Page 1 of 3
Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Sat May 14, 2011 1:47 pm
by ?:=2b|~2b
Φαντάζομαι όλοι έλαβαν το ακόλουθο, καλού κακού το αναδημοσιεύω.
Σταύρος Τουμπής
==================================================================
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθήνα, 12 Μαΐου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 2304
Προς
1) τα μέλη Δ.Ε.Π.
2) τους Προπτυχιακούς Φοιτητές
3) τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές
4) τους Βοηθούς, Επιστημονικούς Συνεργάτες &
Επιμελητές
5) τα μέλη Ειδικού & Εργαστηριακού Διδακτικού
Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.)
6) τα μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού
Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.)
7) το Διοικητικό Προσωπικό
του Πανεπιστημίου
Ενταύθα
Θέμα: Εκλογές Πρυτανικών Αρχών
Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 27.4.2011), οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2011, ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 και 12 του Ν. 1268/82 όπως ισχύει, του άρθρου 3 του Ν.2083/92 όπως ισχύει, του άρθρου 3 του Ν.3027/2002 και των άρθρων 15 έως και 21 του Εσωτερικού Κανονισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Υπουργική Απόφαση 13035/Β1, ΦΕΚ 671Β/ 30.5.2002).
Τα σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών θα σας γνωστοποιηθούν με ιδιαίτερο έγγραφο.
Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
Καθηγητής ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Π. ΠΡΑΣΤΑΚΟΣ
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Sun May 15, 2011 10:03 am
by mxsar.opa
Θυμάται κανείς από άλλες φορές, μαθήματα γίνονται εκείνη την ημέρα?
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Mon May 16, 2011 11:10 pm
by PASCAL
Ωραία, ποιοί θα είναι υποψήφιοι;
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 18, 2011 11:44 am
by ?:=2b|~2b
Αναρτήθηκαν λεπτομέριες εδώ:
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1077_a.pdf
Υποψηφιότητες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μάλλον θα ανακοινωθούν σύντομα. Προσωπικά δεν ξέρω τίποτα.
Σταύρος Τουμπής
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Sun May 22, 2011 2:51 pm
by nks
κυριε Τουμπή με όλο το σεβασμό,βάλτε εσεις για Πρύτανης μπας κ δουμε ασπρη μερα...ουτε γαλαζια,ουτε κοκκινη,ουτε πρασινη.ασπρη θελουμε...
(Δεν ειναι γλυψιμο,παρ'οτι χρωσταω,ειναι αναγκη)
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Sun May 22, 2011 3:04 pm
by ultimate_aektzis
Νομιζω πρεπει να εισαι πρωτοβαθμιος καθηγητης, αρα μαλλον δεν καλυπτει τις προυποθεσεις.
Επισης πιστευω οτι για να πας για πρυτανης πρεπει να εισαι ή μεγαλο λαμογιο ή πολυ "ρομαντικος"(να πιστευεις οτι θα πας το πανεπιστημιο καποια βηματα μπροστα εν μεσω σαπιλας).
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Sun May 22, 2011 4:05 pm
by marios
Πάντως είναι σχετικά "παράλογο" να ψηφίσουμε εμείς από την ώρα που ξέρουμε ένα πολύ μικρό υποσύνολο των καθηγητών, ενώ και οι υποψήφιοι δεν έχουν γράψει τίποτα πουθενά για το τι θέλουν να κάνουν να εκλεγούν. Πρακτικά πάμε με βάση το ποιο όνομα μας αρέσει καλύτερα(άντε και το CV του καθενός)
Κατά τα άλλα, συμφωνώ και εγώ με τον nks και εγώ το κάνω άφοβα από άποψη γλυψίματος γιατί δεν χρωστάω μάθημα του κ.Τουμπή.

Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Mon May 23, 2011 11:20 am
by ?:=2b|~2b
Σας ευχαριστώ για την ηθική συμπαράσταση

Υποψηφιότητα θα μπορώ να βάλω όταν γίνω Αναπληρωτής Καθηγητής, όταν λογικά θα έχετε αποφοιτήσει όλοι σας! Αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι θα βάλω ποτέ υποψηφιότητα, για διάφορους λόγους.
