Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: Γεγονότα στις 9 Απριλίου 2008
Ως venus νομιζω πως δν πρεπει να κατσουμε με σταυρωμενα χερια.Δν ξερω τι,δν κατεβαινουν ιδεες τωρα,αλλα πρεπει να κανουμε κατι συμβολικο οπως εχει γινει τοσες φορες στο παρελθον.Αναμενω ιδεες σας
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τυπικές ανακοινώσεις δεν αρκούν. Υπάρχουν λίγα προβληματικά άτομα (που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με τις παρατάξεις) τα οποία φυτοζωούν στους χώρους του Πανεπιστημίου. Αυτά δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούν από μια ανακοίνωση, δεν θα ιδρώσει το αυτί τους. Θεωρώ ότι το καλύτερο μέτρο είναι ο συγκεκριμένος, αν είναι φοιτητής, να χάσει 2-3 εξεταστικές περιόδους. Όχι ότι θα τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά είναι ένα αξιοπρεπές μέτρο και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι εξαντλητικό (όπως η διαγραφή).
Υπάρχει η άποψη σε ορισμένους, όχι απαραίτητα φοιτητές, ότι: "Δεν πειράζει αν λερώνεται κάνας τοίχος ή γίνεται καμιά ζημιά που και πού. Είναι το τίμημα του να υπάρχει ένα σκεπτόμενο (έστω και κομματικοποιημένο) τμήμα της νεολαίας. Από το να είναι όλοι αποβλακωμένοι και αλλοτριωμένοι, προτιμώ να γίνεται καμιά ζημιά αραιά και πού παρά να αποθαρρύνουμε τον πολιτικό προβληματισμό των φοιτητών".
Περιττό να σχολιάσω ότι η άποψη αυτή είναι λανθασμένη και επικίνδυνη καθότι η ανοχή και η έλλειψη τιμωρίας οδηγεί σε ακρότητες.
Υπάρχει η άποψη σε ορισμένους, όχι απαραίτητα φοιτητές, ότι: "Δεν πειράζει αν λερώνεται κάνας τοίχος ή γίνεται καμιά ζημιά που και πού. Είναι το τίμημα του να υπάρχει ένα σκεπτόμενο (έστω και κομματικοποιημένο) τμήμα της νεολαίας. Από το να είναι όλοι αποβλακωμένοι και αλλοτριωμένοι, προτιμώ να γίνεται καμιά ζημιά αραιά και πού παρά να αποθαρρύνουμε τον πολιτικό προβληματισμό των φοιτητών".
Περιττό να σχολιάσω ότι η άποψη αυτή είναι λανθασμένη και επικίνδυνη καθότι η ανοχή και η έλλειψη τιμωρίας οδηγεί σε ακρότητες.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Τι θέλει να πει ο ποιητής...;; Τα ταμπλό έφυγαν για να ανοιξει ο χώρος να μπουν τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο;η αφαίρεση των ταμπλό είναι μία ακόμη πλευρά του νόμου-πλαισίου και αποτελεί «χτύπημα στην ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση των φοιτητών. Είναι χτύπημα στο ίδιο το άσυλο».
Παρακαλώ σχολιάστε... Εξαιρετική σκέψη αυτή η φράση...Τον καταγγέλλουμε για τον φασισμό και τον αυταρχισμό του. Διαπαιδαγωγεί τους φοιτητές στην υπεξαίρεση ξένης περιουσίας»
Και εγώ που νόμιζα οτι προβάλανε τα πάρτυ σας...Τα ταμπλό είναι ο μόνος χώρος όπου προβάλλουμε τις ιδέες μας
Α όχι δείχναν και ποια μαθήματα έχουν βγεί... Και ποια παράταξη είπε "ψέματα" για τα κάποιο αίτημα...
Α ναι!?!?!?! πότε; εγώ που ήμουν; Οι παρατάξεις αποφάσισαν...οι φοιτητές αποφάσισαν ( τη κατάληψη της πρυτανείας)
Τα παραπάνω είναι από διάφορες παρατάξεις, φυσικά και δεν έχει νόημα να πούμε απο ποιές! Γιατί εδώ δεν καταδικάζουμε πολιτικές παρατάξεων! Σημασία ωστόσο έχει μόνο οτι ειπώθηκαν!
Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στις πηγές που έδωσε ο mikem4600 !
-
- Gbyte level
Συνεχίζω να διαβάζω γεγονότα τα οποία δε γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν. Δεν ξέρουμε αν ο καθηγητής και ο φοιτητής είχαν κάτι προσωπικό από πριν, αν έγινε κάτι πάνω σε μιά ένταση, ποιος προκάλεσε και γιατί κτλ. Δεν είμαστε δικαστήριο εδώ...
Κάτι άλλο, σχετικό με το θέμα, στο οποίο συμβαίνει κάτι πολύ ύποπτο γιατί, ακούω δύο σθεναρές θέσεις. α) ο Πρύτανης: Υπήρξε απόφαση της Συγκλήτου. β) Παρατάξεις: Η κίνηση του πρύτανη ήταν αυταρχική χωρίς συγκλητική απόφαση.
Ρωτάω, προφανώς κάποιο μέλος ΔΕΠ θα ξέρει ή κάποιος εκπρόσωπος, υπάρχουν πρακτικά της Συγκλήτου, είναι προσβάσιμα?
Κάτι άλλο, σχετικό με το θέμα, στο οποίο συμβαίνει κάτι πολύ ύποπτο γιατί, ακούω δύο σθεναρές θέσεις. α) ο Πρύτανης: Υπήρξε απόφαση της Συγκλήτου. β) Παρατάξεις: Η κίνηση του πρύτανη ήταν αυταρχική χωρίς συγκλητική απόφαση.
