πτυχίο κ δημόσιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: πτυχίο κ δημόσιο

Post by Fairy » Wed Sep 03, 2008 9:41 am

Μια παρενθεσούλα: το δημόσιο προσλαμβάνει πληροφορικούς σε διάφορες υπηρεσίες, όχι μόνο σαν καθηγητές... Σοβαρές υπηρεσίες που διατηρούν βάσεις δεδομένων και τα συναφή χρειάζονται μόνιμους υπαλλήλους. Δεν γνωρίζω τα μισθολογικά κτλ., αλλά όπως και να έχει, ακόμη κι αν δεν έχεις διακοπές κάθε λίγο και λιγάκι, η δουλειά δεν είναι καθόλου σκληρή, καμία σχέση με τα 12ωρα που θα χτυπάς σε ιδιωτική εταιρία. Προσωπικά δεν το έχω σκεφτεί ακόμη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, οπότε δεν είναι άσχημη προοπτική.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Wed Sep 03, 2008 1:56 pm

Έχουμε ( λανθασμένα ) συσχετίσει το δημόσιο με ένα κλισέ ότι όποιος πάει , πάει για να αράξει , να μην δουλεύει , να πληρώνεται και να ταλαιπωρεί τον κόσμο . Να τονίσω ότι εγώ πιστεύω ότι αν είσαι ορεξάτος να προσφέρεις στην δουλειά σου , αυτό μπορείς να το κάνεις είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα εξίσου καλά . Μόνη διαφορά είναι ο βούρδουλας του ιδιωτικού εργοδότη που θα σου υπενθυμίζει ότι κάθε ένα ευρουδάκι που επενδύει σε εσένα , θα πρέπει να του το επιστρέψεις σε εργατοώρες ( και ίσως αίμα , δάκρυα και ιδρώτα ! – υπερβολή - ) :smt005
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Sep 03, 2008 6:39 pm

DeadEye wrote:Έχουμε ( λανθασμένα ) συσχετίσει το δημόσιο με ένα κλισέ ότι όποιος πάει , πάει για να αράξει , να μην δουλεύει , να πληρώνεται και να ταλαιπωρεί τον κόσμο . Να τονίσω ότι εγώ πιστεύω ότι αν είσαι ορεξάτος να προσφέρεις στην δουλειά σου , αυτό μπορείς να το κάνεις είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα εξίσου καλά .
Για ποικίλους λόγους θα διαφωνήσω σε αυτό..(αν και είμαι νέος στην αγορά εργασίας)..σε συναλλαγές μου και γνωριμίες με αυτό τον χώρο είδα όσα σωστά υπόσχεται .. αραλίκι και πάλι αραλίκι (να φυτέψουμε κανα ποντικάκι, να κάνουμε κανα restart κλπ).. (σαφώς και υπάρχουν (?, θέλω να πιστεύω) εξαιρέσεις)..

Ισως όλοι μας αν μας δοθεί η ευκαιρία να αράζουμε και να πληρωνόμαστε θα αφήσουμε την όρεξη για δουλειά (ετσι δεν γίνεται εδω και πολλλάα χρόνια στην Ελλάδα..?)..

Οπως και να 'χει αν και διάβασα τα post στα γρήγορα (μπορει δλδ να μου ξέφυγε κάτι).. δεν είδα κανέναν να απαντάει το βασικό.. γιατι να πας στο δημόσιο..?

Προσωπικά ειμαι Ελ. Επαγγελματίας (βλ. χαράτσι Αλογοσκούφη).. και είναι ζόρικα.. αλλα τουλχ.. κάνω οτι μου υποσχέθηκε η σχολή μου.. προγραμματίζω..και δημιουργώ.. και θέλω να κάνω τόσα πράγματα σε αυτό τον χώρο..

Πολλά παιδια (κυρίως απόφοιτοι της σχολής μας.. κάτι σημαίνει αυτό..!) δημιουργούν, ανελίσσονται και μαζί ανεβάζουν και την ποιότητα και τις απαιτήσεις σε αυτό τον χώρο..(πληροφορικής)..

