Περί ισοτίμησης με άλλες σχολές.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
User avatar
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 446
Joined: Thu Nov 18, 2004 5:28 pm
Location: In the vast, deep forest of Hyrule...
Contact:

Περί ισοτίμησης με άλλες σχολές.

Post by lewton » Mon Dec 04, 2006 6:30 pm

Περί ισοτίμησης του πτυχίου μας με άλλες σχολές, ή "τι στο καλό ψηφίζουν οι εκπρόσωποί μας στις ΓΣ;", ή "ποιός κάνει κουμάντο στο τμήμα, το τμήμα ή το ΔΟΑΤΑΠ;".


Από ότι έμαθα, στην τελευταία γενική συνέλευση του τμήματος τέθηκαν 2 αρκετά καυτά θέματα.
1. Το πρώτο θέμα αφορούσε το αίτημα ενός κατόχου (τρίχρονου) bachelor ξένου πανεπιστημίου να αναγνωριστεί το πτυχίο του ως ισότιμό με το δικό μας
2. Το δεύτερο θέμα αφορούσε το αίτημα κατόχου bachelor+master ξένου πανεπιστημίου με αντικείμενο "Computing and Management Science" να γίνει δεκτός στο τμήμα μας από το 7ο εξάμηνο και να του αναγνωριστούν όλα τα μαθήματα των 3 πρώτων ετών.

Προφανώς και τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν, επειδή οι καθηγητές μας (κάποιοι τέλος πάντων) δε μασάνε. Συγκεκριμένα το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 17-16, οριακά δηλαδή, ενώ το δεύτερο με ψήφους 23-12.
Το θέμα που θέλω να θέσω είναι το ότι από ότι έμαθα, υπήρξαν εκπρόσωποι μεταπτυχιακών φοιτητών που ψήφισαν υπέρ στα δυο αυτά αιτήματα, και μάλιστα εκπρόσωποι που δεν προέρχονται από κάποια από τις λεγόμενες κομματικές παρατάξεις. Δε θα αναφερθώ για παράδειγμα στο τι ψήφισαν η ΠΑΣΠ, η ΔΑΠ και η ΠΚΣ, οπότε το θέμα δεν είναι σε καμία περίπτωση κομματικό.

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω γιατί οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι, που είναι ενεργά μέλη του Venus, ψήφισαν υπέρ στα δύο αυτά θέματα.
Τυπικά δε δικαιούμαι να τους ζητάω το λόγο επειδή είμαι προπτυχιακός φοιτητής, και άρα δεν είναι δικοί μου εκπρόσωποι, οπότε θα θέσω το ερώτημα ως εξής: Γιατί οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματός μας θεωρούν - μέσω των εκπροσώπων τους - ότι έπρεπε να γίνουν δεκτά τα δύο προαναφερθέντα αιτήματα;
Stop playing games... feel them.
Image
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Mon Dec 04, 2006 10:47 pm

Πραγματικά επειδή και εγώ άκουσα αυτή τη κουβέντα, θα ήθελα και εγώ να μάθω το σκεπτικό των εκπροσώπων των μεταπτυχιακών μιας και τυχαίνει και οι 2 να είναι ενεργά μέλη του venus.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Mon Dec 04, 2006 11:31 pm

Θα σας αναφέρω ότι στο μεταπτυχιακό "Επιστήμης Υπολογιστών" δεν έχουμε εκπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση του τμήματος. Δεν έχουμε γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να είναι. Παρά τις επανειλλημένες εισηγήσεις της Γραμματείας μας για εκλογή εκπροσώπων, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Και πολλοί από εμάς δεν ενδιαφερθήκαμε αφενός επειδή έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με παραταξιακά και δημόσιες σχέσεις και αφετέρου επειδή έχουμε καλύτερους τρόπους να προωθούμε αιτήματα που μας αφορούν από το να συμμετέχουμε σε απαξιωμένους θεσμούς όπου κυριαρχούν οι φωνές και οι καβγάδες. Κατά τρίτο λόγο είμαστε και λίγο geeks εκεί πέρα :).
Και εγώ υπέρ της ισοτίμησης με το 3ετές Bachelor θα ψήφιζα. Αυτό που είμαστε είναι "4 year BSc". Άμα γράψετε βιογραφικό στα Αγγλικά θα αναφέρετε το πτυχίο σας ως "BSc", με την επισήμανση ότι είναι τετραετές. Σε κάθε περίπτωση είναι BSc και όχι master. Και σε τελική αναλυση δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία στην πράξη.
Last edited by rapadder on Mon Dec 04, 2006 11:41 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Mon Dec 04, 2006 11:38 pm