Ρωτάω, προφανώς κάποιο μέλος ΔΕΠ θα ξέρει ή κάποιος εκπρόσωπος, υπάρχουν πρακτικά της Συγκλήτου, είναι προσβάσιμα?
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Μια κουβέντα για την ..."ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". Πριν πολλά χρόνια, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένας βουλευτής έβριζε σκαιότατα τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στο έδρανο του ομιλητή. Όταν τον άκουσε ο γηραιός πρωθυπουργός, ρώτησε: "Ποιός το είπε αυτό;" O υβριστής απάντησε: "Εγώ!". Και ο Πρωθυπουργός, πριν συνεχίσει την ομιλία του, σχολίασε: "Ε, τότε δεν έχει καμμία σημασία!".
Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται. Οι απόψεις δεν εκφέρονται εν κενώ. Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία και το τι γράφει μια εφημερίδα και το ποιός το υπογράφει και το ποια είναι η εφημερίδα. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι λειψό.
Δ. Γκρ.
Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται. Οι απόψεις δεν εκφέρονται εν κενώ. Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία και το τι γράφει μια εφημερίδα και το ποιός το υπογράφει και το ποια είναι η εφημερίδα. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι λειψό.
Δ. Γκρ.
-
- Mbyte level
Και για αυτό ενημερωνόμαστε από δίαφορες πηγές και όχι από μία...redlabel wrote: Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται. Οι απόψεις δεν εκφέρονται εν κενώ. Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία και το τι γράφει μια εφημερίδα και το ποιός το υπογράφει και το ποια είναι η εφημερίδα. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι λειψό.
Δ. Γκρ.
Αλλά νομίζω ότι το να ΑΓΝΟΕΙ κάποιος ένα γεγονός, επειδή η πηγή είναι δεν είναι έγκυρη (ή μεροληπτεί), προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας...και αυτό γίνεται σε αρκετά σταθερή βάση μόλις κάποιος ποστάρει κάποιο news item εδώ...βγαίνει ο Α και λέει ότι το Έθνος λέει ψέματα, βγαίνει η Β και λέει ότι το Fox News λέει ψέματα, βγαίνει ο Γ και λέει ότι το in.gr λέει ψέματα...προφανώς για να μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι, πρέπει να είμαστε παρόντες την ώρα που αυτό συνέβει...
Τελικά τί αποφάσεις λήφθηκαν όσον αφορά τις κινητοποιήσεις σας; Θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση σύντομα;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- mikem4600
- Gbyte level
Σαφώς, αλλά όπως προανέφερε ο shodanjr_gr εδώ ΔΕΝ πρόκειται για αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ένα μοναδικό δημοσίευμα (όπως με τον μοναδικό υβριστή του ανέκδοτού σας), αφού αναφέρεται από πολλές διαφορετικές πηγές τις οποίες φυσικά δεν παρέθεσα αρχικά διότι δεν συνηθίζω σε απλά posts να φέρνω και ένα σεντόνι από links. Η προσπάθεια εκμηδενισμού και απόρριψης των συμβάντων από τον *estrngd λες και δεν έγινε τίποτα για εμένα ισοδυναμεί με στρουθοκαμηλισμό στην καλύτερη περίπτωση και αποπροσανατολισμό στην χειρότερη.redlabel wrote:Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται. Οι απόψεις δεν εκφέρονται εν κενώ. Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία και το τι γράφει μια εφημερίδα και το ποιός το υπογράφει και το ποια είναι η εφημερίδα. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι λειψό.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- rapadder
- Gbyte level
Θυμάμαι παλιά (το 2001) τον κ. Κάβουρα να μας λέει να μην αντιγράψουμε στις εξετάσεις. Μας είχε πεί τότε ότι δεν μπορεί να μας διαγράψει από την σχολή (το νομικό πλαίσιο είναι λειψό, με μια προσφυγή στο Συμβούλειο της Επικρατείας ξαναγράφεσαι κλπ) αλλά μπορεί να μας αποκλείσει από την συμμετοχή σε 2-3 εξεταστικές. Μας είχε πεί τότε ότι το είχε κάνει αυτό με μια φοιτήτρια που είχε πιαστεί στα πράσα με σκονάκι. Αν θυμάμαι καλά, το είχα επιβεβαιώσει και από αλλού ότι όντως είχε αποκλειστεί για 3 εξεταστικές.
Το 2000 είχε αποκλειστεί (για 2 ή 3 εξεταστικές) φοιτητής που είχε ρίξει τον mail server του Πανεπιστημίου. Είχε κάνει μια χακιά και για κάμποσες μέρες δεν έπαιζε ο server. Χάθηκαν e-mail και έγινε φασαρία. Ο φοιτητής (του τμήματος Πληροφορικής) είχε εργαστεί εκείνο το χρονικό διάστημα (που δεν μπορούσε να δώσει μαθήματα). Αν και δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικα, πρέπει να ήταν και καλός φοιτητής. Την ιστορία μου την έχουν διηγηθεί και 2 καθηγητές.
Το 2000 είχε αποκλειστεί (για 2 ή 3 εξεταστικές) φοιτητής που είχε ρίξει τον mail server του Πανεπιστημίου. Είχε κάνει μια χακιά και για κάμποσες μέρες δεν έπαιζε ο server. Χάθηκαν e-mail και έγινε φασαρία. Ο φοιτητής (του τμήματος Πληροφορικής) είχε εργαστεί εκείνο το χρονικό διάστημα (που δεν μπορούσε να δώσει μαθήματα). Αν και δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικα, πρέπει να ήταν και καλός φοιτητής. Την ιστορία μου την έχουν διηγηθεί και 2 καθηγητές.
