ecdl
ecdl
καλησπερα! μια ερωτηση! εχει νοημα καποιος φοιτητης απο το τμημα πας να παρει ecdl? εννοω περα απο τις γνωσεις που ειναι παντα χρησιμες αν προσφερει κατι! ακουσα οτι το πανεπηστιμιο μας δινει την πιστοποιηση αν παρουμε πτυχιο αλλα μου φαινεται λιγο ατοπο! οποιος ξερει ας με βοηθησει!!
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Re: ecdl
Το πτυχιο μας αναγνωριζει το ecdl, δλδ το εχουμε με το πτυχιο χωρις να το εχουμε "διδαχθει"..
αν θες να το κανεις για λογους εξασκησης και εκμαθησης καντο, αλλα νομιζω ειναι πολυ απλο.
Ας πει και κανεις που ξερει καλυτερα
αν θες να το κανεις για λογους εξασκησης και εκμαθησης καντο, αλλα νομιζω ειναι πολυ απλο.
Ας πει και κανεις που ξερει καλυτερα
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Με την παροχη του πτυχιου παιρνουμε και βεβαιωση γνωσης χειρισμου Η/Υ(αυτο ελειπε ).Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ισοτιμη με το ecdl.
- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Δεν ξέρω αν μας αναγνωρίζεται με το πτυχίο μας αλλά δεν νομίζω ότι στην πράξη έχουμε κάποια σχέση με αυτά που πιστοποιούνται από το ecdl. Μιλάμε για εμπορικά προγράμματα που πέρα από τα βασικά που κάνουμε εμείς με docs άντε και καμιά παρουσίαση έχουν πολλές δυνατότητες που ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις. Αν το χρειάζεσαι στην δουλειά σου ίσως και να αξίζει να το πάρεις. Από τον αδερφό μου που το έδωσε φέτος είδα πολλά άγνωστα πράγματα που σου προσφέρει το Office αλλά και πάλι είναι σχετικό το τι θα χρειαστείς.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- alberta
- Kilobyte level
Το ecdl σου προσφέρει πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και κυρίως χρησιμοποιείται στο δημόσιο (βλ. ΑΣΕΠ). Βάσει νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή η πιστοποίηση αναγνωρίζεται με 3 τρόπους:
α) ecdl
β) πτυχιο πληροφορικης
γ) επιτυχης εξεταση σε 4 μαθηματα πληροφορικης απο πανεπιστημιο
Επειδή μέχρι πέρσυ το 3ο ήταν λίγο περίεργη περίπτωση και υπήρχαν περιπτώσεις που ακομα και φοιτητές τμηματων πληροφορικής απορριπτονταν λογω "ελλειπούς γνώσης χειρισμου Η/Υ", απο περσυ το ΑΣΕΠ εβγαλε ανακοινωση ότι όντως ισχύει και αυτό.
Ως προς την ύλη, γενικά ειναι γνωστά για ένα χρήστη που απλά ασχολείται χρόνια με τους υπολογιστές αν και υπάρχουν και καποια (λίγα) πράγματα τα οποία ακομα και πληροφορικάριοι με χρόνια ασχολίας δεν γνωρίζουν ίσως γιατί είναι τελείως θεωρητικά ή γιατι είναι τελείως άχρηστα και το γεγονός οτι δεν τα ξέρουν δεν έχει και καμια σημασία. Σαφώς είναι μια ενδιαφέρουσα περιπτωση αν θες να διαβάσεις κάτι παραπάνω αλλά προσωπικά για μένα είναι πεταμένα λεφτά (και μόνο η εξέταση, χωρίς μαθήματα, έχει αν δεν κάνω λάθος 70Ε η "καρτελα εξέτασης" και 30Ε κάθε μια από τις 6 ή 7 ενότητες), ειδικά απ τη στιγμή που με 4 μαθήματα πληροφορικής (κοινώς του 1ου έτους) έχεις την ίδια ακριβώς αναγνώριση. Στην τελική πάρε το αντίστοιχο βιβλίο και διάβασέ το μόνος σου.
α) ecdl
β) πτυχιο πληροφορικης
γ) επιτυχης εξεταση σε 4 μαθηματα πληροφορικης απο πανεπιστημιο
Επειδή μέχρι πέρσυ το 3ο ήταν λίγο περίεργη περίπτωση και υπήρχαν περιπτώσεις που ακομα και φοιτητές τμηματων πληροφορικής απορριπτονταν λογω "ελλειπούς γνώσης χειρισμου Η/Υ", απο περσυ το ΑΣΕΠ εβγαλε ανακοινωση ότι όντως ισχύει και αυτό.
Ως προς την ύλη, γενικά ειναι γνωστά για ένα χρήστη που απλά ασχολείται χρόνια με τους υπολογιστές αν και υπάρχουν και καποια (λίγα) πράγματα τα οποία ακομα και πληροφορικάριοι με χρόνια ασχολίας δεν γνωρίζουν ίσως γιατί είναι τελείως θεωρητικά ή γιατι είναι τελείως άχρηστα και το γεγονός οτι δεν τα ξέρουν δεν έχει και καμια σημασία. Σαφώς είναι μια ενδιαφέρουσα περιπτωση αν θες να διαβάσεις κάτι παραπάνω αλλά προσωπικά για μένα είναι πεταμένα λεφτά (και μόνο η εξέταση, χωρίς μαθήματα, έχει αν δεν κάνω λάθος 70Ε η "καρτελα εξέτασης" και 30Ε κάθε μια από τις 6 ή 7 ενότητες), ειδικά απ τη στιγμή που με 4 μαθήματα πληροφορικής (κοινώς του 1ου έτους) έχεις την ίδια ακριβώς αναγνώριση. Στην τελική πάρε το αντίστοιχο βιβλίο και διάβασέ το μόνος σου.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Νομίζω ισχύει για τα μαθήματα μόνο και εσύ πληρώνεις τα εξέταστρα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Για απόφοιτους τμημάτων πληροφορικής δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πληρώσουν ιδιωτικές επιχειρήσεις για να πάρουν πιστοποιητικό χρήσης των προγραμμάτων της Microsoft. Το πτυχίο Πληροφορικής είναι πολλά κιλά ανώτερο. Μη το συζητάτε καν.
- Fairy
- Gbyte level
Πράγματι νομίζω πως από τον ΑΣΕΠ το πτυχίο μας αναγνωρίζεται ως πειστήριο γνώσης υπολογιστών (αλοίμονο) οπότε δεν έχει νόημα σαν πιστοποίηση. Αν τώρα το θέλεις, μπορείς να κάνεις τίποτα προχωρημένα μαθήματα ή να αγοράσεις κάποιο βιβλίο για προσωπική ευχαρίστηση. Πράγματι κι εγώ νόμιζα πως ήξερα τα πάντα για το Excel και τους τελευταίους μήνες έχω πέσει από τα σύννεφα σχετικά με το τι μπορείς να φτιάξεις με αυτό. Αλλά όπως είπα, είναι καθαρά πλέον προσωπικού ενδιαφέροντος.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Μικρή διευκρύνηση: το ECDL είναι ένα πιστοποιητικό που μέσες άκρες λέει ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς Windows και Office. Απαιτείται δε από το Δημόσιο σαν τυπικό προσόν για να αποδείξεις ότι ξέρεις να ανοίγεις τον Η/Υ, να γράφεις κείμενα στο MS Word και φύλλα στο MS Excel. Με λίγα λόγια, το ECDL το δείχνεις για να διεκδικήσεις απλές δουλειές γραφείου, δουλειες άσχετες με την Πληροφορική (ο χειρισμός πχ του ΤΑΧΙSnet σε μια εφορία δεν είναι δουλειά πληροφορικού, την κάνει και απόφοιτος λυκείου).
Οι επαγγελματικές προοπτικές ενός κατόχου πτυχίου ΑΕΙ Πληροφορικής (για να μην πω επιστήμονα υπολογιστών και με πείτε υπερβολικό) είναι νομίζω αρκετά μεγαλύτερες από το χειρισμό ενός Η/Υ σε μια δημόσια υπηρεσία ή ένα γραφείο.
