Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Mar 15, 2007 1:14 pm

Και μετά τι θα γινόταν... κατάληψη ανα τμήμα? Η πληροφορική π.χ. δε θα είχε κατάληψη και η οδε θα είχε;
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 15, 2007 1:17 pm

Einherjar wrote:Και μετά τι θα γινόταν... κατάληψη ανα τμήμα? Η πληροφορική π.χ. δε θα είχε κατάληψη και η οδε θα είχε;
Ακριβώς, με δεδομένο τις δικές μας υποδομές και ότι είμαστε όλοι μαζί, οι συνελεύσεις ανά τμήμα δεν γίνονται και άρα πιστεύω είναι δύσκολο α παρουν κάποιοι πρωτοβουλία από την π.χ. πληροφορική και να περάσει.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Mar 15, 2007 1:23 pm

Και αν οι ΓΣ γίνονταν ηλεκρονικά (rapdder++) θα ήμασταν στο παράδεισο. Να σου πω πώς το σκέφτομαι:

Αν δεν κατέβει πλαίσιο από παράταξη κατά της κατάληψης στην επόμενη ΓΣ, τότε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο θα μπορέσει να μαζέψει κόσμο. Δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει το ενωτικό αλλά αν μαζέψει αρκετούς ψήφους θα μαθευτεί. Και στη μεθεπόμενη ΓΣ ίσως τα πάει καλύτερα.

Βέβαια σε 2.5 βδομάδες έρχεται η Μ.Βδομάδα οπότε και να ανοίξει σε 15 μέρες θα είναι δώρο άδωρο, αλλά η προσπάθεια νομίζω θα μετρήσει.

Φοιτητικές εκλογές έρχονται, ένα ανεξάρτητο πλαίσιο θα πονέσει μερικούς.
Last edited by Silver on Thu Mar 15, 2007 1:24 pm, edited 1 time in total.
Τελείωσα!!!!
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 1:23 pm

rigo wrote:Στην προηγούμενη ΓΣ που κατέβηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ, αν υποθέσουμε οτι έγινε νοθεία και ακυρώναμε μια ψήφο τότε πάλι αυτό το πλαίσιο θα έβγαινε.
To θέμα όμως είναι βγήκε? Δεν βγήκε... Και την ίδια τύχη θα είχε και όποιο άλλο πλαισιο ήταν κατα της κατάληψης... Ειμαι σχεδόν βέβαιος γι αυτό, και οποιος καταλαβε κατάλαβε...

rigo wrote:Για να μιλήσω και πιο ξεκάθαρα το ενωτικό έχει σίγουρες ψήφους από τα μέλη των 3 παρατάξεων + φίλους τους, οι οποίοι φυσικά δεν χάνουν ΓΣ.
Aρα συμφωνούμε πως το υποτιθέμενο πλαίσιο δεν πρόκειται να πάρει ψήφους από αυτή την μερίδα των φοιτητών... Αρα ποιος μένει αυτοί που ψηφίζουν το άλλο πλαίσιο οι οποίοι χωριζονται σε υποστηρικτές της ΔΑΠ και σε μη υποστηρικτές... Ετσι σύμφωνα με την κοινή λογικη το ανεξάρτητο πλαίσιο θα έπαιρνε τους δεύτερους με το μέρος του... Άρα καταλήγουμε στο 1000(Ενωτικο) --- 500(ΔΑΠ) --- 500 (Πλαισιο)....

rigo wrote:Θεωρώ δε γελοίο να μην ψηφίζει κάποιος πλαίσιο κατα της κατάληψης (αν θέλει να ανοίξει η σχολή) επείδη αυτό το πλαίσιο τυγχάνει να υποστηρίζει η ΔΑΠ, όπως γελοίο θεωρούσα που χαιρόταν η ΔΑΠ επειδή δήθεν την στηρίζουν οι φοιτητές! Εφόσον όμως δυστυχώς η κάθε παράταξη παίρνει γραμμή από το αντίστοιχο κόμμα, το αποτέλεσμα μόνο υπερ των φοιτητών δεν είναι.
Συμφωνω με όσα λες αλλά συμβαίνει όμως και σε μεγάλο βαθμό
Κανενα άλλο σχολιο επι τούτου...

