Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Sat Jun 17, 2006 1:35 pm

Σόρρυ, ο δαίμων του τυπογραφείου. Τα διόρθωσα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sat Jun 17, 2006 1:44 pm

Erevodifwntas wrote:Sorry, αλλά ο rapadder λέει το αυτονόητο. η διπλή εξεταστική είναι για όσους δε δώσουν τον Ιούνιο-Ιούλιο. αν κάποιος δώσει τώρα θα πρέπει να έχει δικαίωμα διπλής εξεταστικής? δηλαδή 3 ευκαιρίες να περάσει κάποιο μάθημα, ενώ άλλοι μόνο 2? δε σου φαίνεται κομμάτι άδικο? Αυτό είπε και όχι κάτι άλλο πιο υποχθόνιο.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι επι πτυχίω πρέπει να έχουν full δικαιώματα γιατί αν κάποιους τους ζημειώνει αυτή η κατάσταση με τις καταλήψεις είναι αυτοί.
Πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξυπηρετηθούν άμεσα ίσως και με περισότερα προνόμια ακόμα και αν αυτό σήμαινει αδικία για τους όχι επι πτυχίω φοιτητές
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 17, 2006 2:00 pm

Αν το θέτεις έτσι έχεις κάποιο δίκιο, από την άλλη όμως το εύρος των αποφάσεων της Συγκλήτου είναι περιορισμένο. Για παράδειγμα, η αναδρομική αναβαθμολόγηση (όπως έχει αποφανθεί ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου) είναι παράνομη. Γι' αυτό το λόγο και μπορεί κάποιος να κάνει αναβαθμολόγηση μόλις σε 5 μαθήματα και με περιορισμούς. Αντίστοιχα, το να έχει δώσει κάποιος 3 φορές ένα μάθημα σε μια ακαδημαϊκή περίοδο είναι "παράνομο" και δεν μπορεί να περάσει έτσι. Σε τελική ανάλυση και να ήθελε να το επιτρέψει η Σύγκλητος δεν θα μπορούσε (εκτός και εάν δεν είναι παράνομο οπότε αλλάζει το πράγμα).
Αν την Δευτέρα - Τρίτη συνεδριάσει η Σύγκλητος, καλό είναι να αναλάβουν κάποιοι να θέσουν το θέμα της πτυχιακής εξεταστικής επι τάπητος.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Sat Jun 17, 2006 2:14 pm

Maverick wrote:Στο 2ο σκέλος θα σου απαντήσω πολύ απλά. Αυτός που μπορεί να αποφασίσει μέχρι πότε θα πάρεις πτυχίο είναι αυτός από τον οποίο το λαμβάνεις και αυτός που το πληρώνει. Και στην Ελλάδα πληρώνουν όλοι για το πτυχίο σου. Άρα το κράτος εξ' ονόματος όσων το πληρώνουν είναι υποχρεωμένο να βάλει τα όριά του.
Επί τέλους κάποιος έγινε η φωνή της λογικής σε αυτό το ζήτημα!

Maverick++[/b]
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Sat Jun 17, 2006 2:20 pm

οταν γράφτηκα στην σχολή εμένα δεν μου είπε κανεις ότι πρεπει να τελειώσω στα 4 χρόνια, ουτε μου είπε κανεις οτι θα με διώχνανε στα 6. Δεν μπορείς να βάζεις αναδρομική ισχύ σε τέτοια θέματα.
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Sat Jun 17, 2006 2:26 pm

Manousos wrote:οταν γράφτηκα στην σχολή εμένα δεν μου είπε κανεις ότι πρεπει να τελειώσω στα 4 χρόνια, ουτε μου είπε κανεις οτι θα με διώχνανε στα 6. Δεν μπορείς να βάζεις αναδρομική ισχύ σε τέτοια θέματα.
Κανένας νόμος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. Το ΕΣΥΠ λέει:
Σαφές είναι ότι η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που θα πρωτοεγγραφούν στα Πανεπιστήμια μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Για τους ήδη εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όπως και για τους μη ενεργούς, για τους οποίους πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Jun 17, 2006 2:41 pm

Maverick wrote: Για τους ήδη εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όπως και για τους μη ενεργούς, για τους οποίους πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
[/quote]

Αυτες οι μεταβατικες διαταξεις, λενε οτι θα μας διωξουν στα 7 χρονια... και παμε παλι

ΚΑΝΕΙΣ δεν μου ειπε οταν μπηκα, οτι θα με διωχναν στα 7 χρονια.. :twisted: :twisted:
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sat Jun 17, 2006 3:24 pm

Πού τις είδες αυτές τις μεταβατικές διατάξεις πες το και σε μας να τις διαβάσουμε.

Δε σε ειρωνεύομαι ειλικρινά όμως θέλω να μάθω πού μπορώ να τις διαβάσω (αν υπάρχουν και δεν είναι ράδιο-αρβίλα)
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Jun 17, 2006 3:27 pm

Dog oF wAr wrote:Πού τις είδες αυτές τις μεταβατικές διατάξεις πες το και σε μας να τις διαβάσουμε.
Σχετικά με τις μεταβατικές διατάξεις το έχω διαβάσει και εγώ στον ελεύθερο τύπο όταν όλως τυχαίως και χωρίς την έγκριση του υπουργείου Παιδείας :roll: δημοσίευσε το προσχέδιο...το ζήτημα δεν είναι όμως πότε και για ποιούς θα ισχύσουν αυτά που λέει το νομοσχέδιο....συγγνώμη προσχέδιο εννοώ :-p ....
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Jun 17, 2006 4:20 pm

Απλά υπομονή... Από βδομάδα θα δημοσιευτεί το κείμενο του νόμου που θα προταθεί, οπότε δεν θα μιλάμε πλέον στον αέρα... ;)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Jun 17, 2006 4:21 pm

Dog oF wAr wrote:Πού τις είδες αυτές τις μεταβατικές διατάξεις πες το και σε μας να τις διαβάσουμε.

Δε σε ειρωνεύομαι ειλικρινά όμως θέλω να μάθω πού μπορώ να τις διαβάσω (αν υπάρχουν και δεν είναι ράδιο-αρβίλα)
τις ειχα κανει ποστ λιγο πιο παλια... εν συντομια ελεγε
οποιοσ χρωσταει πανω απο τα μισα μαθηματα εχει 3 χρονια επιπλεον,
οποιος χρωσταει απο 1/3 εως τα μισα εχει 2 χρονια
και οποιος εχει εως 1/3 εχει 1 χρονο...

εθναι ανεπισημες σε διαφορες εφημεριδες...
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Sat Jun 17, 2006 4:24 pm

Αυτό που πόσταρε ο Ganther έχει τεράστια διαφορά από το να πρέπει να τελειώσεις σε 7 χρόνια... όχι ότι τα 7 χρόνια είναι λίγα.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Jun 17, 2006 4:30 pm

Τελοσπαντων, δεν εχει νοημα να αερολογουμε και δεν ξερουμε τι ακριβως θα ισχυσει... Το θεμα ειναι οτι καποιοι μπηκαμε και το κωλοβαραγαμε (γιατι εγω αυτο εκανα 1-2 χρονια :) ) αλλα το κωλοβαραγαμε γιατι μας ειπαν οτι ισχυει κατι (τελειωνεις οταν θες) ... Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...

Εν αναμονη, να δουμε τι θα ισχυσει, και θα δουμε...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 17, 2006 5:40 pm

Ganther wrote: Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
:-D
Άκουσα πριν λίγο στην ΝΕΤ ότι "πάντως έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για να διευκολυνθούν οι επί πτυχίο φοιτητές". Άντε να την λάβουμε και στη σχολή μας.
Last edited by rapadder on Sat Jun 17, 2006 6:28 pm, edited 1 time in total.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Jun 17, 2006 5:48 pm

Ganther wrote:Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
Είναι πολύ απότομο και άδικο :smt068 .....
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Jun 17, 2006 6:28 pm

rapadder wrote:
Ganther wrote: Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
:-D

lol... :-D

i think you get my point ;)
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Sat Jun 17, 2006 6:43 pm

tZoLe wrote:
Ganther wrote:Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...
Συμφωνώ μαζί σου 100%. Οι μεταβατικές διατάξεις πρέπει να είναι ελαστικές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Αλλά άλλο οι μεταβατικές διατάξεις και άλλο το πόσο απαραίτητο είναι το μέτρο (κατά την άποψη μου πάντα).
Βέβαια θα το δούμε εντός των ημερών τι θα προταθεί και συζητάμε τότε.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Jun 17, 2006 7:32 pm

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου ΔΕΠ ΟΠΑ υπάρχουν οι εξής δύο ανακοινώσεις:

http://www.syldep.aueb.gr/PSHFISMA_14.06.06.pdf

http://www.syldep.aueb.gr/ANAKOINOSH_14.06.06.pdf
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Jun 18, 2006 12:52 am

Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση υποχωρεί μπροστά στις κινητοποιήσεις και ίσως το προσχέδιο να μην είναι και τόσο τραγικό....

http://www.contra.gr/Life/News/121991.html
Image

έτσι

Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jun 19, 2006 11:24 am

tZoLe wrote:

Ενώ το να εμποδίζεις τους τελειόφοιτους να πάρουν πτυχίο δεν είναι άδικο...

Το ένα έχει βέβαια να κάνει με ανώτερα ιδανικά: τις "ελευθερίες" των φοιτητών (να κωλοβαράνε) και τα "δίκαια" των "φτωχών" αυτής της "φτωχής χώρας με τους πλούσιους κατοίκους" (να εκπληρώσουν τους πόθους μιας περασμένης γενιάς). Ενώ το άλλο έχει να κάνει με το μέλλον του κάθε φοιτητή, που ποσώς μας ενδιαφέρει...
Ganther wrote: Τελοσπαντων, δεν εχει νοημα να αερολογουμε και δεν ξερουμε τι ακριβως θα ισχυσει... Το θεμα ειναι οτι καποιοι μπηκαμε και το κωλοβαραγαμε (γιατι εγω αυτο εκανα 1-2 χρονια Smile ) αλλα το κωλοβαραγαμε γιατι μας ειπαν οτι ισχυει κατι (τελειωνεις οταν θες) ... Δε μπορεις να μου πεις τωρα, γιατι το κωλοβαραγες 2 χρονια, ηλιθιε, τελειωνε τωρα σε ενα χρονο αλλιως σε διαγραφω...

Εν αναμονη, να δουμε τι θα ισχυσει, και θα δουμε...
Θα κωλοβάραγες Ganther αν δεν πλήρωνε ο μπαμπάς κι η μαμά; Και μην αρχίσετε πάλι τα μα και τα μου και εμένα έτσι μου αρέσει και είμαστε φτωχοί πλην τίμιοι (οπότε μπορούμε να κωλοβαράμε). Όποιος έχει σοβαρά επιχειρήματα (και όρεξη να δουλέψει στη ζωή του), ας απαντήσει...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 19, 2006 1:08 pm

Καθυστερούν να τελειώσουν μόνο αυτοί που "κωλοβαράνε";
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 19, 2006 1:16 pm

Και ένα τελευταίο νέο: στο ραδιόφωνο είπαν ότι έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν οι φοιτητές, το νομοσχέδιο που θα δημοσιευθεί θα περιέχει 6 "σημαντικές αλλαγές".
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”