Με εχει κουράσει να ακούω για το όνειρο του δημοσίου που έχουμε πολλοί απο εμας, αλλα ακόμα περισσότερο με φοβίζει... γιατι αν κάνει και μπώ..θα έχω τραγικές πιθανότητες.. να γίνω ο κλασσικός ξυστ@RchiDας..σύμβολο αυτής της χώρας..και όλα θα έχουν πάει αδίκως..
Ψάχνω κόσμο να μπορέσω να συνεργαστώ.. να συντάξω μια (ομοτιμη) ομάδα.. με την οποία μπορούμε να κάνουμε κάτι (ή τουλχ να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι!)..αυτό θέλω τώρα..και αυτό πιστεύω θα έπρεπε να θέλει κάθε απόφοιτος της σχολής μας (γιατι αν παρουμε απο ΕΚΠΑ ... καλα κανουν και θελουν δημόσιο.!)

Προσωπικά γεννήθηκα σε κοντινή χώρα και ήρθα ως μετανάστης εδω..αλλα το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι οτι πληρώνουμε τις αμαρτίες (..?..) των προηγουμενων γενέων.. και το πιο θλιβερό είναι οτι .. συνεχίζουμε αυτές τις αμαρτίες..!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Sep 03, 2008 6:42 pm

Η μαύρη αλήθεια είναι πως αυτό το "ορεξάτος για δουλειά" έχει ημερομηνία λήξης. Στα 58 σου (που την υγειά μας να έχουμε, θα δουλεύουμε ακόμη) δεν θα μπορείς να χτυπάς 12ωρα...

Και τελικά πόσοι υπάρχουν εκεί έξω που δουλεύουν για τη χαρά της προσφοράς ή για τη χαρά του να δουλεύεις; Απλά και ξάστερα εργάζεσαι για να επιβιώνεις εσύ και η οικογένειά σου, και περα από αυτό για να προσφέρεις και κάποιες απολαύσεις στον εαυτό σου. Τώρα αν κάνεις κι επάγγελμα που σε γεμίζει, μαγκιά σου. Πόσοι από μας αν είχαν την ευκαιρία να εργάζονται με λιγότερο κόπο και να αμοίβονται το ίδιο θα έλεγαν όχι; Είναι κρίμα να προέρχεται αυτή η κουβέντα από ένα άτομο 22 ετών, αλλά δεν νομίζω πως απέχει από την πραγματικότητα.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Sep 03, 2008 6:54 pm

"Βρες κάτι να σου αρέσει και κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις" (κινέζικη παροιμία).

(Για την αντιγραφή) Δ. Γκρ.
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Sep 03, 2008 7:04 pm

redlabel wrote:"Βρες κάτι να σου αρέσει και κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις".
Δεν θα μπορέσω να συμφωνήσω περισσότερο..

Και πέραν αυτού.. μέχρι τώρα διαπιστώνω οτι η αγορά έμφανίζει ζήτηση.. και μάλιστα σε ένα μεγάλο εύρος τομέων (Βάσεις, Web, Programming)
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Sep 03, 2008 7:51 pm

Δεν διαφωνώ αλλά η συγκεκριμένη ρήση δεν μπορεί να κρίνεται ανεξάρτητα από τις κοινωνικο - οικονομικές συνθήκες... Εγώ τρελαινόμουν να γίνω γενετίστρια, να ήμουν από το πρωί ως το βράδυ με τα μπουκαλάκια μου... Ή αστροναύτης! Ήμουν άριστη μαθήτρια, αλλά έστω ότι δεν ήμουν. Για να κυνηγήσω το όνειρό μου έστω ότι διάβαζα σα παλαβή, και έπαιρνα υποτροφία για το πιο γκλαμουράτο πανεπιστήμιο της Αμερικής, μιας και τα οικονομικά μου δεν θα το άντεχαν. Και μετά θα γύριζα στην Ελλάδα. Και τώρα τι; Στο επιχείρημα "να έμενες εκεί" θα μπορούσα να σου αντικρούσω ένα σωρό δικαιολογίες, πχ. είμαι παντρεμένη (λέμε τώρα), έχω γονείς που έχουν ανάγκες ή δεν ξέρω τι άλλο.

Για κάθε "follow your heart" εμφανίζεται ένα πιθανό εμπόδιο, γι' αυτό και είναι απειροελάχιστοι αυτοί βρίσκουν τι τους αρέσει και το κάνουν επάγγελμα.

Και κάτι ακόμη: πόσοι νέοι 18 χρονών (16 στην ουσία γιατί τότε παίρνουμε κατεύθυνση στο σχολείο) ξέρουν τι θέλουν; Ή θα ψάχνω τον εαυτό μου μέχρι τα 33; Ένας άντρας ίσως και να μπορεί, μια γυναίκα με τίποτα (εκτός κι αν αποφασίσει να μην κάνει οικογένεια, οπότε με χαρά της).
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Sep 03, 2008 7:54 pm

Συμφωνώ απόλυτα ότι η συνεκτίμηση του context (κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών) είναι κάτι που αποτελεί sine qua non παράγοντα στη λήψη αυτών (και πάρα πολλών άλλων, βεβαίως) αποφάσεων.

Δ. Γκρ.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Sep 03, 2008 11:29 pm

"Βρες κάτι να σου αρέσει και κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις" (κινέζικη παροιμία).
\
Όπως και
"Αν η δουλειά ήταν κάτι καλό δεν θα μας πληρώναν για να την κάνουμε". (γνωστής πλατείας)
:smt023
03/09/2008

και @sandra
Δυστυχώς/ευτυχώς το follow your dream μας κυνηγάει πάντοτε με την μορφή κατάρας αφήνοντας μας ανικανοποίητους από ημίμετρα και συμβιβασμούς. Αν αυτό που κάνεις σε γεμίζει θα έρθουν και τα λεφτά. Απλά πριν έρθουν ίσως χρειαστεί να "πεινάσεις", ενώ οι φίλοι και συμφοιτητές σου να κολυμπάν στα λεφτά (καλά αυτό συζητάει τρελή συζήτηση γιατί δουλεύοντας 14 ώρες και παίρνοντας 2-3 χιλ σε κάτι άλλο κολυμπάς) κάνοντας δουλειές που απεχθάνονται. Για αυτό συνιστώ υπομονή και κλείσιμο αυτιών στις σειρήνες τύπου "τι ζητάει η αγορά", "τι δεν ζητάει η αγορά" και που "παν τα πράγματα". Ο καθένας ότι του αρέσει.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 04, 2008 12:43 am

@Fairy μήπως? Εγώ δεν μίλησα καθόλου σε αυτό το thread :lol:
O χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ο καθένας μας θα ακολουθήσει το μονοπάτι του. Δεν υπάρχουν χρυσές συνταγές. Αν υπήρχαν θα τις ακολουθούσαν όλοι. Ας είμαστε τουλάχιστον ακέραιοι και ειλικρινείς με τον εαυτό μας ότι κι αν κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα, πτυχία, καριέρες και χρήματα έπονται.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Sep 04, 2008 2:22 am

Ένα μικρό σχόλιο: αν κοιτάξετε τις στατιστικές, στην ΕΕ ο Έλληνας εργαζόμενος είναι από τους πλέον κακοπληρωμένους αφενός αλλά από τους πιο σκληρά εργαζόμενους αφετέρου. Την ώρα που σύμφωνα με την ΕΕ, o IT professional πληρώνεται με >3000€ μηνιαίως, στην Ελλάδα λέμε ευχαριστώ για μια θέση των 950€ όπου από την πρώτη κιόλας συνέντευξη σε ενημερώνουν ότι θα εργάζεσαι μονίμως 9 ώρες την ημέρα χωρίς να τίθεται καν το θέμα πληρωμής υπερωριών. Και αν σκέφτεστε ότι στο εξωτερικό το κόστος ζωής είναι ακριβότερο, τότε αν ψάξετε αναλυτικά το site της Eurostat θα βρείτε ότι τελικά το συνολικό κόστος διαβίωσης (ένας δείκτης που περιλαμβάνει όλες τις βασικές δαπάνες για να ζήσεις: στέγη, βασικοί λογαριασμοί, διατροφή κλπ) στην Ελλάδα είναι πάνω από τον ΜΟ.

Επιπλεόν, επειδή η κατάσταση με τα 9ωρα, τους χαμηλούς μισθούς και τους συνθήκες εργασίας γτπ (κάπνισμα, @@κες προιστάμενουςς κλπ) έχει γίνει ο κανόνας, υπάρχει η τάση να κατηγορούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι όσοι θέλουν να λειτουργούν σε πιο ήρεμες συνθήκες.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι συνάδελφοι σας στην ΕΕ πληρώνονται πολύ καλύτερα, σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και ότι στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αποκαλούμε "δημόσιο υπάλληλο" όποιον δεν είναι διατεθειμένος να δουλέψει σε τέτοιες συνθήκες. Επειδή όμως θέλουμε να λέμε ότι είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη, σας προτείνω σιγά σιγά να κοιτάτε και ευρωπαϊκούς δείκτες για να δείτε τι περίπου ισχύει στο εξωτερικό και τι θα πρέπει να διεκδικείτε/επιδειώκετε.
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Sep 04, 2008 3:41 am

tsilochr wrote:Επιπλεόν, επειδή η κατάσταση με τα 9ωρα, τους χαμηλούς μισθούς και τους συνθήκες εργασίας γτπ (κάπνισμα, @@κες προιστάμενουςς κλπ) έχει γίνει ο κανόνας, υπάρχει η τάση να κατηγορούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι όσοι θέλουν να λειτουργούν σε πιο ήρεμες συνθήκες.
..έχουμε την τάση να αποκαλούμε "δημόσιο υπάλληλο" όποιον δεν είναι διατεθειμένος να δουλέψει σε τέτοιες συνθήκες.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον chilo.. με (όχι απόλυτα) εξαίρεση τα παραπάνω..! Τουλχ προσωπικά όταν αναφέρω "δημόσιο υπάλληλο" εννοώ εκείνους τους τύπους που έχουν ώρες εργασία 09.00-16.00 (η 09.00-15.00) και ενώ πηγαίνουν περι τις 09.00+ και αρχίζουν να δουλεύουν (δέχομαι οτι δουλεύουν) με ποικίλλα διαλείμματα (τσιγαράκια, chatάκι, να πεταχτώ να πληρώσω το κινητό, να πάω στο ταχυδρομείο κλπ) ξάφνου στις 13.00 (max) έχουν κατεβάσει ρολλά και στις 13.30 αρχίζουν και ετοιμάζονται να την κάνουν.. με αποτέλεσμα μέχρι τις 15.30 να μην υπάρχει ψυχή..! WTF ?

Λυπάμαι αλλα κι εγώ αν είχα επιχείρηση.. δεν νομίζω οτι θα ήθελα κάτι τέτοιο..!

Και για να μην γίνομαι ισοπεδιστής ..(!).. δεν μιλάω για όλους.. και σαφώς μπορεί να υπάρχουν και μέρες με πίεση (πόσες να είναι αυτές..?).. αλλα η κατηγορία αυτή (γιατι υπάρχει και μια μικρή μερίδα που όντως πήζουν..) των δημοσίων υπαλλήλων.. δεν δικαιούται να είναι όνειρο και ελπίδα των 22χρονων οπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο post.. ισως αργότερα ναι.. όταν θα εχουν κάνει ηδη μια προσπάθεια.. και θα έχουν μια οικογένεια και 100 υποχρεώσεις.. αλλα όχι απο τα 22 μας..!
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Sep 04, 2008 9:34 am

