Επιστολή Πρύτανη προς φοιτητές
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Επιστολή Πρύτανη προς φοιτητές
http://dias.aueb.gr/epistoli_pritani.pdf
μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή από το link. Το διάβασα και βλέπω πως πλέον έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως πρέπει να κάνουν κάτι...
Θα προτιμούσα ακόμα πιο σκληρά μέτρα, όπως κάθετι που θα στερούσε από τις παρατάξεις (που ευθύνονται) ακόμα και την παρουσία τους.
Ας ελπίσουμε σε μια καλή αρχή...
μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή από το link. Το διάβασα και βλέπω πως πλέον έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως πρέπει να κάνουν κάτι...
Θα προτιμούσα ακόμα πιο σκληρά μέτρα, όπως κάθετι που θα στερούσε από τις παρατάξεις (που ευθύνονται) ακόμα και την παρουσία τους.
Ας ελπίσουμε σε μια καλή αρχή...
Last edited by Zifnab on Fri Oct 08, 2010 5:25 pm, edited 2 times in total.
Reason: url tag fixed
Reason: url tag fixed
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: Επιστολή Πρύτανη προς φοιτητές 15/9/2010
Αυτο με την βιβλιοθηκη το ακουω εδω και 2 χρονια.@@ μαντολες...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
γτ? μπορείς να μπεις και να δεις τα βιβλία της βιβλιοθήκης.. κανονικά από περισυ μπορούσα...ultimate_aektzis wrote:Αυτο με την βιβλιοθηκη το ακουω εδω και 2 χρονια.@@ μαντολες...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ααα, αυτο εννοει?Λεγανε να τα ψηφιοποιησουνε τοτε, αυτο λεω εγω.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
όλα τα βιβλία τις βιβλιοθήκης να ψηφιοποιηθούν? Θα θέλουμε μεγάλο σέρβερ και ικανό μπατζετ για αυτό.. δύσκολο...ultimate_aektzis wrote:Ααα, αυτο εννοει?Λεγανε να τα ψηφιοποιησουνε τοτε, αυτο λεω εγω.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
άσχετο αλλά υποτίθεται ότι ετοιμάζεται και ένα κτήριο που θα είναι η νέα μας βιβλιοθήκη - δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμο απλά το αναφέρω.
Μακάρι να κυλήσει ομάλα η φετινή χρονιά και ο Πρύτανης να πάρει τις αποφάσεις που λέει και με σοβαρότητα όχι όπως πέρυσι με την γρίπη ως πρόφαση... εγώ παρ'όλα αυτά προβλέπω ότι θα είναι καυτή αυτή η χρονία και μη θέλοντας να γίνω μάντης κακών πραγμάτων θα πω ότι αναμένω και καταλήψεις για να μην πω εμφύλιο σε λίγα χρόνια
... Μακάρι να διαψευστώ!
Μακάρι να κυλήσει ομάλα η φετινή χρονιά και ο Πρύτανης να πάρει τις αποφάσεις που λέει και με σοβαρότητα όχι όπως πέρυσι με την γρίπη ως πρόφαση... εγώ παρ'όλα αυτά προβλέπω ότι θα είναι καυτή αυτή η χρονία και μη θέλοντας να γίνω μάντης κακών πραγμάτων θα πω ότι αναμένω και καταλήψεις για να μην πω εμφύλιο σε λίγα χρόνια

