Η πρόταση αυτή έχει χιλιοειπωθεί και εφόσον υλοποιηθεί θα έχουμε τεράστια βελτίωση ως σχολή και ως φοιτητές. Είναι η πιό ουσιαστική κινηση που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να γίνει το ΟΠΑ πανεπιστήμιο με κεντρο τον φοιτητή και τις σπουδες του. Θα μπορούμε να λύνουμε προβλήματα πιο αποτελεσματικά, να πιέζουμε για ότι χρειαζεται πιο οργανωμένα. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το ζήτημα. Μήπως είναι καιρός - εφόσον συμφωνούμε οι φοιτητές πληροφορικής - να το επιδιώξουμε κάνοντας την αρχή σαν τμήμα?rapadder wrote:Επιτέλους φοιτητές από το τμήμα Πληροφορικής Ο.Π.Α να δημιουργήσουν τον δικό τους σύλλογο φοιτητών που θα τους εκπροσωπεί νόμιμα στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Ιδρυση Φ.Σ. Πληροφορικής ΟΠΑ
Ιδρυση Φ.Σ. Πληροφορικής ΟΠΑ
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Re: Ιδρυση Φ.Σ. Πληροφορικής ΟΠΑ
Δεν ξέρω αν μετράει η άποψή μου , καθ' ότι πρωτοετής φέτος, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνει Φ.Σ. από τους φοιτητές του τμήματός μας χωρίς να υπάρχει μελλοντική εξάρτηση από το γενικότερο Φ.Σ. του ΟΠΑ!Θα δώσει νέα δυναμική, στην περίπτωση που θα συσταθεί ο Φ.Σ. στο τμήμα, για ευνόητους λόγους, τόσο σε διοικητικά θέματα όσο και σε οργανωτικά.Επίσης θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα.Έχοντας παραστεί στη χθεσινή συνέλευση του ΠΑ.ΠΕΙ. όπου έγινε από το Φ.Σ. όλου του Πανεπιστημίου, αυτό που αποκόμμισα είναι ότι δεν μπορούν οι παρατάξεις, ανεξαρτήτως τμήματος να συνεννοηθούν σωστά, με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα και να κινδυνεύσει να χαθεί και η εξεταστική όλου του Πανεπιστημίου.Άρα σύσταση Φ.Σ. για το τμήμα Πληροφορικής, σημαίνει άμεσα ανεξαρτιτοποίηση σε τέτοια θέματα, δηλαδή έναν "μεγάλο" μπελά λιγότερο για τους φοιτητές του τμήματος!
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ψάξτε να βρείτε το καταστατικό του αντίστοιχου φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχουν κάποιο forum στο οποίο γράφουν φοιτητές του τμήματος, αντίστοιχο με το δικό μας Venus. Όποιος μπορεί ας το ψάξει στο google και ας προσπαθήσει να βρει κάτι σχετικό.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Οι απόψεις όλων των φοιτητών της σχολής μας μετράνεrexes wrote:Δεν ξέρω αν μετράει η άποψή μου , καθ' ότι πρωτοετής φέτος, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνει Φ.Σ. από τους φοιτητές του τμήματός μας χωρίς να υπάρχει μελλοντική εξάρτηση από το γενικότερο Φ.Σ. του ΟΠΑ!Θα δώσει νέα δυναμική, στην περίπτωση που θα συσταθεί ο Φ.Σ. στο τμήμα, για ευνόητους λόγους, τόσο σε διοικητικά θέματα όσο και σε οργανωτικά.Επίσης θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα.Έχοντας παραστεί στη χθεσινή συνέλευση του ΠΑ.ΠΕΙ. όπου έγινε από το Φ.Σ. όλου του Πανεπιστημίου, αυτό που αποκόμμισα είναι ότι δεν μπορούν οι παρατάξεις, ανεξαρτήτως τμήματος να συνεννοηθούν σωστά, με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα και να κινδυνεύσει να χαθεί και η εξεταστική όλου του Πανεπιστημίου.Άρα σύσταση Φ.Σ. για το τμήμα Πληροφορικής, σημαίνει άμεσα ανεξαρτιτοποίηση σε τέτοια θέματα, δηλαδή έναν "μεγάλο" μπελά λιγότερο για τους φοιτητές του τμήματος!

