Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Post by Serendipity » Sun Sep 24, 2006 10:52 pm

Τα μαθηματικά στο πρώτο εξάμηνο είναι πολύ δύσκολα?Και ο καθηγητής που τα διδάσκει τι άνθρωπος είναι? 8-[ Στο σχολείο ηταν το αγαπημένο μου μάθημα έχουν καμια σχέση με του σχολείου?
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Sep 24, 2006 11:01 pm

Ναι έχουν σχέση και είναι σαφώς ευκολότερα. Δε χρειάζεται να πατήσεις το διάβασμα στα μαθηματικά αντίστοιχο του λυκείου. Καλύτερα να ασχοληθείς περισσότερο με θέματα προγραμματισμού για να συνηθίζεις κιόλας. Α συγχρητήρια καλωσήρθες και χαλάρωσε είσαι πλεόν φοιτήτρια και συνάδελφος (πολύ μου άρεσε όταν ήμουν πρωτοετής)
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sun Sep 24, 2006 11:06 pm

Ευχαριστώ πολύ,καλως σας βρήκα,και εμενα μου αρέσει πολύ που είμαι πρωτοετής.Αλλά δεν μου είπες ο καθηγητής τι ανθρωπος ειναι? :)
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Sep 24, 2006 11:09 pm

Serendipity wrote:Αλλά δεν μου είπες ο καθηγητής τι ανθρωπος ειναι? :)
Καλώσήρθες. Και φέτος από ότι ξέρω στο πρώτο εξάμηνο θα κάνει ο Κατερίνης. Να πάρεις τις διαφάνειες-σημειώσεις του και δε χρειάζεται τπτ άλλο. Είναι εύκολα μαθήματα και ο καθηγητής λογικός.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Sep 24, 2006 11:53 pm

Καλός είναι, ξέρω μερικές (ονόματα δε λέμε) που τον θεωρούν γλυκούλη και έχουν τη φωτο του στο κινητό. Καλως ήρθες και ό,τι θες εδώ είμαστε.CENSORED(-sorry αλλά λογοκριθηκα από μέλος του venus :mad: )
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Sep 25, 2006 12:15 am

Γλυκούλης ο Κατερίνης;;
ΟΚ!Γούστα είναι αυτά...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Sep 25, 2006 12:42 am

Paralias wrote:Γλυκούλης ο Κατερίνης;;
Έλα ντε??? :roll: :roll:
There's no place like 127.0.0.1
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Sep 25, 2006 12:46 am

omg...τι να πούμε γι άλλους τότε??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Sep 25, 2006 12:47 am

φωτια πηρε το θεμα μετα το σχολιο του Χροκου :-D

Γλυκουλης η οχι, τα μαθηματα του ειναι απο τα πιο βατα της σχολης!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Sep 25, 2006 12:58 am

Άλλο το'να κι άλλο τ'άλλο... (κι άλλο το'να μέσα στ'άλλο!) :-D :-D
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Sep 25, 2006 1:00 am

Έλατε ρε παιδιά δεν ήταν κυριολεξία το σχόλιο του χρόκου... Τον ξέρω καλά φυσιολογικά γούστα έχει...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Sep 25, 2006 1:05 am

tZoLe wrote:Έλατε ρε παιδιά δεν ήταν κυριολεξία το σχόλιο του χρόκου... Τον ξέρω καλά φυσιολογικά γούστα έχει...
Ρε βλάκα διάβασε το post μου! Αμέσως στο πονηρό βρωμοολυμπιακέ;)

Sorry σε κάποιες! :-p Αλλά το σχόλιο μου είναι αλήθεια πέρα ως πέρα, ο Κατερίνης έχει πέραση! :smt057
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Sep 25, 2006 2:18 am

απλά αδυνατώ να το πιστέψω....δεν μπορεί....απλά δεν γίνεται!
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Mon Sep 25, 2006 4:02 am

διάβασε τα καλά γιατί , όντας απ'ο τα πιο εύκολα μαθήματα βοηθούν στο μέσο όρο...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Sep 25, 2006 9:47 am

Συμφωνω με τα παιδια οτι ο Κατερινης ειναι λογικος και αμα θελει σε περναει ευκολα..Αρκει να εχεις προσπαθησει και συ οσο να ειναι..
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Mon Sep 25, 2006 10:04 am

Καλως ήρθες και συ στην παρέα μας...
Πράγματι και τα 2 μαθήματα του Κατερίνη είναι σχετικά εύκολα και προσφέρονται για βαθμό...Αρκεί να πάρεις τις σημειώσεις (άλλωστε κάθε χρόνο είναι οι ίδιες) και τις λυμένες ασκήσεις που κυκλοφορούν από τα κόμματα (πάνω κάτω οι ασκήσεις μοιάζουν κάθε χρόνο)....
Γενικά δεν ξέρω τι σχέση έχεις ήδη με τον προγραμματισμό αλλά όπως είπε και ο jimmyD καλύτερα να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στον προγραμματισμό και εν προκειμένου στη java (την πατήσαμε και μαθαμε...)
Ο καθηγητής είναι προσιτός και γενικά βοηθάει και στους βαθμούς οπότε μπορείς να χαλαρώσεις (πάντως εγώ προσωπικά δεν θα τον χαρακτήριζα όμορφο-τεσπά γούστα είναι αυτά....)
Άντε καλή αρχή.....
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Sep 25, 2006 2:44 pm

Παιδιά πολύ αυστηροί είστε! Μια χαρά είναι ο άνθρωπος ή πιστεύετε ότι αν φτάσετε στην ηλικία του θα είστε καλύτερα;
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Sep 25, 2006 3:00 pm

Συμμετέχοντας στα καλλιστεία περί Κατερίνη: πάντα έβρισκα χαριτωμένα τα μαλλιά του... :)

Πέρα από την πλάκα, είναι καλός καθηγητής, πολύ ήσυχος άνθρωπος, συνηθίζει πού και πού να απευθύνει ερωτήσεις στο κοινό του (όχι βέβαια όπως στο λύκειο, αυτό θα σου φανεί περίεργο στην αρχή για όλους τους καθηγητές). Δεν έχει πρόβλημα να βοηθήσει αν πας να τον βρεις σε ένα διάλειμμα ή στο γραφείο του για απορίες.

