Page 1 of 1

Microsoft Dreamspark

Posted: Mon Sep 21, 2009 1:20 pm
by stoupeace
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μέλος της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Authentication Authorization Infrastructure - AAI). Μέσω της AAI, ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε χρήστες ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην AAI με ασφάλεια και ευκολία των χρηστών. Η υποδομή AAI επιτρέπει την κεντρική ταυτοποίηση των χρηστών για τις υπηρεσίες που παρέχει, αλλά με χρήση του username/password που χρησιμοποιούν οι χρήστες και για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-mail, VPN, κτλ.).

Οι σημαντικότερες υπηρεσίες τις οποίες θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον μέσω της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στην AAI είναι η υπηρεσία δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων «Πίθος» (http://pithos.grnet.gr), και η υπηρεσία Microsoft DreamSpark διανομής δωρεάν λογισμικού σε φοιτητές (https://downloads.channel8.msdn.com/). Καινούριες υπηρεσίες προβλέπεται να προστίθενται από το ΕΔΕΤ στο μέλλον.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της AAI, χρησιμοποιείστε το username και password που χρησιμοποιείτε για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-mail, VPN, wireless, κτλ.).
Περισσότερα εδώ: http://www.aueb.gr/help/aai.php

Re: Microsoft Dreamspark

Posted: Mon Sep 21, 2009 1:22 pm
by The Punisher
Να τονίσω ότι το username είναι "p3xxxxxx@dias" χωρίς το ".aueb.gr" στο τέλος. Password είναι αυτό που βάζουμε στο webmail της σχολής

Re: Microsoft Dreamspark

Posted: Mon Sep 21, 2009 1:34 pm
by ultimate_aektzis
Εγω δεν εχω καταλαβει ποια η διαφορα του dreamspark με το msdnaa. :smt017

Re: Microsoft Dreamspark

Posted: Mon Sep 21, 2009 1:38 pm
by stoupeace
ultimate_aektzis wrote:Εγω δεν εχω καταλαβει ποια η διαφορα του dreamspark με το msdnaa. :smt017
Eχει λιγότερα, απο τα ίδια πράγματα απ'όσο είδα :-p Το pithos ήταν epic προσθήκη όμως!

Re: Microsoft Dreamspark

Posted: Wed Jun 08, 2011 1:54 pm
by Zifnab
Guys Η συζήτηση για Πίθος μπορεί να συνεχίστεί εδώ..http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 123&t=7811
Στο παρόν topic ας γίνει συζήτηση για Dreamspark..