P@radox wrote:Τουλχ προσωπικά όταν αναφέρω "δημόσιο υπάλληλο" εννοώ εκείνους τους τύπους που έχουν ώρες εργασία 09.00-16.00 (η 09.00-15.00) και ενώ πηγαίνουν περι τις 09.00+ και αρχίζουν να δουλεύουν (δέχομαι οτι δουλεύουν) με ποικίλλα διαλείμματα (τσιγαράκια, chatάκι, να πεταχτώ να πληρώσω το κινητό, να πάω στο ταχυδρομείο κλπ) ξάφνου στις 13.00 (max) έχουν κατεβάσει ρολλά και στις 13.30 αρχίζουν και ετοιμάζονται να την κάνουν.. με αποτέλεσμα μέχρι τις 15.30 να μην υπάρχει ψυχή..! WTF ?
Τροφή για σκέψη (ή για να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του) Η πλειοψηφία των Ελλήνων (βάλτε και μένα μέσα δε λέω), καταδικάζει αυτούς τους ανθρώπους... Έχετε σκεφτεί γιατί;

Γιατί μήπως είναι τεμπέληδες και ρεμάλια; Γιατί δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο; Γιατί παίρνουν τσάμπα τα χρήματα των εισφορών των υπολοίπων; Ή σε τελική ανάλυση γιατί τους ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΦΡΙΚΤΑ;

Δεν περιμένω απάντηση, απλά σκεφτείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε, βρείτε τα με τη συνείδησή σας και διαλέχτε την πορεία σας... (Εγώ το πήρα απόφαση πως θα δουλεύω σαν το σκλάβο 12ωρα, τι να γίνει...)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Sep 04, 2008 9:45 am

Καλό είναι να αποφεύγουμε γενικεύσεις. Θα ήθελα να επισημάνω 2 πράγματα:

1. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αργόμισθοι. Η τυπική πλειοψηφία των αργόμισθων είναι παλιάς κοπής και θα συνταξιοδοτηθούν σε μερικά χρόνια. Ειδικά για τους Πληροφορικούς, αν έχουν υπό την εποπτεία τους υποδομές (administrators κλπ) μπορεί να εργάζονται πολύ εντατικά. Απλά γιατί αν πέσει ο server ή δεν δουλεύει μια λειτουργία του site, κάποιος πρέπει να το φτιαξει. Δεν είναι μια σφραγίδα ή μια αίτηση που μπορεί να περιμένει.
2. Προφανώς και δεν εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα, κάτω από εξαντλητικές συνθήκες. Υπάρχουν και εταιρίες Πληροφορικής που εργάζεσαι 8ωρό, εργάζεσαι σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, κάνεις ταξίδια και καταπιάνεσαι με πολύ ενδιαφέροντα project. Έχεις συναδέλφους ανθρώπους νέους, με τους οποίους μπορείς να συνεννοηθείς και όχι την κάθε γεροντοκόρη/ο στριμμένη/ο κλπ κλπ. Δεν είναι πολλές, αλλά (φυσικά και) υπάρχουν.

Οπότε πάρτε δύσκολα μαθήματα, κάντε πτυχιακή, μεταπτυχιακό, δημοσιεύσεις κλπ κλπ, επενδύστε ακαδημαϊκά δηλαδή και θα μπορέσετε να εργαστείτε σε μια τέτοια εταιρία και να κάνετε και πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Αυτά από την μικρή μου εμπειρία.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Sep 04, 2008 10:07 am

tsilochr wrote: Επειδή όμως θέλουμε να λέμε ότι είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη, σας προτείνω σιγά σιγά να κοιτάτε και ευρωπαϊκούς δείκτες για να δείτε τι περίπου ισχύει στο εξωτερικό και τι θα πρέπει να διεκδικείτε/επιδειώκετε.
Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι οι μισθοί σχετίζονται με τις οικονομικές καταστάσεις μιας χώρας - οργανισμού (πρώτο μάθημα λογιστικής και οικονομικών ).
Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου, άλλα το ότι είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη δυστυχώς είναι άπλα άσχετο. Πριν αρχίσουμε να διεκδικούμε, περνάμε και μια βόλτα από την πραγματικότητά.