Τα δύο αρνητικά του είναι πως έχει αρκετά μονότονη φωνή και πρέπει να έχεις αντοχές στο μάθημά του. Και το δεύτερο είναι πως αντιγράφουμε τις σημειώσεις του από τον προτζέκτορα και είναι δύσκολο και να προσέχεις και να γράφεις γρήγορα - τις αλλάζει σχετικά γρήγορα.

Κατά τα άλλα είναι καλός, βάζει θέματα στις εξετάσεις που μοιάζουν αρκετά με τα παλαιότερα, τουλάχιστον σε φιλοσοφία. Οι διαφάνειές του είναι κατατοπιστικές και επαρκούν για να περάσεις. Εξτρά ασκήσεις αν το επιθυμείς θα βρεις από τα κόμματα (συνήθως τις μοιράζουν τα ίδια μες την τάξη), καθώς και σε βιβλία που θα σας προτείνει είτε ο ίδιος είτε ο καθηγητής του φροντιστηρίου. Φροντιστήριο έχουν και τα δύο μαθήματα από δύο ώρες την εβδομάδα.

Ο Μαθηματικός Λογισμός μοιάζει αρκετά με τα μαθηματικά κατεύθυνσης Β' και Γ' Λυκείου (ίσως και πιο εύκολος). Έχει διανύσματα, κωνικές τομές, παραγώγους, συναρτήσεις, διαφορικές εξισώσεις... Επιπλέον ασκήσεις ακριβώς σαν αυτές που πέφτουν στις εξετάσεις αναρτά ο καθηγητής του φροντιστηρίου στην εξής ιστοσελίδα:
http://www.aueb.gr/lessons/d5/epl111/ (Προς το παρόν έχει τα περσινά θέματα.)

Ο Μαθηματικός Λογισμός περιλαμβάνει και τέσσερις επιπλέον Προαιρετικές ώρες για την εκμάθηση ενός προγράμματος στον υπολογιστή του Mathematica. Όσοι το παρακολουθούν μπορούν να εκπονήσουν μια εργασία που θα πιάνει bonus στο βαθμό τους. Δεν τις παρακολουθούν πολλοί, αλλά αν σου αρέσουν τα μαθηματικά, έχεις χρόνο και σκοπεύεις να ασχοληθείς αργότερα με επιλεγόμενα μαθήματα όπως η "Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική" παρ'το!

Τα Διακριτά Μαθηματικά είναι από τα σημαντικότερα μαθήματα που κάνουμε στη σχολή κι αυτό γιατί θα τα βρεις μπροστά σου σε πάρα πολλά μαθήματα των επόμενων ετών, βλ. Αλγορίθμους κτλ κτλ. Μελέτησέ τα με προσοχή. Αν τα ξεχάσεις βέβαια ΟΚ, ο κάθε καθηγητής των επόμενων μαθημάτων επαναλαμβάνει τα βασικά και από κει και πέρα ανατρέχεις μόνη σου. Έχει κι ένα πολύ μικρό βιβλίο (το οποίο λυπάμαι που το λέω θα δεις πριν τα Χριστούγεννα), αν και πάλι από τις σημειώσεις διαβάζεις καλύτερα. Έχει κι αυτό ιστοσελίδα http://www.aueb.gr/lessons/d5/epl114/.

Θυμίσου να εγραφτείς και στο e-Classστα μαθήματα που παρακολουθείς... Αν και προς το παρόν έχει και ανοικτό κατάλογο μαθημάτων για να ρίξεις μια ματιά... (Ο Κατερίνης έχει δικές του σελίδες όπως έχουν μείνει από την προ e-Class εποχή, αλλά οι περισσότεροι καθηγητές χρησιμοποιούν πλέον το e-Class).

Θες να συνεχίσω και με τα μαθήματα προγραμματισμού ή σε κούρασα; Με πιάνει ο οίστρος και σταματάω να τελειώσω...

Καλή επιτυχία, καλή αρχή... :smt051
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Sep 25, 2006 3:44 pm

πολύ καλή και αναλυτική Fairy ... συνέχισε αν θες, θα τους κάνεις καλό :-D
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Mon Sep 25, 2006 7:13 pm

Μακάρι να υπήρχε και για εμάς όταν μπαίναμε τέτοια πληροφόρηση... :-(
S.S.D.D.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Sep 25, 2006 11:30 pm

Aπο προγραμματισμο ειμαι η πλεον ασχετη.Εκ θετικης ορμωμενη.Και αυτό με φοβιζει λιγο.Θα ηθελα να μαθω κατι για τα μαθηματα προγραμματισμου.Ωστε ο Κατερινης γλυκούλης???εχουμε και αλλα τετοια τυχερα στο τμημα??? ;) μια παρατηρηση επισης:το τμημα της πληροφορικης ανδροκρατείται τοσο απο αποψη καθηγητων οσο κ φοιτητων.απο τους 203 πρωτοετείς οι 146 ειναι αγορια!
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Sep 25, 2006 11:37 pm

και είναι καλό ποσοστό...γίνεται και χειρότερο..πίστεψε με.
Όσο για τον Κατερίνη, μην περιμένεις Tom Cruise... :-)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”