Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να επικροτείς επίθεση/τραμπουκισμό σε ένα μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας (είτε αυτό είναι καθηγητής είτε όχι*) και το να ανοίγεται μια συζήτηση για αξιολόγηση. Αυτό δε φαίνεται να γίνεται κατανοητό. Το να υποστηρίζεις "δε μου αρέσουν οι διαφάνειες του, ρίξτε του χαλβά" είναι εριστικό.
Όταν διαβάζει κάποιος ένα post και βλέπει "καλά του κάνατε", είναι προφανές ότι θα σκαλώσει και θα προσβληθεί. Ανεξαρτήτως ποιο είναι το θύμα (και όχι θύτης όπως αναφέρθηκε παραπάνω)
(*) πολλές φορές έχουμε καταγγείλει "βία" καθηγητών απέναντι στους φοιτητές τους μες στο forum. Μια αναζήτηση στα topics των Μαθημάτων θα σου ανοίξει τα μάτια ...
Όταν διαβάζει κάποιος ένα post και βλέπει "καλά του κάνατε", είναι προφανές ότι θα σκαλώσει και θα προσβληθεί. Ανεξαρτήτως ποιο είναι το θύμα (και όχι θύτης όπως αναφέρθηκε παραπάνω)
(*) πολλές φορές έχουμε καταγγείλει "βία" καθηγητών απέναντι στους φοιτητές τους μες στο forum. Μια αναζήτηση στα topics των Μαθημάτων θα σου ανοίξει τα μάτια ...
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυ τι να σου πω το βλεπω..
Και δεν ειπα οτι μονο οι διαφανειες ειναι χαλια.Ειναι πολλα τα αρνητικα.Και ειναι μονο αρνητικα.
Και δεν ειπα οτι μονο οι διαφανειες ειναι χαλια.Ειναι πολλα τα αρνητικα.Και ειναι μονο αρνητικα.
Cohiba Vs Partagas
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Εγω ειπα οτι ημουν μεσα και τι συνεβαινε. Τωρα αν καποιος δεν με πιστευει, πραγματικα χ*στηκ@. Ας πιστεψει τον αγαπημενο του καθηγητη. Τα παπουτσια μου ή τις τσεπες μου δεν τις ελεγξε κανεις(και ουτε προκειται να τον αφησω να τα ελεγξει).sandra wrote:Διαφωνώ ότι υπάρχει λόγος για γιαούρτωμα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάποιο λόγο εσύ που το υποστηρίζεις σαν πράξη. Τώρα δεν έχετε. Απλά υποθέτετε πως ήταν αυστηρή, έλεγχε τα παπούτσια σας για σκονάκια κλπ. Πόσο σίγουρος είσαι ότι έγινε αυτό? Γιατί αμέσως τρέχουμε να υπερασπιστούμε μια ιδέα που υποστηρίζουμε ακόμη κι αν δεν ξέρουμε όλα τα γεγονότα? (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό).
Οσο για το ανανδρο, παρατηρω μια ταση να θεωρουμε συννωνυμο της ανδρειας, την ηλιθιοτητα. Φορουσαν κουκουλες λεει οι ανανδροι και πεταγανε πετρες, ή φορουσαν μασκες και ριξανε γιαουρτια. Ε δεν ειναι προφανες οτι καθε λογικο ον που θεωρει την ελευθερια του αδιαπραγματευτη θα χρησιμοποιησει καθε μεσο για να την εξασφαλησει?
Οσο για το ασυλο. Βροχη να μπασει η σχολη, το ασυλο θα φταιει. Αμα δεν ειχε ασυλο τι θα γινοτανε?Θα ερχοταν η σημανση να παρει αποτυπωματα απο τα γιαουρτια? Αλλα μαλλον καποιοι εχουν στο μυαλο τους μια πιο ωραια εικονα, με καμερες παντου και σεκιουρηταδες ανα 10 μετρα. Πειτε το βρε γιατι ντρεπεστε?