Το καταστατικό είναι αυτό:rapadder wrote:Ψάξτε να βρείτε το καταστατικό του αντίστοιχου φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχουν κάποιο forum στο οποίο γράφουν φοιτητές του τμήματος, αντίστοιχο με το δικό μας Venus. Όποιος μπορεί ας το ψάξει στο google και ας προσπαθήσει να βρει κάτι σχετικό.
http://studclub.di.uoa.gr/files/katastatiko.html
Εγώ πιστεύω είναι οτι είναι μια ουσιαστική κίνηση που θα βελτιώσει την φοιτητική εμπειρία μας και την ποιότητα σπουδών και πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να την πραγματοποιήσουμε. Θα ήθελα να πουνε και άλλα άτομα τις γνώμες τους, ετσι ώστε να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον σε αρχικό επίπεδο.
Last edited by GeorgeB on Thu Sep 22, 2011 6:15 pm, edited 1 time in total.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Και θα καταστεί παράνομη από την τωρινή ύπαρξη του Φ.Σ Σωτήρης Πέτρουλας - που δεν ξέρουμε που είναι το καταστατικό του καν..
Απο όσο γνωρίζω για να είναι νόμιμος ο σύλλογος κατατείθεται σε κάποιο αρμόδιο δικαστήριο το καταστατικό του και βγαίνει απόφαση. Αν είναι ορθώς αιτιολογημένοι οι λόγοι ύπαρξης του δεν θα αποριφθει. Αλλωστε γιαυτό το συζητάμε εδώ, για να δούμε αν θα μας βοηθήσει η όχιZifnab wrote:Και θα καταστεί παράνομη από την τωρινή ύπαρξη του Φ.Σ Σωτήρης Πέτρουλας - που δεν ξέρουμε που είναι το καταστατικό του καν..
- rapadder
- Gbyte level
Ακριβώς, το δικαστήριο θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα εγκρίνει την σύσταση του συλλόγου. Εξάλλου όταν δημιουργήθηκε ο σύλλογος φοιτητών "Σωτήρης Πέτρουλας", το 1975 η ΑΣΟΕΕ είχε 1 τμήμα. Τώρα έχει 8 τμήματα, οπότε δεν τίθεται θέμα
.
Επειδή το είχα ψάξει και παλαιότερα (για το μεταπτυχιακό 'Επιστήμη των Υπολογιστών'), η διαδικασία έχει ως εξής:
- Συγκεντρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων που θα αποτελούν την ιδρυτική ομάδα του συλλόγου. Δεν ξέρω πόσα, πάντως γύρω στα 10 - 20.
- Δίνονται κάποια χρήματα στο δικαστήριο για κάποια έξοδα (παράβολα). Ανάλογα με την νομική μορφή του συλλόγου μπορεί να είναι από μηδέν μέχρι 400 Ευρώ περίπου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να σας δώσει η δικηγόρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε προσφερθεί παλαιότερα (το 2006) να με βοηθήσει αφιλοκερδώς στο να φτιάξω σύλλογο αποφοίτων για το μεταπτυχιακό 'Επιστήμη των Υπολογιστών'. Η υπόθεση εκείνη δεν προχώρησε (για άλλους λόγους) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει.
Με το που ανοίξει η σχολή μπορεί να τεθεί το θέμα στους πρωτοετείς. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, το κείμενο του ΕΚΠΑ φαίνεται μια χαρά. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του συλλόγου φοιτητών θα είναι:
1. Όταν οι άλλοι θα κάνουν καταλήψεις, οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής θα μπορούν να δίνουν κανονικά εξετάσεις σε κτίρια εκτός του κεντρικού συγκροτήματος της Πατησίων (π.χ. Ευελπίδων και Λευκάδος ή αλλού).
2. Θα περιοριστεί η δράση των κομμάτων ανάμεσα στους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής. Θα μπορούν πιο εύκολα να δημιουργηθούν ανεξάρτητες κοινότητες φοιτητών, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλα τμήματα (π.χ. παράδειγμα ΦΠΠ).
