Εξεταστική

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Mon Jun 26, 2006 12:39 am

Δεν υπάρχει κοινή γραμμή ανάμεσα στους καθηγητές. Κάποιοι στηρίζουν πραγματικά τις κινητοποιήσεις, κάποιοι υποκρίνονται και κάποιοι είναι εναντίον τους. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jun 26, 2006 1:24 am

PASCAL wrote:Δεν υπάρχει κοινή γραμμή ανάμεσα στους καθηγητές. Κάποιοι στηρίζουν πραγματικά τις κινητοποιήσεις, κάποιοι υποκρίνονται και κάποιοι είναι εναντίον τους. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια.
Μα το ίδιο συμβαίνει ανάμεσα και στους ίδιους τους φοιτητές. Κάποιοι δεν ήθελαν (και αρκετοί από αυτούς το υποστήριξαν και σε αυτό το forum) από την αρχή τις κινητοποιήσεις, και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Άλλοι δεν ήθελαν το νόμο, αλλά ήταν ενάντια στην κατάληψη, κι άλλοι ήθελαν και κατάληψη και να μην περάσει ο νόμος. Ούτε αυτό είναι κατακριτέο.
tZoLe wrote: Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως κατά τη διάρκεια των καταλήψεων οι καθηγητές στα χαρτιά στήριζαν τις κινητοποιήσεις από τη στιγμή που μετείχαν στην απεργία.
nocturna_gr wrote: Αυτο μου κανει εντυπωση και εμενα. Δεν ξερω ποιοι συγκεκριμενοι το εκαναν, αλλα γενικα δινει ο Συλλογος τη εντυπωση της υποκρισιας.
Διαφωνώ με το τελευταίο σχόλιο, για τον εξής λόγω. Η στάση των καθηγητών απέναντι στο νέο νόμο και στα εργασιακά τους προβλήματα είναι ένα θέμα παντελώς άσχετο με τη διαχείρηση της εξεταστικής. Το να δώσουμε εξετάσεις πχ, τον Ιούλη όπως λέγεται ότι ήθελαν, δεν σημαίνει απαραίτητα "προδοσία" του αγώνα.

Τώρα αν θέλετε την ειλικρινή μου γνώμη: Όπως διάβασα κάπου στο φόρουμ (δεν ήμουν μάρτυρας των γεγονότων), η Σύγκλητος διαφωνούσε με την εξεταστική το Σεπτέμβρη και τους ανάγκασαν με το ζόρι οι φοιτητές με την εισβολή τους στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης τους. Ε, μη μου πείτε, πως στη θέση τους δεν θα νιώθατε πικαρισμένοι που η γνώμη σας περνά με το έτσι θέλω σε δεύτερη μοίρα! Κι εγώ στενοχωρήθηκα για τους επί πτυχίω, κι εγώ υποστήριζα την ιδέα της πτυχιακής εξεταστικής, αλλά επιπροσθέτως θεώρησα ασέβεια την εισβολή στη Σύγκλητο. Εκείνοι δεν εισέβαλαν στις δικές μας συνελέυσεις για να μας επιβάλουν τη γνώμη τους με το ζόρι! Και αν οι αποφάσεις τους μας επιβάλλονται, έχουν το θεσμικό δικαίωμα να το κάνουν, αλλιώς το πανεπιστήμιο θα ήταν ρινγκ. :???:
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jun 26, 2006 1:55 am

Fairy wrote: αλλιώς το πανεπιστήμιο θα ήταν ρινγκ. :???:
Μα είναι ρινγκ...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 26, 2006 2:29 am

Έχω την αίσθηση πως οι ευθύνες για την εξεταστική βρίσκονται κάπου στη μέση...Δεν μπορώ να δεχθώ πως οι καθηγητές έδρασαν από εκδίκηση και μόνο ή επειδή ήθελαν να δείξουν καλή θέληση προς το Υπουργείο. Ούτε επίσης μπορώ να δεχθώ πως ο φοιτητικός σύλλογος δε φέρει καμία ευθύνη για τα όσα έγιναν με την εξεταστική. Ευθύνη μας ως φοιτητικός σύλλογος ήταν να φροντίσουμε για το θέμα της πτυχιακής εξεταστικής από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των καταλήψεων και να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους καθηγητές, από τη στιγμή βέβαια που συμμετείχαν και οι ίδιοι στις κινητοποιήσεις.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jun 26, 2006 3:30 am

