity......
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Jun 08, 2006 12:13 pm

PaP wrote:
Ο ξαδερφός μου τέλειωσε ηλεκτρολόγος στο ΜΙΤ, και Master εκεί και βρήκε δουλειά σε 3 μέρες. Τώρα δουλεύει στη Motorola, παίρνει τρελά λεφτά ΑΛΛΑ δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και ζήτημα να παίρνει μια βδομάδα άδεια το χρόνο... Αν αυτό το λέτε Prosperity......

Ενώ το να ζεις τουλάχιστον μέχρι τα 30 με τα λεφτά των γονιών σου είναι prosperity... Εμ, ετσι είναι, όταν έχουμε μάθει να μας τα έχουν όλα έτοιμα η μαμά κι ο μπαμπάς. Ρώτησες όμως και τον κόσμο που δουλεύει στην Αθήνα 12 ώρες τη μέρα και παίρνει 700 € (μικτά);
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
werty
bit level
bit level

Post by werty » Thu Jun 08, 2006 12:46 pm

The punisher Η ανακοίνωση βγήκε στο site της ΠΑΣΠ και εδώ ( http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?p=44321 ). Ούτε να γράψουν σωστά Ελληνικά δε μπορούν αυτοί. Αυτό το λάθος με το ' μέχρι και .. ' σπάει νεύρα.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Jun 08, 2006 1:08 pm

Όντως werty!Επαναλαμβάνω πάντως οτι το λέω με επιφύλαξη, δηλαδή μπορεί να είναι όντως μέχρι την Τετάρτη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Απλά το είπα για να το έχεις κατα νού και να ρωτήσεις καλού-κακού και κάποιον άλλο, ίσως από την ΠΑΣΠ.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
char.m
bit level
bit level

Post by char.m » Thu Jun 08, 2006 1:32 pm

Εγώ πόσταρα την ανακοίνωση στο θέμα ανακοινώσεις σχετικά με την κατάληψη και το πήρα copy-paste από το site της ΠΑΣΠ. Επομένως κι εγώ δεν ξέρω σίγουρα εάν ισχύει το "μέχρι και".

Πάντως σκεφτείτε ότι η προηγούμενη απόφαση των καθηγητών για απεργεία ήταν μέχρι Τετάρτη 7/6 (δηλαδή χτες) όπου και έγινε Γ.Σ. για νέα απόφαση. Τώρα που αποφάσισαν πάλι απεργεία μέχρι την Τετάρτη 14/6, θα ξαναγίνει Γ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη. Δεδομένου ότι η Γ.Σ. καθηγητών αρχίζει περίπου στις 13.30 μέχρι να τελειώσει και να ανακοινωθεί η απόφαση, πιστεύω ότι έχει χαθεί και αυτή η μέρα. Λέτε να δώσουμε μαθήματα από τις 16.00 και μετά???
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Jun 08, 2006 1:33 pm

PaP wrote: Ο ξαδερφός μου τέλειωσε ηλεκτρολόγος στο ΜΙΤ, και Master εκεί και βρήκε δουλειά σε 3 μέρες. Τώρα δουλεύει στη Motorola, παίρνει τρελά λεφτά ΑΛΛΑ δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και ζήτημα να παίρνει μια βδομάδα άδεια το χρόνο... Αν αυτό το λέτε Prosperity......
Εξαρτάται πως ο καθένας βιώνει την ολοκήρωση της δουλειάς του. Εάν το μετράει με τα χρήματα τότε σίγουρα είναι ευτυχισμένος. Εάν το μετράει με το ότι ασχολείται 12 ώρες την ημέρα με αυτό που θέλει να κάνει τότε πάλι ειναι ευτυχισμένος γιατί εάν έκανε κάτι άλλο θα τον κρατούσε μακρυά απο αυτό που θέλει. Εάν τώρα ο σκοπός της ζωής του ήταν το κάτι ~ Greek Prosperity, να κόβει βόλτες όλη μέρα, αραλίκι, frape life, χαλαρά κλπ τότε σίγουρα θα είναι δυσαρεστημένος τώρα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Jun 08, 2006 1:34 pm

:study:
Στο τέλος Ιουνίου η κατάθεση του Νόμου-Πλαισίου στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα (7/6/2006), το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να δημοσιοποιήσει και να καταθέσει το νόμο-πλαίσιο για την Παδεία στη Βουλή το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Το πιθανότερο είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί γύρω στις 20 Ιουνίου, ώστε να συζητηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Στόχος του υπουργείου είναι η συζήτηση του νομοσχεδίου να γίνει στην Ολομέλεια. Ωστόσο, πανεπιστημιακοί προειδοποιούν ότι η κατάθεση αποτελεί casus belli και σημειώνουν ότι η Ομοσπονδία τους θα συνεδριάσει εκ νέου μεταξύ 17-19 Ιουνίου για να καθορίσει τη στάση του κλάδου στο θέμα των κινητοποιήσεων.
Πηγή: e-Paideia
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Thu Jun 08, 2006 2:47 pm

