Καινοτομίες για τους Νεοεισαχθέντες

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Καινοτομίες για τους Νεοεισαχθέντες

Post by Fairy » Thu Jun 29, 2006 8:44 pm

Το site του τμήματοςανανεώθηκε και γράφει τα παρακάτω:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, το Τμήμα θα παρέχει ακόμη:
. Επαφή με την έρευνα από το 1ο έτος για τους πολύ καλούς φοιτητές (με αμοιβή 1.000 Euro)
. Σύμβουλο Καθηγητή για κάθε νεο-εισερχόμενο φοιτητή.
. Γραφείο Επαγγελματικών Προοπτικών, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις στη διάρκεια των σπουδών, καθώς και την υποστήριξη της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας.
. Ηλεκτρονική Γραμματεία: οι περισσότερες επαφές των φοιτητών με τη Γραμματεία του Τμήματος (δηλώσεις μαθημάτων, αιτήσεις πιστοποιητικών κλπ.) γίνονται ήδη ηλεκτρονικά.
. Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό: ασκήσεις και λύσεις τους, θέματα προηγουμένων εξετάσεων, διαφάνειες παραδόσεων, βιβλιογραφία, σημειώσεις κλπ. παρέχονται ήδη σε ηλεκτρονική μορφή σχεδόν για όλα τα μαθήματα του Τμήματος (βλ. e-class).

:smt041 Ένα έχω να πω, θέλω κι εγώωωω!!!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
tZoLe
Venus Former Team Member

Re: Καινοτομίες για τους Νεοεισαχθέντες

Post by tZoLe » Thu Jun 29, 2006 8:50 pm

Fairy wrote: :smt041 Ένα έχω να πω, θέλω κι εγώωωω!!!
Φαντάζομαι κάτι ανάλογο πρέπει να ισχύσει και για τους υπάρχοντες φοιτητές. Πάντως πολύ καλή πρωτοβουλία αρκεί να μην μείνει στα χαρτιά.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Jun 29, 2006 9:08 pm

Φυσικά θέλουμε και εμείς !!!!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jun 29, 2006 9:20 pm

Καιρός είναι να αρχίσουμε να εκσυγχρονιζόμαστε! Οφείλαμε και ώς τμήμα Πληροφορικής να το κάνουμε! Πολύ καλό βήμα αν υποστηριχθεί με το κατάλληλο τρόπο!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Jun 29, 2006 9:46 pm

Βασικά αυτό με τον υπεύθυνο καθηγητή υπήρχε και παλαιότερα (πριν μπω και εγώ στο πανεπιστήμιο) αλλά καταργήθηκε γιατί δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους φοιτητές. Ελπίζω αυτή τη φορά να αξιποιηθεί ανάλογα!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Jun 29, 2006 11:30 pm

Einherjar wrote:δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους φοιτητές.
Μήπως υπήρχε ελλιπής ενημέρωση; Εγώ με χίλια θα πήγαινα στον άνθρωπο αυτό! Αν μάλιστα, υπήρχε τρόπος να με γνωρίζει και προσωπικά - εννοώντας βέβαια να μην είμαι απλά μια ανώνυμη φοιτήτρια στο πλήθος - να ξέρει βαθμούς κι ενδιαφέροντα, πιστεύω θα ήταν πολύ θετικό στοιχείο!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Jun 29, 2006 11:35 pm

Και εγώ βέβαια θα πήγαινα. Δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω για να σου πω λεπτομέρεις. Θυμάμαι που μας το έλεγε ένας καθηγητής
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 30, 2006 3:20 am

. Επαφή με την έρευνα από το 1ο έτος για τους πολύ καλούς φοιτητές (με αμοιβή 1.000 Euro)
Αυτό τι σημαίνει;Ακούγεται καταπληκτικό!
Εγώ και αν θελώώώώ!!!! :smt041 :smt041 :smt041
(για την "επαφή με την έρευνα" βασικά-όχι πως με χαλάει και η αμοιβή. ;)
Αλλά και τσάμπα να ήταν... πώρωση :smt030 )
Δε νομίζω οτί είμαι πολύ καλός φοιτητής, όμως... :-( :-( :cry:
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Fri Jun 30, 2006 11:18 am

συγγνωμη παιδια που σας προσγειωνω αλλα σε θεματα αλλαγης και υποσχεσεων εχουμε ακουσει πολλα ολοι απο τοτε που ειμασταν στο δημοτικο... Οποτε κρατατε και μια επιφυλαξη... (οχι οτι ειμαι αντιθετος, πολυ θα το ηθελα αλλα δεν ξερω αν υλοποιηθει ή μεινει ως ενα ακομα "θα"....)
μακαρι να γινει...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Fri Jun 30, 2006 3:23 pm

Aυτο με την δουλεια το ειχα για τους ηλ. εμπ οπου οι καλυτεροι πηγαιναν και διδασκαν προγρ. στον οαεδ κ αλλα τετοια καλα. Καλο ειναι να γινει και εδω με το καλο. Νιωθω ευρωπη.
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 30, 2006 4:06 pm