aggelos wrote:Fairy οι καθηγητες στη Συγκλητο δεν εκπροσωπουν τον εαυτο τους... Εκπροσωπουν το τμημα και τους φοιτητες. Το Πανεπιστημιο δεν ανηκει στους καθηγητες αλλα στους φοιτητες.
Κατανοώ τους φόβους σου, αν και πιστεύω πως η σύγκλητος σαν ανώτερο διοικητικό όργανο, οφείλει να προασπίζεται τα συμφέροντα όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, καθηγητών, λοιπών εργαζομένων. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ελληνική κοινωνία η οποία πληρώνει και για την ομαλή λειτουργία του (άσχετα αν τα χρήματα αυτά καταλήγουν στο στόχο τους ή όχι). Και η έρευνα και η γνώση που παράγεται εκεί αποτελεί επένδυση του μπαμπά μου, του μπαμπά σου και όλων των πολιτών αυτής της χώρας.
aggelos wrote:Κι οταν οι καθηγητες πανε στη Συγκλητο με σκοπο να παραμερισουν τις αποφασεις των φοιτητων( μαζικες ΓΣ, καταληψεις κα) και να εκπροσωπησουν τον εαυτο τους και τα προσωπικα τους μονο συμφεροντα ( πολιτικα κα), οι φοιτητες πρεπει να τους βαλουν στη θεση τους. Και αυτο εγινε.
Σε μια γενική περίπτωση έχεις απόλυτο δίκιο. Βασικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχα την εντύπωση πως το αίτημα της κατάληψης ήταν η ιστορία με το νομοπλαίσιο κι όχι το πότε θα γίνει η εξεταστική. Δεν με ενημέρωσε κανείς πως σε κάποια ΓΣ ψηφίστηκε το πότε θέλουμε να διεξαχθεί η εξεταστική Ιούλιο ή τώρα. Γιατί σίγουρα οι επί πτυχίω όλοι ξέρουμε τι θα ψήφιζαν από τα δύο. Αν και δεν είμαι επι πτυχίω και σαν άτομο δεν έχει για μένα καμία διαφορά το πότε θα γίνει η εξεταστική, μου τη σπάει κάποιοι να βάζουν λόγια στο στόμα μου, πως δήθεν εγώ κι όλοι οι άλλοι εγκρίνουμε εξετάσεις το Σεπτέμβρη, εγώ κι όλοι οι άλλοι εγκρίνουμε τις εισβολές στη Σύγκλητο. Θα ήταν το ίδιο, σαν να αποφάσιζαν δέκα παιδιά που κάθονται αυτές τις μέρες στη σχολή να τα σπάσουν όλα, με τη λογική πως δικαιολογούνται γιατί η κατάληψη ψηφίστηκε νομίμως! Αν το θέμα με το Σεπτέμβρη ήταν απόρροια πλειοψηφίας κάποιας ψηφοφορίας, δεν θα εξέφραζα την εναντίωσή μου καθόλου. Δηλώνω ανοιχτά πως δεν γνωρίζω αν ήταν κάποια παράγραφος του πλαισίου που ψηφίσαμε την περασμένη εβδομάδα. Αν το ξέρει κάποιος ας μου το πει και τότε δεχτείτε τη συγγνώμη μου.
aggelos wrote:ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
Κάποιοι θα επιχειρηματολογήσουν πως και το να πάρουν τα παιδιά τα πτυχία στα χέρια τους στην ώρα τους είναι ένα από τα συμφέροντα που αναφέρεις. Και η σύγκλητος είχε μια πρόταση πάνω σε αυτό, άσχετα αν δεν ήταν αυτή που οι φοιτητές - κι εγώ μαζί - θα ήθελαν. Τώρα είναι καλύτερα δηλαδή, όπως κατέληξαν τα πράγματα για τα εν λόγω παιδιά; Αν οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με ηπιότερο τρόπο, ίσως τα πράγματα να ήταν ευοίωνα για όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως, αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα. Κάνοντας τραμπουκισμούς, απλά επιβεβαιώνουμε αυτούς που καταδικάζουμε ένα μήνα τώρα.
Last edited by Fairy on Mon Jun 26, 2006 3:39 am, edited 1 time in total.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 26, 2006 3:32 am

