Να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει στοιχειωδώς ελληνικά
Fail

[/spoiler]
Οι μισθοί είναι χαμηλοί, με αποτέλεσμα πολλοι να μην δίνουν έμφαση στη διδασκαλία, γιατί πρέπει κάπως να αυξήσουν το εισόδημά τους.
Συγνωμη αλλα αυτο δεν το δεχομαι.Οι πανεπιστημιακοι ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους υπαλληλους στην Ελλαδα.Δηλαδη ο καθε μεταναστης που δουλευει με 500Ε 10ωρα και ειναι και ανασφαλιστος πρεπει να παρει τουφεκι και να εκτελει ενω παραλληλα η καθε "φιρμα" απαξιει να κανει μαθημα επειδη παιρνει κατω απο 3000?Βεβαια οπως ειπωθηκε σωστα καπου στο τοπικ ειναι να το εχεις το αθλημα.Αν δεν το εχεις θα κανεις 2-3 ερευνες θα βαλεις τον θειο(πολλα πανεπιστημια εχουν οικογενειοκρατεια) να σε ανεβασει βαθμιδα με αστεια papers και οταν θα σε φτυνουν θα λες οτι φταει το venus.Και ομως το εχω ακουσει απο μελος ΔΕΠ της βαθμιδας του καθηγητη αυτο.Του φταει το venus σε ολα.Αυτος και τα "μαθημα"του γ@μανε
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αυτο με τους μισθους μου θυμιζει ενα ωραιο που εχω ακουσει κατα καιρους που καποιοι βοηθοι δεν γουσταρουν να κανουν μαθημα γιατι δεν πληρωνονται εξτρα για τις ωρες διδασκαλιας που κανουν.Οχι (wo/)man θα γινεις λεκτορας και δεν θα ξερεις πως πιανουν κιμωλια.Τραβα να δεις αν ερχομαι. :lol:
[/quote]
Για το θέμα των μισθών, εν μέρει συμφωνώ. Όταν άφηνα τη θέση μου στην Κύπρο (όπου επερνα υπερδιπλάσια), το ήξερα το deal, και θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω καλό μάθημα. Αλλιώς ας καθόμουν στην Κύπρο... Αυτό ισχύει για τους μισούς και πλέον καθηγητές του τμήματος. Από την άλλη, όπως φαντάζεστε, μια παράμετρος που δείχνει πόσο καλή είναι μια δουλειά, είναι ο μισθός. Ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Σημειωτέον, δεν πληρωνόμαστε και τόσο καλά, αν λάβετε υπόψην ότι σπουδάζαμε 5 χρόνια πιο πολύ από τυος άλλους, και όλοι μας θα μπορούσαμε να βρούμε πιο καλοπληρωμένες δουλειές, αν δεν είχαμε το μεράκι να γίνουμε καθηγητές. (αναφέρομαι σε αυτό το τμήμα, όχι σε άλλα) Παίρνουμε, π.χ., όσο και ένας μηχανικός που δουλευει στο δημόσιο, και σαφώς λιγότερα από εφοριακούς/δικαστικούς/τελωνιακούς. Επίσης, παίρνουμε πολύ λιγότερα από πολλους, αν κάνουμε κανονικοποίηση στις ώρες εργασίας (πχ, απο τους καθηγητές στα σχολεία). (Η δουλεία μας δεν περιλαμβάνει μόνο διδασκαλία, αλλά έρευνα, στην οποία κρινόμαστε για να πάρουμε ανέλιξη). Τώρα αν κάποια φίρμα απαξιεί να κάνει μάθημα, πολύ κακώς, εγώ απλώς είπα ότι ο μισθός που παίρνει ο μέσος καθηγητής μάλλον του ρίχνει την ψυχολογία, παρά την ανεβάζει.
Σχετικά με το spoiler: "Οχι (wo/)man θα γινεις λεκτορας και δεν θα ξερεις πως πιανουν κιμωλια." Παιδιά η διδασκαλία δεν διδασκεται. ούτε γίνεσαι καλός καθηγητής με προπόνηση. Ειλικρινα σας λέω, θεωρώ ότι κάνω τόσο καλό (ή κακό

)μάθημα, όσο και στην πρώτη μου διάλεξη ως TA. Αν έχεις 1) 80% φιλοτιμο 2) 10% γνώσεις και 3) 10% showmanship θα κάνεις καλό μάθημα. Αλλιώς, όσο προπόνηση και να κάνεις, δεν γίνεται τίποτα. Και καταλαβαίνω τους διδακτορικούς μας που διαμαρτύρονται για αυτό και για άλλα. Αν τα πράγματα για μας και σας είναι στραβά μια φορά, για αυτους είναι 10.
edit: Και κάτι τελευταίο. Δεν νομίζω ότι κανένας είπε ότι "του φταίει το venus" σε κάτι. Αλλά μου είναι προφανές ότι μερικές φορές γίνεται κριτική εντελώς απαράδεκτη/ άκυρη, μερικές φορές σε σουρεαλιστικό βαθμό, αν και ευτυχως συνήθως καλοπροαίρετη. Ειδικά απο φοιτητές από μικρά έτη, που δεν έχουν καταλάβει τους περιορισμούς και τις ελλέιψεις του συστήματος υπό το οποίο λειτουργούμε όλοι.
Σταύρος Τουμπής