Συμφωνώ απόλυτα πρώτα απ'όλα με την άποψη η πραγματική "δύναμη" του καθενός θα φανεί στη βιοπάλη!
Αλλά ακόμη και να μην ίσχυε αυτό, ειλικρινά δεν πιστεύω σε "ανώτερους, καλύτερους" ή "κατώτερους, χειρότερους" φοιτητές, ανθρώπους, όπως θές πέσ'το.Το γιατί δε μπορώ να το εξηγήσω εδώ γιατί θα βγώ τελείως off-topic...
Το θέμα είναι ότι οι "ξιπασμένοι γνωστοί σου" (ακόμη και άν είναι όντως "καλύτεροι", με την έννοια που δίνετε στη λέξη) θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τους/τις συναδέλφους τους, οι οποίοι/ές στην τελική μπορεί να
ενδιαφέρονται πιό πολύ για αυτό που κάνουν απ'ότι εκείνοι οι ίδιοι ("οι ξιπασμένοι").
Το ότι ολοκλήρωσαν μια πιό αναγνωρισμένη (ή ακόμη και καλύτερη) σχολή δε μου λέει και πολλά για την "αξία" τους.Μπορεί το πρόγραμμα σπουδών τους να ήταν-γενικά μιλώντας-πιο απαιτητικό ή αντικειμενικά "ποιοτικό" και να έχουν περισσότερες & καλύτερες ευκαιρίες για στο ξεκίνημα της καριέρας τους:αυτό το δέχομαι.
Δε δέχομαι όμως να κοκορεύονται οτι τάχα είναι καλύτεροι, επειδή τελείωσαν την x ή y σχολή.Διότι ένα πανεπιστήμιο δε δημιουργεί καλούς φοιτητές αλλά τους αναδεικνύει.Δήλ. δίνει στους φοιτητές τα μέσα να διεργαστούν, να εξωτερικεύσουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που έχουν ούτως ή αλλιώς.
Στο άλλο σκέλος τώρα, όλοι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τους όρους όπως τους πρωτομάθαμε...Π.χ. εγώ το Hard Disk το έμαθα ώς σκληρό δίσκο (όχι ως "Hard Disk" ή "δευτερεύουσα μνήμη), τη main memory ως μνήμη (σκέτο, όχι "κύρια"), το browser ως "browser" και όχι "φυλλομετρητή" και τη συνουσία ώς sex!!!
Τώρα στο πώς πιστεύω οτι θα'πρεπε να τη χρησιμοποιούμε, ακόμη αμφιταλαντεύομαι...Έχει τόση σημασία τελικά;
Πάντως αυτοί που σπουδάζουν έξω μπορεί να χρησιμοποιούν τις αγγλικές λέξεις από συνήθεια...Ειδικά όσοι έρχονται από Αγγλία/Αμερική.Δέν είναι απαραίτητο να το κάνουν λόγω ψώνιου.Άν όντως νοιώθουν άνετα, πολύ καλά κάνουν!Αν όχι όμως, έ, τότε...

(την ψωνίζουν εννοώ)
Μπορεί να μην είμαι ιδιαίτερα κατανοητός αλλά ήδη επεκτάθηκα πολύ...Άν έχετε απορίες ή αντιρρήσεις, τότε να το κουβεντιάσουμε!
rappader wrote:
Πρέπει να σπρώξουμε τους φοιτητές στο να αγαπήσουν την επιστήμη τους και να μην αντιμετωπίζουν τα πάντα σαν αγγαρεία
Συμφωνώ με τη νοοτροπία σας...