rigo wrote:Πάντως αν γινόταν αύριο ΓΣ και υπήρχαν απλά 2 επιλογές ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης (χωρίς παρατάξεις και βλακείες) τότε από την αίσθηση που έχω, πιστεύω πως θα έβγαινε το ΚΑΤΑ
Ετσι θα γινόταν πράγματι αλλα αυτό ειναι το ιδανικό... Κατι το οποιο τουλαχιστον μεχρι να τελείωσει και το παιδι μου το παν/μιο δεν προκειται να συμβει...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 15, 2007 1:24 pm

Εγώ μαζί σου σε μία τέτοια προσπάθεια. Αν το θετεις έτσι θα λειτουργήσει και ως μήνυμα προς κάποιους.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 1:30 pm

Silver wrote:Και αν οι ΓΣ γίνονταν ηλεκρονικά (rapdder++) θα ήμασταν στο παράδεισο. Να σου πω πώς το σκέφτομαι:

Αν δεν κατέβει πλαίσιο από παράταξη κατά της κατάληψης στην επόμενη ΓΣ, τότε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο θα μπορέσει να μαζέψει κόσμο. Δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει το ενωτικό αλλά αν μαζέψει αρκετούς ψήφους θα μαθευτεί. Και στη μεθεπόμενη ΓΣ ίσως τα πάει καλύτερα.
Αν συμβεί κατι τέτοιο και εγώ μαζι σου... Αλλα πιστεύεις οτι η ΔΑΠ αν μαθευτεί οτι θα κατέβει ανεξάρτητο πλαισιο ΚΑΤΑ δεν θα εμφανιστεί???? Γιατι αυτό δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση...
Και εξηγώ :
Όπως είπες φοιτητικές εκλογές έρχονται... Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι παρατάξεις θα έχαναν πολύ και περισσότερο η ΔΑΠ γιατι θα επικρατούσε η νοοοτροπία και η λογική "¨Μα καλά όλοκληρη παραταξη δεν κατάφερε να ανοίξει το πανεπιστήμιο και το κατάφεραν 5 -10 ανεξάρτητοι φοιτητές"...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Thu Mar 15, 2007 1:31 pm

debbie wrote:Ξέρουμε ποιοι και γιατί προκάλεσαν όλη αυτή τη φασαρία?
Όλα αυτά έγιναν για το γεγονός οτι αποφασίστηκε πάλι κατάληψη?
Ακόμα και να σου απαντούσε κάποιος το προφανές, θα τον πίστευες;; εγώ πάντως όχι.
Όχι ότι θα έκρυβε την αλήθεια, αλλά σίγουρα δεν θα ήξερε.
laikedelic !
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Thu Mar 15, 2007 1:35 pm

djsolid wrote: Aρα συμφωνούμε πως το υποτιθέμενο πλαίσιο δεν πρόκειται να πάρει ψήφους από αυτή την μερίδα των φοιτητών... Αρα ποιος μένει αυτοί που ψηφίζουν το άλλο πλαίσιο οι οποίοι χωριζονται σε υποστηρικτές της ΔΑΠ και σε μη υποστηρικτές... Ετσι σύμφωνα με την κοινή λογικη το ανεξάρτητο πλαίσιο θα έπαιρνε τους δεύτερους με το μέρος του... Άρα καταλήγουμε στο 1000(Ενωτικο) --- 500(ΔΑΠ) --- 500 (Πλαισιο)....
Αν η ΔΑΠ κατέβαζε πλαίσιο, απλά δε θα χρειαζότανε να κατέβει ανεξάρτητο κατά της κατάληψης. Εκτός και αν από θέμα αρχής κατέβαινε ανεξάρτητο έτσι και αλλιώς. Και οι δύο επιλογές είναι σεβαστές από μέρους μου.
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 1:36 pm

Ξέρουμε ποιοι και γιατί προκάλεσαν όλη αυτή τη φασαρία?
Όλα αυτά έγιναν για το γεγονός οτι αποφασίστηκε πάλι κατάληψη?