Αν οι άλλοι 2 δεν μπόρεσαν να δώσουν μαθήματα για 3 εξεταστικές, θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να γίνει και με τον φοιτητή που έφτυσε τον Βασσάλο. Υπάρχουν κανονισμοί αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί και γι' αυτό φτάσαμε ως εδώ. Θα πρότεινα λοιπόν το όποιο ψήφισμα διαμαρτυρίας να ζητά από την Σύγκλητο να τιμωρήσει τον φοιτητή με αποκλεισμό 2-3 εξεταστικών. Αν δεν τιμωρηθεί τότε όλα τα άλλα είναι κενά ουσίας.StormRider wrote:Δεν ξέρουμε αν ο καθηγητής και ο φοιτητής είχαν κάτι προσωπικό από πριν, αν έγινε κάτι πάνω σε μιά ένταση, ποιος προκάλεσε και γιατί κτλ. Δεν είμαστε δικαστήριο εδώ...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Wow! Terabyte level
...πάντως, για κάποιες "φυλλάδες" (προσωπικά δεν περιλαμβάνω την αναφερθείσα εφημερίδα, αν και...) ίσως να παρασυρόμουν και να επαναλάμβανα ότι είπε ο τότε πρωθυπουργός!mikem4600 wrote:Σαφώς, αλλά όπως προανέφερε ο shodanjr_gr εδώ ΔΕΝ πρόκειται για αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ένα μοναδικό δημοσίευμα (όπως με τον μοναδικό υβριστή του ανέκδοτού σας), αφού αναφέρεται από πολλές διαφορετικές πηγές τις οποίες φυσικά δεν παρέθεσα αρχικά διότι δεν συνηθίζω σε απλά posts να φέρνω και ένα σεντόνι από links. Η προσπάθεια εκμηδενισμού και απόρριψης των συμβάντων από τον *estrngd λες και δεν έγινε τίποτα για εμένα ισοδυναμεί με στρουθοκαμηλισμό στην καλύτερη περίπτωση και αποπροσανατολισμό στην χειρότερη.redlabel wrote:Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται. Οι απόψεις δεν εκφέρονται εν κενώ. Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία και το τι γράφει μια εφημερίδα και το ποιός το υπογράφει και το ποια είναι η εφημερίδα. Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι λειψό.

Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Wed May 07, 2008 8:31 pm, edited 2 times in total.
-
- Venus Former Team Member
Αμφισβητείτε δηλαδή το τι βλέπουν τα μάτια μας μέρες τώρα? Δέχομαι τον χρωματισμό του τύπου. Δε γίνεται όμως να αμφισβητείται κάτι το οποίο αναδημοσίευσε ο mikem από μια εφημερίδα (στην αρχή), και από κάτω έσπευσαν να επιβεβαιώσουν κι άλλοι χρήστες. Αν είναι να αμφισβητούνται όλοι, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης αυτής της κουβέντας. Απλά ο καθένας δεν πιστεύει τι λέει ο άλλος...Η μέγιστη πλάνη είναι να νομίζει κάποιος ότι αρκεί να ακούσει τι λέγεται, αδιαφορώντας από ποιόν λέγεται.
Τέλος, όσο και να υποχρεούται μια εφημερίδα να χρωματίσει ένα περιστατικό, δε πιστεύω να δικαιούται και να το δημιουργήσει. Ο,τι και να έχει γίνει, θεωρώ ότι τέτοιες μορφές αντίδρασης ΔΕΝ είναι "αμεσοδημοκρατικές" (

Αν ο γείτονάς σας σας έπαιρνε κάτι (απ' τον κήπο σας για παράδειγμα) θα πηγαίνατε να του κλέψετε το σπίτι? Γνωρίζετε προφανώς τις συνέπειες που θα αντιμετώπιζε ένα ενήλικο και υπεύθυνο άτομο για αυτήν του την πράξη. Οι φοιτητές δηλαδή τι είμαστε? Ακόμα και τους ανήλικους τους στέλνουν σε αναμορφωτήριο ...
- Silver
- Kilobyte level
Σήμερα είχα μάθημα από το πρωί μέχρι αργά. Οι φοιτητές των ΡΑΣ-ΕΑΑΚ από τις 11 είχαν κάνει κατάληψη στην πρυτανεία. Ήσυχα κάθονταν, είχαν φέρει και το γραφείο τους, τις παρέες τους, τους καφέδες τους κτλ.
Κατά τις 6.30 που έφυγα από τη σχολή, είχαν φύγει ήδη οι καταλήψιες (μάλλον θα τέλειωσε το 8ώρο εργασίας
). Εκεί που καθόντουσαν είχε απομείνει πλέον κάποιο χυμένο υγρό (μάλλον καφές) και μπόλικη στάχτη (θα έχουν δουλειά οι καθαρίστριες).
Γνώμη μου είναι ότι το να κάνουν αποχή οι καθηγητές δεν θα βοηθήσει κανέναν. Στο κάτω κάτω οι συγκεκριμένοι φοιτητές σπάνια πατάνε το πόδι τους στο μάθημα, οπότε αυτοί που θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τη νύφη είναι οι επιμελείς φοιτητές. Σίγουρα θα υπάρχει και άλλος τρόπος να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.
Προσωπικά χαίρομαι που άδειασε ο τόπος. Μου φαίνεται πιο όμορφη η σχολή χωρίς όλα αυτά τα stands.
Κατά τις 6.30 που έφυγα από τη σχολή, είχαν φύγει ήδη οι καταλήψιες (μάλλον θα τέλειωσε το 8ώρο εργασίας

Γνώμη μου είναι ότι το να κάνουν αποχή οι καθηγητές δεν θα βοηθήσει κανέναν. Στο κάτω κάτω οι συγκεκριμένοι φοιτητές σπάνια πατάνε το πόδι τους στο μάθημα, οπότε αυτοί που θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τη νύφη είναι οι επιμελείς φοιτητές. Σίγουρα θα υπάρχει και άλλος τρόπος να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.
