Αθήνα, 17 Μαΐου 2010
Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,
Με την ευκαιρία των φοιτητικών εκλογών θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ορισμένα θέματα που με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να επαναληφθούν.
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια θλιβερή κατάσταση κατά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων. Τα καθίσματα του Αμφιθεάτρου Α’ όπου έγινε η καταμέτρηση παρουσίαζαν εικόνα σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής στο τέλος της διαδικασίας. Το κόστος της επισκευής ήταν πολύ μεγάλο για το πανεπιστήμιο. Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης, η επανάληψη αυτού του φαινομένου αδικαιολόγητης καταστροφής δημόσιας περιουσίας αποτελεί πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Απαράδεκτο είναι επίσης το γεγονός ότι η καταμέτρηση διαρκεί τρεις μέρες με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά μαθήματα. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες κρίσης όπου όλοι πρέπει να συμβάλουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, δεν επιτρέπεται καμιά απώλεια ούτε χρόνου σπουδών ούτε δημόσιας περιουσίας. Σας καλώ λοιπόν να φροντίσετε ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των προηγουμένων ετών. Το Αμφιθέατρο πρέπει να παραδοθεί άθικτο όπως ακριβώς το παραλάβατε και η καταμέτρηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης 20 Μαΐου 2010 ώστε τα μαθήματα της ημέρας να γίνουν κανονικά.
Με αυτή την ευκαιρία θέλω επίσης να επιστήσω την προσοχή σας και σε ορισμένα άλλα απαράδεκτα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν τελευταία στο πανεπιστήμιό μας. Τη στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία κλυδωνίζεται με τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, φαντάζει εντελώς εξωπραγματική η εμμονή ορισμένων ομάδων φοιτητών σε θέματα που, αντί να κατευνάζουν το ήδη υψηλό επίπεδο έντασης, αντίθετα το εντείνουν ακόμα περισσότερο. Αναφέρομαι σε ενέργειες που συκοφαντούν και δυσφημίζουν άλλα μέλη της κοινότητας, δημιουργούν διχόνοια μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, δυναμιτίζουν το ειρηνικό κλίμα που μας είναι τόσο απαραίτητο στις παρούσες συνθήκες, και επιτείνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη σοβαρά προβλήματα του πανεπιστημίου και της κοινωνίας. Όταν σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνοχή όλων των κοινωνικών ομάδων και φορέων της χώρας, τέτοιες φαινόμενα αποτελούν πρόκληση προς την κοινωνία και οδηγούν σε απαξίωση το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Σας καλώ λοιπόν τους φοιτητές, να βοηθήσετε ενεργά ώστε να μην επαναληφθούν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες και να εξαλειφθούν φαινόμενα που απαξιώνουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτελέσουμε αποτελεσματικά το ακαδημαϊκό μας έργο.
Με εκτίμηση,
Καθηγητής Γρηγόρης Πραστάκος
Πρύτανης
Φοιτητικές Εκλογές 2010 : Μαθήματα Δημοκρατίας
-
- Gbyte level
Επιστολή Πρύτανη - Φοιτητικές Εκλογές 2010
- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Επιστολή Πρύτανη - Φοιτητικές Εκλογές 2010
Στο πρώτο συμφωνώ και επαυξάνω. Τα καραγκιοζιλίκια της καταμέτρησης πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Μελλοντικοί "επιστήμονες" να βγάζουν τις μπλούζες τους και να χοροπηδάνε πάνω σε έδρανα γκαρίζοντας για τα κόμματα. (ξυπνάς το ζώο μέσα μου)
Για το 2ο τι εννοεί;
Για το 2ο τι εννοεί;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
- Gbyte level
Καλά στο 1ο είναι πρωτίστως ζήτημα αισθητικής (να ακούς π.χ το τί κάνει ή τί κάνουν στην πουλάδα συμφοιτητές μας)
Στο 2ο νομίζω αναφέρεται σε επεισόδια βίας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.
Πάντως βρίθει κοινωνικής, ακαδημαϊκής κλπ. συναίνεσης/ειρήνης η επιστολή, τη στιγμή που αυτή δεν υπάρχει.
Πάντως βρίθει κοινωνικής, ακαδημαϊκής κλπ. συναίνεσης/ειρήνης η επιστολή, τη στιγμή που αυτή δεν υπάρχει.
