Page 1 of 1

Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 2:20 pm
by The Heart Collector
Έψαχνα από περιέργεια να βρω πόσα λεφτά μπορεί να παίρνει ο εργολάβος για τη σίτιση των φοιτητών. Ε δεν το περίμενα..
Σύμφωνα με το diavgeia http://et.diavgeia.gov.gr/f/aueb/spending κάθε μήνα πηγαίνουν 138.718,80 στο Μπούντρη για να μας φτιάχνει σκατ* με σόδα.

Καλά αν διαβάσετε και τη σύμβαση θα πάθετε πλάκα!!!
Επίσης
υποχρεούται να χρησιμοποιεί για την παρασκευή των φαγητών υλικά πρώτης
ποιότητας και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ή τo σερβίρισμα μεταλλαγμένων
υλικών ή προϊόντων. Ειδικότερα η ποιότητα και το είδος των υλικών προς παρασκευή
των φαγητών θα είναι εκτιθέμενη στην προσφορά της αναδόχου.
Ειδικότερα:
Το μοσχάρι θα είναι νωπό, αρίστης ποιότητας, άπαχο. Για τα μαγειρευτά θα
χρησιμοποιείται σπάλα. Για το ψητό κατσαρόλας θα χρησιμοποιείται μπούτι.
Το χοιρινό θα είναι νωπό, αρίστης ποιότητα, άπαχο. Για μαγειρευτό θα
χρησιμοποιείται σπάλα. Για ψητό κατσαρόλας και σνίτσελ θα χρησιμοποιείται
μπούτι.
Το κοτόπουλο θα είναι νωπό άριστης ποιότητας.
Οι κιμάδες θα γίνονται από καθαρό άπαχο μυϊκό κρέας (νωπό ή κατεψυγμένο) και θα
κόβονται εντός του εστιατορίου.
Τα ψάρια θα είναι νωπά ή κατεψυγμένα άριστης ποιότητας. Τα νωπά ψάρια θα είναι
κολιός, γόπα, μαρίδα, γαύρος, τα δε κατεψυγμένα θα είναι συναγρίδα, σφυρίδα,
βακαλάος, μυλοκόπι, φαγκρί, λιθρίνια, μπαρμπούνια, καλαμαράκια, χταπόδι, σουπιές,
πέρκα, όλα α΄ ποιότητας.
Τα λαχανικά θα είναι νωπά και μόνο σε εποχές που δεν θα υπάρχουν νωπά στην
αγορά, θα χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα. Κονσερβοποιημένα λαχανικά δεν θα
χρησιμοποιούνται.
Οι σαλάτες (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, λάχανο, καρότο, παντζάρια, αντίδια,
κουνουπίδι κ.λπ.) θα είναι εποχής. Οι ρώσικες, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες,
σκορδαλιές κ.λπ. θα παρασκευάζονται κατά παραδοσιακό τρόπο, με αγνά υλικά α΄
ποιότητας.
Τα μπριάμι, ιμάμ, κολοκυθοπατάτες, μελιτζάνες ραγού, πιπεριές τηγανιτές,
κολοκυθάκια ραγού, ανάλογα με την εποχή, θα είναι φρέσκια.
Τα φασολάκια και ο αρακάς θα είναι φρέσκα, εκτός αν δεν υπάρχουν νωπά στην
αγορά.
5
ΑΔΑ: 45ΨΨ469Β4Μ-ΟΤΡ
Τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες, φάβα, κα) θα είναι α΄ ποιότητας και α΄
διαλογής.
Τα ζυμαρικά θα είναι α΄ ποιότητας και α΄ διαλογής.
Το ρύζι θα είναι α΄ ποιότητας και α΄ διαλογής.
Οι κρεατόσουπες θα είναι από ζωμό κρέατος εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά
και κρέας μόσχου.
Οι κοτόσουπες θα είναι από ζωμό κοτόπουλων, εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά
ή ρύζι και κρέας από κοτόπουλο.
Οι ψαρόσουπες θα είναι από ζωμό ψαριού, εμπλουτισμένες με διάφορα λαχανικά και
κομμάτια ψαριού.
Οι πίτσες θα παρασκευάζονται από αγνά υλικά α΄ ποιότητας. Τα τυριά που θα
χρησιμοποιούνται για τις πίτσες θα είναι gouda ή edam.Το ζαμπόν θα είναι
ωμοπλάτη.
Το ριζότο θα γίνεται με ρύζι, αρακά, καρότο και ζαμπόν.
Το «ατζέμ-πιλάφι» θα είναι ρύζι κοκκινιστό με φρέσκια λαχανικά.
Το «σουφλέ τυριών» θα αποτελείται από ζυμαρικά (φαρφάλες) με τυριά γκούντα,
έμενταλ, ρεγκάτο κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, μπέικον, αυγό.
Το «ριγκατόνι» θα παρασκευάζεται με τέσσερα τυριά και σάλτσα βασιλικού.
Τα μακαρόνια «σισιλιάνα» θα παρασκευάζονται με σπαγγέτι, σάλτσα μελιτζάνας και
σκόρδο.
Η ομελέτα «κομπλέ» θα παρασκευάζεται με αυγά, τυριά, διάφορα, λουκάνικο,
ζαμπόν, μπέικον και λαχανικά.
Η σούπα «μινεστρόνε» θα παρασκευάζεται με ζωμό μοσχαριού εμπλουτισμένη με
λαχανικά και δύο είδη ζυμαρικών.
Η φέτα θα είναι ελληνική α΄ ποιότητας και θα προσφέρεται καθημερινά (γεύμα και
δείπνο).
Τα αυγά που θα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ορισμένων φαγητών καθώς και
για πρωινό θα είναι φρέσκα.
Τα γλυκά θα παρασκευάζονται με υλικά α΄ ποιότητας.
Για την παρασκευή των φαγητών και στις σαλάτες θα χρησιμοποιείται ελαιόλαδο
επαρκές και αγνό Α ποιότητας (αγορανομικής) οξύτητας 0-1. Για τηγανητά θα
χρησιμοποιείται ελαιόλαδο οξύτητας 0-1 βαθμών ή καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο ή
6
ΑΔΑ: 45ΨΨ469Β4Μ-ΟΤΡ
ηλιέλαιο αρίστης ποιότητας. Για τα όσπρια και λαχανικά θα χρησιμοποιείται λάδι
επαρκές και αγνό α΄ ποιότητας (αγορανομικής) οξύτητας 0-1.
Μαγειρικά λίπη δεν θα χρησιμοποιούνται. Βούτυρο αγνό θα χρησιμοποιείται μόνο
για την παρασκευή ορισμένων γλυκισμάτων α΄ ποιότητας.
Τα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, βερίκοκο, καρπούζι, σταφύλι, ροδάκινο κλπ.)
θα είναι εποχής.
Για το πρωινό: Το γάλα θα είναι νωπό παστεριωμένο. Η μαρμελάδα θα είναι σε
ατομική συσκευασία 20 γραμμαρίων. Το κέικ θα παρασκευάζεται με αγνά υλικά.
Επίσης θα προσφέρονται και δημητριακά α΄ ποιότητας.
Τα φαγητά θα σερβίρονται στους σιτιζόμενους σε πιάτα και όχι σε μεταλλικούς
δίσκους.
Σε περίπτωση που οι δικαιούμενοι δωρεάν σίτισης φοιτητές υπερβούν τον αριθμό των
2.200 φοιτητών, η ανάδοχος υποχρεούται σύμφωνα με την προσφορά της να σιτίζει
δωρεάν τους πέραν του άνω αριθμού δικαιούμενους δωρεάν σίτισης φοιτητές. Επίσης
υποχρεούται να προσφέρει δωρεάν σίτιση μέχρι πενήντα (50) γεύματα ημερησίως σε
φιλοξενούμενους καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου και δωρεάν σίτιση όλων των
φοιτητών μια εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και μια
εβδομάδα πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.
Όχι τιποτε άλλο αλλά αυτός τουλάχιστον παίρνει λεφτά που προορίζονται για μας. Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα σκατ* που τρώμε δεν είναι γιατί "έτσι είναι το φαί στις σχολές",
αλλά επειδή ο μπούντρης κάνει ότι θέλει με την ανοχή της φοιτητικής λέσχης και των φοιτητών.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 2:26 pm
by stoupeace
Επίσης υποχρεούται να προσφέρει δωρεάν σίτιση μέχρι πενήντα (50) γεύματα ημερησίως σε φιλοξενούμενους καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου και δωρεάν σίτιση όλων των
φοιτητών μια εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και μια
εβδομάδα πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.
Ωπ.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 2:36 pm
by The Heart Collector
Α! ναι και αυτό! πάω στοίχημα θα γίνεται κάθε χρόνο.Νομίζω κηνυγάει τους φοιτητές να μην πληρώσουν.....NOT

