Σύμφωνα με το diavgeia http://et.diavgeia.gov.gr/f/aueb/spending κάθε μήνα πηγαίνουν 138.718,80 στο Μπούντρη για να μας φτιάχνει σκατ* με σόδα.
Καλά αν διαβάσετε και τη σύμβαση θα πάθετε πλάκα!!!
Όχι τιποτε άλλο αλλά αυτός τουλάχιστον παίρνει λεφτά που προορίζονται για μας. Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα σκατ* που τρώμε δεν είναι γιατί "έτσι είναι το φαί στις σχολές",Επίσης
υποχρεούται να χρησιμοποιεί για την παρασκευή των φαγητών υλικά πρώτης
ποιότητας και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ή τo σερβίρισμα μεταλλαγμένων
υλικών ή προϊόντων. Ειδικότερα η ποιότητα και το είδος των υλικών προς παρασκευή
των φαγητών θα είναι εκτιθέμενη στην προσφορά της αναδόχου.
Ειδικότερα:
Το μοσχάρι θα είναι νωπό, αρίστης ποιότητας, άπαχο. Για τα μαγειρευτά θα
χρησιμοποιείται σπάλα. Για το ψητό κατσαρόλας θα χρησιμοποιείται μπούτι.
Το χοιρινό θα είναι νωπό, αρίστης ποιότητα, άπαχο. Για μαγειρευτό θα
χρησιμοποιείται σπάλα. Για ψητό κατσαρόλας και σνίτσελ θα χρησιμοποιείται
μπούτι.
Το κοτόπουλο θα είναι νωπό άριστης ποιότητας.
Οι κιμάδες θα γίνονται από καθαρό άπαχο μυϊκό κρέας (νωπό ή κατεψυγμένο) και θα
κόβονται εντός του εστιατορίου.
Τα ψάρια θα είναι νωπά ή κατεψυγμένα άριστης ποιότητας. Τα νωπά ψάρια θα είναι
κολιός, γόπα, μαρίδα, γαύρος, τα δε κατεψυγμένα θα είναι συναγρίδα, σφυρίδα,
βακαλάος, μυλοκόπι, φαγκρί, λιθρίνια, μπαρμπούνια, καλαμαράκια, χταπόδι, σουπιές,
πέρκα, όλα α΄ ποιότητας.
Τα λαχανικά θα είναι νωπά και μόνο σε εποχές που δεν θα υπάρχουν νωπά στην
αγορά, θα χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα. Κονσερβοποιημένα λαχανικά δεν θα
χρησιμοποιούνται.
Οι σαλάτες (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, λάχανο, καρότο, παντζάρια, αντίδια,
κουνουπίδι κ.λπ.) θα είναι εποχής. Οι ρώσικες, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες,
σκορδαλιές κ.λπ. θα παρασκευάζονται κατά παραδοσιακό τρόπο, με αγνά υλικά α΄
ποιότητας.
Τα μπριάμι, ιμάμ, κολοκυθοπατάτες, μελιτζάνες ραγού, πιπεριές τηγανιτές,
κολοκυθάκια ραγού, ανάλογα με την εποχή, θα είναι φρέσκια.
Τα φασολάκια και ο αρακάς θα είναι φρέσκα, εκτός αν δεν υπάρχουν νωπά στην
αγορά.
5
ΑΔΑ: 45ΨΨ469Β4Μ-ΟΤΡ
Τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες, φάβα, κα) θα είναι α΄ ποιότητας και α΄
διαλογής.
Τα ζυμαρικά θα είναι α΄ ποιότητας και α΄ διαλογής.
Το ρύζι θα είναι α΄ ποιότητας και α΄ διαλογής.
Οι κρεατόσουπες θα είναι από ζωμό κρέατος εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά
και κρέας μόσχου.
Οι κοτόσουπες θα είναι από ζωμό κοτόπουλων, εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά
ή ρύζι και κρέας από κοτόπουλο.
Οι ψαρόσουπες θα είναι από ζωμό ψαριού, εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά και
κομμάτια ψαριού.
