Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρύτανη
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρύτανη
Θέλω να γνωστοποιήσω ότι έχω συντάξει εγώ προσωπικά μαζί με μια άλλη συμφοιτήτρια Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου με την οποία Ζητούμε να θεσπιστεί κανονισμός προκειμένου να εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών για την διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Ζητούμε η λήψη απόφασης για την διακοπή των μαθημάτων εξαιτίας της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης να λαμβάνεται και να κοινοποιείται από την Πρυτανεία τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης
Την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
Θέλοντας να προλάβω κάποιους λέω ότι η επιστολή είναι 100% πρωτοβουλία μας και δεν έχει καμία σχέση με παρατάξεις. Είναι μια επιστολή που αφορά ένα διαδικαστικό θέμα στο Πανεπιστήμιο. Το δημοσιεύω στο Venus αποκλειστικά μόνο για γνωστοποίηση του θέματος και σε καμία περίπτωση να μην θεωρηθεί ως ενέργεια του forum.
Την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
Θέλοντας να προλάβω κάποιους λέω ότι η επιστολή είναι 100% πρωτοβουλία μας και δεν έχει καμία σχέση με παρατάξεις. Είναι μια επιστολή που αφορά ένα διαδικαστικό θέμα στο Πανεπιστήμιο. Το δημοσιεύω στο Venus αποκλειστικά μόνο για γνωστοποίηση του θέματος και σε καμία περίπτωση να μην θεωρηθεί ως ενέργεια του forum.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Προτείνω να συμπληρώσετε την επιστολή με τα παρακάτω:
1. 48 ώρες ειδοποίηση πριν γίνει η Γενική Συνέλευση (24 ώρες είναι πολύ λίγες, δεν πατάνε όλοι καθημερινά στο Πανεπιστήμιο).
2. Θα μπορούσε να υπάρχει ανακοίνωση και στο site του Πανεπιστημίου (αν είναι να αναστέλλεται η λειτουργία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της, όπως ζητάνε ορισμένοι).
3. Αν δεν υπογράψουν τουλάχιστον 3 παρατάξεις που να έχουν ψήφους στο ΔΣ, τότε να μην μπορεί να γίνει Γενική Συνέλευση. Στην πράξη χωρίς την σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον μιας εκ των ΠΑΣΠ/ΔΑΠ να μην γίνεται Γενική Συνέλευση.
4. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να γίνεται απλά μια συζήτηση, χωρίς να έχει χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης. Επίσης δεν θα δεσμεύεται το αμφιθέατρο Α για την διεξαγωγή της, παρά κάποια άλλη μικρότερη αίθουσα (όποια είναι διαθέσιμη, αν και όταν υπάρχει διαθέσιμη).
5. Για να θεωρείται αντιπροσωπευτική μια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα πρέπει να υπάρχει προσέλευση σε αυτήν, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει γεμίσει το αμφιθέατρο στο οποίο διεξάγεται.
6. Οι Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν περιορισμένη διάρκεια. Αν δεν υπάρχει συμφωνία για την διάρκεια, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια να μην ξεπερνάει τις 5 ώρες. Ένα γεμάτο αμφιθέατρο, χωρίς εξαερισμό, όπου οι μισοί καπνίζουν γίνεται πολύ γρήγορα θάλαμος αερίων. Κανένας δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ώρα εκεί μέσα.
Πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του τι σημαίνει Γενική Συνέλευση και τι μια απλή εκδήλωση - συζήτηση στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί για παράδειγμα η ΚΝΕ με τα ΕΑΚΚ και την ΑΡΕΝΑ να κάνουν Γενική Συνέλευση (σε μισό - άδειο αμφιθέατρο). Αυτό δεν είναι Γενική Συνέλευση, είναι καπέλωμα των φοιτητών. Αν δεν συμφωνούν τουλάχιστον μια εκ των ΔΑΠ/ ΠΑΣΠ, δέν έχει νόημα να μιλάμε για Γενική Συνέλευση.
1. 48 ώρες ειδοποίηση πριν γίνει η Γενική Συνέλευση (24 ώρες είναι πολύ λίγες, δεν πατάνε όλοι καθημερινά στο Πανεπιστήμιο).
2. Θα μπορούσε να υπάρχει ανακοίνωση και στο site του Πανεπιστημίου (αν είναι να αναστέλλεται η λειτουργία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της, όπως ζητάνε ορισμένοι).
3. Αν δεν υπογράψουν τουλάχιστον 3 παρατάξεις που να έχουν ψήφους στο ΔΣ, τότε να μην μπορεί να γίνει Γενική Συνέλευση. Στην πράξη χωρίς την σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον μιας εκ των ΠΑΣΠ/ΔΑΠ να μην γίνεται Γενική Συνέλευση.
4. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να γίνεται απλά μια συζήτηση, χωρίς να έχει χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης. Επίσης δεν θα δεσμεύεται το αμφιθέατρο Α για την διεξαγωγή της, παρά κάποια άλλη μικρότερη αίθουσα (όποια είναι διαθέσιμη, αν και όταν υπάρχει διαθέσιμη).
5. Για να θεωρείται αντιπροσωπευτική μια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα πρέπει να υπάρχει προσέλευση σε αυτήν, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει γεμίσει το αμφιθέατρο στο οποίο διεξάγεται.
6. Οι Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν περιορισμένη διάρκεια. Αν δεν υπάρχει συμφωνία για την διάρκεια, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια να μην ξεπερνάει τις 5 ώρες. Ένα γεμάτο αμφιθέατρο, χωρίς εξαερισμό, όπου οι μισοί καπνίζουν γίνεται πολύ γρήγορα θάλαμος αερίων. Κανένας δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ώρα εκεί μέσα.
Πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του τι σημαίνει Γενική Συνέλευση και τι μια απλή εκδήλωση - συζήτηση στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί για παράδειγμα η ΚΝΕ με τα ΕΑΚΚ και την ΑΡΕΝΑ να κάνουν Γενική Συνέλευση (σε μισό - άδειο αμφιθέατρο). Αυτό δεν είναι Γενική Συνέλευση, είναι καπέλωμα των φοιτητών. Αν δεν συμφωνούν τουλάχιστον μια εκ των ΔΑΠ/ ΠΑΣΠ, δέν έχει νόημα να μιλάμε για Γενική Συνέλευση.
Last edited by rapadder on Thu Nov 30, 2006 2:08 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Έχω την εντύπωση ότι τα 3-4-5-6 που αναφέρεις δεν είναι αρμοδιότητα της πρυτανείας. Ενώ το να ενημερώνονται οι φοιτητές καλύτερα για το αν θα πραγματοποιούνται μαθήματα είναι.
Γενικότερα πρέπει να υπάρχει πρώτα έγκαιρη ενημέρωση της πρυτανείας από τους φοιτητές ότι θα γίνει ΓΣ και μετά να υπάρχει άμεση απόφαση της πρυτανείας για πραγματοποίηση ή όχι μαθημάτων και ανάλογη ανακοίνωση (όπως πάνω-κάτω λέει η επιστολή των παιδιών).
Αυτό που φοβάμαι ότι θα γίνει τελικά είναι ένα πιγκ-πογκ ευθυνών ανάμεσα στην πρυτανεία ("Μας ενημερώσανε αργά") και τους φοιτητές ("Τους ενημερώσαμε εγκαίρως και αδιαφόρησαν"). Και άκρη δεν θα βγει ως συνήθως...
Υ.Γ. Η απαισιοδοξία μου για το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτρέψει κάποιον από το να υπογράψει την επιστολή. Καλό είναι να αγωνιζόμαστε για κάτι που θέλουμε πραγματικά, ακόμα κι αν μας λένε ότι οι πιθανότητες να το πετύχουμε είναι περιορισμένες...
Γενικότερα πρέπει να υπάρχει πρώτα έγκαιρη ενημέρωση της πρυτανείας από τους φοιτητές ότι θα γίνει ΓΣ και μετά να υπάρχει άμεση απόφαση της πρυτανείας για πραγματοποίηση ή όχι μαθημάτων και ανάλογη ανακοίνωση (όπως πάνω-κάτω λέει η επιστολή των παιδιών).
Αυτό που φοβάμαι ότι θα γίνει τελικά είναι ένα πιγκ-πογκ ευθυνών ανάμεσα στην πρυτανεία ("Μας ενημερώσανε αργά") και τους φοιτητές ("Τους ενημερώσαμε εγκαίρως και αδιαφόρησαν"). Και άκρη δεν θα βγει ως συνήθως...
Υ.Γ. Η απαισιοδοξία μου για το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτρέψει κάποιον από το να υπογράψει την επιστολή. Καλό είναι να αγωνιζόμαστε για κάτι που θέλουμε πραγματικά, ακόμα κι αν μας λένε ότι οι πιθανότητες να το πετύχουμε είναι περιορισμένες...
Last edited by nap on Thu Nov 30, 2006 2:42 pm, edited 1 time in total.
It is by will alone I set my mind in motion...
