Δημοσκόπηση Ασφάλεια 2012

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Ο τρόπος αξιολόγησης για το μάθημα Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων πρέπει να αλλάξει/τροποπoιηθεί;

Ναι
43
65%
Όχι
15
23%
Δεν Απαντώ
8
12%

Total votes: 66
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Δημοσκόπηση Ασφάλεια 2012

Post by nachos » Sun Jan 29, 2012 9:09 pm

Loner, κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Τώρα άρχισα να το φαντάζομαι σε γιγαντοαφίσα στην πρόσοψη της ασοεε... Ένα δάκρυ κυλάει...
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Sun Jan 29, 2012 9:11 pm

nachos wrote:Loner, κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Τώρα άρχισα να το φαντάζομαι σε γιγαντοαφίσα στην πρόσοψη της ασοεε... Ένα δάκρυ κυλάει...
έλα παλιοσειρά το δραματοποιείς :-D
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun Jan 29, 2012 9:21 pm

photisd wrote:έλα παλιοσειρά το δραματοποιείς :-D
Για ξανασκέψου αν το δραματοποιώ μετά από αυτό:

Image

Και φαντάσου να ήταν σε σε πανό full face...
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 9:25 pm

ja_the_invincible wrote:
dimitra13 wrote:Αυτη η ατάκα οτι κ καλα μπλα μπλα όσοι είναι σε αυτη τη σχολή κ δε μπορούν να ανταπεξέλθουν καλό είναι να σκεφτούν αν κάναν σωστή επιλογή που πέρασαν σε αυτο το τμήμα μπλα μπλα μπλα, πρέπει πραγματικά να σταματήσει...ναιιι οοοκει..με το σύστημα των πανελληνίων δε περάσαμε όλοι στο τμήμα των ονείρων μας!!γουοου..σοκινγκ νιους!
:shock:
Αν αναφέρεσαι στο ποστ μου καλά θα κάνεις να βάζεις
για να ξέρω άμα κράζω σωστά.
Ναι για μένα όχι μόνο στο τμήμα αλλά στο πανεπιστήμιο γενικά δεν έχεις θέση άμα η επιδίωξή σου είναι να πάρεις πτυχίο πλαγίως.Πρώτον γιατί υποτίθεται ότι υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αυτή την ταλαιπωρία για να αποκτήσεις ικανότητες που θα σε βοηθήσουν να εργαστείς αποτελεσματικά.Άρα το να θάβουμε το πρόβλημα δεν είναι λύση εκτός και αν μετά το πτυχίο δεν σκοπεύεις να δουλέψεις ως programmer άρα καταλήγουμε στην αρχική πρόταση ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος.Δεύτερον γιατί είναι τουλάχιστον ξιπασμένο να προσπαθείς να τελειώσεις με αυτό το τρόπο και να αναγνωρίζεσαι εξ ίσου με κάποιον που φτύνει αίμα και δεν έχει ζήσει την φοιτητική του ζωάρα όπως άλλοι.
Το γιατί δήλωσες μία σχολή που δεν σου αρέσει είναι δικό σου θέμα.Με 17.000 + μόρια υπάρχουν ένα σωρό σχολές και κλάδοι να μπεις αλλά βλέπεις μετράει πιο πολύ να κάνεις μούρη γιατί μπήκες ασοεε παρά να μπεις κάπου που πραγματικά σου αρέσει.Δεν το θεωρώ δικαιολογία , είσαι άλλωστε 18 χρονών ενήλικος άνθρωπος και γνωρίζεις ότι μπαίνεις σε μία σχολή που θα σε ξενερώσει αν δεν έχεις την διάθεση να καείς με τις ώρες στο Pc.Ακόμα όμως κι να κάνεις το λάθος αφού μπήκες προσπάθησε να είσαι αξιοπρεπής όχι να πάρεις πτυχίο κλέβοντας.Γιατί άλλοι συνάδελφοί σου δεν έχουν καν την δυνατότητα να ονειρευτούν τα λεφτά για φροντιστηριάκι και την παλεύουν δουλεύοντας - εδώ κολλάει και το "πενία τέχνας κατεργάζεται".

