Κατασκευάζεται μια αγωνιστική Formula μέσα σε 9 μήνες; Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), απέδειξαν πως όχι μόνο κατασκευάζεται, αλλά αποσπά και εξαιρετικά ευμενή σχόλια και αποτελεί παρακαταθήκη για μια λαμπρή πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και ελπίδα για την περαιτέρω αναβάθμιση της τεχνικής παιδείας στη χώρα μας.
Η ελληνική ομάδα με το όνομα ART 7 (Aristotle Racing Team), εργάσθηκε πάνω στο μονοθέσιό της με πρωταρχικό σκοπό τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό Formula SAE Italy (υπό την αιγίδα της διεθνούς οργάνωσης των μηχανικών αυτκίνησης, SAE - Society of Automotive Engineers), όπου επιλέγονται 25 μονοθέσια από πανεπιστημιακά ιδρύματα και
κολλέγια από όλον τον κόσμο και κατόπιν διαγωνίζονται σε διάφορους τεχνικούς τομείς. Οι περιορισμοί στο πλαίσιο του οχήματος και στον κινητήρα δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί. έτσι ώστε να δοκιμάζονται η γνώση, η δημιουργικότητα και η φαντασία των φοιτητών.
Οι δοκιμασίες των επιλεγμένων μονοθέσιων Formula SAE έγιναν στην πίστα της Ferrari, στο Φιοράνο της Ιταλίας. Η ελληνική ομάδα της ART 7 έχοντας δουλέψει σκληρά, με συνέπεια και το κυριότερο χωρίς προηγούμενη εμπειρία κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικά θετικά σχόλια, τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν στον αγώνα ως παρατηρητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο μηχανικός Riccardo Parenti της Lamborghini ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για μελλοντική συνεργασία με τα μέλη της ομάδας.
http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=2767