- enum21
- Venus Former Team Member
2 ερωτησούλεςStormRider wrote:Καλά στο 1ο είναι πρωτίστως ζήτημα αισθητικής (να ακούς π.χ το τί κάνει ή τί κάνουν στην πουλάδα συμφοιτητές μας)
1) όλοι αυτοί από το βίντεο (την αρχή είδα και όχι όλο) είναι αυτοί που ασχολούνται κομματικά με την Πασπ στη σχολή? Εννοώ ό,τι μου φαίνονται πάρα πολλοί.
και 2) για κάθε μια ψήφο που παίρνουν χαίρονται ή σούμα?
- sandra
- Wow! Terabyte level
Για κάθε μία ακούς ένα τραγουδάκι από την αντίστοιχη παράταξη που την κέρδισε. Πώς αλλιώς; Αφού μέχρι την επόμενη αυτοί μετράνε ψηφαλάκια
Περίμενα ότι μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο θα συναναστρεφομουν με ξεχωριστά άτομα. Η πλειοψηφία όμως είναι γίδια από ότι φαίνεται. Και εκεί που ξενερώνω απίστευτα είναι όταν βλέπω και διδακτορικούς μας φοιτητές να πανηγυρίζουν
Περίμενα ότι μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο θα συναναστρεφομουν με ξεχωριστά άτομα. Η πλειοψηφία όμως είναι γίδια από ότι φαίνεται. Και εκεί που ξενερώνω απίστευτα είναι όταν βλέπω και διδακτορικούς μας φοιτητές να πανηγυρίζουν
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Νόμιζα οτι την Πέμπτη έτσι και αλλιώς δεν θα έχουμε μάθημα λόγω απεργίας... Anywayzzzz συμφωνώ σε ότι λέει ο πρύτανης, αυτήν την φορά...
Ας ελπίσουμε να μην γίνουν άλλες καταστροφές...
Και αν γίνουν, να έχει ο πρύτανης την δύναμη να πράξει τα ανάλογα και τότε φαντάζομαι θα έχει και τους φοιτητές μαζί του....
Ας ελπίσουμε να μην γίνουν άλλες καταστροφές...
Και αν γίνουν, να έχει ο πρύτανης την δύναμη να πράξει τα ανάλογα και τότε φαντάζομαι θα έχει και τους φοιτητές μαζί του....
-
- Gbyte level
Είναι off οι ερωτήσεις σου :Ρenum21 wrote:2 ερωτησούλες
1) όλοι αυτοί από το βίντεο (την αρχή είδα και όχι όλο) είναι αυτοί που ασχολούνται κομματικά με την Πασπ στη σχολή? Εννοώ ό,τι μου φαίνονται πάρα πολλοί.
και 2) για κάθε μια ψήφο που παίρνουν χαίρονται ή σούμα?
1) (Καλά εμένα τα συνθήματα -που ακούγονται εκατέρωθεν με σοκάρουν) Νομίζω ότι μαζεύεται κόσμος που "τρέχει" λιγότερο ή περισσότερο και φοιτητές που νιώθουν κοντά σε κάποια παράταξη.
2) Ψήφο-ψήφο. (αν και το συγκεκριμένο βίντεο πρέπει να ναι από την επικράτηση σε ένα τμήμα -νομίζω το δικό μας)
Αξίζει να βρεθείτε στη διαδικασία. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και είναι τραγελαφική. Εγώ προσπαθώ να μαι συνεπής απέναντι στους αντιπροσώπους μου και την παρακολουθώ.
- dexter
- Academic status: N>4
αυτοαναιρείς την δηλωσή σου..StormRider wrote:Αξίζει να βρεθείτε στη διαδικασία. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και είναι τραγελαφική.Εγώ προσπαθώ να μαι συνεπής απέναντι στους αντιπροσώπους μου και την παρακολουθώ.
σκέψου αν οι "αντιπροσωποί" σου είναι συνεπής απεναντί σου πρώτα..
πιστεύω ότι περισσότερα πετυχαίνουμε με mass emails(για κάποιο θέμα στα μαθήματα) και υπογραφές(όπως είχαμε κάνει για την έγκυρη έκδοση του προγράμματος της εξεταστικής,μόνοι μας χωρίς καμία συμμετοχή από τις παρατάξεις) , παρά τα όσα κάνουν οι παρατάξεις..
πραγματικά το πιστεύεις ότι αξίζει?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
sandra++sandra wrote:Για κάθε μία ακούς ένα τραγουδάκι από την αντίστοιχη παράταξη που την κέρδισε. Πώς αλλιώς; Αφού μέχρι την επόμενη αυτοί μετράνε ψηφαλάκια
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ALL BLACKS supporter..
-
- Gbyte level
@dexter: ειρωνικά το είπα βρε (κ γ αυτό είπα αντιπρόσωποι κ όχι εκπρόσωποι -όπως θέλουν να μας λένε ότι είναι)
- dexter
- Academic status: N>4
όχι δεν ψάρωσα..StormRider wrote:@dexter: ειρωνικά το είπα βρε (κ γ αυτό είπα αντιπρόσωποι κ όχι εκπρόσωποι -όπως θέλουν να μας λένε ότι είναι)
http://foss.aueb.gr
ALL BLACKS supporter..
ALL BLACKS supporter..
Για το δεύτερο αναφέρεται εδώ:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... 02&rss=yes
Η εκδοχή από την άλλη εδώ : http://www.paspasoee.gr/index._alogoskoufis.htm
Το γεγονός αναφέρθηκε και στο ράδιο αρβύλα στον ΑΝΤ1 πριν λίγο...
Προφανώς ο Πραστάκος χρωστάει χάρη στον φίλο του...
κ.Πραστάκο πρόκληση αποτελούσε η πολιτική του κ.Αλογοσκούφη. Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που αύξησε το ΑΕΠ της χώρας κατά 20-30% σε ένα βράδυ να διδάσκει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Πρόκληση αποτελεί να μας λέτε να μην μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει σοβαρό μερίδιο στην καταστροφή της Ελλάδας.Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι δεν τον δέχτηκαν πουθενά και έριξε τα μούτρα του και γύρισε στο πανεπιστήμιο να διδάξει. Πρόκληση αποτελεί ο μπράβος. Πρόκληση αποτελείτε εσείς με τα λεγόμενα σας.
Όχι κ. Πραστάκο...Εγώ δεν θα σας ακούσω...Αν δω τον κ.Αλογοσκούφη κάπου στην ΑΣΟΕΕ θα τον γιουχάρω(δεν τον έχω πετύχει)...Η λαϊκή οργή δεν συγκρατείται επειδή το θέλετε εσείς...
Το γεγονός αναφέρθηκε και στο ράδιο αρβύλα στον ΑΝΤ1 πριν λίγο...
Προφανώς ο Πραστάκος χρωστάει χάρη στον φίλο του...
κ.Πραστάκο πρόκληση αποτελούσε η πολιτική του κ.Αλογοσκούφη. Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που αύξησε το ΑΕΠ της χώρας κατά 20-30% σε ένα βράδυ να διδάσκει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Πρόκληση αποτελεί να μας λέτε να μην μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει σοβαρό μερίδιο στην καταστροφή της Ελλάδας.Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι δεν τον δέχτηκαν πουθενά και έριξε τα μούτρα του και γύρισε στο πανεπιστήμιο να διδάξει. Πρόκληση αποτελεί ο μπράβος. Πρόκληση αποτελείτε εσείς με τα λεγόμενα σας.
Όχι κ. Πραστάκο...Εγώ δεν θα σας ακούσω...Αν δω τον κ.Αλογοσκούφη κάπου στην ΑΣΟΕΕ θα τον γιουχάρω(δεν τον έχω πετύχει)...Η λαϊκή οργή δεν συγκρατείται επειδή το θέλετε εσείς...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- sandra
- Wow! Terabyte level
Αυτό έγινε την προηγούμενη βδομάδα στο μεταπτυχιακό;
Βασικά δεν κατάλαβα που κολλάει το τι έκανε σαν υπουργός με την ακαδημαική του ιδιότητα. Δε μαθαίνει στους φοιτητές πως να κυβερνήσουν χώρες φαντάζομαι.
Τραγικό το σχόλιο πάντως για την υπευθυνότητα της παράταξης
Βασικά δεν κατάλαβα που κολλάει το τι έκανε σαν υπουργός με την ακαδημαική του ιδιότητα. Δε μαθαίνει στους φοιτητές πως να κυβερνήσουν χώρες φαντάζομαι.
Τραγικό το σχόλιο πάντως για την υπευθυνότητα της παράταξης
Προφανώς και κολλάει! Πήγε και τα είπε και στην Αγγλία και τον πήραν με τα γιαούρτια εκεί πριν γίνει στην Ελλάδα.
Κολλάει γιατί δεν μπορείς να έχεις δάσκαλο έναν από αυτούς που χρεωκόπησαν την Ελλάδα. Έναν άνθρωπο που κορόιδευε τον ελληνικό λαό. Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι για να καταλάβω; Δεν θέλουμε να αλλάξουμε; Μέχρι πότε θα δείχνουμε "σεβασμό" στα λαμόγια; Έλεος πια! Βαρέθηκα να δείχνω σεβασμό!
