Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
Dog oF wAr
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
tZole wrote:Χαίρομαι που δεν ζώ στην Αγγλία
Κι εγώ.
tZole wrote:είμαι περήφανος που όταν θέλω να διαδηλώσω κλείνω τους δρόμους μου
Αυτό δε σε τιμά.
tZole wrote:Συνάδερφε σε παραπέμπω σε χούντα
Δε νομίζω ότι εξέφρασα χουντικές ιδέες!
tZole wrote:αν σε ενοχλούν οι διαδηλώσεις
Στο προηγούμενο post μου πιστεύω ότι κατέστησα σαφές το επιχείρημά μου: Δε με ενοχλούν οι διαδηλώσεις αλλά η κατάχρηση του δικαιώματος για διαδήλωση.
tZole wrote:Κατανοώ ότι γίνεται μία κατάχρηση του δημοκρατικότατου δικαιώματος μας να διαδηλώνουμε και να προκαλούμε αναταραχή στην οικονομική ζωή των συμπολιτών μας
Αφού το κατανοείς τότε πού διαφωνούμε;
tZole wrote:ωστόσο δεν μπορώ να βρω λόγο για να μην γίνονται όλα αυτά
Φάσκεις και αντιφάσκεις.
Ως φαίνεται διαφωνούμε ως προς το πού μπαίνουν τα όρια των δικαιωμάτων μας...
-
Paralias
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
hello_kitty wrote:PASCAL wrote:Κανένα νεώτερο από τη συνεδρίαση των καθηγητών;
Δυστυχώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί η πλειοψηφία των καθηγητών δεν παρεβρέθηκε:!:
Και τελικά πότε θα συνεδριάσουν;Πότε επιτέλους θα μάθουμε οριστικά τι θα γίνει;
-
tZoLe
- Venus Former Team Member
-
Dog oF wAr wrote:
Ως φαίνεται διαφωνούμε ως προς το πού μπαίνουν τα όρια των δικαιωμάτων μας...
Αυτό είναι σαφές. Κι εμένα με έχουν ενοχλήσει κινιτοποιήσεις και διαδηλώσεις, αλλά τις ανέχομαι όταν υπάρχει λόγος και συνήθως υπάρχει. Επειδή ίσως να μην ερμήνεψα σωστά τη σκέψη μου κάνω μία διευκρήνιση:
Βρίσκώ πολλές φορές δίκιο στις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν κλείνοντας τους δρόμους, και δεν κατεβαίνουν στα πάρκα όπως οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ωστόσο ίσως στην εποχή μας να υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος διαμαρτυρίας από το να κλείνεις το δρόμο και να ταλαιπωρείς συμπολίτες σου. Μια κατάληψη ή ένας αποκλεισμός ενός δημοσίου κτηρίου ενοχλέι πιο πολύ. Για μένα η πορεία δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική μορφή διαμαρτυρίας. Όταν γίνεται όμως είναι σεβαστή. Απλά σήμερα είναι πολύ εύκολο να αποφασίσουμε να διαδηλώσουμε για οτιδίποτε.
P.S.Όσο για του Άγγλους θα αναφέρω ένα μόνο γεγονός: 1956 ενώ στην Κύπρο εκτελούνται αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., οι Αγγλίδες διαδηλώνουν στα πάρκα για την κακομεταχείρηση των ζώων...Αυτό μου ακούγεται για κατάχρηση ελευθερίας....

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
Fairy
- Gbyte level

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

hello_kitty wrote:
Δυστυχώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί η πλειοψηφία των καθηγητών δεν παρεβρέθηκε:!:
Γιατί το κάνουν αυτό;
-
tZoLe
-

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
-
thanosk13
- bit level

Παιδια ξερει κανεις ποτε θα γινει συγκλητος;;αντε να δουμε μηπως βγαλουν καμια αποφαση...
-
chrisk7
- Buffer underflow exception

thanosk13 wrote:Παιδια ξερει κανεις ποτε θα γινει συγκλητος;;αντε να δουμε μηπως βγαλουν καμια αποφαση...
Απ΄ότι ξέρω είναι να συνεδριάσει μέσα στη βδομάδα..Πάντως μετά και την αναβολή της συνέλευσης των καθηγητών εμένα προσωπικά κάτι δε μου πάει καλά..Δεν γίνεται να έχουμε φτάσει μέσα Ιούνη και όλα να αιωρούνται. Παίζονται αρκετά παιχνίδια πιστεύω, αλλά για αυτό πιο αρμόδιος ίσως να μιλήσει είναι ο κύριος πρύτανης..
Πάντως αν βγεί κάποια απόφαση αυτή τη βδομάδα, με βάση τα τωρινά δεδομένα θα είναι θαύμα..
Μήπως πρέπει να περιμένουμε την απόφαση μετά το Μουντιάλ

Ξέρω γω τί να πω..