Οχι το ξύλο δεν έπεσε για την κατάληψη... Αλλα για μια κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξυ αναρχικών και κνίτων στην πορεία της Πέμπτης...
Και για να μην ξεκινήσει κανενα flame δεν απαντώ σε καμια άλλη ερώτηση για αυτό το θέμα... Μπορείτε να ρωτήσετε καποιον εκπρόσωπο παράταξης και να σας λύσει τις απορίες...
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Mar 15, 2007 1:41 pm

djsolid wrote:To θέμα όμως είναι βγήκε? Δεν βγήκε... Και την ίδια τύχη θα είχε και όποιο άλλο πλαισιο ήταν κατα της κατάληψης... Ειμαι σχεδόν βέβαιος γι αυτό, και οποιος καταλαβε κατάλαβε...

Αν συμβεί κατι τέτοιο και εγώ μαζι σου... Αλλα πιστεύεις οτι η ΔΑΠ αν μαθευτεί οτι θα κατέβει ανεξάρτητο πλαισιο ΚΑΤΑ δεν θα εμφανιστεί???? Γιατι αυτό δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση...
Και εξηγώ :
Όπως είπες φοιτητικές εκλογές έρχονται... Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι παρατάξεις θα έχαναν πολύ και περισσότερο η ΔΑΠ γιατι θα επικρατούσε η νοοοτροπία και η λογική "¨Μα καλά όλοκληρη παραταξη δεν κατάφερε να ανοίξει το πανεπιστήμιο και το κατάφεραν 5 -10 ανεξάρτητοι φοιτητές"...

Το ξέρω ότι είναι αισιόδοξο σενάριο, αλλά μπορεί και να πιάσει. Αν δεν κατέβει η ΔΑΠ στην επόμενη ΓΣ και πάρει ψήφους ένα τέτοιο πλαίσιο ψήφους σίγουρα θα κατέβει στη μεθεπόμενη.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι όλοι αυτοί στο αμφιθέατρο Α, θα άφηναν ποτέ να ακουστεί με τέτοια γνώμη; Δεν λέω ότι θα γίνουν σκηνές βίας. Απλά ... δεν ξέρω κατά πόσο θα αφήσουν μια τέτοια γνώμη να ακουστεί!!!
Και κατά πόσο θα πιστέψουν ότι είμαστε ανεξάρτητοι και όχι .., κρυφοΔΑΠίτες.

Πάντως σκέφτομαι ότι αξίζει την προσπάθεια. Αν μη τι άλλο θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις κάποιων.
fo@ wrote: Αν η ΔΑΠ κατέβαζε πλαίσιο, απλά δε θα χρειαζότανε να κατέβει ανεξάρτητο κατά της κατάληψης. Εκτός και αν από θέμα αρχής κατέβαινε ανεξάρτητο έτσι και αλλιώς. Και οι δύο επιλογές είναι σεβαστές από μέρους μου.
Δεν θα έχει και νόημα κάτι τέτοιο αφού και τα 2 πλαίσια θα λένε το ίδιο πράγμα, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάληψη.
Last edited by Silver on Thu Mar 15, 2007 1:48 pm, edited 2 times in total.
Τελείωσα!!!!
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 1:44 pm

fo@ wrote:Αν η ΔΑΠ κατέβαζε πλαίσιο, απλά δε θα χρειαζότανε να κατέβει ανεξάρτητο κατά της κατάληψης. Εκτός και αν από θέμα αρχής κατέβαινε ανεξάρτητο έτσι και αλλιώς. Και οι δύο επιλογές είναι σεβαστές από μέρους μου.
Μα το όλο θέμα πιστεύω ότι γίνεται για να κατέβει πλαίσιο το οποίο διaφωvει με τις θέσεις της ΔΑΠ αλλά συμφωνεί στο ότι η σχολή πρέπει να μείνει ανοικτή...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 15, 2007 1:48 pm