- Ισοβίτης
Ωραία τα λόγια, ελπίζουμε να γίνουν και πράξη.
Όσο για το...
Όσο για το...
... αυτά ΔΕΝ είναι αξιοποίηση στο έπακρο.Πρύτανης wrote:Αξιοποιώντας την πληροφορική και το internet στο έπακρο, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή: εφαρμόζουμε ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών, ηλεκτρονικές δηλώσεις, ηλεκτρονική γραμματεία, ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη από το σπίτι
- Zifnab
Βαγγέλη συγκέντρωσε εσύ κάποιες ιδέες και μπορούμε συζητώντας και βρίσκοντας κι άλλες να τις στείλουμε με email στον κ.Πρύτανη για να τις υλοποίησει αφού είναι τόσο φίλος τις τεχνολογίαςΙσοβίτης wrote:Ωραία τα λόγια, ελπίζουμε να γίνουν και πράξη.
Όσο για το...... αυτά ΔΕΝ είναι αξιοποίηση στο έπακρο.Πρύτανης wrote:Αξιοποιώντας την πληροφορική και το internet στο έπακρο, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή: εφαρμόζουμε ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών, ηλεκτρονικές δηλώσεις, ηλεκτρονική γραμματεία, ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη από το σπίτι
- enum21
Αφού έχουμε φτάσει στο έπακρο, πόσο ακόμα? :pZifnab wrote:Βαγγέλη συγκέντρωσε εσύ κάποιες ιδέες και μπορούμε συζητώντας και βρίσκοντας κι άλλες να τις στείλουμε με email στον κ.Πρύτανη για να τις υλοποίησει αφού είναι τόσο φίλος τις τεχνολογίαςΙσοβίτης wrote:Ωραία τα λόγια, ελπίζουμε να γίνουν και πράξη.
Όσο για το...... αυτά ΔΕΝ είναι αξιοποίηση στο έπακρο.Πρύτανης wrote:Αξιοποιώντας την πληροφορική και το internet στο έπακρο, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή: εφαρμόζουμε ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών, ηλεκτρονικές δηλώσεις, ηλεκτρονική γραμματεία, ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη από το σπίτι
- gasparosoft
- Gbyte level
To infinity and beyond 
ΥΓ: Όσο για την επιστολή μου θυμίζουν λόγια πολιτικού. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