Αν οι καθηγητές μας αποφάσιζαν να γίνει πτυχιακή εξεταστική τον Ιούλιο τότε μετά τις 28 Ιουνίου το πανεπιστήμιο θα ήταν σίγουρα ανοιχτό για τους επί πτυχίω.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jun 26, 2006 10:12 am

aggelos wrote:Κι οταν οι καθηγητες πανε στη Συγκλητο με σκοπο να παραμερισουν τις αποφασεις των φοιτητων( μαζικες ΓΣ, καταληψεις κα) και να εκπροσωπησουν τον εαυτο τους και τα προσωπικα τους μονο συμφεροντα (πολιτικα κα), οι φοιτητές πρεπει να τους βαλουν στη θεση τους. Και αυτο εγινε.
Με τη λογική σου ο καθένας μπορεί να εισβάλει στην Σύγκλητο, να φωνάζει, να διακόπτει και να παρεμποδίζει την διαδικασία όποτε θεωρεί ότι "πρέπει να τους βάλει στη θέση τους". Αυτό που λές ουσιαστικά είναι να μην υπάρχει Σύγκλητος, που είναι ένα άλλο θέμα. Από την στιγμή όμως που υπάρχει Σύγκλητος, θεωρώ ότι τέτοιου είδους εισβολές είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Προχωρώ ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία διαλόγου κυριαρχεί σε πολλούς. Με τέτοια νοοτροπία δεν είναι να απορεί κανείς που το το φοιτητικό κίνημα είναι στην απαξίωση.
Να συμπληρώσω ότι δύο καθηγητές αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή. Θεωρώ ότι όλοι οι καθηγητές θα έπρεπε να αποχωρήσουν και να ακυρωθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου, όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά.
Last edited by rapadder on Mon Jun 26, 2006 12:24 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Jun 26, 2006 11:51 am

AnINffected wrote:
HdkiLLeR wrote:Καλά μην είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό είναι μόνο εξαιτίας της Συγκλήτου
Μάλλον έχεις δίκιο, αλλά τί άλλο θα μπορούσε να είναι;
nocturna_gr wrote: Γνωριζει κανεις -εστω αποψεις- το λογο; Θελω να ελπιζω, οτι δεν ειναι θεμα των διακοπων των καθηγητων... Αλλα, απο την αλλη εχω την εντυπωση οτι χρησιμοποιησαν τους φοιτητες για να ικανοποιησουν τα δικα τους αιτηματα...
Eλπίζω να σας καλύπτει το παρακάτω σαν απάντηση...
Fairy wrote: η Σύγκλητος διαφωνούσε με την εξεταστική το Σεπτέμβρη και τους ανάγκασαν με το ζόρι οι φοιτητές με την εισβολή τους στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης τους. .... Εκείνοι δεν εισέβαλαν στις δικές μας συνελέυσεις για να μας επιβάλουν τη γνώμη τους με το ζόρι!
Fairy ++ by the way.

Πολύ θα ήθελα να δω τα πρακτικά της συγκλήτου...
There's no place like 127.0.0.1
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jun 26, 2006 11:51 am

Θέλετε αλληλεγγύη από τους καθηγητές για τους φοιτητές αλλά δεν έχετε αλληλεγγύη οι φοιτητές στους φοιτητές. Σ'όλες τις σχολές οι επι πτυχίο δείνουν τον Ιούλιο και στη δικιά μας όχι. Σκέφτηκε κανείς αυτά τα παιδιά;;;Όλοι εκ του ασφαλούς το παίζουν επαναστάτες και δεν ενδιαφέρονται για τους υπόλοιπους. Ρωτάτε αυτά τα παιδιά που θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή τα αποτελέσματα είτε για να φύγουν εξωτερικό είτε για να δουν ότι έχουν ή δεν έχουν περάσει και αν χάνουν ή δεν χάνουν τυχόν χρήματα για κλείσιμο θέσης για μεταπτυχιακό και αν στερούν σε κάποιο άλλο παιδί τη θέση;;;Άκουγα στην τηλεόραση κάποιους φοιτητές που έλεγαν σε μια εκπομπή ότι τους κατηγορούσαν οι προηγούμενες γενιές ότι δεν είναι πολιτικοποιημένοι και ότι τώρα γίναν και κάνουν την επανάσταση τους. Συγνώμη αλλά εμένα μου ήρθε να τους φτύσω που η επανάσταση τους έχει αντίκρισμα σε χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη και πληρώνουν σπίτια για να κάνουν την επανάσταση τους αυτά τα παιδιά με κατάληψη. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι...Λυπάμαι ειλικρινά γι'αυτούς που στερούν αυτά τα δικαιώματα και φέρνουν σε δύσκολη θέση χιλιάδες φοιτητές.Λυπάμαι.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon Jun 26, 2006 12:33 pm

