Ερωτηση για κωδικούς!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year
Ερωτηση για κωδικούς!

Post by kaliteros » Tue Oct 12, 2010 12:49 am

Καλησπέρα,είχα τις εξής αποριες.

1)Το user/pass για το e-class πιο είναι? Έχω user/pass combo για το cslab2,ενα χαρτί με user/pass απο "διέυθυνση μηχανογράφησης" (Που είναι το pass για το webmail),ένα user/pass combo για e-grammateia κτλ.Δεν μπορώ να βρώ πιος συνδυασμός λειτουργεί στο e-class.

2)Το pass μου για την e-grammateia το άλλαξα πρόσφατα (δεν θυμόμουν το παλιό,το είχε αποθηκευμένο ο browser).Δεν μπορώ όμως να κάνω log in στο Eudoxus για να δηλώσω συγγράματα.Υποθέτω ότι ζητάει το παλιό pass,ξέρει κανείς αν θα γίνει αυτόματα update(στο eudoxus) ή να πάω στο γραφείο για reset το password?

3)Συμφωνεί κανείς οτι αυτό το σκηνικό με τα 300 διαφορετικά user/pass combo που πρέπει να θυμόμαστε απ'έξω οποιαδήποτε στιγμή είναι λίγο γελοίο? :smt021

edit:
4)Στο webmail μου δεν εμφανίζονται οι χαρακτήρες σωστά ,δηλαδή είναι κινέζικα (η πιο σωστά αραβικά :smt025 ).Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα mail,πράγμα που με μπερδεύει περισσότερο.
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Re: Ερωτηση για κωδικούς!

Post by Master_ex » Tue Oct 12, 2010 12:58 am

kaliteros wrote:1)Το user/pass για το e-class πιο είναι? Έχω user/pass combo για το cslab2,ενα χαρτί με user/pass απο "διέυθυνση μηχανογράφησης" (Που είναι το pass για το webmail),ένα user/pass combo για e-grammateia κτλ.Δεν μπορώ να βρώ πιος συνδυασμός λειτουργεί στο e-class.
eclass.aueb.gr wrote:Όνομα χρήστη (username) - [Οι χρήστες με e-mail διεύθυνση @dias.aueb.gr, θα πρέπει να προσθέτουν στο username τους το @dias
Άρα pxxxxxxx@dias | pass_webmail
kaliteros wrote:2)Το pass μου για την e-grammateia το άλλαξα πρόσφατα (δεν θυμόμουν το παλιό,το είχε αποθηκευμένο ο browser).Δεν μπορώ όμως να κάνω log in στο Eudoxus για να δηλώσω συγγράματα.Υποθέτω ότι ζητάει το παλιό pass,ξέρει κανείς αν θα γίνει αυτόματα update(στο eudoxus) ή να πάω στο γραφείο για reset το password?
http://www.aueb.gr/pages/foithsh/odigos/index.php#6 wrote:Στη συνέχεια, οι φοιτητές εισέρχονται στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων http://www.eudoxus.gr για να επιλέξουν τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δήλωσαν για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος.
kaliteros wrote:3)Συμφωνεί κανείς οτι αυτό το σκηνικό με τα 300 διαφορετικά user/pass combo που πρέπει να θυμόμαστε απ'έξω οποιαδήποτε στιγμή είναι λίγο
Όχι απαραίτητα - Security at risk as one third of surfers admit they use the same password for all websites, Sophos reports
kaliteros wrote:4)Στο webmail μου δεν εμφανίζονται οι χαρακτήρες σωστά ,δηλαδή είναι κινέζικα (η πιο σωστά αραβικά ).Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα mail,πράγμα που με μπερδεύει περισσότερο.
Tools>Encoding
Το webmail δεν καταλαβαίνει αυτόματα το encoding. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον mail client που λογικά θα παίζει σωστά.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by kaliteros » Tue Oct 12, 2010 1:28 am

Ευχαριστώ για το reply.

1) I made it!Δεν ξέρω τι έβαζα λάθος,ίσως συμπλήρωνα .aueb.gr στο user.

2)Το προβλημά μου βρίσκοταν στο ότι άργησε το update λίγο (όπως μάντεψα!)

3)Θεωρώ οτι το συγκεκριμένο πεδίο δύσκολα θα αποτελούσε στόχο για hack.

4)Δεν κατάλαωα ακριβώς ,αλλά θα το kάνω google αύριο.

Καληνύχτα.
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by Bloody Mary » Wed Oct 13, 2010 11:58 am

Για το 4, η πιο πρόχειρη λύση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι όταν συνδέεσαι στο webmail να επιλέγεις από το πάνω μενού του browser σου "Προβολή"->"Κωδικοποίηση χαρακτήρων"->"Unicode (UTF-8)".
Με αυτό τον τρόπο τα κινέζικα/αραβικά θα φτιάξουν, αλλά προσωρινά, δηλαδή κάθε φορά που θα συνδέεσαι θα πρέπει να κάνεις την ίδια διαδικασία.
Αυτό που σου πρότεινε ο Master_ex παραπάνω για τον mail client θα λύσει το πρόβλημα σου μόνιμα. Π.χ. αν έχεις Windows μπορείς να ρυθμίσεις το Outlook ή το Outlook Express να κατεβάζει τα mail σου στον υπολογιστή.
Ή μπορείς να προωθήσεις τα email σου από το webmail της σχολής σε κάποιον άλλο λογαριασμό σου (π.χ. το hotmail σου). Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν παίζει, λογικά θα πρέπει να γίνεται πάντως.
Τέλος ένα ακόμη πράγμα που μπορείς να κάνεις (τουλάχιστον αν χρησιμοποιείς mozilla) είναι να εγκαταστήσεις ένα addon or something που να καθορίζει ότι μόνιμα το encoding στις ιστοσελίδες που θα βλέπεις στον browser σου θα είναι UTF-8. Οπότε θα λυθεί το πρόβλημα σου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τελευταίο κάνε ένα search στο Venus, έχει αναλυθεί αρκετές φορές το πώς γίνεται, σε πολλά threads!
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Oct 13, 2010 10:20 pm

Όπα ρε συ, τι addon και ιστορίες? :-p

Firefox:
Tools -> Options -> καρτέλα Content -> στην κατηγορία Fonts & Colors πατάμε το κουμπίδιον Advanced. Εκεί κάτω κάτω έχει επιλογή για το default encoding.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by Bloody Mary » Thu Oct 14, 2010 8:45 pm

Ό,τι το βολεύει το παιδί :-D
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Wed Mar 09, 2011 4:40 pm

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι user και τι pass χρησιμοποιούμε στο eudoxus??
Η τύχη είναι άθροισμα συμπτώσεων...
Albert Einstein
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Wed Mar 09, 2011 5:31 pm

blossom wrote:Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι user και τι pass χρησιμοποιούμε στο eudoxus??
Βασικά βάζεις το user και pass που χρησιμοποιείς για να μπεις στην e-γραμματεία .
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Wed Mar 09, 2011 6:24 pm

Ευχαριστώ πολύ.
Η τύχη είναι άθροισμα συμπτώσεων...
Albert Einstein
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”