Οι πίτσες θα παρασκευάζονται από αγνά υλικά α΄ ποιότητας. Τα τυριά που θα
χρησιμοποιούνται για τις πίτσες θα είναι gouda ή edam.Το ζαμπόν θα είναι
ωμοπλάτη.
Το ριζότο θα γίνεται με ρύζι, αρακά, καρότο και ζαμπόν.
Το «ατζέμ-πιλάφι» θα είναι ρύζι κοκκινιστό με φρέσκια λαχανικά.
Το «σουφλέ τυριών» θα αποτελείται από ζυμαρικά (φαρφάλες) με τυριά γκούντα,
έμενταλ, ρεγκάτο κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, μπέικον, αυγό.
Το «ριγκατόνι» θα παρασκευάζεται με τέσσερα τυριά και σάλτσα βασιλικού.
Τα μακαρόνια «σισιλιάνα» θα παρασκευάζονται με σπαγγέτι, σάλτσα μελιτζάνας και
σκόρδο.
Η ομελέτα «κομπλέ» θα παρασκευάζεται με αυγά, τυριά, διάφορα, λουκάνικο,
ζαμπόν, μπέικον και λαχανικά.
Η σούπα «μινεστρόνε» θα παρασκευάζεται με ζωμό μοσχαριού εμπλουτισμένη με
λαχανικά και δύο είδη ζυμαρικών.
Η φέτα θα είναι ελληνική α΄ ποιότητας και θα προσφέρεται καθημερινά (γεύμα και
δείπνο).
Τα αυγά που θα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ορισμένων φαγητών καθώς και
για πρωινό θα είναι φρέσκα.
Τα γλυκά θα παρασκευάζονται με υλικά α΄ ποιότητας.
Για την παρασκευή των φαγητών και στις σαλάτες θα χρησιμοποιείται ελαιόλαδο
επαρκές και αγνό Α ποιότητας (αγορανομικής) οξύτητας 0-1. Για τηγανητά θα
χρησιμοποιείται ελαιόλαδο οξύτητας 0-1 βαθμών ή καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο ή
6
ΑΔΑ: 45ΨΨ469Β4Μ-ΟΤΡ
ηλιέλαιο αρίστης ποιότητας. Για τα όσπρια και λαχανικά θα χρησιμοποιείται λάδι
επαρκές και αγνό α΄ ποιότητας (αγορανομικής) οξύτητας 0-1.
Μαγειρικά λίπη δεν θα χρησιμοποιούνται. Βούτυρο αγνό θα χρησιμοποιείται μόνο
για την παρασκευή ορισμένων γλυκισμάτων α΄ ποιότητας.
Τα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, βερίκοκο, καρπούζι, σταφύλι, ροδάκινο κλπ.)
θα είναι εποχής.
Για το πρωινό: Το γάλα θα είναι νωπό παστεριωμένο. Η μαρμελάδα θα είναι σε
ατομική συσκευασία 20 γραμμαρίων. Το κέικ θα παρασκευάζεται με αγνά υλικά.
Επίσης θα προσφέρονται και δημητριακά α΄ ποιότητας.
Τα φαγητά θα σερβίρονται στους σιτιζόμενους σε πιάτα και όχι σε μεταλλικούς
δίσκους.
Σε περίπτωση που οι δικαιούμενοι δωρεάν σίτισης φοιτητές υπερβούν τον αριθμό των
2.200 φοιτητών, η ανάδοχος υποχρεούται σύμφωνα με την προσφορά της να σιτίζει
δωρεάν τους πέραν του άνω αριθμού δικαιούμενους δωρεάν σίτισης φοιτητές. Επίσης
υποχρεούται να προσφέρει δωρεάν σίτιση μέχρι πενήντα (50) γεύματα ημερησίως σε
φιλοξενούμενους καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου και δωρεάν σίτιση όλων των
φοιτητών μια εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και μια
εβδομάδα πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.
αλλά επειδή ο μπούντρης κάνει ότι θέλει με την ανοχή της φοιτητικής λέσχης και των φοιτητών.