Με λίγα λίγια, οι γνώσεις σας είναι πολύ πιο σπουδαίες και αξίζουν πολλά περισσότερα. Μην τις υποτιμάτε, μην μπαίνετε καν στη διαδικασία σκέψεων τύπου ECDL. Το πολύ πολύ να γίνετε εσείς εκπαιδευτές σε σεμινάρια ECDL.
Οι επαγγελματικές προοπτικές ενός κατόχου πτυχίου ΑΕΙ Πληροφορικής (για να μην πω επιστήμονα υπολογιστών και με πείτε υπερβολικό) είναι νομίζω αρκετά μεγαλύτερες από το χειρισμό ενός Η/Υ σε μια δημόσια υπηρεσία ή ένα γραφείο.
Με λίγα λίγια, οι γνώσεις σας είναι πολύ πιο σπουδαίες και αξίζουν πολλά περισσότερα. Μην τις υποτιμάτε, μην μπαίνετε καν στη διαδικασία σκέψεων τύπου ECDL. Το πολύ πολύ να γίνετε εσείς εκπαιδευτές σε σεμινάρια ECDL.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Ρε παιδιά , τι λέτε ?
Είναι πιστοποιητικό της Microsoft με τίτλο " European Computer Driving License " !!!!!!!
Η Microsoft είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο και έχει φτιάξει τα Windows , και έχει κάνει και συμφωνία με ολόκληρο το ελληνικό κράτος για το καλό μας you know!
Κ επίσης στην σχολή δεν έχουμε μάθημα Εισαγωγή στο Word , ούτε Θέματα ανάπτυξης γραφημάτων στο Excel , για να μην αναφερθώ στο Powerpoint που είναι ακόμα πιο πολύπλοκο..!
Είναι στοιχειώδεις γνώσεις για έναν επιστήμονα της πληροφορικής , που θέλει να λέγεται επιστήμονας της πληροφορικής!
Γιατί θα πάς να γράψεις ένα paper πχ πάνω σε Artificial Intelligence & Advanced Computer Vision και δεν θα μπορείς να πληκτρολογήσεις και να στοιχίσεις τις παραγράφους σωστά , ούτε να ανοίξεις και να κλείσεις τον υπολογιστή!
Εκτός από αυτό είχα ακούσει και κάπου οτι υπάρχουν κάποιοι Net τροχονόμοι οι οποίοι σου ζητάνε άδεια και δίπλωμα ECDL αν σε σταματήσουν στο Internet και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά! Και καλά κάνουν , μπορεί να θρηνίσουμε θύματα αν κάποιος χρησιμοποιεί υπολογιστή χωρίς να ξέρει τι κάνει!
Είναι πιστοποιητικό της Microsoft με τίτλο " European Computer Driving License " !!!!!!!
Η Microsoft είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο και έχει φτιάξει τα Windows , και έχει κάνει και συμφωνία με ολόκληρο το ελληνικό κράτος για το καλό μας you know!
Κ επίσης στην σχολή δεν έχουμε μάθημα Εισαγωγή στο Word , ούτε Θέματα ανάπτυξης γραφημάτων στο Excel , για να μην αναφερθώ στο Powerpoint που είναι ακόμα πιο πολύπλοκο..!
Είναι στοιχειώδεις γνώσεις για έναν επιστήμονα της πληροφορικής , που θέλει να λέγεται επιστήμονας της πληροφορικής!
Γιατί θα πάς να γράψεις ένα paper πχ πάνω σε Artificial Intelligence & Advanced Computer Vision και δεν θα μπορείς να πληκτρολογήσεις και να στοιχίσεις τις παραγράφους σωστά , ούτε να ανοίξεις και να κλείσεις τον υπολογιστή!