Στο σοβαρό τώρα θέμα, όντως είναι προβληματικό να ζητείται η ψήφος ατόμων που λίγα ξέρουν για το θεσμό, το ρόλο του Πρύτανη, κοκ. Συνήθως σε εκλογές αυτού του τύπου, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικο, οι διάφοροι υποψήφιοι κατεβάζουν κάποια "πλατφόρμα" σχετικά με το τι θα κάνουν αν εκλεγούν. Αυτό έχει νόημα περισσότερο σε άλλες χώρες όπου οι πρυτάνεις έχουν περισσότερες αρμοδιότητες, και επιπλέον διαχειρίζονται μεγαλύτερα κονδύλια. Στην παρούσα συγκυρία, τα πλάισια νομίζω πως είναι ασφυκτικά. Προς το παρόν δεν έχω ιδέα ποιος θα κατέβει, ελπίζω όμως όλοι οι υποψήφιοι να εξηγήσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στο εκλεκτικό σώμα γιατί ζητούν την ψήφο τους.
marios wrote:Πάντως είναι σχετικά "παράλογο" να ψηφίσουμε εμείς από την ώρα που ξέρουμε ένα πολύ μικρό υποσύνολο των καθηγητών, ενώ και οι υποψήφιοι δεν έχουν γράψει τίποτα πουθενά για το τι θέλουν να κάνουν να εκλεγούν. Πρακτικά πάμε με βάση το ποιο όνομα μας αρέσει καλύτερα(άντε και το CV του καθενός)
Κατά τα άλλα, συμφωνώ και εγώ με τον nks και εγώ το κάνω άφοβα από άποψη γλυψίματος γιατί δεν χρωστάω μάθημα του κ.Τουμπή.

Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Mon May 23, 2011 6:53 pm
by enum21
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[off]I want dean Pelton :-p [/off]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tb7LcP9dVco[/youtube]
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 12:06 pm
by mxsar.opa
Ανακήρυξη υποψήφιου Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων για τις εκλογές της 30-5-2011
[...]
Ανακηρύσσεται η παρακάτω υποψηφιότητα για Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις:
Πρύτανης : Κωνσταντίνος Γάτσιος, Καθηγητής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού: Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Αναπλ. Καθηγητής
Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης: Γεώργιος Γιαγλής Αναπληρωτής Καθηγητής
Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (Μέλη ΔΕΠ, Μέλη ΕΔΠ, Μέλη ΕΤΕΠ, Μέλη ΕΕΔΙΠ, Διοικητικοί Υπάλληλοι, Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές) έχουν δικαίωμα ψήφου στις Πρυτανικές Εκλογές της 30ης Μαϊου 2011.
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1077_a.pdf
Από την Πρυτανεία
Αθήνα 25-5-2011
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 12:23 pm
by nickpro
Απορία. Οι υποψήφιοι είναι ένας σε κάθε κατηγορία?? Τι σόι εκλογές είναι αυτές??
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 12:26 pm
by mpatsis
nickpro wrote:Απορία. Οι υποψήφιοι είναι ένας σε κάθε κατηγορία?? Τι σόι εκλογές είναι αυτές??
Είναι όπως όταν το Πασόκ ψήφιζε κάποτε για αρχηγό. Τυπικές!!

Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 12:27 pm
by nikolas17
Συγνώμη αλλά εάν υπάρχει μόνο 1 υποψήφιος ΠΩΣ γίνεται να μην εκλεγεί?
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 1:02 pm
by proskopos
Φαντάζομαι ότι το παραπάνω είναι σαν σύνολο η μια υποψηφιότητα.. Σιγά σιγά θα βγουν και οι άλλες...
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 1:52 pm
by ?:=2b|~2b
proskopos wrote:Φαντάζομαι ότι το παραπάνω είναι σαν σύνολο η μια υποψηφιότητα.. Σιγά σιγά θα βγουν και οι άλλες...
Όχι, δεν θα βγουν άλλες υποψηφιότητες. Αυτές είναι, και είναι "σχήμα", δηλαδή κατεβαίνει ομάδα για τις τρεις θέσεις του πρύτανη και των δύο αντιπρυτάνεων. Οι επιλογές όσων ψηφίσουν είναι ή λευκό, ή άκυρο, ή αυτή η ομάδα.
Συνήθως υπάρχουν 2-3 ομάδες που κατεβαίνουν κάθε φορά σε πρυτανικές εκλογές, και νομίζω ότι ο ανταγωνισμός είναι εν γένει καλός. Δυστυχώς τώρα υπάρχει μόνο μια επιλογή. Πάντως μην το εκλάβετε αυτό σαν προαποφασιμένο αποτέλεσμα από τους καθηγητές (όπως είχα ακούσει στο παρελθόν, και θα ξαναακούσω και τώρα.) Απλώς φαίνεται ότι δεν υπήρχε άλλη ομάδα ατόμων που 1) να ενδιαφέρεται και 2) να πιστεύει ότι έχει πιθανότητες εκλογής.