Η λύση είναι απλή, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η τουλάχιστον περιορισμός, βήματα για μια ελεύθερη αγορά.
που θα πάει θα το δουμε...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Sep 04, 2008 11:18 am

Fairy wrote:Γιατί μήπως είναι τεμπέληδες και ρεμάλια; Γιατί δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο; Γιατί παίρνουν τσάμπα τα χρήματα των εισφορών των υπολοίπων; Ή σε τελική ανάλυση γιατί τους ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΦΡΙΚΤΑ;
ΔΕΝ ζηλεύουμε φρικτά... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ζηλεύουμε φρικτά.. γιατι πολύ απλά κοροϊδευουμε τον εαυτό μας.. Απλά η ελληνική (οικονομική και μη) πραγματικότητα εχει διαμορφωθεί απο την αρπακολλίστικη συμπεριφορά των τελευταίων (πολλών) ετών.. Περισσότεροι δημοσιοι υπάλληλοι απ οσο μπορουμε να φανταστούμε.. περισσότερα.. μαυρα λεφτά κλπ.. Αν το συνεχίσουμε και εμείς .. με πρόσχημα.. "ε μ@..ας ειμαι εγω να μην το κάνω.. οι άλλοι γιατί το κάνουν..?".. θα διαιωνίσουμε να πρόβλημα το οποίο πλέον εχει φτάσει στο απροχώρητο.
rose wrote:είναι απλή, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων..
Η δημόσια εργασία προστατεύεται συνταγματικά..(!).. αλλα αυτό που δεν εφαρμόζουν (αν και το επιτρέπει ο νόμος) οι 'αλληλέγγυοι' συνάδελφοι είναι.. η άδεια ανευ αποδοχών..! Δεν κάνεις την δουλειά σου..?..πανε ενα τριμηνο σπίτι σου..!..Το ξανακάνεις..?..πάνε ενα εξάμηνο...!! Θα δείς έτσι για πότε θα στρώσουν όλα..!
rapadder wrote:1. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αργόμισθοι. Η τυπική πλειοψηφία των αργόμισθων είναι παλιάς κοπής και θα συνταξιοδοτηθούν σε μερικά χρόνια. Ειδικά για τους Πληροφορικούς, αν έχουν υπό την εποπτεία τους υποδομές (administrators κλπ) μπορεί να εργάζονται πολύ εντατικά. Απλά γιατί αν πέσει ο server ή δεν δουλεύει μια λειτουργία του site, κάποιος πρέπει να το φτιαξει. Δεν είναι μια σφραγίδα ή μια αίτηση που μπορεί να περιμένει.
2. Προφανώς και δεν εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα 10 ώρες την ημέρα, κάτω από εξαντλητικές συνθήκες. Υπάρχουν και εταιρίες Πληροφορικής που εργάζεσαι 8ωρό, εργάζεσαι σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, κάνεις ταξίδια και καταπιάνεσαι με πολύ ενδιαφέροντα project. Έχεις συναδέλφους ανθρώπους νέους, με τους οποίους μπορείς να συνεννοηθείς και όχι την κάθε γεροντοκόρη/ο στριμμένη/ο κλπ κλπ. Δεν είναι πολλές, αλλά (φυσικά και) υπάρχουν.
Σχετικά με το 2ο θα συμφωνήσω.. και είναι καιρός οι (μελλοντικές) εταιρίες μας (αυτες που θα κάνουμε εμεις) να ακολουθήσουν τέτοια πρότυπα..!