Εκτός από αυτό είχα ακούσει και κάπου οτι υπάρχουν κάποιοι Net τροχονόμοι οι οποίοι σου ζητάνε άδεια και δίπλωμα ECDL αν σε σταματήσουν στο Internet και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά! Και καλά κάνουν , μπορεί να θρηνίσουμε θύματα αν κάποιος χρησιμοποιεί υπολογιστή χωρίς να ξέρει τι κάνει!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
AmmarkoV wrote:Ρε παιδιά , τι λέτε ?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
- rapadder
- Gbyte level
Σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς του Δημοσίου, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ ΤΕΙ τμημάτων Πληροφορικής εξαιρούνται της υποχρέωσης να έχουν πιστοποίηση ECDL ή αντίστοιχη. Το πτυχίο τους είναι αρκετό.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Εδώ είναι του ΙΕΚ , το ΑΕΙ ρε μεγάλε τι θες και το αναφέρεις;Οι επαγγελματικές προοπτικές ενός κατόχου πτυχίου ΑΕΙ Πληροφορικής (για να μην πω επιστήμονα υπολογιστών και με πείτε υπερβολικό) είναι νομίζω αρκετά μεγαλύτερες από το χειρισμό ενός Η/Υ σε μια δημόσια υπηρεσία ή ένα γραφείο.
παιδιά θα γίνω λιγο κακός αλλα αυτα τα θέματα ούτε ενδιαφέρον έχουν αλλα ειναι και εκτός τόπου και χρόνου ,παντελώς.
που θα πάει θα το δουμε...
- cyberpython
- Mbyte level
Λοιπόν παιδιά, επειδή έκανα μαθήματα προετοιμασίας σε φροντιστήριο για το συγκεκριμένο πτυχίο για 3 χρόνια (κυρίως σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ενδιαφέρονταν για ΑΣΕΠ), από όσο ξέρω για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση δεν είναι απαραίτητη η γνώση αποκλειστικά μίας συγκεκριμένης σουίτας εφαρμογών γραφείου. Νομίζω οτι κάποιος μπορεί να δώσει τις αντίστοιχες ενότητες και για το OpenOffice, αλλά δε ξέρω τί παίζει με την μετέπειτα αναγνώριση του τίτλου (δεχρειάστηκε να το ψάξω γιατί μόνο MS Office διδάσκαμε και όλοι αυτό ζήταγαν)....
Από εκεί και πέρα για αποφοίτους της σχολής μας είναι απλά χάσιμο χρόνου ( εδώ για να το διδάξω χρειάστηκε απλά ένα γρήγορο διάβασμα ενός βιβλίου, φανταστείτε για να το πάρει απλά κανείς)....
Γενικότερα, πιστεύω είναι απλά ένας ωραίος τρόπος να συγκεντρώνουν χρήματα, αφού πιστεύω οτι οι περισσότεροι που το παίρνουν μετά απο 6-7 μήνες δε θυμούνται τίποτα παραπάνω από ότι θα μάθαιναν και μόνοι τους μέσα σε ένα Σ/Κ μπροστά στον Η/Υ.
Από εκεί και πέρα για αποφοίτους της σχολής μας είναι απλά χάσιμο χρόνου ( εδώ για να το διδάξω χρειάστηκε απλά ένα γρήγορο διάβασμα ενός βιβλίου, φανταστείτε για να το πάρει απλά κανείς)....
Γενικότερα, πιστεύω είναι απλά ένας ωραίος τρόπος να συγκεντρώνουν χρήματα, αφού πιστεύω οτι οι περισσότεροι που το παίρνουν μετά απο 6-7 μήνες δε θυμούνται τίποτα παραπάνω από ότι θα μάθαιναν και μόνοι τους μέσα σε ένα Σ/Κ μπροστά στον Η/Υ.
- Fairy
- Gbyte level
Lol, η απόλυτη απομυθοποίηση...cyberpython wrote:( εδώ για να το διδάξω χρειάστηκε απλά ένα γρήγορο διάβασμα ενός βιβλίου, φανταστείτε για να το πάρει απλά κανείς)....
Θετικό είναι αυτό, αλλά πράγματι ανάθεμα κι αν έχει πάει ποτέ έστω ένα άτομο και να ζητήσει να εξεταστεί σε OpenOffice (κι ανάθεμα πόσα άτομα ξέρουν τι είναι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).cyberpython wrote:Νομίζω οτι κάποιος μπορεί να δώσει τις αντίστοιχες ενότητες και για το OpenOffice, αλλά δε ξέρω τί παίζει με την μετέπειτα αναγνώριση του τίτλου (δεχρειάστηκε να το ψάξω γιατί μόνο MS Office διδάσκαμε και όλοι αυτό ζήταγαν)....
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."