Όσες φορές είχα πάει ως εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών, ούτε μια φορά δεν υπήρξαν καβγάδες ούτε ακούστηκαν φωνές και κάθε άλλο παρά απαξιωμένο όργανο είναι η γενική συνέλευση ειδικξής σύνθεσης.
Έχεις μήπως κάποια επειρία που να δικαιολογεί το αντίθετο;
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 446
Joined: Thu Nov 18, 2004 5:28 pm
Location: In the vast, deep forest of Hyrule...
Contact:

Post by lewton » Mon Dec 04, 2006 11:38 pm

rapadder wrote:Θα σας αναφέρω ότι στο μεταπτυχιακό "Επιστήμης Υπολογιστών" δεν έχουμε εκπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση του τμήματος. Δεν έχουμε γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να είναι. Παρά τις επανελλημένες εισηγήσεις της Γραμματείας μας για εκλογή εκπροσώπων, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Και πολλοί από εμάς δεν ενδιαφερθήκαμε αφενός επειδή έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το ασχολούμαστε με παραταξιακά και δημόσιες σχέσεις και αφετέρου επειδή έχουμε καλύτερους τρόπους να προωθούμε αιτήματα που μας αφορούν από το να συμμετέχουμε σε απαξιωμένους θεσμούς όπου οι φωνές και οι καβγάδες δεν είναι σπάνιοι.
Εντάξει, δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα.
Στις ΓΣ της Πληροφορικής δεν έχει φωνές και βρίσιμο. Επίσης το να δεχόταν κάποιος να πάει εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών δε θα απαιτούσε εκ μέρους του το να ιδρύσει παράταξη ούτε να κάνει δημόσιες σχέσεις.
Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη να πηγαίνει στις ΓΣ μια φορά το μήνα και να ψηφίζει στα διάφορα θέματα ότι νομίζει ότι εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα των μεταπτυχιακών φοιτητών.
Stop playing games... feel them.
Image
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Mon Dec 04, 2006 11:43 pm

Einherjar wrote:Έχεις μήπως κάποια επειρία που να δικαιολογεί το αντίθετο;
Όχι, το λέω από κουτσομπολιά που ακούγονταν κατά καιρούς.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1098
Joined: Thu Apr 22, 2004 2:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In a Long Time Ago in A Galaxy far far away
Contact:

Post by Erevodifwntas » Tue Dec 05, 2006 12:50 am

Προσωπικά θα ψήφιζα όχι στο πρώτο αίτημα (ακόμα και BSc που θεωρείται, δεν παύει να έχει μαθήματα για ένα χρόνο παραπάνω). για το δεύτερο, μου φαίνεται λογικό αίτημα (τώρα γιατί δε βγάζουμε αντιπροσώπους, θεωρώ ότι είναι λόγω προσωπικής στάσης και όχι λόγω αδιαφορίας).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 198
Joined: Fri Jul 09, 2004 2:31 pm

Για το δεύτερο θέμα...