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Όπως ανάφερα και στο πρώτο post η επιστολή αφορά ένα διαδικαστικό θέμα της Πρυτανείας. Με την συλλογή των υπογραφών υποδηλώνουμε την δυσαρέσκεια μας σε αυτές τις αμφισβητήσιμες διαδικασίες που ακολουθούνται σχετικά με την πληροφόρηση των φοιτητών και ζητούμε να θεσπιστεί ο ανάλογος κανονισμός . Σε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Γραμματείας μας είπε ότι ο λόγος που δίνουν αποφάσεις διακοπής των μαθημάτων ενώ η Γενική Συνέλευση έχει ήδη ξεκινήσει είναι : "Μας Πίεσαν".
rapadder στα σημεία 3,4,5,6 συμφωνώ με αυτά που λες εν μέρει αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι στην δικαιοδοσία της Πρυτανείας. Αυτά που λες σημαίνει συγγραφή του καταστατικού για τις Γενικές Συνελεύσεις εκ νέου.
rapadder στα σημεία 3,4,5,6 συμφωνώ με αυτά που λες εν μέρει αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι στην δικαιοδοσία της Πρυτανείας. Αυτά που λες σημαίνει συγγραφή του καταστατικού για τις Γενικές Συνελεύσεις εκ νέου.
Last edited by MiRacLe^f on Thu Nov 30, 2006 3:41 pm, edited 1 time in total.
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- nantia_86
- Venus Former Team Member
Όσον αφορά αυτά που λέει ο rapadder μάλλον άπτωνται του καταστατικού.
Να τονίσω ότι κάποιο μέλος παράταξης ρωτώντας τον που μπορώ να βρω το καταστατικό μου είπε ότι δεν υπάρχει κι ότι έχει καεί ακόμη και στο πρωτοδικείο που θα έπρεπε να υπάρχει(δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό το γεγονός, αλλά αν ισχύει είναι τραγικό και δε μας τιμά σε καμία περίπτωση)
Επίσης το ίδιο ατομο είπε ότι οι ΓΣ γίνονται με απαρτία του αμφιθεάτρου Α εθιμικά.
Να τονίσω ότι κάποιο μέλος παράταξης ρωτώντας τον που μπορώ να βρω το καταστατικό μου είπε ότι δεν υπάρχει κι ότι έχει καεί ακόμη και στο πρωτοδικείο που θα έπρεπε να υπάρχει(δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό το γεγονός, αλλά αν ισχύει είναι τραγικό και δε μας τιμά σε καμία περίπτωση)
Επίσης το ίδιο ατομο είπε ότι οι ΓΣ γίνονται με απαρτία του αμφιθεάτρου Α εθιμικά.
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Ευκαιρία για καινούργιο καταστατικό, να τελειώσουν τα ευτράπελα πλεόν!nantia_86 wrote:Να τονίσω ότι κάποιο μέλος παράταξης ρωτώντας τον που μπορώ να βρω το καταστατικό μου είπε ότι δεν υπάρχει κι ότι έχει καεί ακόμη και στο πρωτοδικείο που θα έπρεπε να υπάρχει(δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό το γεγονός, αλλά αν ισχύει είναι τραγικό και δε μας τιμά σε καμία περίπτωση)
Το "εθιμικά" δε χρησιμοποιείται και ούτε καν υφίσταται σε κανένα νόμο/άρθρο/παράγραφο, οπότε δεν πρέπει να το δέχεστε!nantia_86 wrote:Επίσης το ίδιο ατομο είπε ότι οι ΓΣ γίνονται με απαρτία του αμφιθεάτρου Α εθιμικά.
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Όποιος επιθυμεί να υπογράψει την επιστολή ας μου στείλει πμΑπό το διπλανό κελί
ένα μονάχα θα σου πω
και ας το πάρει το ποτάμι
Άνθρωπε ανθρωπάκι μου μικρό
μην περιμένεις πια εδώ
κανείς δε θα ‘ρθει να σε σώσει
Ένα μονάχα θα σου πω
ό,τι δεν πάρεις μοναχός
κανείς δε θα ‘ρθει να στο δώσει
Δεν έχω να σου πω λόγια μεγάλα
έχουν όλα ειπωθεί χίλιες φορές
ο κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες
δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές
Ανθρωπάκι - Στίχοι: Δημήτρης Βασαλάκης
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Kαταρχήν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δύο κοπέλες που έκαναν αυτήν την κίνηση.
Νομίζω μας αφορά ΟΛΟΥΣ και θα πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή.
Εγώ εδώ και μερικές μέρες (πριν ακόμα ανακοινωθεί στο venus) είχα υπογράψει.
Ελπίζω και άλλοι απο'σας να προβείτε σε αυτή την κίνηση.Δεν είναι κάτι κακό,αντίθετα είναι κάτι για το καλό μας και φυσικά προς όφελός μας... Σκεφτείτε το...
Νομίζω μας αφορά ΟΛΟΥΣ και θα πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή.
Εγώ εδώ και μερικές μέρες (πριν ακόμα ανακοινωθεί στο venus) είχα υπογράψει.
Ελπίζω και άλλοι απο'σας να προβείτε σε αυτή την κίνηση.Δεν είναι κάτι κακό,αντίθετα είναι κάτι για το καλό μας και φυσικά προς όφελός μας... Σκεφτείτε το...