Silver wrote:

Το ξέρω ότι είναι αισιόδοξο σενάριο, αλλά μπορεί και να πιάσει. Αν δεν κατέβει η ΔΑΠ στην επόμενη ΓΣ και πάρει ψήφους ένα τέτοιο πλαίσιο ψήφους σίγουρα θα κατέβει στη μεθεπόμενη.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι όλοι αυτοί στο αμφιθέατρο Α, θα άφηναν ποτέ να ακουστεί με τέτοια γνώμη; Δεν λέω ότι θα γίνουν σκηνές βίας. Απλά ... δεν ξέρω κατά πόσο θα αφήσουν μια τέτοια γνώμη να ακουστεί!!!

Πάντως σκέφτομαι ότι αξίζει την προσπάθεια. Αν μη τι άλλο θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις κάποιων.
Κάτι παρόμοιο με ανεξάρτητο πλαίσιο έγινε στους Ηλεκτρολόγους. Πάντως για να είναι υλοποιήσιμο κάτι τέτοιο θα πρέπει να οργανωθεί απο αρκετά άτομα, να ξέρουν δηλαδή όσοι μιλήσουν ότι έχουν μαζί τους 40-50 άτομα και ότι δεν βγαίνουν μόνοι. Ο στόχος μίας τ΄τετοις πρωτοβουλίας δε θα ήταν να αντικαταστήσει ή να αναπληρώσει το κενό της ΔΑΠ. Θα συγκέντρωνε άτομα που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με τις αλλαγές στα ΑΕΙ, θα θέλανε ανοιχτό πανεπιστήμιο.
Image

έτσι

Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Mar 15, 2007 1:52 pm

tZoLe wrote: Κάτι παρόμοιο με ανεξάρτητο πλαίσιο έγινε στους Ηλεκτρολόγους. Πάντως για να είναι υλοποιήσιμο κάτι τέτοιο θα πρέπει να οργανωθεί απο αρκετά άτομα, να ξέρουν δηλαδή όσοι μιλήσουν ότι έχουν μαζί τους 40-50 άτομα και ότι δεν βγαίνουν μόνοι.
Ξέρεις τελικά αν έπιασε το σχέδιο;
Συμφωνώ. Και το πρόβλημα ότι εδώ στο venus δεν είμαστε αρκετοί για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο. Χώρια ότι οι περισσότεροι είμαστε πληροφορική (άντε και κανά ΔΕΤ). Οι υπόλοιποι πώς θα ενημερωθούν;
Τελείωσα!!!!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Thu Mar 15, 2007 1:54 pm

cactus wrote:Ακόμα και να σου απαντούσε κάποιος το προφανές, θα τον πίστευες;; εγώ πάντως όχι.
Όχι ότι θα έκρυβε την αλήθεια, αλλά σίγουρα δεν θα ήξερε.

Code: Select all

cactus ++;
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 1:54 pm

Το είχα ακούσει και εγώ ... και νομίζω την ανοίξανε...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 15, 2007 2:11 pm

djsolid wrote:Το είχα ακούσει και εγώ ... και νομίζω την ανοίξανε...
Οι ηλεκτρολογοι αθηνας ειναι ακομα κλειστοι αλλα κατεβαινει καθε φορα αξιοπρεπεστατο πλαισιο κατα της καταληψης. Για εκει τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα αφου τα ΕΑΑΚ ειναι 1η δυναμη....(νομιζω τελευταια ηταν Ενωτικο υπερ 200, Κατα 110 ) η κατι τετοιο
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Thu Mar 15, 2007 2:19 pm