Συμφωνώ απόλυτα, όπως οι περισσότεροι νομίζω, αλλά μάλλον το πας πολύ μακριά...εδώ μιλάμε για την Ασφάλεια και το πως είδαμε την εργασία και τον τρόπο που μέτρησε στο μάθημα. Γιατί το να εκφράζεις μία (έντονη) διαμαρτυρία ως προς τον τρόπο που γίνεται ένα μάθημα ξαφνικά αποκτά τόσες προεκτάσεις; :???: Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιμετωπίζεται έτσι η διαμαρτυρία, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο format (βιβλιογραφική-προγραμματιστική υποχρεωτικού χαρακτήρα) αν δεν απατώμαι εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια οπότε ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις τη στιγμή που βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως.....Ξεκολλήστε λίγο (δεν το λέω με αρνητικό τόνο), ούτε να "πάρουμε πτυχίο κλέβοντας" θέλουμε, ούτε να "ξανασκεφτούμε το αν είμαστε στο σωστό μέρος" είναι αυτό που ψάχνουμε. Εγώ τουλάχιστον ανήκω στους λίγους (πρώτη διάλεξη Κουρκουμπέτη πρώτο έτος), που είχαν ασοέε πρώτη επιλογή συνειδητά και δεν το έχω μετανιώσει. Απλά τυχαίνει να έχουμε διαφωνίες με τον τρόπο που έγινε το μάθημα και ομολογουμένως δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις. Οκ, μπράβο σε όσους το πάλεψαν, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η επίθεση σε όσους έχουν άλλη άποψη. Προφανώς για να γίνεται τόσο θέμα, κάπου υπάρχει πρόβλημα, όποιος θέλει το βλέπει, όποιος δε θέλει, μένει στο συννεφάκι του. Εκτός κι αν μαζεύτηκαν ξαφνικά όλοι όσοι "έπαιρναν έτοιμες εργασίες", "δε σέβονται την επιστήμη", "δεν έχουν προγραμματιστικό background", "μπήκαν ασοέε για να πουλήσουν μούρη", "δε μπορούν να ανταπεξέλθουν", "θέλουν πτυχίο κλέβοντας" , "αδυνατούν να γράψουν μισή γραμμή κώδικα" κλπ. στο topic της Ασφάλειας για να βγάλουν απωθημένα. Ε, δε νομίζω...
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun Jan 29, 2012 9:30 pm

P("έπαιρναν έτοιμες εργασίες" | "δε σέβονται την επιστήμη" | "δεν έχουν προγραμματιστικό background" | "μπήκαν ασοέε για να πουλήσουν μούρη" | "δε μπορούν να ανταπεξέλθουν" | "θέλουν πτυχίο κλέβοντας" | "αδυνατούν να γράψουν μισή γραμμή κώδικα") > 0.7
dimitra13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by dimitra13 » Sun Jan 29, 2012 9:40 pm

michalis ++
Ακριβώς αυτο ήθελα να δείξω με το πρώτο ποστ..Να μη φτάνουμε σε τραβηγμένες κουβέντες μόλις κάποιος τα βρει σκούρα είτε στην ασφάλεια είτε σε οποιοδήποτε άλλο μάθημα...Απ τη πρώτη στιγμή που πέρασα σε αυτη τη σχολή και μπήκα στο venus μόλις κάποιος εξέφραζε παράπονο πέφταν πάνω του με τέτοιου στυλ κουβέντες:τι πέρασες σε αυτη τη σχολή..τι περίμενες να βρεις..κτλ..
not cool bro!
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ala_mages » Sun Jan 29, 2012 9:42 pm