3. Θα μπορούν να δίνονται χορηγίες από ιδιώτες, εταιρίες, ιδρύματα και νομικά πρόσωπα απ' ευθείας στους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής (μέσα από το σύλλογο τους), χωρίς να υπάρχουν μεσάζοντες (καθηγητές κλπ). Έτσι, για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται οι φοιτητές να περιμένουν χρήματα από το υπουργείο Παιδείας για να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός των εργαστηρίων γιατί θα μπορεί να υπάρχει μια χορηγία. Αντίστοιχα χορηγία για αγορά τεχνικού εξοπλισμού (server), για κάποιες εκπαιδεύσεις κλπ.
4. Θα αποτελεί ένα σημείο επαφής για όλους τους φοιτητές. Θεσμοί όπως η πρακτική άσκηση θα μπορούν να οργανωθούν περισσότερο αποτελεσματικά.
5. Θα είναι πιο εύκολο να προωθηθούν στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου μια ατζέντα θεμάτων που θα αφορούν το τμήμα Πληροφορικής.

Επειδή το είχα ψάξει και παλαιότερα (για το μεταπτυχιακό 'Επιστήμη των Υπολογιστών'), η διαδικασία έχει ως εξής:
- Συγκεντρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων που θα αποτελούν την ιδρυτική ομάδα του συλλόγου. Δεν ξέρω πόσα, πάντως γύρω στα 10 - 20.
- Δίνονται κάποια χρήματα στο δικαστήριο για κάποια έξοδα (παράβολα). Ανάλογα με την νομική μορφή του συλλόγου μπορεί να είναι από μηδέν μέχρι 400 Ευρώ περίπου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να σας δώσει η δικηγόρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε προσφερθεί παλαιότερα (το 2006) να με βοηθήσει αφιλοκερδώς στο να φτιάξω σύλλογο αποφοίτων για το μεταπτυχιακό 'Επιστήμη των Υπολογιστών'. Η υπόθεση εκείνη δεν προχώρησε (για άλλους λόγους) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει.
Με το που ανοίξει η σχολή μπορεί να τεθεί το θέμα στους πρωτοετείς. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, το κείμενο του ΕΚΠΑ φαίνεται μια χαρά. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του συλλόγου φοιτητών θα είναι:
1. Όταν οι άλλοι θα κάνουν καταλήψεις, οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής θα μπορούν να δίνουν κανονικά εξετάσεις σε κτίρια εκτός του κεντρικού συγκροτήματος της Πατησίων (π.χ. Ευελπίδων και Λευκάδος ή αλλού).
2. Θα περιοριστεί η δράση των κομμάτων ανάμεσα στους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής. Θα μπορούν πιο εύκολα να δημιουργηθούν ανεξάρτητες κοινότητες φοιτητών, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλα τμήματα (π.χ. παράδειγμα ΦΠΠ).
3. Θα μπορούν να δίνονται χορηγίες από ιδιώτες, εταιρίες, ιδρύματα και νομικά πρόσωπα απ' ευθείας στους φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής (μέσα από το σύλλογο τους), χωρίς να υπάρχουν μεσάζοντες (καθηγητές κλπ). Έτσι, για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται οι φοιτητές να περιμένουν χρήματα από το υπουργείο Παιδείας για να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός των εργαστηρίων γιατί θα μπορεί να υπάρχει μια χορηγία. Αντίστοιχα χορηγία για αγορά τεχνικού εξοπλισμού (server), για κάποιες εκπαιδεύσεις κλπ.
4. Θα αποτελεί ένα σημείο επαφής για όλους τους φοιτητές. Θεσμοί όπως η πρακτική άσκηση θα μπορούν να οργανωθούν περισσότερο αποτελεσματικά.
5. Θα είναι πιο εύκολο να προωθηθούν στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου μια ατζέντα θεμάτων που θα αφορούν το τμήμα Πληροφορικής.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ευχαριστόυμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες!rapadder wrote:Ακριβώς, το δικαστήριο θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα εγκρίνει την σύσταση του συλλόγου. Εξάλλου όταν δημιουργήθηκε ο σύλλογος φοιτητών "Σωτήρης Πέτρουλας", το 1975 η ΑΣΟΕΕ είχε 1 τμήμα. Τώρα έχει 8 τμήματα, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Ενδιαφέρομαι και εγώ να συμμετάσχω! Οι πληροφορίες του rapadder δείχνουν ότι είναι και εφικτό και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα! 