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 3:50 pm
by Ktulu
Αληθεια υπαρχει και πρωινο;
Απ'οτι προσεξα αναφερει σε ολα τα προιοντα "Α ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ", δηλαδη οι μαυρες τηγανιτες πατατες και το ρυζι-χαλικι ειναι 1ης ποιοτητας; :smt017
Παντως το value for money ειναι πολυ καλο, αυτο να λεγεται (δωρεαν).

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 3:54 pm
by ja_the_invincible
HeartCollector ++ για το εύρημα.
Καλά την "ποιότητα" την βιώνουμε καιρό τώρα αλλά δεν γνωρίζαμε ( εγώ τουλάχιστον όχι ) τι ποσά καταβάλλονται.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 4:38 pm
by PASCAL
Καλά μάγκα τι έστρωσες τώρα; Που το ξετρύπωσες; Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί.
Για αρχή: σερβίρεται πρωϊνό;;;
Έπεται συνέχεια.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 4:55 pm
by mikem4600
Καλό πράγμα η Διαύγεια τελικά...

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:09 pm
by Lifer
Το μοσχάρι θα είναι νωπό, αρίστης ποιότητας, άπαχο. Για τα μαγειρευτά θα
χρησιμοποιείται σπάλα. Για το ψητό κατσαρόλας θα χρησιμοποιείται μπούτι.
σπαλα ποντικι :lol: !!