ΥΓ: Όσο για την επιστολή μου θυμίζουν λόγια πολιτικού. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.
- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Τι να πω...μακάρι όντως να γίνει κάτι σοβαρό προς την κατεύθυνση ενός πανεπιστημίου που να λειτουργεί ομαλά πέρα από εξωγενείς ανωμαλίες. Όχι ότι έχω ιδιαίτερο παράπονο απ'το πανεπιστήμιο, αλλά εντάξει, τα περισσότερα απ'αυτά που λέγονται τα βρίσκω λίγο "για να παινεύουμε το σπίτι μας", παρά ως καταγραφή μιας πραγματικής προόδου που σχεδιάστηκε και επετεύχθη.
Όσον αφορά τις παρατάξεις και τη σαπίλα που φέρνουν μέσα στη σχολή, αναρωτιέμαι αν θα ήταν ίδια η αντίδραση αν τυχόν τα περσινά της Χ παράταξης τύχαινε να τα κάνει η Ψ παράταξη. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση ούτε με χ, ούτε με ψ, ούτε με ζ παράταξη, ούτε συμμερίζομαι την αναγκαιότητα να υπάρχουν μέσα στο πανεπιστήμιο. Για πολλά, όμως, πράγματα δεν ευθύνονται μόνο οι χρωματιστοί φοιτητές, αλλά και οι χρωματιστοί καθηγητές και μάλιστα με μεταξύ τους συσχετισμούς. Η εμπλοκή των πολιτικών επιδιώξεων του καθενός και της κομματικής νοοτροπίας μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι που εκφράζεται μόνο απ'τις παρατάξεις, δυστυχώς.
Όσον αφορά τις παρατάξεις και τη σαπίλα που φέρνουν μέσα στη σχολή, αναρωτιέμαι αν θα ήταν ίδια η αντίδραση αν τυχόν τα περσινά της Χ παράταξης τύχαινε να τα κάνει η Ψ παράταξη. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση ούτε με χ, ούτε με ψ, ούτε με ζ παράταξη, ούτε συμμερίζομαι την αναγκαιότητα να υπάρχουν μέσα στο πανεπιστήμιο. Για πολλά, όμως, πράγματα δεν ευθύνονται μόνο οι χρωματιστοί φοιτητές, αλλά και οι χρωματιστοί καθηγητές και μάλιστα με μεταξύ τους συσχετισμούς. Η εμπλοκή των πολιτικών επιδιώξεων του καθενός και της κομματικής νοοτροπίας μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι που εκφράζεται μόνο απ'τις παρατάξεις, δυστυχώς.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- Ισοβίτης
Δεν είναι μόνο οι ιδέες, είναι και η διαδικασία υλοποίησης (προκύρηξη διαγωνισμού, κλπ). Πάμε...Zifnab wrote:Βαγγέλη συγκέντρωσε εσύ κάποιες ιδέες και μπορούμε συζητώντας και βρίσκοντας κι άλλες να τις στείλουμε με email στον κ.Πρύτανη για να τις υλοποίησει αφού είναι τόσο φίλος τις τεχνολογίας
1. Ηλεκτρονικές εγγραφές, ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων: Κατάργηση του υπάρχοντος πιασοκώλικου software που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και φοιτητές μπορούν να υλοποιήσουν κάτι ασφαλέστερο, λειτουργικότερο και feature-complete με λίγα ή καθόλου χρήματα.
2. Eclass: Για αρχή, να φτιαχτούν ορισμένες σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες όπως το να μην είναι session-based. Σε δεύτερη φάση, αλλαγή πλατφόρμας.
3. Credentials: Πολύ κακό (και πολλά credentials) για το τίποτα. Δεν έχω καταλάβει ποιο το νόημα του να έχουμε δεκάδες διαφορετικά accounts για υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.
4. Παρατάξεις: Η παρεμπόδιση του ακαδημαϊκού έργου είναι παραπάνω από δεδομένη. Περιμένουμε τήρηση του νόμου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αλλά το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο για τον πρύτανη. Διαφορετικά, δεν θα είχε βγάλει την ανακοίνωση. Ορισμένες παρατάξεις είναι προκλητικές. Ορισμένες είναι και παράνομες.
- enum21
Μα όλες περιττές. Αλλά υπάρχουν, λειτουργούν και επηρεάζουν. Τυχαίο?Ισοβίτης wrote:Zifnab wrote:Βαγγέλη συγκέντρωσε εσύ κάποιες ιδέες και μπορούμε συζητώντας και βρίσκοντας κι άλλες να τις στείλουμε με email στον κ.Πρύτανη για να τις υλοποίησει αφού είναι τόσο φίλος τις τεχνολογίας4. Παρατάξεις: Η παρεμπόδιση του ακαδημαϊκού έργου είναι παραπάνω από δεδομένη. Περιμένουμε τήρηση του νόμου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αλλά το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο για τον πρύτανη. Διαφορετικά, δεν θα είχε βγάλει την ανακοίνωση. Ορισμένες παρατάξεις είναι προκλητικές. Ορισμένες είναι και παράνομες.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- sinty
- Kilobyte level
Το να υπάρχουν παρατάξεις στο πανεπιστήμιο, δεν είναι κακό. Το κακό είναι να ισχυρίζονται ότι μάχονται για το καλό της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Είμαι σίγουρη ότι αν οι παρατάξεις εξυπηρετούσαν αυτά που έπρεπε θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος και πλήρως δημοκρατικός θεσμός. Ωστόσο δε γίνεται αυτό όταν βλέπεις στις συνελεύσεις ότι διαφωνούν μεταξύ τους, όχι γιατί η πρόταση που είναι προς συζήτηση δεν είναι αξιόλογη, αλλά επειδή την πρότεινε αντίπαλη παράταξη. Ο θεσμός αυτός καθ' αυτός δεν είναι κακός. Κακό είναι ότι αποτελεί μικρογραφία της βουλής, και προμηνύει ότι η ελληνική "δημοκρατική" πολιτική ζωή δε θα αλλάξει σύντομα...
She's lost in the darkness, fading away
I'm still around here, screaming her name
I'm still around here, screaming her name
- Zifnab
επίσης αρκετοί φοιτητές των παρατάξεων προμηνύουν το βόλεμα που θα επακολουθήσει στη βουλή...άρα εκτός από πανεπιστήμιο θα είμαστε και σαν χώρα χαμένοι...sinty wrote:Το να υπάρχουν παρατάξεις στο πανεπιστήμιο, δεν είναι κακό. Το κακό είναι να ισχυρίζονται ότι μάχονται για το καλό της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Είμαι σίγουρη ότι αν οι παρατάξεις εξυπηρετούσαν αυτά που έπρεπε θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος και πλήρως δημοκρατικός θεσμός. Ωστόσο δε γίνεται αυτό όταν βλέπεις στις συνελεύσεις ότι διαφωνούν μεταξύ τους, όχι γιατί η πρόταση που είναι προς συζήτηση δεν είναι αξιόλογη, αλλά επειδή την πρότεινε αντίπαλη παράταξη. Ο θεσμός αυτός καθ' αυτός δεν είναι κακός. Κακό είναι ότι αποτελεί μικρογραφία της βουλής, και προμηνύει ότι η ελληνική "δημοκρατική" πολιτική ζωή δε θα αλλάξει σύντομα...
-
Πως γύρισε πάλι σε παρατάξεις το θέμα
;

- Zifnab
O Πρύτανης στο quote του πάνω το υπονόησε !! 

