Κατάληψη
Προσωπικά πιστεύω ότι οι επι πτυχίω πρέπει να έχουν full δικαιώματα γιατί αν κάποιους τους ζημειώνει αυτή η κατάσταση με τις καταλήψεις είναι αυτοί.Erevodifwntas wrote:Sorry, αλλά ο rapadder λέει το αυτονόητο. η διπλή εξεταστική είναι για όσους δε δώσουν τον Ιούνιο-Ιούλιο. αν κάποιος δώσει τώρα θα πρέπει να έχει δικαίωμα διπλής εξεταστικής? δηλαδή 3 ευκαιρίες να περάσει κάποιο μάθημα, ενώ άλλοι μόνο 2? δε σου φαίνεται κομμάτι άδικο? Αυτό είπε και όχι κάτι άλλο πιο υποχθόνιο.
Πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξυπηρετηθούν άμεσα ίσως και με περισότερα προνόμια ακόμα και αν αυτό σήμαινει αδικία για τους όχι επι πτυχίω φοιτητές
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αν το θέτεις έτσι έχεις κάποιο δίκιο, από την άλλη όμως το εύρος των αποφάσεων της Συγκλήτου είναι περιορισμένο. Για παράδειγμα, η αναδρομική αναβαθμολόγηση (όπως έχει αποφανθεί ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου) είναι παράνομη. Γι' αυτό το λόγο και μπορεί κάποιος να κάνει αναβαθμολόγηση μόλις σε 5 μαθήματα και με περιορισμούς. Αντίστοιχα, το να έχει δώσει κάποιος 3 φορές ένα μάθημα σε μια ακαδημαϊκή περίοδο είναι "παράνομο" και δεν μπορεί να περάσει έτσι. Σε τελική ανάλυση και να ήθελε να το επιτρέψει η Σύγκλητος δεν θα μπορούσε (εκτός και εάν δεν είναι παράνομο οπότε αλλάζει το πράγμα).
Αν την Δευτέρα - Τρίτη συνεδριάσει η Σύγκλητος, καλό είναι να αναλάβουν κάποιοι να θέσουν το θέμα της πτυχιακής εξεταστικής επι τάπητος.
Αν την Δευτέρα - Τρίτη συνεδριάσει η Σύγκλητος, καλό είναι να αναλάβουν κάποιοι να θέσουν το θέμα της πτυχιακής εξεταστικής επι τάπητος.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Επί τέλους κάποιος έγινε η φωνή της λογικής σε αυτό το ζήτημα!Maverick wrote:Στο 2ο σκέλος θα σου απαντήσω πολύ απλά. Αυτός που μπορεί να αποφασίσει μέχρι πότε θα πάρεις πτυχίο είναι αυτός από τον οποίο το λαμβάνεις και αυτός που το πληρώνει. Και στην Ελλάδα πληρώνουν όλοι για το πτυχίο σου. Άρα το κράτος εξ' ονόματος όσων το πληρώνουν είναι υποχρεωμένο να βάλει τα όριά του.
Maverick++[/b]
Κανένας νόμος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. Το ΕΣΥΠ λέει:Manousos wrote:οταν γράφτηκα στην σχολή εμένα δεν μου είπε κανεις ότι πρεπει να τελειώσω στα 4 χρόνια, ουτε μου είπε κανεις οτι θα με διώχνανε στα 6. Δεν μπορείς να βάζεις αναδρομική ισχύ σε τέτοια θέματα.
Σαφές είναι ότι η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που θα πρωτοεγγραφούν στα Πανεπιστήμια μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Για τους ήδη εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όπως και για τους μη ενεργούς, για τους οποίους πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
[/quote]Maverick wrote: Για τους ήδη εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όπως και για τους μη ενεργούς, για τους οποίους πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Αυτες οι μεταβατικες διαταξεις, λενε οτι θα μας διωξουν στα 7 χρονια... και παμε παλι
ΚΑΝΕΙΣ δεν μου ειπε οταν μπηκα, οτι θα με διωχναν στα 7 χρονια..

-
- Kilobyte level
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Σχετικά με τις μεταβατικές διατάξεις το έχω διαβάσει και εγώ στον ελεύθερο τύπο όταν όλως τυχαίως και χωρίς την έγκριση του υπουργείου ΠαιδείαςDog oF wAr wrote:Πού τις είδες αυτές τις μεταβατικές διατάξεις πες το και σε μας να τις διαβάσουμε.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
τις ειχα κανει ποστ λιγο πιο παλια... εν συντομια ελεγεDog oF wAr wrote:Πού τις είδες αυτές τις μεταβατικές διατάξεις πες το και σε μας να τις διαβάσουμε.
Δε σε ειρωνεύομαι ειλικρινά όμως θέλω να μάθω πού μπορώ να τις διαβάσω (αν υπάρχουν και δεν είναι ράδιο-αρβίλα)
οποιοσ χρωσταει πανω απο τα μισα μαθηματα εχει 3 χρονια επιπλεον,
οποιος χρωσταει απο 1/3 εως τα μισα εχει 2 χρονια
και οποιος εχει εως 1/3 εχει 1 χρονο...
εθναι ανεπισημες σε διαφορες εφημεριδες...
-
- Kilobyte level
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Τελοσπαντων, δεν εχει νοημα να αερολογουμε και δεν ξερουμε τι ακριβως θα ισχυσει... Το θεμα ειναι οτι καποιοι μπηκαμε και το κωλοβαραγαμε (γιατι εγω αυτο εκανα 1-2 χρονια
) αλλα το κωλοβαραγαμε γιατι μας ειπαν οτι ισχυει κατι (τελειωνεις οταν θες) ... Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
Εν αναμονη, να δουμε τι θα ισχυσει, και θα δουμε...

- rapadder
- Gbyte level
Ganther wrote: Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...

Άκουσα πριν λίγο στην ΝΕΤ ότι "πάντως έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για να διευκολυνθούν οι επί πτυχίο φοιτητές". Άντε να την λάβουμε και στη σχολή μας.
Last edited by rapadder on Sat Jun 17, 2006 6:28 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- tZoLe
Είναι πολύ απότομο και άδικοGanther wrote:Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
Συμφωνώ μαζί σου 100%. Οι μεταβατικές διατάξεις πρέπει να είναι ελαστικές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Αλλά άλλο οι μεταβατικές διατάξεις και άλλο το πόσο απαραίτητο είναι το μέτρο (κατά την άποψη μου πάντα).tZoLe wrote:Είναι πολύ απότομο και άδικοGanther wrote:Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω........
Βέβαια θα το δούμε εντός των ημερών τι θα προταθεί και συζητάμε τότε.
- Fairy
- Gbyte level
Στην ιστοσελίδα του συλλόγου ΔΕΠ ΟΠΑ υπάρχουν οι εξής δύο ανακοινώσεις:
http://www.syldep.aueb.gr/PSHFISMA_14.06.06.pdf
http://www.syldep.aueb.gr/ANAKOINOSH_14.06.06.pdf
http://www.syldep.aueb.gr/PSHFISMA_14.06.06.pdf
http://www.syldep.aueb.gr/ANAKOINOSH_14.06.06.pdf
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- tZoLe
Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση υποχωρεί μπροστά στις κινητοποιήσεις και ίσως το προσχέδιο να μην είναι και τόσο τραγικό....
http://www.contra.gr/Life/News/121991.html
http://www.contra.gr/Life/News/121991.html

έτσι
- Proxenos
- Gbyte level
tZoLe wrote:Είναι πολύ απότομο και άδικοGanther wrote:Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω........
Ενώ το να εμποδίζεις τους τελειόφοιτους να πάρουν πτυχίο δεν είναι άδικο...
Το ένα έχει βέβαια να κάνει με ανώτερα ιδανικά: τις "ελευθερίες" των φοιτητών (να κωλοβαράνε) και τα "δίκαια" των "φτωχών" αυτής της "φτωχής χώρας με τους πλούσιους κατοίκους" (να εκπληρώσουν τους πόθους μιας περασμένης γενιάς). Ενώ το άλλο έχει να κάνει με το μέλλον του κάθε φοιτητή, που ποσώς μας ενδιαφέρει...
Θα κωλοβάραγες Ganther αν δεν πλήρωνε ο μπαμπάς κι η μαμά; Και μην αρχίσετε πάλι τα μα και τα μου και εμένα έτσι μου αρέσει και είμαστε φτωχοί πλην τίμιοι (οπότε μπορούμε να κωλοβαράμε). Όποιος έχει σοβαρά επιχειρήματα (και όρεξη να δουλέψει στη ζωή του), ας απαντήσει...Ganther wrote: Τελοσπαντων, δεν εχει νοημα να αερολογουμε και δεν ξερουμε τι ακριβως θα ισχυσει... Το θεμα ειναι οτι καποιοι μπηκαμε και το κωλοβαραγαμε (γιατι εγω αυτο εκανα 1-2 χρονια Smile ) αλλα το κωλοβαραγαμε γιατι μας ειπαν οτι ισχυει κατι (τελειωνεις οταν θες) ... Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky