Δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply

Πιστεύετε στη χρησιμότητα Συλλόγου Αποφοίτων Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ναι
28
82%
Όχι
6
18%

Total votes: 34
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος

Post by rapadder » Sat Aug 07, 2004 6:46 pm

Νομίζω ότι είναι καλή χρονική στιγμή να ιδρυθεί ο Σύλλογος Αποφοίτων Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μια ακαδημαϊκή χρονιά βαίνει στο τέλος της και μια φουρνιά φοιτητών θα πάρει πτυχίο και θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος επικοινωνίας ανάμεσα σε παλαιούς και νέους φοιτητές. Τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει κάτι τέτοιο είναι σχετικά απλά:

1. Να φτιάξουμε ένα καταστατικό, στο οποίο θα περιγράφουμε ποιος είναι ο σκοπός του συλλόγου (αλήθεια ποιος θα είναι; :-) ), ποια είναι τα μέλη του, οι δραστηριότητες του και διάφορα τέτοια που θα αντιγράψουμε από αντίστοιχους συλλόγους αποφοίτων άλλων σχολών (βρήκα έναν άσχετο σύλλογο: http://www.onassis.gr/greek/assoc/index.html).

2. Να μαζέψουμε υπογραφές (απαιτούνται γύρω στις 30) από πρόσωπα που θα είναι υπέρ της ίδρυσης του συλλόγου και θα είναι ουσιαστικά τα μέλη του (σύλλογος χωρίς μέλη δεν γίνεται)

3. Να βρούμε δικηγόρο (δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται απαραίτητα, μπορούμε να ρωτήσουμε κάποιον) που να καταθέσει κάποια έγγραφα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει μορφή και νομική υπόσταση.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες μόλις μάθω περισσότερα. Νομίζω πάντως ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Εννοείται ότι για να είσαι μέλος του συλλόγου θα πρέπει να έχεις πάρει πτυχίο, αλλά η δημιουργία μπορεί να γίνει από απλούς φοιτητές και υποτίθεται ότι όσο περνάει ο καιρός τα μέλη του θα πληθαίνουν. Θα ήθελα τις γνώμες σας επί του θέματος.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Aug 07, 2004 11:55 pm

Νομίζω πρόκειται για καλή ιδέα!...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sun Aug 08, 2004 1:47 am

Άριστη ιδέα από κάθε άποψη - νομίζω ότι ο σκοπός του πρέπει να έιναι ακαδημαικός - δηλαδή να φέρνει σε επαφή ανά τακτά χρονικά διαστήματα φίλους επιστήμονες αποφοίτους να μιλάνε για το πώς αυτοί βιώνουν και αντιλαμβάνονται την πρόοδο του ΄κλάδου μέσα από την εργασιακή τους εμπειρία, να κάνουν προτάσεις μέσα από το μάτι της αγοράς που ζου΄ν για το πρόγραμμα σπουδών κτλ...
Πολυ καλή ιδέα...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Aug 08, 2004 4:37 pm

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον ρόλο και της ανάγκη ύπαρξης αυτού του συλλόγου
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Aug 08, 2004 6:27 pm

Θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα παράδειγμα (αρκετά μεγάλο σε έκταση). Φαντάσου ότι είσαι 30 χρονών και δουλεύεις σαν Project Manager σε μια μεγάλη εταιρία προγραμματισμού. Είσαι στο γραφείο σου, έχεις τον φορητό σου υπολογιστή ανοιχτό και προσέχεις μην χύσεις την κούπα του καφέ που είναι ακουμπισμένη δίπλα του. Χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ένας παλιός σου συμφοιτητής: «Έλα ρε &@λ@κ@ τι γίνεσαι καλά, που χάθηκες τόσον καιρό;» του απαντάς εσύ έκπληκτος…. «Μια χαρά. Εσύ τι κάνεις;» … Σε λίγο σου λέει για την ετήσια συνάντηση που έχει ο Σύλλογος Αποφοίτων και σε προσκαλεί να έρθεις. Σου λέει επίσης ότι θα είναι αρκετά παιδιά από τον έτος σου και από άλλα έτη που έτυχε να γνωρίζεις. Την ημέρα που γίνεται η εκδήλωση φτάνεις στο χώρο με λίγη καθυστέρηση. Αρχίζεις να βλέπεις γνωστές φυσιογνωμίες: «Βρέ πως καράφλιασε ο τάδε, πάχυνε η άλλη, πώς τον έλεγαν εκείνον» σκέφτεσαι. Χαιρετάς κάποια άτομα και κάνεις μια ανασκόπηση των σημαντικότερων πραγμάτων που έγιναν στην ζωή σου από τότε που έφυγες από την σχολή. Βλέπεις παλιούς σου καθηγητές και τους λες ιστορίες. Ύστερα από κάμποση ώρα, η συζήτηση έχει ανάψει. Τότε λοιπόν, βλέποντας όλο αυτόν τον κόσμο να συζητάει ζωηρά, λές στον συνομιλητή σου: «Τελικά, ήταν καλή ιδέα η ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων!» :-)
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Aug 08, 2004 7:59 pm

Νομίζω πως αυτό μου θυμίζει λίγο Αμερικανιά (τύπου σύλλογος φοιτητών "ΚΕΓ" αλά Beverly) και το είχα ξανακούσει από κάποιον συμφοιτητή μας λίγο πιο τραβηγμένο για τα δικά μου μέτρα.... Του στυλ, θα χρειαστείς κάτι από ένα υπουργείο στο οποίο τυγχάνει να ξέρεις ότι δουλεύει ο τάδε πρωην συμφοιτητής σου κλπ κλπ ρουσφετοδουλειές απ'ότι είχα καταλάβει. Ας μην προκαταβάλλομαι αν γίνει η αρχή θα δούμε.....
There's no place like 127.0.0.1
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Aug 08, 2004 11:01 pm

Εμένα μου αρέσει πολύ σαν ιδέα πάντος. Η ύπαρξη του δικηγόρου είναι απαραίτητη και απαιτείται διαδικασία δημιουργίας μιας και το σωματείο είναι μη - κερδοσκοπικο. Απο εκεί και πέρα πρέπει να αναλυθούν και θέματα σχετικά με αρχικά μέλη, πιθανές συνδρομές για τις καλύψεις των δραστηριοτήτων του συλλόγου, έδρα κλπ κλπ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Aug 09, 2004 1:46 am

Αν ο σύλλογος δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο και δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή όλων των αποφοίτων (με λίγα λόγια εγγράφονται μόνο όσοι ανήκουν σε μια παρέα που θέλει να βρίσκεται σε τακτά χρονικά διαστήματα), τότε δεν έχει νόημα ο σύλλογος... Ή είναι Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος ή δεν είναι...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Aug 09, 2004 4:00 am

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ethel. Δεν θέλω να φανώ αρνητικός αλλά μου φαίνεται πολύ κοινότυπο. Αν θα υπήρχε κάτι, αυτό θα έπρεπε να έχει και άλλες δραστηριότητες (δεν ξέρω τι) εκτός από διοργάνωση ετήσιων συγκεντρώσεων κοινωνικού χαρακτήρα! Εκτός και αν εξελιχθεί η όλη κατάσταση (πολύ) αργότερα σε κάτι του είδους sculls and bones για όποιον έχει υπ' όψιν του και να κρατάμε την εξουσία της Ελλάδας στα χέρια μας. Δεν θέλω όμως μ@...κιες με μυήσεις και άλλες @@ριες που κάνουν τα αμερικανάκια :-D :-D :-D :-D
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Aug 09, 2004 9:54 am