Ειναι αυτο που λεμε μαζι τα φαγαμε εδω και χρονια και καποιοι χτησανε τις βιλες και εχουν καταθεσεις στην Ελβετια. Γενικα ομιλω παντα

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:43 pm
by mxsar.opa
Yep, έχει πρωινό!!!
Κι εγω φέτος το έμαθα! Μέχρι τις 9.00 νομίζω ότι σερβίρουν πρωινό. Πηγαίνετε, είναι τελείως δωρεάν και δεν το ξέρουν πολλοί.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:48 pm
by Stayrakas
Προτιμω να κοιμαμαι τετοιες ωρες... :smt015 :smt015

edit για τον απο κατω..
Μπορει και χθεσινη φασολαδα :-p

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:50 pm
by DrNio
Yep, έχει πρωινό!!!
Κι εγω φέτος το έμαθα! Μέχρι τις 9.00 νομίζω ότι σερβίρουν πρωινό. Πηγαίνετε, είναι τελείως δωρεάν και δεν το ξέρουν πολλοί.
Nα φανταστώ ... κρέπες με σοκολάτα μπισκότο, αυγά με μπέικον, φρυγανιές με μέλι και βούτυρο, εσπρεσάκια , γάλα , πορτοκαλάδα ;
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
:-p

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:51 pm
by nks
DrNio wrote:
Nα φανταστώ ... κρέπες με σοκολάτα μπισκότο, αυγά με μπέικον, φρυγανιές με μέλι και βούτυρο, εσπρεσάκια , γάλα , πορτοκαλάδα ;
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
:-p

ναι και μια γκομενα στα ποδια σου :smt016

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 7:06 pm
by DrNio

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 8:12 pm
by PASCAL
-Οι μάγειρες, μπουφετζήδες κτλ. με πόσα πληρώνονται;
-Πόσο κοστίζουν τα υλικά;
-Πόσα βγάζει απ' τα 2ευρα;
-Πόσο φαϊ πετάει;
-Πέρα απ' την αφίσα, ο ΕΦΕΤ έχει πατήσει στο μαγαζί; Το υγιεινομικό; Πόσο καλές σχέσεις έχει ο Μπούντρης με αυτές τις υπηρεσίες; Με τον πρύτανη; Τον αντιπρύτανη;

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 9:01 pm
by Master_ex
Νιώθω πολύ μ....ας που φέτος δεν έχω βγάλει κάρτα και θα έχω πληρώσει ~20-30euro για όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει το εστιατόριο :smt013

offtopic:
Anyway, και το γεγονός ότι πρέπει να βγάλεις κάρτα ενώ όλοι οι φοιτητές δικαιούνται είναι αστείο, καλύτερα να γινόταν χρήση του πάσο. Ο μόνος
λόγος που μπορώ να δικαιολογήσω τη κάρτα είναι για να υπολογίσουν περίπου τη ζήτηση αλλά δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Fri Jan 20, 2012 11:38 pm
by photisd
όπα όπα!!! :smt017

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Sat Jan 21, 2012 12:28 am
by enum21
Έλεος πια με το κάθε λαμόγιο. :smt011

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Sat Jan 21, 2012 10:54 am
by barbarosa
Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε όλοι, έχουμε δεν έχουμε κάρτα είναι μια εκτύπωση της σύμβασης. Μπαίνουμε, παίρνουμε φαγητό, δείχνουμε φοιτητική ταυτότητα η πάσο κι αν μας πουν τίποτα τους δείχνουμε το συμβόλαιο.

Εννοείται πως η ποιότητα δεν είναι Α. Αλλά γι αυτό φταίμε και μεις. Πόσοι από μας έχουν κάνει καταγγελία στο υγειονομικό της νομαρχίας? Για να έρθει πρέπει κάποιος να το καλέσει. Αν κάνουμε μαζικές καταγγελίες δεν θα μας αγνοήσουν όσο γνωστοί και να ναι.

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Sat Jan 21, 2012 4:09 pm
by voula13
Ειδικά οι σαλάτες είναι τόσο φρέσκιες που πέρυσι βρήκα ένα ζωντανό γυμνοσάλιαγκα μέσα.
(Μετανιώνω που δεν τον έβγαλα φωτογραφία να έχω και ντοκουμέντα)!
:smt021 :smt021

Re: Εστιατόριο - Υψηλά Κονδύλια - Χάλια Ποιότητα

Posted: Sat Jan 21, 2012 4:45 pm
by Serendipity
ποπο... και εγώ πριν χρόνια είχα πάθει δηλητηρίαση με κάτι μελιτζάνες... Και παίρνουν τόσα λεφτά από το κράτος για να έχουμε σωστό φαγητό.

Από την μία καταλαβαίνω γιατί πτωχεύσαμε , στη Σουηδία πρέπει να πληρώνουμε 6 ευρώ το φοιτητικό γεύμα (ωστόσο είναι άριστης ποιότητας).
Από την άλλη την θέλουν την καταγγελία τους...