Οσο για τη βια που την καταδικαζουν ολοι.Εγω δεν καταδικαζω τη βια. Η βια ειναι μια πολυ μεγαλη εννοια, βια υπαρχει ανα πασα στιγμη, βια υπαρχει ακομα και στον ιδιο τον ανθρωπινο οργανισμο. Ας πουμε καταδικαζω το φοβο ή καταδικαζω κατι ακομα πιο γενικο, ετσι για να ακουστουμε γαματοι. Και το big bang βιαιη εκρηξη ηταν.All is violent all is bright που λενε και οι God is an astronaut. Το καταδικαζω τη βια απο οπου κι αν προερχεται, το εχω ακουσει και απο ναζηδες, που λιγο καιρο μετα φαγανε φυλακη για αποπειρα ανθρωποκτονιας. Οποτε εγω προσωπικα, ειτε το ακουω βερεσε και γελαω με την βλακεια(και εξηγησα γιατι το θεωρω ηλιθιο) ή το ακουω "καταδικαζω τη βια που μου ασκουν, απο οπου κι αν προερχεται. Για τη βια που ασκω, δεν το σχολιαζω". Και για να το πω με τη μοδατη διαλεκτο, το "καταδικαζω τη βια απο οπου κι αν προερχεται", το θεωρω αντρικιο (αφου το αντρικιο εγινε επισημα συνωνυμο της ηλιθιοτητας).
Το αντιθετο μαλλον εννοεις, γιατι για να κανει καποιος επιτηρητης καλα τη δουλεια του πρεπει να ειναι μπατσος.emperormario wrote: Δεν κάνω τη δουλειά μου καλά-->Γιαούρτωμα
@ ShadowPlayer: Οχι δε συμφωνω με το θεσμο της εξετασης(με τον οποιο και πολλοι καθηγητες δε συμφωνουν). Τα τζαμπα μαγκιες, κλπ, δε με αγγιζουν γιατι δεν προσπαθω να το παιξω μαγκας. Εσυ αν προσπαθεις, μπραβο σου. Τωρα τι θες να σου προτεινω?Να σου προτεινω να δινουμε π.χ εξετασεις σε υπολογιστες? Οχι. Ουτε με την υπαρξη της αστυνομιας συμφωνω. Αν αυριο δεν υπηρχε αστυνομια, ομως θα γινοτανε σφαγη. Επειδη διαφωνεις με κατι, δε σημαινει οτι συμφωνεις οτι ολα τα υπολοιπα ειναι οκ. Το να μου ζητας να σου πω μια λυση για το συγκεκριμενο θεμα, ειναι σα να ειμαστε σε ενα ετοιμοροπο σπιτι, να σου γκρινιαζω επειδη επεσε ενας σοβας, και να μου λες προτεινε μια λυση. Θες μια λυση? Χτισε καινουριο σπιτι. (φανταζομαι καταλαβαινεις την παρομοιωση).
Α και οσο, για αρρωστες λογικες, ανωριμοτητες και ολα τα συναφη, σε ευχαριστω εκ βαθεων. Ειναι σα να εισαι αλυσωδεμενος, να προσπαθεις να ξεφυγεις, και να σου λενε οτι εισαι αρρωστος που διαφωνεις με τη μεθοδο αυτη.
Α, κατι τελευταιο, δεν ξερω αν το ακουσες, αλλα η κοινη γνωμη δεν εχει γνωμη. Αυτο το "η κοινωνια συμφωνησε με αυτη τη μεθοδο εξετασης" ειναι απλα αστειο. Ουτε σε χωρια δεν υπαρχει αυτη η αυτοοργανωση που λες(αυτη ειναι η σωστη λεξη, δεν ξερω αν την ξερεις). Αν λοιπον υπηρχε αυτη η αυτοοργανωση που νομιζεις οτι υπαρχει, τοτε δεκτο. Αλλα δυστυχως για σενα, δεν εχουμε αμεσοδημοκρατια, αποφασιζουν καποιοι αλλοι για σενα, εσυ τους ψηφιζεις ανα 4 χρονια(και να μην τους ψηφισεις, καποιος θα βγει), περνανε αυτοι οτι θελουν, και αν δεν γουσταρεις, τρως και λιγο ξυλο βρε αδερφε να στρωσεις γιατι οπως λες και εσυ "ειναι αρρωστη η λογικη σου". Και μετα αυτοι οι κυριοι, ερχονται οπως και εσυ και μας λενε για τα μετρα οτι συμφωνησε η κοινωνια.
Ονειρα γλυκα και αλλαξε πλευρο γιατι ροχαλιζεις.
Last edited by WoLfeN Ilic on Wed Feb 10, 2010 10:25 pm, edited 1 time in total.
Ωραιος ο redalbel!redlabel wrote: Ίσως κάποιοι από αυτούς που ασκούν ή εκθειάζουν την άκριτη βία να νομίζουν - όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη - ότι αντικρύζουν το Μεγαλέξαντρο ή τον Τσε, ενώ στην πραγματικότητα αντικρύζουν μια πολύ πιο οικεία λαϊκή φιγούρα...