@michalis

δεν βγάζει κανείς απωθημένα

αν δεις τα ποσοστά επιτυχίας στο μάθημα είναι πολύ χαμηλά και μιλάμε για ένα μάθημα αρκετά εύκολο . Δεν είναι δυνατόν να έχει πχ Τεχνητή νοημοσύνη ποσοστά ~= 70% (από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της σχολής) και Ασφάλεια(που δεν έχει και μεγάλο βαθμό δυσκολίας) να έχεις ποσοστά ~=35% . Οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά, όσο αφορά τα άτομα που επιλέγουν το μάθημα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα αλλά είναι κοινό μυστικό ότι όσοι θέλουν να πάρουν εύκολα το πτυχίο (εκτός από άτομα που όντος θέλουν τον κύκλο) διαλέγουν για ένα απο τους δύο κύκλους την "Ασφάλεια" γιατί βγαίνει πολύ εύκολα . Μην λέμε ότι θέλουμε, μέχρι και πέρισυ το μάθημα δεν είχε καν προγραμματιστική εργασία, και φέτος που μπήκε υπάρχουν και παράπονα. Η ασφάλεια σαν μάθημα και σαν κύκλος είναι από τους πιο δύσκολους κλάδους της πληροφορικής και η Ασφάλεια της ασοεε είναι το ανέκδοτο των υπολοίπων πανεπιστημίων
Last edited by ala_mages on Sun Jan 29, 2012 9:42 pm, edited 1 time in total.
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
v for vendetta
bit level
bit level

Post by v for vendetta » Sun Jan 29, 2012 9:42 pm

michalis,dimitra13+++++++++++
Αυτο ουτε εγω το εχω καταλαβει,αλλα ειναι πολυ πιο ευκολο να βαζεις ταμπελες σε ανθρωπους παρα να τους καταλαβεις!!!
(το ιδιο εκανα και εγω λανθασμενα σε προηγουμενο thread στο chriskin,αλλα αναγνωρισα το λαθος μου)
Η υπεροψια παντα θεωρουταν ελάττωμα και οχι προτέρημα,και δεν μου αρέσει να το βλεπω απο συμφοιτητές μου(χωρις παρεξηγηση!!!)
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Jan 29, 2012 9:46 pm

ala_mages wrote:@michalis

αν δεις τα ποσοστά επιτυχίας στο μάθημα είναι πολύ χαμηλά και μιλάμε για ένα μάθημα αρκετά εύκολο . Δεν είναι δυνατόν να έχει πχ Τεχνητή νοημοσύνη ποσοστά ~= 70% (από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της σχολής) και Ασφάλεια(που δεν έχει και μεγάλο βαθμό δυσκολίας) να έχεις ποσοστά ~=35% . Οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά, όσο αφορά τα άτομα που επιλέγουν το μάθημα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα αλλά είναι κοινό μυστικό ότι όσοι θέλουν να πάρουν εύκολα το πτυχίο (εκτός από άτομα που όντος θέλουν τον κύκλο) διαλέγουν για ένα απο τους δύο κύκλους την "Ασφάλεια" γιατί βγαίνει πολύ εύκολα . Μην λέμε ότι θέλουμε, μέχρι και πέρισυ το μάθημα δεν είχε καν προγραμματιστική εργασία, και φέτος που μπήκε υπάρχουν και παράπονα. Η ασφάλεια σαν μάθημα και σαν κύκλος είναι από τους πιο δύσκολους κλάδους της πληροφορικής και η Ασφάλεια της ασοεε είναι το ανέκδοτο των υπολοίπων πανεπιστημίων
Σκληρός again αλλά ++
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 9:59 pm

