Νέο ρεκόρ από τον άνθρωπο... κομπιούτερ!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Νέο ρεκόρ από τον άνθρωπο... κομπιούτερ!

Post by AnINffected » Sat Nov 17, 2007 6:10 pm

ΕRΤ.GR
χτές | 10:28, ανανέωση: χτές | 11:09

Αλέξις Λεμέρ
Νεαρός Γάλλος υπολόγισε σε λίγα δευτερόλεπτα τη... 13η ρίζα ενός αριθμού με 200 ψηφία, χωρίς χαρτί και μολύβι, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο κατείχε ο ίδιος!

Όχι την τετραγωνική ούτε καν την κυβική ρίζα αλλά τη… 13η ρίζα ενός αριθμού με 200 ψηφία βρήκε ο Γάλλος Αλέξις Λεμέρ, σε κάτι παραπάνω από 1 λεπτό και κάνοντας τους υπολογισμούς μόνο στο μυαλό του! Καταρρίπτοντας κατά πέντε δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ -που κατείχε ο ίδιος- βρήκε μέσα σε 72, 4 δευτερόλεπτα τον αριθμό 2.397.207.667.966.701, που αν πολλαπλασιαστεί 13 φορές με τον εαυτό του μας δίνει τον αριθμό που επέλεξε στην τύχη ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 27χρονος Λεμέρ, που κάνει το διδακτορικό του στην Τεχνητή Νοημοσύνη, εξασκείται επί χρόνια σε αυτή τη μαθηματική άσκηση και αρχικά χρειαζόταν περίπου 50 λεπτά για να βρει τη 13η ρίζα οποιουδήποτε αριθμού.

"Χρησιμοποιώ ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που το εφαρμόζω στο κεφάλι μου αντί να το δίνω στον υπολογιστή. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν, αλλά ο δικός μου εγκέφαλος λειτουργεί γρήγορα, μερικές φορές πολύ πολύ γρήγορα", εξήγησε. Όπως είπε, είναι εύκολο να βρει το πρώτο και το τελευταίο ψηφίο του αριθμού αλλα εξαιρετικά δύσκολο να βρει τα ενδιάμεσα ψηφία...

Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press
Πηγή:
http://www.pathfinder.gr

Παιδιά, μήπως ξέρει κανείς που κάνει το διδακτορικό του;
Έχω τρελαθεί να ψάχνω περισσότερα γι'αυτόν!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sat Nov 17, 2007 7:31 pm

Να προσθέσω και κάτι άλλο που το είδα στις ειδήσεις:

Ο άνθρωπος αυτός, πριν κάνει τον υπολογισμό αυτό, πήρε 3 ηρεμηστικά για να μπορέσει να χαμηλώσει τους παλμούς της καρδιάς του, η οποία όταν έκανε τις πράξεις αυτές χτύπαγε επικίνδυνα δυνατά...!!! :smt073 :smt073 :smt073 :smt073 :smt073 :smt073
What to say man...what to say....
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Nov 17, 2007 8:20 pm

Έλεος....Όχι μόνο άνθρωπος κομπιούτερ αλλά κράμα υπερ-υπολογιστή Einstein και όλους μαζί τους μαθηματικούς του κόσμου...
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Sun Nov 18, 2007 12:12 am

Ο Alfred ήταν όχι τόσο καλός μαθηματικός για να ακριβολογούμε...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sun Nov 18, 2007 1:08 am

μην ακους τις φήμες ... έχεις δει τα μαθηματικά που χρειάζεται η "σχετικότητα" ?
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by philimonas » Sun Nov 18, 2007 1:14 am

Τα μαθηματικά ήταν του Καραθεοδωρή!! :twisted: :twisted: :-p
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”