Προσωπικά χαίρομαι που άδειασε ο τόπος. Μου φαίνεται πιο όμορφη η σχολή χωρίς όλα αυτά τα stands.
Ίσως είμαι offtopic αλλά όταν μπήκα στην ορκομοσία σαν πρωτοετής και άκουσα το καλωσόρισμα κατάλαβα οτι μπήκα σε μία απο τις καλύτερες σχολές της Ευρώπης (πράγμα το οποίο ισχύει ,υπάρχουν βέβαια μερικές αδυναμίες στο διδακτικό προσωπικό αλλά δεν με απασχόλησαν ποτέ ιδιαίτερα).
Εγώ προσώπικα αισθάνθηκα τρομερά άσχημα βλέποντας τα μέλη συγκεκριμένης παράταξης να γράφουν συνθήματα παντού μέρα μεσημέρι εχθές.
Ειλικρινά το μόνο που τελικά μένει είναι η δυσφήμιση της σχολής μας,πραγματικά κρίμα.
Εγώ προσώπικα αισθάνθηκα τρομερά άσχημα βλέποντας τα μέλη συγκεκριμένης παράταξης να γράφουν συνθήματα παντού μέρα μεσημέρι εχθές.

Ειλικρινά το μόνο που τελικά μένει είναι η δυσφήμιση της σχολής μας,πραγματικά κρίμα.
Λοιπόν παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση που γίνετε στο forum και θέλω να καταθέσω και εγώ τις απόψεις μου. Δεν θα κάνω σχολιασμό λεγομένων άλλων ατόμων γιατί θα μπούμε σε μια ατέρμονα διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης...
Καταρχάς θεωρώ ότι ο τίτλος του παρόν topic πρέπει να αλλάξει η να μεταφερθούμε κάπου αλλού. Γιατί από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού πήγαμε...
Δεύτερον, το τελευταίο μήνα είμαστε όλοι μάρτυρες μιας δραστηριότητας του πρύτανη και συγκεκριμένων δυνάμεων μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Βλέπουμε συνεχείς mail και ανακοινώσεις από τον πρύτανη για κάποια θέματα που έχουν προκύψει. Ερωτώ. Γιατί 1 χρόνο που είναι πρύτανης δεν έχω λάβει ότι ένα mail και σε διάστημα ενός μήνα έχω λάβει 3-4 mails; Τυχαίο;
Έχουμε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα:
Σπάσιμο εδράνων στο Α-Η λύση βρέθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές και τον σύλλογο μας που θα τα πληρώσει...
Διάρρηξη την ημέρα των φοιτητικών εκλογών των γραφείων ορισμένων καθηγητών-Ας αμφισβητήσει τώρα κανείς ότι στην ουσία δεν εκλάπη τίποτα το ουσιαστικό και ας αμφισβητήσει κανείς την δήλωση του φύλακα και του Αντιπρύτανη κ.Χαλκιά ότι δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης...Ποιος το έκανε; Τι προθέσεις είχε; Που να ξέρουμε ε; Γεγονός επίσης η έκτακτη σύγκλητος για αυτό το θέμα...
Γίνετε η σύγκλητος και παίρνονται κάποιες αποφάσεις τις οποίες ο πρύτανης στέλνει με mail σε όλους τους φοιτητές. Έστειλε όμως την αλήθεια ο κύριος Πραστάκος η την δικιά του αλήθεια; Όπως προκύπτει από μέλη τις συγκλήτου συγκεκριμένες αποφάσεις τις οποίες ο κ.Πραστάκος λέει ότι πάρθηκαν ομόφωνα στην ουσία δεν πάρθηκαν ποτέ...
Επόμενο γεγονός...Απομάκρυνση των ταμπλό ξημερώματα από ιδιωτική μεταφορική εταιρία...Πολύ δημοκρατικός ο κ.Πραστάκός. Υπερασπίζετε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.. Με φθηνές δικαιολογίες του τύπου για λόγους ασφαλείας...κ.Πραστάκο κάνουμε μάθημα σε ένα κτήριο 100 ετών 8000 φοιτητές...Δεν είδα να κάνετε κάτι για αυτό...Δηλαδή τώρα που πήγαν τις τζαμαρίες στο 3 όροφο Δεριγνύ με 2 πολλές μικρές εξόδους σε περίπτωση έκτακτου ανάγκης τι θα κάνουμε;
Έχω να πω τα εξής. Κάποια πράγματα βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα και ορισμένοι εδώ μέσα πρέπει να το καταλάβουν...Με το «σεμνά και ταπεινά» που υιοθετούν κάποιοι «ανεξάρτητοι» αλλά και ο κ.Πραστάκος δεν πάμε πουθενά...Βλέπουμε σιγά σιγά την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου γιατί περί αυτού πρόκειται...Βλέπουμε την φίμωση συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, βλέπουμε την νεοδημακρατική πολιτική που ασκούν συγκεκριμένα άτομα μέσα στο ΟΠΑ. Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο Νόμος Πλαίσιο θα εφαρμοστεί σιγά σιγά σε όλα τα ιδρύματα...Οι υφιστάμενοι του φαίνετε να πήραν το μήνυμα...
Καρκίνωμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι οι φοιτητικές παρατάξεις όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν εδώ μέσα(κάποιοι που ακολουθώντας την μέθοδο πειθούς «έχω 1000 δημοσιεύσεις άρα είμαι κάποιος...»). Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και σίγουρα δεν είναι τα ταμπλό. Υπάρχει το καθηγητικό κατεστημένο που θεωρεί το πανεπιστήμιο τσιφλίκι του, υπάρχουν πολλά, πολλά προβλήματα που δεν είναι της παρούσης...
