Απασχόληση
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Απασχόληση
Απλα ειμαι περιεργος αν καποιος εχει καμια δουλεια ειτε πληρη ειτε μερικη απασχοληση, και εαν του χρειαστηκαν καθολου τα μαθηματα της σχολης, η αν εμαθε στην πραξη τη δουλεια...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Κοίταξε να δείς σε όσες δουλειές έχω κάνει(μιλάμε για όλες τις σχετικές με το αντικείμενο έτσι) σίγουρα τα πράγματα που είχα μάθει απο την σχολή μου φάνηκαν χρίσημα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σε καλύπτουν ολοκληρωτικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να "εξειδικευτείς" σε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία σχετίζονται με το αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνεις. Δεν είναι άσχετα με τα μαθήματα της σχολής αλλά τον πρώτο καιρο απαιτείται αρκετή "παραπάνω" ενασχόληση. Βέβαια αυτό εξαρτάται και απο την δουλειά που αναλαμβάνεις.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εμένα η δουλειά μου η μόνη σχέση που έχει με το αντικείμενο της σχολής είναι λίγα πράγματα όσον αφορά την σύγκριση δυνατοτήτων μηχανημάτων που χρειάστηκε να πάρουμε, το να κάνω δύο XP pc να επικοινωνούν και το να περνάω λειτουργικό/προγράμματα/κτλ στα pcs..μλκς δηλαδή σε γενικές γραμμές όσον αφορά το αντικείμενο, αλλά και πάλι part time δουλεύω..αυτά τα πράγματα στη σχολή δεν τα είδα πουθενά πάντως..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Eμένα η δουλειά μου είναι πλήρης απασχόληση. Βασικά φτιάχνω GUI's με Swing κάτι το οποίο είχα κάνει στο μάθημα Επικοινωνία Ανθρώπου Υπολογιστή. Με βοήθησε αλλά όχι τρελά αφού στο συγκεκριμένο μάθημα χρησιμοποιούσα συγκεκριμένο εργαλείο για τις διεπαφές μου ενώ εδώ γράφω εγώ τον κώδικα σε Java για όλα.Η Java που έμαθα στο Πανεπιστήμιο ήταν απλά τα βασικά,χρειάστηκε να ρίξω αρκετό διαβασματάκι.Επίσης επειδή χρησιμοποιώ και JDBC λόγω του ότι οι φόρμες μου επικοινωνούν με βάση μου χρειάστηκε και η SQL η οποία ομολογουμένως γι'αυτό που κάνω είναι αρκετή όση έμαθα στο πανεπιστήμιο. Επίσης βοηθάει και η Τεχνολογία Λογισμικού και τα Πληροφοριακά Συστήματα αφού για τη σχεδίαση του λογισμικού τουλάχιστον τώρα επειδή είναι αρχή με έβαζαν και έφτιαχνα και κάτι διαγραμματάκια.Πάντως αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι στο πανεπιστήμιο αυτό που παίρνεις είναι οι βάσεις για να καταφέρεις μετά να μάθεις ότι θα χρειαστείς στην πράξη.Αυτά.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Κάνοντας μια αναζήτηση ξέθαψα αυτό το αρχαίο θεματάκι.Το θέμα για μένα είναι ότι ψάχνω για μια δουλειά (ημιαπασχόληση κατα προτίμηση) μέχρι να τελειώσω τη σχολή (ενας χρόνος και κάτι ακόμα...) πάνω στο αντικείμενο μας.Έχω κάνει αρκετές δουλειές στο παρελθόν αλλα καμμιά δεν είχε σχέση με πληροφορική.Έχει κανείς ιδέα για το πόσο εύκολο είναι αυτό που ζητάω και για το που θα ήταν καλύτερα αρχικά να ψάξω;;
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Πολλά σχολεία κυρίως δημοτικά σχηματίζουν τμήματα πληροφορικής μέσω του συλλόγου γονέων. Είναι καλή περίπτωση καθώς είναι σαβατοκύριακο λίγες ώρες και καλές απόλαβές . Το πράμα δυσκολεύει καθώς δε βγαίνει κάποια προκήρυξη απλά έρχεται κάποιος γνωστός του γνωστού και κάνει μάθημα.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις συμβουλές σας!!Την περίπτωση των δημοτικών πρώτη φορά την ακούω!Όσον αφορά το γραφείο εύρεσης εργασίας δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αφορά τους προπτυχιακούς.Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι κάτι σαν εκτεταμένη πρακτική..θα αρχίσω σιγά σιγά να ψάχνω αν και δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο.
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>