Page 1 of 1

Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:01 pm
by stoupeace
Εβαλα το θέμα στα off-topic καλού κακού, για να μην γεμίζω με αηδίες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ιδού η απορία μου:

Πώς κανω εγγραφή στο e-class?? Πηγαίνω κανονικά εδω: http://eclass.aueb.gr/claroline/auth/newuser.php
Και ενώ η διεύθυνση mail του ΟΠΑ δεν είναι υποχρεωτικό πεδίο, αν δεν συμπληρωθεί, δεν δέχεται την εγγραφή. Μήπως είμαι λιιιιιγο ανυπόμονος και πρέπει πρώτα να γραφτώ στη σχολή και θα μου δώσουν εκεί λογαριασμό mail του Πανεπιστημίου?

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:07 pm
by tZoLe
Αν και πριν 3 χρόνια που γράφτηκα εγώ θυμάμαι να μπορούσες να βάλλεις οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση, ίσως έχει αλλάξει τώρα. Κάνε λίγο υπομονή και λίγο μετά την εγγραφή σου θα σου δώσουν λογαριασμό. Πάντως μπορείς να δεις πολλά μαθήματα του eclass και χωρίς να εγγραφείς.

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:10 pm
by stoupeace
χμμμμμμμ... Βασικά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τη χρησιμότητα του e-class και γι'αυτό ήθελα να δω τι είναι, αν βοηθάει σε μέρες που δεν μπορώ να κατέβω στη σχολή κτλ..

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:13 pm
by tZoLe
Κοίτα βασικά στα περισσότερα μαθήματα περιέχει υλικό, πχ διαφάνειες, ασκήσεις κτλ, επίσης εκεί γίνονται οι ανακοινώσεις από τους καθηγητές για το κάθε μάθημα και η ηλεκτρονική παράδοση εργασιών.

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:15 pm
by sandra
To e-class δεν υποκαθιστά το αμφιθέατρο και δυστυχώς δεν μπορείς (ακόμα?) να δεις διαλέξεις από το σπίτι. Όμως τα πάντα γύρω από τα μαθήματα (εκτός από ελάχιστα που δεν το χρησιμοποιούν και πολύ) θα τα μαθαίνεις από εκεί. Διαφάνειες, κώδικες, εργασίες, βαθμολογίες, ανακοινώσεις κλπ. Όταν με το καλό κάνετε την εγγραφή και πάρετε τους κωδικούς σας από το Κέντρο Υπολογιστών με την εγγραφή σας σε κάποιο μάθημα του e-class θα παίρνετε αυτόματα μειλ με τις ανακοινώσεις. Οπότε δύο πράγματα θα κάνεις καθημερινά. Θα τσεκάρεις το e-mail της σχολής για τυχόν ανακοινώσεις και μετά το e-class για επιβεβαίωση. Μην στηρίζεστε όμως μόνο σε αυτό. Οι διαφάνειες είναι συνήθως συμπυκνωμένες και δεν σου δίνουν την δυνατότητα να καταλάβεις πλήρως τι ζητάει από σένα ο καθηγητής.

tzole με πρόλαβες :)

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:20 pm
by stoupeace
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά :-D
Τα σπάει το φόρουμ έχω λύσει απορίες ζωής εδώ μέσα...

Κάτι τελευταίο: Οι ημέρες των εγγραφών στη σχολή προφανώς έχουν σχέση με το πότε τελειώνει η εξεταστική του Σεπτεμβρη ε? Θα βγεί ανακοίνωση και στο φόρουμ?

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:52 pm
by granny_E
Καλώς ήρθες Stoupeace κι από μένα!!

Για τις ημερομηνίες εγγραφής θα βγει ανακοίνωση στο aueb.gr αλλά και στο cs.aueb.gr.
Γίνονται περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη και θα χρειαστείτε κάποια δικαιολογητικά, τα οποία και θα βρείτε εδώ.

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 6:54 pm
by The Punisher
Το μετέφερα εδώ το θέμα. Μια χαρά ταιριάζει στα non-offtopic

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Wed Aug 27, 2008 7:19 pm
by stoupeace
granny_E wrote:Καλώς ήρθες Stoupeace κι από μένα!!

Για τις ημερομηνίες εγγραφής θα βγει ανακοίνωση στο aueb.gr αλλά και στο cs.aueb.gr.
Γίνονται περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη και θα χρειαστείτε κάποια δικαιολογητικά, τα οποία και θα βρείτε εδώ.

Τhanx a LOT granny_E!

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Mon Oct 06, 2008 11:37 pm
by eleana
Γραφτηκα στο e-class.Συμπληρωσα τα πεδια που ζητουσε επωνυμο ονομα username και εβαλα e-mail αυτη την διευθυνση που μας εδωσαν σε ενα φακελο(.......@dias.aueb.gr).Kαι μετα μου ειπε οτι το ονομα χρηστη και κωδικος προσβασης σταλθηκαν σε αυτη την διευθυνση!Που παω για να τα δω??

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Mon Oct 06, 2008 11:40 pm
by cypher
eleana wrote:Γραφτηκα στο e-class.Συμπληρωσα τα πεδια που ζητουσε επωνυμο ονομα username και εβαλα e-mail αυτη την διευθυνση που μας εδωσαν σε ενα φακελο(.......@dias.aueb.gr).Kαι μετα μου ειπε οτι το ονομα χρηστη και κωδικος προσβασης σταλθηκαν σε αυτη την διευθυνση!Που παω για να τα δω??
στο -email σου πας στο http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi/ και βαζεις για ονομα τον κωδικο p30....
και σαν pass τον αλλον κωδικο που εχει στο χαρτι που σου δωσανε :-)

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Mon Oct 06, 2008 11:41 pm
by Manousos
http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi

ο πιο ευκολος τρόπος. Μπορείς και απο το telnet, αλλα είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω και να καταλάβεις τώρα στην αρχή.

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Mon Oct 06, 2008 11:47 pm
by eleana
Oκ,το βρηκα.απλως τα εβαζα αναποδα password κ.λ.π

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Tue Oct 14, 2008 11:49 am
by IRAKLIO-13
Ειμαι στο 3ο ετος, και δεν εχω ακομα παρει το e-mail απο τη σχολη, και επομενως δεν μπορω να μπω στο e-class...
Ξερει καποιος πως θα το παρω και απο που???
Εχω μεινει αρκετα πεισω οσων αφορα το πανεπιστημιο και πιστευω πως ηρθε η ωρα να αχοληθω περισσοτερο...
Λιγη βοηθεια?

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Tue Oct 14, 2008 2:41 pm
by Master_ex
Τους κωδικούς τους παίρνεις από το κέντρο υπολογιστών που βρίσκεται στην Δερυγνή στον 3ο όροφο, απέναντι από το cslab2 περίπου. Θα πρέπει να πάς εσύ από κοντά για να τους πάρεις(με την φοιτητική σου ταυτότητα).

Re: Εγγραφη στο e-class

Posted: Tue Oct 14, 2008 9:23 pm
by IRAKLIO-13
Ευχαριστώ Master_ex!!!!!!!