Το 0.7 πως το μέτρησες; Οι περισσότεροι σ'αυτές τις κατηγορίες απλά θα έπαιρναν ακόμη μία έτοιμη εργασία και δεν θα το έκαναν θέμα.
Θέμα το κάνει αυτός που πάει με όλη την καλή διάθεση αλλά βλέπει ότι κάποια πράγματα δε γίνονται σωστά. Τουλάχιστον εγώ ανήκω σ'αυτή την κατηγορία και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι που έχω μιλήσει και δεν ανήκουν στο 0.7 σε καμία περίπτωση.....Αντί να προσπαθούμε να πειστούμε ότι το πρόβλημα το έχει ο απέναντι, να δούμε καλύτερα τι (μπορεί) να μην έγινε σωστά, μπας και διορθωθεί στο μέλλον; Γιατί, πέρα απ'ολα τ'άλλα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.
Ας παραθέσω εγώ κάποια που με προβλημάτισαν και μακάρι να προβλημάτισαν μόνο εμένα:
-Γιατί έπρεπε να δαπανηθεί χρόνος για το μέρος 1 του part B σε 4 πλατφόρμες; Σε επίπεδο Ασφάλειας, τι κέρδισε ο φοιτητής πέρα απ'το να χάσει κάποιες μέρες παραπάνω ψαξίματος και ρυθμίσεων;
-Γιατί δεν έγινε ένα οργανωμένο εργαστήριο (σε lab) για την επίδειξη βασικών λειτουργιών της πλατφόρμας ανάπτυξης; Εγώ μπήκα απλά στην Α24 και ξαφνικά βλέπω ένα virtual machine να κάνει διάφορα. Θυμίζω ότι το μάθημα είναι 5ου εξαμήνου και δεν έχει διδαχθεί προηγουμένως κανένα μάθημα προγραμματισμού σε mobile λειτουργικά. Δεν θα είχα πρόβλημα να ψάξω απ'το μηδέν(όπως και έκανα τελικά), αν είχα περισσότερο χρόνο, δηλαδή αν η δομή και το περιεχόμενο της εργασίας ήταν γνωστά από την αρχή του εξαμήνου. Ενημερωτικά, πάντως, σε άλλα μαθήματα συνήθως γίνεται ένα lab ακόμη και για πολύ απλούστερο λογισμικό.
-Γιατί η βάση στην εργασία ήταν προαπαιτούμενο για ευκαιρία στην εξέταση εργαστηρίου και τελικού διαγωνίσματος; Αν κάτι είχε λιγότερη σχέση με την Ασφάλεια από τα 4 μέρη του μαθήματος, αυτό σίγουρα ήταν το part B της εργασίας, σαφώς και όχι το εργαστήριο και εννοείται όχι η ύλη των διαλέξεων απ'οπου θα μπει και το τελικό διαγώνισμα. Εν ολίγοις δεν είχαμε την ευκαιρία να εξεταστούμε σε ιομορφικό λογισμικό, ανάλυση επικινδυνότητας, κρυπτογραφία (άντε να βγάλω το Vigenere :-D ), n-map, nessus, metasploit και web hacking, επειδή έτυχε να μην είχαμε ασχοληθεί ποτέ με Visual Studio. Αυτά, στο μάθημα της Ασφάλειας...

Πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να "την πω" σε κάποιον και δόξα τω Θεώ χρωστάω αρκετά λίγα, ώστε να μη μ'ενδιαφέρει και τόσο που θα χρωστάω ένα ακόμα, αλλά πείτε μου που ακριβώς είμαι παράλογος στα παραπάνω...
Last edited by michalis on Sun Jan 29, 2012 10:16 pm, edited 3 times in total.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 10:00 pm

ala_mages wrote:@michalis

Μα γι'αυτό ακριβώς συζητάμε.....
Όσο για την Τεχνητή, ναι, σαφώς ισχύει αυτό που λες και φαίνεται κι απ'το πόσοι τη δηλώνουν βέβαια. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι που θα δηλώσουν Τεχνητή έτσι για να περάσουν ένα ακόμη μάθημα. Απλώς, μιας που έθεσες τη σύγκριση αυτή, να ξαναπώ ότι η οργάνωση του μαθήματος και ο τρόπος που διδάσκεται παίζει τεράστιο ρόλο κι αν το έχεις πάρει, ξέρεις τι εννοώ.
Last edited by michalis on Sun Jan 29, 2012 10:16 pm, edited 1 time in total.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jan 29, 2012 10:14 pm