Post by vasvas » Tue Dec 05, 2006 12:58 am

...η άποψή μου είναι ότι απλώς ... δε χωράμε!! Δεν έχει να κάνει καν με ΔΟΑΤΑΠ και αναγνωρίσεις...
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Post by ciao » Tue Dec 05, 2006 2:27 am

Μπορεί να ακουστεί λίγο άκυρο αλλά αφής γενομένης ας ξεκαθαρίσει κάποιος τη διαφορά bachelor και master και λοιπών...
S.S.D.D.
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue Dec 05, 2006 4:36 am

αρχικά να σε ενημερώσω πως δεν σου τα έχουν πει καλά. Τυχαίνει να είμαι ο ένας από τους 2 εκπροσώπους του μεταπτυχιακού των Π.Σ. ο οποίος ψήφισε υπέρ μόνο για το πρώτο αίτημα και κατά για το δεύτερο. Ο λόγος? Το παιδί που έκανε την αίτηση την πρώτη δεν ήθελε να έρθει στο τμήμα, αλλά απλά να δώσει 6 ή 7 μαθήματα (και μάλιστα τα δυνατά μαθήματα μας μεταγλωτιστές νομίζω ήταν, λειτουργικά, κ.α.) προκειμένου να αναγνωριστεί το πτυχίο που ήδη είχε.

Δηλαδή αυτό που κατάλαβα και το δέχτηκα ήταν ότι ήθελε να "αναβαθμίσει" το πτυχίο του με άλλα 6 μαθήματα από το δικό μας πανεπιστήμιο. Κακό είναι?

Και κακό να είναι, πρέπει να κριθώ που έχω άποψη?Άλλωστε δεν σας λέει κάτι η οριακή πλειοψηφία, ειδικά αν αναλογιστείτι ότι 10 από τις 16 ψήφους ήρθαν από προπτυχιακούς που όταν γινόταν η πρόταση φώναζαν όχι στην ισοτίμηση ενώ καμία σχέση δεν είχε με ισοτίμηση αυτό που ζητούσε το παιδί.

Μην κοιτάτε μόνο θεσμούς...κοιτάχτε και την ουσία. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, αλλά δεν θέλω να κατακρίνομαι για την άποψη μου.

Ευχαριστώ.

Ενημερωτικά, νομίζω πως ο άλλος εκπρόσωπος ψήφισε κατά και στις 2, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Edit

ενημερωτικά πάλι, τα αιτήματα που λες επάνω είναι λάθος.
1) Τον πρώτο τον έστειλε το ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ) για να εξεταστεί προκειμένου να αναγνωριστεί το πτυχίο του.Δεν ήταν εν λευκώ αναγνώριση. το bachelor που είχε ήταν από το πανεπιστήμιο του Liverpool.
2) Ο δεύτερος ήθελε να γραφτεί στο τυπικό 7ο εξάμηνο. Δεν θα αναγνωρίζοταν τίποτε. Απ'ότι κατάλαβα θα το συζητούσε με καθηγητές ή του αναγνώριζαν πολύ λίγα. Για να μην πολυλογώ δεν με έπεισε ότι έπρεπε να έρθει.
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Post by ailouros » Tue Dec 05, 2006 5:40 am

Nα ξεκαθαρίσω για τον ciao που ρώτησε. To BSc σου αντιγράφω από το wikipedia:
A Bachelor of Science (B.S., B.Sc. or less commonly, S.B. or Sc.B. from the Latin Scientiae Baccalaureus) is an undergraduate academic degree awarded for completed courses that generally last three years in Australia, Austria, Croatia, Denmark, England, Germany, Hong Kong, India, the Republic of Ireland, Israel, The Netherlands, New Zealand, Northern Ireland, Poland, Quebec, Malaysia, Singapore, Sweden, Switzerland, Wales and South Africa; or four years in North America, Iceland, Iran, Japan, Pakistan, the Philippines, Scotland and Brazil.
Υπάρχoυν και honours degrees για αυτούς οι οποίοι κάνουν 4 χρόνια (για την Σκωτία) .O τέταρτος χρόνος είναι πολύ δυνατός και ουσιαστικά παρακολουθούν αρκετά μαθήματα από MSc.Για την Αγγλία 3.
http://en.wikipedia.org/wiki/British_un ... sification
To δικό μας πτυχίο αναγνωρίζεται ως honours degree και αναλόγως τον βαθμό first class,second class κλπ