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Βασικά ποιός ο λόγος της επισστολής; Έγινε κάτι πρόσφατα; Ή κινείται και ο πρύτανης στο πλάισιο της προληπτικής καταστολής και του εκφοβισμού; Λέμε τώρα.
- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Πιο πολύ για προειδοποίηση το βρίσκω, οι παρατάξεις, στις οποίες αναφέρονται τα λεγόμενά του δεν είναι τόσο αξιοπρεπείς ώστε να μπορεί να τις...εκφοβίσει ένας πρύτανης γιατί αν ήταν, θα είχαν σηκωθεί να φύγουν μόνες τους. Μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή...Πιο πολύ προσπάθεια του πρύτανη να δηλώσει "ε, είμαι κι εγώ εδώ και φέτος δεν παίζω" μου κάνει, που ειλικρινά αν το δω δεν θα το πιστεύω αν και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ο καθένας παίζει του παιχνίδι του εκεί μέσα, δεν είναι μόνο οι φοιτητικές παρατάξεις το πρόβλημα.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Xα χα την τελευταία φορα που ρώτησα για erasmus για μια χωρα που με ενδιέφερε εντός EU, εκτος του ότι δεν υπήρχε συνεργασία με κανένα σχετικό ίδρυμα στην χωρα (Φινλανδία), μου ζήτησαν να φροντίσω να ξεκινήσω εγώ ο ίδιος τις ενέργειες για την συνεννόηση μεταξύ των πανεπιστημίων για την εγκαθίδρυση συνεργασίας (!)....διαθέτουμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus στη χώρα..
Aπορώ βάση ποιων κριτηρίων θεωρούμε το πρόγραμμα μας ως "ισχυρό".

- nookie
- Mbyte level
Να συμπληρωσω/επεκτεινω πανω σε αυτο οτι εφοσον μιλαμε για 'διεθνοποιηση', θα πρεπει να περιμενουμε και τους αναλογους σε ποιοτητα εισακτεους σε σχεση με τη θεση μας ως ιδρυμα..εαν ειναι ετσι,καλο θα ειναι να γινουν ενεργειες που θα δημιουργησουν ισχυρες και αξιολογες προσβασεις σε ολες τις ηπειρους και για τους δικους μας φοιτητες..zweistein wrote:Xα χα την τελευταία φορα που ρώτησα για erasmus για μια χωρα που με ενδιέφερε εντός EU, εκτος του ότι δεν υπήρχε συνεργασία με κανένα σχετικό ίδρυμα στην χωρα (Φινλανδία), μου ζήτησαν να φροντίσω να ξεκινήσω εγώ ο ίδιος τις ενέργειες για την συνεννόηση μεταξύ των πανεπιστημίων για την εγκαθίδρυση συνεργασίας (!)....διαθέτουμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus στη χώρα..
Διοτι το να περιμενουμε καποιο ποστ στο Venus για καποια θεση σε καποιο Πανεπιστημιο(ειτε προπτυχιακων ειτε για μετα το πτυχιο) της υφηλιου για να το πληροφορηθουμε..απλως καταδεικνυει την ανεπαρκεια της αντιστοιχης επισημης λειτουργιας του ΟΠΑ..
Για να μη μιλησω για κατι ανακοινωσεις για υποτροφιες που χρονολογουνται το...2007..και εχουν ξεμεινει ξεχασμενες σε κατι προθηκες..

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
αισιοδοξος :zweistein wrote:Xα χα την τελευταία φορα που ρώτησα για erasmus για μια χωρα που με ενδιέφερε εντός EU, εκτος του ότι δεν υπήρχε συνεργασία με κανένα σχετικό ίδρυμα στην χωρα (Φινλανδία), μου ζήτησαν να φροντίσω να ξεκινήσω εγώ ο ίδιος τις ενέργειες για την συνεννόηση μεταξύ των πανεπιστημίων για την εγκαθίδρυση συνεργασίας (!)....διαθέτουμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus στη χώρα..
θελεις να πεις οτι γινεται να ξεκινησω εγω τις ενεργειες για συνεννοηση του πανεπιστημιου μας με της φινλανδιας;;; δεν με ενδιαφερει αμα ακουγεται σαν να κανω δικη τους δουλεια, θα το κανω

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη