Πιστοποιητικό κάλυψης προϋποθέσεων απόκτησης πτυχίου
Πιστοποιητικό κάλυψης προϋποθέσεων απόκτησης πτυχίου
Παιδια ξερετε αν υπαρχει( η αν εχει παρει καποιος ) χαρτι απο τη γραμματεια (αναλυτικη βαθμολογια η οτιδηποτε ) που να πιστοποιει οτι
εχεις καλυψει τις προυποθεσεις ( 36 μαθηματα,υποχρεωτικα,υποχρεωτικα κατ/νσης ,επιλογης κατ/νσης,ελευθερες επιλογες ) αποκτησης πτυχιου ??
Ξερω οτι κατι τετοιο δινεται εφόσον κανεις αιτηση ορκομωσιας..
Χωρις να κανεις αιτηση ορκομωσιας υπαρχει αυτη η δυνατοτητα??
εχεις καλυψει τις προυποθεσεις ( 36 μαθηματα,υποχρεωτικα,υποχρεωτικα κατ/νσης ,επιλογης κατ/νσης,ελευθερες επιλογες ) αποκτησης πτυχιου ??
Ξερω οτι κατι τετοιο δινεται εφόσον κανεις αιτηση ορκομωσιας..
Χωρις να κανεις αιτηση ορκομωσιας υπαρχει αυτη η δυνατοτητα??
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short but in setting our aim too low, and achieving our mark - Michelangelo
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Και βέβαια υπάρχει και αν θυμάμαι καλά το ζητάς ως "αντίγραφο πτυχίου προ ορκομωσίας". Για να το ζητήσεις πέπει να κάνεις αίτηση ορκομωσίας, να πληρώσης το παράβολλο 15 ευρώ για την ορκομωσία και άλλα 6 ευρώ παράβολλο για το αντίγραφο του πτυχίου. Είχα πάρει κι εγώ.και ήταν ένα χαρτί που έλεγε ότι έχω ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και πληρώ προυποθέσεις απόκτησης πτυχίοα αλλά δεν έχω ορκιστεί ακόμα.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
δε φαίνεται στην αναλυτική ή στη βεβαίωση σπουδών αυτό??
"Ο Χ δεν έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου"
"Ο Χ δεν έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου"
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Ναι φαντάζομαι ότι θα δίνεται μια αναλυτική που αν έχεις συμπληρώσει τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου θα το αναφέρει.Τώρα το ερώτημα είναι:
α)Την αίτηση ορκομωσίας πρέπει να την κάνουμε τέλη Απριλίου-Μαϊου ή μπορούμε μετά τις 20 Μαρτίου(οπότε βγαίνει και το τελευταίο αποτέλεσμα) να έχουμε στα χέρια μας το πιστοποιητικό απόκτησης του πτυχίου χωρίς να έχουμε ορκιστεί.
β)Αφού ορκιστεί κανείς παίρνει στα χέρια του το πτυχίο.Μετά φαντάζομαι το βγάζει όσα αντίγραφα θέλει και το επικυρώνει σε ένα Κ.Ε.Π. ή δικηγόρο.Μαζί με το πτυχίο δίνεται και αναλυτική βαθμολογία(ή πάλι πρέπει να κάνεις αίτηση)?Επίσης έχει κάνει κανείς αίτηση για πάπυρο;Πόσα πληρώνεις και πότε σου έρχεται;
γ)Σε άλλες σχολές π.χ φιλολογία ,αφού αποφοιτήσεις καταθέτεις το πτυχίο σου ,για να σου δωθέι κάτι σαν άδεια έναρξης επαγγέλματος.Σε μας ισχύει αυτό;
α)Την αίτηση ορκομωσίας πρέπει να την κάνουμε τέλη Απριλίου-Μαϊου ή μπορούμε μετά τις 20 Μαρτίου(οπότε βγαίνει και το τελευταίο αποτέλεσμα) να έχουμε στα χέρια μας το πιστοποιητικό απόκτησης του πτυχίου χωρίς να έχουμε ορκιστεί.
β)Αφού ορκιστεί κανείς παίρνει στα χέρια του το πτυχίο.Μετά φαντάζομαι το βγάζει όσα αντίγραφα θέλει και το επικυρώνει σε ένα Κ.Ε.Π. ή δικηγόρο.Μαζί με το πτυχίο δίνεται και αναλυτική βαθμολογία(ή πάλι πρέπει να κάνεις αίτηση)?Επίσης έχει κάνει κανείς αίτηση για πάπυρο;Πόσα πληρώνεις και πότε σου έρχεται;
γ)Σε άλλες σχολές π.χ φιλολογία ,αφού αποφοιτήσεις καταθέτεις το πτυχίο σου ,για να σου δωθέι κάτι σαν άδεια έναρξης επαγγέλματος.Σε μας ισχύει αυτό;
- P3
- Venus Project Founder
Για να γράφει η αναλυτική ότι έχει συμπληρώσει κάποιος τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου πρέπει να έχει κάνει και αίτηση ορκομωσίας ώστε να έχει κλείσει τον φακελό του η γραμματεία και να έχει ελέγξει ότι δεν του λείεπι τίποτα. Με το πτυχίο δίνουν και αναλυτική βαθμολογία.Και τα δύο μπορεί κάποιος να τα βγάλει φωτοτυπία και να τα επικυρώσει σε ΚΕΠ.
ΥΓ. Στην ορκομωσία παίρνεις αντίγραφο του πτυχίου. Το κανονικό (τον πάπυρο δηλαδή) τον παίρνεις από τη γραμματεία μετά απο κανα χρόνο.
ΥΓ. Στην ορκομωσία παίρνεις αντίγραφο του πτυχίου. Το κανονικό (τον πάπυρο δηλαδή) τον παίρνεις από τη γραμματεία μετά απο κανα χρόνο.
- P3
- Venus Project Founder
Νομίζω ότι μπορείς να κάνεις αίτηση όποτε να 'ναι δεδομένου ότι κάποιος μπορεί να χρειάζεται το πιστοποιητικό πολύ πιο νωρίς από την ορκομωσία. Όσο για τους πάπυρους από ΄τοι έχω καταλάβει μαζεύουν τα ονοματα από όλες τις ορκομωσίες του έτους και κάνουν μια μαζική παραγγελλία στα τυπογραφεία. Μάλλον.