-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

Σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA έπεσαν τόνοι λάσπης και φασισμού για την ΑΣΟΕΕ. Επιτέλους πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι φοιτητές εξεγείρονται όχι χούλιγκανς.
-
sagwnias
- Gbyte level

-
τι ωρα θα ξεκινησουμε αυριο απο ΑΣΟΕΕ; ρωταω γατι την προηγουμενη φορα δεν ειχα παει απο την αρχη..
-
tZoLe
-
11 έχει προσυγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ και μετά θα πάνε στα Προπύλαια. Η πορεία αρχίζει στις 12, αλλά συνήθως ξεκινάει μετά τις 12.30.

έτσι
-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

Απόσπασμα από τις ειδήσεις στο in.gr (15/06/06):
....
Νωρίτερα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο, στον οποίο και έθεσαν τα αιτήματά τους. Ο κ. Ταλιαδούρος επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας στην αντιπροσωπεία ότι το σχέδιο νόμου πριν κατατεθεί στη Βουλή θα τεθεί σε ευρύ κοινωνικό διάλογο και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων προς τους φοιτητές.
.....
Αλλή μια φορά αποκνύεται πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το φοιτητικό κίνημα. Όποιος τουλάχιστον το επιχείρησε συνετρίβη στο παρελθόν τραγικά. Μένει πλέον να δούμε τις δεσμεύσεις Ταλιαδούρου γραπτές και να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ν+ν/2 και το άρθρο 16.
Ας είμαστε αισιόδοξοι.
-
Dog oF wAr
- Kilobyte level

PASCAL wrote:Μένει πλέον να δούμε τις δεσμεύσεις Ταλιαδούρου γραπτές και να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ν+ν/2 και το άρθρο 16.
Χαίρομαι που βλέπω ότι διαφωνείς σε πολύ συγκεκριμένα σημεία. Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά μόνο αυτά είναι τα τμήματα των προτάσεων τα οποία αξιώνουν συζήτηση. Τα υπόλοιπα εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι είναι θετικά και ελπίζω με το διάλογο που λένε ότι θα κάνουν πάνω στο προσχέδιο του νομοσχεδίου να βγει κάτι καλό...
ΥΓ: Για το άσυλο βρε παιδιά δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς πρόταση κατάργησής του.
-
Theofaman
- Mbyte level

PASCAL wrote:Απόσπασμα από τις ειδήσεις στο in.gr (15/06/06):
....
Νωρίτερα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο, στον οποίο και έθεσαν τα αιτήματά τους. Ο κ. Ταλιαδούρος επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας στην αντιπροσωπεία ότι το σχέδιο νόμου πριν κατατεθεί στη Βουλή θα τεθεί σε ευρύ κοινωνικό διάλογο και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων προς τους φοιτητές.
.....
Αλλή μια φορά αποκνύεται πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το φοιτητικό κίνημα. Όποιος τουλάχιστον το επιχείρησε συνετρίβη στο παρελθόν τραγικά. Μένει πλέον να δούμε τις δεσμεύσεις Ταλιαδούρου γραπτές και να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ν+ν/2 και το άρθρο 16.
Ας είμαστε αισιόδοξοι.
Σε εκπομπή στον ΣΚΑΙ είδα χθες (βασικά η εκπομπη σε επανάληψη ήταν

) τον Γ.Γ του ΥΠΕΠΘ να δηλώνει οτι το δωρεαν συγγραμμα ουδέποτε είπαν ότι θα το καταργήσουν. Αυτό που λένε είναι ότι θα καταργήσουν την "μοναδικότητα" του συγγραμματος. Δηλαδή άσχετα με ποιό προτείνει ο καθηγητής, εμείς θα παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Βέβαια άλλο να το λες, και άλλο τι θα αναγράφεται στο νομοσχέδιο.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Fri Jun 16, 2006 9:49 am
PASCAL wrote:
Αλλή μια φορά αποκνύεται πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το φοιτητικό κίνημα.
Από όσο θυμάμαι ΠΟΤΕ δεν είπαν να καταργήσουν το άσυλο (αλλά να το κάνουν πιο ελαστικό, ώστε να μην γίνεται κατάχρησή του) και φυσικά ΟΥΤΕ να καταργήσουν τα δωρεάν συγράμματα.
Τέτοιου είδους νίκες είναι απλά για να χαίρεται το "φοιτιτικό κίνημα" και να μη νιώθει εξαπατημένο και κατευθυνόμενο (όπως το άλλο αστείο ότι κέρδισαμε να μην κατατεθεί ο νόμος μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από την αρχή ο σχεδιασμός ήταν να κατατεθεί από Σεπτέμβρη -μέσα στις επόμενες μέρες απλά θα ανακοινωθεί για να μάθουμε για τι "παλεύουμε").
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
giannis_cs
- byte level

by giannis_cs » Fri Jun 16, 2006 10:08 am
Γιατί να μην κάνω κατάληψη και στην πρακτική;
-
tZoLe
-
giannis_cs wrote:Γιατί να μην κάνω κατάληψη και στην πρακτική;
Στην πρακτική; Τί εννοείς;

