Στατιστική: δευτερεύουσας σημασίας μάθημα;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Στατιστική: δευτερεύουσας σημασίας μάθημα;

Post by PASCAL » Tue Jan 15, 2008 4:58 pm

Έχω μια απορία: γιατί δεν διδασκόμαστε Στατιστική σαν υποχρεωτικό μάθημα αλλά πρέπει να το επιλέξουμε; Θα είναι τόσο άχρηστη στη δουλειά μας αύριο ή τόσο εύκολη να τη μάθουμε; Τι λένε και αυτοί που δουλεύουν σαν πληροφορικάριοι;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Re: Στατιστική: δευτερεύουσας σημασίας μάθημα;

Post by Proxenos » Tue Jan 15, 2008 6:25 pm

Έχει γίνει η Στατιστική επιλογής; Σε εμάς ήταν Πιθανότητες και Στατιστική υποχρεωτικά...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jan 15, 2008 9:58 pm

PASCAL wrote:Έχω μια απορία: γιατί δεν διδασκόμαστε Στατιστική σαν υποχρεωτικό μάθημα αλλά πρέπει να το επιλέξουμε; Θα είναι τόσο άχρηστη στη δουλειά μας αύριο ή τόσο εύκολη να τη μάθουμε; Τι λένε και αυτοί που δουλεύουν σαν πληροφορικάριοι;
Παλιότερα ήταν υποχρεωτικό και όχι επιλογής. Κοίταξε ουσιαστικά στην αγορά εργασίας δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι που δεν γνωρίζεις (βέβαια η εμπειρία μου είναι μικρή και εξαρτάται και πολύ απο το τι ακριβώς θα κάνεις). Εκεί που εγώ προσωπικά αντιμετώπισα πρόβλημα είναι σε ερευνητικά θέματα. Δυστιχώς ακόμη και τα basics που διδάσκεσαι απέχουν πολύ απο τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να δουλέψεις σωστά. Βέβαια εάν κάποιος κάνει research θα κάτσει αναγκαστικά και θα τα μάθει (μιας και ο ίδιος θα βοηθηθεί και θα παράγει δημισιεύσιμο υλικό καλύτερης ποιότητας). Θα βοήθαγε πάρα πολύ λίγο familiarization με λίγο πιο advanced πράγματα και ίσως απο την σκοπιά προβλημάτων του κλάδου ώστε να κατανοεί και κάποιος πως ακριβώς χρησιμοποιείται κάτι και να μην το βλέπει σαν στείρο τομέα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Jan 17, 2008 11:59 am

HdkiLLeR wrote:Κοίταξε ουσιαστικά στην αγορά εργασίας δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι που δεν γνωρίζεις
Εννοείς κάτι που δεν γνωρίζει ήδη από το σχολείο? Γιατί αν είναι επιλογής η Στατιστική πλέον, μόνο ότι γνώσεις είχε από το σχολείο μπορεί να αξιοποιήσει και οι οποίες δεν είναι κάν τα basics...
Γνώμη μου είναι να το πάρετε το μάθημα αν και επιλογής και να μην αρκεστείτε σε αυτό αλλά να διαβάσετε και κάτι παραπάνω αν σας δωθεί η ευκαιρία, γιατί είναι ένα μάθημα που τις γνώσεις του θα τις βρείτε μπροστά σας σε ό,τι κι αν κάνετε (και για να μιλήσω με παραδείγματα από το κλασικό t-test, ANOVA, regression analysis και πολλά πολλά ακόμα)...
There's no place like 127.0.0.1
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Jan 20, 2008 12:04 am

Ethel wrote:
HdkiLLeR wrote:Κοίταξε ουσιαστικά στην αγορά εργασίας δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι που δεν γνωρίζεις
Εννοείς κάτι που δεν γνωρίζει ήδη από το σχολείο? Γιατί αν είναι επιλογής η Στατιστική πλέον, μόνο ότι γνώσεις είχε από το σχολείο μπορεί να αξιοποιήσει και οι οποίες δεν είναι κάν τα basics...
Εννοώ στο επίπεδο που θα είναι όταν τελειώσει απο το Τμήμα, χωρίς να έχει πάρει Στατιστική. Σίγουρα δεν θα έχει ούτε basics ούτε τπτ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jan 31, 2008 3:30 pm

Εμένα πάλι η κ.Παπαδοπούλου μου είχε πει αν και μαθηματικός ότι η Στατιστική είναι κάτι που θα ήθελε να είχε έρθει σε αμεσότερη επαφή γιατί είναι πολύ χρήσιμο μάθημα και κυρίως για ερευνητικούς σκοπούς και παρουσιάσεις.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Jan 31, 2008 8:36 pm

Δειλά δειλά, εγώ που δεν συμπαθώ και πολύ τα μαθηματικά, δηλώνω πως χάρηκα που δεν μου τη φορτώσανε με το ζόρι. Άλλο να την ανοίξεις γιατί σου αρέσει ή γιατί τη χρειάζεσαι στη δουλειά σου κι έχεις κίνητρο, κι άλλο να κάνεις ένα καταναγκαστικό πασάλειμμα...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”