Για να γίνω και κακός αν εγώ πήγαινα σε άλλη χώρα με το πτυχίο και ζητούσα να με βάλουν στο τελευταίο εξάμηνο του BSc στην καλύτερη περίπτωση θα γινόμουν αποδέκτης ειρωνικών σχολίων. Δεν μου αρέσει αυτή η λογική και δεν ξέρω αν σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα "δεδικασμένου" και να δούμε την άλλη μέρα στις εφημερίδες "άνοιξε ο δρόμος της ισοτίμησης" κλπ κλπ.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2057
Joined: Tue Jun 27, 2006 12:32 pm
Academic status: Professor
Gender:

Γενική Συνέλευση

Post by redlabel » Tue Dec 05, 2006 5:29 pm

rapadder wrote: ...έχουμε καλύτερους τρόπους να προωθούμε αιτήματα που μας αφορούν από το να συμμετέχουμε σε απαξιωμένους θεσμούς ...
Μια και έχεις τόσο απόλυτη άποψη για θεσμούς όπως αυτός της Γενικής Συνέλευσης, που - ειρήσθω εν παρόδω - αποτελούσε αίτημα δεκαετιών σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας, μπορώ να υποθέσω ότι έχεις συμμετάσχει σε πολλές Γ.Σ. και βασίζεσαι στην εμπειρία σου;

Δ. Γκρ.
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Tue Dec 05, 2006 5:53 pm

Σε γενικές συνελεύσεις ειδικής σύνθεσης δεν έχω λάβει μέρος. Εκεί το κλίμα είναι πολιτισμένο απ' ότι ακούω χωρίς να λείπουν στιγμές έντασης που σε τελική ανάλυση είναι και αναπόφευκτες σε μια δημόσια συζήτηση. Για τις Γενικές Συνελεύσεις του αμφιθεάτρου έχω να πώ τα χειρότερα, εκεί έχω συμμετάσχει σε αρκετές. Το κλίμα είναι πολεμικό και γενικά αποθαρρύνει τον απλό φοιτητή (δηλαδή όχι τον συνδικαλιστή καριέρας) απ' το να συμμετάσχει.
redlabel wrote: ...αποτελούσε αίτημα δεκαετιών σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας...
Ακριβώς γι' αυτό και δεν είμαι υπέρ. Πριν 30 χρόνια η ΑΣΟΕΕ είχε 2 τμήματα, σήμερα έχει 8 και πολλαπλάσιους φοιτητές. Δεν μπορεί το "μισογεμάτο" αμφιθέατρο Α να είναι το μέσο με το οποίο θα εκφράζεται η βούληση των φοιτητών, ούτε οι φοιτητικές εκλογές (με 80% αποχή). Η φοιτητική εκπροσώπηση πρέπει να γίνεται με άλλα μέσα ("διά βοής" όπως είναι τώρα θυμίζει την Αθήνα του Περικλή στην καλύτερη περίπτωση) σε εντελώς διαφορετικό (θεσμικό) πλαίσιο από αυτό που ισχύει σήμερα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Post by P3 » Tue Dec 05, 2006 6:19 pm

Ναι όμως εδώ μιλάμε για τις συνελέυσεις (ειδικής σύνθεσης) των μελών ΔΕΠ του τμήματος όπου υπάρχει και αντιπροσώπευση από μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και από τους υποψήφιους διδάκτορες. Δεν μιλάμε για τη χαυρα των γενικών συνελευσεων του φοιτητικού σώματος. Μιλάμε για μιά σύνθεση που όντως επικρατεί ειρηνικό κλίμα και μέσα από την οποία παίρνονται πολύ σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του τμήματος. Δεν μπορείς λοιπόν να έχεις τέτοια στάση απέναντι σε ένα όργανο κρίνοντας από το "ποιόν" ενός άλλου. Το γεγονός ότι δίνεται στο δικαίωμα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανεξαρτήτως κομματικής θέσης, να λαμβάνουν μέρος σε αυτήν είναι κάτι θεμιτό και κατά τη γνώμη μου κακώς το μεταπτυχιακό της επιστήμης απλά το "γειώνει".