Τώρα σχετικά με την πρώτη επισήμανση σου.. Θα επιμείνω οτι ειδικά για τους Πληροφορικάριους.. είναι ελάχιστοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τόσο μεγάλες υπευθυνότητες (άντε κανα taxisnet.. και αν).. Ως επι το πλείστον.. το δημόσιο 'σπρώχνει' με σικέ διαγωνισμούς τις δουλειές αυτές σε 'ιδιωτικές' εταιρίες (το μη χειρον βέλτιστο) ή σε εταιρίες 'βιτρίνες' για το τσούρμο των παιδιών που απασχολούνται σε κάποιο Πανεπιστημιακό Lab (απλά το χείρον)..! Και αυτοί πήζουν απίστευτα... για ευνόητους λόγους.. "ειναι 3 ατομα.. κανουν δουλειά για 10.. και πρέπει τα πάντα να δουλεύουν".
Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.. είπαμε.. μπορει να αλλάξουν κανα mouse.. (τα format.. τα αποφεύγουν..).
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Sep 04, 2008 11:40 am

Η δημόσια εργασία προστατεύεται συνταγματικά..(!).. αλλα αυτό που δεν εφαρμόζουν (αν και το επιτρέπει ο νόμος) οι 'αλληλέγγυοι' συνάδελφοι είναι.. η άδεια ανευ αποδοχών..! Δεν κάνεις την δουλειά σου..?..πανε ενα τριμηνο σπίτι σου..!..Το ξανακάνεις..?..πάνε ενα εξάμηνο...!! Θα δείς έτσι για πότε θα στρώσουν όλα..!
Paradox απλα προσθέτω ότι σύμφωνα με τον σύνταγμα οι ελλειμματικές εταιρίες ( + δημόσιο) μπορούν να απολύουν. Αν κάνω λάθος διορθόστε με...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Sep 04, 2008 1:12 pm

Στο δημόσιο μπορούν να σε απολύσουν, αλλά για πειθαρχικά μέτρα. Είναι όμως εξαιρετικά σπάνιο να ακολουθηθεί αυτή η οδός, πρέπει να κάνεις κάτι πολύ χοντρό και επαναλαμβανόμενα. Στα επόμενα χρόνια όμως η κατάσταση θα αλλάξει, η μονιμότητα δεν θα είναι όπως τώρα. 'Ηδη στην Πορτογαλία (χώρα αντίστοιχου μεγέθους και με όμοια οικονομικά μεγέθη με την Ελλάδα) η μονιμότητα ουσιαστικά καταργήθηκε (από Σοσιαλιστική κυβέρνηση κιόλας). Οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εάν έχουν συνεχή αρνητική αξιολόγηση, τότε μπορεί να βρούν και την πόρτα της εξόδου. Κάτι δηλαδή που ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα αργήσει να υπάρξει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Απλά οι αλλαγές αυτές θα αφορούν τους νοεισερχόμενους στο δημόσιο (εμάς δηλαδή :-). Για τους υπόλοιπους απλά θα περιμένουν να βγούν στην σύνταξη.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Sep 04, 2008 2:04 pm

rapadder wrote:Η τυπική πλειοψηφία των αργόμισθων είναι παλιάς κοπής και θα συνταξιοδοτηθούν σε μερικά χρόνια. Ειδικά για τους Πληροφορικούς, αν έχουν υπό την εποπτεία τους υποδομές (administrators κλπ) μπορεί να εργάζονται πολύ εντατικά. Απλά γιατί αν πέσει ο server ή δεν δουλεύει μια λειτουργία του site, κάποιος πρέπει να το φτιαξει. Δεν είναι μια σφραγίδα ή μια αίτηση που μπορεί να περιμένει.
Καλά, μην παίρνεις κι όρκο... :roll: Μπορείς να αφήσεις κάλλιστα τον server πεσμένο. Άλλωστε κανείς δεν εξαρτάται από αυτόν (πέρα από κάτι τύπου taxis). Μου έχει τύχει αρκετές φορές.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Sep 04, 2008 2:32 pm