“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Και εγώ μέσα.(βέβαια ο χρόνος μου φέτος είναι περιορισμένος αλλά μπορεί να μπορώ να βοηθήσω κάπου)
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Νόμιζα ότι η δημιουργία ενός ενιαίου φ.σ είναι έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα του νέου νόμου
.Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος...

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- Zifnab
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τί αποσκοπεί ένας (ενιαίος ή όχι) Φ.Σ?? Χρειαζόμαστε πάλι κάτι τέτοιο!?
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Θεωρείς ότι οι φοιτητές δεν θα πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις του πανεπιστημίου?Zifnab wrote:Χρειαζόμαστε πάλι κάτι τέτοιο!?

Δεν λέει κάτι τέτοιο. Το είδες κάπου στον νομο?ja_the_invincible wrote:Νόμιζα ότι η δημιουργία ενός ενιαίου φ.σ είναι έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα του νέου νόμου.Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος...
Γενικα ο Φ.Σ. χρειάζεται για άπειρους λόγους. Η πανεπιστημιακή κοινότητα περιλαμβάνει διάφορες ομάδες πχ καθηγητές, φοιτητές κλπ. και για να υπάρχει αμοιβαία επίτευξη στόχων χρειάζεται συνεννόηση και οργάνωση. Σε αυτό αποσκοπεί ο ΦΣ.Zifnab wrote:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τί αποσκοπεί ένας (ενιαίος ή όχι) Φ.Σ?? Χρειαζόμαστε πάλι κάτι τέτοιο!?
- Zifnab
Δεν εννοώ αυτό πρέπει να έχουν λόγο όλοι... Αλλά πάλι θα μπλέξουμε με εκπροσώπους? Όσο ανεξάρτητοι και να είναι δεν θα έχουν μερικά πάρε δώσε κάποιας μορφής??ja_the_invincible wrote:Θεωρείς ότι οι φοιτητές δεν θα πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις του πανεπιστημίου?Zifnab wrote:Χρειαζόμαστε πάλι κάτι τέτοιο!?
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
"Πάρε-δώσε" πάντα υπάρχουν απλά δεν καταλαβαίνω ποιά μπορεί να είναι η εναλλακτική..Εκτός και αν μπουκάρει όλος ο φ.σ και δεν εκπροσωπείται από κάποιονZifnab wrote: Δεν εννοώ αυτό πρέπει να έχουν λόγο όλοι... Αλλά πάλι θα μπλέξουμε με εκπροσώπους? Όσο ανεξάρτητοι και να είναι δεν θα έχουν μερικά πάρε δώσε κάποιας μορφής??

Αφού στο εξής θα έχεις ένα εκπρόσωπο που θα εκπροσωπεί όλο τον φοιτητικό σύλλογο ενιαία.Αυτός είναι και ο λόγος της περιβόητης αποδυνάμωσης των παρατάξεων άλλωστε.GeorgeB wrote:Δεν λέει κάτι τέτοιο. Το είδες κάπου στον νομο?ja_the_invincible wrote:Νόμιζα ότι η δημιουργία ενός ενιαίου φ.σ είναι έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα του νέου νόμου.Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος...

Αν καταφέρετε ποτέ νακάνετε Φ.Σ. τμήματος, πρέπει να είναι άχρωμος και να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ μέλος από παρατάξεις. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, πρέπει να είναιφτιαγμένος από τους φοιτητές για τους φοιτητές και να μην έχει καμία πολιτική καθοδήγηση. Να πλησιάζει ο πρωτοετής άφοβα, χωρίς να ζητουν ύπουλα το κινητό του, να ερει που να απευθυνθεί για το οτιδήποτε και να μπορεί να είναι κι όλας ένας κρίκος μεταξύ καθηγητών -φοιτητών που να είναι σεβαστός από όλους.
Πριν 3 χρόνια, είμουν παρόν όταν το συζητάγαμε με το Βενέρη, που μας προέτρεπε πολύ για σύλλογο. και κανονίσαμε κάποιοι φοιτητές μια συνάντηση με σκοπό να φτιαχτεί ένας πυρήνας. Το γεγονός ότι ήξερα πως θα είναι και συμφοιτητής μου από την Π.Κ.Σ. με έκανε να μην πάω στη συνάντηση απογοητευμένος και από οτι φαίνεται δεν έτρεξε. το θέμα... δεν έχω κάτι με την ΠΚΣ αλλά λέω "ρε παιδί μου θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ανεξάρτητο. Αφήστε μας ήσυχους που να πάρει..."