Πιστεύω ότι σε μας που είμαστε ακόμα φοιτητές μπορεί να ακούγεται λίγο ξενέρωτο ο Σύλλογος φοιτητών γιατί δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοια μορφή επικοινωνίας. Άμα θέλουμε να τα πούμε με κάποιους, το πιθανότερο είναι να τους πάρουμε ένα τηλέφωνο και να βγούμε για καφέ. Σε 5-10 χρόνια όμως τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά. Οι περισσότεροι θα έχουν διασκορπιστεί και γενικά όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο έντονη θα είναι η ανάγκη ύπαρξης του. Ουσιαστικά για εμάς και πτυχίο να πάρουμε, για τα πρώτα χρόνια θα μας είναι σχεδόν αχρείαστος. Σκεφτείται όμως ότι από την στιγμή που αποχωρίσουμε από τον Πανεπιστημιακό χώρο, μέσα σε λίγα χρόνια θα έχουμε επαφή με 4-5 άτομα μόνο. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας γνωρίζει άτομα που δεν έχει κοινωνικές σχέσεις (συστηματικά τουλάχιστον), αλλά θα ήθελε να μάθει τι απέγιναν μετά από κάμποσα χρόνια. Δεν θα ήταν εύκολο να επικοινωνήσει με όλους αυτούς. Όσο για τις δημόσιες σχέσεις με την αρνητική έννοια, νομίζω ότι αυτό πάντα θα υπάρχει στην κοινωνία μας και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όμως ο γλύφτης και ο καιροσκόπος θα επιβιώσει και χωρίς την δημιουργία ενός τέτοιου Συλλόγου.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Aug 09, 2004 12:38 pm

Proxenos wrote:Αν ο σύλλογος δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο και δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή όλων των αποφοίτων (με λίγα λόγια εγγράφονται μόνο όσοι ανήκουν σε μια παρέα που θέλει να βρίσκεται σε τακτά χρονικά διαστήματα), τότε δεν έχει νόημα ο σύλλογος... Ή είναι Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος ή δεν είναι...
Θα συμφωνήσω. Επίσης, αυτό που είχα υπ' όψιν μου δεν ήταν τόσο κοινωνικού χαρακτήρα, όσο η δυνατότητα να επικοινωνίσει το πανεπιστήμιο με τους αποφοίτους του για θέματα σεμιναρίων, μετεκπαίδευσης κτλ. ή άλλες ευκαιρίες γι' αυτούς (θεωρητικά το πανεπιστήμιο παρέχει τα τελευταία χρόνια "δια βίου" παιδεία...)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Aug 09, 2004 2:08 pm

mikem4600 wrote: Θα συμφωνήσω. Επίσης, αυτό που είχα υπ' όψιν μου δεν ήταν τόσο κοινωνικού χαρακτήρα, όσο η δυνατότητα να επικοινωνίσει το πανεπιστήμιο με τους αποφοίτους του για θέματα σεμιναρίων, μετεκπαίδευσης κτλ. ή άλλες ευκαιρίες γι' αυτούς (θεωρητικά το πανεπιστήμιο παρέχει τα τελευταία χρόνια "δια βίου" παιδεία...)
Και εγώ κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου σαν βασικό σκοπό ίδρυσης του συλλόγου. Κοινώς μια αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ αποφοίτων και Πανεπιστημίου ώστε οι μέν φοιτητές να μπορούν να έχουν επικοινωνία με απόφοιτους σχετικά εύκολα και απλά για πολλά θέματα που μπορούν να τους απασχολήσουν(πχ εγώ πολύ θα ήθελα να μιλάω τώρα με απόφοιτους που δουλεύουν για θέματα τεχνολογικά, εργασιακά ...κλπ κλπ) αλλά και οι απόφοιτοι για το πού βαδίζει η επιστήμη τους, νέα θέματα, αλλαγές, προσανατολισμός που επικρατεί κλπ κλπ. Αυτά βέβαια θα μπορούσαν βέβαια να γίνουν και χωρίς την ύπαρξη του συλλόγου αλλά με αυτόν αφενός γίνεται κάτι συντονισμένα αλλά και αφετέρου υπάρχει κατοχυρωμένο νομικό πρόσωπο το οποίο μπορεί να αναλάβει να εκπροσωπίσει τα παραπάνω.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Aug 09, 2004 2:35 pm