έτσι
-
sagwnias
- Gbyte level

-
Erevodifwntas wrote:PASCAL wrote:
Αλλή μια φορά αποκνύεται πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το φοιτητικό κίνημα.
Από όσο θυμάμαι ΠΟΤΕ δεν είπαν να καταργήσουν το άσυλο (αλλά να το κάνουν πιο ελαστικό, ώστε να μην γίνεται κατάχρησή του) και φυσικά ΟΥΤΕ να καταργήσουν τα δωρεάν συγράμματα.
Τέτοιου είδους νίκες είναι απλά για να χαίρεται το "φοιτιτικό κίνημα" και να μη νιώθει εξαπατημένο και κατευθυνόμενο (όπως το άλλο αστείο ότι κέρδισαμε να μην κατατεθεί ο νόμος μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από την αρχή ο σχεδιασμός ήταν να κατατεθεί από Σεπτέμβρη -μέσα στις επόμενες μέρες απλά θα ανακοινωθεί για να μάθουμε για τι "παλεύουμε").
Με ολα αυτα που λες παντως κατα καιρο μεσα στο φορουμ δε μου φαινεσαι να παλευεις και πολυ πολυ.. Αρα να λες καλυτερα "παλευετε",και οχι "παλευουμε"..Ελπιζω να κανω λαθος φιλε μου!

-
giannis_cs
- byte level

tZoLe wrote:
Γιατί πρέπει να πηγαίνω στην πρακτική άσκηση εφόσον αποτελεί μάθημα του πανεπιστημίου και το πανεπιστήμιο βρίσκεται υπο κατάληψη;
-
tZoLe
-
giannis_cs wrote:tZoLe wrote:
Γιατί πρέπει να πηγαίνω στην πρακτική άσκηση εφόσον αποτελεί μάθημα του πανεπιστημίου και το πανεπιστήμιο βρίσκεται υπο κατάληψη;
ευχαριστώ για την διευκρίνηση....αλλά δεν έχω τι να απαντήσω...

έτσι
-
Dog oF wAr
- Kilobyte level

sagwnias wrote:Με ολα αυτα που λες παντως κατα καιρο μεσα στο φορουμ δε μου φαινεσαι να παλευεις και πολυ πολυ.. Αρα να λες καλυτερα "παλευετε",και οχι "παλευουμε"..Ελπιζω να κανω λαθος φιλε μου! Very Happy
Γιατί ελπίζεις να κάνεις λάθος; Αν ο Erevodifwntas πιστεύει ότι οι αλλαγές θα είναι καλές, τότε έχει κάθε δικαίωμα να μην παλεύει! Ασκεί το ίδιο δικαίωμα που ασκούν όσοι διαφωνούν. Θα μπορούσε άμα ήθελε να κατέβει και στο δρόμο μαζί με όσους συμφωνούν και να παλέψει για να περάσουν οι προτάσεις του ΕΣΥΠ ως έχουν αν συμφωνεί απόλυτα με αυτές.
Έχουμε καταντήσει να δικαιολογούμε κάθε αντίδραση η οποία έγκειται σε διαφωνία, ενώ αντίθετα να καταδικάζουμε όλους όσους συμφωνούν με μια κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης (όποια και αν είναι αυτή).
Erevodifwntas++
-
Theofaman
- Mbyte level

Dog oF wAr wrote:sagwnias wrote:Με ολα αυτα που λες παντως κατα καιρο μεσα στο φορουμ δε μου φαινεσαι να παλευεις και πολυ πολυ.. Αρα να λες καλυτερα "παλευετε",και οχι "παλευουμε"..Ελπιζω να κανω λαθος φιλε μου! Very Happy
Γιατί ελπίζεις να κάνεις λάθος; Αν ο Erevodifwntas πιστεύει ότι οι αλλαγές θα είναι καλές, τότε έχει κάθε δικαίωμα να μην παλεύει! Ασκεί το ίδιο δικαίωμα που ασκούν όσοι διαφωνούν. Θα μπορούσε άμα ήθελε να κατέβει και στο δρόμο μαζί με όσους συμφωνούν και να παλέψει για να περάσουν οι προτάσεις του ΕΣΥΠ ως έχουν αν συμφωνεί απόλυτα με αυτές.
Έχουμε καταντήσει να δικαιολογούμε κάθε αντίδραση η οποία έγκειται σε διαφωνία, ενώ αντίθετα να καταδικάζουμε όλους όσους συμφωνούν με μια κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης (όποια και αν είναι αυτή).
Erevodifwntas++

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!