Πιστεύω πως θα γίνει, γιατί (δόξα τώ Θεώ) η σχολή μας έχει δείξει και στο παρελθόν οτι ανανεώνεται συνεχώς.
Εξ'άλλου λίγη πώρωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! :smt026
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Jun 30, 2006 4:23 pm

ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι...έχετε πάει ποτέ σε καθηγητή να του πείτε να βοηθήσετε, να κάνετε κάτι ερευνητικό και σας είπε όχι?
Εγώ όσες φορές το έψαξα βρήκα σχετικά ανοιχτές πόρτες και καλές ευκαιρίες.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει! μην περιμένετε να έρθει ο κάθε καθηγητής να σας πιάσει από το χέρι.
Στείλτε του ένα Mail, πιάστε τον στην αίθουσα μετά το μάθημα, μάθετε ποια είναι τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και ρωτήστε τον αν μπορείτε να συμμετέχετε σε ότι κάνει.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς κάτι τέτοιο, αν έχει βέβαια την όρεξη.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 30, 2006 4:44 pm

Δε λέω οτί είναι ακατόρθωτο αλλά τουλάχιστον εμένα μου φαινόταν σαν όνειρο η ιδέα του να ασχοληθώ με την έρευνα από το πρώτο κιόλας έτος.
Ούτε τώρα νοιώθω έτοιμος ακόμη για να κάανω το πρώτο βήμα (κλασσικά).Πού θα πάει...

Υπ'όψην οτι για τον εαυτό μου μιλάω πάντα, μην αποθαρρύνεστε οι υπόλοιποι.
Ada Lovelace

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 30, 2006 11:27 pm

ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι...έχετε πάει ποτέ σε καθηγητή να του πείτε να βοηθήσετε, να κάνετε κάτι ερευνητικό και σας είπε όχι?
Εγώ όσες φορές το έψαξα βρήκα σχετικά ανοιχτές πόρτες και καλές ευκαιρίες.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει! μην περιμένετε να έρθει ο κάθε καθηγητής να σας πιάσει από το χέρι.
Στείλτε του ένα Mail, πιάστε τον στην αίθουσα μετά το μάθημα, μάθετε ποια είναι τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και ρωτήστε τον αν μπορείτε να συμμετέχετε σε ότι κάνει.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς κάτι τέτοιο, αν έχει βέβαια την όρεξη.
Λες...μπας και...ίσως ακολουθήσω τη συμβουλή σου dearest ! :-D
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Διευκρινισεις σε μια νεοεισαγόμενη!

Post by Serendipity » Sat Sep 23, 2006 10:45 pm

Μήπως θα μπορουσε καποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς ρόλο παιζει ο συμβουλος καθηγητης κ πώς καποιος πρωτοετής μπορεί να ασχοληθεί με την ερευνα? :???: 8-[
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Sep 24, 2006 2:33 pm

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο (στα δικά μας χρόνια τουλάχιστον) και δεν είμαστε σίγουροι για το πως θα υλοποιηθεί η ιδέα.

Λογικά ο σύμβουλος καθηγητής - τουλάχιστον όπως λειτουργεί στο εξωτερικό σε βοηθά να διαλέξεις μαθήματα, κατεύθυνση και πιθανώς ακαδημαϊκή πορεία ανάλογα με τους βαθμούς και τα ενδιαφέροντά σου. Μακάρι να υλοποιηθεί και σε μας, όπως αναρτήθηκε στην ανακοίνωση!

Επίσης μέχρι στιγμής με έρευνα αχολούνταν οι τελειόφοιτοι αν επέλεγαν να κάνουν πρακτική άσκηση με τη βοήθεια επιβλέποντα καθηγητή και φυσικά οι μεταπτυχιακοί / υποψήφιοι διδάκτορες φοιτητές. Αν βγει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για τη νέα πρόταση με χαρά να την αναρτήσουμε κι εδώ!

Καλωσήρθες στο ΟΠΑ! Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sun Sep 24, 2006 10:39 pm

Ευχαριστώ πολύ!Καλως σας Βρήκα! :)
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Mon Sep 25, 2006 10:10 am

Επειδή είναι κάτι ουσιαστικά καινούριο είναι ως ένα σημείο είναι και για μας άγνωστο...Μην αγχώνεσαι...Σίγουρα σε ενδιαφέρει να μάθεις σε τι κόσμο θα ζεις απο δω και πέρα αλλα όλα θα έρθουν σιγά σιγά...
Ίσως αν ξέρει κάποιος αλλος κατι ας σου πει αλλά μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις και κάποιο καθηγητή μόλις αρχίσουν τα μαθήματα....
Image
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Sep 25, 2006 11:58 am

Μάθε μερικά πράγματα για τη ζωή πρώτα και άσε την έρευνα για τα 3ο, 4ο χρόνο καλύτερα οπότε θα έχεις και γνώσεις και θα ξέρεις σε πιο γνωστικό πεδίο κλείνεις... Τώρα και η έρευνα είναι σχετική και με πιο καθηγητή την κάνεις και πόσο οργανωμένη είναι η ομάδα του...
Αυτό κι αν είναι μεγάλο θέμα πιστέψτε με....
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”