Page 1 of 1

Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Tue Apr 28, 2009 1:44 pm
by Kobe
Καλημέρα σε όλους! Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου μας και πραγματοποιώ μια διπλωματική εργασία αυτήν την περίοδο, στα πλαίσια της οποίας ενδιαφέρομαι να προσεγγίσω (και) φοιτητές ή επαγγελματίες της πληροφορικής για να συγκεντρώσω -μέσω ενός online ερωτηματολογίου - ορισμένα στοιχεία για το χώρο του επαγγελματικού βιβλίου.

Το ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση και όλες οι λεπτομέρειες της έρευνας είναι στο παρακάτω link:

http://www.smart-survey.co.uk/v.asp?i=11258cvtro

Είναι εύκολη στη συμπλήρωση της, δε θα σας πάρει παραπάνω από 5 λεπτά.

Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση του χώρου σας ή να έχω τοποθετήσει το θέμα σε λάθος κατηγορία (η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα :-) )
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να συμμετάσχετε για να συγκεντρώσω στοιχεία και από το δικό σας χώρο! Θα είμαι εδώ για τυχόν διευκρινήσεις!

Re: Online έρευνα-Αναγνωστική συμπεριφορά επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 12:56 am
by *estrngd
συμεριφέρονται και τα βιβλία;

Re: Online έρευνα-Αναγνωστική συμπεριφορά επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 1:56 am
by Kobe
Ναι δίκιο έχεις. Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου είναι, λόγω απροσεξίας+βιασύνης το έγραψα έτσι. Στην έρευνα μέσα το γράφω σωστά αλλά θα το διορθώσω και εδώ.

Ωραίος :lol:

Re: Online έρευνα-Αναγνωστική συμπεριφορά επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 2:14 pm
by *estrngd
Kobe wrote:Ναι δίκιο έχεις. Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου είναι, λόγω απροσεξίας+βιασύνης το έγραψα έτσι. Στην έρευνα μέσα το γράφω σωστά αλλά θα το διορθώσω και εδώ.

Ωραίος :lol:
ok, γιατί ανησύχησα λίγο :smt023 :razz:

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 2:47 pm
by h4wk
η ερώτηση 32 δε θα έπρεπε να έχει και άλλες επιλογές;
εγώ για παράδειγμα δε δουλεύω αλλα αναγκαστικά συμπλήρωσα το α) 30 ώρες
:smt006

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 4:48 pm
by Kobe
Αφού δε δουλεύεις, δουλεύεις έως 30 ώρες. Έως 30 ώρες, μπορεί να σημαίνει και 0 ώρες :-D

Αλλά μεταξύ μας και να μη έλεγε το έως και να το έβαζες στην τύχη, θα μπορούσα να το ελέγξω από τη θέση σου στην απασχόληση. Δηλαδή λες π.χ. φοιτητής και από κάτω απαντάς για πλάκα ότι δουλεύεις πάνω από 50. Δε θα το υπολόγιζα ;)

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 4:54 pm
by rose
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε 2 λογια για την διπλωματική σου.

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Wed Apr 29, 2009 5:20 pm
by Kobe
Η διπλωματική μου γίνεται στα πλαίσια του μαθήματος Έρευνα Αγοράς του Διατμηματικού MBA με θέμα ακριβώς αυτό το οποίο εξετάζει το ερωτηματολόγιο. Ο συγκεκριμένος χώρος -δηλαδή η αναγνωστική συμπεριφορά των επαγγελματιών/επιστημόνων- δεν ερευνάται σε σημαντικό βαθμό στη διεθνή βιβλιογραφία η οποία κατά κύριο λόγο εστιάζει στις αναγνωστικές συνήθειες είτε των ανηλίκων (σημαντικό πεδίο μελέτης για τη μετέπειτα εξέλιξη τους, απαντάνε σε ερωτήσεις τύπου "πως επηρεάζουν οι αναγνωστικές συνήθειες των ανηλίκων τη ζωή, τη μετέπειτα καριέρα τους κλπ) είτε των ενηλίκων για τη μη υποχρεωτική ανάγνωση, αυτή δηλαδή που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο. Στην Ελλάδα οι αντίστοιχες έρευνες περιορίζονται στις προσπάθειες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου που και παλι όμως εξετάζει κατά κύριο λόγο τη μη υποχρεωτική ανάγνωση. Θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας θα μπορούσαν να είναι σε κάποιο βαθμό χρήσιμα για τις εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας, ιδιαίτερη δε έμφαση θα δώσω στις νέες τάσεις στο χώρο του βιβλίου. Ελάχιστα -ίσως και κανένα- από αυτά που ρωτάω στο ερωτηματολόγιο υλοποιούνται σήμερα από εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η εργασία, τώρα, θα περιλαμβάνει και ανάλυση των στοιχείων του κλάδου των εκδόσεων αλλά και εκτενή επισκόπηση σχετικών ερευνών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτά σε γενικές γραμμές - ελπίζω να σας κατατόπισα :)

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Tue May 05, 2009 8:24 am
by Michelle
Σε κάποιες ερωτήσεις (πχ "Θα καταβάλλατε μηνιαία συνδρομή για να έχετε απεριόριστη διαδικτυακή πρόσβαση στους αγαπημένους σας τίτλους βιβλίων;") θα έπρεπε να υπάρχει και απάντηση "Το έχω κάνει". Οκ, καλύπτεται μεν από το "Ναι", αλλά νομίζω ότι έχει διαφορετικό βάρος για μια έρευνα.

Re: Online έρευνα-Συμπεριφορά αναγνωστών επαγγελματικού βιβλίου

Posted: Thu May 07, 2009 12:45 am
by Kobe
Έχεις δίκιο, αλλά όλο το τρίτο μέρος του ερωτηματολογίου εξετάζει διαθέσεις, είναι τέτοιο το ύφος του, γιατί ελάχιστα τα όσα αναφέρονται υλοποιούνται στη χώρα μας. ;)