Προς τον PASCAL: Μηπως εισαι κρυφο-καπιταλιστης; Σε ειχα παρεξηγησει συναγωνιστη!

Επι του θεματος, διασκεδαζω αφανταστα να διαβαζω για τετοια σκηνικα, βασικα δειχνουν την καταντια του δημοσιου ελληνικου πανεπιστημιου και κατ'επεκταση τα λιγα ψωμια που του απομενουν ετσι οπως παει (τουλαχιστον αν δε σοβαρευτουν οι αρμοδιοι).
Οσο για την πραξη αυτή καθ'αυτή, δεν αξιζει τωρα να προσπαθειτε να την "ερμηνευσετε", οπως πολυ σωστα ειπε ο rose προκειται απλως για μπουρδες για να περνα η ωρα.
(Ερωτηση: Αυτοι που πεταγαν γιαουρτια ηταν φοιτητες ή τους καλεσαν απο τα εξαρχεια διπλα; Ή και τα δύο;)
-
Πραγματικά, πρέπει κάθε topic το οποίο ξεφεύγει λίγο από τα τυπικά να καταλήγει σε flame? Κάποιοι μπορεί να περνάτε καλά και να το ευχαριστιέστε, αλλά δεν είναι εξίσου ευχάριστο για όλους ... όπως δε θα είναι και το λουκέτο ευχάριστο 

- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
το flame ειναι το αλατοπιπερο ενος forum. Πρεπει να υπαρχει, αλλα να μην καταληξουμε και σε flame forumThe Punisher wrote:Πραγματικά, πρέπει κάθε topic το οποίο ξεφεύγει λίγο από τα τυπικά να καταλήγει σε flame? Κάποιοι μπορεί να περνάτε καλά και να το ευχαριστιέστε, αλλά δεν είναι εξίσου ευχάριστο για όλους ... όπως δε θα είναι και το λουκέτο ευχάριστο

-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
...συγκρατήσου λίγο, επί τέλους, αν αισθάνεσαι καραγκιόζης δικό σου πρόβλημα. Δεν αποκάλεσα έτσι κανέναν. Τον "ελληνάρα" του σήμερα εννοούσα, με τα γνωστά χαρακτηριστικά και την παθογένειά του. Δηλαδή τον έλληνα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, που αισθάνεται κατήγορος και εισαγγελέας, που σπεύδει να καταδικάσει άκριτα, που παθιάζεται με τα ασήμαντα, που του ξεφεύγουν τα σημαντικά, που δεν του περισσεύει σύνεση, που μιλάει χωρίς να ακούει, δηλαδή την οικεία εκείνη φιγούρα που βλέπουμε καθημερινά να πλασάρεται από τα ΜΜΕ, αλλά και από τον ευρύ κοινωνικό μας περίγυρο.giak wrote:Μίλησε κανένας για άκριτη βία; Γιατί πάει εκεί η κουβέντα; Από την άλλη όμως όπως φαίνεται θεωρείς την βία που ασκείται στο πανεπιστήμιο (από τα κάτω πάντα) και που συζητάμε τώρα άκριτη και όσους την υποστηρίζουν, μαζί και εμένα, καραγκιόζηδες. Καθηγητής που απαιτεί σεβασμό αποκαλεί τους διαφωνούντες φοιτητές του καραγκιόζηδες. Είναι να απορεί μετά κανείς γιατί συμπεριφέρονται έτσι οι φοιτητές ή που πετάνε γιαούρτια;
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Υπάρχει κι ένα σημείο στο οποίο ίσως συμφωνούμε. Η γνώμη μου είναι - και την εφαρμόζω σε ένα βαθμό στο μάθημά μου - η αξιολόγηση των φοιτητών να γίνεται με εναλλακτικούς τρόπους (εργασίες, ασκήσεις, παρουσιάσεις, προφορικά, γραπτή εξέταση κλπ.) και η τελική γραπτη εξέταση νάχει σχετικά περιορισμένη βαρύτητα. Αν το παρακολουθήσεις, περιμένω να μου πεις τη γνώμη σου.