dimitra++

Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουμε την ευθύνη στους καθηγητές μόνο, από τη στιγμή που αυτοί πρότειναν να γίνει η εξεταστική τώρα τον ιούλιο για όλους (άρα έδωσαν λύση στους επί πτυχίο) κι εμείς αρνηθήκαμε (και όχι με τον καλύτερο τρόπο) ποιός είναι αυτός που δεν νοιάζεται για τους επί πτυχίο συναδέλφους του; Δηλαδή τι περιμέναμε, να τους επιβάλλουμε κάτι με τον τσαμπουκά και να κάνουν και από πάνω και εξυπηρετήσεις; Και στην τελική μήπως δεν δόθηκε και πολύ σημασία σε αυτό το θέμα; Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα μιλώντας με ένα άτομο που ήταν στο σκηνικό που με βεβαίωσε όμως ότι δεν πλήττεται κανένας αν δεν γίνει πτυχιακή εξέταση! :-p
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 26, 2006 12:57 pm

Αν είχαν διαφορετική κατεύθυνση οι προτάσεις του ΥΠΕΠΘ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Mon Jun 26, 2006 1:51 pm

PASCAL wrote:Αν οι καθηγητές μας αποφάσιζαν να γίνει πτυχιακή εξεταστική τον Ιούλιο τότε μετά τις 28 Ιουνίου το πανεπιστήμιο θα ήταν σίγουρα ανοιχτό για τους επί πτυχίω.
Η πρόταση ήταν να είναι η σχολή υπό κατάληψη και ταυτόχρονα να δείνουν οι επί πτυχίω???.... και περιμένατε να το δεχθεί κάποιος???
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jun 26, 2006 1:57 pm

Δηλαδή ήταν τρομερό να άνοιγε για 2 βδομάδες η σχολή να δίνανε τα παιδιά;Θα χάλαγε τον αγώνα ε? :evil:
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Mon Jun 26, 2006 2:16 pm

Μολις ακουσα στις ειδησεις οτι "στη Νομικη δινουν οι επι πτυχιω, οπως και στο ΟΠΑ απο τη Δευτερα". Παραπληροφορηση μαλλον; Στο syldep.aueb.gr καμμια ανακοινωση εδω και καιρο βεβαια, αφου μας εχουν γραμμενους στα... "βοτσαλακια" τους.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 26, 2006 2:20 pm

Με πρόλαβες, το άκουσα κι εγώ για το ΟΠΑ.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 26, 2006 2:23 pm

Είπα και προηγουμένως πως για την όποια κατάσταση έχει διαμορφωθεί οι ευθύνες βαραίνουν τόσο εμάς ως φοιτητικός σύλλογος, όσο και τη Σύγκλητο.Εμάς γιατί καθυστερήσαμε να θέσουμε το θέμα και να βρούμε σίγουρη λύση(αν θυμάστε στις συνελεύσεις κάποιοι υπόσχονταν πως όλα θα ρυθμιστούν), αλλά και τους καθηγητές που δεν εξάντλησαν όλες τις πιθανές λύσεις. Από τη στιγμή που η ίδια σύγκλητος αποφάσιζε τη συνέχιση της απεργίας, έπρεπε να προσπαθήσει παραπάνω για την εξεύρεση μιας λύσης. Συμφωνώ πως πρότεινε τη διεξαγωγή εξεταστικής για όλους τον Ιούλιο. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους φοιτητές είτε επειδή κανένας πέρα από τους επί πτυχίο που καίγονται δεν γουστάρει να δώσει μέσα στο κατακαλόκαιρο εξετάσεις, είτε για άλλους αγωνιστικούς λόγους...Από την άλλη η πρόταση των καθηγητών έγινε είτε επειδή η σκέψη και μόνο της διπλής εξεταστικής κουράζει τους καθηγητές, είτε επειδή νοιάζονται πάρα πολύ για τους επί πτυχίο...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon Jun 26, 2006 3:01 pm