Θλίβομαι που βλέπω νέους ανθρώπους να μπαίνουν σε λογικές συντήρησης...Θλίβομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο και ακόμα χειρότερα να πολεμούν και να αφορίζουν τους αγώνες των συναδέλφων τους για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο...Θλίβομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να γίνονται πιόνια συγκεκριμένης προπαγάνδας....Θλίβομαι που δεν υπάρχει όραμα...Θλίβομαι....
Λίγο μεγάλο αυτό το post…Ειλικρινά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν...Όχι γιατί δεν μπορώ αλλά επειδή δεν θέλω...Βαρέθηκα...Όπως βαρέθηκαν να εκφράζουν τις απόψεις του εδώ μέσα πολλά σοβαρά άτομα...Δεν με ενδιαφέρει. Κάποιοι ας μείνουν στο αιώνιο λήθαργο τους...Και μέχρι να ξυπνήσουν εγώ πάω να διαβάσω Ελευθεροτυπία...Γιατί εγώ διαβάζω Ελεύθερο-τυπία....
Καταρχάς θεωρώ ότι ο τίτλος του παρόν topic πρέπει να αλλάξει η να μεταφερθούμε κάπου αλλού. Γιατί από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού πήγαμε...
Δεύτερον, το τελευταίο μήνα είμαστε όλοι μάρτυρες μιας δραστηριότητας του πρύτανη και συγκεκριμένων δυνάμεων μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Βλέπουμε συνεχείς mail και ανακοινώσεις από τον πρύτανη για κάποια θέματα που έχουν προκύψει. Ερωτώ. Γιατί 1 χρόνο που είναι πρύτανης δεν έχω λάβει ότι ένα mail και σε διάστημα ενός μήνα έχω λάβει 3-4 mails; Τυχαίο;
Έχουμε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα:
Σπάσιμο εδράνων στο Α-Η λύση βρέθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές και τον σύλλογο μας που θα τα πληρώσει...
Διάρρηξη την ημέρα των φοιτητικών εκλογών των γραφείων ορισμένων καθηγητών-Ας αμφισβητήσει τώρα κανείς ότι στην ουσία δεν εκλάπη τίποτα το ουσιαστικό και ας αμφισβητήσει κανείς την δήλωση του φύλακα και του Αντιπρύτανη κ.Χαλκιά ότι δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης...Ποιος το έκανε; Τι προθέσεις είχε; Που να ξέρουμε ε; Γεγονός επίσης η έκτακτη σύγκλητος για αυτό το θέμα...
Γίνετε η σύγκλητος και παίρνονται κάποιες αποφάσεις τις οποίες ο πρύτανης στέλνει με mail σε όλους τους φοιτητές. Έστειλε όμως την αλήθεια ο κύριος Πραστάκος η την δικιά του αλήθεια; Όπως προκύπτει από μέλη τις συγκλήτου συγκεκριμένες αποφάσεις τις οποίες ο κ.Πραστάκος λέει ότι πάρθηκαν ομόφωνα στην ουσία δεν πάρθηκαν ποτέ...
Επόμενο γεγονός...Απομάκρυνση των ταμπλό ξημερώματα από ιδιωτική μεταφορική εταιρία...Πολύ δημοκρατικός ο κ.Πραστάκός. Υπερασπίζετε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.. Με φθηνές δικαιολογίες του τύπου για λόγους ασφαλείας...κ.Πραστάκο κάνουμε μάθημα σε ένα κτήριο 100 ετών 8000 φοιτητές...Δεν είδα να κάνετε κάτι για αυτό...Δηλαδή τώρα που πήγαν τις τζαμαρίες στο 3 όροφο Δεριγνύ με 2 πολλές μικρές εξόδους σε περίπτωση έκτακτου ανάγκης τι θα κάνουμε;
Έχω να πω τα εξής. Κάποια πράγματα βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα και ορισμένοι εδώ μέσα πρέπει να το καταλάβουν...Με το «σεμνά και ταπεινά» που υιοθετούν κάποιοι «ανεξάρτητοι» αλλά και ο κ.Πραστάκος δεν πάμε πουθενά...Βλέπουμε σιγά σιγά την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου γιατί περί αυτού πρόκειται...Βλέπουμε την φίμωση συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, βλέπουμε την νεοδημακρατική πολιτική που ασκούν συγκεκριμένα άτομα μέσα στο ΟΠΑ. Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο Νόμος Πλαίσιο θα εφαρμοστεί σιγά σιγά σε όλα τα ιδρύματα...Οι υφιστάμενοι του φαίνετε να πήραν το μήνυμα...
Καρκίνωμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι οι φοιτητικές παρατάξεις όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν εδώ μέσα(κάποιοι που ακολουθώντας την μέθοδο πειθούς «έχω 1000 δημοσιεύσεις άρα είμαι κάποιος...»). Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και σίγουρα δεν είναι τα ταμπλό. Υπάρχει το καθηγητικό κατεστημένο που θεωρεί το πανεπιστήμιο τσιφλίκι του, υπάρχουν πολλά, πολλά προβλήματα που δεν είναι της παρούσης...
Θλίβομαι που βλέπω νέους ανθρώπους να μπαίνουν σε λογικές συντήρησης...Θλίβομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο και ακόμα χειρότερα να πολεμούν και να αφορίζουν τους αγώνες των συναδέλφων τους για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο...Θλίβομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να γίνονται πιόνια συγκεκριμένης προπαγάνδας....Θλίβομαι που δεν υπάρχει όραμα...Θλίβομαι....
Λίγο μεγάλο αυτό το post…Ειλικρινά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν...Όχι γιατί δεν μπορώ αλλά επειδή δεν θέλω...Βαρέθηκα...Όπως βαρέθηκαν να εκφράζουν τις απόψεις του εδώ μέσα πολλά σοβαρά άτομα...Δεν με ενδιαφέρει. Κάποιοι ας μείνουν στο αιώνιο λήθαργο τους...Και μέχρι να ξυπνήσουν εγώ πάω να διαβάσω Ελευθεροτυπία...Γιατί εγώ διαβάζω Ελεύθερο-τυπία....