michalis wrote: -Γιατί έπρεπε να δαπανηθεί χρόνος για το μέρος 1 του part B σε 4 πλατφόρμες; Σε επίπεδο Ασφάλειας, τι κέρδισε ο φοιτητής πέρα απ'το να χάσει κάποιες μέρες παραπάνω ψαξίματος και ρυθμίσεων;
-Γιατί δεν έγινε ένα οργανωμένο εργαστήριο (σε lab) για την επίδειξη βασικών λειτουργιών της πλατφόρμας ανάπτυξης; Εγώ μπήκα απλά στην Α24 και ξαφνικά βλέπω ένα virtual machine να κάνει διάφορα. Θυμίζω ότι το μάθημα είναι 5ου εξαμήνου και δεν έχει διδαχθεί προηγουμένως κανένα μάθημα προγραμματισμού σε mobile λειτουργικά. Δεν θα είχα πρόβλημα να ψάξω απ'το μηδέν(όπως και έκανα τελικά), αν είχα περισσότερο χρόνο, δηλαδή αν η δομή και το περιεχόμενο της εργασίας ήταν γνωστά από την αρχή του εξαμήνου. Ενημερωτικά, πάντως, σε άλλα μαθήματα συνήθως γίνεται ένα lab ακόμη και για πολύ απλούστερο λογισμικό.
-Γιατί η βάση στην εργασία ήταν προαπαιτούμενο για ευκαιρία στην εξέταση εργαστηρίου και τελικού διαγωνίσματος; Αν κάτι είχε λιγότερη σχέση με την Ασφάλεια από τα 4 μέρη του μαθήματος, αυτό σίγουρα ήταν το part B της εργασίας, σαφώς και όχι το εργαστήριο και εννοείται όχι η ύλη των διαλέξεων απ'οπου θα μπει και το τελικό διαγώνισμα. Εν ολίγοις δεν είχαμε την ευκαιρία να εξεταστούμε σε ιομορφικό λογισμικό, ανάλυση επικινδυνότητας, κρυπτογραφία (άντε να βγάλω το Vigenere :-D ), n-map, nessus, metasploit και web hacking, επειδή έτυχε να μην είχαμε ασχοληθεί ποτέ με το Visual Studio. Αυτά, στο μάθημα της Ασφάλειας...

1) ηταν υπερβολη (ειδικα τα windows mobile που εχουν πεθανει) αλλα ειναι αρκετα χρησιμες γνωσεις για το μελλον ωστε να μην πειραζει
(επισης βασικη αληθεια : μολις εκανες το ενα μερος μετα απλα εβρισκες τα ιδια κομματια για τα επομενα - ο τροπος σε ολα ηταν σχεδον ιδιος)

2) ειναι πεμπτου εξαμηνου, μονος σου το ειπες. σιγα μην σου κανουν εργαστηριο που να δειχνει πως κανεις copy paste κλασικο java κωδικα μεσα σε ενα android project που υπαρχει ετοιμο στο site του android developers πχ. (ομοιως και για τις αλλες πλατφορμες , απλα android εγινε πρωτο σε μας και, οπως ειπα στο 1, μετα το πρωτο τα αλλα ερχονται μονα τους)
εκτος αμα περιμενεις εργαστηριο που να σου λεει "αυτο ειναι το eclpse" , "αυτο ειναι το visual studio" κτλ
για τα virtual machines δεν ξερω τι ηθελες να πεις γιατι δεν ηρθα στα μαθηματα/εργαστηρια

3) το οτι ηταν προαπαιτουμενο για την εξεταση και μενα μου ειχε φανει περιεργο μεχρι που ειδα οτι ουτε υπερβολικες απαιτησεις ειχε ουτε τοσο απανθρωπη εξεταση οσο ελεγαν ολοι.