Ganther wrote:
Οι ηλεκτρολογοι αθηνας ειναι ακομα κλειστοι αλλα κατεβαινει καθε φορα αξιοπρεπεστατο πλαισιο κατα της καταληψης. Για εκει τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα αφου τα ΕΑΑΚ ειναι 1η δυναμη....(νομιζω τελευταια ηταν Ενωτικο υπερ 200, Κατα 110 ) η κατι τετοιο
Επίσης εκεί έχουν και πτυχιακή εξεταστική,οπότε δεν έχουν καμιά απώλεια.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Mar 15, 2007 2:23 pm

alexo wrote:
Ganther wrote:
Επίσης εκεί έχουν και πτυχιακή εξεταστική,οπότε δεν έχουν καμιά απώλεια.
εκει ομως εχουν περισσοτερο καιρο καταληψη και το εξαμηνο τους κινδυνευει να χαθει. Δεν δινεις πτυχιακη σε μαθηματα που δεν εχουν γινει. Αυτοι νομιζω χρειαζονται 2-3 βδομαδες αναπληρωσης αυτη τη στιγμη. Μπορω να ρωτησω και να μαθω... Γενικα παντως, αν συζητησουμε το πλαισιο που λειτουργει η εκει σχολη εχεις δικιο ειναι λιγοτερο αυστηρη απο τη δικη μας. Αν θυμαμαι καλα πχ δινουν και πολλες φορες ενα μαθημα (ως αναβαθμολογηση) και απλα κρατανε το μεγαλυτερο βαθμο που θα γραψουν ( :shock: ) Δηλαδη αν καποιος εχει σε ενα μαθημα 6 και ξαναδωσει και παρει 4, δεν κοβεται κραταει το 6! ενω αν ξαναδωσει και παρει 9, παιρνει 9. Γιαυτο βγαζουν κατι τρελους Μ.Ο. Μπορουν να κανουν σε ολα αναβαθμολογηση
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 15, 2007 2:56 pm

Δεν ξέρω ποια ήταν η σχολή αλλά έγινε κάτι τέτοιο γιατι το έιχα ακούσει στο ραδιόφωνο την προπροηγούμενη εβδομάδα... Και μάλιστα αποφάσισαν να μην ξαναγίνει ΓΣ γι αυτό το θεμα για αρκετό καιρό...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Mar 15, 2007 3:10 pm

Κατα την αποψη μου αν γινει το εγχειρημα, (ανεξαρτητο πλαισιο) την 1η φορα θα παρει λιγες ψηφους αλλα την 2η θα παρει πολλες. Γιατι στην αρχη δεν θα το εχουν μαθει πολλοι, αλλα τη 2η φορα θα κατεβει κοσμος πιστευω...

Αν τυχον κατεβει η ΔΑΠ γινεται και ενωτικο Κατα της καταληψης (αν θελουν κ οι ΔΑΠ βεβαια) για να μη διασπαστει το ΚΑΤΑ

Το θεμα ειναι οτι κανεις δεν το τολμα.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 15, 2007 3:35 pm

Το θεμα ειναι οτι κανεις δεν το τολμα.
Το άσυλο βλέπεις δε μπορεί να σου εγγυηθεί για τη σωματική σου ακεραιότητα (κι όμως ταυτόχρονα μπορεί να εγγυηθεί για την αναρχία που θα προκληθεί) ... εκεί καταλήξαμε! Ίσα ίσα, το ίδιο το άσυλο, οι φοιτητές, είναι αυτό που θα σου προκαλέσει βλάβες
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Thu Mar 15, 2007 4:05 pm

τα λογια στο φορουμ δε θα οδηγησουν πουθενα.Αν οντως θελετε να γινει κατι τετοιο κανονιστε meeting για να το οργανωσουμε και να το προωθησουμε.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”