Σταύρος Τουμπής
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 4:41 pm
by chriskin
?:=2b|~2b wrote:
Οι επιλογές όσων ψηφίσουν είναι ή λευκό, ή άκυρο, ή αυτή η ομάδα.
Σοβαρα τωρα
Να απορησω γιατι δεν επιτρεπουν και σε οσους ειναι χαμηλοτερα στην ιεραρχεια να βαλουν υποψηφιοτητα , αφου ετσι δεν μαζευονται αρκετοι ετσι κι αλλιως;
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 5:02 pm
by ?:=2b|~2b
Σε όλο τον κόσμο υπάρχει η απαίτηση ο πρύτανης να είναι σε υψηλή βαθμίδα. Συνήθως καθηγητής ή αναπληρωτής. Νομίζω αυτό είναι λογικό. Οι λόγοι μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες:
1) υπάρχει ένα ελάχιστο εμπειρίας που πρέπει να έχει ο πρύτανης, που τεκμηριώνεται μέσω της θέσης που κατέχει. Πρέπει επίσης να υπάρχει ένα ελάχιστο της επιστημονικής του αναγνώρισης. Καλό είναι δηλαδή να είναι επιστημονικά αναγνωρισμένος, και γιαυτό μπαίνει και αυτή η τυπική απαίτηση.
2) κάποιος χαμηλής βαθμίδας (πχ επίκουρος) αν γινόταν πρύτανης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ισχύ της θέσης του για να ανελιχθεί γρήγορα στην ιεραρχία. Ενώ κάποιος καθηγητής ή έστω αναπληρωτής καθηγητής έχει λιγότερα κίνητρα.
Τα 'πα λίγο χοντρά, αυτή είναι η ιδέα πάντως. Πάντως η πηγή του προβλήματος της μοναδικής υποψηφιότητας δεν είναι τα τυπικά προσόντα. Είναι κυρίως ότι η δουλειά του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων είναι άχαρη και ψυχοφθόρα.
chriskin wrote:?:=2b|~2b wrote:
Οι επιλογές όσων ψηφίσουν είναι ή λευκό, ή άκυρο, ή αυτή η ομάδα.
Σοβαρα τωρα
Να απορησω γιατι δεν επιτρεπουν και σε οσους ειναι χαμηλοτερα στην ιεραρχεια να βαλουν υποψηφιοτητα , αφου ετσι δεν μαζευονται αρκετοι ετσι κι αλλιως;
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 5:57 pm
by nickpro
Δηλαδή αν τα άκυρα/λευκά είναι περισσότερα από τις ψήφους, ο συνδιασμός δεν εκλέγεται???
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 6:10 pm
by ultimate_aektzis
Είναι κυρίως ότι η δουλειά του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων είναι άχαρη και ψυχοφθόρα.
Ενταξει, με την ανομια που επικρατει, δεν κακοπερνανε κιολας.Ειδικα το τριο Πραστακου, απο οτι εχω ακουσει.
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 10:06 pm
by nikolas17
nickpro wrote:Δηλαδή αν τα άκυρα/λευκά είναι περισσότερα από τις ψήφους, ο συνδιασμός δεν εκλέγεται???
Δεν νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει καμμία διαφορά!
Απλά ίσως να μην έχει ουσιαστική νομιμοποίηση, τυπική μια χαρά θα έχει!
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 10:19 pm
by nickpro
Ε ωραία τότε γιατί ασχολούμαστε?? Ας μην γίνουν καν εκλογές. Να προληφθεί και η ταλαιπωρία. Ότι και να λέει ο κ.Τουμπής περί άχαρου και ψυχοφθόρου ρόλου, αν δεν ανακοινωθεί 2η υποψηφιότητα απαξιόνεται ο θεσμός των εκλογών και του Πρύτανη, και τίθενται αμφιβολίες για το πόσο καθαρά λειτουργούν τα πράγματα στα διοικητικά του πανεπιστημίου.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Όχι ότι περιμέναμε αυτό το συμβάν για να έχουμε "αμφιβολίες" .
Re: Πρυτανικές Εκλογές, 30/5/11
Posted: Wed May 25, 2011 10:57 pm
by sandra
Το ίδιο συνέβη και με τις εκλογές του τμήματος αν θυμόσαστε. Δεν είναι καινούργιο