επισης : τι σχεση εχει το visual studio με αυτα που λες δεν μπορω να καταλαβω. εχει κατι τοσο διαφορετικο ως προγραμμα; :shock:
η μονη διαφορα στις λειτουργιες του απο αλλα κλασικα εργαλεια ειναι οτι ειναι λιγο πιο αργο να ανοιξει :shock:
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 29, 2012 10:20 pm

Παιδάκια ξεκάθαρα αρχικά απάντησα στην παρατήρηση του v for vendetta ότι κόσμος παίρνει φροντιστήρια και εργασίες απ ' έξω.Αν λοιπόν θεωρείτε ότι δεν έχετε σχέση με την συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών μην πετάτε ότι να ναι γιατί εκεί κολλάει απόλυτα το " όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται".
Κατά τα άλλα αυτό που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να σας προβληματίζει είναι η έλλειψη core προγραμματισμού σε ένα μάθημα που απαιτεί όχι μόνο εξαιρετική γνώση στα δίκτυα αλλά και γνώσεις system που δυστυχώς η ασοεε δεν προσφέρει!Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να δώσεις αν δεν πιάσεις βάση σε μία εργασία , γιατί το πλέον σωστό θα ήταν η εργασία να πιάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του βαθμού , αλλά το αν η εργασία αντιπροσωπεύει τις πρακτικές γνώσεις που πρέπει να πάρετε στο μάθημα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 10:22 pm

Η συγκεκριμένη τις αντιπροσώπευε; Αν ναι, γιατί;
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Sun Jan 29, 2012 10:22 pm

@michalis
συνήθως πριν πας σε κάποιο μάθημα ρωτάς πρώτα για το επίπεδο και τι έχει να σου προσφέρει, αν εσύ ρώτησες κάποιον και σου είπε "α ναι φοβερό μάθημα θα μάθετε ασφάλεια" τότε φταίει αυτός. Αν πάλι δεν ρώτησες κακώς γιατί αυτό που περιμένεις είναι σχεδόν πάντα διαφορετικό από αυτό που παίρνεις στην τελική. Αν πάλι γνώριζες το επίπεδο και παρόλα αυτά πήγες τότε το φταίξιμο δικό σου.

Όσο αφορά την εργασία , για να μην πάρει κάποιος >=5 σημαίνει ότι δεν παίζει σχεδόν τίποτα στην εργασία, με λίγη στοιχειώδη ενασχόληση θα πάρει ένα 5.

Που να έπαιρνες δηλαδή το μάθημα πέρισυ , φαντάσου τότε τι θα έλεγες, ήταν ακόμα χειρότερα αυτα που κάνανε :-p

και όσο αφορά αυτό για το ποιοι διαλέγουν το μάθημα δεν το μέτρησα εγώ(δεν το έβγαλα από το μυαλό μου) είναι κοινό μυστικό σε ΟΛΗ την σχολή, και για να μην λες "και γω από που να το ξέρω" απλά δες τι κύκλους διαλέγουν και τελιώνουν οι "παραταξιακοί" και θα καταλάβεις. ή ρώτα κάποιον παραταξιακό "τι να πάρω για να τελιώσω εύκολα"...
θα μου πεις βέβαια "δεν μιλάω με παραταξιακούς εγώ" , ούτε και γω απλά άμα βρεθείς με κανένα γύρω σου κάνε μια προσπάθεια και θα γελάσεις
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jan 29, 2012 10:24 pm

michalis wrote:Η συγκεκριμένη τις αντιπροσώπευε; Αν ναι, γιατί;

vigenere?

μακαρι να ειχαν βαλει κατι πιο σχετικο/ευχαριστο αλλα σκεψου να ηταν "φτιαχτε τον ταδε ιο" η κατι τετοιο - θα ειχε γινει επανασταση, οχι απλα δημοσκοπηση
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 29, 2012 10:28 pm

michalis wrote:Η συγκεκριμένη τις αντιπροσώπευε; Αν ναι, γιατί;
Αυτό ακριβώς πρέπει να σας απασχολεί!!Ότι γενικά στην ασοεε το έχουμε ξεφτιλίσει με τις εμπορικές εφαρμογές και τις κολλάμε παντού.Ότι κάνετε project ασφάλειας σε C# είναι το πρόβλημα , ότι Κατανεμημένα έχει μεγαλύτερο βάρος το android κομμάτι από το core είναι πρόβλημα , ότι δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογής η βασικότερη γλώσσα ( c ) είναι πρόβλημα , όχι να μπορείς να περάσεις πιάσεις/ δεν πιάσεις την βάση σε μία εργασία.
Δεν είναι δυνατόν να κάνεις ( όχι εσύ γενικά μιλάω ) "επανάσταση" επειδή η βαθμολογία/εξέταση είναι αυστηρή αλλά να αδιαφορείς όταν το αντικείμενο του μαθήματος καθ' αυτό δεν επαρκεί για να δείξει έστω τα βασικά.
Last edited by ja_the_invincible on Sun Jan 29, 2012 10:30 pm, edited 1 time in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 10:29 pm

αν εσύ ρώτησες κάποιον και σου είπε "α ναι φοβερό μάθημα θα μάθετε ασφάλεια" τότε φταίει αυτός.
Για το γεγονός ότι δεν ισχύει η δήλωση αυτή, όπως θα ήταν αναμενόμενο, δεν ευθύνομαι εγώ, πάντως.

vigenere?
...Ο οποίος κυκλοφορεί σε όλο το Internet έτοιμος οπότε καθιστά την εργασία, εργασία σύνταξης σε γλώσσα προγραμματισμού.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun Jan 29, 2012 10:31 pm

Το 0,7 το έχω μετρήσει εμπειρικά στα 5 χρόνια προπτυχιακών + 2 χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών μου στην ασοεε.

Για τα των εργασιών, τα projects τα οποία περιλαμβάνουν mixed platforms ή απαιτούν ειδικά skills (κοινώς, δεν είναι το Hello World, ή το web project της πλάκας που μπορεί κάποιος να ξεπετάξει με joomla) δεν αναλαμβάνονται από φροντιστήρια επί μισθώσει, καθώς αυτά δε διαθέτουν δυναμικό ικανό να τα φέρει σε πέρας. Αυτό είμαι σε θέση επίσης να το γνωρίζω, καθώς τέτοιου είδους projects είχα αναλάβει πολλάκις για να βγάζω κανα χαρτζιλίκι ως προπτυχιακός φοιτητής.

Από αυτά που περιγράφετε πάντως, εγώ βλέπω πως μέσα από μια εργασία, σας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσετε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης και να συλλέξετε εμπειρίες από αυτά. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η εργασία αυτή δεν είχε υπάρξει ποτέ, και είχατε μόνο μια βιβλιογραφική, τι ακριβώς θα ήταν αυτό που θα είχατε αποκομίσει από το project του μαθήματος;

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά, σταματήστε να βλέπετε το πτυχίο σαν αυτόσκοπό. Όσοι το έκαναν πριν από σας, είναι είτε άνεργοι, είτε χρειάστηκαν πολύ χρόνο/χρήμα σε extra σπουδές, ώστε να μην παραμείνουν στο πρώτο σκέλος.
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Sun Jan 29, 2012 10:33 pm

michalis wrote:
αν εσύ ρώτησες κάποιον και σου είπε "α ναι φοβερό μάθημα θα μάθετε ασφάλεια" τότε φταίει αυτός.
Για το γεγονός ότι δεν ισχύει η δήλωση αυτή, όπως θα ήταν αναμενόμενο, δεν ευθύνομαι εγώ, πάντως.
οπότε ευθύνες δεν έχει το μάθημα , ίσως έχεις εσύ που δεν έκανες καλύτερη έρευνα πριν το διαλέξεις, γιατί το μάθημα είναι επιλογής και όχι υποχρεωτικό , οπότε οφείλεις να κάνεις μια καλή έρευνα πριν δηλώσεις κάποια μαθήματα,

οπότε πάμε πάλι, αν δεν ρώτησες 2ο-3ο άτομο να σου πει την γνώμη του , τότε κακώς
αν πάλι ρώτησες και 2ο -3ο κοκ και σου είπε-αν "α ναι φοβερό μάθημα θα μάθετε ασφάλεια" τότε κάνεις λάθος παρέες :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jan 29, 2012 10:44 pm

nachos wrote: Από αυτά που περιγράφετε πάντως, εγώ βλέπω πως μέσα από μια εργασία, σας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσετε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης και να συλλέξετε εμπειρίες από αυτά. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η εργασία αυτή δεν είχε υπάρξει ποτέ, και είχατε μόνο μια βιβλιογραφική, τι ακριβώς θα ήταν αυτό που θα είχατε αποκομίσει από το project του μαθήματος;
Απ'την αρχή είπα ότι αυτό ήταν το μόνο θετικό που αποκόμισα και συμφωνώ απόλυτα. Απλώς δεν περίμενα ότι θα προαπαιτηθεί για να έχω την ευκαιρία να γράψω διαγώνισμα Ασφάλειας...Το βρίσκω πιο λογικό να το είχα κάνει σε ένα μάθημα πιο σχετικό απ'τα πολλά που υπάρχουν στο τμήμα και να ξέρω εκ των προτέρων με τι θα ασχοληθώ στο εξάμηνο. Για να μη χάνω το χρόνο μου άδικα δηλαδή....
_______
ala_mages wrote:
michalis wrote:
οπότε ευθύνες δεν έχει το μάθημα , ίσως έχεις εσύ που δεν έκανες καλύτερη έρευνα πριν το διαλέξεις, γιατί το μάθημα είναι επιλογής και όχι υποχρεωτικό , οπότε οφείλεις να κάνεις μια καλή έρευνα πριν δηλώσεις κάποια μαθήματα,

οπότε πάμε πάλι, αν δεν ρώτησες 2ο-3ο άτομο να σου πει την γνώμη του , τότε κακώς
αν πάλι ρώτησες και 2ο -3ο κοκ και σου είπε-αν "α ναι φοβερό μάθημα θα μάθετε ασφάλεια" τότε κάνεις λάθος παρέες :-p
Μην προσπαθείς να λύσεις το δικό μου πρόβλημα, γιατί το διάλεξα, πως, πότε κλπ. Ας πούμε ότι αυτό αφορά εμένα που όντως το πήρα σαν επιλογή γιατί έχω διαλέξει άλλους κύκλους, οπότε μικρό το κακό. Αλλά δε βλέπεις πουθενά άτοπο στο ότι αν κάποιος σου πει ότι θα μάθεις ασφάλεια στο μάθημα της ασφάλειας, θα σου λέει ψέματα; Ποιος έχει ευθύνες δηλαδή γι'αυτό; Εγώ; Αλλά οκ, ούτε μ'αυτό συμφωνώ....δε είπα ποτέ ότι δεν έμαθα ασφάλεια, εσύ το είπες. Απλά είπα ότι κλήθηκα να ασχοληθώ με ένα project που δεν είχε και τόση σχέση με Ασφάλεια, ως προς το χρόνο που έπρεπε να διαθέσω, προκειμένου να έχω δικαίωμα εξέτασης. Κι αυτό εγώ το βρίσκω λάθος γιατί πιστεύω ότι και χωρίς το part B κάποιος θα είχε αποκομίσει τις γνώσεις ασφάλειας που ήθελε να περάσει το μάθημα. Το αν αυτές είναι οι ενδεδειγμένες για ένα τέτοιο μάθημα ομολογώ πως δεν το ξέρω, αλλά απ'ότι λέτε μάλλον δεν είναι (?).
Last edited by MpoMp on Mon Jan 30, 2012 1:03 am, edited 2 times in total.
Reason: Double post merge
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun Jan 29, 2012 10:50 pm

Αν δεν ήταν προαπαιτούμενο, δεν θα ασχολείτο σχεδόν κανείς με αυτό. Όσο για το περιεχόμενο, αν δεν άπτετο τόσο της ασφάλειας θα συμφωνήσω μαζί σας. Θα σας κάνω όμως μια ερώτηση και περιμένω μια ειλικρινή απάντηση: Αν αντί αυτού του θέματος, σας ζητούσαν να κατασκευάσετε π.χ. ένα mini firewall client, ή ένα υποτυπώδες botnet, και extra σε αυτό θα σας πω κιόλας ότι η εργασία έπιανε το 80% του βαθμού του μαθήματος, πιστεύετε ότι η αντιδράσεις των φοιτητών θα ήταν διαφορετικές;
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”