Ούτε εγώ θέλω να φανώ προκατηλλειμένη αλλά δεν βρίσκω ούτε νόημα,ούτε χρησιμότητα.Αν με κάποιους δεν έχω κρατήσει επαφή κάποιος λόγος θα υπάρχει.Και από την άλλη πρέπει κάποιοι να ασχολούνται συστηματικά αν θέλουν τελικά να μην οργανώνει μόνο συναντησούλες για να δούμε ποιο πάχυνε και ποιός καράφλιασε. :shock:
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Aug 09, 2004 3:15 pm

dimitra wrote:Και από την άλλη πρέπει κάποιοι να ασχολούνται συστηματικά αν θέλουν τελικά να μην οργανώνει μόνο συναντησούλες για να δούμε ποιο πάχυνε και ποιός καράφλιασε. :shock:
Σίγουρα αλλά μιας και δεν θα πρόκειται για 2-3 άτομα μόνο θα μπορεί να γίνει. Όλα τα μη - κερδοσκοπικά σωματεία λειτουργούν παρόμοια. Έρχονται σε επαφές με φορείς που τους ενδιαφέρουν, γίνονται ενημερώσεις, πολλοί εκδίδουν και μηνιαία-δημινιαία ενημερωτικά φυλλάδια κ.ο.κ. Πέρα απο τις επαφές η επικοινωνία είναι ένα απο τα πιο σημαντικά εργαλεία για την λύση κάθε προβλήματος(και εμείς είμαστε οι 2οι μετά απο τους επικοινωνιολόγους που πρέπει να το έχουμε αυτό κατά νού).

rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Aug 09, 2004 3:18 pm

Δεν επιμένω στα του κοινωνικού χαρακτήρα, απλά ένα παράδειγμα είπα. Σίγουρα δεν πρέπει να είναι εκεί η ουσία του (δεν θέλω να με σχολιάζουν για την καράφλα μου :-)). Νομίζω όλοι έχετε δίκιο και κάθε πρόταση βοηθάει ώστε να είναι η προσπάθεια επιτυχημένη. Δεν χρειάζεται κάποιος/κάποιοι να επιφορτησθεί/ούν συστηματικά με κάποια καθήκοντα. Για να είναι οι εκδηλώσεις ενός τέτοιου Συλλόγου επιτυχημένες πρέπει να γίνονται 2-3 φορές το χρόνο κατά την γνώμη μου. Από Οκτώμβρη, μπορούμε να σχεδιάσουμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Πιστεύω ότι άμα 2-3 άτομα έχουν όρεξη, μπορούν να διοργανωθούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που να αφορούν και τους φοιτητές όπως πρότεινε κάποιος. Νομίζω ότι θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο, δεν μπορώ όμως να γνωρίζω νομικές ή διοικητικές λεπτομέρεις. Δεν πρόκειτε να φτιάξουμε έναν prive σύλλογο αποφοίτων, για να βλέπει ο ένας την φάτσα του άλλου.

Για παράδειγμα, ο Σύλλογος θα μπορεί να κρατάει στατιστικά στοιχεία για το τι δουλειές κάνουν οι απόφοιτοι του και να τα παρέχει στο Πανεπιστήμιο. Να καταγράφει τις κύριες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι του τμήματος. Μαθήματα/ γνώσεις που θα πρέπει να παρέχει η Σχολή (να βοηθήσει στην κατάρτιση του Προγράμματος Σπουδών της σχολής) κτλ.

Θα πάω διακοπές, οπότε στο σημείο αυτό σας αποχαιρετώ (τα λέμε σε μία εβδομάδα).
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Aug 10, 2004 7:45 pm

Ούτε κι εγώ θέλω να είμαι προκατειλημμένος αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει ένας σύλλογος για να κρατήσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις δυνατές.Όσοι πιστεύουν ότι ένας τέτοιος σύλλογος κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές μάλλον κάνουν λάθος ,γιατί εμένα μου φαίνεται περισσότερο κουτσομπολίστικος!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Aug 16, 2004 11:48 am

Γενικά καλό είνα να υπάρχει μια σύνδεση με τους αποφοίτους, αλλά όχι και σύλλογος ρε παιδιά.
Τόση οργάνωση για να μαζευόμαστε 30-50 άτομα για καφέ δεν νομίζω να χρειάζεται.
Όσοι θέλουν να κρατήσουν σχέσει μεταξύ τους το κάνουν και χωρίς πρωτόκολλο.
Αυτή είναι η γνώμη μου...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Aug 16, 2004 12:14 pm

