Συγνώμη, σ' αυτή τη σχολή υπάρχει μάθημα για hardware;;;;;;
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Συγνώμη, σ' αυτή τη σχολή υπάρχει μάθημα για hardware;;;;;;
Αν και κοίταξα τον Οδηγό Σπουδών 2005 - 2006 δεν παρατήρησα κάποιο μάθημα καθαρού hardware(π.χ. ηλεκτρονική). Ξέρετε κάτι περισσότερο;
Μήπως τέτοια μαθήματα βρίσκονται μόνο σε μεταπτυχιακά;
- Theofaman
- Mbyte level
Re: Συγνώμη, σ' αυτή τη σχολή υπάρχει μάθημα για hardware;;;
Μάθημα hardware πιστεύω πως θεωρείται το "Σχεδίαση Ψηφιακών Συστηματάτων" και ίσως το "Αρχιτεκτονική Υπολογιστών". Πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν άλλα σε προπτυχιακό επίπεδο. Βέβαια αυτό είναι και λογικό αφού το τμήμα μας ασχολείται αποκλειστικά με το θεωρητικό κομμάτι της πληροφορικής.PASCAL wrote:Αν και κοίταξα τον Οδηγό Σπουδών 2005 - 2006 δεν παρατήρησα κάποιο μάθημα καθαρού hardware(π.χ. ηλεκτρονική). Ξέρετε κάτι περισσότερο;
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Από τη σχολή μας βγαίνουμε (όπως λένε χαρακτηριστικά) "Αναλυτές-Προγραμματιστές"...Οπότε μην ψάχνεις πολλά για hardware...Εγώ θα έλεγα ότι και στην Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών κάνουμε πράγματα κοντά στο hardware...
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- rapadder
- Gbyte level
Για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με hardware πρέπει να περάσει σε Πολυτεχνειακή σχολή. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνουν κάτι παραπάνω αλλά δεν είναι τίποτα (προσανατολίζονται μετά στην επεξεργασία σήματος κλπ). Πχ κάνουν ένα μάθημα Αρχιτεκτονική Υπολογιστών παραπάνω και κάτι άλλα όπου φτιάχνουν τρανζίστορ στα εργαστήρια. Όχι όμως κάτι φοβερό (αυτοί του ΕΜΠ τους σνομπάρουν
).

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Τα μαθήματα που ασχολούνται με hardware στο di είναι κυρίως τα:
Λογική Σχεδίαση
Ηλεκτρονική και Εφαρμογές στην Πληροφορική
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Ι
Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων
Σχεδίαση Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών ΙΙ
Ανάλυση και Σχεδίαση Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Κυκλωμάτων
Συστήματα Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων σε Πραγματικό Χρόνο
Ενσωματωμένα Συστήματα
Απο κει και πέρα υπάρχουν μαθήματα που ασχολούνται με κεραίες, καλώδια, οπτικές ίνες κτλ δηλαδή φυσική και τηλεπικοινωνιακό hardware, αλλά δεν νομίζω οτι εννοούσες αυτό. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες στο http://www.di.uoa.gr .Επίσης υπάρχει και κατέυθυνση στο μεταπτυχιακό (του di) σχετική με hw.
Λογική Σχεδίαση
Ηλεκτρονική και Εφαρμογές στην Πληροφορική
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Ι
Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων
Σχεδίαση Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών ΙΙ
Ανάλυση και Σχεδίαση Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Κυκλωμάτων
Συστήματα Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων σε Πραγματικό Χρόνο
Ενσωματωμένα Συστήματα
Απο κει και πέρα υπάρχουν μαθήματα που ασχολούνται με κεραίες, καλώδια, οπτικές ίνες κτλ δηλαδή φυσική και τηλεπικοινωνιακό hardware, αλλά δεν νομίζω οτι εννοούσες αυτό. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες στο http://www.di.uoa.gr .Επίσης υπάρχει και κατέυθυνση στο μεταπτυχιακό (του di) σχετική με hw.
Χρησιμοποιώ κάποια δόση υπερβολής...
Α καλά τότε.... Πολύ πράμα... η σχολή αυτή είναι 60% αυτά που ανέφερες και 40% πληροφορική.... ήδη προπτυχιακά είναι σίγουρα καμια 15αριά τα σχετικά μαθήματα. Μπορείς στη χειρότερη πχ, να μπείς με καταταρκτήριες στο 2ο έτος και σε τρια χρόνια να έχεις ένα δεύτερο πτυχίο. Αλλιώς πρέπει να βγάλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7,5 μέσο όρο(παίρνουν πολύ λίγα άτομα ανα κατεύθυνση, πχ η πρώτη που ξέρω, παίρνει γύρω στα 8 ), και να πας στη σχετική κατευθυνση (Δεν θυμάμαι αν είναι η τηλεπικοινωνίες-δίκτυα ή το Ρ/Η) μεταπτυχιακό, το οποίο είναι 2 χρόνια καθαρά.ηλεκτρονική, κεραιες, σήματα, καλώδια, οπτικές ίνες κτλ.
κοιτα εμείς μπορούσαμε να πάρουμε μέχρι 3 μαθήματα απο άλλο τμήμα σαν ελέυθερα μαθήματα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό μίλαγε για άλλο τμήμα του ίδιου ή διαφορετικού πανεπιστημίου... Και ήθελε και ιστορίες, συνεννόηση με καθηγητές, χαρτιά απο γραμματείες κτλ. Γινόταν τελικά πάντως, ένας φίλος μου πχ, έχει βαθμό σε προπτυχιακό μάθημα πληροφορικής το οποίο είναι η Γλωσσολογία Ι της φιλοσοφικής (πολύ καλό μαθημα παρεπιπτόντως). Κοίτα τον οδηγό σπουδών σου, και ρώτα και στη γραμματεία.Όμως εμείς που είμαστε από ΟΠΑ μπορούμε να τα πάρουμε αυτά;
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Ρε τι hardware(ουστ) εμεις ειμαστε κυριλε τυποι δεν λερονουμε τα χερια μας με καλωδια

έχεις μπερδευτεί πάντως, δεν είναι ΤΕΙ. Είναι πολύ πιο θεωρητικό και "κομψό" αντικείμενο απο τον προγραμματισμό (στην ουσία είναι κλάδος φυσικής άλλωστε), ειδικά όταν αυτός επικεντρώνεται σε εργαλεία και τεχνολογίες και όχι δομές, patterns και αλγορίθμους. Κατα τ'άλλα συμφωνώ μαζί σου βέβαια οτι παρ'όλα αυτά, ο προγραμματισμός είναι πιο ενδιαφέρον αντικείμενο, εγώ πήρα όλο κι όλο 6 τέτοια μαθήματα (4 υποχρεωτικά δυστυχώς, 1 που είχε να κάνει με μουσική και ένα για τη γλώσσα) και όχι όλα αυτά που προσφερόντουσαν...