edit

Όσο για το ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να τρέχετε σε παραταξιακές και δημοσιοσχεσιτικες συνελεύσεις, τότε γιατί ως φοιτητές θέλετε να ακούγεται η γνώμη σας αν δεν πάτε να την πείτε εκεί που ίσως και κάποιος να την ακούσει (με προσοχή!)Ξαναλέω ότι δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Το κάθε ΠΜΣ έχει δικαίωμα να ψηφίσει οποιονδήποτε από τους φοιτητές του ως εκπρόσωπο. Α και μια στο τόσο γίνεται η συνέλευση και σπάνια κραταέι πάνω από 2 ώρες. Τοσο πολλά είναι τα καλύτερα και σημαντικότερα πράγματα που έχετε να κάνετε?
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Tue Dec 05, 2006 7:14 pm

Το μεταπτυχιακό "Επιστήμης Υπολογιστών" την γειώνει από άγνοια. Δεν ήξερα για παράδειγμα ότι συμμετέχουν και διδακτορικοί φοιτητές. Σίγουρα 2 ώρες το μήνα δεν είναι πρόβλημα σε καμία περίπτωση, απλά όπως έγραψα έχουμε άγνοια για το πως λειτουργεί πραγματικά ο θεσμός. Συνηθίζουμε να επικοινωνούμε απ' ευθείας με τον πρόεδρο του μεταπτυχιακού για τα περισσότερα θέματα και σχεδόν πάντα υπάρχει θετική απόκριση.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue Dec 05, 2006 7:44 pm

ailouros wrote:Για να γίνω και κακός αν εγώ πήγαινα σε άλλη χώρα με το πτυχίο και ζητούσα να με βάλουν στο τελευταίο εξάμηνο του BSc στην καλύτερη περίπτωση θα γινόμουν αποδέκτης ειρωνικών σχολίων. Δεν μου αρέσει αυτή η λογική και δεν ξέρω αν σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα "δεδικασμένου" και να δούμε την άλλη μέρα στις εφημερίδες "άνοιξε ο δρόμος της ισοτίμησης" κλπ κλπ.
Βασικά το δεύτερο αίτημα ήταν κάτι παρόμοιο και από την διαφορά ψήφων φαίνεται ότι και η συνέλευση συμφωνεί με την άποψη σου.

Όσο για το δεδικασμένο που αναφέρεις, δεν νομίζω πως ισχύει.

Δεν είναι δικαστήριο το οποίο αποφασίζει ότι όποιος έρχεται από ένα πανεπιστήμιο, όποιο κι αν είναι, μπαίνει σε άλλο τμήμα.

Βασικά ο ρόλος της συνέλευσης είναι ακριβώ αυτό, να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Για παράδειγμα, αν ακολουθούμε ολιστική απόρριψη όσων έρχονται με τέτοια Bachelor, θα πρέπει να απορρίψουμε και κάποια περίπτωση ανθρώπου που έρχεται από το MIT, το Cambridge ή κάποιο άλλο καλό πανεπιστήμιο. Η συνέλευση λαμβάνει υπ'ψιν τι έχει κάνει ο καθένας και αποφασίζει ανάλογα.
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Post by TaRaNTuLa » Tue Dec 05, 2006 10:21 pm

Πρώτον, να ενημερώνεστε σωστά,έγκυρα και υπεύθυνα, προτού ξεκινήσετε να μιλάτε και να κατακρίνετε.