Όχι ρε παιδία ο σύλλογος θα προσανατολιστεί σε αυτά που ανέλυσα στο προηγούμενο post μου(μην βαριέστε δείτε το :)) και όχι σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν θα είναι αυτός ο χαρακτήρας του δηλαδή. Η ύπαρξη του είναι κατά την γνώμη μου απαραίτητη για ανάγκες σωστής επικοινωνίας αλλά και περεταίρω σύνδεσης με τον ακαδημαϊκό χώρο. Τι σχέση έχουν αυτά με καφέδες κλπ;

lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Aug 16, 2004 4:08 pm

μήπως είναι περισσότερο χρήσιμο να γίνει ένα επιμελητήριο, το οποίο απ' ότι νομίζω-διορθώστε με αν κάνω λάθος- δεν υπάρχει για τον κλάδο μας;;Νομίζω πως είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο..Για παράδειγμα, όλοι έχουν το δικαίωμα ν ανοίξουν ένα μαγαζί με υπολογιστές και να ιδρύσουν μια εταιρεία λογισμικού;;
Γενικά, είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός συλλόγου αποφοίτων που θα ασχολείται με θέματα "δια βίου" εκπαίδευσης (πολύ σημαντικός τομέας, ειδικότερα για μας που η επιστήμη μας βρίσκεται ακόμα σε ακμή και κάθε μέρα εξελίσσεται), εύρεσης εργασίας σε αποφοίτους/φοιτητές, διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων κτλ
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Aug 16, 2004 5:00 pm

lumenintervalum wrote:μήπως είναι περισσότερο χρήσιμο να γίνει ένα επιμελητήριο, το οποίο απ' ότι νομίζω-διορθώστε με αν κάνω λάθος- δεν υπάρχει για τον κλάδο μας;;Νομίζω πως είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο..Για παράδειγμα, όλοι έχουν το δικαίωμα ν ανοίξουν ένα μαγαζί με υπολογιστές και να ιδρύσουν μια εταιρεία λογισμικού;;
Γενικά, είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός συλλόγου αποφοίτων που θα ασχολείται με θέματα "δια βίου" εκπαίδευσης (πολύ σημαντικός τομέας, ειδικότερα για μας που η επιστήμη μας βρίσκεται ακόμα σε ακμή και κάθε μέρα εξελίσσεται), εύρεσης εργασίας σε αποφοίτους/φοιτητές, διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων κτλ
Ακόμη καλύτερο το επιμελητήριο αλλά ο σύλλογος θα είναι κυρίως προσανατολισμένος σε αυτά που αναφέρεις χωρίς να αποτελεί γραφείο δυασύνδεσης και θα είναι κάτι το οποίο θα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ακαδημαικό ίδρυμα/τμήμα και όχι γενικά.

lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Aug 16, 2004 5:07 pm

αν είναι να το ψάξουμε νομικά, ας ψάξουμε και για τα δύο και μετά αποφασίζουμε τι μας είναι περισσότερο χρήσιμο ή τι ταιριάζει πιο πολύ σ αυτό που θέλουμε να κάνουμε..μπορεί και να υπάρχει και κάτι τρίτο που να είναι ακόμα πιο ταιριαστό..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Aug 16, 2004 5:16 pm

Νομικά απ' οσο ξερω χρειάζεται:

1)Δηκηγόρο :)
2)Αρχικός αριθμός μελλών τα οποία συντάξουν το καταστατικό και θα το υπογράψουν για να δωθεί το Προτωδικείο(μου φαίνεται δηλαδή).
3)Προσωρινή Δ.Ε. και Δ.Σ. όταν τελικά συγκροτηθεί ο σύλλογος και πάρει την τελική του μορφή.
4)Έδρα και στοιχεία επικοινωνίας / αναγνωριστικά του συλλόγου - κυρίως το όνομα.

Εννοείται βέβαια πως θα είναι μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν θα υπάρχουν δοσοληψίες. Σε αντίθετη περίπτωση που έτσι είναι συνήθως(θα πρέπει να υπάρχουν μικρές εισφορές για την περίπτωση που η έδρα δεν είναι το σπίτι κάποοι για τα λειτουργικά έξοδα κλπ) θα πρέπει να υπάρξει και λογιστής. Βέβαια αυτά είναι δευτερεύοντα, αρχικά πρέπει να υπάρξει κόσμος και όχι 5-10 άτομα.

Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”