- Michelle
- Gbyte level
Ε όχι και ο redlabel. Ο Ν.Δήμου το είχε πει πρώτος στο (έξαιρετικό) βιβλίο του "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας". Απλά αντί για Κολοκοτρώνη, Μέγα Αλέξανδρο και Ωνάση, ο redlabel έβαλε Μεγα Αλέξανδρο και ...Τσε.jimm wrote:Ωραιος ο redalbel!redlabel wrote: Ίσως κάποιοι από αυτούς που ασκούν ή εκθειάζουν την άκριτη βία να νομίζουν - όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη - ότι αντικρύζουν το Μεγαλέξαντρο ή τον Τσε, ενώ στην πραγματικότητα αντικρύζουν μια πολύ πιο οικεία λαϊκή φιγούρα...![]()
Last edited by Michelle on Wed Feb 10, 2010 11:34 pm, edited 3 times in total.
Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
Το ελληνάρας χειρότερος χαρακτηρισμός είναι από τον καραγκιόζης. Δεν αλλάζει τίποτα από το ποστ μου αυτή η προσθήκη.
ΥΓ. Εκτός θέματος αλλά αφού μου ζητήθηκε η γνώμη μου θα την πω (συγνώμη μοντ). Το έχω περάσει το μάθημα, βαρετό περιεχόμενο, γενικόλογο, ηθικολογίες, δεν μου πρόσφερε τίποτα σε σχέση με τα ενδιαφέροντα μου και δεν μου έμενε τίποτα. Στον τομέα της εξέτασης πάντως, ενδιαφέρον να μπαίνουν θέματα κρίσεως, άρα η εξέταση του μαθήματος είναι καλύτερη από πολλά άλλα μαθήματα. Αν γινότανε και με ανοιχτά βιβλία ήταν πολύ μεγάλη βελτίωση.
ΥΓ. Εκτός θέματος αλλά αφού μου ζητήθηκε η γνώμη μου θα την πω (συγνώμη μοντ). Το έχω περάσει το μάθημα, βαρετό περιεχόμενο, γενικόλογο, ηθικολογίες, δεν μου πρόσφερε τίποτα σε σχέση με τα ενδιαφέροντα μου και δεν μου έμενε τίποτα. Στον τομέα της εξέτασης πάντως, ενδιαφέρον να μπαίνουν θέματα κρίσεως, άρα η εξέταση του μαθήματος είναι καλύτερη από πολλά άλλα μαθήματα. Αν γινότανε και με ανοιχτά βιβλία ήταν πολύ μεγάλη βελτίωση.
-
- Wow! Terabyte level
Αν τόξερα, θα έβαζα ...citation, συνforumίτισσα Michelle! Ο Μεγαλέξαντρος με ...εξέθεσε, αλλά ο Τσε με διέσωσε!Michelle wrote:Ε όχι και ο redlabel. Ο Ν.Δήμου είχε πει πρώτος κάτι παρόμοιο στο (έξαιρετικό) βιβλίο του "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας". Απλά αντί για Κολοκοτρώνη, Μέγα Αλέξαντρο και Ωνάση, ο redlabel έβαλε Μεγα Αλέξαντρο και ...Τσε.jimm wrote:Ωραιος ο redalbel!redlabel wrote: Ίσως κάποιοι από αυτούς που ασκούν ή εκθειάζουν την άκριτη βία να νομίζουν - όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη - ότι αντικρύζουν το Μεγαλέξαντρο ή τον Τσε, ενώ στην πραγματικότητα αντικρύζουν μια πολύ πιο οικεία λαϊκή φιγούρα...![]()
Δ. Γκρ.
-
- Wow! Terabyte level
Το καταγράφω, αν και πολλοί φοιτητές έχουν, κατά καιρούς, διαφωνήσει με αυτό το ενδεχόμενο (Sorry, Mods).giak wrote: Αν γινότανε και με ανοιχτά βιβλία ήταν πολύ μεγάλη βελτίωση.
Aν έχεις άλλες ιδέες για την αξιολόγηση, pm me, γιατί είμαστε "εκτός θέματος".
Δ. Γκρ.
- Ισοβίτης
Επειδή το topic έχασε τον προσανατολισμό του και επειδή μέσω των posts ασκείται (και) ανούσια κριτική σε άτομα της ακαδημαϊκής κοινότητας που ουδεμία σχέση έχουν με τα γραφόμενα, η συντονιστική ομάδα του Venus αναστέλει την λειτουργία του παρόντος topic για λόγους διασφάλισης της υγιούς συνέχισης των ακαδημαϊκών μας συζητήσεων.