Εργαστήριο Εισαγωγής στην Επιστήμη των Υπολογιστών

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Εργαστήριο Εισαγωγής στην Επιστήμη των Υπολογιστών

Post by HdkiLLeR » Wed Oct 17, 2007 3:12 pm

Αρκετά καλή κίνηση πιστεύω, θα δώσει μερικά ++ στους φοιτητές ώστε να ξεκινούν σωστά επιτέλους.

http://www.cs.aueb.gr/news/edu/introduction.shtml
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Oct 17, 2007 3:18 pm

Από εμένα ένα μεγάλο μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε και το προώθησε. :smt023
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed Oct 17, 2007 3:58 pm

Μισό λεπτό, την ίδια ώρα δεν έχουμε και μάθημα; (διακριτα;)
Πως θα πάμε και στα 2;
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Oct 17, 2007 4:46 pm

Όντως, είναι περίεργο... σε ποιά ομάδα εισαι; σαν και μένα εχεις την παρασκευή 12-13; είναι λίγο κουλό πάντως αυτο το μπέρδεμα...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Oct 17, 2007 5:00 pm

χμ... keep in mind ότι στη σχολή τα δευτερεύονται πέφτουν σχεδόν πάντα σε μαθήματα grrrrrrr.... :evil:
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Wed Oct 17, 2007 5:13 pm

marios wrote:Όντως, είναι περίεργο... σε ποιά ομάδα εισαι; σαν και μένα εχεις την παρασκευή 12-13; είναι λίγο κουλό πάντως αυτο το μπέρδεμα...
ναι παρασκευή 12-13
καλά δεν πολυκαίγομαι να πάω (νομίζω οτι ξέρω να λειτουργώ υπολογιστή :roll: ) , απλά είδα στη περιγραφή ότι μοιράζουν τους κωδικούς...
Image
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Oct 18, 2007 4:18 pm

Και αυτό που λες ισχυεί αλλά δεν ξέρεις σε τι επίπεδο μπορεί να σου ζητάνε να χειρίζεσαι(θα μου πεις σε 2 ώρες θα σε μάθουν τόσα; σωστο και αυτό) ισως να μην επαρκουν οι γνώσεις που έχεις/έχω/έχουμε(ξέρω και να κλίνω ρήματα :-p ) και στην τελική γίνεται για να το παρακολουθήσουμε όχι για να μην παει κανένας...
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Thu Oct 18, 2007 4:34 pm

Θα θυσιάσω μία ώρα απο διακριτά και θα πάω:P
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Oct 18, 2007 4:41 pm

Χωρίς να θέλω να επηρρεάσω κόσμο νομίζω πως η διάλεξη 2 είναι και αυτή που αξίζει...Δυστυχώς η ευτυχώς τα περιεχόμενα της διάλεξης 1 ή πρέπει να τα ξέρεις ή πρέπει να τα μάθεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (1-2 βδομάδες) γιατί άντε μετά να εγκαθιστάς τους compilers, το jdk να το εντοπίζεις από τον compiler κτλ...Φυσικά για office ούτε λόγος ως προς word/excel/powerpoint - δουλειά του γυμνασίου/λυκείου....
Η ένταξη των φοιτητών σε εργαστήρια θα γίνει με βάση τον αριθμό μητρώου των πρωτοετών. Φοιτητές επόμενων ετών θα γίνονται δεκτοί εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Εάν υπάρχει ζήτηση, θα γίνουν πρόσθετα εργαστήρια για παλαιότερους φοιτητές.
Τώρα είδα ότι δεν μας έχουν για πέταμα εμάς τους παλιότερους... :cool:
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Thu Oct 18, 2007 4:49 pm

Από την άλλη καλό είναι να έχουν μια γενική άποψη των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους κατά την παραμονή τους στα εργαστήρια και άλλα θέματα που δεν είναι τόσο προφανή όπως απομακρυσμένη διαχείριση με το putty και ό,τι αφορά τις εκτυπώσεις.
Όχι ότι δεν μαθαίνονται αργότερα ρωτώντας αλλά καλό είναι να γνωρίζουν κάποια πράγματα από την αρχή.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Oct 18, 2007 4:57 pm

Και εμένα έτσι με βλέπω, αν δεν γίνει καμιά αλλαγή... Αλλά επειδή δεν ξερω καθόλου τι εννοεί με τα διακριτά καλό θα ήταν να μη χάναμε... Τελοσπάντων βλέπουμε...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”