FadeToBlack wrote:Φίλε Marauder και η κατάληψη είναι ένα μέτρο για να αλλάξουμε εμείς το σύστημα, κάνουμε και τις εκδηλώσεις μας για την ενημέρωση της κοινωνίας όσο η σχολή είναι υπό κατάληψη όπως η εκδήλωση του Σαββάτου(και μην πει κανείς πως δεν αγγίζουμε την κοινή γνώμη με τέτοιες εκδηλώσεις)
Και το γιατί κατηγορούμε και τους φιλότιμους συναδέλφους μας στην Γ.Σ. της Δευτέρας ακόμα δεν το έχω καταλάβει, απλά είχαν πάρει τα παιδιά το κολατσίο τους μαζί τους και μόλις άκουσαν τις παράλογες προτάσεις της ΔΑΠ είπαν να τιμήσουν τους προγόνους τους στην Αρχαία Ελλάδα και να αναβιώσουν το έθιμο της ρίψης λαχανικών........
Πάντως σε ένα γκάλοπ που έγινε για το τι θέμα απασχόλησε την κοινή γνώμη την τελευταία βδομάδα πρώτο ήταν ο Alex δεύτερο τα ελληνο-τουρκικά και τελευταίο οι φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Όσο για το δεύτερο ελπίζω να αστειεύεσαι περιμένω να δω αν αστειεύεσαι ή όχι για να σου απαντήσω καταλλήλως
FadeToBlack
bit level
bit level

Post by FadeToBlack » Thu Jun 08, 2006 2:53 pm

fotisaueb wrote:Πάντως σε ένα γκάλοπ που έγινε για το τι θέμα απασχόλησε την κοινή γνώμη την τελευταία βδομάδα πρώτο ήταν ο Alex δεύτερο τα ελληνο-τουρκικά και τελευταίο οι φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Όσο για το δεύτερο ελπίζω να αστειεύεσαι περιμένω να δω αν αστειεύεσαι ή όχι για να σου απαντήσω καταλλήλως
Βασικά φίλε μου και για τα δύο αστειεύομαι, αλίμονο αν η κοινή γνώμη επηρεαζόταν από τέτοια πανηγυράκια.....
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Thu Jun 08, 2006 2:57 pm

FadeToBlack wrote:
fotisaueb wrote:Πάντως σε ένα γκάλοπ που έγινε για το τι θέμα απασχόλησε την κοινή γνώμη την τελευταία βδομάδα πρώτο ήταν ο Alex δεύτερο τα ελληνο-τουρκικά και τελευταίο οι φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Βασικά φίλε μου και για τα δύο αστειεύομαι, αλίμονο αν η κοινή γνώμη επηρεαζόταν από τέτοια πανηγυράκια.....
Τότε sorry λάθος
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Jun 08, 2006 3:43 pm

HdkiLLeR wrote:
PaP wrote: Ο ξαδερφός μου τέλειωσε ηλεκτρολόγος στο ΜΙΤ, και Master εκεί και βρήκε δουλειά σε 3 μέρες. Τώρα δουλεύει στη Motorola, παίρνει τρελά λεφτά ΑΛΛΑ δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και ζήτημα να παίρνει μια βδομάδα άδεια το χρόνο... Αν αυτό το λέτε Prosperity......
Εξαρτάται πως ο καθένας βιώνει την ολοκήρωση της δουλειάς του. Εάν το μετράει με τα χρήματα τότε σίγουρα είναι ευτυχισμένος. Εάν το μετράει με το ότι ασχολείται 12 ώρες την ημέρα με αυτό που θέλει να κάνει τότε πάλι ειναι ευτυχισμένος γιατί εάν έκανε κάτι άλλο θα τον κρατούσε μακρυά απο αυτό που θέλει. Εάν τώρα ο σκοπός της ζωής του ήταν το κάτι ~ Greek Prosperity, να κόβει βόλτες όλη μέρα, αραλίκι, frape life, χαλαρά κλπ τότε σίγουρα θα είναι δυσαρεστημένος τώρα.
Και να ήταν και αραλίκι η Greek Prosperity Βασίλη, καλά θα ήταν. Στην Ελλάδα όμως οι εργαζόμενοι (κυρίως οι νέοι) δουλεύουν περισσότερο και αμείβονται χειρότερα απ ό,τι σε άλλες χώρες. Γιατί έχουν λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες αργίες, οι εταιρείες δεν οργανώνονται όσο θα πρεπε και επειδή έχουν συνηθίσει να κακοπληρώνονται και να δουλεύουν για 5 άτομα. Απλά πολλοί νομίζουν οτι οι υπόλοιποι (Ευρωπαίοι) δουλεύουν περισσότερο. Κάνουν λάθος. Και φυσικά πολλοί συνάδερφοί μας στην Ελλάδα όχι μόνο δεν κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά δουλεύουν και σε άλλα αντικείμα απο εκείνα που σπούδασαν (και που σε πολλές περιπτώσεις δεν ήθελαν να σπουδάσουν, δεν τους ενδιέφεραν)...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”