Κολλάει γιατί δεν μπορείς να έχεις δάσκαλο έναν από αυτούς που χρεωκόπησαν την Ελλάδα. Έναν άνθρωπο που κορόιδευε τον ελληνικό λαό. Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι για να καταλάβω; Δεν θέλουμε να αλλάξουμε; Μέχρι πότε θα δείχνουμε "σεβασμό" στα λαμόγια; Έλεος πια! Βαρέθηκα να δείχνω σεβασμό!
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- sandra
- Wow! Terabyte level
Τι να σου πω, δε γουστάρω πολύ τα δικαστήρια. Επίσης θεωρώ πως ένας υπουργός είναι πιόνι και σιγουρα όχι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις κινήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Πρώτα πρώτα φταίει ο λαός που τους ψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει τα δύο κόμματα
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες...Δεν τον κάνει άμοιρο ευθυνών όμως...Είχε θέση ευθύνης. Που να τον άκουγες τι έλεγε και στον Παπαχελά μαζί με τα άλλα λαμόγια Μάνο και Παπαντωνίου...Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τσίπα πάνω τους...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
++aguero88 wrote: Υ.Γ
Αλλά αμα εγω δω εσένα και την παράταξή σου (και τις άλλες) να σπάτε ένα έδρανο, μπορώ να έρθω να σε κάνω να τρέχεις μέχρι να πιάσεις χιόνι? Γιατί καλά αυτά που λες και συμφωνώ, αλλά δεν γράφεις τίποτα για την ανακοίνωση του κ. Πραστάκου παρα μόνο για το τι κρύβεται απο κατω...
Από πότε ο κ.Βίτσιος στέλνει από το kxv(at)dias(dot)aueb(dot)gr ?
(εξήγηση: εγώ έλαβα ένα mail με subject "epistoli prytani" από τον Κ.Βίτσιο και διεύθυνση kxv(at)dias(dot)aueb(dot)gr . Είχε συννημένο ένα αρχείο doc, το οποίο και δεν άνοιξα, γιατί το θεώρησα ύποπτο, μιας και η σωστή διεύθυνση του Βίτσιου είναι kxv(at)aueb(dot)gr ...Ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο κείμενο και να μην έγινα εντελώς ρόμπα )
-
- Gbyte level
Λες ο έλεγχος από το ΓΕΕΘΑ (αυτοί δεν το κάνουν?) να το τράβηξε τόσο πολύ; Δε νομίζω. Τα παλιότερα mail του κ.Βίτσιου ήταν από το dias.aueb.gr. Ίσως το @aueb.gr να είναι για "εξωτερική" επικοινωνία.
Πάντως αυτό το μήνυμα κάτι μου θυμίζει, σαν να το έχω ξαναδιαβάσει... Αποκλύεται να είναι περσινό or something?
-
- Gbyte level
Δεν ξέρω, μπορεί. Άλλωστε πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται στο πανεπιστήμιο -γιατί όχι και οι απόψεις του πρύτανη?Filia wrote:Πάντως αυτό το μήνυμα κάτι μου θυμίζει, σαν να το έχω ξαναδιαβάσει... Αποκλύεται να είναι περσινό or something?
- madness
- Mbyte level
εγώ πίστεψα ότι αναφερόταν σε κάτι προηγούμενες "δημοσιεύσεις/πεποιθήσεις" της εν λόγο παράταξης για καθηγητές χωρίς λέει πτυχία (κατι βαρκελορς είχαν και κτλ)... κάτι τέτοιο είχα καταλάβει δεν πέρνω κ όρκο...aguero88 wrote:Για το δεύτερο αναφέρεται εδώ:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... 02&rss=yes
έδιτ:
Last edited by madness on Wed May 19, 2010 1:54 am, edited 3 times in total.
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)Re: Επιστολή Πρύτανη - Φοιτητικές Εκλογές 2010
StormRider wrote:Δεν ξέρω, μπορεί. Άλλωστε πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται στο πανεπιστήμιο -γιατί όχι και οι απόψεις του πρύτανη?Filia wrote:Πάντως αυτό το μήνυμα κάτι μου θυμίζει, σαν να το έχω ξαναδιαβάσει... Αποκλύεται να είναι περσινό or something?
Πάντως τις προηγούμενες φορές που μας έστελναν επιστολή του πρύτανη, υπήρχε αναρτημένη και στην κεντρική σελίδα του aueb, ενώ τώρα δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο...
Anyway, θα δείξει!
edit:
Και μου απαντάω: ανέκαθεν (fail )Filia wrote: Από πότε ο κ.Βίτσιος στέλνει από το kxv(at)dias(dot)aueb(dot)gr ?