Δεν κατηγορώ "τους κακούς που έκαναν την κατάληψη" αλλά το γεγονός ότι κανείς δεν φρόντισε για τους επί πτυχίο καθώς και ότι όλοι υπόσχονταν ότι σίγουρα θα γίνει πτυχιακή εξέταση χωρίς όμως να κάνουν τίποτα. Επίσης όπως προανέφερα, άτομο από παράταξη με διαβεβαίωνε ότι η μη ύπαρξη πτυχιακής εξέτασης δεν δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν και δεν είναι και τόσο σημαντικό. Σόρυ αλλά εμένα αυτή η αδιαφορία με εξοργίζει. Και κάτι τελευταίο: Στις άλλες σχολές πως κατάφεραν να κάνουν και κατάληψη και πτυχιακή εξέταση και μεις δεν μπορούμε;
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jun 26, 2006 3:06 pm

Nefeli, μην το πάρεις στραβά αλλά φταίς και εσύ. Έπρεπε να είχες σκεφτεί ότι η μη ύπαρξη πτυχιακής εξεταστικής θα δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιους. Για αυτό δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τις παρατάξεις.
Προβλέπω (σαν την Κασσάνδρα) ότι η διπλή εξεταστική θα αποτελέσει μια περίοδο που πολλοί φοιτητές δεν θα τα πάνε και τόσο καλά στα μαθήματα. Η διδασκαλία πολλών μαθημάτων έκλεισε απότομα και κάποιοι έμειναν με πολλές απορίες. Η "διπλή" εξεταστική θα είναι ψυχοφθόρα και κουραστική για πολλούς, με την έννοια ότι θα διαβάζουν (ή θα έχουν το νού τους στις εξετάσεις) για 2 μήνες περίπου. Τέλος δεν αποκλείεται κάποιοι καθηγητές να έχουν ρεβανσιστικές τάσεις απέναντι στους φοιτητές.
Last edited by rapadder on Mon Jun 26, 2006 3:16 pm, edited 3 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 26, 2006 3:07 pm

nefeli wrote: Και κάτι τελευταίο: Στις άλλες σχολές πως κατάφεραν να κάνουν και κατάληψη και πτυχιακή εξέταση και μεις δεν μπορούμε;
Μήπως επειδή υπήρξε μία καλύτερη συνεννόηση ανάμεσα στους φοιτητές και τους καθηγητές;
Image

έτσι

Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Jun 26, 2006 3:12 pm

PASCAL wrote:Το "ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες" και το "τιμωρούμε/αδιαφορούμε για τους επι πτυχίω" δεν τα σχολιάζω. Αλλά το να διαχωρίζουμε τους φοιτητές σε "κακούς" που θέλουν καταλήψεις και "καλούς" που δε θέλουν καταλήψεις είναι μια διασπαστική λογική μέσα σε κοινά αιτήματα που περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί τους φοιτητές.
Πιστεύω πως κανένα από τα προηγούμενα παιδιά δεν προσπάθησε να κάνει διαχωρισμό καλών και κακών φοιτητών που ήθελαν ή δεν ήθελαν κατάληψη. Αυτό που καταδικάζουμε είναι ότι από τη στιγμή που αποφάσισε καλώς ή κακώς η πλειοψηφία στη ΓΣ να γίνει κατάληψη, θα έπρεπε κάποιοι χειρισμοί να γίνουν καλύτερα, με περισσότερη υπευθυνότητα απέναντι σε αυτούς που τα δικά τους δικαιώματα και συμφέροντα θίγονταν.
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Mon Jun 26, 2006 3:14 pm

rapadder wrote:Nefeli, μην το πάρεις στραβά αλλά φταίς και εσύ. Έπρεπε να είχες σκεφτεί ότι η μη ύπαρξης πτυχιακής εξεταστικής θα δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιους. Για αυτό δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τις παρατάξεις.
Μάλλον δεν με κατάλαβες. Το είχα σκεφτεί και ήταν ένας από τους λόγους μου αποφάσισα να μην υποστηρίξω την κατάληψη. Γι'αυτό και με εξοργίζει που όταν βγήκε η απόφαση να μην γινει πτυχιακή, άκουσα την συγκεκριμένη δικαιολογία. Και συμφνώ απόλυτα μαζί σου ότι θα έχουμε προβλήματα με την 2πλη εξεταστική.

tZoLe κι εγώ αυτό προσπαθώ να πω (μάλλον δεν μπορω να εκφραστώ καλά...), ότι υπάρχει ευθύνη και στους φοιτητές - εκπροσώπους μας γιατί δεν έγινε καλή συνεννόηση ή μάλλον κυρίως στους φοιτητές γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε από άλλους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jun 26, 2006 3:38 pm

Καμια διάψευση/επαλήθευση γι' αυτά που είπαν στο ΜΕGA το μεσημέρι;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”