Πριν 3 χρόνια, είμουν παρόν όταν το συζητάγαμε με το Βενέρη, που μας προέτρεπε πολύ για σύλλογο. και κανονίσαμε κάποιοι φοιτητές μια συνάντηση με σκοπό να φτιαχτεί ένας πυρήνας. Το γεγονός ότι ήξερα πως θα είναι και συμφοιτητής μου από την Π.Κ.Σ. με έκανε να μην πάω στη συνάντηση απογοητευμένος και από οτι φαίνεται δεν έτρεξε. το θέμα... δεν έχω κάτι με την ΠΚΣ αλλά λέω "ρε παιδί μου θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ανεξάρτητο. Αφήστε μας ήσυχους που να πάρει..."
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."
τα μελη των παραταξεων ειναι φοιτητες , δεν μπορεις απλα να τους βγαλεις απ'εξω απλα επειδη εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα
σε κατι τετοιες στιγμες φαινεται το 'δημοκρατικο' κατι τετοιων κινησεων.
ΔΕΝ γινεται να δημιουργηθει δημοκρατικα συλλογος οταν διαλεγεις απο την αρχη ποιος θα ειναι μεσα και ποιος οχι
ΔΕΝ γινεται να δημιουργηθει δημοκρατικα συλλογος οταν διαλεγεις απο την αρχη ποιος θα ειναι μεσα και ποιος οχι
Δεν είναι θέμα διαφορετικής άποψης. Αλλά αν είναι ο σύλλογος να είναι μια μικρογραφία των συνελεύσεων και του υπογείου της σχολής, τότε βράστα...
Και αυτό που λες ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των φοιτητών, ξέρεις ότι η άποψη των φοιτητών των παρατάξεεων είναι καθοηγούμενη και μη ελεύθερη. τι δημοκρατικά μου λες λοιπον;;
Και αυτό που λες ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των φοιτητών, ξέρεις ότι η άποψη των φοιτητών των παρατάξεεων είναι καθοηγούμενη και μη ελεύθερη. τι δημοκρατικά μου λες λοιπον;;
Last edited by theo on Fri Sep 23, 2011 1:02 am, edited 1 time in total.
"Ζητείτε πρώτον την βασιλεία των ουρανών, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν..."
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Όχι τα μέλη των παρατάξεων δεν είναι φοιτητές. Εργαζόμενοι είναι με προνόμια φοιτητών.chriskin wrote:τα μελη των παραταξεων ειναι φοιτητες , δεν μπορεις απλα να τους βγαλεις απ'εξω απλα επειδη εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
++necrofear_13 wrote:Όχι τα μέλη των παρατάξεων δεν είναι φοιτητές. Εργαζόμενοι είναι με προνόμια φοιτητών.chriskin wrote:τα μελη των παραταξεων ειναι φοιτητες , δεν μπορεις απλα να τους βγαλεις απ'εξω απλα επειδη εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα
aquila non captat muscas. numero 5
@theo : και η προταση σου ειναι να απαγορευσεις τη συμμετοχη των μελων παραταξεων;
τοτε "βρασ'τα" - θα ειναι ακραια χειροτερο απο οτι ειναι μια συνελευση τωρα.
@necro : ναι ναι, ολες οι παραταξεις ειναι ιδιες, ολα τα μελη τους ειναι ιδια, ολοι διεφθαρμενοι και κακοι που θελουν να μας φανε
η γενικευση αυτη, εκτος απο προσβλητικη για αρκετους - εγω ξερω εναν σιγουρα - εδω μεσα , ειναι και βασισμενη σε παραλογισμο.
τοτε "βρασ'τα" - θα ειναι ακραια χειροτερο απο οτι ειναι μια συνελευση τωρα.
@necro : ναι ναι, ολες οι παραταξεις ειναι ιδιες, ολα τα μελη τους ειναι ιδια, ολοι διεφθαρμενοι και κακοι που θελουν να μας φανε
η γενικευση αυτη, εκτος απο προσβλητικη για αρκετους - εγω ξερω εναν σιγουρα - εδω μεσα , ειναι και βασισμενη σε παραλογισμο.