Last edited by aguero88 on Wed May 07, 2008 9:33 pm, edited 1 time in total.
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Δυστυχώς τις λατινικές σοφίες αντ όμινεμ κλπ, δεν τις εφαρμόζω καθόλου, σε αντίθεση με αυτούς που μου τις προσάπτουν (επειδή μου τις προσάπτουν). Δεν είπα ότι τα λεγόμενα τις Καθημερινής είναι ψέματα. Ούτε είπα ότι, α, η Καθημερινή το λέει -άρα- είναι ψέματα. Μην μου βάζετε συνεπώς λόγια στο στόμα που δεν ξεστόμισα ποτέ. Εννόησα μάλλον, ότι τα λεγόμενά της, όπως λέγονται, στρέφονται προς μια Χ κατεύθυνση. Αυτήν της Γιαννάκου. Δεν μου φαίνεται για παράδειγμα το "όμηροι" λέξη αντικειμενικής πληροφόρησης. Μην σε πιάνει λύσα και σίχαμα μικέ, λοιπόν, συγκρατήσου, γιατί πέφτεις σε λατινικά παραπτώματα.
Όσο για τον Βασσάλο και τις καταθέσεις ψυχής του, αυτές φαίνονται στα ανύπαρκτα ποσοστά επιτυχίας στο τέλος, φαίνονται και από τους πολλούς δυσαρεστημένους φοιτητές του (και μη μου πείτε ότι ο Βασσάλος είναι ο ο Ιησούς που σταυρώνεται από τους αμαρτωλούς) - ας είμαστε λοιπόν πιο μετριόφρονες. Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.
Και τα διάφορα που λέγονται να αποβληθεί ο φοιτητής που έφτυσε κλπκλπ, σίγουρα δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ηθικίστικα. Απλά, ο καθένας από την θέση που βρίσκεται ή ίσως χαλβαδιάζει μιλάει, και ενίοτε ονειρεύεται την επέμβαση της αστυνομίας. Του εύχομαι μονάχα το όνειρο να μην του βγει εφιάλτης (βλέπε http://www.youtube.com/watch?v=AlnIkhYCS4w). Αλλά τι λέω, εσένα, ωχ αδερφέ, δεν σε νοιάζει, σε λίγα χρόνια τελειώνεις και άλλοι θα πάνε εκεί πίσω ...
Όσο για τον Βασσάλο και τις καταθέσεις ψυχής του, αυτές φαίνονται στα ανύπαρκτα ποσοστά επιτυχίας στο τέλος, φαίνονται και από τους πολλούς δυσαρεστημένους φοιτητές του (και μη μου πείτε ότι ο Βασσάλος είναι ο ο Ιησούς που σταυρώνεται από τους αμαρτωλούς) - ας είμαστε λοιπόν πιο μετριόφρονες. Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.
Και τα διάφορα που λέγονται να αποβληθεί ο φοιτητής που έφτυσε κλπκλπ, σίγουρα δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ηθικίστικα. Απλά, ο καθένας από την θέση που βρίσκεται ή ίσως χαλβαδιάζει μιλάει, και ενίοτε ονειρεύεται την επέμβαση της αστυνομίας. Του εύχομαι μονάχα το όνειρο να μην του βγει εφιάλτης (βλέπε http://www.youtube.com/watch?v=AlnIkhYCS4w). Αλλά τι λέω, εσένα, ωχ αδερφέ, δεν σε νοιάζει, σε λίγα χρόνια τελειώνεις και άλλοι θα πάνε εκεί πίσω ...
-
- Wow! Terabyte level
Το περιστατικό που αναφέρει παραπάνω ο rapadder είναι πραγματικότητα. Χειρίστηκα την υπόθεση, ως νεαρός Λέκτορας και κατ' εντολή του Πρύτανη, με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος απέβαλε το φοιτητή για ένα χρόνο, παρά την αντίθετη εισήγησή μας. Ο φοιτητής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη (Συμβούλιο Επικρατείας) και δικαιώθηκε πανηγυρικά (αν και έχασε τη χρονιά του, μέχρι να βγεί η απόφαση), εκθέτοντας πατόκορφα τη Σύγκλητο.
Χωρίς να παραλληλίζω πρόσωπα και καταστάσεις - και αυτό θέλω νάναι απόλυτα σαφές - η γνώμη μου είναι ότι αυτό που χρειαζόμαστε, πρώτα απ΄ όλα, είναι νηφαλιότητα, σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Η θέση των κραυγών είναι στο γήπεδο. Άλλο πάθος, άλλο φανατισμός. Άλλο κριτική, άλλο ύβρις. Άλλο δικαιοσύνη, άλλο εκδίκηση. Άλλο δημοκρατία, άλλο αυθαιρεσία. Άλλο ηρεμία, άλλο νωχέλεια.
Τέλος, τίποτα δεν είναι προφανές, αυτή είναι η γνώμη μου. Να με συμπαθάτε όποιοι τυχόν είστε "σίγουροι" για τόσα και τόσα πολλά, γιατί τα "είδατε" ή τα "διαβάσατε" ή τα "ακούσατε". Εγώ δεν είμαι. Εγώ θέλω να τα "ψάχνω" λιγάκι παραπάνω, ίσως γιατί έχω μάθει διάφορα, μέσα σε μισό αιώνα ζωής.
Δ. Γκρ.
ΥΓ-1. Punisher: Και πάλι έχασες το point μου. Έγραψα: "Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία ΚΑΙ το τι γράφει μια εφημερίδα ΚΑΙ το ποιός το υπογράφει ΚΑΙ το ποια είναι η εφημερίδα". Και αν δεν το έχεις ξανακούσει, υπάρχουν χρονικές στιγμές και υπάρχουν εφημερίδες οι οποίες και ψεύδονται και παραπλανούν και ποδηγετούνται και αποσιωπούν και διαβάλλουν και διατρεβλώνουν και υπερβάλλουν και παραμυθιάζουν. Όχι όλες, όχι πάντα, αλλά υπάρχουν...
ΥΓ-2. Γιατί σ' ένα τέτοιο ζωντανό forum, αισθάνομαι τόσο κουρασμένος; Ίσως φταίνε τα κοντά 50 χρόνια μου, ίσως ότι είμαι μπροστά σε μια οθόνη εδώ και 4-5 ώρες, ίσως γιατί το "έργο" αυτό τόχω ξαναδεί τόσες φορές...
Χωρίς να παραλληλίζω πρόσωπα και καταστάσεις - και αυτό θέλω νάναι απόλυτα σαφές - η γνώμη μου είναι ότι αυτό που χρειαζόμαστε, πρώτα απ΄ όλα, είναι νηφαλιότητα, σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Η θέση των κραυγών είναι στο γήπεδο. Άλλο πάθος, άλλο φανατισμός. Άλλο κριτική, άλλο ύβρις. Άλλο δικαιοσύνη, άλλο εκδίκηση. Άλλο δημοκρατία, άλλο αυθαιρεσία. Άλλο ηρεμία, άλλο νωχέλεια.
Τέλος, τίποτα δεν είναι προφανές, αυτή είναι η γνώμη μου. Να με συμπαθάτε όποιοι τυχόν είστε "σίγουροι" για τόσα και τόσα πολλά, γιατί τα "είδατε" ή τα "διαβάσατε" ή τα "ακούσατε". Εγώ δεν είμαι. Εγώ θέλω να τα "ψάχνω" λιγάκι παραπάνω, ίσως γιατί έχω μάθει διάφορα, μέσα σε μισό αιώνα ζωής.
Δ. Γκρ.
ΥΓ-1. Punisher: Και πάλι έχασες το point μου. Έγραψα: "Η γνώμη μου είναι ότι έχει σημασία ΚΑΙ το τι γράφει μια εφημερίδα ΚΑΙ το ποιός το υπογράφει ΚΑΙ το ποια είναι η εφημερίδα". Και αν δεν το έχεις ξανακούσει, υπάρχουν χρονικές στιγμές και υπάρχουν εφημερίδες οι οποίες και ψεύδονται και παραπλανούν και ποδηγετούνται και αποσιωπούν και διαβάλλουν και διατρεβλώνουν και υπερβάλλουν και παραμυθιάζουν. Όχι όλες, όχι πάντα, αλλά υπάρχουν...
ΥΓ-2. Γιατί σ' ένα τέτοιο ζωντανό forum, αισθάνομαι τόσο κουρασμένος; Ίσως φταίνε τα κοντά 50 χρόνια μου, ίσως ότι είμαι μπροστά σε μια οθόνη εδώ και 4-5 ώρες, ίσως γιατί το "έργο" αυτό τόχω ξαναδεί τόσες φορές...
Last edited by redlabel on Wed May 07, 2008 9:25 pm, edited 2 times in total.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Ποιός είναι αυτός που κρίνει τι είναι σημαντικό η όχι... Και λέω εγώ τώρα... Ακόμα και τον τυχερό του αναπτύρα να πήρε με ποιό δικαίωμα το έκανε αυτό...; Εσένα αν έμπαινα σπίτι σου και το έκανα εγω τι θα μου έκανες; (Μην πεις θα φας banΑς αμφισβητήσει τώρα κανείς ότι στην ουσία δεν εκλάπη τίποτα το ουσιαστικό

@*estrngd Θα ήθελα αν δεν έχεις πρόβλημα να αναφέρεις την άποψή σου για τα μέτρα που πρέπει να λυφθουν για τον συγκεκριμένο φοιτητή που έφτυσε τον κ.Βασσάλο! Ωστόσο δεν θεωρώ πως αν το μάθημα του δεν είναι καλό (που σε αυτό διαφωνω) υπάρχει έστω και η παραμικρή δικαιολογία για αυτόν τον ..."φοιτητή". Γιατί πανω κάτω νομίζω πως αυτό λες(ότι με τον τρόπο του ο κ.Βασσάλος τα θέλει και τα παθαίνει)... Διόρθωσε με σε παρακαλώ αν κάνω λάθος...μπούμε σε μια ατέρμονα διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης...
Πάντα φιλικά....
- Fairy
- Gbyte level
Να αλαφρύνω λίγο το κλίμα: (Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ )
"...απομάκρυναν και «δέσμευσαν» συμβολικά ηλεκτρικές συσκευές (εκτυπωτή, οθόνη, καφετιέρα, αποκωδικοποιητή), ένα βάζο, ένα τασάκι και ένα... σεμεδάκι από το γραφείο του πρύτανη κ. Γρ. Πραστάκου..."
Ρε παιδιά, πού το πάτε το σεμεδάκι..???
ΥΓ. Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για το περιστατικό με τον κο Βασσάλο. Νομίζω πως το να φτύσεις κάποιον, ακόμη κι ας είναι ο τελευταίος βρωμερός άγνωστος ζητιάνος στο δρόμο είναι κάτι που δείχνει έλλειψη μυαλού και αγωγής. Και νομίζω πως η χειρότερη τιμωρία δεν είναι ποινική, αλλά όπου πηγαίνει να τον δείχνουν οι συμφοιτητές του με το δάχτυλο σαν παρείσακτος ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους.
"...απομάκρυναν και «δέσμευσαν» συμβολικά ηλεκτρικές συσκευές (εκτυπωτή, οθόνη, καφετιέρα, αποκωδικοποιητή), ένα βάζο, ένα τασάκι και ένα... σεμεδάκι από το γραφείο του πρύτανη κ. Γρ. Πραστάκου..."
Ρε παιδιά, πού το πάτε το σεμεδάκι..???
ΥΓ. Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για το περιστατικό με τον κο Βασσάλο. Νομίζω πως το να φτύσεις κάποιον, ακόμη κι ας είναι ο τελευταίος βρωμερός άγνωστος ζητιάνος στο δρόμο είναι κάτι που δείχνει έλλειψη μυαλού και αγωγής. Και νομίζω πως η χειρότερη τιμωρία δεν είναι ποινική, αλλά όπου πηγαίνει να τον δείχνουν οι συμφοιτητές του με το δάχτυλο σαν παρείσακτος ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
- Wow! Terabyte level
Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι τρις", Fairy, επιβεβαίωσες τόσο χαρακτηριστικά αυτό που ανέφερα για τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, thanks!
Δ. Γκρ.

Δ. Γκρ.
κυριε redlabel θα μας πειτε τελικα αν θα κανετε και εσεις κατι για αυτα τα εκτροπα εκτος απο τυπικες ανακοινωσεις?Δεν ειναι δικαιωμα σας η τηρηση των κανονων και του κανονισμου της σχολης που απλα προσφωνειτε ολοι σας οταν καποιος τον παραβιαζει,ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας ειναι και δεν κανετε τπτ περα απο να μιλατε περι δημοκρατιας κλπ.Καποια στιγμη ειναι η ωρα για δραση περα απο ωραιες μεν,κενες δε δημοκρατικες συμβουλες.Ο πληθυντικος προφανως περιλαμβανει ολους που ανηκουν στο προσωπικο του πανεπιστημιου.
Last edited by mei on Wed May 07, 2008 9:50 pm, edited 1 time in total.

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
chained to all the places that he never wished to stay."
- Fairy
- Gbyte level
Re: Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
Ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί στην επίσημη απόφαση της σημερινής συνέλευσης των μελών ΔΕΠ:
http://www.syldep.aueb.gr/apofasi-080507.pdf
Πηγή: Σύλλογος ΔΕΠ ΟΠΑ
http://www.syldep.aueb.gr/apofasi-080507.pdf
Πηγή: Σύλλογος ΔΕΠ ΟΠΑ
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- mikem4600
- Gbyte level
Re: Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
Εμένα πάλι μου φαίνονται διασκεδαστικές οι κονσερβοποιημένες ατάκες και απαντήσεις...
Μου θύμισαν τις πρακτικές κάποιων φροντιστηρίων για Έκθεση, που έλεγαν στους μαθητές να μάθουν απ' έξω 4-5 γενικόλογες εισαγωγικές παραγράφους, και στις πανελλήνιες να διαλέξουν αυτή που ταιριάζει περισσότερο, να αλλάξουν 2-3 λέξεις και να την γράψουν ως πρώτη παράγραφο της έκθεσής τους.
Και καλά, τότε ήμασταν "μικρά παιδιά" και δεν ξέραμε. Τώρα;

Μου θύμισαν τις πρακτικές κάποιων φροντιστηρίων για Έκθεση, που έλεγαν στους μαθητές να μάθουν απ' έξω 4-5 γενικόλογες εισαγωγικές παραγράφους, και στις πανελλήνιες να διαλέξουν αυτή που ταιριάζει περισσότερο, να αλλάξουν 2-3 λέξεις και να την γράψουν ως πρώτη παράγραφο της έκθεσής τους.
Και καλά, τότε ήμασταν "μικρά παιδιά" και δεν ξέραμε. Τώρα;

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
- Wow! Terabyte level
Προσπαθώ να κάνω αυτό που λέει η συνείδηση μου, mei. Με όποια όπλα διαθέτω. Με τον επώνυμο λόγο μου, με το νοιάξιμό μου για το πανεπιστήμιο και ειδικά για εσάς, με ό,τι με δίδαξαν τα λάθη μου και οι αδυναμίες μου, με ό,τι με μαθαίνετε εσείς. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε μπάτσος, ούτε πολιτικός, ούτε γραφειοκράτης. Πανεπιστημιακός δάσκαλος είμαι κι έτσι έχω μάθει να μάχομαι. Με επιμονή, αλλά χωρίς εμμονή. Με πάθος, αλλά χωρίς φανατισμό. Με πίστη, αλλά χωρίς θεό. Με φίλους και συνεργάτες, αλλά χωρίς αφεντικά. Λυπάμαι αν προσδοκούσατε περισσότερα από μένα και σας απογοητεύω.mei wrote:κυριε redlabel θα μας πειτε τελικα αν θα κανετε και εσεις κατι για αυτα τα εκτροπα εκτος απο τυπικες ανακοινωσεις?Δεν ειναι δικαιωμα σας η τηρηση των κανονων και του κανονισμου της σχολης που απλα προσφωνειτε ολοι σας οταν καποιος τον παραβιαζει,ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας ειναι και δεν κανετε τπτ περα απο να μιλατε περι δημοκρατιας κλπ.Καποια στιγμη ειναι η ωρα για δραση περα απο ωραιες μεν,κενες δε δημοκρατικες συμβουλες.Ο πληθυντικος προφανως περιλαμβανει ολους που ανηκουν στο προσωπικο του πανεπιστημιου.
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Δεν υπάρχουν "κενές" δημοκρατικές συμβουλές, φίλε συν-forumίτη. Αν είναι δημοκρατικές, θάναι και γόνιμες. Όσο για την υποτίμηση της συλλογικής σοφίας, ημιμαθείς και οπισθοδρομικοί "ντενεκέδες" υπάρχουν παντού (δεν σε αφορά αυτό