P@radox wrote: Αν το συνεχίσουμε και εμείς .. με πρόσχημα.. "ε μ@..ας ειμαι εγω να μην το κάνω.. οι άλλοι γιατί το κάνουν..?".. θα διαιωνίσουμε να πρόβλημα το οποίο πλέον εχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό, και μάλιστα είναι ένας κανόνες με ευρύτερη εφαρμογή από το ζήτημα που συζητάμε. Απλώς λίγο ως πολύ όλοι οι νέοι ξεκινούν με το όνειρο του "Δον Κιχότη", η δική μας γενιά θα κάνει τη διαφορά, και σε κάποια ηλικία βαριούνται να πετάνε στα σύννεφα και αρχίζουν να κοιτούν τον εαυτούλη τους λέγοντας τη φράση που προαναφέρεις... :-( Μακάρι να βρεθεί κάποτε η γενιά που δεν θα μείνει στα λόγια.
mikem4600 wrote: Καλά, μην παίρνεις κι όρκο... Μπορείς να αφήσεις κάλλιστα τον server πεσμένο. Άλλωστε κανείς δεν εξαρτάται από αυτόν (πέρα από κάτι τύπου taxis). Μου έχει τύχει αρκετές φορές.
Ίσως εκπλαγείτε αλλά πρόκειται για θέμα του εκάστοτε προϊσταμένου της υπηρεσίας. Μια υπηρεσία στο Δήμο Χ. μπορεί να έχει την ευαισθησία να αγοράσει μια - δυο εφαρμογές και να φτιάξει καναδυο βάσεις (έχοντας στο δυναμικό της κάποιον που ξέρει να τα φτιάξει και να δείξει στους άλλους να τα χρησιμοποιούν), τη στιγμή που μια υπηρεσία με ολόιδιες αρμοδιότητες σε άλλο νομό/δήμο να κάνει τα πάντα χειρογραφικά (ακόμη και το πρωτόκολλο που είναι μια πολύ ουσιώδης και κοινότυπη εφαρμογή) και μάλιστα όντας υποστελεχωμένη! Και μη νομίζετε πως έχει σχέση το αν είναι στην Αθήνα, ή σε κανένα νησί της άγονης γραμμής... Για ενιαία ή κατανεμημένα συστήματα δε ούτε λόγος. Η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει αρχίσει να βοηθάει τις κατά τόπους περιοχές αλλά απέχει ακόμη από αυτό το προχωρημένο στάδιο...
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Sep 04, 2008 3:58 pm

Fairy wrote:
P@radox wrote: Αν το συνεχίσουμε και εμείς .. με πρόσχημα.. "ε μ@..ας ειμαι εγω να μην το κάνω.. οι άλλοι γιατί το κάνουν..?".. θα διαιωνίσουμε να πρόβλημα το οποίο πλέον εχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό, και μάλιστα είναι ένας κανόνες με ευρύτερη εφαρμογή από το ζήτημα που συζητάμε. Απλώς λίγο ως πολύ όλοι οι νέοι ξεκινούν με το όνειρο του "Δον Κιχότη", η δική μας γενιά θα κάνει τη διαφορά, και σε κάποια ηλικία βαριούνται να πετάνε στα σύννεφα και αρχίζουν να κοιτούν τον εαυτούλη τους λέγοντας τη φράση που προαναφέρεις... :-( Μακάρι να βρεθεί κάποτε η γενιά που δεν θα μείνει στα λόγια.
Μιλάμε για διαδικασίες λυμένες τώρα - στο σύγχρονο κόσμο, οχι για ονειρα. Δεν αποτελεί όνειρο να μην σε πληρώνει το κράτος, είναι πολιτισμός.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 04, 2008 4:07 pm

:shock: Δηλαδή όλες οι αριστερές πολιτικές θεωρίες συμφωνείς ή όχι μαζί τους είναι "απολίτιστες"? :shock: Τελικά θέλουμε κράτος Δικαίου και Πρόνοιας ή όχι? Γιατί βλέπω ότι την μια φωνάζουμε γι'αυτό και την άλλη το αποστρεφόμαστε. Δεν ξέρω, μου κάθεται πολύ άσχημα να το παίζουμε κριτές μέσα από ένα φόρουμ για την ζωή κάποιων. Ο καθένας θα ακολουθήσει τον δρόμο του γιατί θα πρέπει να θεωρείται απολίτιστος αν διαλέξει κάτι με το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε? :smt012
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”