Δεύτερον, έχουμε ή δεν έχουμε ελευθερία λόγου και σκέψης; Ποιος ο απώτερος σκοπός της όλης συζήτησης τότε; Είστε ικανοποιημένοι από την εκροσώπηση των προπτυχιακών συναδέλφων σας; Αν και, για να πω την αλήθεια, δε μου φάνηκε κανείς από τους συναδέλφους σας να λειτουργεί, σκέφτεται, ενεργεί και ψηφίζει αυτόβουλα. Σε τέτοια θέματα δε νομίζω ότι μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει απόλυτη παραταξική ομοφωνία. Επίσης, διαφωνώ με το διαχωρισμό των φοιτητών προπτυχιακού σε παρατάξεις, ακόμη και μέσα στη Γ.Σ. Γίνεται που γίνεται στο Αμφ. Α', ας μην το τραβάμε και όπου πάμε. Εγώ, δυστυχώς, διαπίστωσα ότι η πλειοψηφία των προπτ. εκπροσώπων έχει πάρει από πριν τη γραμμή της εκάστοτε παράταξης και δεν ακούει καν το τι ειπώνεται εντός της αίθουσας.

Τέλος, προσωπικά, προτιμώ να με κρίνουν οι συνάδελφοί μου, οι οποίοι με εξέλεξαν δια της ψήφου τους.



Πάντοτε φιλικά
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1095
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:20 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Κολωνία, Γερμανία
Contact:

Post by Proxenos » Tue Dec 05, 2006 10:21 pm

silegav wrote:...
Για παράδειγμα, αν ακολουθούμε ολιστική απόρριψη όσων έρχονται με τέτοια Bachelor, θα πρέπει να απορρίψουμε και κάποια περίπτωση ανθρώπου που έρχεται από το MIT, το Cambridge ή κάποιο άλλο καλό πανεπιστήμιο. Η συνέλευση λαμβάνει υπ'ψιν τι έχει κάνει ο καθένας και αποφασίζει ανάλογα.
Δε θα μου φαινόταν περίεργο να δω κάποιον να γυρίζει από το ΜΙΤ επειδή του έλειψε ο φραπές...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Tue Dec 05, 2006 10:44 pm

TaRaNTuLa wrote:Πρώτον, να ενημερώνεστε σωστά,έγκυρα και υπεύθυνα, προτού ξεκινήσετε να μιλάτε και να κατακρίνετε.
Καλά ντε, μη βαράς... μην μου πείς ότι δεν είχες ακούσει για καβγάδες στη ΓΣ (κυρίως πριν το 2005), για cluster (ομάδες) καθηγητών που αντιπροσώπευαν διαφορετικές αντιλήψεις και διαφωνούσαν σχεδόν στα πάντα. Δεν θα ήθελα να κάνω το topic κουτσομπολίστικο. Στο δεύτερο σκέλος του post σου συμφωνώ απολύτως.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
User avatar
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 707
Joined: Fri May 14, 2004 6:46 pm
Academic status: MSc
Gender:
Location: Xavier Institute for Higher Learning

Post by sudtuwup » Tue Dec 05, 2006 11:17 pm

Αφου φραπεδες φτιαχνουν κ εξω τωρα, εχω ακουσει για ειδικες μηχανες στα κυλικεια.. Κανουμε εξαγωγη.
Image
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Post by TaRaNTuLa » Wed Dec 06, 2006 12:47 am

rapadder wrote:
TaRaNTuLa wrote:Πρώτον, να ενημερώνεστε σωστά,έγκυρα και υπεύθυνα, προτού ξεκινήσετε να μιλάτε και να κατακρίνετε.
Καλά ντε, μη βαράς... μην μου πείς ότι δεν είχες ακούσει για καβγάδες στη ΓΣ (κυρίως πριν το 2005), για cluster (ομάδες) καθηγητών που αντιπροσώπευαν διαφορετικές αντιλήψεις και διαφωνούσαν σχεδόν στα πάντα. Δεν θα ήθελα να κάνω το topic κουτσομπολίστικο. Στο δεύτερο σκέλος του post σου συμφωνώ απολύτως.
Δε με απασχολεί τι έγινε πριν το 2005. Εγώ αναφέρομαι στο θέμα για το οποίο άνοιξε το topic και μόνο...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Post by ciao » Wed Dec 06, 2006 2:42 am

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”